|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz
przeczytalam relacje Perfuzji i sie troche szoknelam. to chyba pierwsza PM, ktora miala takie wpadki na slubie, albo po prostu sie nam do nich przyznala. w kazdym razie po tej relacji zlapalam wiekszego stresa.
najbardziej na slubie sie boje, ze jak bede szla przez sale slubow, ktora jest duza i do urzednika daleko to sie potkne albo zachwieje mi sie noga na obcasie i bede lezec jak betka. drugi stres to przysiega-oswiadczenie. boje sie, ze zaczne sie jakac.
Edytowane przez Kamiletta Czas edycji: 2013-05-19 o 14:01 |
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz
Cytat:
![]() a metro to fakt, w godzinach szczytu mamy przepełnione ![]() widziałam, że długo do wieży nie czekaliście-szczęściarze ![]() ja stałam w kolejce ponad 2 godziny witam w niedziele. nadrobilam pobieznie tylko i wpadlam tez tylko na moment akurat jak TŻ prysznic bierze
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna PMka z moich stron ![]() Cytat:
to dobrze ![]() Było cudnie ale uświadmiłam też sobie moją oponkę kolejny raz Teraz TŻ jedzie na mecz, a ja będę tabelkę na poradnię robić
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielę
) i zrobić porządki w szafie
|
#2585 |
|
potworkowa
|
Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.
Hejo
witam się w niedzielę w ogóle tego nie czuje, bo jestem na obozie... Pozdrowienia z Pienin
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Bedzie tiul na ławkach biały, taki co trzy ławki, zwisający tiul jasny fiolet i albo różyczyki z cimnego tiulu albo kwiaty ciemnofioletowe. Do tego 10 świeczników ze świecami fioletowymi i białymi.
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ależ pięknie dzisiaj ![]() A w ogóle to skończyliśmy z TŻ malowanie 3 tygodnie to trwało, bo czas mieliśmy głównie w weekendy. A ile mi się ręka natrzęsła jak malowałam równe linie przejścia między kolorami (taśma niewiele pomagała, bo farba pod nią podchodziła miejscami...). Ale z głowy wiadra wyniesione, folie wyrzucone. W przyszły weekend czyścimy co się da, montujemy karnisze, lampy itp. Potem wchodzi ekipa do prania wykładzin, a później to już można wnosić meble Brudna część remontu za nami, uff.Acha, wczoraj skleciliśmy tekst zaproszeń - dla gości, dla rodziców - i zawiadomień. No i domknęliśmy listę. Dzisiaj wieczorem puszczam zamówienie Szczegóły wrzucę, jak wrócę z opalania ![]() Kamiletto, dobry sen |
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ta różnorodność ras i bardzo wszędzie trzeba uważać na kieszonkowców :/długo czekałaś, nam się udało, aż przewodnik sam był zdziwiony, że taka mała, no i udało nam się, bo 3 była zamknięta, a jak podeszliśmy do kasy to otworzyli ![]() galeria lafayette robi wrażenie no i pola elizejskie ![]() byliśmy też w muzeum figur woskowych, ale takie sobie było tylko ta pogoda...
Edytowane przez Misia89p Czas edycji: 2013-05-19 o 14:51 |
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Jak dla mnie ok. ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Koleżance sukienka z tyłu się rozpruła i o północy przepłakała w łązience, że nie może być na oczepinach, mnie się ciągle tren zrywał i podziurawiłam welon, na przysiędze się popłakałam i jak mnie ksiądz pocieszył to się roześmiałam i teraz każdy mówi, że śmiałam się ślubując uczciwość Jednej dziewczynce podali danie jak dla dorosłych, pod kościołem sypnęli mi kwiaty prosto za cycki i musiałam sobie wygrzebywać (a miałam tam kasę schowaną i cud, że jej nie wyrzuciłam ). Jak wysiadałam z samochodu to bym fiknęła, bo nadepnęłam na welon, TŻ nie mógł sobie poradzić, zeby wnieść mnie na salę . Jedna para po oczepinach dopytywała za ile autokar, bo "już chcą jechać", a jak o 4 przyjechał, to usłyszałam :"no wreszcie"Pierwsze kawałki tortu chcieliśmy dać rodzicom, mój tata zaginął i dałam siostrze. Moja siostra świadkowa cały dzień źle się czuła, marudziła i mało się bawiła przez to . W łazience moment koszyczek był rozgrzebany (podejrzewam, kto był taki chamski, niestety....). W autobusie powrotnym było nieciekawie i kierowca potem nam narzekał. Nie dałam rady podejść czy pobawić się ze wszystkimi gośćmi, ale wszystkich na szczęście pożegnałam . Znalazłabym jeszcze trochę. Tylko ja inaczej przeżyłam ten dzień i różne niesnaski po prostu odeszły na dalszy plan Ja akurat jestem bardzo wrażliwa i jak coś przeżywam to już całą sobą Każdy postrzega świat inaczej. Perfuzja akurat postanowiła zrobić taką bardziej rzeczową relację I fajnie
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam relację Perfuzji i widać, że wszystkie wpadki nie zepsuły Ci tego dnia i za to wielkie
super się czytało i jeszcze raz gratuluję
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się bardzo podobała relacja Perfuzji, miło i łatwo się ją czytało, tak ją podzieliła
Edytowane przez ciukunia Czas edycji: 2013-05-19 o 15:29 |
|
|
|
|
#2592 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() A, i nie wiem czy doczytałaś, ale wczoraj wywaliłam 15 worków ciuchów starych i niepotrzebnych rzeczy i mi tak ogólnie lżej na duszy.
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
to faktycznie króciutko
![]() Cytat:
... poza tym mnie ten problem nie dotyczył, za to z ówczesnym chłopakiem planowaliśmy zostać w uk na dłużej i też był to dla nas temat częstych rozmów, jak nosić obrączkę... teraz nie mam tego problemu do rozwiązywania, ale rozumiem rozterki Moni ![]() ma to sens? bo piszę na szybko, przed wyjściem i próbuję sto myśli zmieścić w kilku zdaniach
|
|
|
|
|
#2595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jakby się skupić, to każda PMka znajdzie jakieś wpadki na szczęście większość to pikuś w skali radości z wydarzenia siostra np. w kościele z rozpędu przeżegnała się lewą ręką, bo prawa już była związana stułą (jak ksiądz błogosławił obrączki), przy sypaniu ryżem jakaś baba za bardzo się wczuła i sypała z kilogramowego worka, więc ryż mieliśmy (młodzi i świadkowie) dosłownie wszędzie, ja już po dojechaniu na salę uciekłam do łazienki i z majtek wyciągałam , na sali zapomnieli dostawić 2 krzeseł do nakryć, jedna tuba z płatkami odpaliła z opóźnieniem... można by szukać, a i tak młodzi najmniej z tych wpadek pamiętają
Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2013-05-19 o 15:56 |
|||
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie po długich zastanowieniach pozbyłam się 1 spódnicy i 1 bluzki Ale ja niektórym bawełnianym ciuszkom daję drugie życie - nie ma lepszych szmatek Nawet mikrofibra się nie równa Trochę trudno pozbyć mi się niektórych ciuszków, bo mieszkamy na wsi i tutaj potrzebne są czasem takie ubrania "koło domu". W mieście czegoś takiego nie miałam, chyba, ze ubrania "po domu", ale to i tak nie to samo....
|
|
#2597 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
ja takie sprzątanie muszę przeprowadzić w przeciągu najbliższych 2 miesięcy...
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie nie ma to AŻ takiego znaczenia, byle by była ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Ufff, ulżyło mi... takich to z 5-10 może wyrzucę, myślałam, że masz na myśli te wielkie...
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście masz rację, dla mnie też najważniejsze jest, że mam (będę miała ) obrączkę, nie ważne na którym palcu dla mnie np. niesamowitym symbolem jest obrączka, którą moja babcia nosi na łańcuszku... to obrączka mojego śp. dziadka, swoją wciąż nosi na palcu, na prawej dłoni... teściowa tak samo, swoją miała bardzo przetartą, zniszczoną... i teraz na prawej dłoni nosi obrączkę po mężu, tylko zmniejszoną...uciekam, zaraz będzie tż...
|
|
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dyskusję wywołałam ![]() Dokładnie tak jak już pisałam " weszłaś między wrony to kracz jak i one". W naszym związku jest sporo takich różnic - nazwisko, na którym palcu nosić obrączki czy grawer ( u nas daty zapisuję się w sposób dd.mm.rrrr u niego jest inaczej - mm-dd-rrrr i tutaj też ustąpiłam - grawer jest po amerykańsku - 08-24-2013. Choć przecież nikt nam pod obrączki nie zagląda, to tylko dla nas, ale jednak Tż wolał tak). Są to rzeczy do których mogę się dostosować/podporządkować bo chcę Tżowi zrobić przyjemność i jakoś włączyć się do panujących tam zasad- co ważne do których mogę czy muszę się przyzwyczaić i moja niechęć wynika z wychowania w takich a nie innych zwyczajach. Przecież mam zamiar tam żyć i mieszkać na stałe więc nie mogę być ze wszystkim na nie. Ale są kwestie które absolutnie są dla mnie nie do przyjęcia ( przyjmowanie męskiej wersji typowo polskiego nazwiska) - na co Tż kręci nosem i woli abym miała r. męski nazwiska. Nie wiem czy urzędnik zrobi problem, jednak to jest TA kwestia w której nie mam zamiaru się podporządkowywać jeśli w urzędzie się zgodzą ( a myślę,że tak) ![]() A co do sprzątania - mając na uwadze moją wyprowadzkę - wiosną się wkurzyłam i mega porządki mam za sobą. Została mi 1/4 ubrań, resztę wyniosłam Choć teraz i tak jeszcze będzie selekcja
Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-05-19 o 16:37 |
||
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wytrzymałam całe dwa dni bez internetu, a teraz nadrabiam zaległości ![]() gosius91- Wszystkiego najlepszego W końcu mamy dograny cały wystrój Kościoła, sali oraz bukiety i butonierki. Dogadaliśmy się też ostatecznie z kwartetem smyczkowym. Mieliśmy wczoraj sesję narzeczeńską. Nie lubię siebie na zdjęciach, ale wydaje mi się, że tym razem jest nie najgorzej. Mam nadzieję, że ślubne będą jeszcze lepsze, bo jeśli chodzi o fotografów- są świetni, na sesji potrafią rozweselić nawet największych ponuraków ![]() Co do ślubnych koszmarów, to mam je coraz częściej, ale meliska mnie uspokaja ![]() Na dzisiaj się z Wami pożegnam. Idziemy na spacerek i na ciastko ![]() Trzymajcie się
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się muszę za te porządki zabrać, ale tak mi się nie chce.... chyba wezmę sobie ze 2 dni urlopu i wtedy to zrobię... |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam, że jestem w szoku
o 1,5h jesteśmy na tej samej stronie ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
mój tż na pewno nie będzie w pracy nosić, tylko pytanie czy będzie zostawiał w ciuchach przed przebraniem się czy w domu
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego jak jest się do czegoś przywiązanym czy przekonanym .
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: No coś wolno idzie, bo laski się pewnie opalają ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Rozumiem Cię, u nas jest -ski... i nie wyobrażam sobie noszenia jego męskiej wersji
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam, dlatego nie dziwi mnie twoja chęć pozostania przy żeńskiej wersji
|
|
|
|
#2610 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() .Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

wlasnie wracamy do domku i pierwsze co to musialam do Was napisac
ale uświadmiłam też sobie moją oponkę kolejny raz

ile Cię kosztuje dekoracja kościoła?
3 tygodnie to trwało, bo czas mieliśmy głównie w weekendy. A ile mi się ręka natrzęsła jak malowałam równe linie przejścia między kolorami
klik!

. W łazience moment koszyczek był rozgrzebany (podejrzewam, kto był taki chamski, niestety....). W autobusie powrotnym było nieciekawie i kierowca potem nam narzekał. Nie dałam rady podejść czy pobawić się ze wszystkimi gośćmi, ale wszystkich na szczęście pożegnałam
1 MAJA 2013 
super się czytało i jeszcze raz gratuluję 

?