|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40851081]Ja mam BB rimela, jest ok. Ale wydaje mi się, że to też kwestia rodzaju skóry, podejrzewam, że nie na każdej będzie fajnie się sprawował. Mnie pasuje.[/QUOTE]
oo, czyli może jednak warto spróbować w sumie nie jest drogi więc nic nie ryzykuję, zużyć zużyję i najwyżej dalej będę szukać idealnego ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
nie znam ani jednego ani drugiego, ale też kuszą. Jutro poczytam i na któryś się zdecyduję |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaha jaki ten świat mały
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja postanowilam poszukac szczescia w Hong Kongu ale mysle, ze i w Bootsie znajdziesz cos fajnego ![]() Spadam spac bo Lileczka zakatarzona z deka, wiec moze sie biedna budzic w nocy Dobrej nocki kochane
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Któraś pytała o krople FENISTIL, one są bez recepty i kosztują koło 23-25 zeta. Lekarze na recepcie przepisują niekoniecznie leki na receptę
Sprawdzałam na wszelki wypadek w ulotce bo mam je w domu i na pewno nie trzeba recepty
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Black, ja Cie widzialam i tez zadalam pytanie?
![]() Poki co moje sloneczko na cyca, jak z zegrakiem w reku, budzi sie co 1.5godz..... Hm hm hm, kolejna ciekawa noc mi sie szykuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
teściowe mają swój dzień 5 marca, to daj sobie spokój
![]() Cytat:
)ja też mój brat zrobił sobie potem z niego jakiś dziwny pojazd i się z kolegami wozili po ulicyCytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40850735]Kija, rzecz w tym, że nie zaoszczędziłąm - bo zwyczajnie nie mam 16 tysięcy :d[/QUOTE] bo byłam z młodym u neurologa przez to jego wyginanie no i stwierdziła, że niby wszystko ok, ale ma ciut sztywniejszą lewą stronę i jest trochę "niedojrzały" jak na swój wiek i na wszelki wypadek kazała zrobić, choć przypuszczała, że nic nie wyjdzie; jak na razie podaję mu ten syrop z magnezem i wit.B6 i zobaczymy czy "dojrzeje"
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też zazwyczaj mało kto zauważa ale piszę dalej bo czasem mam chęć wygadania się i już po prostu.
Debrah moja też 10 centyl 2 tyg temu ważyła 5360.kurde Blanka od jakiegoś czasu nie śpi,w sumie to nic nie chce tylko skacze po łóżku gada i macha rękami,wyspana już czy co? Szkoda tylko że ja nie bardzo:-P |
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Zupelnie sie nie orientuje... Czy porod w Polsce jest bezplatny? ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
Yae przesypia co druga noc: przedwczoraj 9h, wczoraj 5h, karmienie i 4h, dzis 8h. Mialyscie tak? Czy to zmierza do ustabilizowania sie? Zapomnialabym... Dzien dobry, wstawajcie, bo smutno mi samej ;-) Albo nie, spijcie poki mozecie! |
||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie śpię, Mała od 5 nie śpi. Miała ciężką noc,budziła się,płakala, bolał chyba brzuszek.
Już nie wierze że Jej się kiedyś sen ustabilizuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się już pogodziłam,że nie
![]() Ale dzisiaj będę spala całą noc,mąż obiecał zająć się Mała w nocy pod warunkiem że nazbieram mleka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Silver,naprawde nie boj sie,tez mam jednoskladnikowe i gin powiedziala,ze nie mam co czekac na okres w sumie po pologu wcale nie tesknie ale dla.swietego spokoju zrob moze ten test Pstryczku, Kubulek swietny. Jak puszczam te Wasze dzieciaczki przy karmieniu,to Marcin patrzy zdezorientowany,rozglada sie i mocniej lapie za cycka,haha,zeby mu nikt nie zabral jego garnka z jedzeniem Kupilam sobie nareszcie wczoraj sandalki,zaloze sukienke i poczuje sie bardziej kobieco niz w tramposzach. Mialam tyle japonek,ale jak sie we.wrzesniu wyprowadzilam z domu to moja rodzicielka chyba uznala,ze wszystko im w spadku zostawilam:/ wszystkie buty mi roznosila,a stope ma szersza ode mnie,wiec du.pa. W ogole nie ogarniam tego jak tak mozna kogos rzeczy bez pytania brac i nawet nie przeprosic... poszlam tam ostatnio po korale moje i kolczyki,a ona taka zdziwiona" zabierasz je? oo,a myslalam,ze w wakacje je sobie ponosze" to tyle marudzenia z rana. Przepraszam za brak polskich znakow i ewentualne bledy. Zycze milego dnia kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylam, ze Yae obraca sie z brzuszka na plecy tylko przez prawe ramie. A od dzis opanowala kladzenie sie na boczku z lezenia na plecach. Dla rownowagi wybrala sobie lewy.
|
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
Kurcze, zazdroszcze wam tych waszych drobinek Ale z tego co wiem nie ma sie co przejmowac, jezeli dziecie przybiera stale i miesci sie w siatce to jest oki ![]() Ja sie martwie jednak troszke bo Piotrus jakis taki chudziutki mi sie wydaje..... Zawsze ten brzusio mial taki kluskowaty a teraz zaczynaja mu zebra powoli wystawac? ![]() Oooo wlacza mu sie poranne jeczydlo kocham najmocniej na swiecie tego szkrabika, ale te jeki z rana..... Bbbrrrrrrr nie wiem jak mozna z siebie taki odglos wydac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio nie mam na nic czasu..............
![]() Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki a u ciebie silver mam nadzieje że po badaniach nic groźnego nie wyjdzie. Pisałam wam nie raz że mój Bartuś mimo że jest na mm (pierś tylko w nocy lub w dzień gdy już się go niczym nie da uspokoić) robi kupki raz na 5 - 7 dni i bardzo się tym martwiłam nie raz skończyło się na podaniu czopka. A od 1,5 tygodnia robi ładnie kupki co 3 dni Przez weekend raczej nie będę się odzywać bo większość czasu na pewno spędzimy na działce, w poniedziałek przychodzi pan pomierzyć okna i w czerwcu chyba będą zakładać
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, co do cwiczen na basenie nie wiem, czy by Ci sie udalo cokolwiek w wannie powtorzyc..... Przesiade sie na taba i Ci opisze pare
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Meneq w państwowym szpitalu co do zasady bezpłatny ale i na luksusy nie ma co liczyc.
Dzień dobry
|
|
|
|
#3709 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aaaaaaaale się wyspałam. Daria spała od 21 do 7 rano ! A ostatnio ciągle mi się budziła 2 razy w nocy.Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogóle WITAJ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja Daria tydzień temu ważyła 5920g. Dwa dni temu skończyła 4 miesiące.
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lato juz tuz tuz i moze skorzystamy z najwiekszej "wanny" swiata. W koncu Pacyfik pod nosem i chyba nie ma przeciwskazan przed kapiela. Jak myslicie? ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Co rozumiesz pod pojeciem luksusu? |
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
U nas w niektórych szpitalach to sale porodowe są jak za wczesnego PRL, np. jeden trakt porodowy i kilka łóżek oddzielonych parawanami czy ściankami. Widziałam takie coś wparę lat temu, na szczęście rodziłam gdzie indziej bo tam to skojarzenie mialam jedno - że traktują kobiety jak krowy w oborze... A w lepszych szpitalach też cudów nie ma, nawet jak porodówka wyremontowana i nowoczesna to sale poporodowe zwykle niespecjalne, ze znieczuleniem kuepsko, położne to jakby za karę robiły... Ogólnie szału nie ma
|
||
|
|
|
#3712 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40850735]Kija, rzecz w tym, że nie zaoszczędziłąm - bo zwyczajnie nie mam 16 tysięcy :d[/QUOTE] Dokładanie! Cytat:
Cytat:
super że wszystko ok ![]() Cytat:
kurcze przykro mi ![]() Cytat:
dla mężaCytat:
Cytat:
Nie pomyliło Ci się z inną dziewczyną?
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedl mi lezaczek hustawka Bright Starts jungle...super, Mala przysnela w nim na godzinke bez placzu
![]() Ale zastanawiam sie co robimy zle, ze Jylcia od 4 dni budzi sie ok.3 i zjada i nie usnie bez,lulania, a do tej pory jadla na spiocha i szla dalej spac, a teraz albo lulanie albo z nami ladnie zasypia...
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś jedziemy o 11-12 z mężem na spacerek do parku chorzowskiego. Trza korzystać że mąż ma wolne
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Kija, ja jestem bardzo zadowolona i z porodowki, i z sal na poporodowym, z opieki na porodowce i noworodkach
Meneq, kazdy porod kosztuje??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio stwierdziłam że trzeba porobić zapasy ubraniowe na przyszłość i jak tylko znajdę coś fajnego to kupuję choćby to był rozmiar na 5 lat
Bo jak młoda będzie miała te 5 lat to gdzie ja wtedy znajdę dżinsy czy sukienkę wizytową za złotówkę? Trzeba brać jak jest. No i a propos małej wagi, ja tam założyłam że nigdy nie będziemy na 97 centylu i wszystko kupuję wąziutkie w pasie
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieco tansza jest cesarka, bo wg japonskiego ubezpieczenia zdrowotnego, czesciowo pokrywane sa koszty leczenia (70%) a ciaza przebiegajaca bez komplikacji i porod naturalny, to przeciez nie choroba, wrecz objaw zdrowia. |
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

w sumie nie jest drogi więc nic nie ryzykuję, zużyć zużyję i najwyżej dalej będę szukać idealnego 

Teraz uzywam bb z maybelline i jest calkiem ok ale mam tez ochote wyprobowac ten:
. Ty tez daj znac jak znajdziesz jakis fajny 

Dobrej nocki kochane 

)

o np. ostatnio nasza pediatra stwierdziła, że Maksiu to chudzielec ( w sobotę skończył 4 miesiące a we wtorek na ważeniu miał 6700) a karmię tylko cycem, że można zacząć mu wprowadzać posiłki. Ok ale zasugerowała mi też kaszkę sinlac a ja już dzięki Wam (Szaja
super że wszystko ok
kurcze przykro mi