W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 08:23   #3391
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

dodam jeszcze info, że 24 maj noc restauracji

http://nocrestauracji.pl/

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:30   #3392
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Roxi widzę, ze wczoraj był jakiś dzień gdzie naskrobali nieźle ci nasi wybrankowie.

Madi wczoraj byli znajomi do pozna, ale między sobą bardzo mało rozmawialiśmy, teraz wymieniamy konieczne uwagi i zdania, nic więcej :P

Bezik dzisiaj chyba się jeszcze nie obudził.. Co za leniuch, wypoczywa z okazji 8msca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak dziś nastroje? topór wojenny zakopany?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:30   #3393
sarna405
Zadomowienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Witam się i ja z rana
dziś już mi lepiej nie mam takiego parcia na pęcherz
Eline -blatch ja już rodziłam a wczoraj gdy mnie ten pęcherz tak bolał zastanawiałam sie czy nie rodzę mąż najlepszy jak byś rodziła to by ci wody odeszły
ROXI1980 dziś emocje opadna pewnie najgorsze jest to czekanie mówi ze idzie na autobus a ty czekasz i czekaszjak sobie zagrabił to więej go nie puszczaj kara musi byc
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:50   #3394
fiazo
Zakorzenienie

we wtorek wracam na 8dni do pracy i mam wewnętrznego stresa, już drugi dzień koszmary mi się śnią związane z pracą

Synek
Stary 2013-05-19, 09:10   #3395
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Roxi...nie chcialabym byc dzis Twoim Tz....oj ja dalabym mu do sluchu...zebys Ty!w ciazy sie stresowala i o niego martwila....wzbudz w nim wyrzuty sumienia...ale jestem wredna...no ale czasem trzeba dla dobra ogolu..
Cytat:
Roxi widzę, ze wczoraj był jakiś dzień gdzie naskrobali nieźle ci nasi wybrankowie
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ROXI1980 dziś emocje opadna pewnie najgorsze jest to czekanie mówi ze idzie na autobus a ty czekasz i czekaszjak sobie zagrabił to więej go nie puszczaj kara musi byc
Moje emocje jeszcze nie opadły. Spałam dziś u małego, żeby tego smrodu nie wąchać, książę jeszcze śpi i dobrze, do przed 10 teściowa zabiera Norberta na cały dzień i wtedy sobie ulżę, co ma dziecko słuchać wrzasków, nie? A mam zamiar mówić bardzo głośno... tak, żeby każdy nerw w tej resztce mózgu "drgnął" jak dzwon Zygmunta To na kacu działa najlepiej... Ja rzadko bywam wredna, ale jak już mi ktoś zajdzie za skórę, to nie ma przebacz

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:12   #3396
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Hej Dziewczyneczki

Małż w pracy, biorę się za obiadek powoli.
Co do wyglądu w ciąży to ja ostatnio się zaczynam zastanawiać czy ja w ogóle do połowy lipca będę z domu wychodzić. Grubo się czuje i ociężale jak smok. Zauważyłam że zaczynam łazić jak pingwinKolebie się z boku na bok jak się przełażę.
Nigdy w krótkich spodenkach nie chodziłam bo ja raczej z tych kluseczkowych ludków i nóżki krótkie i pulchne ale taraz to już masakra totalna i 12 kg na plus

Ale w ramach tego samopoczucia upiekłam wczoraj kruche z rabarbarem i zjadła chyba z pół blachy. No już gorzej chyba nie będzie

En Twojemu Tż należy się solidne lanie, mój tam też się do pomocy nie wyrywa ale jak go poproszę o coś to robi. Ociąga się ale robi
Oni to potrafią docenić chyba to co robimy jak nas nie ma dopiero. Jak byłam teraz tydzień w szpitalu i lodówka zaświeciła pustką, gary puste i pranie nie zrobione to mój był mega zdziwiony. Oni myślą że to się samo robi i jest to naturalny stan rzeczy.

Fiazo nie stresuj się bidulko bo dzidziuś będzie nerwowy. Dasz radę

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-05-19 o 09:14
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:14   #3397
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Hej!

Ja znowu wstałam o 6 i leżałam.. A o 21 będę nieprzytomna :/

Teraz już po śniadaniu i dokładnym zaplanowaniu tygodnia i wydatków. Oj nazbierało się tego znowu... Ja nie wiem, skąd mam brać te pieniądze, chyba zacznę kraść. Muszę kupić w końcu jakiś mebelek dla Małego, bo wszystkie jego rzeczy się walają w kartonach na podłodze :/ I farby i wszystko... A chciej kupić coś lepszej jakości, to bankrut jak nic.

Enleeve my idziemy prawie łeb w łeb Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi I moje dziecko jest podobne wagowo do Twojego Trzymam kciuki za pieska!

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:20   #3398
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Witamy się z Adasiem w 28 tc czyli 7 m-cu

Ja dziś dalej lezakuje, noc w miarę przespana, choć jak obudziłam się po północy na siku to potem godzinę nie mogłam zasnąc. Ale jak juz usnęłam to do rana.

Czasami Mały tak mocno wypchnie mi się koło pępka, że boli jak nie wiem co.....

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Wróciła gadzina! TERAZ... Pod wpływem Rozmowa była krótka:
- spier***** spać i niech Cię już nie oglądam!
- a mogę siku?
- ..................
Już chrapie... "zapłaci" mi jutro, dziś mam taki nastrój, że chyba pierwszy raz w życiu dostałby w ryj, jakby dyskutował
Oooo nie dziwie Ci się, się zapieniłaś.....przegiął

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj na mnie kolej z bezsennością..mialam tak koszmarny sen ze zasnąć juz od godziny nie mogę. Igor chyba wyczuł mój strach (nie pamiętam kiedy aż tak się bałam)i kopal jak najety....teraz do tego troszkę podbrzusze mnieboli..lekko jak na okres...
Tak się zastanawiam czy ja skurcze rozpoznam...wiem głupie...ale okresy bywały bezbolesne...eh..oczywisc ie teraz milion myśli przez to ze spać nie mogę...
Ojjj wiem jak koszmar może zepsuc czasami nawet cały dzień....
Ja też nie wiem czy rozpoznam skurcze, tym bardziej jak mnie lekarz nastraszył w szpitalu, że nawet lekki ból brzucha u niektórych może być groźny a mnie pobolewa od dwóch dni, ale nie chce do szpitala...

Cytat:
Hej dziewczyny zaraz Was nadrobie z komórki a tymczasem witam się z auta jadąc na wystawę z psiakiem i w 32 tygodniu czyli 8 mscu ciąży
za 8 m-c.
Trzymam kciuki za pieskowego synka

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

zapomniałam wam wczoraj napisać, że podczas nocy muzeów spotkałam się z uprzejmością ludzi z racji ciąży, było na prawdę miło
Fajnie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:29   #3399
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Dzień dobry, ja dziś jeszcze optymistycznego nastroju nie mam. Poprawi mi się, jak przebrnę przez choć połowę sprzatania w domu... dobrze, że wiem gdzie majtki leżą...

En uświadomiłaś mi, że my już prawie kończymy pierwszy tydzień 8 miesiąca.
Tobie gratuluję wejścia w 8 no i samych kolejnych sukcesów na wystawie!

Śniła mi się dziś Mela i Oliath, w roli dwóch przyjaciółek od serca Tylko Mela, miałaś na głowie mnóstwo loczków

Ide sobie, spróbować pokonać choć trochę tego "burdlu" zanim on pokona mnie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:31   #3400
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Brzuszki Pępuszki.
Witam się z kawusią inką z lodami karmelowymi. Pychota
A my wczoraj byliśmy normalnie na imprezie z Antoniem no i z TŻtem zapomniałabym dopisać Śmialiśmy się strasznie bo mały tak dokazywał w towarzystwie szczególnie, że pory wieczorne i nocne to jego największa aktywność. Każdy chciał dotknąć brzucha a Antonio nie szczędził kopniaków ku uciesze gości

Cytat:
Moje emocje jeszcze nie opadły. Spałam dziś u małego, żeby tego smrodu nie wąchać, książę jeszcze śpi i dobrze, do przed 10 teściowa zabiera Norberta na cały dzień i wtedy sobie ulżę, co ma dziecko słuchać wrzasków, nie? A mam zamiar mówić bardzo głośno... tak, żeby każdy nerw w tej resztce mózgu "drgnął" jak dzwon Zygmunta To na kacu działa najlepiej... Ja rzadko bywam wredna, ale jak już mi ktoś zajdzie za skórę, to nie ma przebacz
Tak zdecydowanie moje metody stosujesz. To powodzenia choć widzę, że TŻ ma marne szanse w tym starciu
Cytat:
dodam jeszcze info, że 24 maj noc restauracji

http://nocrestauracji.pl/
Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Nie nadrobiłam, zajrzałam się tylko pochwalić, że wygrałam Roana Maritę razem z fotelikiem Maxi Cosi cabrio fix w dobrym stanie za 400 zł
miłego wieczorku
Fiu fiu brawo za taka wygraną Daj fotki jak dostaniesz
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kurcze jak się zabraliśmy za sprzątanie, to normalnie takiej weny dostałam, że aż z szafek w kuchni wszystko powyciągałam, odkurzyłam, lekkie przemeblowanie w środku zrobiłam.. wszystko jest na błysk.. Mąż łazienkę wysprzątał, podłogi umył, w kuchni mi pomógł i skończył LEDy i listwy przyklejać..

No to się chwalę.. ze specjalną dedykacją dla Neni
Ale super to wygląda. Ja mojego TŻta nie moge zagonić a też muszę takie oświetlenie założyć. Gdzie kupowaliście te LEDy? I jakie i za ile??
Cytat:
Wróciła gadzina! TERAZ... Pod wpływem Rozmowa była krótka:
- spier***** spać i niech Cię już nie oglądam!
- a mogę siku?
- ..................
Już chrapie... "zapłaci" mi jutro, dziś mam taki nastrój, że chyba pierwszy raz w życiu dostałby w ryj, jakby dyskutował
Ojojo biedaczek już pewnie czuł co go czeka
Cytat:
Hej dziewczyny zaraz Was nadrobie z komórki a tymczasem witam się z auta jadąc na wystawę z psiakiem i w 32 tygodniu czyli 8 mscu ciąży

To trzymam za pieskowego synka i gratuluję zaszczytnego 8 miesiąca
Stary 2013-05-19, 10:07   #3401
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Eline -blatch ja już rodziłam a wczoraj gdy mnie ten pęcherz tak bolał zastanawiałam sie czy nie rodzę mąż najlepszy jak byś rodziła to by ci wody odeszły
tez bym chyba wolała... ja mam podwyższony prób odczuwania bólu.. nawet cp i pęknięcie nie bolało aaaż tak. i tłumaczyłam pani dyspozytorce że to niemożliwe, bo aż tak to mnie nie boli. tym bardziej że dość szybko też się przyzwyczajam do bólu... więc czasami nie jestem w stanie tak do końca tego cenić obiektywnie. ale mam nadzieję, że będę w stanie określić że to ten rodzaj bólu...

Cytat:
hihihi.. wcale się nie dziwię że jesteś wściekła. Jets to najbardziej wkurzające, jak partner się nie odzywa, nie odbiera telefonu lub po prostu nie daje znaku życia niż nawet to że przyjdzie zrobiony.. przynajmniej dla mnie.

Envl: 3mam kciuki za psiaka! i brawa za 8my miesiąca jak TZ?

czarownica: w trakcie remontu nie ma co sprzątać.

Magolina: brawa za 7my miesiąc!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:12   #3402
yevele
Zadomowienie

Cześć laski

Margo, tak przeczytałam Twoją relację z tego usg, i raczej się NIE wybiorę jak będą u mnie, a szkoda, ale dzięki Tobie nerwy i siły oszczędzone
Stary 2013-05-19, 10:25   #3403
surka
Zakorzenienie

Cytat:
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:26   #3404
lachryma
Zakorzenienie

dzień dobry )

ale piękny dzień, w sam raz na leżenie

patrzę na tą gazetkę z biedry i myślę nad wkładkami laktacyjnymi dada, są bardzo tanie. chciałam kupić wkładki TT, ale one są parę razy droższe. znacie jakieś opinie o tych z dada?

En- gratki za tydzień i... miałaś odpoczywać tak?

Wczoraj zadzwoniła do nas żona kuzyna i powiedziała, że ma dla nas kołyskę po swojej córci. ponoć fajna, bujana automatycznie, z muzyczką. cieszę się bardzo, bo nie miałam za bardzo gdzie trzymać malutkiej na dole w salonie. będzie sobie leżeć w kołysce.
no i wczoraj miałam pierwszą jazdę nowym autkiem, jestem bardzo zadowolona i już uwielbiam tego Francuza
Stary 2013-05-19, 10:26   #3405
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Śniła mi się dziś Mela i Oliath, w roli dwóch przyjaciółek od serca Tylko Mela, miałaś na głowie mnóstwo loczków
Zawsze chciałam mieć loki a nie proste druty jakie mam.

Witam

Mnie się znowu seks śnił. Ale na męża nadal zła jestem i się do niego nie odzywam więc nici z realizacji.
Dziś kolejny dzień byczenia się bo coś mnie szyjka kłuje.
Obiadek wstawiony więc mogę dalej leżeć.
A tak poza tym to nie piszcie jak sprzątacie bo ja nie zrobiłam wczoraj nic i jak wieczorem spojrzałam na łazienkę to aż płakać się chce. Ale odczekam, żeby przestało mnie boleć. Może w pon lub we wt się zbiorę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:32   #3406
lachryma
Zakorzenienie

magdalennne, jak kocyki z biedry po potraktowaniu je automatem z 40 stopniami? żyją?
Stary 2013-05-19, 10:43   #3407
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze jak się zabraliśmy za sprzątanie, to normalnie takiej weny dostałam, że aż z szafek w kuchni wszystko powyciągałam, odkurzyłam, lekkie przemeblowanie w środku zrobiłam.. wszystko jest na błysk.. Mąż łazienkę wysprzątał, podłogi umył, w kuchni mi pomógł i skończył LEDy i listwy przyklejać..

Ale masz sterylnie

Cytat:
witam w 32 tygodniu czyli 8 mscu ciąży
i dla pieskowego synka

Ja jeszcze chwilę poleżakuję, potem grill u rodziców, może jakiś spacer. Dziś śpię u rodziców, u mnie łazienka dalej w rozsypce, a na wizytę do gina trzeba się odpowiednio przygotować
Stary 2013-05-19, 10:45   #3408
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: czyli prezent od męża djechał? a w końcu co kupiliście? bo chyba przegapiłam..

mela: ja wczoraj nic nie zrobiłam na pocieszenie... odpoczywaj

Zapomniałam się ostatnio zapytać ile szyjka ma gina.. chociaż mówił że jest ok i zalecał odpoczynek. ale to taki normalny odpoczynek bo ostatnio też mnie tak lekko kłuje...
W ogóle ostatnio jakoś coraz więcej różnych drobnych dolegliwości się pojawia...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-19, 10:48   #3409
fiazo
Zakorzenienie

Ale mi się nie chce siedzieć na zajeciach.gratuluje nowych tygodni

Synek
Stary 2013-05-19, 10:57   #3410
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dzień dobry )

patrzę na tą gazetkę z biedry i myślę nad wkładkami laktacyjnymi dada, są bardzo tanie. chciałam kupić wkładki TT, ale one są parę razy droższe. znacie jakieś opinie o tych z dada?

En- gratki za tydzień i... miałaś odpoczywać tak?

Wczoraj zadzwoniła do nas żona kuzyna i powiedziała, że ma dla nas kołyskę po swojej córci. ponoć fajna, bujana automatycznie, z muzyczką. cieszę się bardzo, bo nie miałam za bardzo gdzie trzymać malutkiej na dole w salonie. będzie sobie leżeć w kołysce.
no i wczoraj miałam pierwszą jazdę nowym autkiem, jestem bardzo zadowolona i już uwielbiam tego Francuza
Co do wkładek słyszałam, że są ok jak na tą cenę. Ale Ci fajnie z tą kołyską też patrzyłam na takie ale ceny dość wysokie wiec na razie sobie odpuszczę. Najwyżej kupię pòźniej.

A w co bedziecie ubierać maluszki zaraz po porodzie w szpitalu? W body i pajacyki czy kaftaniki i geterki? Pajacyk tylko na body sie zakłada? Nie da sie na gołe ciałko?

Stary 2013-05-19, 10:59   #3411
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
magdalennne, jak kocyki z biedry po potraktowaniu je automatem z 40 stopniami? żyją?
Ja też potraktowałam swój automatem w 40 stopniach i nic złego sie nie stało nadal mięciutki, i w końcu tez pachnący

Cytat:
dzień dobry )

Piąteczka kochana bo ja też dzisiaj cały dzień leżę

A co do tych wkładek to ja kupię i wypróbuje, skoro tanie to przetestuje

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-05-19 o 11:01
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 11:00   #3412
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej mamuski

Ale fajna pogoda idziemy niebawem na spacer z malym i szw.

gratuluje nowych tyg

Tz widze ze sie nie spisuja,moj tez mnie drazni jak mowi ze juz idzie od kogos a go nie ma 40 minut ( a droga jest na 15 minut) to zawsze mowi ze stał z kims itp ale przez 40 minut nie ma czasu napisac sms ani odebrac .. no coż ..

wczoraj bylismy w tym kinie na iron men 3 naprawde fajny film ( jak ktoś takie lubi:P) i z 3 czesci ten mi sie najbardziej podobał ale mam wyrzuty sumienia lekkie bo.. nie wiedzialam ze bedzie tak glosno efekty jak byly jakies akcje... i Zuzinka za kazdym razem sie tak ruszala niewiem czy sie bala czy coś Ale trzymalam ja kurczowo tzn brzuch chcialam przytulic i tylko tz sie pytal co sie dzieje czy mnie coś boli.. biedna. ale zaraz zjem lodzika zeby poprawic jej humor

Mam okazje kupic mate z fisherprice rainforest i hustawke tez z tego o taka :

http://alejka.pl/fisher-price-hustaw...est-m6710.html

Za 130 zł... i niewiem czy sie zdecydowac,tz oczywiscie huknol na mnie ze bedzie jeszcze czas na kupowanie takich rzeczy bla bla bla.. a ja niewiem bo wsumie mam jeden bujaczek ale ta hustawka jest fajniejsza sama sie buja melodyjki itp...

lece sie zbierac pozniej zagladne

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 11:01   #3413
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
we wtorek wracam na 8dni do pracy i mam wewnętrznego stresa, już drugi dzień koszmary mi się śnią związane z pracą
jak tylko 8 dni to zleci a potem już L4?

Cytat:
to będzie ostro, no i dobrze, mógł chociaż zadzwonić i powiedzieć, że wróci później a nie ty się martwisz

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyneczki

Małż w pracy, biorę się za obiadek powoli.
Co do wyglądu w ciąży to ja ostatnio się zaczynam zastanawiać czy ja w ogóle do połowy lipca będę z domu wychodzić. Grubo się czuje i ociężale jak smok. Zauważyłam że zaczynam łazić jak pingwinKolebie się z boku na bok jak się przełażę.
Nigdy w krótkich spodenkach nie chodziłam bo ja raczej z tych kluseczkowych ludków i nóżki krótkie i pulchne ale taraz to już masakra totalna i 12 kg na plus

Ale w ramach tego samopoczucia upiekłam wczoraj kruche z rabarbarem i zjadła chyba z pół blachy. No już gorzej chyba nie będzie

En Twojemu Tż należy się solidne lanie, mój tam też się do pomocy nie wyrywa ale jak go poproszę o coś to robi. Ociąga się ale robi
Oni to potrafią docenić chyba to co robimy jak nas nie ma dopiero. Jak byłam teraz tydzień w szpitalu i lodówka zaświeciła pustką, gary puste i pranie nie zrobione to mój był mega zdziwiony. Oni myślą że to się samo robi i jest to naturalny stan rzeczy.

Fiazo nie stresuj się bidulko bo dzidziuś będzie nerwowy. Dasz radę
też bym zjadła ciasta z rabarbarem

Cytat:
Dzień dobry

Czasami Mały tak mocno wypchnie mi się koło pępka, że boli jak nie wiem co.....
brawo za 7 miesiącja tez mam ból jak mały wypycha się w okolicach pępka
Cytat:

ślicznie, perfekcyjna kuchnia
Cytat:

brawo za 8 miesiąc i trzymam kciuki za pieska

pogoda dzisiaj piękna więc może pospacerujemy dzisiaj, teraz piję inkę i zajadam ciasteczka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 11:11   #3414
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

U nas też piękna pogoda. Siedzę w parku z moja jamolką a ta gania piłkę jak szalona już sie nauczyła ze jak mi nie przyniesie piłki do ręki to sie nie schyle :banghead: gdyby nie to że mi burczy w brzuchu to bym sie stad nie ruszała. Ostatnio bardzo mi doskwiera grawitacja Wam też?

Stary 2013-05-19, 11:20   #3415
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

ghia: tak też...

Ale wy wszystkie na świeżym powietrzu.. ja chyba pójdę poczytać na balkon.. bo jest ciepło ale orzeźwiająco...na spacer samej mi się nie chce, a mąż zaczął się w końcu uczyć na egzamin...

fiazo: no i czas na l4 co? właśnie spojrzałam na Twój suwaczek i ja tak poszłam jakoś jak Ty teraz jesteś...a co za zajęcia?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-19, 11:30   #3416
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ja weszlam na chwilkę się przywitać, troszkę ponadrabialam i gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
U nas tydzień 34, następna wizyta we wtorek i postaram się oczywiście zdać Wam relacje
Muszę się usprawiedliwić że teraz nadal mam problem z oczami więc będzie mnie napewno znacznie mnie niż kiedyś, staram się zaglądać i być na bierzaco, ale teraz mieszkam u teściów i tutaj są jakieś modernizację sieci energetycznej często wyłączają prąd i wtedy jestem odcięta od internetu, tak że nie martwcie się i nas gdybym się któregos dnia nie pojawiła. Ja powoli zdrowieje, nadal jeszcze potrzebuje asekuracji przy chodzeniu bo mój blednik jeszcze nie pracuje poprawnie i jestem dość słaba ale sytuacja z dnia na
dzień się poprawia i jestem dobrej myśli że do urodzin Tymusia dojde w miarę do zdrowia.
Miłej niedzieli pozdrawiamy

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 11:48   #3417
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ewusia: super ze cały czas stan zdrowia się poprawia,a malutki ciągle rośnie. Tym bardziej ze wg om mamy ten san termin porodu. No a ty będziesz miała tymka szybciej przy sobie. Szybkiego powrotu,teraz na pewno z dnia na dzień szybciej będzie następować poprawa

Perse: dzisiaj się zabieracie za pokoik?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-19, 11:50   #3418
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
U nas też piękna pogoda. Siedzę w parku z moja jamolką a ta gania piłkę jak szalona już sie nauczyła ze jak mi nie przyniesie piłki do ręki to sie nie schyle :banghead: gdyby nie to że mi burczy w brzuchu to bym sie stad nie ruszała. Ostatnio bardzo mi doskwiera grawitacja Wam też?

Ja to mam teraz takie dni że wydaje mi się że waże ze trzy razy tyle ile naprawdę. I wcale mi się ruszać doopki nie chce.
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja weszlam na chwilkę się przywitać, troszkę ponadrabialam i gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
U nas tydzień 34, następna wizyta we wtorek i postaram się oczywiście zdać Wam relacje
Muszę się usprawiedliwić że teraz nadal mam problem z oczami więc będzie mnie napewno znacznie mnie niż kiedyś, staram się zaglądać i być na bierzaco, ale teraz mieszkam u teściów i tutaj są jakieś modernizację sieci energetycznej często wyłączają prąd i wtedy jestem odcięta od internetu, tak że nie martwcie się i nas gdybym się któregos dnia nie pojawiła. Ja powoli zdrowieje, nadal jeszcze potrzebuje asekuracji przy chodzeniu bo mój blednik jeszcze nie pracuje poprawnie i jestem dość słaba ale sytuacja z dnia na
dzień się poprawia i jestem dobrej myśli że do urodzin Tymusia dojde w miarę do zdrowia.
Odpoczywaj i wracaj do zdrówka
Jeszcze kilka tygodni i będziesz mieć Tymusia w ramionach Dostaniesz wtedy takiej siły, że będziesz dla niego zdrowieć z minuty na minutę

Kurczę chyba zaprzestanę wchodzić na Allegro
Skusiłam sie na ten zestawik, nówka funkiel tylko bez metek za 18 zł z przesyłką. No żal było nie wziąć Kacperkowi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3253606084.jpg (71,9 KB, 24 załadowań)

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-05-19 o 11:51
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 11:53   #3419
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Fajnie, że się odezwałaś Za was szczególnie trzyma Zdrowiej i oszczędzaj się
Stary 2013-05-19, 11:54   #3420
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jako że sklepy pozamykane, pojechaliśmy na giełdę Na szczęście okazało się, że wszyscy sprzedający ładnie się stawili, ludzi też ogrom
Kupiłam sobie koszulę do karmienia za 20zł - jest dość cienka, ale na lato nie trzeba mi grubszej. Zobaczę jeszcze jutro na te w biedronie i może będę gotowa do rodzenia
Kupiłam też rożek usztywniany - zielony. Nasze dziecko ma większość rzeczy w zielonym kolorze. Biedne będzie cierpiało, bo matka lubi

Cytat:
Za tydzień
I dla psiaka

Cytat:
A musisz wracać? I może nie będzie tak źle

Cytat:
Kurde jakby nie mógł powiedzieć, że idzie gdzieś z kumplami... A ty siedź i się zamartwiaj... Nagadaj mu i to porządnie.

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Z kocykami wszystko w porządeczku, możecie śmiało prać
Za to okrycie kąpielowe z kapturkiem - nie biedronkowe, ale babyono już nie jest kwadratowe Jakoś tak dziwnie się ponaciągało na rogach - BUBEL!
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości