Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 23:40   #3691
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40851081]Ja mam BB rimela, jest ok. Ale wydaje mi się, że to też kwestia rodzaju skóry, podejrzewam, że nie na każdej będzie fajnie się sprawował. Mnie pasuje.[/QUOTE]

oo, czyli może jednak warto spróbować w sumie nie jest drogi więc nic nie ryzykuję, zużyć zużyję i najwyżej dalej będę szukać idealnego

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dam dam, tylko najpierw musze dojsc (w sensie, ze te kremy [sorki za brak polskich znakow ]) a to chyba troche potrwa Teraz uzywam bb z maybelline i jest calkiem ok ale mam tez ochote wyprobowac ten: http://www.boots.com/en/Revlon-Photo...ector_1312145/ lub ten http://www.boots.com/en/SEVENTEEN-BB...PF-15_1238113/ . Ty tez daj znac jak znajdziesz jakis fajny Dobrych kosmetykow nigdy za wiele

nie znam ani jednego ani drugiego, ale też kuszą. Jutro poczytam i na któryś się zdecyduję

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 23:42   #3692
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
a ja Cię kojarzę, mąż też mówi, że Cię kojarzy
no nareszcie ktoś z moich stron

hahaha jaki ten świat mały
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 23:44   #3693
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
nie znam ani jednego ani drugiego, ale też kuszą. Jutro poczytam i na któryś się zdecyduję
Ogolnie tych kremow jest teraz naprawde sporo i chyba samemu trzeba znalezc ten swoj Ja postanowilam poszukac szczescia w Hong Kongu ale mysle, ze i w Bootsie znajdziesz cos fajnego

Spadam spac bo Lileczka zakatarzona z deka, wiec moze sie biedna budzic w nocy Dobrej nocki kochane

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 23:52   #3694
Kija80
Zadomowienie

Któraś pytała o krople FENISTIL, one są bez recepty i kosztują koło 23-25 zeta. Lekarze na recepcie przepisują niekoniecznie leki na receptę Sprawdzałam na wszelki wypadek w ulotce bo mam je w domu i na pewno nie trzeba recepty
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 00:03   #3695
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Black, ja Cie widzialam i tez zadalam pytanie?

Poki co moje sloneczko na cyca, jak z zegrakiem w reku, budzi sie co 1.5godz..... Hm hm hm, kolejna ciekawa noc mi sie szykuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 00:50   #3696
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co moge kupic tesciowej na dzien matki?
teściowe mają swój dzień 5 marca, to daj sobie spokój

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
czy do tego kleiku macie jakieś smoki, które mają lepszy przepływ czy jak?
ja mam butelkę a aventu i kupiłam smoczek trójprzepływowy z taką szparką zamiast dziurki i lepiej leci; bo te inne smoczki do kaszek są dopiero po 6 miesiącu (nie wiem czemu, może za duże otwory czy cuś)

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
pewnie taki ze skajki z białym paskiem Ja miałam bordowy
ja też mój brat zrobił sobie potem z niego jakiś dziwny pojazd i się z kolegami wozili po ulicy

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a jak sie pózniej na spacerówkę przerzucimy to Wam szczena opadnie- tez moja na bąbela czeka
a jaką miałaś? ja taką granatową kanciastą

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40850735]Kija, rzecz w tym, że nie zaoszczędziłąm - bo zwyczajnie nie mam 16 tysięcy :d[/QUOTE]

Cytat:
a powiedz mi czemu Was skierował?
bo byłam z młodym u neurologa przez to jego wyginanie no i stwierdziła, że niby wszystko ok, ale ma ciut sztywniejszą lewą stronę i jest trochę "niedojrzały" jak na swój wiek i na wszelki wypadek kazała zrobić, choć przypuszczała, że nic nie wyjdzie;
jak na razie podaję mu ten syrop z magnezem i wit.B6 i zobaczymy czy "dojrzeje"

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 04:20   #3697
Lenova
Wtajemniczenie

Mnie też zazwyczaj mało kto zauważa ale piszę dalej bo czasem mam chęć wygadania się i już po prostu.

Debrah moja też 10 centyl 2 tyg temu ważyła 5360.kurde Blanka od jakiegoś czasu nie śpi,w sumie to nic nie chce tylko skacze po łóżku gada i macha rękami,wyspana już czy co? Szkoda tylko że ja nie bardzo:-P
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 06:18   #3698
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dorota Gardias za poród i pobyt w luksusowej klinice zapłaci 16 tysięcy. Pomyślcie ile zaoszczędziłyśmy rodząc normalnie bez luksusów j
Dziendoberek!

Zupelnie sie nie orientuje... Czy porod w Polsce jest bezplatny?

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
meduzzka- normalnie na zajeciach instruktorka bierze hop siup i pod wode

a dzis to wogole czad byl bo instruktorka wydurniała sie z nim a potem go tak fajnie wziela,ze najpierw zamoczyla sie glowa a na koncu nogi-zawodowy delfinek
Mozesz napisac jak sie bawicie na plywalni? Yae jest coraz bardziej zadna przygod w wannie a mnie sie pomysly koncza. No i nie wiem, na ile sobie moge pozwolic.

Yae przesypia co druga noc: przedwczoraj 9h, wczoraj 5h, karmienie i 4h, dzis 8h. Mialyscie tak? Czy to zmierza do ustabilizowania sie?

Zapomnialabym... Dzien dobry, wstawajcie, bo smutno mi samej ;-) Albo nie, spijcie poki mozecie!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 06:35   #3699
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ja już nie śpię, Mała od 5 nie śpi. Miała ciężką noc,budziła się,płakala, bolał chyba brzuszek.
Już nie wierze że Jej się kiedyś sen ustabilizuje

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 06:36   #3700
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja już nie śpię, Mała od 5 nie śpi. Miała ciężką noc,budziła się,płakala, bolał chyba brzuszek.

Cierpliwosci, kiedys musi!
Stary 2013-05-17, 06:46   #3701
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Chyba się już pogodziłam,że nie
Ale dzisiaj będę spala całą noc,mąż obiecał zająć się Mała w nocy pod warunkiem że nazbieram mleka

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 07:24   #3702
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dzisiaj będę spala całą noc,mąż obiecał zająć się Mała w nocy pod warunkiem że nazbieram mleka

Dobry ten Twoj maz
Stary 2013-05-17, 07:28   #3703
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dzien dobry
Silver,naprawde nie boj sie,tez mam jednoskladnikowe i gin powiedziala,ze nie mam co czekac na okres w sumie po pologu wcale nie tesknie ale dla.swietego spokoju zrob moze ten test
Pstryczku, Kubulek swietny. Jak puszczam te Wasze dzieciaczki przy karmieniu,to Marcin patrzy zdezorientowany,rozglada sie i mocniej lapie za cycka,haha,zeby mu nikt nie zabral jego garnka z jedzeniem
Kupilam sobie nareszcie wczoraj sandalki,zaloze sukienke i poczuje sie bardziej kobieco niz w tramposzach. Mialam tyle japonek,ale jak sie we.wrzesniu wyprowadzilam z domu to moja rodzicielka chyba uznala,ze wszystko im w spadku zostawilam:/ wszystkie buty mi roznosila,a stope ma szersza ode mnie,wiec du.pa. W ogole nie ogarniam tego jak tak mozna kogos rzeczy bez pytania brac i nawet nie przeprosic... poszlam tam ostatnio po korale moje i kolczyki,a ona taka zdziwiona" zabierasz je? oo,a myslalam,ze w wakacje je sobie ponosze" a wczoraj przyszla tu na chwile,powkurzala mnoe zlosliwymi radami na team malego,a jak powiedzialam,ze ide na spacer to sie zawinela,kuwa na 4 pietrze mieszkam,ale po co pomoc mi z wozkiem... i jeszcze zadzwonila potem" zostawilam Ci moja spodniczke,wez mi ja przeszyj na maszynie":mur" Tz powiedzial,ze sie wkurzy na mnie jak bede ciota i jej to zrobie.
to tyle marudzenia z rana. Przepraszam za brak polskich znakow i ewentualne bledy. Zycze milego dnia kochane

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 07:29   #3704
meneq
Zakorzenienie

Zauwazylam, ze Yae obraca sie z brzuszka na plecy tylko przez prawe ramie. A od dzis opanowala kladzenie sie na boczku z lezenia na plecach. Dla rownowagi wybrala sobie lewy.
Stary 2013-05-17, 07:41   #3705
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Mmmhmmmmm..... Ja tez nie wierze, dzisiaj Maly co poltorej godzinki, tak jak pisalam wczesniej.... A od 4 rano co godzine, no jak w zegarku no!!!!!!!!!!!! Nie wiem, czy nie jest za cieplo w pokoju, bo placze, cyca dostanie na 40sek i spi

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mnie też zazwyczaj mało kto zauważa ale piszę dalej bo czasem mam chęć wygadania się i już po prostu.

Debrah moja też 10 centyl 2 tyg temu ważyła 5360.kurde Blanka od jakiegoś czasu nie śpi,w sumie to nic nie chce tylko skacze po łóżku gada i macha rękami,wyspana już czy co? Szkoda tylko że ja nie bardzo:-P
Taaaa moj tak samo od 6 dzisiaj dodatkowo przekrecil sie i lezy w poprzek lozka wiec obudzily mnie konkretne kopniaki w glowe normalnie przemoc rodzinna :P

Kurcze, zazdroszcze wam tych waszych drobinek
Ale z tego co wiem nie ma sie co przejmowac, jezeli dziecie przybiera stale i miesci sie w siatce to jest oki

Ja sie martwie jednak troszke bo Piotrus jakis taki chudziutki mi sie wydaje..... Zawsze ten brzusio mial taki kluskowaty a teraz zaczynaja mu zebra powoli wystawac?

Oooo wlacza mu sie poranne jeczydlo kocham najmocniej na swiecie tego szkrabika, ale te jeki z rana..... Bbbrrrrrrr nie wiem jak mozna z siebie taki odglos wydac

Stary 2013-05-17, 07:42   #3706
iffonka7
Zadomowienie

Ostatnio nie mam na nic czasu..............

Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki a u ciebie silver mam nadzieje że po badaniach nic groźnego nie wyjdzie.

Pisałam wam nie raz że mój Bartuś mimo że jest na mm (pierś tylko w nocy lub w dzień gdy już się go niczym nie da uspokoić) robi kupki raz na 5 - 7 dni i bardzo się tym martwiłam nie raz skończyło się na podaniu czopka. A od 1,5 tygodnia robi ładnie kupki co 3 dni więc już jest jakiś postęp.

Przez weekend raczej nie będę się odzywać bo większość czasu na pewno spędzimy na działce, w poniedziałek przychodzi pan pomierzyć okna i w czerwcu chyba będą zakładać a my z TŻ ciągle prowadzimy wojne o kolor, on uparł się że na zewnątrz będą takie bardzo ciemno popielata a w środku białe, a ja się w życiu nie zgodze na białe, będziemy mieć w domu 12 okien i że niby ja je wszytkie będe miała myć a teraz mam białe i wiem jakie to g.ó.w.n.o.
Stary 2013-05-17, 07:42   #3707
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq, co do cwiczen na basenie nie wiem, czy by Ci sie udalo cokolwiek w wannie powtorzyc..... Przesiade sie na taba i Ci opisze pare

Stary 2013-05-17, 07:44   #3708
Kija80
Zadomowienie

Meneq w państwowym szpitalu co do zasady bezpłatny ale i na luksusy nie ma co liczyc.

Dzień dobry
Stary 2013-05-17, 07:50   #3709
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Aaaaaaaale się wyspałam. Daria spała od 21 do 7 rano ! A ostatnio ciągle mi się budziła 2 razy w nocy.

Cytat:
jak przed chwilą usypiałam małego to skubaniec zaczął się śmiać w głos przez sen

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
SILVER-masz zaproszenie na fejsie

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
no to zostałam wywołana do tablicy

Przepraszam, że tylko podczytuję ale nadrobić Was to dopiero wyzwanie! Jakoś też wiecznie brakuje mi czasu bo zawsze jest coś do zrobienia no i przy takiej pogodzie siedzimy na dworze a komputer włączony czeka w domku i tak czasem zaglądam z doskoku do tego wszystkiego dochodzi budowa ale szczerze to bez Waszych rad byłabym zielona dlatego pozwólcie mi czytać bo nie robię tego z ciekawości tylko baaaarrdzoo dużo się dowiaduję o np. ostatnio nasza pediatra stwierdziła, że Maksiu to chudzielec ( w sobotę skończył 4 miesiące a we wtorek na ważeniu miał 6700) a karmię tylko cycem, że można zacząć mu wprowadzać posiłki. Ok ale zasugerowała mi też kaszkę sinlac a ja już dzięki Wam (Szaja ) wiedziałam, że to cukier dlatego bardzo lubię Was czytać i dużo mi to daje

u nas wszystko dobrze, Maksiu to kochane dziecko. Ostatnio troszkę marudził, ewidentnie na zęby no i we wtorek rano prawa dolna jedynka się przebiła a popołudniu druga no ale spodziewałam się bo u nas w rodzinie dzieci szybko dostawały zęby. Od trzech dni podaję marchewkę ale chyba zbytnio mu nie pasuje i mam pytanko czy Wasze maluchy po tej marchewce też mają marchewkowe qupki? to chyba normalne? chodzimy sobie z małym na rolki (kupiliśmy tą wózko-przyczepkę i śmigamy, super sprawa ) aaaa no i też się chyba skuszę na kaszkę holle tylko nie mam pojęcia jaką. Pediatra mówiła żeby kupić bezmleczną i robic na wodzie ale Szaja pisała, że nie będzie to pełnowartościowy posiłek to już sama nie wiem
Gratuluję ząbków
A tak wogóle WITAJ

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
łaaaaaaaał

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Rany, tak czytam o tych Waszych problemach włosowych i... włos mi się na głowie jeży. Mi nie wypadają, czyżby dopiero miał ten kataklizm nadejść? Tylko ja mam bardzo dużo i bardzo grube...
Mi zaczęły wypadać około trzeciego miesiąca po porodzie.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Mamy dziewczynek: ile ważą wasze małe ok 4mca??
Moja Daria tydzień temu ważyła 5920g. Dwa dni temu skończyła 4 miesiące.
Stary 2013-05-17, 07:56   #3710
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meneq, co do cwiczen na basenie nie wiem, czy by Ci sie udalo cokolwiek w wannie powtorzyc..... Przesiade sie na taba i Ci opisze pare

Bede wdzieczna. Bedziemy probowac a jak sie nie uda, to inspiracja chociaz bedzie.
Lato juz tuz tuz i moze skorzystamy z najwiekszej "wanny" swiata. W koncu Pacyfik pod nosem i chyba nie ma przeciwskazan przed kapiela. Jak myslicie?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Meneq w państwowym szpitalu co do zasady bezpłatny ale i na luksusy nie ma co liczyc.

Dzień dobry
Co rozumiesz pod pojeciem luksusu?
Stary 2013-05-17, 08:08   #3711
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ostatnio nie mam na nic czasu..............

Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki a u ciebie silver mam nadzieje że po badaniach nic groźnego nie wyjdzie.

Pisałam wam nie raz że mój Bartuś mimo że jest na mm (pierś tylko w nocy lub w dzień gdy już się go niczym nie da uspokoić) robi kupki raz na 5 - 7 dni i bardzo się tym martwiłam nie raz skończyło się na podaniu czopka. A od 1,5 tygodnia robi ładnie kupki co 3 dni więc już jest jakiś postęp.

Przez weekend raczej nie będę się odzywać bo większość czasu na pewno spędzimy na działce, w poniedziałek przychodzi pan pomierzyć okna i w czerwcu chyba będą zakładać a my z TŻ ciągle prowadzimy wojne o kolor, on uparł się że na zewnątrz będą takie bardzo ciemno popielata a w środku białe, a ja się w życiu nie zgodze na białe, będziemy mieć w domu 12 okien i że niby ja je wszytkie będe miała myć a teraz mam białe i wiem jakie to g.ó.w.n.o.
Ja mam w domu bodajże 17 okien i wszystkie białe od środka, złoty dąb na zewnątrz. Nie jest źle, od środka okna aż tak bardzo sie nie brudzą. A różnica w cenie była spora. Dopłaciliśmy w związku z tym do fajniejszego profilu

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bede wdzieczna. Bedziemy probowac a jak sie nie uda, to inspiracja chociaz bedzie.
Lato juz tuz tuz i moze skorzystamy z najwiekszej "wanny" swiata. W koncu Pacyfik pod nosem i chyba nie ma przeciwskazan przed kapiela. Jak myslicie?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Co rozumiesz pod pojeciem luksusu?
Jak znam życie to pewnie to co u was jest w pierwszym lepszym szpitalu U nas w niektórych szpitalach to sale porodowe są jak za wczesnego PRL, np. jeden trakt porodowy i kilka łóżek oddzielonych parawanami czy ściankami. Widziałam takie coś wparę lat temu, na szczęście rodziłam gdzie indziej bo tam to skojarzenie mialam jedno - że traktują kobiety jak krowy w oborze... A w lepszych szpitalach też cudów nie ma, nawet jak porodówka wyremontowana i nowoczesna to sale poporodowe zwykle niespecjalne, ze znieczuleniem kuepsko, położne to jakby za karę robiły... Ogólnie szału nie ma
Stary 2013-05-17, 08:12   #3712
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dorota Gardias za poród i pobyt w luksusowej klinice zapłaci 16 tysięcy. Pomyślcie ile zaoszczędziłyśmy rodząc normalnie bez luksusów j

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40850735]Kija, rzecz w tym, że nie zaoszczędziłąm - bo zwyczajnie nie mam 16 tysięcy :d[/QUOTE]

Dokładanie!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytam o wagę bo dziś po pomiarach się zastanawiam... Mamy niecałe 4 mies (22.05 będą) mała ma 63 cm wzr i przez miesiąc przybrała 500g, waży 5650g - 10 centyl... Mało?
Ja myślę że nie waży za mało. Jak już pisałam, moja tydzień temu ważyła 5920. 2 dni temu skończyła 4 miechy.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj z Fifkiem na USG główki (zalecenie neurologa) i na szczęście wszystko ok a jak młodemu fajnie włosy stały po tym żelu od USG
super że wszystko ok

Cytat:

kurcze przykro mi

Cytat:

dla męża

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Silver,naprawde nie boj sie,tez mam jednoskladnikowe i gin powiedziala,ze nie mam co czekac na okres w sumie po pologu wcale nie tesknie
Dzięki, uspokoiłaś mnie. Moja gin nie mówiła mi że mogę nie dostać okresu.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ale jakie badania? Nie pomyliło Ci się z inną dziewczyną?
Stary 2013-05-17, 08:14   #3713
ewadylewska
Zadomowienie

Przyszedl mi lezaczek hustawka Bright Starts jungle...super, Mala przysnela w nim na godzinke bez placzu

Ale zastanawiam sie co robimy zle, ze Jylcia od 4 dni budzi sie ok.3 i zjada i nie usnie bez,lulania, a do tej pory jadla na spiocha i szla dalej spac, a teraz albo lulanie albo z nami ladnie zasypia...
Stary 2013-05-17, 08:15   #3714
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziś jedziemy o 11-12 z mężem na spacerek do parku chorzowskiego. Trza korzystać że mąż ma wolne
Stary 2013-05-17, 08:19   #3715
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w domu bodajże 17 okien i wszystkie białe od środka, złoty dąb na zewnątrz. Nie jest źle, od środka okna aż tak bardzo sie nie brudzą. A różnica w cenie była spora. Dopłaciliśmy w związku z tym do fajniejszego profilu

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Jak znam życie to pewnie to co u was jest w pierwszym lepszym szpitalu U nas w niektórych szpitalach to sale porodowe są jak za wczesnego PRL, np. jeden trakt porodowy i kilka łóżek oddzielonych parawanami czy ściankami. Widziałam takie coś wparę lat temu, na szczęście rodziłam gdzie indziej bo tam to skojarzenie mialam jedno - że traktują kobiety jak krowy w oborze... A w lepszych szpitalach też cudów nie ma, nawet jak porodówka wyremontowana i nowoczesna to sale poporodowe zwykle niespecjalne, ze znieczuleniem kuepsko, położne to jakby za karę robiły... Ogólnie szału nie ma
Tzn. ja rodzilam w szpitalu uniwersyteckim, jest czysto, ale szalu nie ma. W sali przedporodowej bylysmy we 2, porodowa dla 1 osoby, pokoj 4 osobowy. Znieczulenie mozna bylo wziac pod warunkiem, ze jeszcze w ciazy bylo sie u anestezjologa. Polozne za to anioly! Kobiety z powolaniem, ale z innym podejsciem szybko, by prace stracily. Z warunkow, w ktorych rodzilam jestem bardzo zadowolona, chociaz do luksusu daleko. I teraz przechodzimy do sedna sprawy: porod jest platny i to slono kosztuje.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Przyszedl mi lezaczek hustawka Bright Starts jungle...super, Mala przysnela w nim na godzinke bez placzu

Ale zastanawiam sie co robimy zle, ze Jylcia od 4 dni budzi sie ok.3 i zjada i nie usnie bez,lulania, a do tej pory jadla na spiocha i szla dalej spac, a teraz albo lulanie albo z nami ladnie zasypia...
Nic zle nie robicie! Podobno 3-4 miesieczne dziecko ze wzgledu na rozwoj ukladu nerwowego potrzebuje wiecej bliskosci z rodzicami.
Stary 2013-05-17, 08:25   #3716
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kija, ja jestem bardzo zadowolona i z porodowki, i z sal na poporodowym, z opieki na porodowce i noworodkach uwazam, ze lepiej trafic nie moglam, chociaz moj porod byl szybciutki, bez komplikacji, nie wiem jak by bylo, gdyby sie wszystko ulozylo inaczej.

Meneq, kazdy porod kosztuje???

Stary 2013-05-17, 08:28   #3717
Kija80
Zadomowienie

Ja ostatnio stwierdziłam że trzeba porobić zapasy ubraniowe na przyszłość i jak tylko znajdę coś fajnego to kupuję choćby to był rozmiar na 5 lat Bo jak młoda będzie miała te 5 lat to gdzie ja wtedy znajdę dżinsy czy sukienkę wizytową za złotówkę? Trzeba brać jak jest. No i a propos małej wagi, ja tam założyłam że nigdy nie będziemy na 97 centylu i wszystko kupuję wąziutkie w pasie
Stary 2013-05-17, 08:28   #3718
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Kija, ja jestem bardzo zadowolona i z porodowki, i z sal na poporodowym, z opieki na porodowce i noworodkach uwazam, ze lepiej trafic nie moglam, chociaz moj porod byl szybciutki, bez komplikacji, nie wiem jak by bylo, gdyby sie wszystko ulozylo inaczej.

Tak, kazdy. Opieka w ciazy rowniez.
Nieco tansza jest cesarka, bo wg japonskiego ubezpieczenia zdrowotnego, czesciowo pokrywane sa koszty leczenia (70%) a ciaza przebiegajaca bez komplikacji i porod naturalny, to przeciez nie choroba, wrecz objaw zdrowia.
Stary 2013-05-17, 08:32   #3719
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Ja nie twierdzę że wszędzie jest źle bo sama miałam niezłe warunki, ale do kliniki za 16 tysięcy to brakowało sporo lat świetlnych
Stary 2013-05-17, 08:36   #3720
Ewik86
Zakorzenienie

dzień dobry

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości