|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Ja przemywam octeniseptem+ gazik... Mam jeszcze te gaziki nasączone spirytusem, ale boję się użyć, bo Sofia ma dość suchą skórę i już zauważyłam, że jej się troszkę łuszczy w okolicach pępka od tego przecierania ![]() A, mi się jeszcze przypomniało! Dziewczyny, których maleństwa mają problem z gazami. Ja zakupiłam jeszcze w ciąży te katetery Windi (http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dla-niemowlat ) jeszcze na szczęście nie musiałam używać, ale może Wam się przyda info o tym. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() W końcu się doczekaliście ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-18 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
![]() dziś cały dzień spędzony z Tż i rodzinnie więc nawet chwilki czasu nie miałam żeby wpaść.. zaraz może spróbuję nadrobić chociaż troszkę |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój tż jak widzi ze mi sutki sterczą to pyta.."kochanie Tobie to zimno czy może się podjarałaś" ![]() dobranoc wszystkim..kolorowych snów .. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój mąż też się szlaja ... pojechał na zlot 0 6 rano, 350 km stąd ... wraca już ale w nosie go mam, miał być koło 21, ja idę spać. wstawałam do Przemka całą noc, potem nie miałam kiedy odespać (położyłam się koło 16 jak zasnął drugi raz ale nie umiałam spać, ciągle się budziłam). teraz Młody w końcu padł od 18 więc się położę bo pewnie wstanie za dwie godziny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i jesteście już w domku w komplecie ![]() czekamy na ciąg dalszy opisu ![]() ![]() Cytat:
![]() tyle, że u mnie to nie jest skurcz a mały wiercipięta ![]() Cytat:
![]() dzięki za linki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||||
Zakorzenienie
|
Aaś - jak miło czytać, że u Was taka sielanka
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() szykuję się szykuję ![]() ![]() ale wydaje mi się, że Wiktorek jeszcze chce posiedzieć w brzuszku.. ![]() Cytat:
ale w sumie lepsze to niż przybieranie na wadze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale wieści !!! W końcu możemy powitać Lilkę ![]() GRATULACJE Mamusiu !!! niech mala zdrowo się chowa ![]() a z karmieniem na pewno się rozkręci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że ten uśmiech wynagradza wszystko ![]() nasza nocka minęła na szczęście rytmicznie, co 2h pobudki na jedzenie, co do dzisiejszej mam pewne przeczucia ![]() edit: pisane o 20, usnęła przy Mozarcie na godzinę, potem zaczęłam ją usypiać na ręlach- od 21:30 do 22:30, nic z tego. Pojadła 15 minut i nie śpi, więc opuściłam sypialnię i zostawiłam z nią tatusia. Cytat:
Ada, wiem, że łatwo się mówi, ale musisz wierzyć, że wszystko jest dobrze i spokojnie czekać, ukołysać jakoś hormony i nie pisać czarnych scenariuszy. Co do wagi- moja córka urodzona w 37t0d ważyła 2400 i jedynym objawem wcześniactwa u niej były cechy budowy. Mam nadzieję, że Gabryś jeszcze poczeka cierpliwie na swoją kolej ![]()
![]() |
#2499 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Banka, moja położna mówiła, że te niemieckie krople w Anglii i Niemczech podają wcześniej niż przed ukończeniem miesiąca i sugerowała mi, że ona jako przedstawicielka służby medycznej nie może mi powiedzieć: Pani Asiu spokojnie proszę podać dziecku, ale że to moja -matki- decyzja. Odebrałam to jako sugestię, że nic się nie stanie jak poda się dziecku wcześniej! Nam zaleciła krople Bio Gaia, któraś dziewczyna już o nich wspominała. Pomogły, chociaż położna wątpiła i zapisała od razu Delicol, który mieliśmy włączyć po 2-3 dniach, gdyby te naturalne nie pomogły. Ale już po pierwszych dwóch użyciach było o niebo lepiej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Pearl, Kinga!!!! Gratuluję Wam dziewczynki! Chowajcie się zdrowo! Dwa tak różne porody, ale szczęście tak samo ogromne ![]()
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było tak..Lekarz prowadzący powiedziała, że jak nie urodze w terminie to mam się następnego dnia zglośić do szpitala/przychodni na KTG gdzie chce rodzić.. Od rana w poniedziałek nie dało się na KTG dodzwonic, wiec po 2,5 godzinie wiszenia na telefonie pojechalam.. Już była 11, albo 12 i nie było miejsc, zapisałam się na drugi dzien (wtorek).. A że myslałam,że mi sie wody sączą to poszłam na IP..Tam mi zrobili KTG i sprawdzili wody najpierw na wkładce i wyszło pozytywnie, a potem na fotelu i ze jednak nie..KTG w normie,skurczy brak wody się nie sączą to do domu.. We wtorek poszłam na KTG.. Potem z zapisem do gina.. On zbadał-szyjka zamknięta, długa,KTG w normie, skurczy brak w piątek kolejne (po 3 dniach)... W piatek KTG w normie, skurcz 1, szyjka długa i zamknięta.. USG mi może zlecić ale nie ma miejsc.. dopiero za miesiac wiec bez sensu.. kolejne badanie we wtorek (czyli po 4 dniach -już 9 dzien po TP).. I w zasadzie tyle.. a i w środę(10 dzien po TP) do szpitala.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-18 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzielnie sobie poradziłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem czy podołam z karmieniem.. ale bardzo bym chciała ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2.a to wizaż złośliwy ![]() 3. super ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propo laktatora, pisałaś, że chcesz wypróbować medele mini electric. w Krakowie są wypożyczalnie laktatorów, w Wawie też powinny być. Wszystkie krakowskie dysponują właśnie tym laktatorem. Ash, a ile razy tym octaniseptem obrabiasz? ja miałam w szpitalu powiedziane, że 4razy, po czym położna przyszła, kazała odstawić go i przemywać tylko wodą. według niej oct. tylko jak coś się dzieje (niedobrego) z pępuszkiem. Helenka straciła swój po 6 dniach.
J + D = H ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-05-18 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
marchewko jednak nievrodzisz
![]() U mnie też zwiastunów porodu brak, wiec jutro jadę na komunię do chrzesniaczki, jakieś 50 km od domu. No ale to mala odległość jakby co. A dzisiaj byłam z malzem na rybach, ale nic nie zlowilam. Slaby wędkarz ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Kinga GRATULACJE!! W końcu! Za to leżenie należał się szybki poród ;-)
Co do pepkow to w szpitalu codziennie psikali dziewczynom octeniseptem wieczorem. Nawet bez wacika. Psik i tyle. Ali odpadł pierwszej nocy po powrocie a Majce po dwóch dniach ![]() A my dziś mieliśmy pierwszy dziwny atak płaczu. A raczej ryku... Pomasowalam Ali brzuszek bo był twardy i po minucie zasnela kamiennym snem... Albo zaczynamy przygodę z kolkami (nie za wcześnie? w poniedziałek będą miały 3 tyg...) albo Ala nie przepada za arbuzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry! mam kryzys
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milej niedzieli dziewczynki! slonce juz pieknie swieci, wiec zapowiada sie super dzien. |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Wtajemniczenie
|
ale się fajnie nocka zaczęła ... Przemek spał od 21.30 do 2.30, pierwszy raz w swoim krótkim życiu tak długo. a od 4 już w ogóle nie śpi
![]() Diabli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie często boli i nic .Polecam ciepłe okłady, ręce Tżta i paracetamol i polegiwanie ![]() Życzę miłej niedzieli wszystkim ciężarówkom i mamusiom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane, szczegóły wkrótce tylko ogarnę się po powrocie do domciu... całuski
#2510 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do kolek to chyba właśnie jakoś jak są 3 tyg dostają. Cytat:
![]() Cytat:
Jakiej firmy podajecie witaminę K i D ?
![]() |
#2511 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() 7 dzien po TP.. już miałam wczoraj nadzieje, bo mnie trochę i kręgosłup bolał i brzuch i skurcze miałam-ale te nie bolesne.. ale wszystko jak ręką odjął i w nocy jedyne skurcze jakie miałam to łydek ![]() ![]() _pola i xal, wy 3 dzien po tp,co Wam lekarze mówili, jakie miałyście badania?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-19 o 07:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze troszkę
![]() ![]() Cytat:
Żadnych. Dzisiaj idę na ktg, które pewnie będzie idealne, więc jutro do lekarki po L4 i 23 do szpitala.
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj? ale to na IP??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Tak, dzisiaj na IP w obojętne jakim szpitalu, ale ten od lekarki mam najbliżej.
Powiedziała, że w weekend, a że wczoraj nic się nie działo to mi się nie chciało jechać. Ona chyba chce się w poniedziałek upewnić, że nic się nie zaczyna wypisując L4.
#2515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Diabli biedaku, jeszcze kilka dni ![]() --- dzień dobry ![]() dziecko mnie dziś trochę zestresowało bo nie chciał dać znaku rano ![]() ![]() pogoda boska ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
jasna cholera skonczyloo mi sie mleko!!!
a jest swieto i wyszukuje apteki dyzurne ![]() poczatek nocy byl masakra, o 1:30 taaaak krzyczala ze szok i nic nie pomagalo ![]() alepotem padla i spala do 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Diabli, współczuję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dostalam ze szpitala po 12 kapsułek D-vitum i K-vitum, a potem będę podawać w kropelkach Infavit Baby D3+K - łatwiejsza forma. A czemu pytasz? Jest jakaś różnica jakościowa w nich? Dziś nawet pospaliśmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Wtajemniczenie
|
helloł,
mężu juz wybył do roboty, wczoraj mu pomagałam w biurze ale chyba się zbytnio nie nadaję, po 3 godz przed kompem mój kręgosłup sie zbuntował i bolał, potem jeszcze do 23 ![]() ![]() coś czuję że też dołączę do szanownego grona przeterminowanych mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.