|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Mi wczoraj o dzwio znajoma powiedziała,że opalona jestem.. co mnie strasznie zdzwiwiło bo jak dla mnie jestem bladzizna...a tak bardzo uwielbiam się opalać... Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
hehe jak to brzmi
![]() ![]() szkoda że dzieci nie są na pilota heheheh :rolleyes :
|
#1773 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmmm no to może ja też mam... Rozmawialiśmy na ostatniej wizycie o teście Pappa i żebym sie zastanowiła przed kolejną wizytą... a jak nie to usg zrobimy... wtedy nie wiedziałam że to sie nazywa genetyczne ![]() Do mojego ginka chodzę prywatnie i zawsze ma dla każdej pacjentki mnóstwo czasu to może u nich nie muszę mówić przy zapisie dokładnie o co chodzi... A jak się w pon okaże że jednak nie będę mieć, to szybciutko zapiszę się do lux medu |
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to wystarczy, wtedy przecież też dzidzia jest dokaldnie sprawdzana a u mnie skoro gin robi co 3 tyg USG i wszystko jest ok, to po co jeszcze to... tym bardziej,ze koszt to 350 zl ![]() bo 250 samo USG i 100 krew
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula Kompromis osiągnięty.Chłopu jednak nie trzeba dużo
![]() Agnieszka To wielki skarb taka duża rodzina,ale też ogromna odpowiedzialność. Paulinaizabela Zależy jaki masz charakter,bo ja mam tak że jak coś kupię to później jeśli coś innego bardziej mi się spodoba albo będzie w lepszej cenie to wtedy się potrafię zdenerwować Ale z reguły co mi wpadnie pierwsze w oko jest najlepszym wyborem. |
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam skłonna już żeby sobie kupił ten tytan, ale chciałam sobie na wzór zrobić taką samą. Ale skoro nie da się wybrać fajnej tytanowej to cieszę się że TŻ podjął taką decyzję
Jeszcze dziś wydrukowałam próbne zaproszenie, udało mi sie kupic prawie identyczny papier i koperty dobrze że mam te przygotowania do ślubu, bo nie wpadam na razie w szał zakupów malutkich ciuszków może wytrzymam do czasu aż dowiemy się czy będzie synuś czy córeczka.
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poszłabym do innego |
|
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny , u mnie zaczyna sie cos dziać, mam w ciągu dnia takie kilkunasto sekundowe skurcze/twardnienie brzucha ale nie bolesne.
czy mam jechac do szpitala? miala ktoras z was tak?
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj z kolei mam mocniejsze kłucia z lewej strony,nie jest to bolesne ale upierdliwe.Pierwszy raz tak mam i trochę się przestraszyłam ,ale to raczej normalne. A nie zmęczyłaś się bardzo,nie przeciążyłaś ?Po prostu odpocznij,a jak nie przejdzie to IP ![]() A gdzie jest RYBA? |
|
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
nie przemeczałam sie, ostatnio leze w lozku po 20h a takie napinanie mam od dwóch dni, zazywam nospe i magnez.
w czwartek mam wizyte u gina i mam nadzieje ze wytrzymam ale jak sie nasilą czy cos to pojade na ip
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie,mam nadzieję że się uspokoi.
|
|
|
|
#1783 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam synka i nie powiem chciałabym teraz córkę, bo fajnie jest mieć parkę ale nie podchodze do tego jako absolutny mus, bo najważniejsze dla mnie jest aby dzidzia byla zdrowa. Poza tym jak będzie chłopak, to chociaż ekonomiczniej będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc trzeba szybko pielusie założyć i ciepło ubrac tym bardziej że rodzimy na zimę. Dzieci lubią ciepło...Muszę sie pochwalić MAM PRZEDSZKOLAKA Dziś były wyniki i synek się dostał to tego przedszkola do którego chciałam...Cytat:
Cytat:
moze brzuch sie spina... jak nie przejdzie po nospie i Mg to jedz na ip Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-05-17 o 16:29 |
|||||
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie będziesz żałowała ! Jest do niego mnóstwo przepisów i dla dzieciaczków i dla dorosłych
|
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
miałam coś podobnego ale po nadmiernym wysiłku, kładłam się odpoczywałam chwilkę i przechodziło. Napewno nic złego się nie dzieje, nie denerwuj się
|
||
|
|
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
jestem juz w domku i leże d...do gory...jakbym sie conajmniej malo należała hehe
![]() każdy ma swoje zdanie co do wychowania, ale dziecko jak się rodzi to czysta kartka i powiedzmy moze byc bardziej spokojne albo bardziej żywe itd. ale nie wiem np co do tego bicia...mój moze jak tam miał z 2 lata to machnał kilka razy ręką ale szybko go do pionu postawiłam, a teraz prędzej mu ręka uschnie niż ją podniesie, nawet jak chce psykowac to raczej pod nosem i w pokoju. nie jestem jakas mocno surowa ale mam swoje zasady, mój ojciec np był wojskowym i zaraz sobie pewnie pomyslicie że trzymał rygor w domu. nie do konca. fakt nie raz dostałysmy pasem z siostrą ale w sumie sobie zasłużyłysmy tato nie musiał duzo mowic, wystarczy ze tylko na nas spojrzał i od razu stawałysmy do pionu a mama? mama to była( jest) furiatka i czesciej sie darła na nas i lała nas tym co miała pod reką np scierka w kuchni heheh. ale mamy się nie bałysmy, bo jak krzyczała to znaczy ok...gorzej jak przestawała sie odzywac...to znaczyło ze przegiełysmy![]() mamy z siostra 2 rózne charaktery, ona do tej pory mieszka z rodzicami, ja w jej wieku juz dawno na swoim byłam. ona bardziej spokojna i stonowana ale tez zamknieta w sobie ja przeciwienstwo, zawsze sobie musialam radzic? i co charaktery? pewnie tak ale moja siostra urodziła sie jak ja miałam 7 lat i moj swiat jako dziecka stanał na głowie, musiałam sobie w wiekszosci spraw radzic sama bo mama miała male dziecko i nim trzeba było się zając. lekcje szkoła podwórko. nad nią sie zawsze trzesli, do tej pory traktuja ja jak 10 latke ( a ma 20). pamietam że na dwor sama wyszła dopiero jak miała 12lat a ja sama smigałam od 5 roku. i pewnie nigdy sie nie dowiemy ale gdyby to ona urodziła sie pierwsza?gdyby nad nia sie nie trzesli itp. może byłaby bardziej podobno do obecnej ja? niestety jak widze na ulicy jak dzieci się dra, histeryzuja bo mama nie kupiła im batonika a rodzice udaja że nic się nie dzieje to nie lałabym tego dziecka tylko ta matkę czy ojca. i jescze jeden przykład, kuzynka TŻ ma corke w tym samym wieku co mój syn. rozkapryszona księżniczka tak w skrocie. pyskuje do rodziców i babci odstawia szopki. tylko jedno mnie dziwi. jak ze mna zostaje to jest grzeczna....czemu? może sie mnei boi ( wątpie) a może po prostu widzi jaka wyznaczam granice. dziecko to dziecko kochamy je nad zycie, ale nie możemy dać sobie wejsc na głowę bo kiedys moze zle sie to skonczyc albo dla nich albo dla nas.....zawsze przypomina mi sie wtedy "Ballada o Januszku" uff...sorka ale dla mnie to temat rzeka i nie pojmuje pewnych rzeczy tak jak japonczyk nie odróznia "r" od "l"
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać że właśnie wróciłam z miasta, obkupiłam się w lumpkach bo już nie miałam w czym chodzić ;/ wszystko za małe w cyckach albo krótkie i brzuch mi wychodzi
W ogóle pokaże Wam mój niewyjściowy ryjek z dzisiaj :P Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-17 o 17:05 |
|
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mój krwiak organizuje się, jest już w kanale i usunie się. Jestem taka szczęśliwa
lekarz oznajmił mi, że będę miała córeczkę |
|
|
|
#1789 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Poszło o dziwo dobrze. Zaskoczenie było ogromne, ale nie dali po sobie tego jakoś bardzo odczuć. Zobaczymy jak będzie w poniedziałek... i w ogóle.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dzidziusia, wierzę, że tym razem finał będzie szczęśliwy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dostałam skierowanie na prenatalne pomimo, że wszystko jest ok. Zaznaczyła na druku nieprawidłowości ale tylko dlatego, żeby badanie było za darmo. Skoro już 2 dni to trwa i leki bierzesz, wypoczywasz to jedź na IP. Lepiej dmuchać na zimne.
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak widzę co niektóre dzieci wyprawiaja w marketach to aż mi się nie chce wierzyć...wrzask, płacz straszny.. a ile razy rodzice im ulegają Jakiś czas temu miałam sklep z ciuchami i w nim sprzedawałam, przychodziły matki z dziećmi i uważały, że jak już wejdą do sklepu to nie muszą się dzieckiem przejmować. Rozsypane chrupki (nieposprzątane przez matkę) były na porządku dziennym, tak samo jak wieszanie się na wieszakach, ciągnięcie za ciuchy, gonitwy pod ciuchami.. jak na placu zabaw. W przymierzalni walenie rączkami w lustro, ciekawe co by było jakby spadło małemu na głowę.. Czasami zdarzały się grzeczne dzieci, cierpliwie stały przy mamie i czekały lub siadały z boku i spokojnie zajmowały się sobą. Raz pewnej dziewczynce chciało się siku, mama wzięła ją na dwór i mała wysikała się pod wystawą sklepową na chodniku, jakieś 20 cm od wycieraczki przy drzwiach od mojego sklepu. A 5 metrów obok skwerek z trawką, drzewkami... Masakra jakaś.. No to się wygadałam
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tam niewyjściowy, bardzo ładnie wyglądasz
![]() Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
Super! Gratulacje!
|
#1794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
W niedzielę zaczynamy 15 tydzień ;-)
|
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny ! Przez te 2 dni duużo się tu działo
Aksbarg rozumiem Cię, ja też nie do końca czuję że jestem w ciąży, no może teraz już bardziej U mnie 15 tydzień już leci i czuję się świetnie, ani razu nie wymiotowałam, nawet mnie nie zemdliło Ale powiem Ci że od kiedy mi brzuszek rośnie to cieszę się do niego jak głupia Co do wprawki to też jeszcze nic nie mam dziewczyny, za to wasze łowy są piękne ! U mnie prawdopodobnie chłopak, ale poczekam jeszcze do następnej wizyty - jak potwierdzi synka to idę szaleć na zakupy ![]() Trele ja muszę iść do dentysty w poniedziałek :/ To jak w końcu jest z tym znieczuleniem ? Orientujecie się może? Witam nowe Mamusie ! |
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
tż dodzwonil sie wkoncu do mojego lekarza,
mam zazywac dodatkowo duphaston 1 tab co 8h i jak sie nie bedzie dzialo nic nagłego to mamy przyjść w czwartek dopiero na wizyte. mowi ze nie jest to nic dobrego ale tez nic bardzo złego wiec odpoczywam w dalszym ciągu. miałam isc jutro do plazy na to darmowe usg ale odpuszcze sobie i bede wylegiwac
|
#1799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dołączam i Ja Mam termin na 29 grudnia![]() Mam prośbę do bardziej obeznanych mam! O analizę wyników na toksoplazmozę. Dziś je odebrałam a następna wizyta 28 maja. I jestem ciekawa co mi wyszło a kompletnie się na tym nie znam! IgG 56.1 wynik dodatni 8.8 IgM 3.0 wynik ujemny 6.0 wynik dodatni 8.0 Z góry dziękuję za odp!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

a dużo masz do robienia? byłaś u polskiej dentystki?

:rolleyes :
Ślub 25.08.2012 

Ale poszłabym do innego

Nie będziesz żałowała ! Jest do niego mnóstwo przepisów i dla dzieciaczków i dla dorosłych 
Trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dzidziusia, wierzę, że tym razem finał będzie szczęśliwy