Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 19:52   #271
kefii
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Azeali to chodzimy do tego samego lekarza. Dzieki niemu jestem w ciąży. Wykonał niezbedne badania w tym jedno na NFZ w szpitalu właśnie w Narutowiczu. Ten szpital wywarł na mnie dobre wrażenie wiec raczej też sie tam wybiore.
Moze kiedys w poczekalni sie spotkamy

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:57   #272
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Princessin_H. Pokaż wiadomość
Witam przyszle mamusie!!Podczytuje Was od jakiegos czasu.Najpierw topiki straczkowe a teraz ten.W srode zrobilam pierwszy test,byl pozytywny.W czwartek juz bylam u mojej lekarki,zrobila badania.Jutro ide ponownie zobaczyc co wyszlo na wynikach badan.To moja druga ciaza.Mam juz 4 letniego synka.O obecna ciaze staralismy sie od poczatku tego roku.Przez styczen,luty,marzec nie miesiaczkowalam.Okazalo sie,ze byly cykle bezowulacyjne.Mam chora tarczyce,aczkolwiek wyniki byly swietne.W marcu udalam sie do lekarki.Wyregulowala mi cykl.Byla@,potem clomid,wiesiolek i zastrzyki o nazwie IVF.No i udalo sie!!!!Nie jestem juz nastolatka,skonczylam 35 lat,ale wierze ze bedzie ok.Pozdrawiam Was Drogie ciezarowki!!!
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Hej Od dziś podczytywać Was zamierzam i ja Od 3 dni spóźnia mi się okres i zrobiłam dzisiaj test i zobaczyłam bledziutką drugą kreseczkę To była nasza pierwsza próba o dzidzisia z mężem Do ginekologa jestem zapisana dopiero 27.05 . Od tygodnia chodzę spać o 21. Jest to jedna z najprzyjemniejszych ostatnio rzeczy

Princessin i Kootek_mamrotek witajcie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny umówiłam sie na pierwszą wizytę na koniec 7 tygodnia licząc od terminu @. Czy miała któraś w tym czasie robione USG?? Widać było serducho?? Nie chce oglądać pustego jaja bo potem się stresuje że zostanie puste... przynajmniej tak miałam przy pierwszym Groszku który na szczęście teraz właśnie biega z wozem strazackim w koło stołu

Ale 7 tyg terminu co mialas dostac @ ? Serduszko zaczyna bic w 21 dniu od zaplodnienia.
Stary 2013-05-18, 20:45   #273
lidkaa82
Zadomowienie

[QUOTE=

Ale 7 tyg terminu co mialas dostac @ ? Serduszko zaczyna bic w 21 dniu od zaplodnienia.[/QUOTE]

Koniec 7 tygodnia ciąży licząc tak jak mój ginekolog czyli od terminu ostatniej miesiączki która wystąpiła, czyli jakies 5 tygodni po zapłodnieniu.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 20:54   #274
gosia261282
Gang Iren

Lidka ja z Wiki w tym czasie mialam Usg i bylo juz serduszko.
Stary 2013-05-18, 22:23   #275
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Dziewczyny umówiłam sie na pierwszą wizytę na koniec 7 tygodnia licząc od terminu @. Czy miała któraś w tym czasie robione USG?? Widać było serducho?? Nie chce oglądać pustego jaja bo potem się stresuje że zostanie puste... przynajmniej tak miałam przy pierwszym Groszku który na szczęście teraz właśnie biega z wozem strazackim w koło stołu
Pierwsze USG miałam 6t5d. Serce biło jak dzwon
Stary 2013-05-18, 23:16   #276
aira
Raczkowanie

GG do aira

Ja miałam pierwsze USG po 4 tygodniach od faktycznego zapłodnienia ...serduszko już biło

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 23:48   #277
Princessin_H.
Raczkowanie

Serce w 6 tyg?wow naprawde szybko!!

Dla tych,ktore zmagaja sie z nudnosciami i zwracaniem.Mam swietny patent.Mianowicie napoj,ktory przygotowuje na bazie swiezego imbiru.Podaje przepis:
- klacze swiezego imbiru
-sok jablkowy
-kubek zaparzonej zielonej herbaty
-pol cytryny
-swieza mieta
-woda,ew.lód gdy jest upal
Imbir obieramy.Jakies 2-3 cm dlugosci,kroimy w plasterki.Do dzbanka wlewamy zielona herbate,wrzucamy imbir,sok z polowy cytryny,miete swieza ilosc wg uznania.Dolewamy soku jablkowego ale nie do pelna tylko do 3/4 dzbanka.Reszte uzupelniamy woda,moze byc gazowana jak kto woli i dodajemy lodu w razie potrzeby.Calosc mieszamy,popijamy w ciagu dnia(nie pozostawiac na kolejny dzien Bo napoj traci smak).Dla wiekszego dzialania przeciwwymiotnego mozna uzyc wiecej imbiru,zetrzec na tarce i odcisnac sok do dzbanka przez sitko lub gaze.
Dziewczyny-w poprzedniej ciazy ten napoj mnie ratowal.Mam tylko nadzieje,ze teraz nie bede przechodzic przez nudnosci I wymioty.Polecam wyprobowac zamiast szukac ratunku w farmakologii.Pozdro lozkowe,dobranoc mamusie!!!!

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Dzieki za mile przyjecie w tym szacownym gronie.Milo bedzie z Wami pogawedzic w tym szczegolnym czasie dla nas wszystkich!!!!
Princessin_H. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:07   #278
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Azeali to chodzimy do tego samego lekarza. Dzieki niemu jestem w ciąży. Wykonał niezbedne badania w tym jedno na NFZ w szpitalu właśnie w Narutowiczu. Ten szpital wywarł na mnie dobre wrażenie wiec raczej też sie tam wybiore.
Moze kiedys w poczekalni sie spotkamy
Proszę jaki świat jest mały ją trafiłam do Niego dzięki znajomej której też pomógł.zajść w ciążę. Z resztą prowadził ciążę kilku znajomym i były zadowolone. W Narutowiczu nigdy nie byłam ale właśnie wspomniane znajome tam rodziły i dobrze wspominają. Jedna nawet rodziła w wodzie właśnie z dr Kusiem i jeśli mi się uda to też bym chciała ;-) wizytę najbliższą mam w tę środę ;-)

Cytat:
Koniec 7 tygodnia ciąży licząc tak jak mój ginekolog czyli od terminu ostatniej miesiączki która wystąpiła, czyli jakies 5 tygodni po zapłodnieniu.
Ja pierwsze usg miałam robione w 4t 1d od OM, widać było 2mm pęcherzyk płodowy czyli właściwie nic. Drugie usg było w 6t 1d i serduszko pikało już

Cytat:
Napisane przez Princessin_H. Pokaż wiadomość
Serce w 6 tyg?wow naprawde szybko!!

Dla tych,ktore zmagaja sie z nudnosciami i zwracaniem.Mam swietny patent.Mianowicie napoj,ktory przygotowuje na bazie swiezego imbiru.Podaje przepis:
- klacze swiezego imbiru
-sok jablkowy
-kubek zaparzonej zielonej herbaty
-pol cytryny
-swieza mieta
-woda,ew.lód gdy jest upal
Imbir obieramy.Jakies 2-3 cm dlugosci,kroimy w plasterki.Do dzbanka wlewamy zielona herbate,wrzucamy imbir,sok z polowy cytryny,miete swieza ilosc wg uznania.Dolewamy soku jablkowego ale nie do pelna tylko do 3/4 dzbanka.Reszte uzupelniamy woda,moze byc gazowana jak kto woli i dodajemy lodu w razie potrzeby.Calosc mieszamy,popijamy w ciagu dnia(nie pozostawiac na kolejny dzien Bo napoj traci smak).Dla wiekszego dzialania przeciwwymiotnego mozna uzyc wiecej imbiru,zetrzec na tarce i odcisnac sok do dzbanka przez sitko lub gaze.
Dziewczyny-w poprzedniej ciazy ten napoj mnie ratowal.Mam tylko nadzieje,ze teraz nie bede przechodzic przez nudnosci I wymioty.Polecam wyprobowac zamiast szukac ratunku w farmakologii.Pozdro lozkowe,dobranoc mamusie!!!!

Jak ktoś jest w stanie przyjąć imbir to na pewno super patent. Ja kupiłam korzeń imbiru i sam zapach wywoływał mdłości. Ja niczym nie leczyłam, jem.czesciej a mniej, pije dużo wody, miętę, żuje gumy i jakoś to znoszę.. Aczkolwiek tę 5 tygodni wydaje się jakby trwały wieczność..

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Dzieki za mile przyjecie w tym szacownym gronie.Milo bedzie z Wami pogawedzic w tym szczegolnym czasie dla nas wszystkich!!!!
Stary 2013-05-19, 09:08   #279
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!! Jak sie dzis czujecie?
U mnie jest tak sobie, tzn mdłości póki co sie nie pojawiają (nawet wczoraj jak spędziłam pól dnia w samochodzie to nic mi ni było!), ale za to gardło boli mnie okrutnie!! zaczęłam sie martwić. Wczoraj robiłam plukanki z wody i soli kilka razy w ciagu dnia + herbata z miodem i cytryna na wieczor i (niestety ) paracetamol 500mg na noc. Zadzwoniłam do znajomego lekarza zeby sie upewnić i powiedział ze lepiej wziąć teraz niz czekać na rozwinięcie sie choroby i gorączkę! I jak dzis wieczorem tez bede sie kiepsko czuć to znów mam wziąć 500mg. Oczywiście postaram sie tego uniknąć, więc zaraz idę płukac gardło solą, zjem kanapkę z cebula i takie tam (przetestuje wszystkie "babcine" sposoby na walkę z przeziebieniem). Na szczęście w nocy nie miałam gorączki -ufff.
Mam nadzieje, ze tak jak piszą paracetamol rzeczywiscie jest bezpieczny dla kobiet w ciazy...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Przepraszam!! Z tego całego stresu zapomniałam przywitać nowe przyszłe mamusie i życzyć Wam wszystkim miłego dnia
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:12   #280
gosia261282
Gang Iren

Hej dziewczyny.

Zastanawiam się kiedy poczuję się jakoś ciążowo ,bo jak narazie czuję się normalnie. Oprócz tego,że kilka razy miałam zgagę,raz mnie troszkę mdliło i dwa razy pobolewało podbrzusze to w sumie nic mi nie jest.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Soleil_Rouge paracetamol jest jak najbardziej bezpieczny,nie obawiaj się go wziąć jeśli jest potrzeba.
Stary 2013-05-19, 11:07   #281
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
No ja myślę, że przypełzasz za mną, w końcu mamy się spotkać na porodówce pamiętasz?
Przejrzałaś mnie na wylot

Cytat:
Więc na razie zaklinam tego kto nazwał ciążę błogosłąwionym stanem. I mam nadzieję że magiczny 12 tydzień i u mnie będzie łaskawy.
Też na razie tego nie rozumiem, bo nieprzyjemnych objawów cała masa.

Cytat:
Miałam pierwsze USG w 5 tygodniu był tylko pęcherzyk i Junior o długości 1,4 mm na drugim USG w 7 tygodniu maleństwo miało już 6 mm a serduszko było dokładnie widać
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 12:24   #282
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Zastanawiam się kiedy poczuję się jakoś ciążowo ,bo jak narazie czuję się normalnie. Oprócz tego,że kilka razy miałam zgagę,raz mnie troszkę mdliło i dwa razy pobolewało podbrzusze to w sumie nic mi nie jest.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Soleil_Rouge paracetamol jest jak najbardziej bezpieczny,nie obawiaj się go wziąć jeśli jest potrzeba.
Ciesz sie takim przebiegiem ciazy. Mdłości i zmęczenie to nic przyjemnego.
I dzięki za zapewnienie o paracetamolu. Poki co czuje sie troche lepiej ale pogorszenie zawsze nadchodzi wieczorem.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Miałam pierwsze USG w 5 tygodniu był tylko pęcherzyk i Junior o długości 1,4 mm na drugim USG w 7 tygodniu maleństwo miało już 6 mm a serduszko było dokładnie widać
Ale Ci zazdroszczę tego badania w 7 tygodniu!! Ja byłam w 5 i tez była mała kropka w pecherzyku, a następną wizytę mam za 2,5 tygodnia!! Pózniej bede chodzić pewnie co miesiąc, ale teraz musze poczekać. Pierwszy wolny termin był na koniec maja, ale wtedy wyjeżdżam i dlatego musze tyle czekać, a juz tak bardzo chciałabym zobaczyć moje malenstwo!!
Stary 2013-05-19, 13:04   #283
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Ciesz sie takim przebiegiem ciazy. Mdłości i zmęczenie to nic przyjemnego.

No ja to wiem i to samo bym napisała komuś. Z Erykiem też dobrze się czułam. Ale wiesz nie mam możliwości wcześniej sprawdzić czy z fasolką OK,a jest takie przekonanie,że dobrze jest źle się czuć,że wtedy wszystko gra. No ale wiem,że to nie zawsze się sprawdza.
Stary 2013-05-19, 13:31   #284
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tego badania w 7 tygodniu!! Ja byłam w 5 i tez była mała kropka w pecherzyku, a następną wizytę mam za 2,5 tygodnia!! Pózniej bede chodzić pewnie co miesiąc, ale teraz musze poczekać. Pierwszy wolny termin był na koniec maja, ale wtedy wyjeżdżam i dlatego musze tyle czekać, a juz tak bardzo chciałabym zobaczyć moje malenstwo!!
Faktycznie bardzo fajne uczucie, jeszcze TŻ był ze mną na USG i miał taką cudowną minę jak patrzył na serduszko Ja mam w czwartek 3cią wizytę i też już się nie mogę doczekać.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 13:47   #285
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę jaki świat jest mały ją trafiłam do Niego dzięki znajomej której też pomógł.zajść w ciążę. Z resztą prowadził ciążę kilku znajomym i były zadowolone. W Narutowiczu nigdy nie byłam ale właśnie wspomniane znajome tam rodziły i dobrze wspominają. Jedna nawet rodziła w wodzie właśnie z dr Kusiem i jeśli mi się uda to też bym chciała ;-) wizytę najbliższą mam w tę środę ;-)

Ja pierwsze usg miałam robione w 4t 1d od OM, widać było 2mm pęcherzyk płodowy czyli właściwie nic. Drugie usg było w 6t 1d i serduszko pikało już
Ja do niego trafiłam przez przyjaciółke. Poprzednia ginka zaczela rokładac rece i nie zrobiła potrzebnych badań. dr Kus od razu badania i wszytko wyszlo ładnie.
Ja dopiero 10 czerwca mam wizyte. czyli w jakims 8 tygodniu.
Teraz byłam w 4 tygodniu i 7 dniu był pecherzyk 2,6mm.
Mam małe mdłości ale wyczytałam ze migdaly pomagaja i nawet dosć mi przehcodzi.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 14:11   #286
Marti944
Raczkowanie

Część nam się weekend trochę popsuł Tż wieszał kwiaty na balkonie , a nie ma balustrady i spadł , nie jest to wysoko ,ale jednak od 14 do 18 byliśmy na urazówce , werdykt- skręcony bark więc jesteśmy już w domu rozmawiałam z mama przez telefon o propozycji wuja , powiedziała że moi jak byłyśmy obłędawali sobie radę także z jednej pensji i to dużem mniejszej(Tż zarabia ponad 3 tyś) Zresztą powiedziała że nam jeszcze pomogą , a a jak będziemy na poin to nauczymy się samodzielności ,a jak bym od początku była z mama to nie umiałabym się sama zająć dzieckiem tylko ciągle bym oczekiwała pomocy . Może i na rację zobaczymy jeszcze jesteśmy umówieni na przyszły piątek z wujem na obejrzenie domu Witam może mamusie
Stary 2013-05-19, 14:44   #287
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
No ja to wiem i to samo bym napisała komuś. Z Erykiem też dobrze się czułam. Ale wiesz nie mam możliwości wcześniej sprawdzić czy z fasolką OK,a jest takie przekonanie,że dobrze jest źle się czuć,że wtedy wszystko gra. No ale wiem,że to nie zawsze się sprawdza.
Wiesz, myśle ze jakby rzeczywiscie cos było nie tak to byś sie zwijala z bólu i jeszcze pojawiloby sie krwawienie. Nic takiego nie wystąpiło, więc musi być dobrze!!
Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Część nam się weekend trochę popsuł Tż wieszał kwiaty na balkonie , a nie ma balustrady i spadł , nie jest to wysoko ,ale jednak od 14 do 18 byliśmy na urazówce , werdykt- skręcony bark więc jesteśmy już w domu rozmawiałam z mama przez telefon o propozycji wuja , powiedziała że moi jak byłyśmy obłędawali sobie radę także z jednej pensji i to dużem mniejszej(Tż zarabia ponad 3 tyś) Zresztą powiedziała że nam jeszcze pomogą , a a jak będziemy na poin to nauczymy się samodzielności ,a jak bym od początku była z mama to nie umiałabym się sama zająć dzieckiem tylko ciągle bym oczekiwała pomocy . Może i na rację zobaczymy jeszcze jesteśmy umówieni na przyszły piątek z wujem na obejrzenie domu Witam może mamusie
Współczuje z powodu Tż - mam nadzieje ze nie cierpi za bardzo??
Stary 2013-05-19, 15:30   #288
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez gosia261282

Wiesz, myśle ze jakby rzeczywiscie cos było nie tak to byś sie zwijala z bólu i jeszcze pojawiloby sie krwawienie. Nic takiego nie wystąpiło, więc musi być dobrze!!
Zgadzam się. Brak objawów tudzież lekkie objawy oznaczają, że wszystko przebiega prawidłowo. Wiem, że większość mam najchętniej podpięłoby się na stałe do maszynek monitorujących funkcje życiowe ich fasolek (najlepiej z kamerką), ale postarajmy się nie zwariować.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:29   #289
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Myślę,że twoja mama bardzo mądrze mówi. Jesteście dorośli,będziecie mieć dziecko,musicie sami poradzić sobie z odpowiedzialnością

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Brak objawów tudzież lekkie objawy oznaczają, że wszystko przebiega prawidłowo. Wiem, że większość mam najchętniej podpięłoby się na stałe do maszynek monitorujących funkcje życiowe ich fasolek (najlepiej z kamerką), ale postarajmy się nie zwariować.
Nie no ja się staram nie zwariować. Koleżanka ostatnio poroniła i to mnie jakoś tak zdołowało. No i większość z was ma wizyty za sobą a ja jeszcze tak dużo czekania.

No ale już się w garść wezmę,takie jakieś smuteczki mnie dopadły.

Idę na spacer,bo w końcu dziś nie pada.
Stary 2013-05-19, 17:05   #290
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ja się staram nie zwariować. Koleżanka ostatnio poroniła i to mnie jakoś tak zdołowało. No i większość z was ma wizyty za sobą a ja jeszcze tak dużo czekania.

No ale już się w garść wezmę,takie jakieś smuteczki mnie dopadły.

Idę na spacer,bo w końcu dziś nie pada.
Masz wizytę dopiero w 12tym tygodniu, tak?

To rzeczywiście jeszcze trochę... Chociaż z drugiej strony ja miałam usg w piątek, a i tak nie mogę mieć 100% pewności, że wszystko jest ok.
Stary 2013-05-19, 18:35   #291
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Masz wizytę dopiero w 12tym tygodniu, tak?

To rzeczywiście jeszcze trochę... Chociaż z drugiej strony ja miałam usg w piątek, a i tak nie mogę mieć 100% pewności, że wszystko jest ok.
W 10 tyg pójdę do położnej,mam nadzieję,że posłucham serduszka u niej. A w 12 będzie Usg.
Stary 2013-05-19, 20:38   #292
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Może zrobilybysmy sobie na pierwszej stronie listę z terminami porodow? Co Wy na to?
Stary 2013-05-19, 21:27   #293
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Może zrobilybysmy sobie na pierwszej stronie listę z terminami porodow? Co Wy na to?

To zawsze bylo robione w pierwszym poscie,wiec Sheperdess musialaby napisac czy mozna swoje dane do niej przesylac ,zeby wpisala. Nie wiem moze imie,wiek,om,tp? Chyba tak to powinno wygladac...
Stary 2013-05-19, 21:32   #294
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
W 10 tyg pójdę do położnej,mam nadzieję,że posłucham serduszka u niej. A w 12 będzie Usg.
Mam takie same terminy jak Ty - 10 i 12 tydzien. I tez sie stresująca, zwłaszcza teraz jak sie przeziebilam, ale mąż mi ciagle mówi, ze bedzie dobrze, żebym sie przestała martwić, bo to jeszcze pogarsza sytuacje. I dba o mnie niesamowicie: jedzonko, herbatki, ciagle mnie przykrywa żebym tylko nie marzla

Cytat:
Może zrobilybysmy
sobie na pierwszej stronie listę z terminami porodow? Co Wy na to?
Dobry pomysł.
Stary 2013-05-19, 22:03   #295
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
I tez sie stresująca, zwłaszcza teraz jak sie przeziebilam, ale mąż mi ciagle mówi, ze bedzie dobrze, żebym sie przestała martwić, bo to jeszcze pogarsza sytuacje. I dba o mnie niesamowicie: jedzonko, herbatki, ciagle mnie przykrywa żebym tylko nie marzla
Mądry mąż
Stary 2013-05-19, 22:09   #296
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
To zawsze bylo robione w pierwszym poscie,wiec Sheperdess musialaby napisac czy mozna swoje dane do niej przesylac ,zeby wpisala. Nie wiem moze imie,wiek,om,tp? Chyba tak to powinno wygladac...

Ja mogę zrobić taką listę, nie ma problemu, tylko na razie niewiele z nas ma potwierdzoną datę porodu. Ale możecie pisać na PW, jeśli znacie, najwyżej potem będziemy zmieniać. Może być tak, jak proponuje Gosia: imię, wiek, OM, TP. Powinno wystarczyć.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 00:34   #297
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
mąż mi ciagle mówi, ze bedzie dobrze, żebym sie przestała martwić, bo to jeszcze pogarsza sytuacje. I dba o mnie niesamowicie: jedzonko, herbatki, ciagle mnie przykrywa żebym tylko nie marzla
No to super,fajnie że masz w nim takie oparcie i że tak się troszczy

Uciekam spać. Jutro znów będę niewyspana,a kawkę robię sobie słabszą,więc nie wiem czy mnie na nogi postawi
Stary 2013-05-20, 08:26   #298
Caillouu
Raczkowanie

Dzień dobry po weekendzie
Jak Wam minął weekend?
U nas spokojnie, ale niestety w sobotę się przeciążyłam, wieczorem bardzo bolał mnie brzuch na dole, na całe szczęście nie miałam żadnych plamień, to i na pogotowie nie jechaliśmy.

A jutro mamy wizytę Nie potrafię się doczekać

Miłego dnia życzę oraz witam nowe koleżanki

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:38   #299
gosia261282
Gang Iren

Caillouu za wizytę.

Ja już po kawce,ale nadal śpię na jedno oko
Stary 2013-05-20, 09:06   #300
Switezianka_23
Rozeznanie

A ja mam jeszcze dzień wolny Idę ze znajomymi do muzeum a potem na spacer do parku Życie jest piękne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości