![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cześć dziewczynki
![]() Zaglądam dopiero teraz wieczornie, bo w sumie cały dzień coś tam dłubię w ogrodzie. Po obiedzie ucięłam sobie 2 godzinną drzemkę ![]() ![]()
#242 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Melduję sie po wizycie, trafiłam na super panią doktor.
Ze względu na plamienie zrobiła mi usg (przez brzuch!) na szczęście wszystko jest w najlepszym porzadku. No i TZ widział serce ![]() Niestety miałam wysokie ciśnienie, wiec czeka mnie mierzenie w domu...
#243 |
Gang Iren
|
Perfuzja super,że wszystko w porządku
![]()
#244 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie też pozwolę trochę Was podczytywać, bo tak jak Perfuzja i Azealia mam termin na grudzień i czasem to na listopadowo- grudniowych mamusiach też już zazdroszczę połowy ciąży. Dziewczyny już wyprawki kompletują a my postanowiliśmy, żeby z tym jeszcze zaczekać.
Tamtego wątku, co prawda nie zamierzam opuścić, jestem tam od 4 tygodnia ciąży teraz już 10 i się z nimi zdążyłam zżyć, ale tam dziewczyny już w 2 trymestrze a mi do tego jeszcze brakuje. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie choć trochę ![]() Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-17 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Gang Iren
|
Anoula pewnie,że przygarniemy.
Przecież możesz pisać i tu i tam jeśli masz ochotę ![]()
#246 |
BAN stały
|
Witam serdecznie Kochane Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magda |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jade oglądać meble bo czeka nas remont. I tak był zaplanowany a teraz to juz musimy sie wyrobić. Ale przez moja ciąze poczekamy chyba do sierpnia września bo teraz to nie za bardzo. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Powiem Wam, ze cały czas jestem pod ogromnym wrażeniem mojej lekarki. Myślałam, ze będę musiała walczyć o kilka rzeczy (na przykład, zeby mnie nie położyła przez plamienie) - a tu zero problemów. Ma do bardzo wielu rzeczy dokładnie takie samo podejście jak ja.
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Gang Iren
|
Cześć dziewczyny.
Ale się wyspałam. Eryk obudził się o 6,ale wzięłam go do siebie do łóżka i pospaliśmy jeszcze 2 godziny ![]() A teraz on pije mleczko,córa patrzy na bajkę,a ja poranna kawka.
#251 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() ![]() ![]() Nie martwię się, że coś może się stać... chociaż wiem, że gdzieś tam głęboko jestem na to przygotowana. Jak tylko zaczynałam o tym myśleć, zaczynałam się denerwować i stresować, co powodowało u mnie ból brzucha :/ wiec, dbam o siebie, myślę pozytywnie i czuję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam! ![]()
![]() „Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.” Edytowane przez Buka20 Czas edycji: 2013-05-18 o 09:32 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
witamy się z Tż z słonecznej dzialeczki
![]() ![]() Edytowane przez Marti944 Czas edycji: 2013-05-18 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Marti994
![]() My rok temu przeprowadziliśmy się z Mężem na wieś, 70 km od jednych rodziców i 30 od drugich, ale szczerze mówiąc ja na ich pomoc przy dziecku nie liczę. Rodzice nas rzadko odwiedzali jak mieli nas pod nosem, to raczej my do nich jeździliśmy, i teraz odwiedzają równie "często", więc nie sądzę żeby maluch miał coś w tej kwestii zmienić, także dla mnie odległość od nich nie miała takiego znaczenia.
#254 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mieszkam z rodzicami mamy osobne piętro i jest oki. Jasne nie jest to moze super komfortowa sytuacja ale po co mam sie budować jak i tak to pietro wogóle nie jest uzywane. A tatk to koszty miniejsze. Zawsze marzyłam o własnym domku ale moze kiedys, zobaczymy jak sie wszystko poukłada |
||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Z tego co mówi to przez najbliższe 10 lat nie zamierzają wracać , dzieci ich też siedzą we Włoszech. Dom jest 2 ulice od moich rodziców i 4 km od taty Tż
![]() ![]() Edytowane przez Marti944 Czas edycji: 2013-05-18 o 11:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Też bym brała
![]()
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy podobną sytuację, bo póki co mieszkamy z TŻ osobno. Co prawda dom od wujka nie pojawił się w perspektywie, ale rodzice moi i TŻ chcieliby w nam pomóc w zakupie własnego lokum (wiadomo, ze na razie zdolności kredytowej my nie mamy, a w sumie lepiej dawać rodzicom 1500 miesięcznie na ratę niż komuś obcemu za wynajem mieszkania. No i okazuje się, ze czasem można kupić dom w jakimś segmencie w cenie mieszkania (gdzie dom wiadomo powierzchnia dwa razy większa) ale odrzuciliśmy raczej tą opcję, bo obydwoje wiemy ile wynoszą koszty utrzymania domu. Tak jak dziewczyny pisały, porozmawiaj z wujkiem jak wyglądają koszty utrzymania tego domu. Sprawdźcie czy Wasze możliwości finansowe pozwalają na taki dom (z tego co czytałam wcześniej Ty tak jak ja na razie nie pracujesz, więc jak się domyślam zostaje tylko pensja TŻ). Ale faktycznie taka propozycja spadam Wam trochę jak z nieba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę ![]() Miesięczny koszt utrzymania mieszkania: czynsz ( w tym woda, c.o.), prąd, gaz, internet = 470,00 zł miesięcznie Miesięczny koszt utrzymania naszego domu: opał, podatek od nieruchomości, prąd, śmieci, woda, gaz, internet =439,00 zł ,miesięcznie Przy czym podatku od nieruchomości płacę sporo, bo mam 6000 metrów ziemi, oraz wielgachną stodołę obok domu za którą stawka podatku jest wyższa. sorry za offtop ![]() ...oczywiście mówimy o kosztach utrzymania, a nie zakupu.... ja za dom zapłaciłam o 15 tys mniej niż dostałam za sprzedaż mieszkania. Wszystko zależy od tego czy ktoś chce mieć marmury i wodotryski, czy normalny mały wiejski domek jak nasz ![]()
"Pierwsze spotkanie, jak podróż w nieznane. Siedzieliśmy wpatrzeni, tak jak dzieci, które jeszcze nic nie wiedzą..." ![]() ![]() Edytowane przez aira Czas edycji: 2013-05-18 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Gang Iren
|
No ale jak nie dom od wujka to pozostalby Marti chyba tylko wynajem czegos. Ja za wynajem mieszkanka 2-pokojowego kilka lat temu placilam 1300 zl+ oplaty typu prad,gaz,internet.
#261 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Melduję sie dopiero teraz, bo jestem w drodze do domu. Nawet nie mam mdłości w samochodzie, ale za to spać mi sie chce okropnie! Witam wszystkie nowe mamusie, które postanowiły do nas dołączyć ![]() Cytat:
Ja bym sie nie zastanawiała i brała w ciemno, ale musicie przeanalizować Wasza sytuacje. Zdecydowanie lepiej by było jakbyscie mieszkali z Tż razem, ale nie wiem jak wyglada Wasza sytuacja finansowa. Przemyslcie wszystkie za i przeciw, żebyście pózniej nie zalowali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
My porównaliśmy koszty utrzymania domów mojaj babci na wsi i teściów. Może jest też to kwestia powierzchni, bo my liczyliśmy tez kwestie ogrzewania, co przy porównaniu 50 m2 mieszkania i ogrzania duzego domu wychodzi, że ogrzewania domu są większe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny. Na razie jeszcze nieśmiało, ale zgłaszam chęć dołączenia. Pierwszy test robiłam we wtorek, drugi w czwartek i na obu dwie mocne krechy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Gang Iren
|
Cześć Switezianka
![]() ![]() ![]()
#265 |
Raczkowanie
|
Witam przyszle mamusie!!Podczytuje Was od jakiegos czasu.Najpierw topiki straczkowe a teraz ten.W srode zrobilam pierwszy test,byl pozytywny.W czwartek juz bylam u mojej lekarki,zrobila badania.Jutro ide ponownie zobaczyc co wyszlo na wynikach badan.To moja druga ciaza.Mam juz 4 letniego synka.O obecna ciaze staralismy sie od poczatku tego roku.Przez styczen,luty,marzec nie miesiaczkowalam.Okazalo sie,ze byly cykle bezowulacyjne.Mam chora tarczyce,aczkolwiek wyniki byly swietne.W marcu udalam sie do lekarki.Wyregulowala mi cykl.Byla@,potem clomid,wiesiolek i zastrzyki o nazwie IVF.No i udalo sie!!!!Nie jestem juz nastolatka,skonczylam 35 lat,ale wierze ze bedzie ok.Pozdrawiam Was Drogie ciezarowki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |||
Raczkowanie
|
Witam Was i wszystkie nowe Mamusie
![]() Cytat:
![]() No i ![]() ![]() Ja w środę pewnie będę mieć ostatnie dowcipne, a na kolejnym już przez brzuch... Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam że któraś z Was płaci mniej niż 500 zł i przyznam że jestem zaskoczona, my mamy 150m2, mieszkamy co prawda w rodzicami, tyle że w tygodniu Tato pracuje za granicą i wraca na weekendy, więc w domu jesteśmy My z Mężem i moja Mama i np. za prąd miesięcznie mamy wyliczone 289zł, gaz to samo... więc 500 zł pęka Nam na tych dwóch opłatach, a gdzie śmieci, media itp ![]() Przemknęło mi też pytanie o lekarza: Otóż chodę do dr. Kusia z Krakowa i chciałabym rodzić w Narutowiczu. Jeśli o objawy chodzi to całujcie Pana Boga po stopach że czujecie się dobrze. Mnie w 6 tygodniu odrzuciło od niemal każdego jedzenia, dodatkowo 24h/dobę miałam mdłości, zero życia, ogólnie czułam się jak kupa. Od 3 tygodni jem zachcianki czyli w dużej mierze owoce, makarony i przetwory z ziemniaków: frytki ![]() ![]() Co 2 tyg w dni w które wypadała mi owulka i @ mam bóle podbrzusza, wczoraj właśnie bolały mnie jajniki chyba całe popołudnie, a dzisiaj ciągną mnie pachwiny. Więc na razie zaklinam tego kto nazwał ciążę błogosłąwionym stanem. I mam nadzieję że magiczny 12 tydzień i u mnie będzie łaskawy.
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#270 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny umówiłam sie na pierwszą wizytę na koniec 7 tygodnia licząc od terminu @. Czy miała któraś w tym czasie robione USG?? Widać było serducho?? Nie chce oglądać pustego jaja bo potem się stresuje że zostanie puste... przynajmniej tak miałam przy pierwszym Groszku który na szczęście teraz właśnie biega z wozem strazackim w koło stołu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.