|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2612 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
Może okleję je czymś ładniejszym![]() Cytat:
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Idzia a ty masz juz coś do łóżeczka?
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kopytka mam tak opuchniete, ze az skora blyszczy Na szczescie jutro gin i antybiotyk ![]() Poza tym z dalszych atrakcji - mam taki krwiak rozlany w miejscu pobierania krwi, ze chyba mu machne foto na pamiatke. Kolor sliwka-bordo-granat, 7cm w kazda strone i to nie jest jego ostatnie slowo, pelznie do nadgarstka ![]() Co do wrednych tesciowych, to powiedzcie mi, nie da rady po prostu do minimum ograniczyc kontaktow?... Nie odbierac tel., nie otwierac drzwi jesli wizyta niezapowiedziana - taki troche moze hardkor, ale kurczę - o ile tylko nie spowoduje to nieporozumien z mezem - wart wdrozenia. Bo dla mnie w tym temacie wszystko jest czarne i biale - jesli kogos nie lubie lub chocby mi jest obojetny, nie mowiac ze mnie drazni lub jest chamem - to przez moj prog nie przestapi - niewazne rodzina, tesciowa, kuzynka meza, moja kuzynka czy kolezanka z pracy. My home is my castle. No ale ja wiele razy mowilam, ze jestem dzika, nietowarzyska, niegoscinna i wybredna ![]() W kazdym razie wspolczuje dziewczyny takich wredot.... moja tesciowa na szczescie zlota kobieta, a do tego daleko od nas
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-16 o 19:21 |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerze zaraz po drzemce.. nasrakał na mnie ptak
trafił w dużego palca u stopy.. jakieś żółte rozmiękłe coś ...fuuuj... Od razu poszłam wysłać totka |
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalennne, szkoda, ale rzeczywiscie moze znajdziesz co ladnego do oklejenia i bedzie ok
![]() Mela, tez sie obawiam tłoku, bo wiele par pewnie tez liczyło na roczny macierzynski ![]() leze i pachne sobie... i juz lapie stresa przed jutrzejszym przegladem podwozia... |
|
|
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
alescie naskrobaly !! Wariatki.Ide zaraz nadrabiac ...ja bylam na spacerze caly dzien kupilam sobie gazetke i cieszylam sie sloncem
przyszlam zjadlam i tak mnie scielo i spalam ponad 2 h hahahahah pasuje zaraz coś zjesc ale najpierw was nadrobie )
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i odpoczywaj
|
||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath dawaj więcej fotek tego wózka Twojego
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- a co do wrednych teściowych to czy wy nie potraficie też być wredne? jakby mi ktoś powiedział, że mam kurze wytrzeć z łąwy bo bym odpowiedziała, że moja łąwa, mój kurz i lubię tak i specjalnie zostawiłam. mi tylko raz ktoś powiedział, że jestem gruba w ciąży, to odpowiedziałam, że to po to aby lepiej do rodziny tż pasować wagowo. i się skończyło ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- a co do wrednych teściowych to czy wy nie potraficie też być wredne? jakby mi ktoś powiedział, że mam kurze wytrzeć z łąwy bo bym odpowiedziała, że moja łąwa, mój kurz i lubię tak i specjalnie zostawiłam. mi tylko raz ktoś powiedział, że jestem gruba w ciąży, to odpowiedziałam, że to po to aby lepiej do rodziny tż pasować wagowo. i się skończyło |
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliath, ![]() ![]() chyba pojade do Wrocka i Ci nakopie w hemoroida, czy Ty nie mozesz zwolnic tempo, toć Ty sil na porod nie bedziesz miec!!!
|
|
|
|
|
#2622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jestem pękata. Zjadłam pomidorową i jestem pełna.
|
|
#2624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja o tyle mam trudno z teściowa, ze ona ma baaaardzo zmienne nastroje. Raz ci dokopie a drugim razem będzie słodka, milutka i pomocna. Juz wiele razy przyzekalam sobie ze nigdy wiecej sie do niej nie odezwę. Potem jej wybacze i potem znowu dostanę po doopie. Jak ktoś głupi jak ja to musi mieć twarda doope. Ale Majulki i tak nie tknie ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
zawsze sie tłumaczę z bałaganu, a przecież moge go lubić co nie
|
|
|
#2625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A twoja to straszny babsztyl![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tesciowych
Nie przepadam za swoja, ona jakos nigdy nie byla dla mnie niemila, ale to co powiedziala przed slubem to zapamietam. Mimo tego nie potrafilabym byc wredna do osoby starszej. Tż wrocil ide sie wygadac.Milego wieczorku |
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nauczyłam być wredna dla ludzi, którzy tak własnie mnie traktują. |
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Zakorzenienie
|
czemu tam nie zadzwonisz, oni są na prawdę fajni i da się dogadać... albo maila napisz z pytaniem jaka jest droga reklamacji, bo jest taki problem - podejrzewam, że dostałabyś swoje prześcieradełko gratis
![]() Cytat:
Cytat:
to tak "po mojemu"
|
||
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
bo to nie ma się co denerwować i nie można pozwalac aby poprawiać komuś humor włąsnym kosztem.
bo ta teściowa to pewnie super zadowolona, ze popsuła humor synowej, że ją o kurz upomniała. a my się stresujemy, płaczemy, wkurzamy. i po co? NIE wolno pozwalac innym ludzią psuć nam humoru, i bawić się naszym kosztem. trzeba mieć twardy tyłek i nie bać się bronić swego. |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
a potrzebuje któras moze kołderke i podusie?? ja chetnie kupie i odsprzedam tą nową bo ja mam używki, tylko posciel i ochraniacz mi są potrzebne
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
a jaka masz długość? no w sumie nic, hehe, ale po niedzieli biore sie za zakupy, podoba mi sie taki komplet: http://allegro.pl/amy-11el-sliczna-p...239642241.html Kolezanki mówiły mi, ze tej firmy jest bardzo dobra pościel. Zastanawiam się nad drugim kompletem takim: http://allegro.pl/kubus-disney-posci...239378076.html Ale chyba skocze jeszce do biedry i obczaje, bo u mnie posciele jeszcze sa. Tyle ze na aukcji jest tez kubusiowy ochraniacz, nr 4, nr 15 i nr 18 mi sie podobają. A czy kołderka 120x90 jest ok, czy moze te wieksza kupić???
|
|
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez idę. TZ w domu, wolam go i idziemy te schaboszczaki na noc robic
uwielbiam z nim gotować bo wtedy komputer go nie rozprasza i mnie slucha![]() Dzisiaj zamierzam z nim rozmawiać o najlepszej porze do kompieli. Niektóre z moich koleżanek wola kąpać np juz o 18 zeby mieć wieczór dla siebie(ale wtedy siedzisz w domu) a inne np o 21 bo moge z dzieciaczkiem pobyć na dworzu dłużej tak jak teraz a co wy myślicie? Perse to co z tym selerem? pomożesz?
|
|
#2634 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Trę seler i jabłko na tarce i dodaję jogurt naturalny Można poprzyprawiać do woli, ja teraz unikam przypraw. Można też dać majonezu, jest wtedy ostrzejsze, do schabowych będzie lepsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40846926]Przepraszam Kochana że tak długo, dopiero teraz usiadłam.
Trę seler i jabłko na tarce i dodaję jogurt naturalny Można poprzyprawiać do woli, ja teraz unikam przypraw. Można też dać majonezu, jest wtedy ostrzejsze, do schabowych będzie lepsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem, o której będę kąpać, ale na pewno chcę, żeby to była stała pora.
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tą większą - 100x135? o ile pamiętam...
Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z kąpielą jest różnie, czasem przed czasem po kolacji. Ale o 20 dziecko jest w łóżku. Czasem się zdarza. że ok 21 idzie spać, ale to w przypadkach jak gdzieś jedziemy, albo mąż późno ma dla niej czas i chcą się razem pobawić. Wtedy pozwalam im poszaleć, a jej później iść spać. Kwestia wyczucia.
Aha Oliath jak cię lubię tak chyba baty ci sprawię za twoją pracowitość ![]() A poza tym nie odp na moje pytanie czy sprzedający się odezwał?
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pewnie postawię na godzinę 19, ale zobaczę w praniu jak to wyjdzie i chyba nie będę kąpać codziennie tak w całości w wannie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

)

Może okleję je czymś ładniejszym
na dziś starczy...