|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() ale kupie Dove i juz bede miec ![]() maski do farbowanych tez nie mam ![]() Posiadam garniera nutri gladki-maske i ta ekspresowa maseczko-odzywke z Dove, Natur vital z aloesem, a tak poza tym to awokado i karite i morele z graniera ![]() z szamponow mam J&J, Schaume biała i teraz ten szampon z biovaxa z olejkiem z kokosa,arganowym i makadamia chyba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja masek to mam teraz timoteia do suchych i zniszczonych, waxa z jedwabiem, welle moisture, a odżywke to mam z alberto z jagodami i żeń szeniem i tre semme na objetosc ![]() Musze jakiś dzieciakowy szampon kupić, bo mam tylko jeden - moc i blask z timotei'a |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Umyje tym z Biowaxa i dam maske z Garniera i juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 30 minut cardio w upale. Jestem szalona ![]() Kurde, ale mam siwy łeb u góry jak związałam włosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze pogody ![]() ![]() Zazroszcze koloru, ja ma cykora przed Joaśka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się Joaśki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale burzy jeszcze ani jednej nie uraczylam w tym raku, a szkoda, bo lubie burze ![]() Boje sie Joaski, bo mowilas,że piecze... ![]() Mucha mi wleciala do chałupy i mnie to wnerwia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |||
Zakorzenienie
|
hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja zaraz działam z 6.03 ![]() ![]() ![]() ![]()
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Przyczajenie
|
cześć kochane wizażystki
![]() Jestem szczęśliwą posiadaczką blondu od niespełna roku. Do tej pory na mojej głowie gościł głównie kolor czarny. Z natury jestem ciemną blondynką, więc nie wiem skąd u mnie narodził się pomysł na czarny kolor. Ale jak zafarbowałam tak trwałam w tym ponad 5 lat. Głównie przez to, że bałam się tego całego schodzenia na blond. Aż w końcu się odważyłam i mam ![]() ![]()
![]() |
#762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczęło się jak zmieniłam szampon na natei biedronkowe...wcześniej tylko alterra rossmannowa... Wczoraj włosy umyłam J&J i się na razie nie drapałam ![]() Powodzenia z farbką ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bedzie dobra ta fructis ![]() no nie daje sie regenerujacych serii- bo one nei sa kwasne i łusek moga nie domknac...poza tym sa czesto "olejkowe" te serie, mocniej tłuste i to moze zaburzac jakos tam kolor, choc nie jest to przesądzone ![]() dlatego fryzjerzy uzywaja serii po zabiegach zakwaszajacych, a w biedniejszych salonach do farbowanych po prostu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() myslalam ze masz wiekszy problem- krosty, strupki saczace, odczyn czerwony itp.
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Widzę że tu zbiorowe farbowanko ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eveline1000 Czas edycji: 2013-05-18 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam jakiś szampon dzieciaczkowy ![]() Bunny dobrze rozumuje? Szampon dla dzieci+ odżywka, zwykły szampon z SLS + maska? Tylko sie zastanawiam czy moj timotei czasem nie jest lekko kwaśny ![]() O ten mam, a nie wiem jak to jest niby z tymi co mają nabłyszczać? http://www.timotei.com/#/range/strength-shine |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze byc leciutko kwasny czy obojetny wiec łuski nie beda domkniete i maska spokojnie zadziala ![]() dobrze kombinujesz. ale jak dasz tez z timoteiem odzywke tez bedzie dobrze ![]()
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ok efekty testu ![]() 12/61 - po jakichś 15-20 minutach zrobiła się różowa, po dłuzszym czasie zaczyna sie przyciemniać na taki fiolet ciemny z dodatkiem różu ![]() 12/89 godzine juz leży a dopiero zaczyna sie robic szara ![]() Więc srebrniejsze chyba 12/89 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli 89 jest szaroniebieskie 61 jest rozowo-fioletowe. moim wlosom ostatnio wisi szampon bo ciagle daje im odzywke na dlugosci to nie czuja tego szamponu ![]() ![]() aby odbily od nasady bo na taka dlugosc na przyklap to dlugo czekac nie trzeba ![]() i kochaja zoltego gliss kura ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez mowilam ze nigdy eei wyjde za maz i jeszcze sie taki nie urodzil co by mnie "osiodłał" ![]() ![]() ![]() ej nie wiem czy zapuszczac grzywke i nie miec wcale (cos jak krupa albo kissies) czy jednak miec ![]() ![]() ![]()
![]() |
#771 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() mi się wydaje, że ładnie Ci w takiej grzywce na bok ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Bunny a wiesz,że urodziłaś się dokładnie jeden dzień przed moim TŻ? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Panikara jestem ale tylkow niektorych dziedzinach zycia ![]() wzielam JJ lawendowego i maske na jutrzejsze farbowanie, jeju Bunny boje sie tej Joaśki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() musze to w koncu sprobowac ale sama bez mieszania ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Czekoladowo, pięknie Ci w tej Londzie, ale chyba najbardziej mi się podobałaś w Kolestonie, nie pamiętam jakim, ale pamiętam, że się zachwycałam ![]() ![]() ![]() Bunny, czytałam Twoje nowe wpisy, szacun ![]() ![]() Tak się jeszcze odniosę, bo też czasem robię/robiłam ![]() -dawno, dawno temu, zanim włosomaniaczki rzuciły się na Facelle, też próbowałam żeli do higieny intymnej do mycia głowy. Motywację miałam jednak inną- moja skóra głowy wariowała, miałam zaostrzone ŁZS i próbowałam wielu rzeczy. Zakwaszanie skóry głowy hamowało objawy ŁZS, drożdżaki nie lubiły kwaśnego pH ![]() ![]() -nakładam maski przed myciem, ale jako bazę do oleju. Używam tylko i wyłącznie masek i odżywek, które się niezbyt sprawdziły i chcę je zużyć ![]() ![]() Tak sobie myślę, że słowo maska powinno być zarezerwowane dla typowych, proteinowych produktów, które mają wepchnąć się do włosa i zdziałać coś na dłużej niż jedno umycie. Po zmyciu włosy nie są piękne i gładkie, ale dopiero po nałożeniu typowej odżywki z niskim pH mamy efekt WOW. Potocznie maską nazywa się wszystko co jest skoncentrowane, gęstsze i droższe, nie ważne czy nawilża, regeneruje czy wszystko na raz. Sama tak nazywam, bo to za bardzo siedzi w mojej głowie ![]() Wydaje mi się, że prawdziwych, regenerujących masek jest mało na rynku, jak już coś to są to produkty profesjonalne i to często z wyższej półki jako element całego zabiegu (oczyścić dobrze włos=> rozchylić łuski lekko neutralnym\zasadowym pH maski=> składniki wnikają=> potem zakwaszamy odżywką, nawilżamy, wygładzamy itd. No i tu moje pytanie do Ciebie Bunny, bo ja wymiękam ![]() Chodzi o Joico K-pak, zestaw zabiegowy. Chwaliłam go nie raz tutaj, uratował mi włosy przed drastycznym ścięciem. Robiłam kilka razy całość, raz wyszło kiepsko, bo przeproteinowałam włosy. Pozostałe dały naprawdę świetny efekt na długo, nie napiszę, że na stałe, bo zwyczajnie nie wierzę, że coś może dać taki efekt na włosach wymęczonych farbowaniem, no chyba, żeby ich nie myć wcale. Używałam też każdego stepa osobno, pomijałam etap 1 albo 2, najlepiej jednak działały jako całość. Schemat wygląda tak: 1 szampon chelatujący ph 4,5-5,5 2 odżywka zakwaszająca pH 2,5-3,5 3 rekonstruktor pH 4,5-5,5 4 hydrator pH 3,5 Przy bardzo zniszczonych włosach polecają powtórzyć kroki 2 i 3 trzykrotnie. Każdy etap ma trwać 5 minut W efekt placebo nie wierzę, Joico naprawdę działa, ma malutką cząsteczkę keratyny ludzkiej i w to, że jest w stanie wniknąć wierzę. No, ale to kwaszenie włosów? Masz jakieś wytłumaczenie? Naprawdę jestem ciekawa dlaczego efekt regeneracji jest mimo ściągniętych łusek podczas zabiegu ![]() Podczytuję ostatnio wątek pobieżnie, ale widziałam, że polecacie Fructisy z Biedronki, kupiłam jakiś czas temu zdziwiona ceną, latałam do czytnika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- A mnie prócz tej szajby na próbowanie wszystkiego co poleci "guru" rozwalają jeszcze tzw. zdjęcia motywacyjne włosomaniaczek. Lubię oglądać piękne włosy, gęste, bujne, o pięknym kolorze, ale nie łudzę się- natury się nie przeskoczy. Można odstawić rozjaśniacz, prostownice i różne potencjalnie szkodliwe rzeczy, ale przeciętna włosomaniaczka nigdy nie osiągnie tego co te panie czy nawet niektóre Wizażanki. Nie raz widziałam na blogach wklejanie takich idealnych, gęstych włosów z dopiskami, że autorkę one motywują do dbania o włosy, bo do takich dąży. Może naprawdę one w to wierzą, nie wiem... Jeżeli wierzą, to współczuję, lepiej sobie postawić realny cel: zdrowe, zadbane włosy, bez rozdwojonych końcówek o ładnym kolorze ![]() Takie włosy "idealne" może mieć niewielki procent ludzkości, trzeba się z tym pogodzić i już. No to sobie pogadałam, dobrej nocy ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-19 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Łeb mi pęka po tym weekendzie ![]() Ja nie wiem kto wymyślił budowanie domu w środku lasu ![]() ![]() Bunny psa to nawet nawet nie brałam, bo on ma chorobę lokomocyjną ![]() czekona tym zdjęciu w słońcu piękny kolor ![]()
#775 | |
Przyczajenie
|
Blond Bunny jestem ogromną fanką Twojego bloga. Szukam w nim rad i inspiracji już prawie od roku. To właśnie dzięki niemu uzyskałam swój wymarzony zimny blond. Byłam ostrożna i dzięki temu nigdy nie wychodził mi zielony czy zbyt szary. Niestety większość dziewczyn która pisze do Ciebie o pomoc i ich drogę do blondu publikujesz dotyczy właśnie zimnego odcienia blondu. Czy byłabyś w stanie pomóc mi w nieinwazyjnym przejściu z zimnego do ciepłego blondu?
Cytat:
![]() |
#776 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() teraz spokoj od roku ![]() jasne maska moze byc olejkowa baza, zwlaszcza jak mamy buble kosmetyczne i zal wyrzucic- bo to przeciez kosztowalo. tyle ze nie bedzie dzialania jaki powinno byc i trzeba sie z tym liczyc. slowo maska jest zarezerwowane mocniej dzialajacym produktom ![]() problem w polsce jest przez zle nazewnictwo od poczatku ![]() bo z angielskiego odzywki to kontytioner- u nas powinno byc kondycjoner- ale widac producenci bali sie ze polacy sa zbyt prosci i nie rozkminia ![]() ![]() ![]() ![]() wlosy zniszczone, rozjasniane, po zabiegach powinny byc traktowane ciezszym kalibrem- ale co tu gadac z ludzkim prostactwem ![]() z ciekawostek wejdzcie w dzial porad na stronie np syossa. tam macie rowniez podane jaki kosmetyk dla jakich wlosow- i ze maski dla wlosow po przejsciach... ale po co czytac producentow wszak na pewno nas klamia ![]() lepiej rozszerzac info ze kazda maska tylko raz na tydzien ( a to nieprawda, mozna co mycie tylko dobrze dobrana) a odzywka codziennie ![]() ![]() pogrubilam ci to co masz 100% racji- tak wlasnei jest. ale polacy sa dziwnie mentalnie... kupia maske- wlosy nei da idealnei piekne albo obciazone i zaraz jest - bubel juz lepsze wlosy miala po taniej odzywce! i tak rosna te mity i rosna...bo nie rozumieja ich dzialania ![]() opisalas procedure profesjonalnych zabiegow w salonach fryz. stad sa one nei do powtorzenia samemu w domu jesli nei mamy calej serii kosmetykow- bo sa tez pewne reguly ze w jednym zabiegu nie wolno laczyc kosmetyko roznych serii ![]() ale ludzie wierza ze do sauny to nam fryzjer nalozy byle odzywke, pod climazon i heja do domu ![]() ![]() skad masz ten przebieg joiko? daj jakiegos linka nei znam doklanie ich procedur, ale wydaje mi sie bledne to co napisalas, jestes pewna tego?moge sie mylic ale bardziej logiczne byloby dac ta odzywke z kroku 2 na koniec. ![]() jesli to prawidlowe to sklaniam sie ze maja jakies tajne srodki buforowe ktore panuja nadcalym zabiegiem zeto dziala, ale madrzyc sie nei bede bo nei nie robilam zabiegu tym zestawem. dokladnie- piekne wlosy mozna poogladac ale trzeba sie godzic z natura- moge ogladac zdjecia wlosow gladkich jak tafla, azjatyckich- ale moje nigdy takie nie beda chocbym miliony w nie inwestowala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Bede Cie wypatrywac
![]() Ja juz po farbowaniu Perłą...'chyba z pokora wracam do C10 ![]() na mokro sie przeraziłam, bo po prostu były rude,ale im bardziej schly tym bylo jasniej, teraz jest ok,ale wydaje mi sie,że palette lepiej sobie pardziła ![]() Nic nie pieklo, wlosy w dobrej kondycji, malo wylecialo po farbie... Nie mam jej w tym aspekcie nic do zarzucenia ale wole Palette, lub tak jak Czeko zamowie Londe 12/61 ![]() Na glwie w pwenym momencie zrobila sie rozowa ![]() Fajnie to wygladało... Mama i Tż mowia,że wyszlo ok i tak samo jak po poprzednim farbowaniu (c10) ale ja widze,że to nie jest tak piekna perla jak c10... Czeko jesli mozesz napisz mi pw od kogo zamawialas Londy ![]() Bunny czyli mozemy robic tak jak Czeko pisala,że jesli w moim przypadku uzywam JJ to po nim najlepiej odzywke (awokado i karite, badz morela) a jesli powiedzmy uzyje Schaumy lub tego Biovaxa co mi kupili zamiast maski to wtedy maseczke tak? a np. po Dove do farbowanych to najlepiej odzywke ,tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Konto usunięte
|
Hej Kobitki
![]() Ale piękna pogoda. Dzisiaj grillujemy wieczorem ![]() Bunny, ale ten alfaparf 8 pięknie się wypłukał (lekko pojaśniał). Każdy mówi, że piękny kolor ![]() A po tej masce nutri gładki jakie są błyszczące. A powiedz mi kochana, czy ten nowy szampon garnier z morelą nadaje się na mycie przed maską? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...migdalowy.html Też muszę jakiś kupić, bo żyłam w niewiedzy, i myłam ciągle do farbowanych albo dziecięcym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.