|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
No właśnie Oliath daj głos co u ciebie!
|
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Coś słabo trzymałyście kciuki za moją mame bo oblała drugi raz testy, za tydzień znowu jedziemy.
DZISIAJ JA POŻALĘ SIĘ TROCHĘ. Miałam dzisiaj świetny humor, ale TŻ wyprowadził mnie z równowagi i zła jestem na niego. Człowiek cały dzień się śpieszy i czeka na niego. TŻ przyszedł wyjątkowo szybko z pracy bo o 15.00, ja szybko obiad robie. Dzwoni jego komórka, że drzwi dla szwagra musi odebrać na jutro. Myślę ok, zajedzie, weźmie i przyjedzie na obiad. żegnamy się, on mówi, że będzie za 10 minut. Ja w tym czasie kończe obiad, a jego nie ma. Czekam...i czekam...i czekam...w końcu głodna zaczełam sama jeść. Przyjeżdża zadowolony po ponad GODZINIE Obiad już zimny, ale no cóż jego strata. Myślę, sobie, że nie będę się wkurzać o pier.dołę i dałam spokój. Wyszliśmy na podwórze i TŻ mówi, że będzie ciął drzewo, ja ok, to mu pomogę, będę ładować drzewo na taczke, powoli aby sie nie przemęczyć (dużo tego nie było). Robota nam sprawnie idzie. On tnie, ja ładuję powoli, jak taczka pełna on zawodzi drzewo i odwodzi dla mnie pustą taczke. Myślę, że jak zrobimy razem, to później będzie miał trochę wiecej czasu dla mnie. rzadko się ostatnio widujemy więc chciałam spędzić z nim więcej czasu. Przyjeżdża znajomy po drzwi które TŻ odebrał dla szwagra (ma je jutro montować), zabrali drzwi i stoją i gadają. ja czekam...i czekam...i czekam...Mija 10 minut, 15, 20, 25 minut, pół godziny a oni dalej gadają i gadają...Wkurzyłam się na maksa bo ja stoję w tym upale i fajnie mi nie jest i tracę cenny czas który do chole.ry mogłabym spędzić z TŻ. Poszłam do domu bo szkoda mi już było czasu. Przykro mi jest bo on nie widzi problemu. mam tego dość, siedzenia w domu i czekania na niego. Płakać mi się chcę bo czuję się totalnie olewana. Praktycznie widzimy się tylko w łóżku i przy jedzeniu. Ciągle jest coś ważniejszego ode mnie, za to płot do malowania, a to trawa do skoszenia a to kostka do umycia i tak cały czas. Musiałam się wyżalić...
|
#3063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo te światełka ledowe ciągle widzę, patrząc na zdjęcie... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego pisałam, że do dziś byłam pewna, że mamy listwy w kolorze mebli ( a są stalowe)
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odkryłam jednak ze musze mu o tym mówić bo on tego nie zauważa, nie robi tego celowo. Moze powiedz mu o tym co czujesz Ja dzisiaj sie wyzalilam, ze w ogóle mnie nie komplementuje a to dla mnie ważne bo czuje sie jak słoń. No to zaczął chwalić....mam nadzieje ze szczerze
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melduje poslusznie, ze z rzeczy pozytywnych jest tylko szyjka 3,4 cm, przeplywy ok, serduszko ok. Cisnienie mierzone u gina 104/77 - niemozliwe, mowilam mu, ja NIGDY nie miewam ponizej 120. Chyba, ze mi spada na sam jego widok, to moge sie zatrudnic u niego na czesc etatu ... Neutralnych - nie mierzylismy Lilo i nie szacowalismy wagi. Negatywnych.... ojojoj. Po pierwsze, skierowanie do szpitala z powodu glebokiej anemii, ciezkiej infekcji, gestej krwi, obolalego podwozia. Na zasadzie, ze zmusic to on mnie nie zmusi, ale dac musi, bo mu sie snila bede inaczej. Po drugie, Furagin w weekend 4x2, potem 3x2, acard 2x1, zelazo 3x2, zurawina do oporu, wypoczywac, w razie gdyby nie przyjeli mnie do szpitala to zjawic sie na wizycie we wtorek po recepte na heparyne, bez placenia. Mozecie na mnie krzyczec, ale nie pojde do szpitala dopoki nie przekonam sie, czy Furagin zadzialal. Nie moge. Co innego gdyby nie wiem, szyjka mi sie skracala, rozwierala, cos grozilo bezposrednio Lili. A tak to nie wiem, chce zobaczyc w przyszlym tygodniu, powtorzyc wyniki, moze przestane puchnac teraz i wszystko wroci do normy. Jestem zalamana, nie wyobrazam sobie zostawic Lali na tak dlugo, nigdy odkad jest na swiecie nic takiego sie nie zdarzylo. Moze glupia jestem, ale nie wyobrazam sobie - dopoki jest inne wyjscie.
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-17 o 20:50 |
|
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle tocze sie po schodach z ta siatka lodów, TZ tacha resztę i ja w połowie drogi sie zatrzymalam, dysze i mówię ze nie dojde
TZ do mnie, żebym poczekala on wniesie zakupy i wróci po te lody. A ja: ale co ze mną?
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też ostatnio po pracy ciągle coś robi, majsterkuje, maluje, remontuje i w ogóle nie spędzamy wspólnie czasu, nawet weekendów, bo albo pracuje albo coś ważnego robi. Ale wiem, że robi to dla nas i dla Malucha, bo później nie będzie kiedy tego zrobić. Dziś zrobił sobie wolny wieczór i zamiast spędzić go ze mną to siedzi ze słuchawkami na uszach przed swoim kompem i pije browary Ale niech sobie siedzi, posyła mi oczko czasem i buziaki Może Twój też ma taki "syndrom wicia gniazda" i chce porobić wszystko zanim Maluch się urodzi, co? |
|
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby pomogło
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ty dałaś radę w tym drzewem ja dziś trochę ogarnęłam ciuszki poukładalam ale juz nie miałam sił prasowac. Moj mąż nawet by mi nie pozwolił drzewa dźwigać.nawet odkurzą za mnie nie raz bo plecy mnie bolą. Myje naczynia chodź on po pracy. Także twój tz powinien chyba wiedzieć ze robiłaś to drzewo żeby spędzil z tobą czas a nie. Ja wiem ze mężczyzna lubi cos robić albo robi bo to jego obowiązek ale dla kobiety tez musi mieć czas. Więc najlepiej z nim porozmawiaj i będzie git
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-05-17 o 21:07 |
|
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie często jest tak samo...mi się wydaje że faceci po prostu nie rozumieją czegoś takiego, że my potrzebujemy więcej niż oni bliskości......szczególni e teraz w ciązy. Ja jak mojemu mowie, że za mało mnie przytula to robi zdziwiona mine, ze przeciez tak nie jest....oni tego nie widzą i nie rozumieją. Trzeba im mówić. Mam nadzieję, że bedzie lepiej. Oli sporo tego na Ciebie spadło.... Ja osobiście Ci się nie dziwię, gdybym miała już dziecko/dzieci w domu to pewnie byłoby mi tak samo cięzko podjąc decyzję, że idę do szpitala....łapałabym się wszystkiego, więc pozostaje mi trzymac kciuki, żeby leczenie ,,w domu" dało rezultaty i żeby szpital nie był konieczny. Tylko oszczędzaj się teraz ok Najważniejsze, że z Lilo wszystko ok. Idę spac, bom padnięta. Dobranoc. Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-05-17 o 21:01 |
|
|
|
#3073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno się wykażą, a Ty będziesz mogła odpocząć co tak bardzo Ci teraz potrzebne..Pozwól im, bo Ty to robisz przez cały czas, przy czym sama teraz potrzebujesz opieki i pomocy- taka prawda. Ja wiem, że najlepiej wszystko sama i w ogóle ale czas zwolnić, nie można tak na pełnych obrotach, bo się wykonczysz. za pozytywy na badaniu ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#3074 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mogę Cie zaprosić na mycie okien do mnie ) Cytat:
Cytat:
fajnie że jedzie na kolonie i to jeszze do nas nad morze![]() brawo że waga stoi! Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja swojego puściłam po pracy na piwo.. i tak z godzinę temu już miałam wątpliwości czy trafi sam do domu:P
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój zadał mi na dziś pomyć listwy przypodłogowe w przedpokoju - oczywiście wg niego to lekkie zadanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby te leki ci pomogły, ale, żeby żadnego antybiotyku nie przepisał? Teraz odpoczywaj i nie denerwuj nas!
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Oli szalona decyzja,ale nawet nie myśl,że nie bedziemy cie wspierać.tylko masz wypoczywać a nie szaleć z robotą
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
OLiath: kurde na wyrko książka, leki przykazane i do wtorku niewiele się ruszasz!!!!!! super że z Lilo jest ok
ja sie pochwalę że album skończyłam, szafę też załadowałam ciuchami.. tylko została komoda i tu nie wiem jak to ugryźć.. przemyślę i jutro się tym zajmę.
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie mnie wzruszylyscie
myslalam, ze dostane jeden wielki zbiorowy opitol, ze jestem niepowazna i mam balagan w priorytetach
|
#3081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() Masz opitol!
|
|
#3082 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Wróciłam z moim biedakiem od dentysty, lekarka zarobiła w 20 minut 2/3 tego, co ja zarabiam w miesiąc...
Kupiłam sobie spódnicę z H&Mu w lumpie za dychę Fajowa, na gumce, ma jakieś tam aplikacje, długa. Jutro rano ją przepiorę i zacznę nosić już, bo mam teraz 1 ciuch wyjściowy (bawełniana spódnica do kolan), sklepowy (przykrótkie legginsy ) i 1 domowy (dres), gdy któryś się brudzi, to jest problem ![]() A tak to gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki za pamięć ![]() Mój gin też mówi, że 2-3 razy dziennie mam poczuć dziecko. Mój Mały bez problemu się rusza parę razy dziennie, ale ciężko mi teraz liczyć ruchy, jak on się głównie wypycha.. Przykro mi z powodu siostry Znam ten ból... Współczuję ![]() Cytat:
W sumie u Ciebie złożyło się wiele przyczyn na tę opuchliznę, zarówno nerki, jak i gęsta krew. Masakra :/ Oby leki szybko zadziałały!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że się mamie nie udało.
A jeśli chodzi o TŻ to chyba musisz mu wprost powiedzieć, że potrzebujesz spędzać z nim więcej czasu, żeby poświęcał się więcej uwagi, bo w tym stanie potrzebujesz tego o wiele bardziej. Oliath Rozumiem, dlaczego zrezygnowałaś ze szpitala, ale na Boga chociaż postaraj się w tym domu odpoczywać i niech inni latają wokół ciebie, a ty jedyne co masz robić to ładnie wyglądać i pachnieć , żeby wyniki się znacznie poprawiły |
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli już tak postanowiłaś, to czy zwolnisz obroty? Będziesz odpoczywać? Cytat:
Mój ogólnie też ciągle coś dzióbie, sprząta, naprawia, wychodzi i załatwia sprawy.. Chciałabym czasami, żeby poświęcił czas dla mnie..ale w końcu to co robi, robi dla nas..lepsze to niż jakby miał siedzieć na d.. przed tv z piwskiem w łapie (Neni to nie o Twoim Tżcie Powiedz swojemu Tżtowi jak się czujesz i że wiesz, że wszystko co robi jest ważne, ale bardzo Ci go brakuje i miałaś nadzieję, że parę chwil przeznaczy tylko dla Was..że tęsknisz za tym, tęsknisz za nim.. zwłaszcza teraz.. potrzebujecie z dzidziolem więcej uwagi.. ![]() Mój najpierw grzebał w kontaktach, podłączył pod jednymi szafkami LEDy, jutro reszta..a teraz poszedł skladać łóżeczko, które rodzice przywieźli 2 godz temu
|
||
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przedmiotowo nie chciałam
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecuje, ze bede odpoczywac wiecej, slowo, w weekend meza zaprzegne do skrobania wneki okiennej u Lali i czyszczenia/impregnowania ramy od veluxa, choc sama to mialam w planach zrobic!!!
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- AREMALGOS- co słychać u Ciebie? czemu przestałaś z nami pisać ?
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za trochę wsparcia. Ale i tak jestem na niego zła, aż mi apetyt na cokolwiek nawet lody minął.
Raczej zamknięta jestem więc mu nie powiem wprost ze się czuję olewana, on bardziej wylewny jest. Teraz łazi za mną i pyta co mi jest. Idę chyba to przespać...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

co u ciebie!

Obiad już zimny, ale no cóż jego strata. Myślę, sobie, że nie będę się wkurzać o pier.dołę i dałam spokój. Wyszliśmy na podwórze i TŻ mówi, że będzie ciął drzewo, ja ok, to mu pomogę, będę ładować drzewo na taczke, powoli aby sie nie przemęczyć (dużo tego nie było). Robota nam sprawnie idzie. On tnie, ja ładuję powoli, jak taczka pełna on zawodzi drzewo i odwodzi dla mnie pustą taczke. Myślę, że jak zrobimy razem, to później będzie miał trochę wiecej czasu dla mnie. rzadko się ostatnio widujemy więc chciałam spędzić z nim więcej czasu. Przyjeżdża znajomy po drzwi które TŻ odebrał dla szwagra (ma je jutro montować), zabrali drzwi i stoją i gadają. ja czekam...i czekam...i czekam...Mija 10 minut, 15, 20, 25 minut, pół godziny a oni dalej gadają i gadają...Wkurzyłam się na maksa bo ja stoję w tym upale i fajnie mi nie jest i tracę cenny czas który do chole.ry mogłabym spędzić z TŻ. Poszłam do domu bo szkoda mi już było czasu. Przykro mi jest bo on nie widzi problemu. mam tego dość, siedzenia w domu i czekania na niego. Płakać mi się chcę bo czuję się totalnie olewana. Praktycznie widzimy się tylko w łóżku i przy jedzeniu. Ciągle jest coś ważniejszego ode mnie, za to płot do malowania, a to trawa do skoszenia a to kostka do umycia i tak cały czas. 

bo te światełka ledowe ciągle widzę, patrząc na zdjęcie... 

za pozytywy na badaniu 
I szyjka też mocno trzyma... mogę się z którąś zamienić
ale jestem z siebie dumna
i nawet ta krową zaparkowałam tyłem za drugim podejsciem, a myslalam ze cały dzien spedze na parkingu przed domem w tej krowie
.pisałyście dziś rano o wadze-ja mam już 10,5 kg na +

) i 1 domowy (dres), gdy któryś się brudzi, to jest problem