|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Także trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko że mnie już faktycznie zaczyna boleć brzuch na @, i raczej to niweczy moje marzenia
|
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
przy pierwszej ciazy.tez mnie bolal brzuch i do 7 tyg mnie plamilo tak brazowo,za to piersi jak wiekszosc dziewczyn mnie nie bolaly.Takze objawy jakie masz moga swiadczyc o ciazy jak i rowniez o zblizajacym sie okresie ehhhh tak 50%na50%
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Odnośnie mierzenia temperatury to jak ktoś chce, to ok. Ja nawet nie umiem rozpoznać, kiedy szyjka jest zamknięta, kiedy otwarta, czy jest nisko czy wysoko??? To dla mnie jakaś abstrakcja i czarna magia. A z temp to u mnie też doopa bo pracowałam na 12 godzin w systemie przeplatanym, dzień od 7-19, następny dzień nocka 19-7 potem dwa dni wolne z czego ten jeden to zaraz po nocce, więc szłam spać jak wróciłam do domu i z wolnego miałam tylko wieczór. Tak się temp mierzyć nie da. Dziś mam wizytę u ginekologa. I nie wiem co zrobić z Lidką. Albo starsza z nią zostanie albo zabiorę je obie ze sobą, żeby jak Lidka zgłodnieje dać jej pierś. Muszę jechać na drugi koniec miasta a do niego są zawsze koszmarne kolejki. Bywało, że nawet 2 godz po czasie wchodziłam. Zaraz będę tam dzwonić i się spytam, która godz weszła. Ja mam na 17.30. Jak weszła coś koło 16 to spieszyć się nie będę. Tylko, że starsza jechać ze mną nie chce. A ja nie chcę jej zostawiać z Lidką, bo jak będzie głodna to co? Ehhh... I ogólnie to później Wam się wypłaczę w klubie. Kwicia - trzymam kciuki za śnieżynki. Cytat:
![]() Cytat:
, spałam w pracy, ale tłumaczyłam, że upał, że zmęczona.....taaa
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
santom - lecisz mi norweskiego łososia
Isia idę czytać Twoje żale do klubu Anteria
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria kciuki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
czesć i czołem
![]() ja się nie udzielam , bo głupio przyznać ale wam zazdroszczę i chwil z dzidziami i tym co się udało ![]() co planuję zrobić test to @ przychodzi ciut wcześniej i już choć sobie tłumaczmy że Bóg wie kiedy nam zesłać dzidzię to i tak jet mi jakoś smutno choć podjedliśmy decyzję żeby się starać o kredyt hipoteczny, bardziej ja się napaliłam bo mój mąż nie wierzy że się uda, ale chce i to jest ważne ja jestem motorem napędowym i wiem że robi to dla mnie i widzę że ma peło obaw ostatnio powiedział że jest mu źle że nie może mi zapewnić tego co by chciał!więc go pocieszam i że kocham go najbardziej na świecie i za nic nie chciałabym innego ![]() w każdym razie może gdyby się udało z tym kredytem to lepiej się ciut wstrzymać z dzidzą aż zapniemy sprawy na ostatni guzik bo wierzę że się uda mogę was poprosić o kciuki za "akcję własne M" ? Izunia GRATULUJĘ bo chyba ja jeszcze nie gratulowałam trzymam kciuki za wasze plany i podziwiam zdjęcia ![]() i słodkie brzuszki i małe maluszki i zazdroszczę, wybaczcie ![]() poza tym w pracy jakoś leci, dostałam niewielką podwyżkę, umowę na czas nieokreślony i zgarniam premię za sprzedaż no to się trochę pochwaliłam
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno trzymam i gratuluję umowy ![]() dziewczyny mam takie pytanie ile razy miałyście robione USG? Ja miałam 6tc (serducho), 12 tc (genetyczne) i teraz będzie mi wypadać dopiero w lipcu jakoś koło 20-21tc. I się zastanawiam czy na początku czerwca nie zrobić, co by sprawdzić czy na pewno wszystko ok, ale nie chce przesadzić czy zaszkodzić
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
choć do sfinalizowania "akcji własne M" - jeszcze długa droga
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje umowy ![]() Zazdrość jest normalna,też zazdrościłam dziewczynom że im się udaje a my wciąż czekamy.Nie łam się i wy się wkrótce doczekacie Cytat:
Ja mam usg na każdej wizycie.Teraz miałam 4 wizyty co tydzień,na następna ide 27 maja czyli dwa tygodnie przerwy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
co 4 tygodnie, ale na wizycie nie mam robionego usg, bo sprzęt jest w innym gabinecie i umawiam się na nie oddzielnie.
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Zazdrość jest jak najbardziej na miejscu. Nie ma czego się wstydzić. Wróciłam od ginka. Wszystko ok, nawet teraz USG mi zrobił,żeby zobaczyć macicę, jajniki. I poprosiłam o antykoncepcję. Dostałam chyba te same tabletki co Luna, mówił, że mogę plamić. Dostałam 2 recepty po 3 opakowania. Mam brać je bez żadnych przerw.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już byłam w drodze do pracy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za premię i sprzedaż I za M ![]() ![]() Zazdrość w tym wypadku nie jest niczym złym... to normalne, my tu sobie wszystkie zazdrościmy ale nie patrzymy na siebie wilkiem tylko się cieszymy Dobry wieczór
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
W jakiej branży pracujesz?
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
ale wy pracusie,ja to odmarca sie obijam w domku,z malym siedze.Dzis mialam lezec caly dzien bo chora jestem a tu gdzie,to obiad to sprzatanie,koszenie trawy i tak zleciało.W niedziele mamy komunie,a potem wielkie nie oczekiwanie na @
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku ty farbujesz włosy w ciąży?Pytam ciebie bo ty też rozjaśniasz
A jeżeli farbowałaś to sama w domu czy u fryzjera?
|
|
|
#1308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z trolem i wikingiem w gratisieCytat:
Cytat:
wrocilam od znajomych, Tz skuterkiem mial zaraz po mnie jechac, ale chyba sie zagadal wiec ja jeszcze musze szybko tiramisu zrobic, co by na jutro bylo, bo urodzinki mam i zaprosilam znajomych na posiadowke, tylko ich nie uswiadamialam, bo po co znowu niech przyjada bez stresu bo i ja nic nie szykuje
|
|||
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Hej
![]() Jestem zmasakrowana podróżą padlam i spałam 3 godz i .... snila mi się Elunka i Monini gdzieś się spotkaliśmy i piliśmy wino....dużo wina, gdzieś nad jeziorem hahaha Miłego wieczoru! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1310 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mam mocno kciuki za Wasze własne M Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odmeldowuje się na weekend, jutro idziemy z znajomymi na Rynek, na ogródki oglądać mecz a w niedzielę na działeczkę. ![]() Miłego weekendu laseczki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
Moje kochane..
CO chodzi o farbowanie wlosow a dokladnie o rozjasnianie,mozna robic w ciazy nie tylko baleyage ale rowniez cale wlosy na zasadzie jak farba,z tym ze sa specjalne rozjasniacze z mala iloscia amoniaku,bezzapachowe oraz nie pylace,czesto sie je stosuje w salonach wlasnie dla kobiet w ciazy,sa troszke drozsze bo łagodniejsze co nie znaczy słabsze.Tylko pamietajcie ze w ciazy nie zawsze wychodzi piekny bialutki-platynowy blad moga wyjsc lekko zoltawe,chodz mi zawsze wychodzily ładniutkie jak robilam w ciazy. Nie chwale sie ale jestem z zawodu i wyksztalcenia fryzjerka i mialam kilka klientek w ciazy,kiedys sama nia bylam hehehe |
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to dopiero jutro ale to tak na zaś.... Cytat:
, my laski z naszego wątku . Czemu to tylko sen?/?
||
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać bo mi sie oczy kleją.
Dobranoc
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
He, he śnimy podobnie, bo mi się śniła imprezka w górach, też z ahoholem
, my laski z naszego wątku . Czemu to tylko sen?/?[/QUOTE]Kiedyś się zbierzemy do kupy mamuski zostawią swoje dzieciaki z tatusiami i możemy zaszalec ![]() Dobranoc, chociaż przez ta drzemkę pewnie nie usne .... No nic spróbuje
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-05-17 o 22:59 |
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Santom kochana, przede wszystkim zdrowia i radosci oraz spełnienia marzeń!
Dzień dobry i słoneczny !
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat, sto lat, niech żyje santom nam, niech żyje nam
![]() ![]() Kochana:Błogosławieństwa Bożego, zdrowia, szczęścia, pomyślności, spełnienia marzeń. I tego NAJBARDZIEJ UPRAGNIONEGO MARZENIA, dużo miłości ze strony męża. Aby każdy dzień przynosił Ci uśmiech na Twarzy. Pieniążków-bo się w życiu przydają i PRAWDZIWYCH przyjaciół.
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() W 1 trymestrze też?
||
|
|
|
#1319 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś mamy 2 miesiące TŻ coś przeziębiony wczoraj byliśmy na szczepieniu, za pierwszym wkłuciem mały się skrzywil, za drugim troche pomarudził i zaraz się uspokoił a jak wychodziliśmy i ubrałam mu czapke to słyszal chyba cały budynek tak się darł, nienawidzi czapki ale dumna jestem z niego Waży już 6,5 kg (ja to musze dźwigać ) i mierzy jakieś 65/66cm Niestety chyba będę musiała go dokarmiać bo lekarka powiedziała że nie może niedojadac a że jest duży to może mi właśnie nie starczać pokarmu... tylko nic nie poradziła na to że nie chce ssać butli "przyzwyczaił się do cycusia i tyle" ![]() Santom Wszystkiego najlepszego kochana Cytat:
![]() koniecznie daj znać jak już będziesz coś wiedziała po wizycie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() może teraz Ci nie grozi ale może w lipcu będą jakieś dwie kreseczki to będziesz miała akurat na marzec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie jesli chodzi o ciąże to masz robione prawidłowo, ale ja bym nie wytrzymała tyle bez więc jak masz się niepokoić to idz jeszcze w czerwcu ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Santom kochanie- dużo zdrowia, spokoju, kasiorki i małego cudu...
Izuś farbowałam włosy po 1 trymestrze. Farbą bez amoniaku. No i teraz pod koniec 2 trymestru. Zapewne pofarbuje raz jeszcze za miesiąc aby na poród jakoś wyglądać Lunka- używałaś pajaców? Dużo ich miałaś? 3 mi starczą?? ![]() Lilith890502 - ja miałam często USG, bo mnie uspokajało jak wiedizałam, że wszystko jest ok 123spinka - kciukasy kochana!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Także trzymam kciuki 

, spałam w pracy, ale tłumaczyłam, że upał, że zmęczona.....taaa

padlam i spałam 3 godz i .... snila mi się Elunka i Monini
mamuski zostawią swoje dzieciaki z tatusiami i możemy zaszalec