W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 10:43   #3181
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
już po prysznicu, czuje sie o wiele lepiej...
głowa mnie za to pobolewa, chyba ta wczesna pobudka daje mi sie we znaki

A już chyba z miesiąc mnie nie bolała. Młody szaleje jak nie wiem co, znowu uparł sie ze przestawi mi wnętrzności.

Ja znowu przynudzam o cc, ale serio boje sie strasznie, narkozy szczególnie i że się z niej nie obudzę

Nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie w miescie jest istny baby boom, u lekarza było bardzo dużo ciężarówek, a ile w wieku 40-45 lat. Jedna taka smieszna, bo mowila ze bociany odganiala, zeby babcia nie zostac, a sama rodzi juz pod koniec maja. Praktycznie kazda z tych babek ma juz dzieci na studiach i od nowa w pieluchy itp. Tylko ciesza sie ze beda ladne wozki, fajne ciuszki, wygodne pampersy, bo kiedys tego nie miały.
Nic się nie martw Teraz nie robią narkoz na kilka godzin, wybudzasz się zaraz po operacji

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:43   #3182
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Mój gin twierdzi, że w tym roku na serio jest wiecej kobiet w ciazy. Długa zima zrobiła swoje

no powinnam, ma skierowanie, gin juz je widział, no i wychodzi ze bedzie cc. Tylko mam taki cichy plan, ze szybko akcja sie zacznie i zanim zajade na IP to już bedzie z 5cm rozwarcia, potem raz ciach do 10cm, trzy razy sie napnę i jest mały. O losie marzenia ściętej głowy
No pomarzyć możesz

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:50   #3183
lachryma
Zakorzenienie

hejka

ale dziś ładny dzień.
Mi też śnił się sex z mężem i na tym się skończyło
i śniło mi się, że katarzynkajg urodziła jako pierwsza nic więcej nie pamiętam, tylko to

poza tym mąż pojechał do Wawy kupić brykę dla mnie, cieszę się jak głupia
Stary 2013-05-18, 10:51   #3184
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Też idę spać, pochwale sie jeszcze kwiatkami z lidla 8,99 za 12 róż
Piękne

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no Kochana Oli, ja też od wczoraj na Furaginie i żurawinie
bakterie w moczu, leukocytów ponad norme (nie oflagowali mi tego na wynikach i myslalam, że jest ok... nie wiem czemu tak.) Furagin 3 x 1 tabl. przez 10 dni no i zurawina w tabletkach.....

u mnie tak:
problem z moczem, jak powyżej.
podwozia nie sprawdzał, bo na ostatniej wizycie badał a wczoraj już mnie nie chciał męczyć, posiewu nie brał, cisnienie miałąm u niego 130/88 i puls 118! ale bolała mnie głowa, jego widok + kawałek w ten upał musiałam siędoczłapać do gabinetu.
Na wszelakie bóle niestety muszę się przemęczyć, odpoczywać, absolutnie nie leżeć już na wznak, od 35 tyg liczyć ruchy.
Mówiłąm mu że Mały daje mi codziennie do wiwatu.
Na początku czerwca mam do niego jechać na KTG, posiew, mam zrobić morfo, mocz + hbs... czyli już zbieramy badania do porodu.
co do cc/sn - zobaczymy jeszcze, raczej się skłania puścić mnie na sn, ale jeszcze zobaczymy jak będę się dalej czuła, ile Synek przybędzie kg itd.
Na wagę nic nie powiedział, bo +10 stoi w miejscu, czyli jest dobrze.
No i mam pić litrami wodę - KONIECZNIE!
Oj widze, że ty też z problemami ważne, że synek harce odprawia i możesz być o niego spokojna

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No ja mam nogi do gory duzo trzymac, w nocy tez, ale nie na wznak spac moze brak mi wyobrazni, ale JAK mam spac NIE na wznak z nogami jak njwyzej DO GORY???
Ja śpię na boku i nogi mam raczej skulone i położne na wysokiej poduszce, śpię tak nie dlatego, że nogi mi puchną, ale jest mi wygodniej i jest to moja poza już od bardzo dawna

Cytat:
Musze sie pochwalic moim porannym pieknym, wzorcowym CISNIENIEM 120/76
i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was pszczółki kochane! Dziś zaczynamy 29 tydzień Ależ ten czas leci

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]A, właśnie.
31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow

[/QUOTE]

Cytat:
No u mnie musi być narkoza ogólna, bo ja po operacji kręgosłupa jestem i mam usztywniony, wkłucie praktycznie nie realne. Może jakiś dobry anestezjolog, ale wg ortopedy duże ryzyko
Aha, ja też się bardzo boję narkozy Ale ostatnio tak się zastanawiam i chyba wolałabym mieć od razu cc, niż np. rodzić 12 godzin a potem i tak cc. Jestem jak najbardziej za sn, ale nigdy nie wiadomo, jak to się skonczy i miłoby było mieć 100% pewność, że jak zacznę rodzić sn to nie będę miała cc.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:54   #3185
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam z rana Poprasowałam ciuszki, jeszcze pieluchy zostały i wsio

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Coś słabo trzymałyście kciuki za moją mame bo oblała drugi raz testy, za tydzień znowu jedziemy.

DZISIAJ JA POŻALĘ SIĘ TROCHĘ.

Miałam dzisiaj świetny humor, ale TŻ wyprowadził mnie z równowagi i zła jestem na niego. Człowiek cały dzień się śpieszy i czeka na niego. TŻ przyszedł wyjątkowo szybko z pracy bo o 15.00, ja szybko obiad robie. Dzwoni jego komórka, że drzwi dla szwagra musi odebrać na jutro. Myślę ok, zajedzie, weźmie i przyjedzie na obiad. żegnamy się, on mówi, że będzie za 10 minut. Ja w tym czasie kończe obiad, a jego nie ma. Czekam...i czekam...i czekam...w końcu głodna zaczełam sama jeść. Przyjeżdża zadowolony po ponad GODZINIE Obiad już zimny, ale no cóż jego strata. Myślę, sobie, że nie będę się wkurzać o pier.dołę i dałam spokój. Wyszliśmy na podwórze i TŻ mówi, że będzie ciął drzewo, ja ok, to mu pomogę, będę ładować drzewo na taczke, powoli aby sie nie przemęczyć (dużo tego nie było). Robota nam sprawnie idzie. On tnie, ja ładuję powoli, jak taczka pełna on zawodzi drzewo i odwodzi dla mnie pustą taczke. Myślę, że jak zrobimy razem, to później będzie miał trochę wiecej czasu dla mnie. rzadko się ostatnio widujemy więc chciałam spędzić z nim więcej czasu. Przyjeżdża znajomy po drzwi które TŻ odebrał dla szwagra (ma je jutro montować), zabrali drzwi i stoją i gadają. ja czekam...i czekam...i czekam...Mija 10 minut, 15, 20, 25 minut, pół godziny a oni dalej gadają i gadają...Wkurzyłam się na maksa bo ja stoję w tym upale i fajnie mi nie jest i tracę cenny czas który do chole.ry mogłabym spędzić z TŻ. Poszłam do domu bo szkoda mi już było czasu. Przykro mi jest bo on nie widzi problemu. mam tego dość, siedzenia w domu i czekania na niego. Płakać mi się chcę bo czuję się totalnie olewana. Praktycznie widzimy się tylko w łóżku i przy jedzeniu. Ciągle jest coś ważniejszego ode mnie, za to płot do malowania, a to trawa do skoszenia a to kostka do umycia i tak cały czas.

Musiałam się wyżalić...
Kochana, wal prosto z mostu o co chodzi. On może nie wiedzieć nawet, że brakuje ci go. Niestety tacy są faceci

Cytat:
Melduje poslusznie, ze z rzeczy pozytywnych jest tylko szyjka 3,4 cm, przeplywy ok, serduszko ok. Cisnienie mierzone u gina 104/77 - niemozliwe, mowilam mu, ja NIGDY nie miewam ponizej 120. Chyba, ze mi spada na sam jego widok, to moge sie zatrudnic u niego na czesc etatu ...
Neutralnych - nie mierzylismy Lilo i nie szacowalismy wagi.
Negatywnych.... ojojoj.
Po pierwsze, skierowanie do szpitala z powodu glebokiej anemii, ciezkiej infekcji, gestej krwi, obolalego podwozia. Na zasadzie, ze zmusic to on mnie nie zmusi, ale dac musi, bo mu sie snila bede inaczej.
Po drugie, Furagin w weekend 4x2, potem 3x2, acard 2x1, zelazo 3x2, zurawina do oporu, wypoczywac, w razie gdyby nie przyjeli mnie do szpitala to zjawic sie na wizycie we wtorek po recepte na heparyne, bez placenia.

Mozecie na mnie krzyczec, ale nie pojde do szpitala dopoki nie przekonam sie, czy Furagin zadzialal. Nie moge. Co innego gdyby nie wiem, szyjka mi sie skracala, rozwierala, cos grozilo bezposrednio Lili. A tak to nie wiem, chce zobaczyc w przyszlym tygodniu, powtorzyc wyniki, moze przestane puchnac teraz i wszystko wroci do normy. Jestem zalamana, nie wyobrazam sobie zostawic Lali na tak dlugo, nigdy odkad jest na swiecie nic takiego sie nie zdarzylo. Moze glupia jestem, ale nie wyobrazam sobie - dopoki jest inne wyjscie.
Oliath jak to jest możliwe, że twój lekarz nie wiedział wcześniej, że masz głęboką anemię i ciężką infekcję? Przecież anemia nie robi się w ciągu miesiąca! Robiłaś badania, a on nic? O problemach z dziadem też mu chyba mówiłaś? Jakiś niepoważny ten lekarz, skoro przepisał żelazo dopiero po wizycie w szpitalu. No i jak dla mnie to nie dostałaś lekarstwa na te twoje nerki - Furagin to chyba na zapalenie pęcherza...
Że do szpitala nie chcesz to się nie dziwię, bo też by mi było ciężko zostawić dziecko w domu. Bierz te leki i odpoczywaj. Bo zaniedbań tu chyba sporo.

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć.
To znów ja

Powiedzcie mi czy ta baza do fotelika jest tak na prawdę super, czy zbędny wydatek?
Fajnie, że się odezwałaś Z maturami nie będzie tak źle na pewno i matmę też zdasz
A bazy my nie kupujemy. Przynajmniej na razie.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! Ale jestem niewyspana... Syn dziś bezlitosny.. Czytam o tym becikowym i muszę się zorientować za który rok przyjmują zasw. o dochodach. Oby za 2011, bo wtedy byłam bezrobotna:-P
tylko jeszcze jedna kwestia, ja nie mam meldunku w Warszawie, Filip będzie miał, więc gdzie po becikowe? meldunek dziecka ma w ogóle wpływ na to?
Ha, my nie mamy gdzie dziecka zameldować

Cytat:
Hejo,

Jak sie raz moge wyspac w tygodniu, to mnie skurcz lydki postawil na nogi o 6.30 trzeci tej nocy . Na "sniadanie" garsc tabletek, juz mnie zaparlo po zelazie wczorajszym wiec pije senes z zurawinka 2 w 1 i mam nadzieje, ze poradzi...

Mam pyt. z gatunku infantylnych: jesli robie badania krwi/ moczu bez skierowania, to ide normalnie do labka rano i oddaje probki i place i juz?
Mówisz co chcesz, płacisz i tyle.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]A, właśnie.
31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow

No ja to samo, 3 sekundy i mnie nie było i spałam do rana. Teraz nie dość, że sikam jak na początku ciąży (a wczoraj byłam w kibelku chyba ze 100 razy. Jechałam do miasta i już myślałam, że mi pocieknie po nogach - a byłam w domu przed samym wyjściem chyba z 3 razy - i jak przyjechałam, to nie wiedziałam, co robić, bo nie ma u nas żadnej publicznej toalety :/. Więc weszłam do Maca, akurat leżał na ladzie jakiś stary paragon, wzięłam i poszłam z kodem do kibelka, no naprawdę gdyby nie to, zsikałabym się na środku ulicy. A ja nie mam za bardzo nawet co kupić w Macu - dla samego paragonu, bo wszysko zakazane, a herbata śmierdzi :/), to jeszcze nie umiem potem spać...
[/QUOTE]

Tak, to 8. miesiąc
A z paragonami do wc w macu nigdy się nie spotkałam.

Cytat:
witamy sie dzis w 28 tc i rozpoczynamy 7 miesiac
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:56   #3186
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idę podlac kwiaty na balkonie bo mi w końcu uschna
Moze sie tez za jakaś robotę wezmę w domu a nie tak gnije na sofie

Ps. A w ogóle to prasowalam dzisiaj rano TZ koszule i zmachalam sie jak głupia. Ostatnio prasowalam mu koszule z kilka miesiecy temu Nie cierpię tego robić i zazwyczaj TZ sam sobie prasuje ale dzis trochę zaspal (tłumaczy sie ze nie mógł wstać bo lezalam obok z gołym tylkiem) .

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 11:11   #3187
roxi1980
Zakorzenienie

Drugie pranie się kończy, niestety powieszę, jak wrócimy... Norbert ostrzyżony, zakupy zrobione. Rosołek gotowy, makaron też, deczko sprzątnięte. Idziemy pokopać piłkę i na spacer z psem. Jesteśmy dziś jak błyskawica
Będę, jak wrócę.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:12   #3188
Charlize89
Rozeznanie

Hey...witam się z Anulką w 30 tc
Jak ten czas leci, jeszcze troszkę i będzie po wszystkim, już się nie mogę doczekać...
Co do TŻ to dalej jest mi przykro, gadałam z nim. On nie widzi problemu, ze znajomymi nie może pogadać? Ot co. Dzisiaj tez nie mam co liczyć na spędzenie z nim czasu. Zaprosił brata z żoną i dziećmi na grilla.

Urodzi się Anulka i role się odwrócą, ja nie będę miała czasu dla niego.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:12   #3189
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja sie dziś zastanawiałam, czy po porodzie nie spanikuje, że ruchów nie czuje:p

Asiunia1230

Ładny brzunio i trzymam za ciąg dalszy matury

Cytat:
Ps. A w ogóle to prasowalam dzisiaj rano TZ koszule i zmachalam sie jak głupia. Ostatnio prasowalam mu koszule z kilka miesiecy temu Nie cierpię tego robić i zazwyczaj TZ sam sobie prasuje ale dzis trochę zaspal (tłumaczy sie ze nie mógł wstać bo lezalam obok z gołym tylkiem) .
Każda wymówka jest dobra
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:14   #3190
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

ale dziś ładny dzień.
Mi też śnił się sex z mężem i na tym się skończyło
i śniło mi się, że katarzynkajg urodziła jako pierwsza nic więcej nie pamiętam, tylko to

poza tym mąż pojechał do Wawy kupić brykę dla mnie, cieszę się jak głupia
Widziałam ją wczoraj - z brzuchem dalej chasa
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:19   #3191
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Widziałam ją wczoraj - z brzuchem dalej chasa
ona jeszcze nie wie tego co ja wiem
Stary 2013-05-18, 11:30   #3192
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Persephone_ ja też mam ostatnio problemy ze snem, nigdy mi się to nie zdarzyło a teraz po nocy jestem czasem zmęczona bardziej niż przez cały dzień
No ja to samo, wstaję i mam spuchnięte oczy, jakbym spała w makijażu :/

Byłam na targu, kupiłam warzywa, na targu tyle ludzi, jakby sklepy miały być zamknięte 2 tygodnie, dobrze, że już wczoraj kupiłam pieczywo...

Co do skurczów łydek, mnie też czasem łapią.
Wieje tak u Was? U mnie strasznie, boję się, że mi zwieje pranie z balkonu..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:33   #3193
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40869937]No ja to samo, wstaję i mam spuchnięte oczy, jakbym spała w makijażu :/

Byłam na targu, kupiłam warzywa, na targu tyle ludzi, jakby sklepy miały być zamknięte 2 tygodnie, dobrze, że już wczoraj kupiłam pieczywo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

U mnie dziś AŻ tak nie wieje, ale cały tydzień to masakra

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Idę robić sos z żołądków i placki ziemniaczane
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:33   #3194
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Każda wymówka jest dobra
a ma ich baaaardzo dużo hehe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40869937]No ja to samo, wstaję i mam spuchnięte oczy, jakbym spała w makijażu :/

Dobrze ze mi przypomnialas musze do warzywniaka skoczyć po jabłka bo mam jutro na obiad ziemniaczki w mundurach i sledzik w śmietanie, z jablkiem, cebulka i koperkiem

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 11:34   #3195
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40869937]

dziś właśnie mniej, ale ostatnie dni były strasznie wietrzne.
Stary 2013-05-18, 11:35   #3196
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dziś AŻ tak nie wieje, ale cały tydzień to masakra

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Idę robić sos z żołądków i placki ziemniaczane
Że przepraszam z czego?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 11:39   #3197
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
wczoraj po wizycie padłam, a jeszcze musieliśmy odgruzować parę mebli przed dzisiejszą robotą hydraulika.

u mnie tak:
problem z moczem, jak powyżej.
podwozia nie sprawdzał, bo na ostatniej wizycie badał a wczoraj już mnie nie chciał męczyć, posiewu nie brał, cisnienie miałąm u niego 130/88 i puls 118! ale bolała mnie głowa, jego widok + kawałek w ten upał musiałam siędoczłapać do gabinetu.
Na wszelakie bóle niestety muszę się przemęczyć, odpoczywać, absolutnie nie leżeć już na wznak, od 35 tyg liczyć ruchy.
Mówiłąm mu że Mały daje mi codziennie do wiwatu.
Na początku czerwca mam do niego jechać na KTG, posiew, mam zrobić morfo, mocz + hbs... czyli już zbieramy badania do porodu.
co do cc/sn - zobaczymy jeszcze, raczej się skłania puścić mnie na sn, ale jeszcze zobaczymy jak będę się dalej czuła, ile Synek przybędzie kg itd.
Na wagę nic nie powiedział, bo +10 stoi w miejscu, czyli jest dobrze.
No i mam pić litrami wodę - KONIECZNIE!

chyba wszystko napisałam.
jestem strasznie rozdrażniona, pogoda bardzo źle na mnie wpływa, dziś znów upał, Tż musiał jechać na kilka godzin do pracy więc ja sama z hydraulikiem mam sięużerać... burdel mam w chałupie już teraz na totalny amen. Będziemy sprzątać do Bożego Narodzenia...
za wizytę!
U mnie też gin zalecił już hbs, morfologie, posiew itp ale hbs powiedział, zeby zrobic w 35 tygodniu bo to badanie jest wazne tylko do 6 tyg wstecz od porodu, zeby nie powtarzac potem.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082]Hej!
Co za koszmarna noc za mną... Wstałam na siku o 2.40 i nie umiałam zasnąć... Byłam głodna, ale nie wiedziałam, czy mogę coś zjeść (przy cukrach moich). No ale zjadłam pół Bielucha, przy okazji zauważyłam, że rozmrażające się rzeczy zalały mi pół lodówki, powycierałam i poszłam spać po 4...
Teraz czekam na śniadanie.

Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy.[/QUOTE]

Ja z bezsennością nigdy problemów nie miałam i mam nadzieję, że mieć nie będę.. co najwyżej wstanę siku, ale potem od razu gleba do łóżka. I oby tak zostało
Gratki za tydzien !

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was pszczółki kochane! Dziś zaczynamy 29 tydzień Ależ ten czas leci

Dziś znów plan napięty - pranie już wisi za oknem, śniadanie zrobione, kawa wypita, rosół wstawiony. Zbieramy się futrzaka wyprowadzić na kibelek, po drodze jakieś konieczne zakupy, a potem sprzątanie... pałam entuzjazmem Niestety pogoda do bani - chmury nisko, wieje, mam nadzieję, że chociaż to pranie wyschnie

co do jazdy - to nie takie proste - POWAŻNIE chyba musiałabym iść na jakąś psychoterapię, bo mam taką blokadę powodowaną silnym strachem, że głowa mała... A teraz w ciąży to już sobie wcale nie wyobrażam, bo jestem po pierwsze mega zdekoncentrowana, a po drugie widzę jak zachowuję się na siedzeniu pasażera (wszędzie, ale to wszędzie widzę zagrożenie, więc, żeby męża nie drażnić, staram się wogóle nie podróżować). Mam nadzieję, że jak urodzę to się przemogę, choć sprawy nie ułatwia fakt, że auto jest jedno i mąż jeździ nim do pracy... więc nie mam ciągłego dostępu.
za tydzien i robotniczość mrówki, oddaj mi trochę swojej energii

Hmm to nie wiem co bym mogła poradzić, bo ja dopiero początkująca i raczkująca w tym temacie jestem, ale myślę, że mimo wszystko po porodzie powinnaś o tym głębiej pomyśleć- nikt tu nie mówi o dystansach na drugi kraniec Polski, ale takich małych i dopiero potem coraz większych ;*

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Bez sensu. Przecież może mi się chcieć bardzo siku i chcę je zrobić przed zakupami.
No w Krk też to jest z paragonami, bo wszystkie wycieczki przewodnicy przyprowadzali do maca na szybkie sikanie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
Ledwo żyję po tym szalonym tygodniu. Ale trochę spraw nazałatwiane.
Z ważniejszych rzeczy to we wtorek idę na usg III trymestru czy jak się to tam zwie. Antonio się regularnie przeciąga i wiertoli więc jestem spokojna. Samopoczucie ok tylko trochę stopy mnie bolą
Trochę stresu wczoraj było bo (uwaga będzie drstycznie) teściu sobie prawie uciachał lewego kciuka piłą mechaniczną .
Więc TŻ spędził z nim pół nocy w szpitalu. Miał w nocy zabieg, ale ponoć wszystko poszło dobrze.
Dobrze, że Teściu zaszyty, a od Ciebie czekamy na zdjecia z usg

Cytat:
Ja nie wiem - ja Cię gdzieś zgłoszę za maltretowanie dziecka
a zgłaszaj

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hey...witam się z Anulką w 30 tc
Jak ten czas leci, jeszcze troszkę i będzie po wszystkim, już się nie mogę doczekać...
Co do TŻ to dalej jest mi przykro, gadałam z nim. On nie widzi problemu, ze znajomymi nie może pogadać? Ot co. Dzisiaj tez nie mam co liczyć na spędzenie z nim czasu. Zaprosił brata z żoną i dziećmi na grilla.

Urodzi się Anulka i role się odwrócą, ja nie będę miała czasu dla niego.
za tydzien!
Kochana, głowa do góry i się tak nie smuć !

Witamy się z Bezikiem
Tż nas obudził o 7 rano bo mu się nudziło o tej porze, co jest jak na niego niewykonalne zeby normalnie tak wstał ale potem zasnęlismy znowu i niedawno sie obudziliśmy. Dzisiaj w planach sprzatanie mieszkania, a potem moze spotkanie z przyjaciółmi. Pranie już nastawiłam. Jutro jedziemy na wystawe z psiakiem wiec bedzie pracowity weekend. Pogoda ładna się wydaje.. nawet się zastanawiałam, czy nie pojechac na to usg 4D do CH, ale w sumie jak mam we wtorek usg szczegółowe z oceną przepływów to nie wiem czy jest sens go tak maltretować co pare dni chyba odpuszczę i doczekam do wtorku zwłaszcza, ze w kolejkach mi sie stac nie chce
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:43   #3198
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Trochę stresu wczoraj było bo (uwaga będzie drstycznie) teściu sobie prawie uciachał lewego kciuka piłą mechaniczną .
Więc TŻ spędził z nim pół nocy w szpitalu. Miał w nocy zabieg, ale ponoć wszystko poszło dobrze.
Oliath możesz być ze mnie dumna. Przemalowałam fronty w szafce zgodnie z Twoimi naukami i szafki nawet nie trzeba wywalać na śmieci
Oj, biedny tesciu. Wiem cos o tym, moj tato byl uprzejmy uciachac sobie na pile tarczowej przy mnie. Mial rekonstrukcje, przeszczepy skory, miesiace rehabilitacji... brrrrrrr.
No dumna jestem z Ciebie jak paw
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Oliath pamiętaj o odpoczynku
Od mojego ostatniego posta do teraz nie zrobilam NIC . SPALAM !!!
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Po tym co przeżywała teraz moja siostra, to rozumiem co czujesz. Ona też nie wyobrażała sobie na tak długo zostawić Filipka samego. Ona ma za to porządną ekipę blisko, bo mnie, mamę, która na ten czas się do niej wprowadziła, teściową (co gorsze), tatę, teścia. Mimo tej zgrai opiekującej się małym i domem była przerażona i najzwyczajniej tęskni.
Widzisz... a ja kurczę mam tylko meza i starsza corke - bym z samych nerwow nie wydolila w szpitalu
Cytat:
Praktycznie kazda z tych babek ma juz dzieci na studiach i od nowa w pieluchy itp. Tylko ciesza sie ze beda ladne wozki, fajne ciuszki, wygodne pampersy, bo kiedys tego nie miały.
Mam ten sam syndrom. Po raz pierwszy mam czas i srodki, zeby kupowac dokladnie to, co wymarzylam
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witam z rana
Oliath jak to jest możliwe, że twój lekarz nie wiedział wcześniej, że masz głęboką anemię i ciężką infekcję? Przecież anemia nie robi się w ciągu miesiąca! Robiłaś badania, a on nic? O problemach z dziadem też mu chyba mówiłaś? Jakiś niepoważny ten lekarz, skoro przepisał żelazo dopiero po wizycie w szpitalu. No i jak dla mnie to nie dostałaś lekarstwa na te twoje nerki - Furagin to chyba na zapalenie pęcherza...
Bo nie mialam. Do ostatnich badan wszystkie wyniki w normie, hemoglobina ciut zanizona wzgledem norm, wiec bralam zelazo, ktore musialam przestac brac w momencie, jak sie pojawily problemy z zaparciami i wiadomo czym - czasowo to mialo byc (bezwzgledne przeciwwskazania wszystkiego, co moze wzmagac problemy z wyproznieniem, nie bede Ci pisac czym w przypadku takiego zaawansowania choroby hemoroidalnej groza zaparcia w sytuacji, gdy dziadow nie mozna natychmiast usunac operacyjnie - a nie mozna w ciazy z nimi zrobic NIC.). A Furagin jest na te bakterie chyba, ktore wlasnie w moczu mam, a miec nie powinnam... jak nie pomoze w uderzeniowej dawce, bedziemy myslec dalej...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:44   #3199
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40869937]
[/QUOTE]

U mnie dziś strasznie. Wczoraj też wiało, ale dziś to głowę urywa.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:44   #3200
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Że przepraszam z czego?
moja reakcja była podobna
ale wolałam nie pytać o szczegóły
Stary 2013-05-18, 11:48   #3201
mela1234
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868477]U nas w Macu drzwi są zabezpieczone kodem, który jest na paragonie. Tak samo jest w innym Macu niedaleko nas, a np. w Katowicach na Stawowej były kiedyś babki, które sprzątały i one sprawdzały, czy ktoś wchodzi z paragonem czy bez.
Ja też tak właśnie często mam (no miałam, bo nie jem tam już jakiś czas), że np. chcę umyć ręce przed jedzeniem, to nie ma opcji, muszę być z kimś, kupić jedzenie i dopiero potem iść...
[/QUOTE]
Masakra jaka głupota

Cytat:
Mogę brać Magnez z witaminą B6? Bo zwykły mi się kończy
Możesz, ja biorę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:49   #3202
enlevee
Zakorzenienie

Jak można być tak turbo głupim jak ona to ja nie wiem

http://www.pudelek.pl/artykul/55214/...rdashian_foto/

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-18, 11:50   #3203
Anulka_p
Zakorzenienie

Zrobiłam koktajl bananowy. Pyszny z kwaśnego, swojskiego mleka od sąsiada. Miał być na deser po obiedzie, ale chyba nie wytrzyma i już go pochłonę.
Stary 2013-05-18, 11:54   #3204
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

OMG
A w ogóle to kiedy ona rodzi, bo ewidentne ciaza jej nie sluzy

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 11:54   #3205
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

już wczoraj to widziałam...
Stary 2013-05-18, 11:54   #3206
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

O przeróżnych jej kreacjach nie będę już wspominać, ale te buty to wszystko przebijają.
Stary 2013-05-18, 11:56   #3207
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Jak widać można...
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:56   #3208
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
OMG
z tego co piszą to w lipcu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-18, 11:56   #3209
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
OMG
No wlasnie... brzuch sam to ma nie za wielki... nawiasem mowiac, musze swoj sfotac dla Was w koncu
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:58   #3210
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co piszą to w lipcu
Oooo to nasza

MAJA🍼

23.08.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości