|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() przy dziecku trzeba się wyluzować, bo inaczej to wszystko jest "na nie", a dzidziuś niespokojny, bo wyczuwa emocje mamy ![]() diabli- mnie też pytanie barwineczka rozbawiło ![]() lonely- to tym bardziej jak masz zimne stópki to musisz zabrać skarpetki na porodówkę ![]() ![]() ja miałam je założone cały czas (ściągałam tylko na prysznic )
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Lonely, mi nic nie pomoglo. Walka z nimi dopiero po porodzie przyniesie jakies skutki. Oczywiscie smaruj sie hak najwiecej, zeby ulzyc skorze choc troche.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
spodobały mi się klocki duplo z lidla
![]() chyba kupię![]() jak byłam mała to uwielbiałam się bawić duplo ![]() zobaczę też te staniki i spodenki dla Wojtusia ![]()
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-17 o 19:56 |
|
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jakoś super się tym nie przejęłam bo przecież nic już nie zrobię. Odchudzać się nie będę...Cytat:
Menu idzie dość prosto skomponować, do tego nieco ruchu z wózkiem i zawsze można też samemu w domku i myśle, że zleci. Ja osobiście po tym jak zrzuciłam tych 20 kg już sporo lat temu sama uważam, że nie ma problemu z tym by samodzielnie sobie z nadmiarem poradzić...no chyba, że ktoś ma problemy z tarczycą lub inne zdrowotne.
|
|
#2226 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------------------- Po wizycie Szyjka miękka, rozwarcie na 1 palec. Antoś w dalszym ciągu pozostaje Antosiem tętno ok, położenie główkowe Gin powiedział, że ciąża donoszona mogę rodzić
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam ten olejek różany
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...-NATURALNY/363 ale czemu taki drogi
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- 1 opakowanie Bella mama, - 3 podkłady poporodowe (te na łóżko), - 3 pieluchy tetrowe, - 1 pieluchę flanelową, - 2 koszule, - 1 szlafrok, - 10 sztuk pampersów, - chusteczki nawilżane, - nakładki na sutki, - smoczek, - papier toaletowy, - skarpetki, - 2 ręczniki (jeden duży, jeden mały), - 4 sztuki majtek siateczkowych, - woda mineralna z dzióbkiem, - kubek. Muszę dokupić klapki, pomadkę, dopakować sztućce, talerzyk i dla małego skarpetki, czapkę i ręczniczek. I pewnie jeszcze kilka rzeczy, których nie wymieniłam. Jezuuuuu, ta torba jest naprawdę niewielka, gdzie ja to wszystko zmieściłam? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobry wieczór. |
|||
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mi małego budzili. ale może doczytałaś, dlaczego się tak robi? odezwała się tu szkoląca się na położną dziewczyna i od razu wszystko jasne po prostu zapisy u dziecka śpiącego i niedotlenionego są podobne. mojego małego nie zdołali wybudzić na dobre, chyba tylko odkopywał na chwilę, żeby dali mu spokój i lekarz też mówił, że mam bardzo uważać na ruchy. liczyć, kontrolować, nie zapominać o tym że młody ma skakać, odzywać się co chwilę
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak się cieszę z tego jednego skurczybyka bo dochodził jakoś wysoko, do góry przedziałki (ale mi nie pokazali dokładnie dokąd) bo ostatnio to nawet skurczybyka nie było ...Cytat:
Dokumenty: • dowód osobisty • dowód poświadczajacy aktualne ubezpieczenie zdrowotne • karta przebiegu ciąży • skierowanie do szpitala (nie jest wymagane, ale dobrze mieć) • numer NIP pracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej Wyniki badań: • grupa krwi i czynnik Rh (oryginał) • przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh • zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej • badanie GBS zrobione w trakcie ciąży • odczyn WR - badanie w kierunku kiły • wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania) • ostatnia morfologia i badanie moczu Na czas porodu: • ubranie dla mamy i kapcie • skarpetki • wygodne ubranie i kapcie dla taty • jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek • woda kosmetyczna w aerozolu do odświeżania twarzy • woda niegazowana • gumka do włosów • lanolinowa pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania) • dla chętnych: aparat fotograficzny, ulubiona muzyka i odtwarzacz mp3 • coś słodkiego ToRBA POBYT MAMY: ubrania/buty/reczniki: • koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia • szlafrok i klapki pod prysznic • skarpetki • 2 staniki do karmienia • kapcie • 2 ręczniki kosmetyki/art.higiniczne: • ew. jednorazowe majtki poporodowe • pasta i szczoteczka do zębów • szampon • mydło w płynie Jeleń • papier toaletowy • chusteczki higieniczne • 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek • wkładki laktacyjne • podkłady pod łóżko pozostałe: • grzebyk • ew. laktator • poduszeczka "jasiek" - przyda się do karmienia • woda mineralna niegazowana • telefon • ładowarka do telefonu • długopis i notatnik • sztućce • kubek TORBA DZIECIACZEK (na trzydniowy pobyt w szpitalu): artykuły higieniczne/kosmetyki: • najmniejszy rozmiar jednorazowych pieluch • chusteczki nawilżane • płatki kosmetyczne • sterylne gaziki do pielęgnacji pępka (nie są wymagane) • kosmetyki (mydełko, sudocrem) ubrania: • 3 bawełniane koszulki • 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza • 3 pajacyki (śpiochy z rękawami i nogawkami - wygodniejsze są rozpinane w kroku) lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów • skarpetki i rękawiczki pozostałe: • 5 pieluch tetrowych - na pewno przydadzą się np. po kąpieli • ręcznik kąpielowy • kocyk lub rożek • smoczek Na powrót do domu: • ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski) • odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka • krem ochronny • fotelik samochodowy dla noworodka. • majtki • skarpetki • buty |
||
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a to dziady uparte
![]() Cytat:
co ja bym bez Was zrobiła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę i gotowość do poroduCytat:
ale na boczku już było ok |
||||
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po niczym nie znikło, trudno też powiedzieć co w koncu działa a co nie, bo na zmianę smaruje, ale najskuteczniejszy wydaje mi się baby dream rosmanna.. Jakoś skóra najmniej napięta i wydaje mi się że jakby bledną.. Ale ja ogolnie najlepiej przyjmuje te kosmetyki o konsystencji kremu niż oliwki (Co dopiero teraz w ciaży zauważyłam bo chyba nigdy aż tylu kosmetyków nie przerobiłam jak teraz). Jakoś te oliwkowe mi napinają jeszcze bardziej.. No i po rosmanie nie swędzi mnie całe ciało jak przecholuje ze smarowaniem... Z kolei jak się posmaruje 4 czy wiecej razem bio oilem czy czymś innym to w nocy swędzi mnie wszystko.. głowa, nogi, ręce.. a i chyba trochę bledły po bielendzie.. ale coś z nią było nie tak, nie pamiętam co.. Na pewno w składzie ma jakiś syf ze karmić nie można.. Chyba mi się taki piasek na cyckach robił.. tak się wchłaniała dziwnie.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-17 o 20:18 |
|
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chodzę do przychodni, weszłam o 17, ktg trwało godzinę, bo o 18 zamykają, babka nic nie mówiła tylko potrząsnęła brzuchem i tętno przyspieszyło, więc mówiła że ok tylko bardzo uważać i liczyć ruchy, no i jak wstałam to maly zaczął kopać, najprawdopodobniej spał, teraz kopie cały czas więc myśle że jest ok.
|
|
|
|
#2239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałyśmy razem rodzić!
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłaś kiedyś na oktoberfeście? ja jestem co roku... i tyle fajnych cycków w kupie to nigdzie indziej nie ma
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chce mieć rozwarcie chociaż na palec!!! gratki!!! |
|
|
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE !!!!!! niech mała zdrowo się chowa a Ty jak się czujesz? jak poród ? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wlaśnie propo rozstepów na brzuchu.. Mialam takie księżyce z prawej, teraz już mam całe kółka.. w sumie to może lepiej będzie symetrycznie .. Podobnie było z udami, najpierw po prawej się rozjechało.. za tydzien po lewej.. Jakoś mam opóźnioną lewą strone.. albo mniej elastyczną prawą
|
|
|
|
|
#2248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniała mi się babcia Vil z tym termometrem ![]() Cytat:
A myślałam że tylko ja tak mam dzisiaj. Mąż mnie nazwał "odkurzacz z opcją wodną" bo i chrupki i cola i woda Cytat:
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo...to może faktycznie lepiej z dietetykiem. Ja na szczęście nie miałam problemów z rozregulowaniem. Jak schudłam tak zostałam przy tej samej wadze kolejne 5-6 lat z minimalnymi wahaniami 1-2 kg
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ktg idziesz do szpitala ?? Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-17 o 20:31 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

jakos mnie podbudowuja hehe.

07.07.2012 

...