|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Inspire wszystkiego dobrego!
![]() Kupiłam dzisiaj jantar i dopiero w domu zobaczyłam, że zmienili recepturę :/ Z tego co wyczytałam póki co w internecie podobno jest dużo gorzej... Macie z nim jakieś doświadczenia? Starą wersję uwielbiałam... |
|
|
|
#2702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajnie pachnie ![]() teraz nie wiem co najpierw testować lakier jest śliczny! naprawdę olej ze słodkich migdałów a nie włosowo to mam w tym tygodniu dwa wielkie zaliczenia jedngo dniamuszę już zacząć ogarniać a teraz siedzę sobie bo właśnie wróciłam z pola... odzwyczaiłam się od używania gracki ![]() Cytat:
Inspire samych GHD i GFD!
|
|
#2703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40872222]Tak sie zastanawiam... na KWC Jantar ma trochę inną wersję składu, niż ten, który ostatnio kupiłam aczkolwiek na opakowaniu nie ma żadnej wzmianki o nowej recepturze. Czy ten Twój Jantar ma jeszcze inny skład?
[/QUOTE]Tak, jeszcze inny xD TAKI. I jest duży napis w rogu, że nowa receptura. |
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj testowałam bingo z zieloną glinką i też bardzo mi się spodobał Inspire: sto lat sto lat niech żyje żyje nam!!
wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, najwspanialsze Samych good hair days, dobrego humoru, uśmiechu, szczęścia, miłości!
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Inspire Najlepszego!! A ja mam stertę butów na środku pokoju. Akcja odgruzowywania pokoju w toku.
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałabym w końcu doprowadzić swoje włosy do normalnego stanu i proszę Was o pomoc ![]() W swojej kolekcji mam: naftę, oliwę, olejek kokosowy vatiki, wodę brzozową, olejek baby dream, odżywkę hair repair wella, olejek łopianowy. Z szamponów: isana oil care, yves rocher coś tam repair, biovax do włosów zniszczonych i suchych, syoss oil care. Przyjęłam taki plan że będę co kilka dni stosować co innego, ponieważ moje włosy szybko się przyzwyczajają. Stosuje już kilka dni oleje na 30 min, włosy bardziej błyszczą ale nie są wcale nawilżone i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy dobrze robię, bo nie chce ich jeszcze bardziej zniszczyć. Dodam że są takie przyklapnięte, jakiś czas po rozczesaniu znowu stają się oklapłe... |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuć jakieś zdjęcie włosów, to będzie łatwiej pomóc
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do klapnięcia - jesteś pewna, że są dobrze oczyszczone? Nie mam pojęcia jakie składy mają isana, yr i syoss, ale nie wydaje mi się, żeby to były oczyszczające szampony. Kup sobie ziołową barwę albo familijny (serio!) i oczyść porządnie włosy. To nie jest szampon do codziennego użytku! Za to na codzień może się nadać właśnie Twój biovax. ![]() W Twojej kolekcji brakuje masek i odżywek. Rozejrzyj się za czymś na początek - chociażby alterra z granatem jest niezła i w miarę tania. Poza tym: Garnier Avokado&Karite, Garnier Oleo - nie dalej jak wczoraj robiłam tu podobną wyliczankę.
|
|
|
#2712 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie tak jak dziewczyny już pisały może brakować twoim włosom oczyszczenia... Stosujesz jakieś odżywki/maski? Fajny jest patent ze zrobieniem psiukacza z oleju, wody i odżywki... możesz wtedy tez dodac glicerynę, miód, żel z siemienia lnianego... żel z siemienia możesz też wykorzystać jako maskę po myciu... Daj fotkę włosów
|
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie.
Czy przy włosach niskoporowatych, które lubią się napić oleju warto kupić olej kokosowy czy może lepiej sesę? Mam bardzo mało olejów, bo tylko babydream dla mam (jeszcze nie testowany), oliwa z oliwek (jakieś 250 ml), olej z pestek winogron (1ooml) , olej palmowy (jakieś 50m) (dostałam od UśmiechnięteOczy Co byście radziły?
|
|
|
|
#2715 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
![]() ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40871786] Inspire - sto lat i takich włosów o jakich marzysz ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zbiorcze dziękuję i buziaki dla każdej z osobna
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Olej kokosowy jest tańszy, Sesa droższa jesli ma to jakiekolwiek znaczenie. Sesa jest na bazie oleju sezamowego jeśli dobrze pamiętam. Warto spróbować obu, a już który pójdzie na pierwszy ogień zależy od Twojego portfela i zachcianki^^ Czasem można kupić oba w zestawie np. Vatika + Sesa. Tyle, że Vatika od czystego oleju kokosowego różni się tym, że ma jakieś dodatki jeszcze.
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-18 o 15:41 |
|
|
|
|
#2717 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi
![]() Oleje nakładam tylko na 30 min bo obawiam się że moje włosy będą się bardziej przetłuszczać... Na ile czasu trzeba je nakladać? Co do szamponów to próbowałam już większość ziołowych, w tym barwę i po umyciu nimi moje włosy były strasznie suche, plątały się, dosłownie jak siano, dlatego też jakoś ich teraz unikam... Co do siemienia, to właśnie chciałam spróbować, ale nie wiem jak je nakładać na włosy... ![]() Moje włosy są trudne do opisana, wcześniej były przetłuszczające się, później też przetłuszczające u nasady a suche na końcach, a teraz tylko suche, ale oklapnięte. Są proste, ale przy uszach zdarza im się zakręcać i czasami jakieś skręty się zrobią np. gdy wyschną. Mają skłonność do puszenia się. Co do porowatości, to przyznam się, że nie wiem jak to określić Zdjęcia wstawię jak tylko będę mogła, postaram się jak najszybciej. Trzeba też skoczyć na zakupy i pooglądać jakieś nowe odżywki
|
|
|
|
#2718 |
|
Konto usunięte
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40872998]Teoretycznie niskopory powinny być zachwycone kokosem
Olej kokosowy jest tańszy, Sesa droższa jesli ma to jakiekolwiek znaczenie. Sesa jest na bazie oleju sezamowego jeśli dobrze pamiętam. Warto spróbować obu, a już który pójdzie na pierwszy ogień zależy od Twojego portfela i zachcianki^^ Czasem można kupić oba w zestawie np. Vatika + Sesa. Tyle, że Vatika od czystego oleju kokosowego różni się tym, że ma jakieś dodatki jeszcze.[/QUOTE]Hmmm . A dziewczyny, które stosowały vatikę i sesę mogłyby się wypowiedzieć? ![]() Byłam ostatnio w rossmanie i chciałam kupić alterrę. 23 zł kosztuje buteleczka...
|
|
|
|
#2719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje suchaśniki piły tę Vatikę jak głupie, potem w dotyku wydawały się grubsze, końce przestały się rozdwajać, skręt był mocniejszy, ale czasem mnie puszyło.
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam spray do włosów sun ozon z rossmana. Niezbyt przypadł mi do gustu to może wleje taką miksturę jak napisałaś
|
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą, to wcale nie jest mało olejów, ja mam tylko awokado i oliwkę Babydreama, ewentualnie jeszcze oliwę z oliwek
|
|
#2722 | |
|
Konto usunięte
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40873123]Używałam Vatiki, ale jam suchowłosa i wysokoporowata więc pewnie moja odpowiedź na niewiele się zda
Moje suchaśniki piły tę Vatikę jak głupie, potem w dotyku wydawały się grubsze, końce przestały się rozdwajać, skręt był mocniejszy, ale czasem mnie puszyło.[/QUOTE]Chyba mnie przekonałaś .Tak sobie myślę, że testowałam mnóstwo odżywek do włosów. Ale olejów tylko kilka. Jak mi nie będzie służyła Vatika to najwyżej zrobię wymiankę, z którąś z dziewczyn ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
. A od miesiąca staram się olejować włosy co mycie . I chyba zaczęły mi szybciej rosnąć. Tylko nie wiem po czym?
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Nakładają na wiele wiele godzina (np 72 ) Wszystko zalezy od Ciebie ile masz czasu i co na to Twoje włosy. Moje np nie lubią długiego olejowania. 5 godzin to maks dlatego nie olejuję na noc nawet jak mam na to czas ![]() Co do szamponów. A nakładałaś po nich odżywki/maski? Czy tylko myłaś i wsio? Myłaś nimi co każde mycie? Powiem tak. Ja używam rypacza co jakies 4 mycia bo jest mi to potrzebne. Niektóre muszą nimi myć włosy co każde mycie. Wydaje mi sie że powinnaś kupić najtańszą barwę i wyrypać włosy to przestaną być oklapnięte. Czyli panna kręcona Jakby były proste to ni wuja nie zakręcały by się wgl.
|
|
|
#2724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby Ci jak najlepiej służył
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Kuźnia inspiracji
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40873291]To ja ze swoim jednym jedynym olejem z orzechów włoskich może się schowam
[/QUOTE] ja też mam jeden olej, schowajmy się razem
|
|
|
|
#2726 |
|
Konto usunięte
|
Chciałam zrobić zamówienie na helfach. Doszłam do wniosku, że zrobię zakupy za jakieś 50zł. Chciałam też zamówić Amlę, ale :,,brak na stanie''. Poczekam kilka dni i zrobię 1 większe zamówienie
|
|
|
|
#2727 |
|
Konto usunięte
|
Może to i lepiej bo w Deesis jest przecena na jeden z rodzajów Amli i na jedną Sesę, a Vatika jest na stanie (mają 2 rodzaje - ja używałam tej z odkręcanym korkiem w buteleczce w kolorze mięty). |
|
|
|
#2728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tego jak długo można, to ile się chce i ile włosy lubią - trzeba potestować ![]() potrzebne jest raz na jakiś czas oczyszczenie takim mocnym szamponem... ja właściwie zawsze po oczyszczeniu daje odżywkę bo mi się plączą, tak mogą działać i już, ważne że wszystko co się na włosach zgromadziło zostało zmyte takie rypanie mogłoby pomóc z tymi oklapniętymi włosami... siemię to prosta sprawa, można je same dać na włosy, zrobić z niego płukankę, dodać do maski 2 łyżki siemienia gotujesz w szklance wody, jak zacznie gęstnieć szybko przecedzasz przez sitko jakieś (ale dziewczyny przez rajstope też robią )jak wystygnie po myciu lub przed dajesz na włosy (jak maskę) lub dolewasz wody i polewasz po spłukaniu odzywki (już nie spłukujesz) jak się kręcą to znaczy że proste nie są ![]() Cytat:
myślę że twoim włosom brakuje masek moze spróbuj bingospa? do tego psiukacza nadaje się każda odżywka bez sylikonów, może spróbuj Garniera AiK lub Fuity passion?
|
|
#2729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie jestem pewna. Sprawdź w składzie czy nie ma Hydrolized Keratin
|
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Wpadłam na genialny pomysł. Nie wiedziałam jaki wymyślić sobie drugi projekt na programowanie, ale właśnie stwierdziłam, że chyba zrobię coś ze składnikami kosmetyków.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

tylko spójrz na datę arachidowego, bo z tego co pamiętam jest dosyć krótka 
jedngo dnia
. Ech... To były czasy