Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 19:13   #2671
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI

Założyłam drugi blog

I nei mogę dojść do tego, gdzie się zaznaczało powiadomienia na mail o nowych komentarzu

edycja:
problem rozwiązany

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-17 o 19:18
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:30   #2672
Denticoo
Raczkowanie

Ale u nas dziś było gorąco, mam nadzieję , że weekend też nas przywita taką piękną pogodą

Zapraszam na notkę na blog: Sylveco krem nagietkowy i brzozowo-nagietkowy z betuliną. Świetne i tanie.

http://denticoo.blogspot.com/
Denticoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:22   #2673
Ilsa Lund
Zakorzenienie

pojechałam dziś z Tatą do Ostrowa odebrać dziadków i wypatrywałam za Kasią ogólnie kupiliśmy po drodze pstrąga z ziemniakami i pieczarkami i mimo że dobre i syto to 75 zł za dwie osoby, szok

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:11   #2674
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
pojechałam dziś z Tatą do Ostrowa odebrać dziadków i wypatrywałam za Kasią ogólnie kupiliśmy po drodze pstrąga z ziemniakami i pieczarkami i mimo że dobre i syto to 75 zł za dwie osoby, szok
Dzisiaj tez jadłam rybkę. Po pracy na szybko zrobiłam krem z brokułów i tilapię ze świeżym rozmarynem i duszonymi pieczarkami

Jutro idę na mojego pierwszego swapa, mam nadzieję, że będzie udany
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:16   #2675
Hosenka*
Zakorzenienie

U mnie też była ryba - z pomidorami i mozzarellą

Instagram

Stary 2013-05-17, 21:51   #2676
Cholera Naczelna
Raczkowanie

dimiti - u nas chyba Młode tak szybko jeździły, że się chmury rozwiały

Denticoo, tani? to muszę zerknąć na inne Sylveco'a, bo właśnie wstawiłam na bloga kurację do stóp za 22 zł , co, patrząc w porównaniu do tych kilku[nastu] z ostatnich recenzji, do tanich nie należy [ale chyba warto, same oceńcie ]

a przy okazji, jeżeli któraś z Was czeka na ostatnia chwilę, by się zgłosić do rozdania, to nadszedł ten moment
Cholera Naczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:02   #2677
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
a ja od wczoraj mam @ i nie wiem czy to już ze starości czy co , ale coraz gorzej się czuję w pierwsze dni.. jakaś taka słaba jestem i nie mam na nic ochoty... najlepiej po pracy na kanapę i tak do wieczora
no i ciągła ochota na jedzenie... właśnie wcinam snickersa
Witaj w klubie... Podczas okresu strasznie cierpię, ale to, co działo się wczoraj, przebija wcześniejsze doświadczenia. Wczoraj dostałam takiego ataku bólu, że krzyczałam na całe mieszkanie. Po kilkunastu minutach doszły do tego wymioty i biegunka. Na dodatek zemdlałam w łazience. Na szczęście mój TŻ zorientował się, że długo nie wychodzę i przyszedł zobaczyć, czy nie dzieje się coś złego. Gdy zaniósł mnie na łóżku, dostałam silnych drgawek. Gdy TŻ zadzwonił na pogotowie, dowiedział się, że to normalne zjawisko przy okresie i powinnam zażyć tabletki przeciwbólowe. Na szczęście prochy w końcu zaczęły działać, ale mimo to umówiłam się na wizytę u lekarza. Wolę dmuchać na zimne.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:16   #2678
_kurka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Witaj w klubie... Podczas okresu strasznie cierpię, ale to, co działo się wczoraj, przebija wcześniejsze doświadczenia. Wczoraj dostałam takiego ataku bólu, że krzyczałam na całe mieszkanie. Po kilkunastu minutach doszły do tego wymioty i biegunka. Na dodatek zemdlałam w łazience. Na szczęście mój TŻ zorientował się, że długo nie wychodzę i przyszedł zobaczyć, czy nie dzieje się coś złego. Gdy zaniósł mnie na łóżku, dostałam silnych drgawek. Gdy TŻ zadzwonił na pogotowie, dowiedział się, że to normalne zjawisko przy okresie i powinnam zażyć tabletki przeciwbólowe. Na szczęście prochy w końcu zaczęły działać, ale mimo to umówiłam się na wizytę u lekarza. Wolę dmuchać na zimne.
A sorki za niedyskretne pytanie, ale używasz tamponów? Przy nich taka silna reakcja jest możliwa. Ja kiedyś miałam przy nich takie jazdy że nogi zaczynały mi się trząść i nie mogłam tego opanować i czułam się jak pijana o bólu nie wspominając...
Stary 2013-05-17, 22:25   #2679
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez _kurka_ Pokaż wiadomość
A sorki za niedyskretne pytanie, ale używasz tamponów? Przy nich taka silna reakcja jest możliwa. Ja kiedyś miałam przy nich takie jazdy że nogi zaczynały mi się trząść i nie mogłam tego opanować i czułam się jak pijana o bólu nie wspominając...
też jak to przeczytałam, to od razu przyszło mi na myśl to -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3...su_toksycznego
Stary 2013-05-17, 22:26   #2680
_kurka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
też jak to przeczytałam, to od razu przyszło mi na myśl to -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3...su_toksycznego
O właśnie o to mi chodziło, tylko nie pamiętałam jak to się nazywało.
Stary 2013-05-17, 22:31   #2681
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Tym bardziej dziwi mnie zbagatelizowanie problemu przez lekarzy pogotowia
Stary 2013-05-17, 23:03   #2682
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Gdy TŻ zadzwonił na pogotowie, dowiedział się, że to normalne zjawisko przy okresie i powinnam zażyć tabletki przeciwbólowe.
przerażające
jak tak można no!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2013-05-17 o 23:17
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 23:51   #2683
Cholera Naczelna
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie, popieram dziewczyny, to mógł być ten zespół, też kiedyś złapałam. Na wiosnę organizmy są osłabione, i nietrudno o to.
teraz wiem, że pierwsze co, to wyjąć tampon, w ciągu godziny się polepsza, ale na pogotowiu powinni zareagować, a Wy powinniście się uprzeć przy konsultacji lekarskiej.
kiedyś trafiłam na pogotowie ledwie przytomna, i dowiedziałam się po paru godzinach, że "taką ma pani owulację", a Jasna co okres praktycznie leje się przez ręce..
a co na to lekarze? "taki urok, urodzenie dziecka pomoże"... tiaaa... na 9 miesięcy ciąży?

a poważnie, to zgłoś to ginekologowi i uprzyj się przy zrobieniu wyników i usg, bo takie stany potrafią się zaostrzać niestety z okresu na okres.
Stary 2013-05-18, 01:31   #2684
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Nie używam tamponów O tym wstrząsie słyszałam. Na zajęciach wychowania seksualnego nasza nauczycielka o tym wspominała i zapadło mi w pamięć do tego stopnia, że do dzisiaj mam opór przed używaniem tamponów
Cytat:
Napisane przez Cholera Naczelna Pokaż wiadomość
dokładnie, popieram dziewczyny, to mógł być ten zespół, też kiedyś złapałam. Na wiosnę organizmy są osłabione, i nietrudno o to.
teraz wiem, że pierwsze co, to wyjąć tampon, w ciągu godziny się polepsza, ale na pogotowiu powinni zareagować, a Wy powinniście się uprzeć przy konsultacji lekarskiej.
kiedyś trafiłam na pogotowie ledwie przytomna, i dowiedziałam się po paru godzinach, że "taką ma pani owulację", a Jasna co okres praktycznie leje się przez ręce..
a co na to lekarze? "taki urok, urodzenie dziecka pomoże"... tiaaa... na 9 miesięcy ciąży?

a poważnie, to zgłoś to ginekologowi i uprzyj się przy zrobieniu wyników i usg, bo takie stany potrafią się zaostrzać niestety z okresu na okres.
Umówiłam się z lekarką na środę. Swoją drogą miałam problem z zapisaniem się na wizytę, chociaż chciałam pójść prywatnie. Gdy zadzwoniłam na rejestrację, dowiedziałam się, ze najbliższy wolny termin jest 26.06. Dopiero moja mama załatwiła mi wizytę, ponieważ zna tę lekarkę i miała do niej prywatny numer telefonu. Chcę, żeby ginekolog zrobiła mi USG i cytologię. Czy powinnam wykonać jakieś dodatkowe badania? Będę wdzięczna za ewentualne wskazówki.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 06:27   #2685
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, na gospodarkę hormonalną Wszelkie problemy z hormonami teoretycznie znikają po pierwszej ciąży, bo organizm robi taką małą rewolucję (wiesz w stylu "hormony do boju" )

Dzień dobry. Boże, jaki ja miałam ciężki tydzień. Dzisiaj czeka mnie egzamin (trzymajcie kciuki!) i najprawdopodobniej się będę uczyć masażu bańką chińską

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 06:57   #2686
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
6:30 a mi się spać nie chce koniec świata
Jadę dziś na zakupy mam nadzieję że wpadnie mi coś w oko muszę odwiedzić mój ulubiony zielarski wspomnę babce o rosyjskich kosmetykach może coś sprowadzi
Stary 2013-05-18, 06:59   #2687
kaarooo
Zakorzenienie

Ja wczoraj byłam, spodnie, 3x bokserka + sweterek lejący na to i buty ^^

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 07:39   #2688
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam, spodnie, 3x bokserka + sweterek lejący na to i buty ^^
Ja się trochę boję bo nie mam listy zakupów i mogę popłynąć i muszę w końcu zamówić pędzelki Real Techniques i jeszcze ta promocja w rossmannie ło matko już się boję, jeszcze ostatnio kliknęłam 4 zegarki o takiehttp://allegro.pl/zegarek-zloty-jell...223150545.html

I dziś planuję narobić zdjęć nawet dwa komplety baterii naładowałam

Edytowane przez karolcia198506
Czas edycji: 2013-05-18 o 07:41
karolcia198506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:58   #2689
Cholera Naczelna
Raczkowanie

Cytat:
Chcę, żeby ginekolog zrobiła mi USG i cytologię. Czy powinnam wykonać jakieś dodatkowe badania? Będę wdzięczna za ewentualne wskazówki.
zrób sobie może jeszcze podstawowy przegląd krwi. morfologia, elektrolity. ewentualna reszta wyjdzie na usg

i opowiedz lekarce dokładnie sytuację zaznaczając, że się martwisz, żeby nie zbagatelizowała

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Nie, na gospodarkę hormonalną Wszelkie problemy z hormonami teoretycznie znikają po pierwszej ciąży, bo organizm robi taką małą rewolucję (wiesz w stylu "hormony do boju" )
No ja właśnie próbowałam, nawet dwa razy, i doopa no dobrze, na około rok zanim po ciąży mi okres wracał [a karmiłam piersią, więc na hormony super-ziper-etece ]

O ironio, mojej przyjaciółce działa jajnik tylko z jednej strony, i jak ma okres po tym "niedziałającym", to się czuje świetnie, a po "działającym" co rusz mam ochotę wezwać pogotowie, a przecież powinno być ok, chyba, że ma jakieś uczulenie na własny estrogen

a co mnie osobiście irytuje, to to, że parę razy prosiłam lekarza o zlecenie badania na hormony, i nigdy nie udało mi się go doprosić... w tym kraju to nic, tylko cierpieć i czekać na menopauzę
Stary 2013-05-18, 09:01   #2690
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry. Boże, jaki ja miałam ciężki tydzień. Dzisiaj czeka mnie egzamin (trzymajcie kciuki!) i najprawdopodobniej się będę uczyć masażu bańką chińską
Bardzo teoretycznie. Moja mam po 2 porodach dalej trudno przechodziła okres, u mnei też nie jest wcale lepiej

U mnie wymioty, nadmierna potliwość, zawroty głowy, bladość, wrażenie, jakby kolana i łokcie wyginały się w drugą stronę są "normalne" od podstawówki

Instagram

Stary 2013-05-18, 10:23   #2691
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Nie używam tamponów O tym wstrząsie słyszałam. Na zajęciach wychowania seksualnego nasza nauczycielka o tym wspominała i zapadło mi w pamięć do tego stopnia, że do dzisiaj mam opór przed używaniem tamponów

Umówiłam się z lekarką na środę. Swoją drogą miałam problem z zapisaniem się na wizytę, chociaż chciałam pójść prywatnie. Gdy zadzwoniłam na rejestrację, dowiedziałam się, ze najbliższy wolny termin jest 26.06. Dopiero moja mama załatwiła mi wizytę, ponieważ zna tę lekarkę i miała do niej prywatny numer telefonu. Chcę, żeby ginekolog zrobiła mi USG i cytologię. Czy powinnam wykonać jakieś dodatkowe badania? Będę wdzięczna za ewentualne wskazówki.
Ja bym jeszcze krew zrobiła, ogólną morfologię na pewno. I jak masz tak duże krwotoki to może krzepliwość? Takich rzeczy nie wolno ignorować, lepiej zrobić za dużo badań i nic nie znaleźć niż przebadać się po łebkach, a za jakiś czas jak się bardziej pogorszy dopiero dojść do tego co nam dolega

A tak w ogóle to dzień dobry ja dzisiaj pracuję na recepcji spa, a potem w końcu wracam na siłownię albo pobiegam sobie - mam już dosyć siedzenia w domu, brakuje mi ruchu (aż sama nie wierzę, że to mówię )
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:49   #2692
_kurka_
Raczkowanie

Cytat:
zrób sobie może jeszcze podstawowy przegląd krwi. morfologia, elektrolity. ewentualna reszta wyjdzie na usg

i opowiedz lekarce dokładnie sytuację zaznaczając, że się martwisz, żeby nie zbagatelizowała

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

No ja właśnie próbowałam, nawet dwa razy, i doopa no dobrze, na około rok zanim po ciąży mi okres wracał [a karmiłam piersią, więc na hormony super-ziper-etece ]

O ironio, mojej przyjaciółce działa jajnik tylko z jednej strony, i jak ma okres po tym "niedziałającym", to się czuje świetnie, a po "działającym" co rusz mam ochotę wezwać pogotowie, a przecież powinno być ok, chyba, że ma jakieś uczulenie na własny estrogen

a co mnie osobiście irytuje, to to, że parę razy prosiłam lekarza o zlecenie badania na hormony, i nigdy nie udało mi się go doprosić... w tym kraju to nic, tylko cierpieć i czekać na menopauzę
Masz rację, albo mieć lekarza w rodzinie. Ja mam ten plus że mam obecnie trzech i zawsze jeszcze koleżankom i znajomym wkoło coś załatwiam jak tylko się da. Ale jak sama idę do lekarza to ile razy mi się zdarzyło, ze byli dla mnie niemili a jak przeczytali nazwisko to bledli (mój tata był lekarzem). Niby plus dla mnie, ale widzę wtedy jakie to środowisko jest zakłamane "zostanę lekarzem, żeby zarabiać wuchtę hajsu" ;/

I ja mówię dzień dobry! Na 14 lecę na ślub koleżanki z podstawówki. Śmiesznie jak na obecne czasy 20 lat i już za mąż Chociaż wkurzające jest to, że jak komuś mówię że do niej idę, to słyszę ze pewnie w ciąży jest, jakby nie mogli brać ślubu od tak...
Stary 2013-05-18, 11:36   #2693
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
I ja mówię dzień dobry! Na 14 lecę na ślub koleżanki z podstawówki. Śmiesznie jak na obecne czasy 20 lat i już za mąż Chociaż wkurzające jest to, że jak komuś mówię że do niej idę, to słyszę ze pewnie w ciąży jest, jakby nie mogli brać ślubu od tak...
Ja 22 lata miałam, jak mój mąż zresztą. Co więcej - ponad pół roku po ślubie, a ja nadal nie jestem w ciąży ale właśnie co i raz spotykaliśmy się z opinią, że czemu tak młodo, że przecież mamy czas... a ślub braliśmy prawie 5 latach związku

Orientujecie się czy w google+ do jednego konta można podłączyć inne adresy mailowe? Obecnie mam 3 na gmailu założone, a tylko jeden spięty z google+ - wygodniej by mi było jakby wszystkie 3 były pod jedno konto podpięte...

Edytowane przez panna mrau
Czas edycji: 2013-05-18 o 12:06
Stary 2013-05-18, 13:29   #2694
lele
Zakorzenienie

Może pomożecie koleżance w założeniu bloga, dla próbeczek i bycia ambasadorką?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693921
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:16   #2695
pannanika
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie dzisiaj haul ^^

Jakaś padnięta jestem dzisiaj (mama się ze mnie śmieje, że kac może trwać nawet trzy dni, no ale może bez przesady :P) i chyba się zdrzemnę zanim się zabiorę za kolejne konstruktywne działania...

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Normalnie nic tylko zakładać blogi i dostawać wszystko za darmo
Stary 2013-05-18, 14:55   #2696
madlen345
Zakorzenienie

Dzień dobry

od rana sprzątam, gotuję piorę, już 5 pranie ale pogoda jest to trzeba korzystać , ładnie wiatr przetrzepie i suche raz dwa.

Moja mama tak samo jak ja ma bardzo bolesne @ i jakoś nie zmieniło się to po porodzie. Mojej kuzynce to nieraz lekarz daje zastrzyk żeby się nie męczyła a tu kurde zero reakcji no wiecie co :/ przekichane z takimi ludźmi.
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:22   #2697
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Mam koleżankę, która cały czas używa tamponów, nawet zakłada jena całą noc tez jestem do nich uprzedzona, zdarzło mi się może dwa razy na basen a tak to nienawidzę. Zawsze mi przeszkadza. To tak, jakby wlożyć sobie fasolkę do nosa i powiedzieć, że się nie czuje, że ona tam jest

Cytat:
Z czego zdajesz?
Ostatnio na pracowni koleżanka robiła mi masaż antycellulitowy bańką chińską na uda, chciałam kupić i sama to stosować ale zauważyłam, że pojawiło mi się duzo naczynek na udach.

Cytat:
testerek / recenzentek / ambasadorek ...
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:30   #2698
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Mam koleżankę, która cały czas używa tamponów, nawet zakłada jena całą noc tez jestem do nich uprzedzona, zdarzło mi się może dwa razy na basen a tak to nienawidzę. Zawsze mi przeszkadza. To tak, jakby wlożyć sobie fasolkę do nosa i powiedzieć, że się nie czuje, że ona tam jest
Ja używam tylko tamponów, przy podpaskach czuję się non stop brudna, a tampon dobrze założony jest niewyczuwalny. I też zakładam na noc. 8 lat minęło i nigdy nic mi się niestało. dla mnie za to jakimś kosmosem są te kubeczki menstruacyjne

Cytat:
och, to wy nie macie bloga założonego w tym celu?
Stary 2013-05-18, 15:35   #2699
madlen345
Zakorzenienie

Cytat:
Już pędzę z uśmiechem

no niektórzy to myślą, że każdy blog ma jakieś profity bez przesady, to tak jakby ktoś pisał książkę na siłę tylko po to by ją sprzedać a tak się nie da, nie ma weny - nie ma książki. To moje zdanie. Ależ tak pewnie, łatwiej jest coś wyżebrać i z tego się cieszyć, ale chyba bardziej cieszy tak naprawdę gromadka czytelników, którzy zaglądają, czytają i komentują coś co nie pochodzi wyłącznie z współpracy ..
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:40   #2700
Cholera Naczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Ja używam tylko tamponów, przy podpaskach czuję się non stop brudna, a tampon dobrze założony jest niewyczuwalny. I też zakładam na noc. 8 lat minęło i nigdy nic mi się niestało. dla mnie za to jakimś kosmosem są te kubeczki menstruacyjne

och, to wy nie macie bloga założonego w tym celu?
nie no, ja normalnie też na korkach lecę, nawet na noc [choć na przemian z podpaskami], podpaska drażni mnie dużo bardziej niż tampon.
Po prostu trzeba uważać

a jak bym bloga miała tylko w celu darmochy, to bym brudna i zaniedbana chodziła, bo jakoś mnie sponsorzy unikają [tylko Malina dała mi szansę póki co ]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości