Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 13:47   #1741
aksbarg
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ja czuje to samo - zero objawów, jedynie senność i wieczne humorki Ja to czasem mysle, ze boje się tego momentu kiedy poczuje ruchy Dla mnie to jest takie nie do wiary, ze rosna w nas male człowieczki

Witam tez miałam termin na 4 grudnia, ale przesunelo mi się na 1wszego grudnia a kiedy miałaś OM??
Jak oglądam filmy o życiu płodowym, o tym jak rozwija się zarodek to siedzę z otwartą buzią i myślę "jaa.... takie super magiczne rzeczy dzieją się w moim ciele, aż niemożliwe"

Ostatnio często myślę o tym jak fajnie, że jestem kobietą

Witam nowe mamusie!
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:53   #1742
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
witamy ja mam termin na 6 grudnia i to jedenasty tydz, ciekawe, która pierwsza urodzi

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

ja się zapisałam, tyle że w gdańsku, gdzie mieszkam))
ja też się zapisałam na 6 czerwca w Gdańsku ale raczej nie pójdę bo na ten dzień mam wizytę mieć u ginki...

ale dziewczyny zrobiłam zakup kupiłam w lumpku nosidełko za całe 5zł o takie dokładnie http://www.mall.pl/nosidelka/tomy-no...classic-bezowe prawie w ogóle nie zniszczone, wszystkie mechanizmy, zapięcia działają, jestem bardzo zadowolona a dodatkowo kupiłam 3 nowe reczniczki z kapturkami (2 niebieskie i jeden biały) bardzo mięciutkie za 3 zł sztuka ale miałam farta hehe

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:55   #1743
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czuje to samo - zero objawów, jedynie senność i wieczne humorki Ja to czasem mysle, ze boje się tego momentu kiedy poczuje ruchy Dla mnie to jest takie nie do wiary, ze rosna w nas male człowieczki

Witam tez miałam termin na 4 grudnia, ale przesunelo mi się na 1wszego grudnia a kiedy miałaś OM??
mam tak samo

ciekawe czy mój termin się przesunie...ale chciałabym,aby grudzień pozostał

Cytat:
tak i nie zamierzałam mieć ich więcej, mam syna lat 8( w sierpniu 9) córkę 5 i synka 2,5 . ta ciąża była kompletnym zaskoczeniem i szokiem, ale teraz zaczynam sie cieszyć
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A ja nie znam płci,mam mały brzuch i nie jestem w połowie ciąży
Ale rozumiem,bliższa terminowo jesteś do wątku st-lut.
A relację zaraz sobie poczytam,uwielbiam takie historie

Musi być,nie ma innej opcji
Brałam Concorcor i miałam uspokoić nerwy...tak łatwo powiedzieć.

Ale tfu tfu na razie nerwy trzymam na wodzy(jak się daje)i tarczyca ok

Też się zastanawiałam ale ostatecznie dałam spokój.
Ja trochę wyprzedziłam czas i czytam "Pierwszy rok życia dziecka" tej samej autorki co "W oczekiwaniu na dziecko"

Ja jak byłam gówniarą robiłam grzanki nad gazem... na widelcu

Uwielbiam

Ja też nic nie mam....no chyba że będzie dziewuszka to mam stos ubrań od siostry.A tak to kompletnie nic.

Ja czasem zapominam,ale przypominają mi szybko ubrania,ciasno w pasie i w cycach o wiele za dużych

Witaj

Agnieszka to nasza przodująca mamusia Szczerze to podziwiam Cie kobieto!
u mnie odwrotnie - jak będzie chloapk to nie będzie problemu, bo wszystko po chrześniaku
Cytat:
Poszukiwałam dzienniczka ciąży i wiecie co w 2 księgarniach w centrum miasta,min w Akrybii babki zrobiły na mnie takie oczy jakbym chciała kupić kg karkówki Totalne zdziwienie co to
A jak pytałam w małej osiedlowej księgarni to może uda się sprowadzić no i babka w ogóle nie była zaskoczona.Paradoks

Rząd jest sam sobie winien
Co za kraj....
Chętnie sama bym skorzystała
faktycznie dziwne

mój chrześniak ma 5 lat i teraz zaczyna pokazywać różki - jak poszedł do przedszkola, uslyszal takie słowa jak "dupa" czy "glupia" i namiętnie ich używa.

ale mimo to jest kochanym dzieckiem, nie wyobrażam sobie,zeby mogl kogos opluc

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
ja też się zapisałam na 6 czerwca w Gdańsku ale raczej nie pójdę bo na ten dzień mam wizytę mieć u ginki...

ale dziewczyny zrobiłam zakup kupiłam w lumpku nosidełko za całe 5zł o takie dokładnie http://www.mall.pl/nosidelka/tomy-no...classic-bezowe prawie w ogóle nie zniszczone, wszystkie mechanizmy, zapięcia działają, jestem bardzo zadowolona a dodatkowo kupiłam 3 nowe reczniczki z kapturkami (2 niebieskie i jeden biały) bardzo mięciutkie za 3 zł sztuka ale miałam farta hehe
super

a ja kupiłam rybaczki jeansowe z gumka i tez jestem happy, bo nareszcie mam cos na zmiane
Stary 2013-05-17, 13:58   #1744
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
tak i nie zamierzałam mieć ich więcej, mam syna lat 8( w sierpniu 9) córkę 5 i synka 2,5 . ta ciąża była kompletnym zaskoczeniem i szokiem, ale teraz zaczynam sie cieszyć
O jacie!To super Zawsze chciałam mieć dużą rodzinkę,ale teraz wiem,ze 2 to max.Zaczynamy budowe domu,więc kredyt nas czeka,trzeba zarabiać,no i mam przewidziane tylko 2 pokoje dla dzieci

Cytat:
Poszukiwałam dzienniczka ciąży i wiecie co w 2 księgarniach w centrum miasta,min w Akrybii babki zrobiły na mnie takie oczy jakbym chciała kupić kg karkówki Totalne zdziwienie co to
A jak pytałam w małej osiedlowej księgarni to może uda się sprowadzić no i babka w ogóle nie była zaskoczona.Paradoks
Obawiam się,że dzienniczek ciąży sama musisz sobie zrobić.Ja z czasu ciąży córki mam zapisane 25 stron A4,łącznie ze zdjeciami(oczywiście nie wszystkimi tylko powybierałam).

Teraz mam zapisane 3 strony A4.

Nie miałam natchnienia,ani pomysłu jak przenieśc treść zapisaną w kompie i pomysł na dziś mam taki(zrobię to jak będe na l4 przed narodzinami 2 dziecka,chyba ze mnie coś natchnie wcześniej

: kupuje album na zdjęcia do którego wkleja się zdjęcia albo do scrapbooingu coś takiego: http://allegro.pl/album-do-scrapbook...233725342.html
lub http://allegro.pl/muuda-album-do-scr...235476830.html i przyozdabiam.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja czuje juz delikatne ruchy,laskotanie od srodka i mam mase energii.Czasem mnie jeszcze zemdli.Przedwczoraj polozylam sama w ogrodku 15 metrow kostki granicznej I normalnie kosze 800m2 ogrodku (gorki) i normalnie pracuje.Chora sie nie czuje

Dziewczyny,dopoki nie mialam synka tez tak uwazalam.Ze wszystko zalezy ode mnie,od wychowania.Nie zgodze sie Jestesmy konsekwentni,dajemy mu duzo milosci,czasu, a maly np probuje nas bic czy pluc. Duo zalezy od temperamentu dziecka,od charakteru.Bardzo duzo. Niektore dzieci sa latwiejsze w obsludze inne mniej.Mam wielu znajomych i maja przewaznie parki i mowia,ze przy synach to stawali na glowe by jakos ich wychowac a z dziewczynkami nie mieli problemu wogole.Zadneo bicia,plucia w twarz,i tym podobnych.A te same zasady wychowania,ci sami rodzice a dzieci tak rozne. Moj narazie jest w trudnym wieku, ale np dzisiaj mi sie przykro zrobilo,jak go odebralam ze zlobka i mnie uderzyl a dziewczynki lecialy do rodzicow z buziakami. Nigdy takich rzeczy nie robily i nie probowaly. Moj nie jest przylepa,jest bardzo samodzielny,od pol roku sam chodzi na toalete,sam sie ubiera i czasem mam wrazenie,ze wogole mnie nie potrzebuje.Ot by go nakarmic
Kochan De28!Mamy dzieci w podobnym wieku i uwierz,ze moja cudowna,słodka córeczka bije nas na potęgęNie wiem skąd jej się to wzięło,bo nikt jej nigdy nie uderzył.Do tego potrafi wpaść w taką histerię,ze głowa mała.Moja kuzynka i sąsiadka mają córki młodsze o miesiąc od Lili i jest dokładnie tak samo.

Moje dziecko tez mnie czasem wcale nie zauważa.Jak jestem w pracy jest u babć i jak przychodzę to nawet sie nie przywita.Ale za to potrafi sama przyjść i powiedzieć: "Kocham Ciem mamusiu" i sie przytulić
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-05-17 o 14:01
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:01   #1745
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
świetne zakupy a jakie ceny
Stary 2013-05-17, 14:09   #1746
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:

Super nosidełko!

Dziewczyny jest sens kupować szlafroczki na rozmiar 0-3 msc ? Widziałam takie słodkie z kapturkami.
Chyba nie, prawda? Po kąpieli w ubranko od razu, nie będzie bobas w szlafroczku leżał chyba..
Stary 2013-05-17, 14:13   #1747
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość

Margot156 ja tez miałam OM 24 lutego także super- będziemy mogły wymieniać się wrażeniami z wizyt nawet 20 maja wizyty mamy w podobnych godzinach :P
a kiedy masz genetyczne?

Kiedy mam genetyczne? Nie wiem jeszcze... W poniedziałek się dowiem
A ty kiedy?

A co do dziewczynek Aniołków.... cóż moja chrześnica jest przekochanym dzieckiem ale ile z nią problemów było to tylko my wiemy. Niespożyta energia (szermierka, teakwondo, w-f, basen i ciągle za mało) sprawiała liczne problemy i burze. A od tego ośli upór i mamy mieszankę wybuchową która uwielbia krzyczeć, walić nogami i szturchać.
Nie ma reguły. Według mnie bardzo dużo zależy od temperamentu i charakteru dziecka.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:14   #1748
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
świetne zakupy a jakie ceny
hihi no udało mi się

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:16   #1749
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ja juz po , strachu sie nazarłam za ośmiu I nic nie załatwiłam . Ale jestem zła .. Opieprzyła mnie baba ze zle szczotkuje zeby dlatego mi dziasła tak strasznie krwawia. Powiedziala co do leczenia , I dowidzenia w pazdzierniku jak sie dziecko urodzi bo w ciazy nie moze nic zrobic .. Dziwne , kolezanka ma termin na lipiec I robia jej wszystkie zeby I to ze znieczuleniem ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:21   #1750
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest sens kupować szlafroczki na rozmiar 0-3 msc ? Widziałam takie słodkie z kapturkami.
Chyba nie, prawda? Po kąpieli w ubranko od razu, nie będzie bobas w szlafroczku leżał chyba..
Moim zdaniem nie ma sensu Dla większego dziecka owszem,ale dla leżącego nie bardzo.

magalska to ci sie udały zakupyJa też jutro do lumpka jadę.Mamy mega wielką hurtownię-świetne rzeczy tam mają.Ostatnio soie kupilam nowy płaszcz z Atmosfere(z metkami,zapasowymi guzikami),militarną koszulę z metka i tunikę.Za wszystko dałam 50zł

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-05-17, 14:22   #1751
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo ładne.Widzę,że łowy udane

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:28   #1752
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja juz po , strachu sie nazarłam za ośmiu I nic nie załatwiłam . Ale jestem zła .. Opieprzyła mnie baba ze zle szczotkuje zeby dlatego mi dziasła tak strasznie krwawia. Powiedziala co do leczenia , I dowidzenia w pazdzierniku jak sie dziecko urodzi bo w ciazy nie moze nic zrobic .. Dziwne , kolezanka ma termin na lipiec I robia jej wszystkie zeby I to ze znieczuleniem ..

Ja ostatnio miałam to samo-okazało się, że powinnam szczotkować pionowe z góry na dół (górne zęby) a ja zawsze takie jakby kółka robiłam
No i mam prawie odsłonięte szyjki. Powinnam teraz "naciągać" dziąsła na zęby przy szczotkowaniu.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie ma sensu Dla większego dziecka owszem,ale dla leżącego nie bardzo.

magalska to ci sie udały zakupyJa też jutro do lumpka jadę.Mamy mega wielką hurtownię-świetne rzeczy tam mają.Ostatnio soie kupilam nowy płaszcz z Atmosfere(z metkami,zapasowymi guzikami),militarną koszulę z metka i tunikę.Za wszystko dałam 50zł
Dzięki za odpowiedz.
Ja właściwie codziennie jestem na łowach w lumpkach. W sklepie nowe pajacyki welurowe kosztują ok. 45-50 zł, polski producent, średnio mi się podobają. W sh taki sam ale lepszy jakościowo, w idealnym stanie, śliczny kosztuje ok. 12-20 zł, w zależności od lumpka.
Chyba w ogóle nie będę kupować nowych rzeczy w sklepach.
Niestety raczej nie dostaniemy od nikogo żadnych ciuszków " w spadku"
Stary 2013-05-17, 14:30   #1753
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

tzn jak?

my zdecydowaliśmy - nie robimy genetycznych
pogadałam ze znajomymi, nikt nie robił, bo nie było zaleceń w tym kierunku.
skoro badania i wszystko jest ok,to nie ma sensu.

i kamień z serca, bo męczyło mnie to strasznie
Stary 2013-05-17, 14:31   #1754
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
A ty kiedy?
no ja mam właśnie w poniedziałek. mi sie wydaje że też powinnas gdzies juz mieć bo to ostatni dzwonek. Genetyczne robi sie miedzy 11 a 14 tygodniem a u nas jak dobrze liczę to jutro zacznie sie 13 tydzień

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:35   #1755
Dzastin08
Wtajemniczenie

Co do lumpków to ja chodzę przeważnie raz w miesiącu i zawsze coś fajnego upoluję za nie dużą cenę

Dziś stwierdziłam,że latem mogę mieć problem z ubraniami,w spodenki już ledwo się dopinam ,bluzki niektóre już też mi nie leżą... wiecie ile razy dziś rano się przebierałam? z 10 lekko...
Wszystko mi nie pasowało, tu za obcisłe,tu mnie opina,stanik za mały,to nie pasuje... no masakra,Tż tylko na mnie patrzał,kiwal głową i pytał "długo jeszcze?"

Teraz tylko zaopatruję się w spódniczki na gumce,sukienki, tuniki i getry bo nie wyrobię

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-17 o 14:37
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:36   #1756
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
tzn jak?

my zdecydowaliśmy - nie robimy genetycznych
pogadałam ze znajomymi, nikt nie robił, bo nie było zaleceń w tym kierunku.
skoro badania i wszystko jest ok,to nie ma sensu.

i kamień z serca, bo męczyło mnie to strasznie
U mojego lekarza usg genetyczne to absolutny standard.Osobiście nie wyobrażam sobie ich nie zrobic,ale rozumiem,ze ktoś nie chce.Moja przyjaciółka przy drugiej ciąży z nich świadomie zrezygnowała.Twierdziła,z ę jak dziecko jest chore to i tak urodzi.
Z reszta póxniej jest poówkowe,więc i tak wyjdzie.Chyba że z połówkowego usg też chcesz zrezygnować?

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-05-17, 14:36   #1757
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochan De28!Mamy dzieci w podobnym wieku i uwierz,ze moja cudowna,słodka córeczka bije nas na potęgęNie wiem skąd jej się to wzięło,bo nikt jej nigdy nie uderzył.Do tego potrafi wpaść w taką histerię,ze głowa mała.Moja kuzynka i sąsiadka mają córki młodsze o miesiąc od Lili i jest dokładnie tak samo.

Moje dziecko tez mnie czasem wcale nie zauważa.Jak jestem w pracy jest u babć i jak przychodzę to nawet sie nie przywita.Ale za to potrafi sama przyjść i powiedzieć: "Kocham Ciem mamusiu" i sie przytulić
To ten wiek, duzo wlsnie zalezy od temperamentu dziecka.Ale jakos smutno mi,ze nie bede miala obu plci.Powoli sie jednak z tym oswajam.Pierwszy szok chyba minal
Moje dziecko jest kochane do innych-wszyscy mowia,ze jest fakt,bardzo energiczny i uparty,ale wspolpracuje.Z nami mniej

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
A ty kiedy?

A co do dziewczynek Aniołków.... cóż moja chrześnica jest przekochanym dzieckiem ale ile z nią problemów było to tylko my wiemy. Niespożyta energia (szermierka, teakwondo, w-f, basen i ciągle za mało) sprawiała liczne problemy i burze. A od tego ośli upór i mamy mieszankę wybuchową która uwielbia krzyczeć, walić nogami i szturchać.
Nie ma reguły. Według mnie bardzo dużo zależy od temperamentu i charakteru dziecka.
U nas to samo,ma dwa lata a chodzimy na tyle zajec ze szok.I nie mozemy go wyzyc.

My tez nie robimy genetycznego.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:37   #1758
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dziewczyny a co myślicie o tym zestawie mebelków dla maluszka?
http://www.argos.ie/static/Product/p...er/3774319.htm Bo nam się z mężem bardzo podoba i był za pół ceny, a teraz jest jeszcze taniej Tylko zastanawiamy się czy tak wcześnie kupować

Trele a dużo masz do robienia? byłaś u polskiej dentystki?
Stary 2013-05-17, 14:38   #1759
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Farciara

Cytat:
O jacie!To super Zawsze chciałam mieć dużą rodzinkę,ale teraz wiem,ze 2 to max.Zaczynamy budowe domu,więc kredyt nas czeka,trzeba zarabiać,no i mam przewidziane tylko 2 pokoje dla dzieci

Obawiam się,że dzienniczek ciąży sama musisz sobie zrobić.Ja z czasu ciąży córki mam zapisane 25 stron A4,łącznie ze zdjeciami(oczywiście nie wszystkimi tylko powybierałam).

Teraz mam zapisane 3 strony A4.

Nie miałam natchnienia,ani pomysłu jak przenieśc treść zapisaną w kompie i pomysł na dziś mam taki(zrobię to jak będe na l4 przed narodzinami 2 dziecka,chyba ze mnie coś natchnie wcześniej

: kupuje album na zdjęcia do którego wkleja się zdjęcia albo do scrapbooingu coś takiego: http://allegro.pl/album-do-scrapbook...233725342.html
lub http://allegro.pl/muuda-album-do-scr...235476830.html i przyozdabiam.

Prowadzę kalendarz,ale wolałabym jakoś usystematyzować moje notatki i mieć w miarę wszystko poukładane.Z dzienniczkiem wydaje mi sie to prostsze
Dobry pomysł z tymi albumami

Cytat:

Przecież w ciąży trzeba i można leczyć zęby!!! ,a nie czekać do narodzin dziecka.Co ona opowiada?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:38   #1760
Trele_Morele
Zakorzenienie

No właśnie zbytnio nie Wiem jak. Powiedziała ze niedochodze do przestrzeni miedzy zebami I na granicy z dzionsłem . Nie wytłumaczyła jak mam myć tylko powiedziała ze najlepiej jak kupie elektryczna szczoteczke. I jeszcze mi zwrocila uwage ze mam duzo osadu .. Zaskoczyła mnie bo zeby myje tak jak zawsze. Od pol roku nie pale fajek ( a palilam połtorej paczki ) , nie pije tez kawy. I nigdy nie miałam jakiegos osadu a teraz mam ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-17, 14:39   #1761
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
U mojego lekarza usg genetyczne to absolutny standard.Osobiście nie wyobrażam sobie ich nie zrobic,ale rozumiem,ze ktoś nie chce.Moja przyjaciółka przy drugiej ciąży z nich świadomie zrezygnowała.Twierdziła,z ę jak dziecko jest chore to i tak urodzi.
Z reszta póxniej jest poówkowe,więc i tak wyjdzie.Chyba że z połówkowego usg też chcesz zrezygnować?
nie, polowkowe zrobie, to jasne.

i chyba na 3D pojedziemy.

po prostu teraz nie robimy tych miedzy 11 a 13 tyg.

gin mnie o nich poinformowal, powiedział,kiedy należy je zrobić itd.

myslalam, myslalam...i jednak nie

u nas z kolei wśród znajomych jedna kobietka robila bo miała już te magiczne 35 lat skończone. i wyszlo,ze cos jest nie tak.
cala ciąża stresu, bo nic nie mogli dalej robic tylko czekac
a dziecko okazało się,ze ma tylko jakies alergie.

i po co tyle stresu
Stary 2013-05-17, 14:41   #1762
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Co do lumpków to ja chodzę przeważnie raz w miesiącu i zawsze coś fajnego upoluję za nie dużą cenę

Dziś stwierdziłam,że latem mogę mieć problem z ubraniami,w spodenki już ledwo się dopinam ,bluzki niektóre już też mi nie leżą... wiecie ile razy dziś rano się przebierałam? z 10 lekko...
Wszystko mi nie pasowało, tu za obcisłe,tu mnie opina,stanik za mały,to nie pasuje... no masakra,Tż tylko na mnie patrzał,kiwal głową i pytał "długo jeszcze?"

Teraz tylko zaopatruję się w spódniczki na gumce,sukienki, tuniki i getry bo nie wyrobię
Ja mam to samo , teraz jeszcze okej bo wiecznie leje I cale dnie w pracy spedzam to w dresach chodze .. Ale lato ?? Kiecek mam sporo , legginsy itd ale wizja moich snieżnobiałych nòg mnie przeraża

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-17, 14:44   #1763
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie zbytnio nie Wiem jak. Powiedziała ze niedochodze do przestrzeni miedzy zebami I na granicy z dzionsłem . Nie wytłumaczyła jak mam myć tylko powiedziała ze najlepiej jak kupie elektryczna szczoteczke. I jeszcze mi zwrocila uwage ze mam duzo osadu .. Zaskoczyła mnie bo zeby myje tak jak zawsze. Od pol roku nie pale fajek ( a palilam połtorej paczki ) , nie pije tez kawy. I nigdy nie miałam jakiegos osadu a teraz mam ?

Mi dentystka tłumaczyła żeby trzymać szczoteczkę pod kątem 45 stopni(boczne zęby) i tylko przekręcać,jakby wymiatać i dokładnie czyścić te miejsca nitką.
Polecam Parodontax zielony,w smaku blee ale można się przyzwyczaić,zwłaszcza że ulgę przynosi i dziąsła przestają krwawić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-17, 14:48   #1764
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.argos.ie/static/Product/p...er/3774319.htm Bo nam się z mężem bardzo podoba i był za pół ceny, a teraz jest jeszcze taniej Tylko zastanawiamy się czy tak wcześnie kupować

U mnie tez te mebelki sa I sa przecenione . Zastanawiałam sie nad nimi ale w koncu znalazlam przecenione piekne lozeczko I jemu ile uleglam. Kupilam wczesnie to prawda , ale zlozymy we wrzesniu a u dentysty bylam tutejszego .. Mam jeden zab do wyrwania , dawno juz martwy .. Jeden do wiekszego leczenia I dwa malutenkie ubytki ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-17, 14:51   #1765
nemosek
Zakorzenienie

Paulinaizabela Śliczne mebelki i do tego jak okazja to brałabym

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-17, 14:51   #1766
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pokłóciłam się rano z TŻ :/ co sądzicie o zapraszaniu na ślub i wesele sąsiadów??, z którymi rozmawia się tylko przez płot, nigdy nie przyszli na grilla jak się ich zapraszało, a już nie wspomnę o tym, że oni nigdy nie wyszli z żadną inicjatywą spotkania, a mój TŻ zawsze "choć na kielicha itp." Moje zdanie jest takie, że nie mam ochoty ich zapraszać na tak intymna uroczystość, dzielić się z nimi ta nowina i ciążą :/ ale mój TŻ oczywiście, ze trzeba ich zaprosić :/ wkurza mnie takie coś.... i nie wiem jak mu mam do tego łba przemówić
Ja bym nie zapraszała zdecydowanie. Ale już tak czuje, ze jak bedzie kościelny z weselem i to rodzice będą finansować to bedzie sporo osób których ja bym nie zaprosiła (nie to, że chcemy wykorzystać finansowo rodziców, ale jak dla mnie wesela mogłoby nie być, ale moja mama i teściowa, chcą żeby było, a nas nie będzie raczej na pewno stać na duże wesele).

Cytat:
czy któraś z mamuś miała do czynienia z książką ciężarówką przez 9 miesięcy? bo zastanawiam się nad zakupem
któraś z dziewczyn mówiła że ma, ale nie pamiętam teraz która.

Cytat:
Witajcie, poczytam zaraz co u was.Narazie nie moge przestac ryczec. Wiem,ze najwazniejsze by dziecko bylo zdrowe, ale dzis dowiedzialam sie ze bedzie drugi chlopak i nie moge dojsc do siebie.Tak bardzo marzylam o corce.Przy pierwszej ciazy jest inaczej,czeka sie i nie wazne co bedzie. Moja mama miala mase problemow z dwoma synami,a ze mna i siostra nie.Bylysmy inne, spokojniejsze, nie sprawialysmy klopotow,nikt sie na nas nie skarzyl. I ten kontakt,ktory moze miec tylko mama z corka.Widze po meza rodzinie.Jego mama spotyka sie co chwile na kawe z corka, u kosmetyczki,na zakupy.Z moim mezem spedzaja o wiele mniej czasu sam na sam.Praktycznie wogole. Wiem, ze to niedorzeczne,ale jest mi poprostu przykro.Tyle znajomych czeka z ubrankami po corkach i niestety tym razem bede im musiala powiedziec,ze znow nici z tego. Nawet moja ginekolog powiedziala dzis,ze ma dwoch synow i niestety ale wymagaja wiecej sily i cierpliwosci niz dziewczynki. No moze poza okresem dojrzewania To sie wyplakalam
wiem, że z dwoma chłopakami bywa ciężko, ale na prawdę nie jest powiedziane, że z dziewczynami jest łatwiej, to są tylko takie stereotypy. Moja jedna babcia miała 2 synów i jedną córkę i więcej wychowawczych problemów było z córką.

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Witajcie Drogie Mamusie !

długo wstrzymywałam się z dołączeniem do Was, ale już chyba pora dołączyć bo czasami palce mnie swędzą żeby coś napisać
Mam na imię Kaśka i jestem w 12 tygodniu TP 04.12.2013. Chucham i dmucham na tę ciążę bo jestem po dwóch stratach, tym razem jednak jest od początku inaczej bo czuję się świetnie, więc mam nadzieję że tym razem dotrwam z Wami do porodu. Jeszcze dodam, że mam 10 letniego synka i mieszkam w Warszawie. To chyba na początek tyle.
Witamy

Mi się rozwiązał problem obrączek oglądaliśmy te tytanowe dla TŻ ale z wzorów które nam się podobały to były tylko same grube i TŻ stwierdził, ze takich nie chce i zdecydował że zamówimy sobie obydwoje ze złota kazał mi w zamian obiecać jedna rzecz że w mieszkaniu do którego się przeprowadzimy będzie garaż
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:54   #1767
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
To ten wiek, duzo wlsnie zalezy od temperamentu dziecka.Ale jakos smutno mi,ze nie bede miala obu plci.Powoli sie jednak z tym oswajam.Pierwszy szok chyba minal
Moje dziecko jest kochane do innych-wszyscy mowia,ze jest fakt,bardzo energiczny i uparty,ale wspolpracuje.Z nami mniej
Wiem,że z czasem się oswoisz z myślą o drugim synku.Zobaczysz jaki będzie cudowny

Cytat:

Piękne mebelki Ja bym brała,tym bardziej,ze cena korzystna Pasują do obu płci.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
nie, polowkowe zrobie, to jasne.

i chyba na 3D pojedziemy.

po prostu teraz nie robimy tych miedzy 11 a 13 tyg.

gin mnie o nich poinformowal, powiedział,kiedy należy je zrobić itd.

myslalam, myslalam...i jednak nie

u nas z kolei wśród znajomych jedna kobietka robila bo miała już te magiczne 35 lat skończone. i wyszlo,ze cos jest nie tak.
cala ciąża stresu, bo nic nie mogli dalej robic tylko czekac
a dziecko okazało się,ze ma tylko jakies alergie.

i po co tyle stresu
Dokładnie,ja miałam za wcześnie zrobione i 3 tygodnie stresu,bo myslałam,ze dziecko moze miec przepuklinę pierścienia pepkowego tak samo jak u abby. Na kolejnym usg okazało się,że wszystko już ok.

Rozumiem towje podejście.Dziwi mnie tylko jak kobiety świadomie rezygnują z np.połówkowego.Przeciez jeżeli wykryja jakąs wadę często można zainterweniować jeszcze w życiu płodowym i dać szansę maluchowi na zdrowie,a czasem nawet życie.

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-05-17 o 14:55
Stary 2013-05-17, 14:55   #1768
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:

Witaj

Agnieszka to nasza przodująca mamusia Szczerze to podziwiam Cie kobieto!
Oj tam nie ma co podziwiać każda mama kocha swoje dzieci i się poświęca dla nich Ale co prawda, mieć 4 dzieci w wieku 28 lat( w grudniu bedzie 29) obciach czy szczęscie hehe
Stary 2013-05-17, 14:56   #1769
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez te mebelki sa I sa przecenione . Zastanawiałam sie nad nimi ale w koncu znalazlam przecenione piekne lozeczko I jemu ile uleglam. Kupilam wczesnie to prawda , ale zlozymy we wrzesniu a u dentysty bylam tutejszego .. Mam jeden zab do wyrwania , dawno juz martwy .. Jeden do wiekszego leczenia I dwa malutenkie ubytki ..

Ja się cykam tak wcześnie kupić

A płaciłaś za wizytę?? właśnie się zastanawiam czy tu w ciąży są darmowe wizyty u dentysty coś mi się kiedyś o uszy obiło... u GP są darmowe

Cytat:
Paulinaizabela Śliczne mebelki i do tego jak okazja to brałabym
Dzięki
okazja super - ale czy to nie za wcześnie
Stary 2013-05-17, 14:58   #1770
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dentystka tłumaczyła żeby trzymać szczoteczkę pod kątem 45 stopni(boczne zęby) i tylko przekręcać,jakby wymiatać i dokładnie czyścić te miejsca nitką.
Polecam Parodontax zielony,w smaku blee ale można się przyzwyczaić,zwłaszcza że ulgę przynosi i dziąsła przestają krwawić
Jak tylko znajde to wyprobuje dziekuje - tak czy siak bede chyba szukac innego dentysty bo ta jakas dziwna ??

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości