Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 16:02   #2431
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lilka przyszła na świat o 11.40 17 maja SN 3500g 53 cm, poród trwał 1h40min

Niestety nie umie dobrze ssać, bo mam płaskie brodawki i trochę się męczymy :-( ciumknie 2 razy i zasypia z cycem w ustach :-(

Ale ogólnie luz blues :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

udało się w końcu! serdecznie grauluję!!!!

mloda spala z godzinke,luksuuus zaraz spacer

i na dzis wieczor mam piwo a mloda butle

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:07   #2432
candace1
Zakorzenienie

Kinga i pearl - GRATULACJE!!!! klaski:
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:11   #2433
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
udało się w końcu! serdecznie grauluję!!!!

mloda spala z godzinke,luksuuus zaraz spacer

i na dzis wieczor mam piwo a mloda butle
to miłego spacerku i piwkowania
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:11   #2434
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie......
widziałam zainteresowanie sie mną...dziękuję dziewczyny
Kochana, trzymam żeby Gabryś posłuchał mamy i jeszcze chwilkę wytrzymał w brzuszku Ale nie dziwię mu się, że się pcha na ten świat, jak taka fajna rodzinka go oczekuje

Cytat:

Niestety nie umie dobrze ssać, bo mam płaskie brodawki i trochę się męczymy :-( ciumknie 2 razy i zasypia z cycem w ustach :-(

Kinia!! Ale wieści! Wreszcie Nie martw się brodawkami, są na to sposoby. A Ty masz ten wypasiony laktator medeli więc na bank Ci sutki wyciągnie! A Lilcia też z czasem nabierze większej wprawy
Gratuluję serdecznie Tobie i TŻowi!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
no, bardzo podobnie rzeźnia więc opiszę tu bez różnych "miłych" szczegółów zbędnych . Dobrze, że rzeczywiście przez te hormony to blaknie wszystko powoli
Kochana Doskonale rozumiem przez co przeszłaś! Gratuluję serdecznie, że Wam się z TŻem udało. I że walczyliście do końca i o kangurowanie i o to by Małgosia od początku była z Tobą. Ja po cc totalnie poddałam się personelowi i na nic nie kręciłam nosem, byłam taka słaba, więc gratuluję Ci tej siły, w chwili, kiedy pewnie czułaś, że już jej wcale nie masz. Jesteś cudowną mamą i naprawdę dałaś radę!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ała, na samą myśl mnie bolą... ale może dzięki temu mały ssaczek nie zmasakruje Ci ich później
Wiecie, że ja się karmienia bałam panicznie - tzn. tego początku, krwawiących brodawek i innych przyjemności bardziej niż porodu. Rzeczywistość u mnie okazała się przewrotna, bo mimo, że brodawki czasem mnie bolą, zwłacza jak mała źle zassie, to jesdnak dają radę, nie są zmasakrowane Więc kochane, wcale nie musi być źle

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja jestem wiekszosc czasu sama, mąż wraca wieczorem, czasem wpada na 2 minuty w ciagu dnia, w przyszlym tygodniu 2 nocki go nie bedzie, a w przeszla niedziele jedzie na tydzien, nie mam do kogo sie odezwac
Szkoda, że nie mieszkam bliżej Ciebie, chętnie bym poszła na wspólny spacerek

Witam się popołudniowo bogatsza w wielorakie doświadczenia

1. Mam mój pierwszy stanik do karmienia Mój nowy rozmiar to 65E (choć zastanawiam się, czy przy pustych cyckach 65 DD nie byłby lepszy ) Kupiłam ten model: http://www.bravissimo.com/products/l...black/pnl7bl/? Więcej już takiego drogiego nie kupię 160pln) ale teraz już wiem czego szukać w przyszłości.

2. Jak ktoś je to nie czytać! Dostałam dziś kupą jak z armaty Przewijałam małą i nagle wystrzeliła w moim kierunku musztardowa maź Na całe szczęście miałam na ramieniu tetrę, bo się przed chwilą skończyłyśmy karmić I całoś w zasadzie na niej wylądowała... Byłam w szoku, że mała ma taki wystrzał! No i teraz zastanawiam się czy to normalne, czy też znak, że Sofia ma jakieś brzuszkowe rewolucje?? Kto sie zna na kupach?? Nie boli ją brzuszek, nie widać po niej żadnego niezadowolenia...

3. Mężu ma wychodne (poszedł z kolegami oglądać mecz - a raczej jego końcówkę, bo nam się dłużej zeszło ze stanikiem) i ma czas do 6 na piwkowanie. A ja wróciłam ze spaceru i" mała głodna, nie przebrana, obiadu brak, pranie w pralce, w domu syf! Od razu pożałowałam, że go tak ochoczo puściłam do kolegów
Ale w sumie, krok po kroku jakoś sobie radzę: mała śpi najedzona i przebrana, ja kończę jeść obiad (pierś z kurczaka z natką pietruszki i szpinakiem +świderki ), pranie zaraz powieszę, a sprzątanie poczeka na TŻa
A! I dzięki za przypomnienie o tym, że jutro święto! Trzeba się jeszcze zaopatrzyć w jakiś obiad...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:14   #2435
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam w ten pochmurny dzionek

GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUŚKOM!!!!!!!!:ju pi:klask i:kla ski:k laski:: oklaski:klaski :

Przed wczoraj spędziłam prawie 4 godziny nad żelazkiem,ale Tymek ma wszystko poprasowane i poukładane
Oczywiście narazie same rozmiary 56-62 i niektóre 68. Reszta leży w worku i kartonie i czeka na swoją kolej.
Przez 2 ostatnie dni dokupowałam po troszkę to co mi brakuje czyli: dla mnie podpaski,pasta do zębów ( coby z domu nie zabierać) , gąbka pod prysznic i takie pierdółki..dla Małego gruszkę do noska, szczoteczkę do włosków,gaziki, pampersy 1 jedno opakowanie narazie na początek...
Muszę mu dokupić jeszcze chociaż z 10 tetrowych pieluszek, ale cena u mnie w sklepie mnie zabiła.. 5 zł za sztukę:/

Może dzisiaj spakuję torbę do szpitala sobie bo coś się zebrać nie mogę.. Chciałam wziąść odrazu ciuszki na wyjście dla Małego ze sobą, tak jak brałam dla chłopców,ale coś mi mózg odjęło i zupełnie nie wiem co wziąść mu dokładnie na wyjście???

Dzisiaj kończymy 37tc więc jutro zaczynamy 38tc
brawo za skończony 37 możesz spokojnie już rodzić

też chciałam zabrać ciuszki na wyjście do torby, ale miejsca mi zabrakło, ostatecznie po 8 dniach pobytu w szpitalu TŻ mi je przywiózł

teraz jest ciepło więc spokojnie dla "świeżego noworodka"wystarczy jakieś body na długi rękaw, śpioszki, skarpetki, czapeczka, ew jakiś cienki kocyk

ja mojemu pod koniec kwietnia założyłam dodatkowo bluzę, bo było dosyć chłodno
Stary 2013-05-18, 16:14   #2436
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Marchewka ja jeszcze 5godz przed poprawieniem się małej na świecie miałam szyjke twarda i zamknieta i nikt nie wierzył że moje bóle to te bóle
Stary 2013-05-18, 16:15   #2437
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

2. Jak ktoś je to nie czytać! Dostałam dziś kupą jak z armaty Przewijałam małą i nagle wystrzeliła w moim kierunku musztardowa maź Na całe szczęście miałam na ramieniu tetrę, bo się przed chwilą skończyłyśmy karmić I całoś w zasadzie na niej wylądowała... Byłam w szoku, że mała ma taki wystrzał! No i teraz zastanawiam się czy to normalne, czy też znak, że Sofia ma jakieś brzuszkowe rewolucje?? Kto sie zna na kupach?? Nie boli ją brzuszek, nie widać po niej żadnego niezadowolenia...

.
to podobno norma
musiałas miec niezla mine hehe

w szpitalu od przewijaka do okna bylo z 1,5metra i przyzekam ze kupne slady byly na roletach

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-18, 16:32   #2438
sharpnowaja
Zakorzenienie

Gratuluję nowym mamuśka
Ada mam nadzieję że Twoje maleństwo jeszcze troche poczeka
Stary 2013-05-18, 16:46   #2439
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem..lekarz był tajemniczy..i powiedział ze dokładniej pomierzy ten specjalista od usg..mój lekarz tylko ze mną go pooglądał...
a jak przydusiłam to powiedział lekko ponad 2kg..

może i tak..sama nie wiem..dlaczego i co się dzieje..natura ..mam nadzieje że wie co robi

dziękuję

też mam nadzieje ze jest ok
tak właśnie 37 tc..już pewniejszy..a nawet skończony...bo za 13 dni 38 będę zaczynac..czyli 31 maja...

Kinga GRATULUJĘ ..W KOŃCU MASZ JUŻ SWOJĄ LILĘ

mam nadzieję że mnie nie pocieszał..po naciskach moich ..czy jest dobrze..odpowiedzial..gdy by było coś niepokojącego..położyłbym Cie w szpitalu..hmmm..no tak?! ale przecież sam powiedział ze główka bardzo nisko..szyjki prawie nie ma..że jestem gotowa i mały też do porodu..nie rozumiem?

no właśnie nie wiem czy jest z małym dobrze..długo go oglądał..i miał dziwną minę(lekarz)..zmarszczone brwi..zadumany..serca długo słuchał..kręcił nosem na wody..że mało..i że mały jakiś taki drobny jest...
trochę mnie to wszystko przeraża..od tego momentu jak wróciłam od lekarza więcej leze..myślę i łzy ciągle się leją..kurcze Ja taka nie jestem..moje hormony wzięły nade mną chyba dziś włądzę

nie dziwie się Tobie..Ty już mogłabyś urodzic

nie szorować tylko szczypać.. kręcić w dwóch palcach.. naciągać..jednym słowem pieścić..i się rozluźnić
Kochana ja od 33tc słyszę na każdej wizycie, że mała już na wylocie. Jak skończyłam 34tc to gin odetchnęła i powiedziała niech się dzieje co chce. Jak byłam ostatnio to był już skończony 36tc i gin była zadowolona. A mała w 34tc ważyła lekko ponad 2kg wiec nie była jakaś wielka. Teraz mam wrażenie, że jak będę dalej odpoczywać to nawet do porodu dotrwam mimo, że szyjki już prawie nie ma ale jak gin mówi zamknięta i trzyma.
Odpoczywaj i nie denerwuj się. Mi zawsze Tż mówi, że jak ja się stresuję to mała jest od razu zdenerwowana i raczej siedzi i się nie rusza za dużo. Szkoda dziecka denerwować.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:03   #2440
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

pearl, Kinga- wielkIE gratulacje !!: jupi:

==
widzę, że Mamuśki miały ciężką noc dzisiaj,
ja natomiast z Wojtusiem spałam wyśmienicie

---
banka- pytałaś o kropelki, ja już daję od 10 dni,a Mały jeszcze miesiąca nie skończył, więc luzik wydaje mi się, że jest lepiej z jego wzdęciami, już go tak nie męczą

---
ada-
3mam kciuki, żeby Mały jak najdłużej posiedział w Twoim brzuszku,
dużo odpoczywaj, będzie dobrze

marchewka- w końcu urodzisz !!

===
Byliśmy dziś na spacerku w parku i było super Wojtuś- anioł
1 karmienie w trakcie gdy TŻ jadł kebaba;D potem domek, znowu cycuś i spanko
Dzieki kochana za odp. Moj bedzie mial 22 dni w poniedzialek i bym chciala juz mu dawac bo tak sie meczy ze szok, chociaz dzisuaj jest lepieh ale nie powiedziane ze w nocy sie nie zacznie... A poeiedz mi jakie kropelki dajes

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Axela ja mam opory boje sie wziasc nawet lyka piwa a juz wogole zeby cale wypic.... abstrakcja heee moze jak mlody podrosnie i maz bedzie w domu to sie skusze. .

Kinga GRATULACJE
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:14   #2441
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Marchewka ja jeszcze 5godz przed poprawieniem się małej na świecie miałam szyjke twarda i zamknieta i nikt nie wierzył że moje bóle to te bóle
Mam nadzieje, na prawdę, ze to jest długa twarda i zamknięta to nic nie znaczyi ją zgładzą skurcze.. najgorzej ze oprócz przepowiadaczy nie mam nic się nie dzieje.. jestem totalnie załamana bo nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje i czy wszystko jest w porządku.. I ciągle ktoś dzwoni z dobrymi radami.. dobrze ze dzisiaj był spokój bo już mam taki nastrój parszywy ze z rana zapowiedziałam TZtowi zeby uważał bo dzisiaj pluje jadem..

cycki wymasowane, idę zaraz na kolejny spacer..
Ada dzięki za pomoc co z nimi mam robić

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 17:14   #2442
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzieki kochana za odp. Moj bedzie mial 22 dni w poniedzialek i bym chciala juz mu dawac bo tak sie meczy ze szok, chociaz dzisuaj jest lepieh ale nie powiedziane ze w nocy sie nie zacznie... A poeiedz mi jakie kropelki dajes

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Axela ja mam opory boje sie wziasc nawet lyka piwa a juz wogole zeby cale wypic.... abstrakcja heee moze jak mlody podrosnie i maz bedzie w domu to sie skusze. .

Kinga GRATULACJE
ja stwierdzilam,ze dla relaksu chce i potrzebuje..taka zachcianka.. tż jest,młoda na butli bedzie... jedno to pikuś,marzy mi się i chlodzi w lodowce

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-18, 17:16   #2443
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja stwierdzilam,ze dla relaksu chce i potrzebuje..taka zachcianka.. tż jest,młoda na butli bedzie... jedno to pikuś,marzy mi się i chlodzi w lodowce
się nie schlej mamusika:p

Wojtek
Stary 2013-05-18, 17:19   #2444
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
się nie schlej mamusika:p
jedno
nie mam zamiaru się urżnąć, baby nooooo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-18, 17:19   #2445
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem..lekarz był tajemniczy..i powiedział ze dokładniej pomierzy ten specjalista od usg..mój lekarz tylko ze mną go pooglądał...
a jak przydusiłam to powiedział lekko ponad 2kg..

może i tak..sama nie wiem..dlaczego i co się dzieje..natura ..mam nadzieje że wie co robi

dziękuję

też mam nadzieje ze jest ok
tak właśnie 37 tc..już pewniejszy..a nawet skończony...bo za 13 dni 38 będę zaczynac..czyli 31 maja...

Kinga GRATULUJĘ ..W KOŃCU MASZ JUŻ SWOJĄ LILĘ

mam nadzieję że mnie nie pocieszał..po naciskach moich ..czy jest dobrze..odpowiedzial..gdy by było coś niepokojącego..położyłbym Cie w szpitalu..hmmm..no tak?! ale przecież sam powiedział ze główka bardzo nisko..szyjki prawie nie ma..że jestem gotowa i mały też do porodu..nie rozumiem?

no właśnie nie wiem czy jest z małym dobrze..długo go oglądał..i miał dziwną minę(lekarz)..zmarszczone brwi..zadumany..serca długo słuchał..kręcił nosem na wody..że mało..i że mały jakiś taki drobny jest...
trochę mnie to wszystko przeraża..od tego momentu jak wróciłam od lekarza więcej leze..myślę i łzy ciągle się leją..kurcze Ja taka nie jestem..moje hormony wzięły nade mną chyba dziś włądzę

nie dziwie się Tobie..Ty już mogłabyś urodzic

nie szorować tylko szczypać.. kręcić w dwóch palcach.. naciągać..jednym słowem pieścić..i się rozluźnić
Jejku mamy ten sam termin trzymam kciuki zeby bylo ok zaczelam sie stresowac bo ostatnie usg mialam 18.04 i wtedy mlody wazyl 1900 i nie wiem czy rosnie jaka wage mial Twoj maluszek na prenatalnym?
Stary 2013-05-18, 17:22   #2446
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje w końcu jest Lilka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:23   #2447
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jedno
nie mam zamiaru się urżnąć, baby nooooo
dlatego mówie, zebyś się tym jednym nie schlała:p

A jakie masz?? Też bym się napila, ehh

Wojtek
Stary 2013-05-18, 17:25   #2448
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dlatego mówie, zebyś się tym jednym nie schlała:p

A jakie masz?? Też bym się napila, ehh
tyskie albo żywiec zaraz skikne po jakies chipsy pki mala spi a tz chetny by z nia zostac

i musze nogi ogolic..dopiero im sie przyjzalam.ostatnio widzialy maszynkie chwile przed wycieczka na porodowke

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-18, 17:25   #2449
maarchewka
Zakorzenienie

ADA a mam szczypać ten pypek w brodawce, czy mogę otoczkę? Bo mi się ten pypek zaraz twardy robi i to takie malo przyjemne go w ogole dotykać..

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 17:27   #2450
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ADA a mam szczypać ten pypek w brodawce, czy mogę otoczkę? Bo mi się ten pypek zaraz twardy robi i to takie malo przyjemne go w ogole dotykać..

desperacja jak u mnie hehhe

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-18, 17:29   #2451
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

desperacja jak u mnie hehhe
to jedyny sposób po którym widzę jakiekolwiek rezultaty.. szambo bym wypiła zeby już wylazł.. już naprawde wychodze z siebie staje obok i wychodzę z tego mojego ego obok..

No aTy tylko jeden dzien się przeterminowałaś,a ja już 6..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-18 o 17:30
Stary 2013-05-18, 17:33   #2452
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
twój przypadek jest nadzieja:P
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:34   #2453
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
to jedyny sposób po którym widzę jakiekolwiek rezultaty.. szambo bym wypiła zeby już wylazł.. już naprawde wychodze z siebie staje obok i wychodzę z tego mojego ego obok..

No aTy tylko jeden dzien się przeterminowałaś,a ja już 6..
no to dlugo juz w srodku nie bedzie

maatko,druga ciaza jest dla mnie czyms kompletnie nierealnym
stres,czekanie,non stop czeknie! to na ktorys tydzien, to na 1wsze usg, to na kolejne tygodnie,"bezpieczne tygodnie",,pierwsze ruchy i w koncu na wyjcie malucha z brzucha

oooo nie obrabuje fabryke durexa czy cos i nigdy wiecej

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-18, 17:34   #2454
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że ja się karmienia bałam panicznie - tzn. tego początku, krwawiących brodawek i innych przyjemności bardziej niż porodu. Rzeczywistość u mnie okazała się przewrotna, bo mimo, że brodawki czasem mnie bolą, zwłacza jak mała źle zassie, to jesdnak dają radę, nie są zmasakrowane Więc kochane, wcale nie musi być źle

1. Mam mój pierwszy stanik do karmienia Mój nowy rozmiar to 65E (choć zastanawiam się, czy przy pustych cyckach 65 DD nie byłby lepszy ) Kupiłam ten model: http://www.bravissimo.com/products/l...black/pnl7bl/? Więcej już takiego drogiego nie kupię 160pln) ale teraz już wiem czego szukać w przyszłości.

Ja też się bardzo boję, mam mega wrażliwe sutki mam nadzieję, że jakoś to będzie ale sama sobie masażu raczej nie zrobię, jedyne co to mogę podrażnić przez biustonosz ale nie wiem czy to ma sens

za wybór biustonosza! cena mega!

takie kupy to chyba normalne, zwłaszcza jeśli się maluszkowi nóżki do brzuszka przykłada

----

my byliśmy z mężem na spacerze, trochę rozruszać to nasze dziecię później posiedzieć pod parasolami, M. sobie kupił piwko a ja oczywiście przy soczku no ale cóż

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:45   #2455
Veronic
Wtajemniczenie

banka- daje bobotic o smaku malinowym ma 66,6mg symetykonu w1 ml, więcej niż np esputicon

justi ja tez mam wrazliwe sutki, na poczatku to prawie płakałam z bolu podczas karmienia... ale zacisnęłam zęby i dałam radę
Stary 2013-05-18, 17:52   #2456
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie boje ze bym sie upila heheh albo ze cos by sie stalo tfu tfu jakas schiza w glowie heheh
Cytat:

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
banka- daje bobotic o smaku malinowym ma 66,6mg symetykonu w1 ml, więcej niż np esputicon

justi ja tez mam wrazliwe sutki, na poczatku to prawie płakałam z bolu podczas karmienia... ale zacisnęłam zęby i dałam radę
oo czytalam o nich ze to polski odpowiednik tych niemieckich kropli sab simplex.... i wlasnie je bedziemy mieli w poniedzialek i chce zaczac podawac tylko ze je sie podaje do kazdego karmienia po 15 kropli jakos tak
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:53   #2457
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
miło to czytać bo bardzo bym chciała karmić piersią

<właśnie przed chwilą ścisnęłam sobie sutek, ała i pociekła siara chyba pierwszy raz >

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 17:57   #2458
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
za skończony 39 tc
też miłęgo dnia

vil i axella wy to się macie z waszymi pociechami. Kurcze mój brat był taki, że w ogóle snu nie potrzebował

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Właśnie wróciliśmy ze szpitala z ktg i ... tak się znów przestraszyłam, ze mi się odechciało rodzić Rodziła pani i tak krzyczałą przez cały moj tam pobyt (prawie godzinę), ze Biedna. A małż stweirdził, że po co ja się przejmuję, u nas tak nie będzie
A ja na koniec też darłam japę tak, że przy ostatnim partym to TŻ prawie zemdlał bo bał się tego krzyku Podziwiam te, któe nie krzyczą.
Cytat:

GRATULUJĘ!!! Kolejny szybki poród. U nie parte też długie były i młoda też zmęczona wyszła i z przedgłowiem, ale dwa dni i dziecko jest zupełnie inne i wypoczęte.
Cytat:
Kochana, trzymam żeby Gabryś posłuchał mamy i jeszcze chwilkę wytrzymał w brzuszku Ale nie dziwię mu się, że się pcha na ten świat, jak taka fajna rodzinka go oczekuje

Kinia!! Ale wieści! Wreszcie Nie martw się brodawkami, są na to sposoby. A Ty masz ten wypasiony laktator medeli więc na bank Ci sutki wyciągnie! A Lilcia też z czasem nabierze większej wprawy
Gratuluję serdecznie Tobie i TŻowi!

Kochana Doskonale rozumiem przez co przeszłaś! Gratuluję serdecznie, że Wam się z TŻem udało. I że walczyliście do końca i o kangurowanie i o to by Małgosia od początku była z Tobą. Ja po cc totalnie poddałam się personelowi i na nic nie kręciłam nosem, byłam taka słaba, więc gratuluję Ci tej siły, w chwili, kiedy pewnie czułaś, że już jej wcale nie masz. Jesteś cudowną mamą i naprawdę dałaś radę!

Szkoda, że nie mieszkam bliżej Ciebie, chętnie bym poszła na wspólny spacerek

Witam się popołudniowo bogatsza w wielorakie doświadczenia

3. Mężu ma wychodne (poszedł z kolegami oglądać mecz - a raczej jego końcówkę, bo nam się dłużej zeszło ze stanikiem) i ma czas do 6 na piwkowanie. A ja wróciłam ze spaceru i" mała głodna, nie przebrana, obiadu brak, pranie w pralce, w domu syf! Od razu pożałowałam, że go tak ochoczo puściłam do kolegów
Ale w sumie, krok po kroku jakoś sobie radzę: mała śpi najedzona i przebrana, ja kończę jeść obiad (pierś z kurczaka z natką pietruszki i szpinakiem +świderki ), pranie zaraz powieszę, a sprzątanie poczeka na TŻa
A! I dzięki za przypomnienie o tym, że jutro święto! Trzeba się jeszcze zaopatrzyć w jakiś obiad...
A mój dziś do mnie z tekstem "a chwaliłaś się, że młoda Cię osrała? " (wczoraj dostałam pociskiem) Moja też robi takie kupy i strzela jak z armaty ale to normalne

Teściowa zrobiła Nam niespodziankę. Zadzwoniła z pociągu, że jedzie do Nas. 400 km i teraz siedzi i patrzy się na Matyldę i patrzy i patrzy i och i ach i buzi w stópkę i w rączkę. Dobrze chociaż, że zapytała się czy jak śpi to trzymamy ją na rękach, a my, że nie to ładnie położyła i młoda śpi jak zwykle 3 godzinę po jedzeniu i zaraz zapewne wstanie i znów będzie och i ach

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:58   #2459
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja sie boje ze bym sie upila heheh albo ze cos by sie stalo tfu tfu jakas schiza w glowie heheh

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

oo czytalam o nich ze to polski odpowiednik tych niemieckich kropli sab simplex.... i wlasnie je bedziemy mieli w poniedzialek i chce zaczac podawac tylko ze je sie podaje do kazdego karmienia po 15 kropli jakos tak
daje się 8 kropelek- można 4 razy na dobę
ja daję 1 lub 2 razy

Motylek- ja się wręcz zarzekałam, że nie będę krzyczeć !!

oczywiście darłam się jak głupia przy partych

===
Młody chyba zasnął, więc mam czas na domowe SPA

do później PA

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-18 o 18:00
Stary 2013-05-18, 18:00   #2460
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
miło to czytać bo bardzo bym chciała karmić piersią

<właśnie przed chwilą ścisnęłam sobie sutek, ała i pociekła siara chyba pierwszy raz >
Moje tez sa mega wrazliwe, tz mial zakaz dotykania ich w ciazy. A jak polozne w szpitalu sprawdzaly czy mam pokarm to myslalam, ze za kazdym razem. Ale moze moja mala nie ma az tak silnego odruchu ssania a kazdym razie ona mi tych piersi az tak nie rani, sa tylko troche podraznione czasami. Wiec jest nadzieja
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości