Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 09:03   #1921
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mnie tez tak mówią, mam też dokłądnie + 17kg, no ale ja niestety znam prawdę. I mój mąż raczej też.

Trzymamy kciuki z Wojtkiem

Odkąd jestem w ciąży swędzą mnie uszy w środku. I zbiera mi się tam więcej miodku
ja teraz tak mam okropne

w ciagu godziny bedzie polozna.. kurcze... musze jej pokazac pepek lodej bo cos dziwnie mi wyglada

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:03   #1922
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Obudził mnie o 3:30 mocny ból brzucha jak na okres, wstałam, poszłam do ubikacji, umyłam się (bo zasnęłam w ciuchach) i przeszło jestem oburzona
wróżka Cię oszukała

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:04   #1923
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Może zlitujmy sie nad mamami karmiącymi i wszelkie zabronione rzeczy piszmy na szaro.. Bo ja jak bedę karmić i mi takie pysznosci zaczniecie wypisywać to chyba przestane na forum wchodzic bo mnie skręci..

O 12 KTG... Trzymajcie kciuki!

Meżu miał iść do pracy.. Pół dnia mi gadał, że jak nie rodze to on idzie bo to zrobi tamto zrobi.. Dzisiaj rano pytam się idziesz? A nie, nie chce mi sie wstawać..
i tak ciekawskie baby będą czytały

za ktg

Cytat:
nie no jeszcze nie bardzo... szczególnie jak miałaś cc..

Jak dzisiaj ktoś zadzwoni i mi zacznie prawić kazania czy na pewno mam odpowiednią opiekę lekarską to rzucę telefonem.. jednym drugim i trzecim.. I powiem ze mam ich wszystkich w dupie, niech sobie rodzą sami..
a później już nie odbieraj, niech spadają

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:05   #1924
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

Obudził mnie o 3:30 mocny ból brzucha jak na okres, wstałam, poszłam do ubikacji, umyłam się (bo zasnęłam w ciuchach) i przeszło jestem oburzona
Mnie zabolał nad ranem i też przeszło. Czyli nasłuchujemy dalej.
Czuję, ze powinnam to olać to samo przyjdzie. ALe małz mie nie pozwala zapomnieć i na każdy grymas mojej twarzy patrzy z nadzieją w oczch,o taką
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:07   #1925
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
siedź w domu jak najdłużej, masz 3minuty do szpitala, nie ma co tam siedzieć tyle czasu, od skurczy co 10 minut do tych co 5 czy 3 może być naprawdę dłuuuga droga...

Tak zrobię.

A to Ci ból brzucha. Kurde, żeby się dopraszać o ból, to trzeba być hardkorem. Ejjj, jeszcze 4 dni. Kurde, ja chyba na 4 dni przed to będę mdlała co godzinę.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:08   #1926
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
laktacyjna rozkminka czesc 2.
bluzka zalana do pepka,ale jak odciagam to max 20ml z 2ch cyckow

mysle by calkiem odstawic butle ale ona tak placze jak nie doje
ja juz nie mam pomyslu
no widzisz a mi w szpitalu kazali dokarmiać i później był problem ze ssaniem piersi. Pomijając już fakt że nikt mi nie pokazał jak karmić więc może sama zawaliłam.

karolina kupujesz płyn do lewatywy a nie lewatywę ale ja też poszłam po lewatywę

nuna ja ostatnio czytałam że do 2 m-ca dziecko się nie rpzyzywczaja do niczego, więc można z nim spać, nosić, bujać. Ale nie wiem czy tak na prawdę jest
Stary 2013-05-17, 09:09   #1927
maarchewka
Zakorzenienie

Dlaczego oni nie moga zrozumieć, że takie są procedury szpitala i nic na to nie poradze..Ze chodze na wszystkie zalecane badania gdzie mi każą..

Przecież nie pojade na IP położe sie na podłodze i zaczne wrzeszczeć wyciągajcie w koncu ze mnie tego dzieciaka choćby i tutaj.. Bo mnie z porodówki to zaraz do psychiatryka zawiozą..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:09   #1928
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wróżka Cię oszukała
nie, nie kochana! nasze życie naprawdę się zmieniło przecież pisałam, że przyszedł nasz odkurzacz, koniec biegania z miotłą

Stary 2013-05-17, 09:10   #1929
Kamciatka
Rozeznanie

A jeszcze mam mdłości wieczorem/ w nocy. Dziewczyny pijace regularnie maliny - macie też tak?
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:10   #1930
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no widzisz a mi w szpitalu kazali dokarmiać i później był problem ze ssaniem piersi. Pomijając już fakt że nikt mi nie pokazał jak karmić więc może sama zawaliłam.

karolina kupujesz płyn do lewatywy a nie lewatywę ale ja też poszłam po lewatywę

nuna ja ostatnio czytałam że do 2 m-ca dziecko się nie rpzyzywczaja do niczego, więc można z nim spać, nosić, bujać. Ale nie wiem czy tak na prawdę jest
ale karmisz mm czy probujesz jeszcze z cycem ?

zamowilam muszle laktacyjne.. zalana jestem do pepka a mloda sie przyssie i po 10min nerwus bo juz nie leci i glodna

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 09:11   #1931
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cholera, muszę się zbierać powoli, mam dzisiaj KTG...
tylko mi się coś zdaje, że za wysoko mi ten czujnik skurczy kładą, bo ja tam nic nie mam. jak mi się spina coś, to tak 5 cm niżej... to ma jakieś znaczenie?
Cześć Wam wszystkim Co prawda w ciąży nie jestem i daleko mi do tego, ale od paru dni Was czytam

Studiuje położnictwo i akurat Twój post rzucił mi sie w oczy. Pelota od skurczy powinna być ponieżej dna macicy. Ty sobie sama raczej nie wymacasz, ale ktoś Ci to może zrobić. Najlepiej na leżąco, dłonami przesuwamy od góry brzucha, aż poczujemy zgrubienie- to jest dno macicy

Niektóre położne jakoś nie biorą tego pod uwagę. Jak byłam pierwszy raz na praktykach w szpitalu na IP to położna kazała kłaść pelote "na góre brzucha", dopiero później nasze nauczycielki nam wytłumaczyly ze to na górze to ponieżej dna macicy.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie porody
Stary 2013-05-17, 09:12   #1932
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Tak zrobię.

A to Ci ból brzucha. Kurde, żeby się dopraszać o ból, to trzeba być hardkorem. Ejjj, jeszcze 4 dni. Kurde, ja chyba na 4 dni przed to będę mdlała co godzinę.
No bo wiesz, jak już ma mnie boleć to niech to ma jakiś cel a nie tylko zbudzenie mnie

Cytat:
Dlaczego oni nie moga zrozumieć, że takie są procedury szpitala i nic na to nie poradze..Ze chodze na wszystkie zalecane badania gdzie mi każą..

Przecież nie pojade na IP położe sie na podłodze i zaczne wrzeszczeć wyciągajcie w koncu ze mnie tego dzieciaka choćby i tutaj.. Bo mnie z porodówki to zaraz do psychiatryka zawiozą..
Bo każdy zawsze wie lepiej

a co do IP - możesz zrobić myk, pojechać, poudawać, że bardzo Cię coś boli, źle się czujesz i jesteś po terminie już. Pewnie Cię zostawią ale... czy jest sens pakować się za szybko do szpitala? Tylko dodatkowy stres

Stary 2013-05-17, 09:13   #1933
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie kochana! nasze życie naprawdę się zmieniło przecież pisałam, że przyszedł nasz odkurzacz, koniec biegania z miotłą
zapomniałam a co do tego czopu to dużo Ci tego wylazło?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:14   #1934
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze mam mdłości wieczorem/ w nocy. Dziewczyny pijace regularnie maliny - macie też tak?
czasem mnie lekko mdli

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Cześć Wam wszystkim Co prawda w ciąży nie jestem i daleko mi do tego, ale od paru dni Was czytam

Studiuje położnictwo i akurat Twój post rzucił mi sie w oczy. Pelota od skurczy powinna być ponieżej dna macicy. Ty sobie sama raczej nie wymacasz, ale ktoś Ci to może zrobić. Najlepiej na leżąco, dłonami przesuwamy od góry brzucha, aż poczujemy zgrubienie- to jest dno macicy

Niektóre położne jakoś nie biorą tego pod uwagę. Jak byłam pierwszy raz na praktykach w szpitalu na IP to położna kazała kłaść pelote "na góre brzucha", dopiero później nasze nauczycielki nam wytłumaczyly ze to na górze to ponieżej dna macicy.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie porody
możesz częściej wpadać z radami i uwagami

Stary 2013-05-17, 09:14   #1935
szprotka_mada
Wtajemniczenie

lonely- ja mam już +19kg a też mi wszyscy dookoła słodzą jak pięknie wyglądam, że nic nie przytyłam, że wszystko w brzuszek poszło itp... Kłamczuchy... Ja i tak znam prawdę I w sumie mogą dziwić się jak mówię ile przytyłam, mogą mówić, że wyglądam pięknie, nic nie zmieni tego, że czuję się jak słonica!

Pytanie:
chcę siostrze (16 lat) kupić coś z okazji bierzmowania (nie koniecznie coś drogiego i wymyślnego) i wymyśliłam, że cieszyłaby się z zegarka. macie jakieś godne polecenia?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:15   #1936
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kurde zaczyna się cyrk, 7.15 miałam iść na porodówkę, teraz mówią, że am

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Że mam z tym łazić 20h, zaraz przyjdzie nowa zmiana i powie coś innego, mam dosyć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale Ci mieszają masakra. Trzymam

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
I chciałam jeszcze Was zapytać jakie pieluchy kupowałyście: Pampersy, Huggies, Dady czy jeszcze inne?
Tak jak dziewczyny pisały dady 1 się nie opłaca wczoraj patrzyłam. Tż zarządził, że poczekamy aż mała się urodzi ile bedzie ważyć. Jeśli wiecej niz 3kg to kupimy od razu 2, a jak bedą za duże to wtedy pampersy 1. Nie ma pośpiechu bo w sklepach są. u mnie 22zł za 43szt pampers. Szykałam jakichś innych happy czy huggies ale nie znalazłam 1. Jedynie te rosmanowskie.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 35 tydzień
na wadze +14 kg
za tygodnie. Ja w pon kończę 37tc i wczoraj było 9,5kg na plusie. Chyba jednak w 10 się nie zmieszczę.

Cytat:
Napisane przez madleine89 Pokaż wiadomość
cześć. Tak sobie pozwoliłam sobie Was podczytywać i kibicować Wam po cichu. A,że też mam dzisiaj truskawki na obiad,to proponuję makaron z truskawkami lub naleśniki nadziewane białym serem na słodko i polewą z truskawek. Pozdro,trzymam kciuki.
Będę robić to samo na obiad.

Cytat:
To ja już nic nie wiem. Wczoraj położna na SR mówiła, że do szpitala jak skurcze co 10 minut (nawet tak było napisane na takiej planszy z Pampersa) i pomyślałam, że chyba ją straszy, bo wolę sobie pobimbać w domu do co 5 minut, niż łazić w szpitalu sama. Teraz to już w ogóle zgłupiałam.

Ja też już nic nie wiem. Może tak mi powiedziała bo wyszedł mi ten pacior.
Ogólnie opowiadała mi o porodzie i powiedziała, że najlepiej jest jak zaczyna się od skurczy a wody odejdą dopiero w szpitalu podczas akcji.

Jak mnie zbadała to mówi " Ty to chwila moment i urodzisz". A ja jej mówię, że takie mam marzenie, ale żebym się nie zdziwiła.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

1. Ja wizytuję co tydzień już od miesiąca... A wiesiołka nie łykam, właśnie się zastanawiałam czy nie zacząć

2, No to będziesz moim króliczkiem doświadczalnym. Ja mam odstawić w czwartek-piątek i wtedy niech się dzieje co chce. Czyli generalnie za tydzień zacznę schizować jeszcze bardziej
1. JA też się zastawiam. Chciałam wczoraj kupić ale nie było w 3 aptekach. Pytałam o to moją położną to powiedziała, że ona nie wierzy w takie cuda, ale nie zaszkodzi.

2. Boję się co się będzie działo bo czasem tak tak pisałaś musze wziąć nawet 4. Nic jak się zacznie i urodzę, ale gorzej jak bedzie mnie ileś tam bolało.

Cytat:
c
W lidlu jest promocja pieluch pampers ale 3,4 i 5. A w carefourze 1. Trochę się wkurzyłam bo nam brakło jedynek i patrzyliśmy i wychodziło 73 gr za sztukę więc zamóiwliśmy na all a wczoraj byliśmy po mleczko i przy okazji poszliśmy na pieluszki a tam po 43 gr sztuka.
No ale aż tyle mi nie trzeba.
W ogóle moje maleństwo niby duże jest, już 3900 waży a dalej będę używać pieluszek jedynek. Bo nawet one są duże. Zamówiłam jeszcze dwa opakowania po 43 sztuki a dopiero później przejdę na 2.

axella też karmisz butlą?
Kurde czemu ja nie mam carrefour w miescie!!!!

Cytat:
Może zlitujmy sie nad mamami karmiącymi i wszelkie zabronione rzeczy piszmy na szaro.. Bo ja jak bedę karmić i mi takie pysznosci zaczniecie wypisywać to chyba przestane na forum wchodzic bo mnie skręci..

O 12 KTG... Trzymajcie kciuki!

Meżu miał iść do pracy.. Pół dnia mi gadał, że jak nie rodze to on idzie bo to zrobi tamto zrobi.. Dzisiaj rano pytam się idziesz? A nie, nie chce mi sie wstawać..

Ale jestem nie wyspana. Nie mogłam zasnąć prawie do 2, a obudziłam sie o 6,30 jak Tż wrócił i już nie zasnęłam.

Czemu jak ja zaplanuje pranie to słońce znika??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:15   #1937
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
u mnie w biedrze..były po 14 zł dady..ale nie patrzyłam ile jest sztuk..

a pampersy chyba grubo 20zł ..nie wiem teraz...

no ale dzieki może faktycznie taniej wychodzą
to prawda, tydzien temu kupilam dady pampy 1 - 23 szt. za 14,80 a pampersy kosztuja 21 zl za 48 - albo 43 w kazdym badz razie wychodza taniej
Cytat:
nie mdlej daz rade ja dlam tez sie balam heheh a kto ci sciagnie ? poloza?
Cytat:
widzę że u Ciebie ten sam problem. Lekarz nam powiedział że to mija po 2-3 miesiącach

Moja mała zmieniła porę marudzenia. Od 20 do 2

Wczoraj znów mnie naszły wyrzuty że nie karmię małej. "Otoczenie" nie pomaga, ale nawet nie chce mi się im tłumaczyć.

Ja położnej dalej się nie doczekałam

Moje kochanie właśnie mi śpi na rękach. Po jedzeniu zawsze ma pięknego banana na twarzy jakie to jest piękne
nie stresuj sie i napewno nie miej wyzutow sumienia, a o maja powidziec matki ktore nie moga?? te osoby co piszesz ze "otoczenie" nie pomaga pewnie gdybys nie mogla to by cie pocieszali ze nie ma sie czym przejmowac ze mleka teraz sa super , ze nia kazda moze karmic itp. nie przejmuj sie nimi .....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:17   #1938
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

nie mdlej daz rade ja dlam tez sie balam heheh a kto ci sciagnie ? poloza?
..
tak,położna..niedługo będzie..boję się jak cholera

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 09:17   #1939
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zapomniałam a co do tego czopu to dużo Ci tego wylazło?
ciężko powiedzieć... 3 razy taki większy glut i później miałam jeszcze trochę podbarwionego krwią śluzu... a teraz nic, w ogóle jakoś sucho się zrobiło dość

Stary 2013-05-17, 09:21   #1940
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
tak,położna..niedługo będzie..boję się jak cholera
nie boj sie mi tez sciagala polozna wziela nozyczki jalowe zawinela to co wystawalo z jedenj strony i powoli nawijala na nie , a z drugiej strony szew sie chowal i tak krecila poki wyszedl caly ...
Stary 2013-05-17, 09:21   #1941
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
A co to za magiczny odkurzacz? Poka, poka.

Cytat:
ale karmisz mm czy probujesz jeszcze z cycem ?

zamowilam muszle laktacyjne.. zalana jestem do pepka a mloda sie przyssie i po 10min nerwus bo juz nie leci i glodna
Zawsze się zastanawiam, skąd wiecie, że już nie leci?

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny pisały dady 1 się nie opłaca wczoraj patrzyłam. Tż zarządził, że poczekamy aż mała się urodzi ile bedzie ważyć. Jeśli wiecej niz 3kg to kupimy od razu 2, a jak bedą za duże to wtedy pampersy 1. Nie ma pośpiechu bo w sklepach są. u mnie 22zł za 43szt pampers. Szykałam jakichś innych happy czy huggies ale nie znalazłam 1. Jedynie te rosmanowskie.
Ja też tak myślałam, ale nie znam żadnej osoby, która zaczynałaby od dwójek. A nie, któraś z dziewczyn tutaj na forum zaczęła od dwójek. Koleżanki mały miał 4150g i zużyła 3 paczki jedynek.

sharp, po ile w Carrefourze te pampy były, że wyszło Wam 0,43 zł / szt.?

Leon
Stary 2013-05-17, 09:22   #1942
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
lonely- ja mam już +19kg a też mi wszyscy dookoła słodzą jak pięknie wyglądam, że nic nie przytyłam, że wszystko w brzuszek poszło itp... Kłamczuchy... Ja i tak znam prawdę I w sumie mogą dziwić się jak mówię ile przytyłam, mogą mówić, że wyglądam pięknie, nic nie zmieni tego, że czuję się jak słonica!

Pytanie:
chcę siostrze (16 lat) kupić coś z okazji bierzmowania (nie koniecznie coś drogiego i wymyślnego) i wymyśliłam, że cieszyłaby się z zegarka. macie jakieś godne polecenia?
no ale lepiej tak usłyszeć niż "o matko, ale Ci się przytyło" to dopiero można się poczuć jak słoń

a co do zegarka to niestety nie polecę niczego

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ogólnie opowiadała mi o porodzie i powiedziała, że najlepiej jest jak zaczyna się od skurczy a wody odejdą dopiero w szpitalu podczas akcji.

Jak mnie zbadała to mówi " Ty to chwila moment i urodzisz". A ja jej mówię, że takie mam marzenie, ale żebym się nie zdziwiła.
Bo tak jest, wtedy dziecko ma lepszy poślizg

za poród lada dzień

Stary 2013-05-17, 09:24   #1943
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Zawsze się zastanawiam, skąd wiecie, że już nie leci?

Ja też tak myślałam, ale nie znam żadnej osoby, która zaczynałaby od dwójek. A nie, któraś z dziewczyn tutaj na forum zaczęła od dwójek. Koleżanki mały miał 4150g i zużyła 3 paczki jedynek.

sharp, po ile w Carrefourze te pampy były, że wyszło Wam 0,43 zł / szt.?
bo młode ma nerwa i jak sobie "fizycznie"sprawdzisz to sucho

mam jeszcze opcje wypozyczenia jakiegos super hiper laktatora,wielki jak szafa ale podobno dobry

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 09:25   #1944
nuna2
Zakorzenienie

sharpnowaja jak się nie da karmić piersią, to olej otoczenie i żadnych wyrzutów sumienia nie miej Co do przyzwyczajania dziecka: tez myślę, że szybko to się nie przyzwyczai ale bardziej chodzi o kręgosłup jak wysiada

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
aaa..to w takim razie ja trochę wcześniejsza...teraz rozumiem..bo Ja ostatnią@ miałam 7 września ..czyli tydzień przed Tobą
teraz wiem o co chodzi....

ooooo...widzę że moja krew...wie co to bułki na parze
Ślązaczka...Ja rodzona i wychowana do 25 roku na dolnym śląsku
u nas na to sie mówi pampuchy Ale robię, jak wszyscy w domu, żeby świerze były a wracają różnie.

Cytat:
za skończony 35 tc

W poniedziałek robiłam naleśniki z serem, obok na talerzu były pokrojone truskawki i polane Danio waniliowym. Pycha
Danio nie mam ale coś skombinuję

Cytat:

Pytanie:
Dokładnie tak Mi też wszyscy mówią, że wyglądam jakbym piłeczkę miała tylko z przodu etc etc ale swoje wiem

zegarek-dobry pomysł
Stary 2013-05-17, 09:25   #1945
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Z polecenia naszej Karoliny wybrałam ten: http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...rzacz-jupiter/ i jest świetny, pozbyłam się całej sierści z dywanów (a mam te z długim włosiem) i przy okazji zobaczyłam ile ja włosów tracę
trochę wielka krowa z niego w porównaniu z naszym starym ale jest super

Stary 2013-05-17, 09:26   #1946
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Ja to mam szczęście do ogłoszeń jednak. Właśnie przeglądam w celu znalezienia chusty (swoją drogą Justi, ta Natibaby nie wydaje Ci się jakaś taka gładka? W Twojej widać splot. Ona taka ma być? ) i natknęłam się na świetne nosidełko.

Szpszedam !!

http://tablica.pl/oferta/szpszedam-u...tml#c500cae5ef

Leon
Stary 2013-05-17, 09:27   #1947
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja to mam szczęście do ogłoszeń jednak. Właśnie przeglądam w celu znalezienia chusty (swoją drogą Justi, ta Natibaby nie wydaje Ci się jakaś taka gładka? W Twojej widać splot. Ona taka ma być? ) i natknęłam się na świetne nosidełko.

Szpszedam !!

http://tablica.pl/oferta/szpszedam-u...tml#c500cae5ef

szok

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 09:27   #1948
banka26
Zakorzenienie

dziewczyny pociesze Was jak mi slonicy zeszla wieksza czesc kg to Wam chudzielcom jeszcze szybciej zejda )
Mi tez kazdy mowil ze ladnie wygladam ze w brzusio poszlo, hehe i lepsze to niz ale sie zmienilas a jak przytylas... oj ciezko ci bedzie zgubic !!! ehhehe
Stary 2013-05-17, 09:27   #1949
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G to mało przytyłaś
A własnie: co do gin i tego co Ci mówiła... to ja bym nie chciała, żeby gin mi takie rzeczy opowiadał... Wiem, że tak się dzieje, ale wolę żyć w nieświadomości...

Skończyłam układac ciuszki Zostało podokupywać kilka rzeczy wysprzatać generalnie pokoje i kuniec
Stary 2013-05-17, 09:28   #1950
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

axella, ale to nie jest zwykłe nosidełko, to jest noszak.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości