|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() mężu namawia na spacer, idę więc się ubrać i śmigamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje ![]() Diabli ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Dzień dobry ![]() My byliśmy w kościele jak zwykle na 10 ale dziś komunia wiec wróciliśmy i pojedziemy na 12 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
orientujecie sie czy w sklepach Żabka bedzie mleko dla młodej?
![]() żebym wlanego dziecka wykarmic nie mogla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
nie będzie, apteki szukaj co ma dyżur, czasami maja wywieszone w okienku która jest otwarta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś ciężka noc mnie czeka, tż idzie na nocke a ja sama z malutką zostanę, boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ile Zuzia wypija? masz za mało swojego mleczka? ![]() -- sateczka - gratulacje!!! witamy Małą Basię!! -- ash- u mnie w szpitalu niczym nie psikali pepka, na wypisie małego mam napisane pielegnacja pepka na sucho, położna mówiła to samo Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-19 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie ![]() nie rozumiem,bo ani pokarm nie zanikl calkiem,ani sie nie rozwinal... ![]() a pije koło60ml za jednym posiedzeniem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZiś za mną pierwsza "samotna" noc. Mała od 20 dawała koncert. Przysypiała na rękach. O 23 miałam już dość bo płakała strasznie, najgorsze że jak ona się zezłości to nie ma jak jej uspokoić, smoka nie chce, rączkami i nóżkami macha jak szalona. Aż się zezłościłam na nią. W końcu mi zasnęła na rękach. Musiałam ją przetrzymać bo ona to by chciała jeść co godz, wczoraj już dostała 130 ml i dalej nie miała dość. TŻ uparł się że zrobimy jej jeszcze 30 no i zjadła ale oczywiście zwróciła. A jest taka łakoma że nawet jak się zakrztusi mlekiem to za nic nie chce wypuścić smoczka z buzi. Jakby się bała że jej ktoś zabierze to mleko. Koniec końców zasnęła mi na rękach i tak ją tuliłam z godz żeby dotrwała do następnego karmienia, jak już była pora to ją odłożyłam a ta spała w najlepsze ![]() Dziś niby ma przyjść teściowa, wstępnie się umawialiśmy że przyjdzie na noc, ale tak się zastanawiam czy jest sens. Mała w sumie jej nie zna a i tak zasypia tylko w moich ramionach. Więc może powiem żeby przyszła z rana i zabrała małą na spacer a ja wtedy odeśpię, o ile będę mogła spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbys opisala moja dzisiejsza noc ![]() mloda taki nerwus,plakala ciagle,ja sie wscieklam a potem wylam bo glupia sie wsciekalam na wlasne malenstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas dzisiaj piękna pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama dziś wraca do siebie ![]() marchewka ja dzień przed porodem się szczypałam ![]() ![]() u nas też ![]() ![]() ![]() a jak on teraz wygląda? bo u nas dalej jest trochę tego czarnego Ashy my pępka w zasadzie nie czyściliśmy, w szpitalu kazali tylko wytrzeć po kąpieli i popskiać tym ocentisept. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 60 ml to nie aż tak dużo,, tyle spokojnie powinno znajdować się w piersiach... hmmm a próbujesz ją za każdym razem dostawić do piersi zanim podasz mieszankę?? Cytat:
ehh tak to jest z tymi naszymi dziećmi... czasem nie wiadomo o co im chodzi, ale denerwowanie się na bezbronne istotki nie ma sensu ![]() Mój też to Mały łakomczuch (ale jeszcze nigdy 130ml nie wypił ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz rade bez mamy.. 3mam kciuki ![]() Cytat:
![]() jeszcze walczę,dostawiam ale chyba się poddam... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
diabli dużo sił życzę
![]() vil a w nocy gdzie jesteś z Przemkiem? macie zgaszone światło? Sateczka ![]() axella jakie mleko podajesz małej? mam nadzieję że gdzieś kupisz mleko. ja już nie karmię od tygodnia a moje sutki dalej poranione i krwawią. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- wiem co czujesz. Mi też strasznie zależało, ale miałam bardzo mało pokarmu, a dokarmianie butlą wcale nie pomagało bo mała była za leniwa żeby ssać z cyca i mnie strasznie raniła. Bardzo żałuję że jej nie karmię cycem ale powtarzam sobie że nie ona jedna jest na butli. Ja to nawet cyca w buzi nie miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie chce sie na nią denerwować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Rodzice poszli z małą na spacer więc korzystam z okazji i idę zrobić odżywkę na włosy
![]() ![]() no i trzeba jakiś obiadek szykować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutne to ![]() no ale moze jeszcze sie uda..a jak nie.. no coz,bardzo szkoda ale nie poradze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Ash podobno jest różnica, wyczytałam na mamach marcowych, że nie podają bobika bo brzuch po nich boli...
Wasze pociechy dają Wam popalić, a ja płaczę bo moja śpi...Budzi się na karmienie, ewentualnie jakoś trzeba ją dobudzić. Jedynie daje czadu między 24-2 ale to nawet nie jest płacz a kwilenie i oglądanie świata u taty na rękach... Poza tym jak śpi to są momenty, że jest strasznie wiotka i już głupia się naczytałam i zwyłam - dostałam opieprz od TŻ, że czytam głupoty, pewnie ma rację, a ja chciałabym wiedzieć wszystko, a tak się nie da...Albo czy nie je za mało, albo czy przybiera na wadze, czy nie jest odwodniona. Masakra jakaś. Chyba będę nadopiekuńcza.... Poza tym, powiedział coś po czym wyłam jak dzika "Czy nawet jak będzie miała porażenie mózgowe to przestaniesz ją kochać? Bo ja nie. A jeśli Ty tak, to ja sam sobie poradzę z nią i będę kochać i będę się cieszyć, że mam dziecko" ;( Muszę się ogarnąć, ale tak cholernie się boję, że ten rok już do końca będzie paskudny, że szok. Muszę się cieszyć każdym dniem z nią i każdą miną i każdym gestem ![]() I napawać się widokiem zakochanego Taty w córce ![]()
#2540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuj jeszcze powalczyć, 3mam kciuki ![]() nie poddawaj się, odprężaj się jak karmisz albo odciągasz mleczko, puść sobie jakąś relaksującą muzyczkę i mów sobie"płyń mleczko, płyń ![]() ![]() <<ja tak mówię i działa ![]() === muszę iść wyprać kilka rzeczy ręcznie, potem się uszykować, TŻ nakarmi Małego z butli (bo mam sutki wymęczone po nocy ![]() potem do kościoła i do rodziców na obiad ![]() miłego dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
a w szpitalu dokarmiałaś?
my mamy mleczko hipp- bo takie dostawała w szpitalu. no ja też nie chce, dlatego aż się poryczałam jak można być takim głupim żeby się denerwować na taką małą kochaną istotkę. Trzeba się będzie jakoś relaksować przed nocką ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- MoTyleKsw to normalne że się martwisz o maleństwo. A byliście już u pediatry? Mi też się wydawało że moja nie przybiera na wadze a tu się okazało że wszytsko ok. Jeszcze teściowa co chwilę dzwoniła "ona jest na pewno chora", "ona jest za mała", "nie kąpcie jej codziennie", "ona za mało je". Eh przestałam odbierać tel i zawsze mówię że nie miałam czasu. Ciekawe jak zareagują jak się dowiedzą że mała je z butli. Bo jakoś się jeszcze nie złożyło żeby im powiedzieć. Axella powiem Ci że ja miałam strasznego stresa, rano wstawałam i pierwsza myśl czy mała się naje. I jak zaczęłam karmić mm to w tej kwestii poczułam ulgę bo wiem że nie jest głodna. Chociaż ona jest ciągle głodna. Dobra idę robić odżykwę ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-05-19 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sharp ![]() Powodzenia z teściową, może akurat będzie dobrze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nocka bedziekoszmarna,tż nie ma a ona wieczorami jest be.. tez moze wysle rodzicow dzis z malą to sie wykapie przynajmniej ![]() bo sie boje ze szum wody zagluszy placz malej i jak jestesmy same to sie nie kapie i czekam na tż ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a w aptece??/ ja dzisij dolaczam sie do tych niewyspanych ![]()
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
![]() jest szansa ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- ciekawe jak u klaudy88 się w koncu skonczyło i co u niej?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
mam mleko.. uratowaaaani
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
![]() A ja siedzę z odżywką na głowie, zrobiłam hennę na brwi i rzęsy i nabrałam jakiejś takiej motywacji do działania ![]() właśnie zjadłam ostatnie ciastko i trzeba przejść na dietę bo jeszcze 10 kg czeka do zgubienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marchewka ja co tydzień od 38 tc chodzę na ktg, oprócz tego gin robił mi usg z przepływami wtedy. Teraz jak byłam dał mi skierowanie na 23.05 do szpitala na wywołanie.
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w jego pokoju. śpię na kanapie a on w swoim łóżeczku. tylko że zazwyczaj już nie chce do niego wrócić ![]() jak śpimy jest ciemno, jak się obudzi to zapalam małą lampkę. heh tak mnie olśniło właśnie że to mądre dziecko, robi się jasno o 4 to uznaje że już dzień ![]() teraz walczymy od 4 rano ............. mam dość. chyba nie chcę żeby mąż wracał do pracy przez najbliższe 3 miesiące ![]() Cytat:
![]() tzn staram się jak śpi, ale wczoraj nie spał wieczorem, męża nie było, to stwierdziłam że będę wyrodna matka i idę - ale to był ekspresowy prysznic, Przemek płakał ale wynagrodziłam mu to przytulankami ![]() Cytat:
![]() ![]() moje dziecko jednak ma świetnie wyregulowany dzień ... nie śpi od 4-5, zasypia po 13-14 a wieczorami różnie .... cholera, jak go poprzestawiać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() wczoraj zjadłam milkę, toffifee i lody czekoladowe ... i chciałam jeszcze ale nic już nie było, męża w domu też i musiałabym cały wózek znosić z drugiego piętra żeby iść do sklepu. teraz też chce mi się słodkiego ![]() ...... zaś płacz ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-19 o 11:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.