|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Ostatnio często myślę o tym jak fajnie, że jestem kobietą Witam nowe mamusie!
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziewczyny zrobiłam zakup kupiłam w lumpku nosidełko za całe 5zł o takie dokładnie http://www.mall.pl/nosidelka/tomy-no...classic-bezowe prawie w ogóle nie zniszczone, wszystkie mechanizmy, zapięcia działają, jestem bardzo zadowolona a dodatkowo kupiłam 3 nowe reczniczki z kapturkami (2 niebieskie i jeden biały) bardzo mięciutkie za 3 zł sztuka ale miałam farta hehe
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy mój termin się przesunie...ale chciałabym,aby grudzień pozostał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój chrześniak ma 5 lat i teraz zaczyna pokazywać różki - jak poszedł do przedszkola, uslyszal takie słowa jak "dupa" czy "glupia" i namiętnie ich używa. ale mimo to jest kochanym dzieckiem, nie wyobrażam sobie,zeby mogl kogos opluc ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ![]() Cytat:
![]() a ja kupiłam rybaczki jeansowe z gumka i tez jestem happy, bo nareszcie mam cos na zmiane |
|||||
|
|
|
#1744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam zapisane 3 strony A4. Nie miałam natchnienia,ani pomysłu jak przenieśc treść zapisaną w kompie i pomysł na dziś mam taki(zrobię to jak będe na l4 przed narodzinami 2 dziecka,chyba ze mnie coś natchnie wcześniej ![]() : kupuje album na zdjęcia do którego wkleja się zdjęcia albo do scrapbooingu coś takiego: http://allegro.pl/album-do-scrapbook...233725342.html lub http://allegro.pl/muuda-album-do-scr...235476830.html i przyozdabiam. Cytat:
Nie wiem skąd jej się to wzięło,bo nikt jej nigdy nie uderzył.Do tego potrafi wpaść w taką histerię,ze głowa mała.Moja kuzynka i sąsiadka mają córki młodsze o miesiąc od Lili i jest dokładnie tak samo.![]() Moje dziecko tez mnie czasem wcale nie zauważa.Jak jestem w pracy jest u babć i jak przychodzę to nawet sie nie przywita.Ale za to potrafi sama przyjść i powiedzieć: "Kocham Ciem mamusiu" i sie przytulić
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-05-17 o 14:01 |
|||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne zakupy |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny jest sens kupować szlafroczki na rozmiar 0-3 msc ? Widziałam takie słodkie z kapturkami. Chyba nie, prawda? Po kąpieli w ubranko od razu, nie będzie bobas w szlafroczku leżał chyba..
|
|
#1747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy mam genetyczne? Nie wiem jeszcze... W poniedziałek się dowiem A ty kiedy? A co do dziewczynek Aniołków.... cóż moja chrześnica jest przekochanym dzieckiem ale ile z nią problemów było to tylko my wiemy. Niespożyta energia (szermierka, teakwondo, w-f, basen i ciągle za mało) sprawiała liczne problemy i burze. A od tego ośli upór i mamy mieszankę wybuchową która uwielbia krzyczeć, walić nogami i szturchać. Nie ma reguły. Według mnie bardzo dużo zależy od temperamentu i charakteru dziecka. |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja juz po , strachu sie nazarłam za ośmiu I nic nie załatwiłam . Ale jestem zła .. Opieprzyła mnie baba ze zle szczotkuje zeby dlatego mi dziasła tak strasznie krwawia. Powiedziala co do leczenia , I dowidzenia w pazdzierniku jak sie dziecko urodzi bo w ciazy nie moze nic zrobic .. Dziwne , kolezanka ma termin na lipiec I robia jej wszystkie zeby I to ze znieczuleniem ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
magalska to ci sie udały zakupy Ja też jutro do lumpka jadę.Mamy mega wielką hurtownię-świetne rzeczy tam mają.Ostatnio soie kupilam nowy płaszcz z Atmosfere(z metkami,zapasowymi guzikami),militarną koszulę z metka i tunikę.Za wszystko dałam 50zł
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i mam prawie odsłonięte szyjki. Powinnam teraz "naciągać" dziąsła na zęby przy szczotkowaniu. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Ja właściwie codziennie jestem na łowach w lumpkach. W sklepie nowe pajacyki welurowe kosztują ok. 45-50 zł, polski producent, średnio mi się podobają. W sh taki sam ale lepszy jakościowo, w idealnym stanie, śliczny kosztuje ok. 12-20 zł, w zależności od lumpka. Chyba w ogóle nie będę kupować nowych rzeczy w sklepach. Niestety raczej nie dostaniemy od nikogo żadnych ciuszków " w spadku"
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my zdecydowaliśmy - nie robimy genetycznych pogadałam ze znajomymi, nikt nie robił, bo nie było zaleceń w tym kierunku. skoro badania i wszystko jest ok,to nie ma sensu. i kamień z serca, bo męczyło mnie to strasznie
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
no ja mam właśnie w poniedziałek. mi sie wydaje że też powinnas gdzies juz mieć bo to ostatni dzwonek. Genetyczne robi sie miedzy 11 a 14 tygodniem a u nas jak dobrze liczę to jutro zacznie sie 13 tydzień
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do lumpków to ja chodzę przeważnie raz w miesiącu i zawsze coś fajnego upoluję za nie dużą cenę
![]() Dziś stwierdziłam,że latem mogę mieć problem z ubraniami,w spodenki już ledwo się dopinam ,bluzki niektóre już też mi nie leżą... wiecie ile razy dziś rano się przebierałam? z 10 lekko... Wszystko mi nie pasowało, tu za obcisłe,tu mnie opina,stanik za mały,to nie pasuje... no masakra,Tż tylko na mnie patrzał,kiwal głową i pytał "długo jeszcze?" ![]() Teraz tylko zaopatruję się w spódniczki na gumce,sukienki, tuniki i getry bo nie wyrobię
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-17 o 14:37 |
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z reszta póxniej jest poówkowe,więc i tak wyjdzie.Chyba że z połówkowego usg też chcesz zrezygnować?
|
|
|
|
|
#1757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko jest kochane do innych-wszyscy mowia,ze jest fakt,bardzo energiczny i uparty,ale wspolpracuje.Z nami mniej ![]() Cytat:
My tez nie robimy genetycznego. |
||
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myślicie o tym zestawie mebelków dla maluszka?
http://www.argos.ie/static/Product/p...er/3774319.htm Bo nam się z mężem bardzo podoba i był za pół ceny, a teraz jest jeszcze taniej ![]() Trele a dużo masz do robienia? byłaś u polskiej dentystki?
|
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobry pomysł z tymi albumami Cytat:
|
|||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zbytnio nie Wiem jak. Powiedziała ze niedochodze do przestrzeni miedzy zebami I na granicy z dzionsłem . Nie wytłumaczyła jak mam myć tylko powiedziała ze najlepiej jak kupie elektryczna szczoteczke. I jeszcze mi zwrocila uwage ze mam duzo osadu .. Zaskoczyła mnie bo zeby myje tak jak zawsze. Od pol roku nie pale fajek ( a palilam połtorej paczki ) , nie pije tez kawy. I nigdy nie miałam jakiegos osadu a teraz mam ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba na 3D pojedziemy. po prostu teraz nie robimy tych miedzy 11 a 13 tyg. gin mnie o nich poinformowal, powiedział,kiedy należy je zrobić itd. myslalam, myslalam...i jednak nie ![]() u nas z kolei wśród znajomych jedna kobietka robila bo miała już te magiczne 35 lat skończone. i wyszlo,ze cos jest nie tak. cala ciąża stresu, bo nic nie mogli dalej robic tylko czekac ![]() a dziecko okazało się,ze ma tylko jakies alergie. i po co tyle stresu
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Parodontax zielony,w smaku blee ale można się przyzwyczaić,zwłaszcza że ulgę przynosi i dziąsła przestają krwawić |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u dentysty bylam tutejszego .. Mam jeden zab do wyrwania , dawno juz martwy .. Jeden do wiekszego leczenia I dwa malutenkie ubytki .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaizabela Śliczne mebelki i do tego jak okazja to brałabym
|
|
|
|
#1766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi się rozwiązał problem obrączek oglądaliśmy te tytanowe dla TŻ ale z wzorów które nam się podobały to były tylko same grube i TŻ stwierdził, ze takich nie chce i zdecydował że zamówimy sobie obydwoje ze złota kazał mi w zamian obiecać jedna rzecz |
||||
|
|
|
#1767 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem towje podejście.Dziwi mnie tylko jak kobiety świadomie rezygnują z np.połówkowego.Przeciez jeżeli wykryja jakąs wadę często można zainterweniować jeszcze w życiu płodowym i dać szansę maluchowi na zdrowie,a czasem nawet życie.
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-05-17 o 14:55 |
|||
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda mama kocha swoje dzieci i się poświęca dla nich Ale co prawda, mieć 4 dzieci w wieku 28 lat( w grudniu bedzie 29) obciach czy szczęscie hehe
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A płaciłaś za wizytę?? właśnie się zastanawiam czy tu w ciąży są darmowe wizyty u dentysty coś mi się kiedyś o uszy obiło... u GP są darmowe Dzięki okazja super - ale czy to nie za wcześnie
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje - tak czy siak bede chyba szukac innego dentysty bo ta jakas dziwna ??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Ja to czasem mysle, ze boje się tego momentu kiedy poczuje ruchy
Dla mnie to jest takie nie do wiary, ze rosna w nas male człowieczki 

ja mam termin na 6 grudnia
Ślub 25.08.2012 

... na widelcu
Uwielbiam

a dużo masz do robienia? byłaś u polskiej dentystki?