|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
okropne ![]() w ciagu godziny bedzie polozna.. kurcze... musze jej pokazac pepek lodej bo cos dziwnie mi wyglada |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ktg Cytat:
|
||
|
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czuję, ze powinnam to olać to samo przyjdzie. ALe małz mie nie pozwala zapomnieć i na każdy grymas mojej twarzy patrzy z nadzieją w oczch,o taką
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to Ci ból brzucha. Kurde, żeby się dopraszać o ból, to trzeba być hardkorem. Kurde, ja chyba na 4 dni przed to będę mdlała co godzinę. |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karolina kupujesz płyn do lewatywy a nie lewatywę ale ja też poszłam po lewatywę![]() nuna ja ostatnio czytałam że do 2 m-ca dziecko się nie rpzyzywczaja do niczego, więc można z nim spać, nosić, bujać. Ale nie wiem czy tak na prawdę jest
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego oni nie moga zrozumieć, że takie są procedury szpitala i nic na to nie poradze..Ze chodze na wszystkie zalecane badania gdzie mi każą..
Przecież nie pojade na IP położe sie na podłodze i zaczne wrzeszczeć wyciągajcie w koncu ze mnie tego dzieciaka choćby i tutaj.. Bo mnie z porodówki to zaraz do psychiatryka zawiozą.. |
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie kochana! nasze życie naprawdę się zmieniło
|
|
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze mam mdłości wieczorem/ w nocy. Dziewczyny pijace regularnie maliny - macie też tak?
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamowilam muszle laktacyjne.. zalana jestem do pepka a mloda sie przyssie i po 10min nerwus bo juz nie leci i glodna |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda w ciąży nie jestem i daleko mi do tego, ale od paru dni Was czytam Studiuje położnictwo i akurat Twój post rzucił mi sie w oczy. Pelota od skurczy powinna być ponieżej dna macicy. Ty sobie sama raczej nie wymacasz, ale ktoś Ci to może zrobić. Najlepiej na leżąco, dłonami przesuwamy od góry brzucha, aż poczujemy zgrubienie- to jest dno macicy Niektóre położne jakoś nie biorą tego pod uwagę. Jak byłam pierwszy raz na praktykach w szpitalu na IP to położna kazała kłaść pelote "na góre brzucha", dopiero później nasze nauczycielki nam wytłumaczyly ze to na górze to ponieżej dna macicy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie porody
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do IP - możesz zrobić myk, pojechać, poudawać, że bardzo Cię coś boli, źle się czujesz i jesteś po terminie już. Pewnie Cię zostawią ale... czy jest sens pakować się za szybko do szpitala? Tylko dodatkowy stres
|
||
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tego czopu to dużo Ci tego wylazło?
|
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
lonely- ja mam już +19kg
a też mi wszyscy dookoła słodzą jak pięknie wyglądam, że nic nie przytyłam, że wszystko w brzuszek poszło itp... Kłamczuchy... Ja i tak znam prawdę I w sumie mogą dziwić się jak mówię ile przytyłam, mogą mówić, że wyglądam pięknie, nic nie zmieni tego, że czuję się jak słonica!Pytanie: chcę siostrze (16 lat) kupić coś z okazji bierzmowania (nie koniecznie coś drogiego i wymyślnego) i wymyśliłam, że cieszyłaby się z zegarka. macie jakieś godne polecenia?
|
#1936 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie. Ja w pon kończę 37tc i wczoraj było 9,5kg na plusie. Chyba jednak w 10 się nie zmieszczę. Cytat:
Cytat:
Ja też już nic nie wiem. Może tak mi powiedziała bo wyszedł mi ten pacior. Ogólnie opowiadała mi o porodzie i powiedziała, że najlepiej jest jak zaczyna się od skurczy a wody odejdą dopiero w szpitalu podczas akcji. Jak mnie zbadała to mówi " Ty to chwila moment i urodzisz". A ja jej mówię, że takie mam marzenie, ale żebym się nie zdziwiła. Cytat:
2. Boję się co się będzie działo bo czasem tak tak pisałaś musze wziąć nawet 4. Nic jak się zacznie i urodzę, ale gorzej jak bedzie mnie ileś tam bolało. Cytat:
Cytat:
![]() Ale jestem nie wyspana. Nie mogłam zasnąć prawie do 2, a obudziłam sie o 6,30 jak Tż wrócił i już nie zasnęłam. Czemu jak ja zaplanuje pranie to słońce znika??
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mdlej daz rade ja dlam tez sie balam heheh a kto ci sciagnie ? poloza? Cytat:
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko powiedzieć... 3 razy taki większy glut
i później miałam jeszcze trochę podbarwionego krwią śluzu... a teraz nic, w ogóle jakoś sucho się zrobiło dość
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
nie boj sie
mi tez sciagala polozna wziela nozyczki jalowe zawinela to co wystawalo z jedenj strony i powoli nawijala na nie , a z drugiej strony szew sie chowal i tak krecila poki wyszedl caly ...
|
#1941 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poka, poka. Cytat:
Cytat:
Koleżanki mały miał 4150g i zużyła 3 paczki jedynek.sharp, po ile w Carrefourze te pampy były, że wyszło Wam 0,43 zł / szt.?
|
|||
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dopiero można się poczuć jak słoń ![]() a co do zegarka to niestety nie polecę niczego Cytat:
za poród lada dzień
|
||
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jeszcze opcje wypozyczenia jakiegos super hiper laktatora,wielki jak szafa ale podobno dobry
|
|
|
|
|
#1944 | |||
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja jak się nie da karmić piersią, to olej otoczenie i żadnych wyrzutów sumienia nie miej
Co do przyzwyczajania dziecka: tez myślę, że szybko to się nie przyzwyczai ale bardziej chodzi o kręgosłup jak wysiadaCytat:
Ale robię, jak wszyscy w domu, żeby świerze były a wracają różnie.Cytat:
![]() Cytat:
Mi też wszyscy mówią, że wyglądam jakbym piłeczkę miała tylko z przodu etc etc ale swoje wiemzegarek-dobry pomysł
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Z polecenia naszej Karoliny wybrałam ten: http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...rzacz-jupiter/ i jest świetny, pozbyłam się całej sierści z dywanów (a mam te z długim włosiem) i przy okazji zobaczyłam ile ja włosów tracę
trochę wielka krowa z niego w porównaniu z naszym starym ale jest super |
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Ja to mam szczęście do ogłoszeń jednak.
) i natknęłam się na świetne nosidełko. Szpszedam !! http://tablica.pl/oferta/szpszedam-u...tml#c500cae5ef |
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pociesze Was jak mi slonicy zeszla wieksza czesc kg to Wam chudzielcom jeszcze szybciej zejda
) Mi tez kazdy mowil ze ladnie wygladam ze w brzusio poszlo, hehe i lepsze to niz ale sie zmienilas a jak przytylas... oj ciezko ci bedzie zgubic !!! ehhehe
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G to mało przytyłaś
A własnie: co do gin i tego co Ci mówiła... to ja bym nie chciała, żeby gin mi takie rzeczy opowiadał... Wiem, że tak się dzieje, ale wolę żyć w nieświadomości... Skończyłam układac ciuszki
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
axella, ale to nie jest zwykłe nosidełko, to jest noszak.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

okropne 

jestem oburzona

Kurde, ja chyba na 4 dni przed to będę mdlała co godzinę. 

a też mi wszyscy dookoła słodzą jak pięknie wyglądam, że nic nie przytyłam, że wszystko w brzuszek poszło itp... Kłamczuchy... Ja i tak znam prawdę
za tygodnie. Ja w pon kończę 37tc i wczoraj było 9,5kg na plusie. Chyba jednak w 10 się nie zmieszczę. 
Ślub 27. X. 2012
Co do przyzwyczajania dziecka: tez myślę, że szybko to się nie przyzwyczai ale bardziej chodzi o kręgosłup jak wysiada