Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 13:21   #1921
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Nie wiem o co wam chodzi, ja nie mam nigdy tapet, ale też nienawidzę jak ktoś dotyka mnie w twarz jak jestem pomalowana ;P
ja tak samo i nienawidzę, jak ktoś dotyka moich włosów.
Stary 2013-05-16, 13:38   #1922
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A mnie dziwi to narzekanie na ludzi którzy idą na studia. Autentycznie, słyszę już po raz któryś "a po co ci studia? mój chłopak jest mechanikiem po zawodówce, nie ma matury, a zarabia tyle i tyle! A po studiach będziesz pracowała w Macu!" Albo "teraz studenci są niepotrzebni, wiec nie wiem po co chcesz studiować". A nikt nie wpadł na pomysł, że CHCĘ SIĘ UCZYĆ. Po co studia i po co studia. bez studiów też dobrze przecież. po co się męczyć. I nikt nie pomyślał, że chcę się uczyć.
Teraz jest moda na akcentowanie ze po studiach to tylko bezrobocie, mak, zmywak albo praca u krwiopijcy...
Coż jak ktoś poszedł na studia po to zeby balangować i się nie męczyć to faktycznie. Ale rozsądna, pracowita osoba znajdzie dobrą pracę i po socjologii.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:00   #1923
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A mnie dziwi to narzekanie na ludzi którzy idą na studia. Autentycznie, słyszę już po raz któryś "a po co ci studia? mój chłopak jest mechanikiem po zawodówce, nie ma matury, a zarabia tyle i tyle! A po studiach będziesz pracowała w Macu!" Albo "teraz studenci są niepotrzebni, wiec nie wiem po co chcesz studiować". A nikt nie wpadł na pomysł, że CHCĘ SIĘ UCZYĆ. Po co studia i po co studia. bez studiów też dobrze przecież. po co się męczyć. I nikt nie pomyślał, że chcę się uczyć.
Naprawdę? Szczerze mówiąc spotkałam się raczej z odwrotnymi opiniami - że studia muszą być, bez studiów nie ma pracy, a jak ktoś nie ma wyższego to jest bezmózgim, obślinionym półgłówkiem Ale fakt, ostatnio to idzie w drugą stronę.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:45   #1924
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A to też słyszałam Popadanie ze skrajności w skrajność
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:53   #1925
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Cóż, bywa. Rozumiem, że dla wielu osób to jednak nowość, że kobieta może nie zmienić nazwiska. Dla wielu osób to po prostu naturalne, że kobieta to nazwisko zmienia… Mam nadzieję, że to się jednak zmieni.
Rozumiem jeszcze zdziwienie kobiet w wieku naszych mam i starszych. Ale że młode dziewczyny tak myślą.

Jeszcze a propos tej Luxuri i Donatana - dziwne, że teraz promuje się muzykę przez modelkę

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-05-16 o 15:02
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:00   #1926
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Teraz jest moda na akcentowanie ze po studiach to tylko bezrobocie, mak, zmywak albo praca u krwiopijcy...
Coż jak ktoś poszedł na studia po to zeby balangować i się nie męczyć to faktycznie. Ale rozsądna, pracowita osoba znajdzie dobrą pracę i po socjologii.
Tak a propo, nie wiem, czy to prawda, ale:
http://aszdziennik.wordpress.com/201...a-rynek-pracy/
Jak ktoś tam w komentarzu napisał, szkoła zawodowa zmieniła nazwę na 'studia'
Po co komu taki kierunek? Nie czaję tego. To chyba jakiś żart musi byc?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:06   #1927
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
i nienawidzę, jak ktoś dotyka moich włosów.
Mam tak samo. W ogóle nie lubię jak mnie ludzie dotykają

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Rozumiem jeszcze zdziwienie kobiet w wieku naszych mam i starszych. Ale że młode dziewczyny tak myślą.
W niektórych przypadkach mnie to aż tak nie dziwi. Sama mam znajomą, która pochodzi z bardzo małej wsi, w której na próżno szukać kobiety choćby z dwuczłonowym nazwiskiem. Ba, we wsi nadal stosuje się nazwiska urabiane, a więc kobieta nawet nie jest Nowak, a Nowakowa czy Nowakówna, w zależności od tego, czy jest żoną, czy córką pana Nowaka. Dla osób, które mieszkają w tej wsi pewnie bardzo naturalne jest to, że kobieta zmienia nazwisko po ślubie.
Dziwi mnie za to, że ludzie próbują innym narzucać coś w kwestii nazwiska. Już nie raz padały na Wizażu inwektywy ze strony osób obcych wobec kobiet, które pisały, że nie zmienią nazwiska po ślubie. Serio, rozumiem, że dla kogoś jest to niefajne, ale bez przesady, tak się cudzym nazwiskiem emocjonować? Zwłaszcza, że fakt, że jakaś kobieta nazwiska nie zmieni nikogo nie krzywdzi…

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Tak a propo, nie wiem, czy to prawda, ale:
http://aszdziennik.wordpress.com/201...a-rynek-pracy/
Jak ktoś tam w komentarzu napisał, szkoła zawodowa zmieniła nazwę na 'studia'
Po co komu taki kierunek? Nie czaję tego. To chyba jakiś żart musi byc?
(c) ASZdziennik 2011-2013. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone”, więc to raczej żart Ale fajny
Stary 2013-05-16, 15:08   #1928
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul;40842587

„[I
(c) ASZdziennik 2011-2013. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone[/I]”, więc to raczej żart Ale fajny
A kurde nie doczytałam tego Prawie bym uwierzyła
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:35   #1929
dacn
Zakorzenienie

Ludzie uwielbiają się ekscytować nieswoim życiem. Nie zliczę ile to razy słyszałam ze mąż mnie za chwilę będzie zdradzał na prawo i lewo bo pozwalam mu wychodzić z domu bez obrączki która i tak w pracy musi zdjąć, oraz że pozwalam mu pracować dużo ( no tak lepszy szczaw i mirabelki za to z mężem przy boku).
Stary 2013-05-16, 15:49   #1930
madebyvirginia
Raczkowanie

Ech, szkoda gadac. Ludzie interesuja sie wszystkim tylko nie soba. Sama pamietam, jak odcinalam sie od pewnych ludzi, bo to jednak nie bylo towarzystwo dla mnie. Ile ja sie rzeczy o sobie dowiedzialam od postronnych ludzi. Serio, niektorzy to maja wyobraznie. Ale przynajmniej utwierdzili mnie w przekonaniu, ze dobrze zrobilam, zrywajac te znajomosci.
Najlepsza rada, nie przejmowac sie
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:56   #1931
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

W niektórych przypadkach mnie to aż tak nie dziwi. Sama mam znajomą, która pochodzi z bardzo małej wsi, w której na próżno szukać kobiety choćby z dwuczłonowym nazwiskiem. Ba, we wsi nadal stosuje się nazwiska urabiane, a więc kobieta nawet nie jest Nowak, a Nowakowa czy Nowakówna, w zależności od tego, czy jest żoną, czy córką pana Nowaka. Dla osób, które mieszkają w tej wsi pewnie bardzo naturalne jest to, że kobieta zmienia nazwisko po ślubie.
A mnie i tak dziwi. Sama jestem ze wsi praktycznie więc to nie jest tak, że osoby stamtąd muszą mieć wąskie horyzonty, bo we wsi wszyscy robią tak i tak.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:18   #1932
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
A to widziałaś?^^
Nie jestem pewna czy chciałam to widzieć

Cytat:
Nie wierzę, że Ci się tacy podobają
Nie patrzcie na mnie, ja podobno jestem dziwna pod wieloma względami

Cytat:
Dziwi mnie, że dziewczyny po ślubie przejmują nazwisko TŻ, choć chciałyby swoje, bo "TŻ się obrazi".
Mnie dziwi, że on sie obrazi Kolejny przejaw mojego ulubionego "jestem taaaaki męski, że muszę to wciąż podkreślać" i fiksacji na temat własnej męskości <3

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Fuck fuck fuck! Wygooglowałam i myślałam, że to modelka ;(
Mój facet też Wyprowadziłam go z błędu jakieś dwa czy trzy lata temu
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:31   #1933
oh Mandy
Zakorzenienie

http://uwaga.tvn.pl/64640,wideo,4205...,reportaz.html

Co myślicie o tym reportażu?

Obejrzałam cały i muszę przyznać, że dziewczyna wydaje się lekko przemądrzała. Żadnego kierunku nie skończyła, ale chce być dziennikarką. Jest kilka lat na rynku pracy, mówi o swoich umiejętnościach. A skoro w dalszym ciągu jej proponują 6 zł za godzinę, to chyba mówi samo za siebie. Jakoś mnie nie przekonała w żaden sposób.

Tak mnie to skłoniło do przemyśleń, bo moja koleżanka wstawiła to na facebooka i popiera to co ta dziewczyna mówi
Stary 2013-05-16, 20:34   #1934
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość

Obejrzałam cały i muszę przyznać, że dziewczyna wydaje się lekko przemądrzała. Żadnego kierunku nie skończyła, ale chce być dziennikarką. Jest kilka lat na rynku pracy, mówi o swoich umiejętnościach. A skoro w dalszym ciągu jej proponują 6 zł za godzinę, to chyba mówi samo za siebie. Jakoś mnie nie przekonała w żaden sposób.

Tak mnie to skłoniło do przemyśleń, bo moja koleżanka wstawiła to na facebooka i popiera to co ta dziewczyna mówi
Dramat.
Moim zdaniem jest strasznie roszczeniowa.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:36   #1935
201607231707
Konto usunięte

Też odniosłam takie wrażenie, wiele mówi o tym co CHCE robić, ale jakoś niewiele o tym co faktycznie ROBI.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:36   #1936
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Dramat.
Moim zdaniem jest strasznie roszczeniowa.
Też o tym pomyślałam
Stary 2013-05-16, 20:57   #1937
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Jak na osobę, która niby ma coś do powiedzenia: zdecydowanie kiepsko zorganizowała swoją emigrację.

Zero konaktów, zero potencjalnego nocelgu, zero znajomosci Londynu

Jeśli panna uważa, że ukończenie studiów wyższych za małosensowne to życzę jej powodzenia w pracy na emigracji. Ona mówi o pracy poniżej godności na zmywaku. W Londynie pewnie przyjmą ją z otwartymi ramionami.

Możliwe, że ją sytuacja w Polscce przerasta i przytłacza, ale pojęcie o Londynie ma odrealnione. Poziom angielskiego płynny po pół roku pracy w knajpie

Pan Tomek też się nie popisał.Komentarz na temat emigrantów z Ugandy
Stary 2013-05-16, 21:30   #1938
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Trochę ma racji, 6 zł to naprawdę niska stawka. Ale sama jestem ciekawa jak jej pójdzie praca zagranicą

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 00:29   #1939
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie uwielbiają się ekscytować nieswoim życiem. Nie zliczę ile to razy słyszałam ze mąż mnie za chwilę będzie zdradzał na prawo i lewo bo pozwalam mu wychodzić z domu bez obrączki która i tak w pracy musi zdjąć, oraz że pozwalam mu pracować dużo ( no tak lepszy szczaw i mirabelki za to z mężem przy boku).
Szczaw najlepszy w maju
A moi sąsiedzi to notują: o której mój mąż wychodzi i wraca z pracy. Jak za późno, to nie są zadowoleni! I wiedzą ile razy ja wychodzę z domu. Wiedzą nawet lepiej niż ja!
Stary 2013-05-17, 07:45   #1940
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Dziwi mnie, ze rodzice nie dbaja o zdrowie dzieci - wady zgryzu, wady postawy, wady wzroku. Leczenie w doroslym zyciu jest duzo trudniejsze, a czasem wrecz niemozliwe .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:14   #1941
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Głupia baba, bardzo duże mniemanie o sobie, każda praca jest poniżej jej kwalifikacji
A swoja drogą twierdzi że jest dziennikarką, mało inteligentna, mało elokwentna, nie potrafi mówić ładnie.
Ma odrealnione zupełnie przekonania o Londynie, coś na wzór American Dream. Pieniążki leżą na ulicy, w pracy rączek się nie wyrywa a funciki na konto przychodzą.

Włożę kij w mrowisko, ale ona jest przykładem osoby niewykształconej i nieinteligentnej ( mgr przed nazwiskiem to tylko literki), która ma bardzo wysokie mniemanie o sobie, brak chęci do pracy i widzenie wszędzie układów.

Tak, wiem w Polsce jest ciężko, sama się szykuję do emigracji, ale nie oczekuję złotych gór czy natychmiastowej poprawy sytuacji finansowej, ba mam ta świadomość że co dziennie w pracy będę musiała udowadniać że jestem tak samo dobra jak nieemigranci.
Stary 2013-05-17, 10:26   #1942
mary_poppins
sissy that walk

Obejrzałam przed chwilą ten reportaż i jedno mnie dziwi - dziewczyna w kontekście polskich redakcji mówi o kolesiostwie; że nie ma opcji zatrudnienia bez znajomości, rodziny albo nazwiska. I automatycznie wychodzi z założenia, że w BBC na pewno zatrudnią szarą myszkę bez znajomości Tak, bo kolesiostwo to tylko w Polsce...
Stary 2013-05-17, 10:33   #1943
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Obejrzałam przed chwilą ten reportaż i jedno mnie dziwi - dziewczyna w kontekście polskich redakcji mówi o kolesiostwie; że nie ma opcji zatrudnienia bez znajomości, rodziny albo nazwiska. I automatycznie wychodzi z założenia, że w BBC na pewno zatrudnią szarą myszkę bez znajomości Tak, bo kolesiostwo to tylko w Polsce...
Ehh bez znajomości
Na pewno nie zatrudnią bez znajomości języka, a ona nawet nie mówi płynnie, a przecież dziennikarz BBC musi nie mówić nie komunikatywnie czy płynnie, musi język znać perfekt z niuansami, powiedzonkami, tajnikami angielskiej gramatyki które zmieniają całe znaczenie zdania. Znajomośc języka z knajpy starczy co najwyżej na redagowanie szkolnej broszurki czy bloga w necie a nie na pisanie prawdziwych artykułów.
Stary 2013-05-17, 10:46   #1944
Duszaniola
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, ze rodzice nie dbaja o zdrowie dzieci - wady zgryzu, wady postawy, wady wzroku. Leczenie w doroslym zyciu jest duzo trudniejsze, a czasem wrecz niemozliwe .

O tak, moja mama mi tak zęby zaniedbała. Dentystka kazała mi nosić aparat na noc, jak miałam 6 lat, żeby mi zęby krzywe nie rosły. No ale wiadomo, 6-letnie dziecko samo z siebie nie będzie pamiętało, jakoś super chętna nie byłam chyba też, w efekcie nie nosiłam i mam krzywy zgryz :/

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:10   #1945
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Głupia baba, bardzo duże mniemanie o sobie, każda praca jest poniżej jej kwalifikacji
A swoja drogą twierdzi że jest dziennikarką, mało inteligentna, mało elokwentna, nie potrafi mówić ładnie.
Ma odrealnione zupełnie przekonania o Londynie, coś na wzór American Dream. Pieniążki leżą na ulicy, w pracy rączek się nie wyrywa a funciki na konto przychodzą.

Włożę kij w mrowisko, ale ona jest przykładem osoby niewykształconej i nieinteligentnej ( mgr przed nazwiskiem to tylko literki), która ma bardzo wysokie mniemanie o sobie, brak chęci do pracy i widzenie wszędzie układów.

Tak, wiem w Polsce jest ciężko, sama się szykuję do emigracji, ale nie oczekuję złotych gór czy natychmiastowej poprawy sytuacji finansowej, ba mam ta świadomość że co dziennie w pracy będę musiała udowadniać że jestem tak samo dobra jak nieemigranci.
Świetnie to podsumowałaś. Czasem mam wrażenie (nie chcę tu nikogo obrażać!), że właśnie tacy ludzie, jak ta dziewczyna, czyli po szkole średniej, uważają że studia to tylko papier (wielka szkoda, że sami się o ten papier nie postarali) i wyjeżdżają za granicę, licząc na szybką, łatwą kasę.

Niektórym się udaje zarobić zagranicą, wiadomo, ale trzeba się wykazać. A jeśli ktoś myśli, że dziś spakuje walizki, poleci do UK i wszyscy tam na niego czekają z radością, to jest w wielkim błędzie.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Ehh bez znajomości
Na pewno nie zatrudnią bez znajomości języka, a ona nawet nie mówi płynnie, a przecież dziennikarz BBC musi nie mówić nie komunikatywnie czy płynnie, musi język znać perfekt z niuansami, powiedzonkami, tajnikami angielskiej gramatyki które zmieniają całe znaczenie zdania. Znajomośc języka z knajpy starczy co najwyżej na redagowanie szkolnej broszurki czy bloga w necie a nie na pisanie prawdziwych artykułów.
Ta, nauczy się mówić biegle po pół roku pracowania w knajpie. Gorzej jak w tej knajpie trafi na zmywak i jej jedynymi towarzyszami będą brudne naczynia.
Stary 2013-05-17, 11:47   #1946
mary_poppins
sissy that walk

Z tym językiem macie rację Dziennikarzowi nie wystarczy płynna znajomość języka potocznego, dziewczyna chyba liczy na cud. W knajpie też niekoniecznie muszą ją chcieć, ale jeśli zechcą, to ma 50% szans na trafienie na Polaków lub inną narodowość, albo Anglików mówiących językiem potocznym, z błędami, niedbałym. U nas przecież też nie wszędzie da się nauczyć porządnego polskiego, mnóstwo ludzi robi głupie błędy i mówi "po polskiemu". Nie życzę nikomu źle, ale dziewczyna jest poza rzeczywistością.
Stary 2013-05-17, 11:48   #1947
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Ale w jednym musze sie z nia zgodzic. Praca za 6 zl/h jest niszczaca.

Stary 2013-05-17, 11:48   #1948
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Ta, nauczy się mówić biegle po pół roku pracowania w knajpie. Gorzej jak w tej knajpie trafi na zmywak i jej jedynymi towarzyszami będą brudne naczynia.
Albo inni Polacy

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:56   #1949
ajah
wańka wstańka

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ale w jednym musze sie z nia zgodzic. Praca za 6 zl/h jest niszczaca.

Pewnie tak

Natomiast ucieczka bez planu z nadzieją na osiągnięcie niewiadomoczego bez przygotowania może okazać się równie niszcząca.

Ten pseudowywiad to zwykła głupota.
O ile sytuacja w Polsce jest ciężka to ludzie nadal: studiują, wyjeżdżają na stypendia dostają się na staże, w tym zagraniczne.
Nie rozumiem dlaczego nie przygotowała sobie jakiegoś spadochronu w UK
Stary 2013-05-17, 11:58   #1950
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Albo inni Polacy
Tacy, co w knajpie chca sie nauczyc jezyka

Dziwi i przeraza mnie karmienie kanapka dziecka hustajacego sie na hustawce.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości