|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
mój pamiętał na szczęście Cytat:
za maturę! Śliczny brzuszek..ciążowy jak nic
|
||
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Dziewczynki mam pytanko nie zwiazane z naszym stanem
- jaki internet polecacie zeby byl szybki i tani i mial dobry zasieg?
|
#3124 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asiunia za dalszą część maturki ja też nadal trzymam kciuki.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-17 o 22:52 |
|||||
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Też idę spać, pochwale sie jeszcze kwiatkami z lidla
8,99 za 12 róż
|
|
#3126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za maturę i za polskiJak chcecie przekładać dzidzie do gondoli/spacerówki a fotelik będzie ciągle w samochodzie to baza jest zbędna. My ja mamy bo jest super wygodna, jeden klik i fotelik wyciągamy i wkładamy na stelaż i do sklepu. Pochwalę się wam że chyba wczoraj poczułam pierwszy raz czkawkę Przestałam też spacerowac na bieżni bo już po 30 min brzuch robił mi się twardy i taki ciężki. |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
oliath tez cie rozumiem,ale lez wypoczywaj i nic nie rob:-*:-*trzymam kciuki oby szybko wszystko przeszlo..:-*
asiunia trzymam kciuki za egzaminy i fajnie ze sie odzywasz fajny brzuszek ![]() tz poszedl do kolegow mialM po niego jechac ale jakis kolega mial przyjechac i go odwiesc to sie ogarnelam przebralam hop do lozka a ten mi pisze ze kolega go nie odwiezie...przykro mi niech idzie na nogach te pare km teraz...lol. bylam u endo wyniki nadal mam super nasteona wizyta uwaga...w pazdzierniku i dobrze bo dosc mialam jezdzenia tam... mam zazywac euthyrox jak do tej pory,pozniej jak sie mala urodzi przestac i zazywac tylko witaminy z potasem bodajze(prenatal te co caly czas teraz)no i mowila ze mamtam jakies przeciwciala i prawdopodobnie nie bd musiala po ciazy zazywac juz eythyroxu no i gites )) zobaczymy jak to bd.zrobilam wieczor pieknosci ...pomalowalam paznokcie u nog i obcielam...u rak tez i padam na ryj...haaa lece do jutra dobranoc!! |
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze się, że chociaż raz jestem pierwsza Obudziłam się o 3, jakoś przedrzemałam do prawie 4, no a już od 45 min. nie śpię, bo jest za jasno na dworze. Normalnie dzień już ![]() Idę zrobić sobie śniadanko, bo głodna jestem jak wilk. |
|
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Dzień dobry!
![]() Mnie też głód obudził mama zaraz wstaje do pracy wiec sobie z nią coś zjem :p
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
No przecież nie mam na kim ćwiczyć
![]() Cytat:
Miłego dnia
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej! Ale jestem niewyspana... Syn dziś bezlitosny.. Czytam o tym becikowym i muszę się zorientować za który rok przyjmują zasw. o dochodach. Oby za 2011, bo wtedy byłam bezrobotna:-P
tylko jeszcze jedna kwestia, ja nie mam meldunku w Warszawie, Filip będzie miał, więc gdzie po becikowe? meldunek dziecka ma w ogóle wpływ na to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo,
Jak sie raz moge wyspac w tygodniu, to mnie skurcz lydki postawil na nogi o 6.30 trzeci tej nocy . Na "sniadanie" garsc tabletek, juz mnie zaparlo po zelazie wczorajszym wiec pije senes z zurawinka 2 w 1 i mam nadzieje, ze poradzi...Mam pyt. z gatunku infantylnych: jesli robie badania krwi/ moczu bez skierowania, to ide normalnie do labka rano i oddaje probki i place i juz? Bo bede chciala we wtorek najpozniej powtorzyc... a zawsze na skierowanie robilam. Gratki za tygodnie/miesiace kazdej mamusi, ktora zaczyna i konczy!
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bakterie w moczu, leukocytów ponad norme (nie oflagowali mi tego na wynikach i myslalam, że jest ok... nie wiem czemu tak.) Furagin 3 x 1 tabl. przez 10 dni no i zurawina w tabletkach..... --------- wczoraj po wizycie padłam, a jeszcze musieliśmy odgruzować parę mebli przed dzisiejszą robotą hydraulika. u mnie tak: problem z moczem, jak powyżej. podwozia nie sprawdzał, bo na ostatniej wizycie badał a wczoraj już mnie nie chciał męczyć, posiewu nie brał, cisnienie miałąm u niego 130/88 i puls 118! ale bolała mnie głowa, jego widok + kawałek w ten upał musiałam siędoczłapać do gabinetu. Na wszelakie bóle niestety muszę się przemęczyć, odpoczywać, absolutnie nie leżeć już na wznak, od 35 tyg liczyć ruchy. Mówiłąm mu że Mały daje mi codziennie do wiwatu. Na początku czerwca mam do niego jechać na KTG, posiew, mam zrobić morfo, mocz + hbs... czyli już zbieramy badania do porodu. co do cc/sn - zobaczymy jeszcze, raczej się skłania puścić mnie na sn, ale jeszcze zobaczymy jak będę się dalej czuła, ile Synek przybędzie kg itd. Na wagę nic nie powiedział, bo +10 stoi w miejscu, czyli jest dobrze. No i mam pić litrami wodę - KONIECZNIE! chyba wszystko napisałam. jestem strasznie rozdrażniona, pogoda bardzo źle na mnie wpływa, dziś znów upał, Tż musiał jechać na kilka godzin do pracy więc ja sama z hydraulikiem mam sięużerać... burdel mam w chałupie już teraz na totalny amen. Będziemy sprzątać do Bożego Narodzenia... ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
tak idziesz do labka i mówisz co chcesz i pani Cię kasuje jak nie masz skierowania, przynajmniej tak jest u mnie... |
||
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
MELA, paczka do Cieboe wyslana przez Sprzedajacego 16 raniutko, wiec pewnie dojdzie w pn, jesli nie pokickali adresu
jakby w razie pokickali, to Ci ofkozzz przesle ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
. Biedne jestesmy, Czarusia, nieprawdaz? No ja mam nogi do gory duzo trzymac, w nocy tez, ale nie na wznak spac
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, chyba na wpół siedząco musisz spać
![]() u Ciebie bakterii brak ale nogi jak balony, u mnie wogóle nie puchnę a za to dziadostwo w moczu... Proszę Cię, zwolnij Kochana, Ty masz tyle dolegliwości, ta anemia, te bóle, proszę przystopuj, bo po porodzie nie będziesz miała siły Lilo się zajmować idę jeszcze parę rzeczy ogarnąć zanim przyjedzie fachura od rur. Potem Was nadrobię. Szkoda mi, że nie bardzo mogę ogród popielić, trawy skosić bo bym sobie w między czasie pobuszowałą wśród zieleni. |
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja się wyspałam. Śnił mi się seks z mężem i żałowałam, że to tylko sen. A rano jakoś mi się nie chciało do niego iść. Tak, spaliśmy osobno bo w nocy Małgoś przyszła z płaczem, a w trójkę nam za ciasno więc mąż się ewakuował do niej do pokoju. No kochany jest. I dobrze, że tak zrobił bo chrapał okrutnie, a tam mi nie przeszkadzał. Trzymajcie kciuki, żeby deszcz dziś u mnie nie spadł, to sianko będzie piękne!
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Hej!
Co za koszmarna noc za mną... Wstałam na siku o 2.40 i nie umiałam zasnąć... Byłam głodna, ale nie wiedziałam, czy mogę coś zjeść (przy cukrach moich). No ale zjadłam pół Bielucha, przy okazji zauważyłam, że rozmrażające się rzeczy zalały mi pół lodówki, powycierałam i poszłam spać po 4... Teraz czekam na śniadanie. Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy. Cytat:
Ja mam wizytę 11.06 i to będzie też ostatnia przed porodem. Ale październik to trochę późno wg mnie. Zobaczę, co mi powie. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic moim porannym pieknym, wzorcowym CISNIENIEM 120/76
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was pszczółki kochane! Dziś zaczynamy 29 tydzień
Dziś znów plan napięty - pranie już wisi za oknem, śniadanie zrobione, kawa wypita, rosół wstawiony. Zbieramy się futrzaka wyprowadzić na kibelek, po drodze jakieś konieczne zakupy, a potem sprzątanie... pałam entuzjazmem Niestety pogoda do bani - chmury nisko, wieje, mam nadzieję, że chociaż to pranie wyschnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do jazdy - to nie takie proste - POWAŻNIE chyba musiałabym iść na jakąś psychoterapię, bo mam taką blokadę powodowaną silnym strachem, że głowa mała... A teraz w ciąży to już sobie wcale nie wyobrażam, bo jestem po pierwsze mega zdekoncentrowana, a po drugie widzę jak zachowuję się na siedzeniu pasażera (wszędzie, ale to wszędzie widzę zagrożenie, więc, żeby męża nie drażnić, staram się wogóle nie podróżować). Mam nadzieję, że jak urodzę to się przemogę, choć sprawy nie ułatwia fakt, że auto jest jedno i mąż jeździ nim do pracy... więc nie mam ciągłego dostępu. Oliath - mam nadzieję, że rozsądek będzie silniejszy niż Twoje robaczki w d*** i faktycznie dasz sobie spokój z bieganiem, remontowaniem, itp. Dużo zdrówka kochana! |
||
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082]
Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy. [/QUOTE] Ja tak miałam, ale ostatnimi czasy, odpukać, jakoś zasypiam bezproblemowo. Może twój organizm zaczyna się przygotowywać do nocnego wstawania? Mój od 4,5 roku w nocy czuwa ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Po wczorajszej rozmowie z tobą domyślam się, że twój entuzjazm to "wada" wrodzona. Ty tryskasz pozytywną energią chyba non stop
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
za sianko.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082] Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy. [/QUOTE] Ja na przyklad, a rano zdycham choc wczesniej usypialam ledwo glowe przylozylam do poduszki... i sen kamienny do switu... ach, co za czasy!---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Oj seks z mężem to fajna sprawa. Mój pan dr śmiał się ostatnio, że żal mu mojego męża bo ja teraz i rano i wieczorem zakorkowana (rano 2x luteina dowcipnie i wieczorem powtórka).
Głowa umyta, jakieś pranie wstawię i trzeba się szykować do rodzinki. Małgoś już się cieszy bo uwielbia tam szaleć.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-18 o 08:34 |
|
|
|
#3147 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
A, właśnie.
31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow Cytat:
Właśnie tak się już zastanawiałam w tej nocy, że potem tak będę wstawać Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem dla Was dziewczyny, pelna podziwu, tyle robicie i macie jeszcze czas byc na biezaco na Wizazu a ja, ani Wizaz, a w domu pranie dalej nie uprasowane polowa tak, reszta czeka. Syf, kila i mogila![]() Dzis TZ na szkoleniu, wiec siedze pol dnia z Marysia i musze chatke z grubsza ogarnac i moze jak wroci TZ machne to prasowanko troszku, bo kolo 18 mamy grilla, znajomi wpadaja (znajoma ma ciuszki corce zabrac od nas). Jutro tez mam grilla, kolezanki z dzieciakami wpadaja, wiec tez mnie nie bedzie pewnie. Lece - milego dzionka
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]
Więc weszłam do Maca, akurat leżał na ladzie jakiś stary paragon, wzięłam i poszłam z kodem do kibelka, no naprawdę gdyby nie to, zsikałabym się na środku ulicy. A ja nie mam za bardzo nawet co kupić w Macu - dla samego paragonu, bo wszysko zakazane, a herbata śmierdzi :/), to jeszcze nie umiem potem spać...[/QUOTE] A bez paragonu nie można w Macu iść do wc? Tak się pozmieniało czy ja o czymś wcześniej nie wiedziałam?
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry, trochę dłużej pospałam i ups za późno wstałam ![]() zbieram się na zajęcia, miałam na 8, ale nie chciało mi się pędzić, dotrę po 9 i będzie dobrze Gratuluje nowych tygodni |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

za maturę! Śliczny brzuszek..ciążowy jak nic 
za maturę i 

trzeci tej nocy 

polowa tak, reszta czeka. Syf, kila i mogila
12.06.2010