|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Nie nadrabiam, nie mam siły
![]() Idę jutro na osiemnastkę (Diana, do Piotra )i stwierdziłam, że w sumie to potrzebowałabym jakiegoś ładnego paska do spodni, więc pojechałam do CH i wróciłam z koszulą i spodniami... bez paska ech, mnie wysłać na zakupy...
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie chyba będę chciała pozostałe 3 piaskacze z p2 od mojej bratanicy. Ale ona krzepę ma po cioci, sporo więcej uniesie ![]()
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
z łzs jest tak, że wszystko działa tylko do czasu, należy zmieniać często specyfiki, bo skóra szybko się przyzwyczaja - "znany" szampon przestaje działać
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba do mnie- pisałam o Tż- cie kilka dni temu. Dobrze wiedzieć. Ja Tż- towi często zmieniam szampony, bo przestają działać. Raz działają lepiej raz gorzej. Ale ten rosyjski pogorszył sprawę- mimo zmiany szamponu ponad miesiąc temu nie poprawia się. Chcę kupić mu kolejny, ale te o których ŁG pisze są u mnie nie dostępne. A kolejnego rosyjskiego mu nie kupię.
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o włosowych już pisałam.To co chciałam mam i jestem zadowolona (pierwszy żel poszedł w ruch i dalej czuję jego zapach ), ale raczej nic więcej bym nie kupiła. (Bo czego mi w sumie potrzeba? )Polskie firmy wcale nie są gorsze swoją drogą ![]() Co to są 'piaskacze z p2'? (google mi nie pomogło ).Aha, Kasieńka, bo tak się zastanawiam co ja Ci mam dać za tego minerałka (i może coś jeszcze ), przecież ja nie mam niczego czego Ty byś nie miała
|
|
|
#2646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja z moim mam to samo , a wiesz, że przy łzs jako suplement diety wskazany jest olej lniany? co najmniej łyżka dziennie... no i olej lniany zawsze się w domu przyda jakby co do włosów teraz jest w dobrej cenie w biedronce, 500 g chyba za ok. 13 zł |
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Dziś będę coś testować Cytat:
A "piaskacze z p2", to piaskowe lakiery z firmy P2. |
||
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest super!Say, jesteś przekochana! Nie dość że mam od ciebie olejek migdałowy to jeszcze tyyyle arachidowego mi wysłałaś, balsam łopianowy dzięki tobie spróbuje i alverde i tyle próbek (swoją drogą skąd je bierzecie? a tą piankę gliss kur to jak się je? ![]() i jeszcze TEN lakier ![]() Także oceniam, że po pierwsze jesteś niezwykła, będę ci wdzięczna bardzo bardzo długo! a po drugie zwariowałaś!
|
|
#2649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja dla odmiany uwielbiam kadzidło,zapach drewna, przypraw,ziół, polichromii. Chciałabym mieć próbki lutensów, albo comme des garcons ![]() Coś się zapuściłam w pielęgnacji włosów. Już tak nie szaleję jak na początku. Dobrą wiadomością jest to, że nie ucierpiały tak przez matury - dalej rosną szybko i nie wypadają. |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
party party nie roznieście mi wsi ![]() Posprzątane, włosy schną, jest OK dzisiaj testy bawełnianej isany w starciu z lepszym skrętem
|
|
#2651 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będzie git. Jestem bardzo ciekawa, już dawno chciałam tam pójść, czekam aż koleżanka skończy zaliczenia.---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Nie ma to jak spotkanie z przyjaciółką, relaks dobrze robi.
|
||
|
|
|
#2652 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() zapuściłam się w olejowaniu ale dzisiaj będą dalsze testy |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz testuje olej z GP dla skóry z łupieżem. Ładnie pachnie ![]() BTW, bilobil forte naprawdę działa
Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2013-05-18 o 10:31 |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Dzisiaj ambitne plany naukowe mam (jak zwykle). Muszę skończyć projekt na programowanie, nauczyć się na statystykę i wypadałoby jakieś sprawozdania porobić jeszcze ![]() A włosowo to nie robię chyba nic, bo wczorajszy kallos z AiK coś mnie obciążył. I tak nie wychodzę do poniedziałku do ludzi, więc umyję dopiero w niedzielę wieczorem. Cytat:
A poza tym to mój prezent na Dzień Dziecka ![]() PS. Czy ktoś zna jakieś domowe sposoby, które mnie cudownie wyleczą z tego czegoś przeziębieniopodobnego w dwa dni?
|
|
#2655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wapno i witamina c. U mnie niezastąpiony jest zestaw jakiegoś przeciwzapalnego, cerutin[bo to to samo co rutinoscorbin, tylko tańsze] i calcenato/calcium vitrum |
|
|
|
|
#2656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje przez tydzień kolokwiów + stresu były dosyć zaniedbane, ale właśnie idę im nałożyć coś miłego, a jako d/s na pewno pójdzie migdałowa Alverde! ![]() tak patrzę na to swoje biurko... chyba posprzątam zanim siądę do nauki
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosowe kosmetyki w ogóle mnie nie podniecają.Lakiery piaskowe z p2, jak wyschną mi włosy to będę może próbować ![]() Myśl myśl ![]() Swoją drogą ostatnio przybyło mi tyle lakierów, że chyba muszę kolejnego pudła szukać
|
|
#2660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Biowaxa, mrs potters... Ostatnio wróciłam do maski jedwabnej z isany [ta różowa w tubie] i nawilżającej z granatem alterry.W pokoju mam istny Sajgon, wszedzie testy i książki. Ale ten burdel mnie tak denerwuje... Trzeba odgruzować. Włosy stylizowane zawsze wyglądają ładniej. Teraz rozumiem złoty środek między pielęgnacją, a stylizacją. Moje długie włosy były smętne, ciężkie. Ścięłam, nauczyłam się układać. Dostały powietrza, skóra przestała swędzieć. |
|
|
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Mam całą sobotę dla siebie. Nie mam pojęcia co będę robiła. Najwyżej będę się uczyć. Pozwoliłam TŻ spotkać się z kolegą. Mieliśmy jechać dzisiaj do niego na noc muzeów, ale stwierdził, że jednak woli zostać u kolegi. A jutro zabierze mnie do kina... . Dlaczego nigdy nic co zaplanuje nie wychodzi? |
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie zblendowałam avokado i siedzę z tym na głowie.
Mam nadzieję, że jakoś wypłukam te reszteczki I sesja też się zbliża, a mnie się tak nie chce...
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rano zauważyłam, że mam torbę z DM... a na niej lakiery z p2 To będziesz mieć chyba niespodziankę. Kupię coś najdziwniejszego co spotkam (indyjskiego chyba ).Lakier na pewno nie. Jacie, chyba utrwalę fale lakierem, żeby ten koszmarny dzień przetrwały...
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nałożyłam olej z awokado, zobaczymy, co potem ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
odgruzowałam biurko, jest sukces! wkopałam się wczoraj wieczorem w wyjazd do rodzinnych stron TŻ-ta w przyszły weekend, na poznanie teściów. nie wiem, czy to był mądry pomysł
|
|
#2665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo poznanie teściów, może być nieźle Ja mam faceta na miejscu, więc miałam to szczęście (lub nie), ale poznałam ich jeszcze zanim zostaliśmy parą
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rodziców TŻta to gdyby nie oni, to byśmy parą nie byli. Ich znam lat 8 chyba, a TŻta niecałe 3
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Włoski umyte, mieszkanie ogarnięte, lekcje w miarę też, jeszcze została nauka i potem może pojadę na festyn lotniczy z tatą, 8km w jedną stronę rowerem <3
Patrzcie jakie mi się falki zrobiły bez stylizatorów (tylko odrobinę odżywki b/s) dzisiaj
Edytowane przez miranda122 Czas edycji: 2013-05-18 o 12:13 |
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko spójrz na datę arachidowego, bo z tego co pamiętam jest dosyć krótka ja próbki mam z gazet najczęściej, ale po prostu ich nie używam więc zawsze dodaję do wymianek tą piankę gliss kur próbowałam nakładać na mokre włosy po myciu i u mnie niestety obciążała, nawet po jednej małej porcji. ale mam nadzieję, że u ciebie się spisze ![]() czyli lakier się podoba? bo się martwiłam, że nie trafię w gusta ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-05-18 o 12:14 |
||
|
|
|
#2669 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
a moje są nadal uparcie proste, ale po dzisiejszym myciu się to zmieni |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz. Ja jak poznawałam moich to miałam mega stres. W ogóle ojca TŻ poznałam w dziwnych okolicznościach. Rozchorowałam się w sobotę wieczorem. Wszystkie apteki zamknięte, a ja nie miałam żadnych leków w domu. TŻ zgarnął ojca i przywieźli mi te leki i hamburgera A tak oficjalnie to poznałam jego rodziców w Wigilię. Pamiętam, że piliśmy dobrą wódkę . Ech... To były czasy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

o włosowych już pisałam.
), ale raczej nic więcej bym nie kupiła. (Bo czego mi w sumie potrzeba?
).
, 

jak zobaczę te różne rzeczy
Będzie git. Jestem bardzo ciekawa, już dawno chciałam tam pójść, czekam aż koleżanka skończy zaliczenia.
ale dzisiaj będą dalsze testy