|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ja też idę mojego Medźa z pracy odebrać
)Dobranoc Dziewczęta i nie spamujcie za dużo bo nie ogarniam ![]() Sofina przykro z powodu Siostry
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Dziękujemy za gratulacje
![]() Co do imion to jeszcze się nie zastanawialiśmy za wiele... do 20 tyg. miał być Staś więc do momentu potwierdzenia (bo niby miał być chłopak na 100 procent) płci daliśmy sobie spokój z imionami. A co siostry no to chyba miało tak być
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Sofina przykro mi
Dopiero doczytałam
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sofina gratuluję udanej wizyty i bardzo współczuje siostrze
|
|
|
|
|
#3035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
sofina
za wizyte, a siostrze bardzo współczuję.neni no wg tego co mowila znajoma to trzeba pisac oswiadczenie o aktualnych dochodach, tak samo jak sie prace stracilo to wtedy jest utracony |
|
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o co chodzi z przyciskaniem brody? Czemu to takie ważne? Ułatwia parcie? Cytat:
a i pan powiedział, że jakościowo też są lepsze..ale listwy pewnie też do nich kupimy, bo głupio będzie wyglądać takie sterczące coś spod szafek Cytat:
za wizytęstrasznie mi przykro z powodu siostry
|
|||
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
wpadam tylko się przywitać i życzyć miłego weekendu ![]() Ja miała straszną noc, TŻ stale coś gadał przez sen i mnie budził, a syn nie był gorsiejszy i tak się wiercił, że też mnie budził do tego musiałam wstać rano i siadać do kompa do roboty, także mam wolne raptem od godziny i padam na pysk. Zdążyłam się wykąpać, niedługo TŻ wraca z pracy i jedziemy na weekend na wieś Wrzuciłam Wam wreszcie moje fotki z brzuchem do klubu ![]() A, no i jeszcze się chciałam pożalić, że mnie strasznie teściowie wpienili - chcą pożyczyć 5 tysi. I może bym się nie wkurzała, gdyby nie fakt, że mamy za sobą historie z nimi z rodzaju "pożyczyliśmy, a potem chodzimy za nimi, żeby nam oddali", bo oczywiście umówionych terminów zwrotu nie dotrzymują . A po drugie nigdy nie rozmawiają na ten temat ze mną, dzwonią do TŻ, a on dopiero mówi, że musi ze mną porozmawiać. Oczywiście nie wspomnę, że nie ma nigdy z moim udziałem fizycznie rozmów o pieniądzach w takich sytuacjach. Z jednej strony ich rozumiem, bo pewnie się wstydzą przede mną, a syn to syn. Ale po przejściach w tym temacie z nimi po prostu już jestem na nie o od razu ciśnienie mi skacze. Co więcej, oni mają w domu taki model zarządzania finansami, że to głównie facet obraca pieniędzmi i chyba sądzą, że u nas jest tak samo. A niestety konto z TŻ mamy wspólne i wspólnie je zasilamy także stanęło na 1 tysiącu z ustalonym terminem na za 2 tyg...i daje sobie rękę uciąć, że za te dwa tygodnie Wam napiszę, że nie dotrzymali słowa
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- TŻ wymył auto i zaczęło lać, ale siedzi wściekły
|
||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Wylały mi się perfumy na podłogę i to jeszcze te, których nie lubię. NIe wiem jak ja dzisiaj usnę w tym smrodzie
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
Gratuluje Kropeczki ![]() Bardzo mi przykro z powodu siostry ![]() Cytat:
To pierwsze koty za ploty ![]() a co to sa zielone swiatki? Swietny pomysl i sama zapisalabym sie tylko nie wiem kto sie bedzie zajmowal dziecmi w tym czasie?
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan brodę trzeba przyciskać żeby tarczycę chronić, a i oczy trzeba zamknąć, żeby naczynka nie popękały
neni no jeśli w tym roku jesteście tak bogaci że na każdą z osób, czyli Ciebie, tż i dziecko będzie przyapdało po 1922zł na osobę na rękę to nie dostaniecie. Taki jest przepis, nic na to nie poradzę. Ja nie jestem aż tak bogata Jesli składać bedziesz wniosek do 31 października to będzie dochód za 2011r. + oświadczenie o aktualnych dochodach. W ogole strasznie dużo papierów przy tym będzie. I co się okazało, że becikowe będzie 1000zł a nie 1200zł
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-17 o 19:30 |
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Zielone swiatki to św. Zesłania Ducha Św;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
W ramach dobicia się dziś fizycznie, umyłam samochód... mopem co by się nie schylać.
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
|
|
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak chciałam wiedzieć, ale cudują ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Niby upał, ale wiaterek jest i całkiem fajnie na łące. Wysmarowałam się faktorem 50 i ponad godzinę przewalałam. Nie powinnam tego robić, ale szkoda mi siana, mąż w pracy strasznie się denerwował, a w nocy ma padać.
Małgosia biegała po łące i żabki śledziła ![]() Wiecie mam takie głupie myśli, że jakiś wąż będzie w takiej wysokiej trawie i mnie dziabnie i nie zdążą z surowicą!
|
#3049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() alem zdanie skonstruowała Cytat:
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazlam cos takiego- wkleje to do Klubu http://www.rodzinko.pl/porod/2410-sz...ia-online.html
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
od kilku dni chodzę po domu ciągle głodna... i szukam i podjadam...
Właśnie zjadłam banana, tylko mnie rozdrażnił, więc lecę kroić mozarellę i pomidora... a noc jeszcze młoda haha
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie pochłaniam ogórki gruntowe, kupiłam dziś 2 kg |
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po pracy w domku. Byłam w Lidlu, zapełnilam zamrazalnik lodami, kupiłam bułki do hod dogow bedą na kolacje. Kupiłam tez ten dwupak koszulek na ramiaczkach za ok 20zl. Fajne sa, bawelniane i wygodne. Wzięłam tez leginsy, mam juz jedne z tego rodzaju i bardzo je lubię.
Odpoczywam na lezaku na balkonie, jest mega przyjemnie taki poprostu letni wieczorek Brzuch mnie cmi jak na okres wrrrr
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do becikowego, to samemu liczy się dochód za 2011r. ? czy to się z pitu wpisuje? cos się odlicza? a jeśli nie było się wtedy małżenstwem, to jak? ja swój i mąż swój? |
||
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lektura mnie pochłonęła |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Oliath melduj Kochana! |
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koloru listwy tak na prawdę wcale nie widać i do dziś myślałam, że ona jest brązowa lub beżowa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

)

ale jestem z siebie dumna 

także stanęło na 1 tysiącu z ustalonym terminem na za 2 tyg...i daje sobie rękę uciąć, że za te dwa tygodnie Wam napiszę, że nie dotrzymali słowa