|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
masz skarba fajnego! a pomyśl też że remonty, budowy itd, kiedyś się kończą (wiem, że chcemy JUŻ wiem po sobie ) ale robi to też dla Was, dla Ciebie ![]() głowa do góry!
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- szczerze to Za dziećmi nigdy nie przepadałam ani specjalnie się mini nie zachwycałam ale Adi to jest spełnienie moich marzeń choć rozrabiakaz niego straszny. Dla mnie jest całym światem i zawsze jak już Coś mówi to Ją mam świeczkiw oczach a najbardzie w min kocham to że cały czas się przytula ... Bez żadnego powodu przychodzi pakuje się na kolana caluję i mówi że kocha- uwielbiam to. A teraz na jakiś sezon na mamę i jeszcze oczu nie otworzy i pyta CZY NIE JADĘ DO PRACY. Ją go po prostu love. Czasem się zastanawiam czy będę unia tak tak sama dwoje dzieci kochać...wiem głupie to |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plecy to mnie nie bolą ale łupią strasznie, chodzę jak staruszka.Malinowskiej każda ciąża służyła, zawsze ładnie wyglądała, a Socha mi się nie podoba teraz.
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
tz wrócił z pracy więc idę się przytulac
dobranoc
|
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy malo miejsca w domu wiec kazda polka cenna ![]() Cytat:
![]() w ogole to zegnam sie na kilka dni jutro przyjedzie po mnie tz, jedziemy jeszcze na chwile do jego miasta, posiedzimy moze do wtorku, srody, zeby tz troche odpoczal bo caly zeszly tydzien tyral na budowie i wracamy do siebie...nastawialam sie zeby wracac w czwartek ale noga mi nie przechodzi i chcialabym jak najszybciej isc do lekarza...chociaz nie wiem czy cos jeszcze mi poradzi ehhhh nie chcialabym za duzo tabletek lykac (juz antybiotyk mialam)...mam nadzieje ze to ugryzienie nie zaszkodzilo Bartusiowi
|
||
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
w kazdum razie mysle ze to latwiejszy sposob od wrzatku szczegolnie na takie delikatne rzeczy jak salata czy truskawy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia ja też Cię rozumiem, mój tż też dużo poza domem, poza zleceniami i szukaniem pracy pisze magistra i już bym chciała, żeby było normalnie... Czyli praca po 8 h na dzień, wolne wieczory i weekendy.
Ale nie zawsze się tak da Na szczęście mamy tu porządną grupę wsparcia
|
|
#1388 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX
Cytat:
ja mialam biopsje w lutym, generalnie jeszcze troche i bede endokrynologiem hehe mam powiekszona tarczyce, guzy,zapalenie ptrzytatczyc i jeszcze jakies dwa dziwne. u mnie tezbyl taki skokowy wzrost. nie martw sie na zapas ale badanie warto zrobic szczegolnie ze nie boli i nie ma sladow Cytat:
hmm poznalam taka co przytyla 30 i wyglada bomba i poznalam taka co przytyla 6 ale roztyla sie w trakcie karmienia i wyglada hmmm pokaznie ![]() Cytat:
opowiadaj jak bylo!!! Cytat:
sny w ciazy trzeba spisywac bo chyba nigdy nam sie wiecej nic tak szalonego nie bedzie snilo jak teraz Cytat:
kochany mezus pozazdroscic!Cytat:
mam nadzieje ze tak zawsze jest bo ja nie lubie dzieci, ostatnio bylam z kolezanka w sklepie i szla pani z wozkiem. przygladam sie, wychodzimy a kolezanka do mnie: slodka ta dziewczynka, nie? ja: jaka dziewczynka? ona:no ta na ktora przed chwila patrzylas ja: ah nie widzialam, patrzylam na amortyzatory w wozku moja mama tez nie lubi dzieci a mnie kocha i jestem tego pewna wiec licze.ze.swoje to inna bajka niz obce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, m
Padłam po tych amortyzatorach
Generalnie wszystkie podwójne i potrójne mamy potwierdzają, że miłość się mnoży, a nie dzieli, jak pojawiają się kolejne dzieci, więc ja w to wierzę. Nie mówię, że mnie to nie przeraża, ale przecież już kocham dwoje, więc to tylko kwestia nauczenia się, jak traktować dwójkę tak, aby oboje czuli się kochani
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
wlasnie do mnie dotarlo, ze witam sie z wami w 6 miesiacu ciazy.
ale czas zapitala milego dnia
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
|
|
|
|
#1392 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Grill się udał, chociaż jedni znajomi nas wnerwili. Mieli dać znać do 16 czy przyjdą, nie dali więc się na nich nie nastawialiśmy. Po 18 zadzwonili,że będą (jak już była część gości i wszystko gotowe). Dorobiłam żarcia, a po 20 zadzwonili,że jednak nie będą. I najlepsze-to nasi najbliżsi znajomi. Świadkowie na naszym ślubie itp. Fajnie no nie?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Położna też już u nas była, ciekawe co będzie na następnych zajęciach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale grupa, która ma 2 razy w tygodniu była w poniedziałek na porodówce i trafiło im się,że mogli wszystko zwiedzać bo akurat żadna nie rodziła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() zapowiada się piękny dzień- słonko świeci
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cześć w niedziele
![]() Wczoraj spontanicznie pojechaliśmy na imprezę, Tż się opił a ja mam kaca... on już godzinę na rybach siedzi a ja leżę, łeb mi pęka. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie chyba brak snu... jak wróciliśmy to miałam stopy jak k.kardashian
paluszki jak serdelki:pAle powiem wam lepszą historię. .. byliśmy w sklepie i tak mnie suszyło, że stwierdziłam że takie piwko 0% będzie idealne. No i mąż mi jakies wybrał, wpadamy na tą imprezę ja od razu do tego piwka i jednym lykiem strzeliłam pół butelki 0.33l. A potem TŻ wyczytał że to jednak nie piwo free tylko light i ma 2, 4 vol... no ale mam nadzieję że taka ilość nie zaszkodzi... ale ból głowy to jednak od braku snu bo 4h tylko spaliśmy... ja się już nie nadaję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
wa ja właśnie 20 minut leżałam i patrzyłam jak mi skacze brzuch
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przytulalismy sie z tz po czym zobaczylam krew!!! czy to grozne?
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
W końcu się wyspałam Dwie pobudki tylko na siusiu zaliczylam, a tak to spałam aż do 9 ![]() Plecy mnie nadal bolą jak nie wiem co. A jeszcze zaraz jedziemy na grilla. Miłego dnia. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- A czy lekarz nie zakazał Ci przytulanek powodu tych twardnien i bóli brzucha ? Przecież to też wysiłek jako taki, a przy takich dolegliwościach kiedy musisz leżeć i brać leki, to tym bardziej...
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
misia nic nie mowil.. poza tym nie wysilalam sie... to bylo tylko tyci tyci krwi ale jednak... a dzis niedziela i gin pewnie nie odbierze
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie gin nie zakazal przytulanek, o ile nie wywola to skurczy i bolu brzucha.
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz nie wysilałaś się, ale ogólnie dla naszego organizmu to jest jako taki wysiłek.
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie - u mnie tez tak sie wlasnie raz zdarzylo.
|
#1406 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Z tymi amortyzatorami to się usmialam, ale to przynajmniej znaczy że interesujesz się chociaż wyprawka póki co dziecko jak urodzisz, to pokochasz na pewno od pierwsZego wejrzenia ;-)Cytat:
![]() Cytat:
za 6 miesiąc, a co do znajomych to często tak jest, że zawodzą nas Ci na których wydawać by się mogło że zawsze można liczyć. Ja osobiście bym się wkurZylaCytat:
jeśli to delikatne krwawienie to się nie martw Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Dzisiaj u mnie taki piękny dzień, że zaraz wybywamy z TŻ do znajomych na dZiałkę miłego dnia Wam życzę :-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja również witam się w 6miesiącu A tak patrząc na pierwszą stronę to najwięcej nas z terminem na 22-23go -zwarta grupa ciężko pracujących w okolicach Sylwestra i Nowego Roku ![]() My z Natalką cały weekend znowu same bo mąż znowu na szkoleniu ale już tylko 3 weekendy Mu zostały i potem każdy kolejny spędzamy razem Kaśka widzę,że Twój ślubny już powrócił - super -doczekałaś się w końcu ![]() papalinka,ja-ika,czarna,tancerka gratuluję Wam córeczek
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wczoraj wzięłam ostatnią globulkę na infekcję i już dzisiaj (po trzech miesiącach) można działać. Mam nadzieję,że nie będę mieć takich akcji bo podobno wszystko już ok.
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synek upodobał sobie prawą stronę mojego brzuszka. Jak kopie to tylko z tej jednej strony.
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja po szczycie mam tak masakrycznie brzuch spiety ze powinnam tego unikac i zawsze na drugi dzien mam sluz podbarwiony krwia, wiec tz zostal odstawiony na bok ![]() butterfly, ja z poczatku ciazy mialam zakaz do 17 tc, w noc poslubna mielismy zielone swiatlo i co z tego jak tydzien pozniej wyladowalam w szpitalu znowu z plamieniami heh wiec do konca ciazy znowu zakaz
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-05-19 o 10:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

ale lepiej mi jak to co czuje tutaj napisze bo dziś już Adi Za mną chodził i pytał -mamo bo pio stało...dlaczego jesteś smutna.... Ją mu mówię że dlatego że taty nie nie ma a Adi na to mld martw się niekt wróci z pracy . Normalnie zaskakuje mnie myślenie mojego łobuziaką
) ale robi to też dla Was, dla Ciebie 
Odpoczywaj!
Ładnie się błyszczą i w ogóle 

jutro przyjedzie po mnie tz, jedziemy jeszcze na chwile do jego miasta, posiedzimy moze do wtorku, srody, zeby tz troche odpoczal bo caly zeszly tydzien tyral na budowie i wracamy do siebie...nastawialam sie zeby wracac w czwartek ale noga mi nie przechodzi i chcialabym jak najszybciej isc do lekarza...chociaz nie wiem czy cos jeszcze mi poradzi ehhhh nie chcialabym za duzo tabletek lykac (juz antybiotyk mialam)...mam nadzieje ze to ugryzienie nie zaszkodzilo Bartusiowi 
[/RIGHT]

nie wiem co tam może boleć?
tak się dzieje, dzwoniłąm do lekarza - kazał mi wziąć NO-SPĘ 2 razy dziennie i jak nie przejdzie do poniedziałku to mam się do niego zgłosić - dziewczyny miała tak któraś z Was taki ból? w tym miejscu ?
i koniec końców był taki, że każdy z nich próbował mnie na tej randce pocałować i tylko mojemu TŻ się to udało (a raczej tylko jemu na to pozwoliłam). I na koniec snu byłon pokazane jak wszyscy faceci razem stali w kółku i pytali się wzajemnie: "i co i co, komu się udało ją pocałować"
ja prasowałam firanki, on później je dzielnie zmieniał i sprzątał chatę - a ja sobie siedziałam bo kazał mi nic nie robić, nawet przed deską do prasowania mi krzesło postawił i powiedział, że mam co najwyżej prasować na siedząco
jak wzięłam no-spę to mniej bolało i nie było takie twarde tam.... a boli mnie praktycznie przy każdym ruchu, jak wstaję, jak ubierałam spodnie, jak się odwracam w łózku z boku na bok i najgorsze - jak chodzę 

ale już tylko 3 weekendy Mu zostały i potem każdy kolejny spędzamy razem