Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 19:32   #2641
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
A co takiego z podwójnym nazwiskiem jest nie tak? Ja co prawda bym nie chciała, ale nie wiem jak to za rok będzie.

Dobrze, że tylko jeden pasował Mi zwykle dwa/trzy pasują i wtedy dopiero mam problem z wyborem
dwa razy więcej roboty mam taką pracę, że czasem wpisuję nazwiska na czas, a zdarza się, że firma obsługuje delegacje doktorantek i wtedy mam dużo zabawy z ich nazwiskami Zdaża się też, że aplikacja nie przyjmuje strasznie długich nazwisk. Także dziewczyny, nie bierzcie podwójnych
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:38   #2642
velika
Winter is coming

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
dwa razy więcej roboty mam taką pracę, że czasem wpisuję nazwiska na czas, a zdarza się, że firma obsługuje delegacje doktorantek i wtedy mam dużo zabawy z ich nazwiskami Zdaża się też, że aplikacja nie przyjmuje strasznie długich nazwisk. Także dziewczyny, nie bierzcie podwójnych
eeee i tak mnie nie przekonałaś
Ja chcę mieć swoje i już, jest znane w środowisku, ja jestem pod nim znana przez klientów, nie będę zmieniać całkowicie tożsamości. A poza tym mój chłop swoje też wyrabia, więc podwójne da mi same korzyści A że będzie długie, to inna sprawa. Ale chociaż ładnie brzmi

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:42   #2643
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
eeee i tak mnie nie przekonałaś
Ja chcę mieć swoje i już, jest znane w środowisku, ja jestem pod nim znana przez klientów, nie będę zmieniać całkowicie tożsamości. A poza tym mój chłop swoje też wyrabia, więc podwójne da mi same korzyści A że będzie długie, to inna sprawa. Ale chociaż ładnie brzmi

a masz! Może do Twojego ślubu zmienię pracę

swoją drogą jak widzę niektóre podwójne nazwiska to aż szczena opada
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:00   #2644
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
apropo panieńskiego mam takie pytanie chciałabym mieć tradycyjną imprezę, bifor w mieszkaniu i później tańce w klubie najlepiej, gdyby przyszło dużo dziewczyn, mogłabym nawet 20 zaprosić, jednak na sam ślub zapraszam tylko 4-5 koleżanek z grupy wraz z parnerami. jak wiecie robimy małe wesele i również ze względów finansowych nie jestem w stanie zaprosić wszystkich koleżanek. .. i teraz pytanie, czy to będzie głupie, niezręcznie, nieładne, jeśli na panieński zaproszę wszystkie koleżanki, a na wesele tylko te najbliższe? szczerze mówiąc obawiam się, że to nie będzie zbyt dobrze wyglądać...
moim zdaniem to normalne zamiast zaproszeń na wesele możesz koleżankom dać zaproszenia tylko na ślub, żeby sytuacja była jasna ja byłam na dwóch panieńskich, a na weselu nie byłam, tylko w kościele

jade jutro na tą rozmowę kwalifikacyjną aż do Bytomia gdybym jechała autem to to jest 4q km i wg Google byłabym tam w 40 min. A że jade środkami komunikacji miejskiej to, żeby tam dojechać na 11 muszę wyjść z domu o 8

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-05-16 o 20:03
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:03   #2645
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
apropo panieńskiego mam takie pytanie chciałabym mieć tradycyjną imprezę, bifor w mieszkaniu i później tańce w klubie najlepiej, gdyby przyszło dużo dziewczyn, mogłabym nawet 20 zaprosić, jednak na sam ślub zapraszam tylko 4-5 koleżanek z grupy wraz z parnerami. jak wiecie robimy małe wesele i również ze względów finansowych nie jestem w stanie zaprosić wszystkich koleżanek. .. i teraz pytanie, czy to będzie głupie, niezręcznie, nieładne, jeśli na panieński zaproszę wszystkie koleżanki, a na wesele tylko te najbliższe? szczerze mówiąc obawiam się, że to nie będzie zbyt dobrze wyglądać...
Mnie się wydaje, że nie ma w tym nic złego. Przecież zaprosisz wszystkie dziewczyny na ślub, więc dlaczego nie miałyby pobawić się z Tobą na Panieńskim. Niestety tak to jest, że nawet jak robimy duże wesele nie jesteśmy w stanie zaprosić każdego kogo znamy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:05   #2646
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Kobietki, co Wy zazwyczaj planujecie na rocznice związku?
Nic, ostatnią przegapiliśmy
Jakoś z eksem zawsze hucznie świętowaliśmy i g... z tego wyszło, teraz wolę spokojniej i bardziej mnie cieszą niespodzianki, kolacje itp. w zwykły dzień.

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

-jak robicie z nazwiskami??
podwójne? pojedyncze? Łaaaaj?
Ja chyba przyjmę nazwisko tż. Nie chce podwójnego ze względu na pracę i wygodę. Moje nazwisko jest długie, tż średnie, musiałabym chyba zrobić pieczątkę gigant Lubię swoje nazwisko, ale trudno

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja noclegów dla gościu nie rezerwuje, myślę, że sobie poradzą najwyzej sie ulokują po rodzinie.
Jedak musze załatwic jakis transport, busa albo mini busy, bo z kosciola na sale mam okolo 50 km
Z tego samego założenia wychodzę jeśli chodzi o noclegi
I też będę organizowała transport z kościoła na salę, tyle że jakieś 10km, trzeba przejechać przez pół miasta. Liczę, że drogo nas to nie wyniesie.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Coraz częściej się tez nad tym zastanawiam. Ja nie mam nic przeciwko spędzania czasu z jego rodzicami, godzinę możemy posiedzieć ale nie pól dnia. Tym bardziej, że my tylko w weekendy się widzimy
Nie obraź się, ale jeden zakręt życiowy już za Tobą, po co pchasz się w następny? Wejdź na Intymne, poczytaj co się dzieje z maminsynkami jak np.:rodzą się dzieci albo jak mieszka się pod jednym dachem. Jesteś fajną dziewczyną, szkoda żebyś sobie marnowała życie.

My nawet jak jedziemy odwiedzić rodziców tż (inne miasto) to posiedzimy z nimi, zjemy obiad itp., a potem np.:idziemy na spacer albo robimy kawę i idziemy godzinę poleżeć w pokoju.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:05   #2647
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Hej Jak fajnie że ty też do cywila Z tym bukietem to myślę, że w ogóle od d... strony zaczynam. Nie mam jeszcze sukienki, a wiadomo że bukiet musi choć trochę pasować. Na razie mierzyłam dwie sukienki w Factory we Wro. Jedna miała świetny krój, ale ecru to nie mój kolor. Druga śmietankowa miała przepiękny odcień, ale była z baskinką, a w takich kieckach wyglądam dziwacznie. Więc najpierw muszę znaleźć sukienkę, a później bukiet wybierać, a nie na odwrót A jeżeli nie gipsówka to myślałam o małym bukiecie z piwonii albo frezji...
Kurcze, a nie wyśmiejecie mnie jak wam pokażę zdjęcie sukienki, nad którą się zastanawiam??
Śliczny ten bukiet z peoni Zawsze podobały mi się takie duże peoniowe bukiety, ale ten skromny też niczego sobie

Cytat:
Proszę Wiecie gdzie znajdę podobną, ale w kolorze białym/ śmietankowym?? Bo ta ecru jest ładna, ale kolor jednak nie dla mnie...

PS. Wybaczcie trampki i skarpetki
Bardzo ładna sukienka, chyba teraz sporo może być takich koronkowych, chociaż nie znam się na trendach Ale jakoś wydaje mi się, że trochę ich widziałam Ja jestem mega blada i w ecru wyglądam jak rozmyta plama, więc tylko biel mi zostaje.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam ulotkę na ulicy i przejrzałam i jeśli ktoś chce skromną i krótszą suknię to w zwykłym sklepie można dorwać popatrzcie jaka ładna i tylko 185zł kosztuje
Super sukienka i faktycznie niedroga. Mierzyłam dziś kilka sukienek na ślub cywilny, ceny ok 300-400zł, aż tu nagle patrzę na metkę jednej, a tam 1700

Cytat:
Haha też pracuję z nazwiskami i systemem, który za długich nie przyjmuje. Żeby było weselej, nie przyjmuje też polskich liter, a podwójne nazwiska trzeba wpisywać jednym ciągiem. I potem dzwonią ludzie, że nie mogą się zalogować

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
AAAAAAA nie wspominajcie nic o przeprowadzkach! Nienawidzę!

Drogie PMki z 16.08
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
Tycikata
aneczka25057
swiat_katarzyny
Jeszcze równo rok i 3 miesiące
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Chyba jedyna jestem na 15.08
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:10   #2648
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Drogie PMki z 16.08
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
Tycikata
aneczka25057
swiat_katarzyny
Jeszcze równo rok i 3 miesiące
Piękną mamy dzisiaj datę, co nie?

Aczkolwiek moja mama stwierdziła, że to nie jest dobra data dla mnie wiecie, dlaczego?

a no, nasz ślub będzie 16.08.2014 o godzinie 16:00, a ja będę miała wtedy skończone 26 lat

będzie 666, o to jej się rozchodzi

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
AAAA muszę się pochwalić, właśnie dostałam maila od promotora, że akceptuje moją pracę mgr!! Jupiii a już się bałam, że będzie dużo poprawek
aleee Ci zazdraszczam!!!! gratulacje!

co do nazwiska, ja biorę po mężu.
lubię swoje nazwisko, TŻa nazwisko mi średnio odpowiada, ale z moim imieniem nawet dobrze się komponuje, więc niech tam sobie będzie
dwuczłonowe z moim nazwiskiem nie brzmi najlepiej, ale poza tym i tak nie chcę mieć łączonego, chociaz moi rodzice się upierają przy tym, abym tak miała

a co do panieńskiego/kawalerskiego
no to my na pewno sobie pobalujemy każdy osobno

TŻcik mi mówi że na pewno będzie miał striptizerkę

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-05-16 o 20:11
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:12   #2649
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

Aczkolwiek moja mama stwierdziła, że to nie jest dobra data dla mnie wiecie, dlaczego?

a no, nasz ślub będzie 16.08.2014 o godzinie 16:00, a ja będę miała wtedy skończone 26 lat

leżę

Stary 2013-05-16, 20:15   #2650
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie obraź się, ale jeden zakręt życiowy już za Tobą, po co pchasz się w następny? Wejdź na Intymne, poczytaj co się dzieje z maminsynkami jak np.:rodzą się dzieci albo jak mieszka się pod jednym dachem. Jesteś fajną dziewczyną, szkoda żebyś sobie marnowała życie.
Ostro, ale.. jest coś w tym
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:18   #2651
Verunka
Zadomowienie

Cytat:

o jenyy ale ma kobieta wyobraźnię

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:19   #2652
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
leżę
luuzik, powiedziałam jej, że jeśli urodzę dziecko 06.06.2016 no to to już będzie znak, że cuś jest nie tak

- Loesje
Stary 2013-05-16, 20:24   #2653
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

No ale to zależy od podejścia osób. Mnie by było miło że koleżanka z grupy chce mnie na panieńskim i takie bym miała podejście. Ale też byłoby mi przykro jakby przyjaciółka zaprosiła mnie tylko na panieński podczas gdy inne dziewczyny też szłyby na wesele. Ja rozumiem że ślub to duża impreza, jeszcze w twym przypadku daleko, dużo kasy to pochłania i nie oczekuję że będę szła na wesele do znajomej... Jakby było blisko to na sam ślub bym poszła złożyć życzenia i na ceremonię i też nie byłoby mi przykro ani nie miałabym żalu że na wesele nie jestem proszona. To impreza rodzinna głównie i idą tylko najbliżsi

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
moim zdaniem to normalne zamiast zaproszeń na wesele możesz koleżankom dać zaproszenia tylko na ślub, żeby sytuacja była jasna ja byłam na dwóch panieńskich, a na weselu nie byłam, tylko w kościele

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że nie ma w tym nic złego. Przecież zaprosisz wszystkie dziewczyny na ślub, więc dlaczego nie miałyby pobawić się z Tobą na Panieńskim. Niestety tak to jest, że nawet jak robimy duże wesele nie jesteśmy w stanie zaprosić każdego kogo znamy.

Super, przekonałyście mnie szczerze mówiąc na panieńskim chciałabym bardzo bawić się w gronie i bliższych przyjaciółek i koleżanek, będzie mi zależało na moich dziewczynach a gdybym miała na koncie miliony, to na pewno zaprosiłabym je wszystkie również na wesele

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Pysiu, powodzenia na rozmowie!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:27   #2654
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, przekonałyście mnie szczerze mówiąc na panieńskim chciałabym bardzo bawić się w gronie i bliższych przyjaciółek i koleżanek, będzie mi zależało na moich dziewczynach a gdybym miała na koncie miliony, to na pewno zaprosiłabym je wszystkie również na wesele
ja też na panieński pewnie zaproszę więcej dziewczyn, wydaje mi się, że to normalne

Pysia, nie doczytałam dokładnie, ale trzymam kciuki za jutro

- Loesje
Stary 2013-05-16, 20:30   #2655
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ostro, ale.. jest coś w tym
No niestety, ja w cudowną przemianę człowieka nigdy nie uwierzę, zawsze potem wyłażą stare sprawy A takie zachowanie jest ciężkie do zmiany, poza tym to trzeba chcieć i samemu zauważyć że jest problem. A jak facet problemu nie widzi to o czym tu gadać.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:32   #2656
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Śliczny ten bukiet z peoni Zawsze podobały mi się takie duże peoniowe bukiety, ale ten skromny też niczego sobie

Bardzo ładna sukienka, chyba teraz sporo może być takich koronkowych, chociaż nie znam się na trendach Ale jakoś wydaje mi się, że trochę ich widziałam Ja jestem mega blada i w ecru wyglądam jak rozmyta plama, więc tylko biel mi zostaje.

Super sukienka i faktycznie niedroga. Mierzyłam dziś kilka sukienek na ślub cywilny, ceny ok 300-400zł, aż tu nagle patrzę na metkę jednej, a tam 1700

Haha też pracuję z nazwiskami i systemem, który za długich nie przyjmuje. Żeby było weselej, nie przyjmuje też polskich liter, a podwójne nazwiska trzeba wpisywać jednym ciągiem. I potem dzwonią ludzie, że nie mogą się zalogować

Przyjmiecie mnie do swojego grona? Chyba jedyna jestem na 15.08
Taki duży z peoni chcę na ślubie kościelnym Praktycznie nie biorę niczego innego pod uwagę, więc będzie mega lipa jeżeli okaże się, że np. już po sezonie na te kwiaty
Chyba sobie urządzę w ten weekend rajd po wrocławskich sklepach i może coś znajdę fajnego. No i buty... i garnitur dla TŻta.... Ech, tyle spraw do załatwienia jeszcze, a jak myślałam, że wszystko już załatwione

A co do nazwiska to biorę tylko męża. Ma fajne, krótkie i bezproblemowe

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2013-05-16 o 20:34
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:00   #2657
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z tej grupy mojej na panieński zapraszam na wesele tylko i wyłącznie 9 dziewczyn. Na ślub oczywiście wszystkie zaprosze. U nas to normalne, że nie wszystkie są proszone... Gdybym mogła (czyt. gdyby mnie było stać) to zaprosiłabym wszystkie, one doskonale o tym wiedzą... Więc to nic dziwnego Nawet powiem szczerze, że zaskoczyłaś mnie swoim pytaniem U nas po prostu zaprasza się najlepsze koleżanki i żegna z nimi 'wolność' Moja lista póki co jest ruchoma, dlatego przedział 20 -25 osób, bo 20 dziewczyn będzie z mojej rodzinnej miejscowości, a nad 5 zastanawiam się, bo to dziewczyny ze studiów i nie wiem czy do tego roku 2014 będą wciąż tak zażyłe kontakty ale 20 jest pewna, bo są to dziewczyny, którym ufam, z którymi nawet gdy wyjechałam miałam cały czas kontakt, bez których moje życie nie byłoby takie fajne jakie jest i które wiedzą co mi się podoba a co nie Bo u nas gł dowodzącą w sprawach panienskiego jest świadkowa, ale wszystko ustalane i tak jest z wszystkimi zaproszonymi

i ze względu na ilość, jak również swobodę w szaleństwach nie chcę się pchać do klubu

positive r. - piękna suknia! i kolr super

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-05-16 o 21:01 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:10   #2658
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam i ledwo żyję. Zjem coś i do wyrka, bo jutro przed 6 pobudka, ale za to jutro wieczorem TŻ będzie ajj Szkoda tylko,że cały weekend spędzę na uczelni ;/ Poczytam co tam naskrobałyście i do spania. Dobrej nocki.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:12   #2659
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nic, ostatnią przegapiliśmy
Jakoś z eksem zawsze hucznie świętowaliśmy i g... z tego wyszło, teraz wolę spokojniej i bardziej mnie cieszą niespodzianki, kolacje itp. w zwykły dzień.
.
to prawda mnie też ale ważne dla nas dni celebrujemy i tak i nawet nie ma mowy o zapomnieniu (przynajmniej jak do tej pory )

martwi mnie to, że 25 maja jest jakiś ważny mecz, czy coś i pewnie Tż będzie chciał obejrzeć

Stary 2013-05-16, 21:14   #2660
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
Taki duży z peoni chcę na ślubie kościelnym Praktycznie nie biorę niczego innego pod uwagę, więc będzie mega lipa jeżeli okaże się, że np. już po sezonie na te kwiaty
Chyba sobie urządzę w ten weekend rajd po wrocławskich sklepach i może coś znajdę fajnego. No i buty... i garnitur dla TŻta.... Ech, tyle spraw do załatwienia jeszcze, a jak myślałam, że wszystko już załatwione

A co do nazwiska to biorę tylko męża. Ma fajne, krótkie i bezproblemowe
Te z peonii są cudne Nie wiem kiedy masz ślub, ale ja w sierpniu - więc małe szanse na peonie. Dlatego rozważam róże nostalgiczne (albo róże angielskie, a może to jedno i to samo, nie znam się ) - pogooglaj sobie
Moja druga opcja na kościelny to kolorowy bukiet z dodanymi kłosami - mamy ślub 15 sierpnia
Stary 2013-05-16, 21:19   #2661
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:

a ja nie chce, zeby TZ mial takie rozrywki
Cytat:
luuzik, powiedziałam jej, że jeśli urodzę dziecko 06.06.2016 no to to już będzie znak, że cuś jest nie tak

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:24   #2662
KaEs
Wtajemniczenie

Znowu wynalazłam dwie piosenki do teledysku slubnego:

i

i co myślicie?

Stary 2013-05-16, 21:25   #2663
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Pysiu, powodzenia na rozmowie!
Cytat:
ja też na panieński pewnie zaproszę więcej dziewczyn, wydaje mi się, że to normalne

Pysia, nie doczytałam dokładnie, ale trzymam kciuki za jutro

nie dziękuje, Kochane

my zawsze celebrujemy rocznicę i nie wyobrażam sobie inaczej mimo, że nasza dopiero za niecałe 3 miesiące to wczoraj już obmyślaliśmy jak będziemy spędzać ten dzień TŻ nie potrafi uwierzyć, że to już 4 lata będzie

a jeśli chodzi o bukiety, mi sie podobają te z broszek ale nie wiem gdzie się je kupuje w załączniku kilka pięknych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet 1.jpg (56,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet 2.jpg (31,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet 3.jpg (69,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet 4.jpg (52,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet 5.jpg (64,6 KB, 5 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:33   #2664
Verunka
Zadomowienie

Dziewczynki pytanie:

chce jutro zadzwonic do salonów i umówic sie na mierzenie sukien, Ale: ile zarezerwować czasu w jednym salonie?? 2 godziny? Chce zmierzyć w jednym powiedzmy ze 3 kiecki... ile to schodzi?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

aleee Ci zazdraszczam!!!! gratulacje!

co do nazwiska, ja biorę po mężu.
lubię swoje nazwisko, TŻa nazwisko mi średnio odpowiada, ale z moim imieniem nawet dobrze się komponuje, więc niech tam sobie będzie
dwuczłonowe z moim nazwiskiem nie brzmi najlepiej, ale poza tym i tak nie chcę mieć łączonego, chociaz moi rodzice się upierają przy tym, abym tak miała

a co do panieńskiego/kawalerskiego
no to my na pewno sobie pobalujemy każdy osobno

Cytat:
nie dziękuje, Kochane

my zawsze celebrujemy rocznicę i nie wyobrażam sobie inaczej mimo, że nasza dopiero za niecałe 3 miesiące to wczoraj już obmyślaliśmy jak będziemy spędzać ten dzień TŻ nie potrafi uwierzyć, że to już 4 lata będzie

a jeśli chodzi o bukiety, mi sie podobają te z broszek ale nie wiem gdzie się je kupuje w załączniku kilka pięknych
szukałabym w necie, na Pakamerze (chociaz jest drozej bo liczą 20-30 % prowzji) albo bezposrednio u rękodzielników przez blogi

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:37   #2665
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki pytanie:

chce jutro zadzwonic do salonów i umówic sie na mierzenie sukien, Ale: ile zarezerwować czasu w jednym salonie?? 2 godziny? Chce zmierzyć w jednym powiedzmy ze 3 kiecki... ile to schodzi?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

szukałabym w necie, na Pakamerze (chociaz jest drozej bo liczą 20-30 % prowzji) albo bezposrednio u rękodzielników przez blogi
Byłam dzisiaj w jednym salonie 50min i zmierzyłam 7sukienek Poza tym na stronie jakiegoś salonu widziałam radę, żeby zarezerwować sobie godzinę.

Cytat:
Znowu wynalazłam dwie piosenki do teledysku slubnego:

i

i co myślicie?
Pierwsza

Cytat:
nie dziękuje, Kochane

na etsy jest sporo, ale z cenami bardzo różnie. widziałam też gdzieś w polskim internecie, na pewno coś trafisz
też mi się podobają te bukiety, ale mam ślub w Matki Boskiej Zielnej więc chcę jednak żywe. w każdym razie popieram!

Edytowane przez tajik girl
Czas edycji: 2013-05-16 o 21:39
Stary 2013-05-16, 21:37   #2666
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
a ja nie chce, zeby TZ mial takie rozrywki
a co to za rozrywka?
popatrzy sobie na goły zużyty tyłek, no, może i sobie pomaca - nooo naprawdę ale mi atrakcja

nie no TŻ pewnie sobie żartuje ale nawet jeśli będzie miał to jakoś mnie to nie rusza

KaEs fajne

ja podaję moje typy na dzień dzisiejszy (bo z TŻ to jeszcze daleko do takich ustaleń )

z naciskiem na Good Life

- Loesje
Stary 2013-05-16, 21:41   #2667
Ines3037200
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Dziewczynki pytanie:

Panie przy zapisie beda wiedzialy ile, a Ty sama okolo godziny zarezerwuj

A ja taki broszkowy bukiet bym sama robila. Na pm 2013 duzo o tym dziewczyny pisaly.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:43   #2668
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę z oczywistych względów - jestem doktorantką :P
A poza tym nazwisko TŻ-ta straaaasznie mi się nie podoba i nie chcę się tak nazywać, a jak będę miała podwójne to i tak wszyscy będą mnie kojarzyć z moim, a TŻ-ta nazwisko to tylko na na doczepkę :PP
Stary 2013-05-16, 21:45   #2669
velika
Winter is coming

Cytat:
to prawda mnie też ale ważne dla nas dni celebrujemy i tak i nawet nie ma mowy o zapomnieniu (przynajmniej jak do tej pory )

martwi mnie to, że 25 maja jest jakiś ważny mecz, czy coś i pewnie Tż będzie chciał obejrzeć
jakiś ważny mecz Finał LM kobito!!!! Daj chłopu obejrzeć!!!
Uciekam spać, dobranoc dziewczyny a jutro do pracy na 2 godzinki, a potem do Poznania na zajęcia

Stary 2013-05-16, 21:50   #2670
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja biorę z oczywistych względów - jestem doktorantką :P
A poza tym nazwisko TŻ-ta straaaasznie mi się nie podoba i nie chcę się tak nazywać, a jak będę miała podwójne to i tak wszyscy będą mnie kojarzyć z moim, a TŻ-ta nazwisko to tylko na na doczepkę :PP
Właśnie ja też będę doktorantką w momencie ślubu. Ale mam nadzieję że uda mi się to jakoś załatwić. Mam nadzieję, że jeszcze jakiegoś wielkiego dorobku naukowego nie stracę
A mi nazwisko TŻ się podoba, tak jak i moje. Tyle, że ja mam 11 liter, TŻ 9 i w żadne rubryczki bym się nie pomieściła A nie chcę zostać przy swoim tak po prostu.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości