|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
dobry
witam się z rana.czekam na mamę, będzie kawka i jakieś sniadanko. potem mama bierze córcie i idą na spacer a ja do lekarza i do pracy |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Margot156 witaj, Antibia86 matko jaka dziewczyna, perfuzja relacja super, lokal tez szkoda ze sobie od nas idziesz,
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2013-05-17 o 08:33 |
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! w Łodzi piękne słońce jets cudnie
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Szkoda że nas opuszczasz---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Perfuzja - super relacja dużo szczęścia i miłości Wam życzę na nowej drodze życia i wpadnij do Nas czasem ![]() A pod Krakowem parno jak cholera :/ może będzie padac hihi...I muszę się pochwalić: posadziłam wczoraj 13 pomidorów i jestem z siebie dumna jak paw, bo ja mam nastawienie anty do prac w ogrodzie i jeszcze kwiotki zasadziłam kobieta w ciąży jednak zmienna jest ![]() A tak w ogóle to nic mi się nie chce a muszę jechać na ten stos badań :/ ech...I jeszcze pokłóciłam się rano z TŻ :/ co sądzicie o zapraszaniu na ślub i wesele sąsiadów??, z którymi rozmawia się tylko przez płot, nigdy nie przyszli na grilla jak się ich zapraszało, a już nie wspomnę o tym, że oni nigdy nie wyszli z żadną inicjatywą spotkania, a mój TŻ zawsze "choć na kielicha itp." Moje zdanie jest takie, że nie mam ochoty ich zapraszać na tak intymna uroczystość, dzielić się z nimi ta nowina i ciążą :/ ale mój TŻ oczywiście, ze trzeba ich zaprosić :/ wkurza mnie takie coś.... i nie wiem jak mu mam do tego łba przemówić
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie również słoneczko pięknie świeci, koniecznie jakiś spacerek dzisiaj
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1687 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Postanowiłam dzisiaj poinformować szefostwo o swoim stanie. To będzie masakra... Boję się na samą myśl. Trzymajcie kciuki! (żebym na zawał nie zeszła :P)
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gdyby chcieli się przyjaźnić to by to samo wyszło, a nie zapraszać na sile, ale mój TŻ to chciałby cały świat ze sobą zaprzyjaźnić Sąsiadowi jak się dziecko urodziło to nic nie postawił, a ja mam ich zapraszać na swój ślub - śmiech na sali ![]() Ktosiula - powodzenia daj znac jak przyjęli tą nowinę
|
||
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy któraś z mamuś miała do czynienia z książką ciężarówką przez 9 miesięcy? bo zastanawiam się nad zakupem
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś o 16 idę na usg, trzymajcie kciuki, żeby krwiak zmniejszył się albo zupełnie zniknął. |
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie absolutnie nie trzeba ich zapraszać. Jeśli nie jesteście blisko to i po co? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy słyszałyście o bezpłatnych warsztatach "Mamo To Ja". Oto link https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...jestracja.html
Może któraś z Was wybiera się w Szczecinie? |
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Witam w słonecznym dzionku
Gratuluję udanych wizyt ![]() Ciuszki śliczne Margot156 masz ten sam porodu co ja :P a kiedy miałaś OM?? Wczoraj byliśmy u znajomej i wkońcu kupiliśmy jej córeczce taką książeczkę edukacyjną. Znajoma pożczyła mi również książke "W oczekiwaniu na dziecko" i "ciąża tydzien po tygodniu" czy jakoś tak więc na nudy narzekac nie będę ![]() Nie moge doczekać się poniedziałku- tak bardzo chcę zobaczyć moja dzidzię, że wszystko jest w porządku i wogóle
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Isia myśmy sąsiadów prosili, ale to raczej tacy pomocni ludzie, którzy zawsze gdy trzeba pomóc koło domu, po drzewo do lasu jechać itp to zawsze pomogą. Razem nie grillujemy ani nic, ale jesteśmy dla siebie mili
![]() Dziewczyny ja za Perfuzją też aktywniej będę się udzielać na Noworocznych Mamusiach. Jednak jest mi z moim 10t0d bliżej do nich, niż do dziewczyn jeszcze z września i też mam wrażenie że jestem 100 lat za murzynami Bede Was oczywiście podczytywać i duużo zdrówka dla Was i Maleństw
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
Czołem mamuśki
![]() ale Wy produkujecie tych postów, że ciężko Was później nadrobić ![]() u nas dzisiaj na szczęście nie ma wielkiej żarówy więc zaraz biorę się za mycie okien bo tylko to ze sprzątania mi zostało A tak wogóle to na co macie smaki? Bo ja wczoraj siedząc na balkonie poczułam u kogoś grila i tak mi weszło w mózgownicę że zaraz chyba rozpalę ognisko w domu i upiekę kiełbachy na patyku
|
|
|
|
#1697 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak w sam raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
od czasu do czasu się ich widzi, mówimy sobie "cześc" i tyle nie mam nic przeciwko zapraszaniu się na grilla, urodziny itd., ale nie na ślub i wesele, gdzie ograniczyliśmy się do najbliższej rodziny, przyjaciół i znajomych, z którymi się bardzo często spotykamy ![]() Wpadnij do Nas od czasu do czasu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1698 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Cytat:
A arbuza i gruszki mogłabym jeść cały czas. Niestety nie ma u mnie nigdzie czereśni,malin, jagód... a taką mam ochotę. No i na truskawki mam apetyt.
|
|
#1699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno świetnaCytat:
Cytat:
Cytat:
ja też czasem się czuję nieco zacofana niektóre z Was mają już większość kupione/wybrane...ale mysle,ze u mnie na wszystko przyjdzie jeszcze czas![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
jedyne co odpada to jakieś hamburgery , ale np. kebaba już wciągnęłam ostatnio i mi smakował
|
|||||
|
|
|
#1700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam przedpołudniowo
![]() Cytat:
Bodziaki słodziutkie.Mnie się ciuchy dla dzieci z Nexta podobająWczoraj miałam i była cudownie smaczna Alem się nażarła![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda,że znikasz z wątku,ale rozumiem twoje powody.Zaglądaj czasem.Relacja będzie fajną pamiątką Wstaw jakąś fotkę![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, poczytam zaraz co u was.Narazie nie moge przestac ryczec. Wiem,ze najwazniejsze by dziecko bylo zdrowe, ale dzis dowiedzialam sie ze bedzie drugi chlopak i nie moge dojsc do siebie.Tak bardzo marzylam o corce.Przy pierwszej ciazy jest inaczej,czeka sie i nie wazne co bedzie. Moja mama miala mase problemow z dwoma synami,a ze mna i siostra nie.Bylysmy inne, spokojniejsze, nie sprawialysmy klopotow,nikt sie na nas nie skarzyl. I ten kontakt,ktory moze miec tylko mama z corka.Widze po meza rodzinie.Jego mama spotyka sie co chwile na kawe z corka, u kosmetyczki,na zakupy.Z moim mezem spedzaja o wiele mniej czasu sam na sam.Praktycznie wogole. Wiem, ze to niedorzeczne,ale jest mi poprostu przykro.Tyle znajomych czeka z ubrankami po corkach i niestety tym razem bede im musiala powiedziec,ze znow nici z tego. Nawet moja ginekolog powiedziala dzis,ze ma dwoch synow i niestety ale wymagaja wiecej sily i cierpliwosci niz dziewczynki. No moze poza okresem dojrzewania
To sie wyplakalam
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-17 o 11:13 |
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny... ja mam dopiero 6 raz śpichów i tylko dlatego ze była promocja w biedrze
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaję, że jak się odpowiednio wychowa i nauczy synów to w przyszłości będzie inaczej niż w otoczeniu Twoich bliskich. Moja babcia też ma 2 synów (mojego tatę i wujka) i u Nas było całkiem inaczej. Jak babcia żyła to synowie zawsze byli blisko Niej. Dziadkowie mieszkali w Rabce i zawsze się co 2tyg jeździło do nich. Tata zawsze pomagał, spotykał się z babcią, a jak dziadek zmarł to już w ogóle Więc tak do końca to to nie jest, że syn musi byc "gorszy", niż córka. Najważniejsze, że synek zdrowy i rośnie a jak się urodzi to zobaczysz, ze będziesz w 7 niebie
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę że nie tylko termin porodu mamy ten sam.... Będziemy też razem dzidzie oglądać Będzie można porównać wymiary :PKurcze dziewczyny.... tak patrze ile już rzeczy pokupowałyście to aż się za głowę łapie. Ja jeszcze nie kupiłam absolutnie żadnej rzeczy chociaż łapki już mnie strasznie świerzbią.... Mamy dwa powody aby czekać... po pierwsze płeć.. jakby się okazało że dziewczynka to prawie nic kupować byśmy nie musieli... moja siostra ma teraz roczną dziewczynkę więc spadek już nam przygotowała A drugi powód taki że okazało się że znajomy pracuje w hurtowni z gadżetami dziecięcymi i może uda się coś załatwić.
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
issia- moze, ale widze tez tu po sasiadach.Synowie na rowerach gdzies z rowiesnikami sie walesaja.Corki z mamami. U mnie bylo tak samo.Moja mama sie poddala,bo moi bracia poprostu nie chcieli-bo ktory chlopak lubi zakupy? I tak jak rozmawiam ze znajomymi to skarza sie tylko ci,ktorzy maja synow.Ze znow cos w szkole zbroili,ze nie chca sie uczyc,ze uciekaja z lekcji, ze szybe wybili. Moja mama musiala co chwile byc w szkole.Ze mna ani razu. Mam dwie znajome,ktore maja dwoch synow i tez im przykro,bo z nimi nigdzie nie chca chodzic,tylko tata i tata. To wszystko normalne, ale mam juz jednego syna ktory daje mi w kosc.Wiem, ze dziewczynki sa rozne.Ale te z mojego otoczenia sa akurat tak delikatne i bezproblemowe.Narazie
|
|
|
|
#1706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twardo stawiaj na swoim!!! |
|
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny, miło mi że mnie pamiętacie
postaram się jakoś za Wami nadązać chociaż to bardzo trudne bo lecicie jak błyskawice ![]() ryba91, tak dopisz mnie proszę ![]()
|
|
|
|
#1708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wychowamy go na wspaniałego chłopaka, który jak podrośnie będzie chciał spędzać czas z rodzicami, bo są fajni Marzy mi się aby drugie dziecko było dziewczynką. Póki co jescze pierwszego nie ma na świecie. Macie tak, że w ogóle nie czujecie, że jesteście w ciąży?? Rozmawiałam wczoraj z TZ o tym, w sumie to chyba poczuję to na 100% jak poczuję ruchy w środku. Nie mam mdłości, wymiotów. W sumie czuję się całkiem dobrze oprócz zmęczenia/ senności, wrażliwej skóry na piersiach/brzuchu.
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Drogie Mamusie !
długo wstrzymywałam się z dołączeniem do Was, ale już chyba pora dołączyć bo czasami palce mnie swędzą żeby coś napisać Mam na imię Kaśka i jestem w 12 tygodniu TP 04.12.2013. Chucham i dmucham na tę ciążę bo jestem po dwóch stratach, tym razem jednak jest od początku inaczej bo czuję się świetnie, więc mam nadzieję że tym razem dotrwam z Wami do porodu. Jeszcze dodam, że mam 10 letniego synka i mieszkam w Warszawie. To chyba na początek tyle. |
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym w dzisiejszych czasach to dziewczyny są gorsze a nie chłopaki na codzień jeżdza autem ale raz na jakis czas jade autobusem... dziewczyny bluźnią juz w wieku 14 lat sie puszczają i ćpają a do tego jak zqajdzie w ciąze w wieku 14 lat to ty masz problem... zawsze trzeba dostrzegać dobre strony ... pamiętaj to jest nowe zycie i to jaki będzie bardzo zależy od Ciebie....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

witam się z rana.

. Szkoda że nas opuszczasz
hihi...
Ślub 25.08.2012 

Daj znać później jak poszło