W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 15:59   #3481
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]hej dziewuszki!

witam się w weekend, podczytuję czasem, ale coś mi się wizaz sypie w przeglądarce więc kicha ;(

już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam
naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam [/QUOTE]

Ale fajnie Totalny odstress Zazdroszcze Super ze sie wybawiłaś Synek tez sie pewnie wyszalał skoro tak padł w ciągu sekundy
Stary 2013-05-19, 16:01   #3482
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
DEMENTUJĘ! Mój Norberto od pierwszych dni ma ciemne! Przez perwsze tygodnie były brązowe z mega ciemnozielonym połyskiem, potem już czysto brązowe Jak sam mówi "jak tatusiowe"
W takim razie cofam co napisałam. Ale u mnie w rodzinie wszyscy rodzą się z niebieskimi a potem: mój brat ma szarozielona, siostra czarne.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:08   #3483
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja nie mam pomysłu w co ubrac dziecko na wyjscie ....... A moze body i jakiś lekki pajacyk? I czapa?
ja szykuje dwa zestawy:

1. UPAŁ:
body (krótki rękaw, krótkie nogi) + lekki pajacyk+ czapka+ pielucha tetrowa do przykrycia

2. ZIMNO:
body (krótki rękaw, krótkie nogi) + grubszy, pajacyk+ sweterek+ czapka+ kocyk do przykrycia

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

teso fajnie ze wesele udane, no i ruch sie przyda, jaknajbardziej))
ja po dluzszym chodzeniu to zaraz wymietam, nogi mnie bola.
ale na wesele bym poszla, bo lubie wesela!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:09   #3484
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Rocky:

Mela: doczytałam w notatkach,dicoflor na 1,5miesiaca przed porodem już zacząć brać,jedna kapsułkę dziennie.

Domciatko: przeczytałaś mój.wpis do ciebie?

Teso: faajnie)) to się nazywa zabawa!

Roxi

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:10   #3485
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam dziewczyny!!!

wczoraj mnie nie było, bo miałam dość aktywny dzień.
rano w szkole w pracy, a później pojechaliśmy na urodznki do rodzinki.

No i dostałam paczkę od kuzynek z niemiec.
patrzcie laski co dostałam!!!!!
szał

(a ja zamiast spać w niedziele rano to ukladam, segreguje i bawie sie moimi nowymi zabawkami
No piękne rzeczy, super prezenty się Wam trafiły!

Cytat:
Helloł Żabki

Podczytywałam Was w fonie wiec jestem w miare na bieżąco
Prezłozyłam karte z tel do modemu wiec moge popisac.Chyba tak bd robic choc raz w ciagu dnia bo mi Was brakuje i mam nadzieje ze wkrótce bd miec normalnie neta

My dzis z TZem siedzielismy caly ranek na ogródku przy herbatce mmm bosko..teraz tam akurat slonce prazy wiec odpoczywamy w domku.Wykąpałam sie,zrobiłam na bostwo.Dopoludnia Laura w brzuszku nie stwarza nic wymyslnego wiec nawet chwile w wannie w letniej wodzie polezałam,wieczorem ni hu hu nie ma opcji zeby pozycje dobrą znalezc i polezec...
no w końcuuuuu jesteś, bo już się doczekać nie mogłyśmy Ciebie

Cytat:
Wogóle w czwartek bylismy z Tzem w salonie z wózkami i sie zakochaliśmy w dwóch:
http://www.bebetto.pl/ bebetto Luca Bardzo mi pasuje.Kolor do uzgodnienia z mezem Ale chyba Ecru

Albooo:
http://tako-poland.eu/captiva-mohican/
tylko obicie jest z lnu i zupełnie inna kolorystyka ale nie moge znalezc....
Ja jestem bedziej za Bebtto.No i na razie sie dylematujemy.
fajny ten bebetto!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zabuszki
Ja sobie wisze na pasku i podczytuje regularnie, a poza tym wykorzystuje meza na maxa do prac remontowo-meblkowo-logistycznych w weekend
Pozwolil mi tylko pomachac troszke NA SIEDZACO waleczkiem po czesciach biurka rozebranych.
Wczoraj zrobil okno dachowe u Lali (szlif, lakier, odnowienie wneki calej) i odnowil sciane w kuchni, potem upichcil przepyszna obiadokolacje i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem regal narozny, zabezpieczyl i powynosil zbedne wozki do piwnicy (tylko Royce zostal u nas) i wlasnie poszli z Lala do parku na hulajnoge.
Boze, jakis ideal mi sie trafil
Albo nim wstrzasnelo widmo szpitala

We wtorek jestem zarejestrowana raniutko do internisty w Luxmedzie, mam nadzieje od razu natychmiast powtorzyc wyniki i wydebic jakis antybiotyk, bo srednio chyba ten Furagin daje rade... tzn. po nocy przespanej z nogami wysoko jest lepiej, ale jednak troszke opuchniete sa te stopy, a ja naprawde MUSZE teraz poprasowac na wypadek jakbym jednak MUSIALA isc do szpitala i pewnie w ten gorac do wieczora jeszcze spuchne.
No widzisz jak to fajnie być po tej drugiej stronie barykady i być obsługiwaną? dla Męża !

Cytat:
gratuluje Wam Jestem dumna z Twojego pieskowego syna
Wyczochraj go i szczerze ucałuj mu mordke ode mnie ,Laury i moich synków
Ucałowany, zachwycony

Cytat:
no to wielkie gratulacje.
czy co? znamy gwiazde??
Na to wygląda hahahah

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was a teraz z czystym sumieniem moge uciekać do Tżta i grilla
udanej niedzieli
Mogę się wprosić do Was na grilla?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Grzeszę... kupiłam colę.
Oj to myślę, że następnym razem będziesz się musiała wyspowiadać

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
En gratulacje dla synka!! Idziecie jak burza to teraz Champion Polski czeka
Gratki za tygodnie
Domi ale masz prezentów
Oli pilnuj się

Ja dalej u rodziców, ale jutro wracamy z tż już do nas, bo od wczoraj nie ma wysypki. Stesknilam sie jak nie wiem przez te dwa tygodnie
Poza tym kupa roboty czeka na mnie w domu :-( dzis tam wpadlam na chwile rozłożyć bryke bo juz nie moglam sie doczekać. Jutro obfoce

W gratisie moje rozczochrane futro testowalo wielkosc kosza w wozku
Dobrze, że już będziecie razem z Tżtem!!!

Ale śliczne futeeeeerko
Cytat:
nie gadałam z nim jeszcze, tak konkretnie Teściowa zabrała małego, ja po ciężkiej nocy postanowiłam się zdrzemnąć i... przespałam od ok. 10 do 15!!!!! Co ja będę w nocy robić??? I teraz właśnie rosolaka wczorajszego zagrzałam i zjadłam i idę z sierściuchem, bo już późno, a był o 8 rano. Coś dużego, śmierdzącego się kręci po domu. Rzucił tylko "czy kiedyś się odezwę". Odpowiedziałam, zgodnie z prawdą, że "myślę nad tym, bo póki co, się boję... samej siebie i tego, co powiem" i wyszłam... Chyba przez wzgląd na małą podświadomie nie chcę awantury, choć dopiekła mi bardzo wczorajsza sytuacja. Jednak wczoraj miałam tak nerwowy dzień, obaj chłopcy się do tego przyczynili, że dziś pragnę ciszy i spokoju. Chwilowo sytuacja ciszy w domowym eterze, jak ukojeniem dla mnie. Niech trwa. Myślę, że może być tak, że bardziej da mu to do myślenia niż dzikie wrzaski
No i dobrze mu powiedziałaś ! niech wie, że ostro przeskrobał, a zadrzeć z kobietą w ciąży to jak z lwem !

Wróciliśmy, ale ledwie weszliśmy to padłam i chwilę spałam. Teraz dochodzi w piekarniku pieczeń, a ja do tego zrobiłam makaron, sos pieczeniowy i sałatkę. Tż obecnie śpi z psem na łóżku. dzisiaj wiele niestety z Wami nie popiszę, bo koło 18 umówiłam się z moją mamą i idziemy do centrum na jakieś lody
Pogoda dzisiaj jak dla mnie straszna, tak gorąco, że się żyć nie da!!

Dziekuje za gratulacje w imieniu białego sierściucha
Jak ojciec Tżta przesle zdjecia z wystawy to Wam wstawie siebie, brzuchala i championa z dzisiaj
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:11   #3486
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Domciatko: przeczytałaś mój.wpis do ciebie?
juz nadrobilam

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-19 o 16:17
Stary 2013-05-19, 16:11   #3487
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No nie, Domi jest pierwsza, ja tyle nie dostaje
:
Ale obie jesteście szczesciary ogólnie
Ty do wyhaczania okazji a Domi w prezentach :p

Co do ubioru malucha to na SR polozna nam mowila, ze mimo upalu dziecko musi miec na sobie dwie warstwy.
Ale i tak nie wiem w co ubrać :p
Stary 2013-05-19, 16:19   #3488
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Cytat:
Ale obie jesteście szczesciary ogólnie
Ty do wyhaczania okazji a Domi w prezentach :p

Co do ubioru malucha to na SR polozna nam mowila, ze mimo upalu dziecko musi miec na sobie dwie warstwy.
mi się też wydaje że Oliath jest szczęściara))

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Domciatko: super prezenty!!a ty chcesz karmić piersią? Pytam bo w poradni laktacyjnej babeczka mówiła ze jeśli ktoś nie chce lub ma zamiar jak najszybciej skończyć to powinien dokarmiacdziecko butelka ze smoczkiem Nuk.
ja mam zamiar piersią karmić i nie zamierzam na początku dokarmiać.

własnie dostałam dwa smoczki tego NUKA zobaczę czy będę używac.
dostałam, więc biorę, a czy użyję i kiedy użyje to się okaze

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

w ogóle jeśli chodzi o karmienie piersą to czuję, że mam tu mało wsparcia i zrozumienia.
ale zobaczymy, może uda mi się jakoś, jakimś cudem postawić na swoim.

ja we wrześniu/październiku chce wrócić do szkoły do pracy w soboty na 3 godziny, zobaczymy jak to wtedy będzie z tym karmieniem piersią.

Stary 2013-05-19, 16:33   #3489
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiedziałam z tymi oczami....

Tz ostatnio pytał rodziców kiedy przyjadą ale jeszcze konkretnie nie wiedzą....wiem ze on czułby sie pewniej jakby po naszym wyjsciu ze szpitala byli u nas ......a ja? Z jednej strony nie chce a z drugiej....z nas amatorzy totalni wiec lekki strach jest-jak to bedzie?
Moja mama przyjezdza do nas i z jednej strony dziekuje Bogu, bo nie chce przed porodem byc sama w domu w nocy (Tz pracuje na nocki), ale z 2 str chyba jestem juz teraz zazdrosna o to, ze jak maly sie urodzi to ktos bedzie chcial sie nim zajmowac oprocz mnie. Moze beznadziejne moje myslenie, ale co poradze

Cytat:
W piatek odwiedziła mnie zona od Tza kuzyna i mowiła ze ona o swoim porodzie po nocach rozmyślała jak to bedzie i nie chce mnie straszyc ale boli i to jest masakra jakas....
A ja do niej : dzieki za wsparcie
Snilo mi sie dzisiaj, ze zemdlalam na poczatku porodu i odzyskalam przytomnosc dopiero jak Franek byl na swiecie Niezly scenariusz w sumie by to byl

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Właśnie mój mąż przyniósł 3 karpie świeżo złowione. Czeka z pomocnikiem aż sianko doschnie więc z nudów połowili. Będzie jutro wyżerka, chyba, że dziś jeżeli zaczniemy ze sobą rozmawiać.
KARPIKI

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]hej dziewuszki!

witam się w weekend, podczytuję czasem, ale coś mi się wizaz sypie w przeglądarce więc kicha ;(

już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam
naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam [/QUOTE]

Super, ze tak sie swietnie bawilas! Zawsze jakas odskocznia! Na naszym weselu, kolezanka byla w 8msc i szalala na parkiecie pol nocy na szpilkach! Wiec jak widac, mozna

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:33   #3490
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ja szykuje dwa zestawy:

1. UPAŁ:
body (krótki rękaw, krótkie nogi) + lekki pajacyk+ czapka+ pielucha tetrowa do przykrycia

2. ZIMNO:
body (krótki rękaw, krótkie nogi) + grubszy, pajacyk+ sweterek+ czapka+ kocyk do przykrycia[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

!
Brzmi rozsądnie chyba tez taki zestawik naszykuje
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ucałowany, zachwycony

Wróciliśmy, ale ledwie weszliśmy to padłam i chwilę spałam. Teraz dochodzi w piekarniku pieczeń, a ja do tego zrobiłam makaron, sos pieczeniowy i sałatkę. Tż obecnie śpi z psem na łóżku. dzisiaj wiele niestety z Wami nie popiszę, bo koło 18 umówiłam się z moją mamą i idziemy do centrum na jakieś lody
Pogoda dzisiaj jak dla mnie straszna, tak gorąco, że się żyć nie da!!

Dziekuje za gratulacje w imieniu białego sierściucha
Jak ojciec Tżta przesle zdjecia z wystawy to Wam wstawie siebie, brzuchala i championa z dzisiaj
No to sie ciesze ze morduchna ucałowana. Czekamy na foty!!!

U nas tez upał :/
Cytat:
mi się też wydaje że Oliath jest szczęściara))

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

w ogóle jeśli chodzi o karmienie piersą to czuję, że mam tu mało wsparcia i zrozumienia.

ja we wrześniu/październiku chce wrócić do szkoły do pracy w soboty na 3 godziny, zobaczymy jak to wtedy będzie z tym karmieniem piersią.
Stary 2013-05-19, 16:34   #3491
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Mamy zwycięstwo ! Więc wracamy do domu już z Młodzieżowym Championem Polski !!! dziękujemy za kciuki! nadrobie jak już będę miała dostęp do kompa!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brawo przytulańce ode mnie dla pieskowego synka

Cytat:
ja na powrót ze szpitala naszykuję zestaw - półśpiochy + body krótki rękaw + bluza + czapa (zawsze czegoś można nie zakładać, jakby był upał. Co do pajaca, ja mam dziecko styczniowe, więc mimo wszystko upału jako niemowlak nie doznał, więc zawsze pod pajaca miał bodziaka, dopiero potem, na noc zakładałam sam pajacyk, mimo lata, bo jak się tylko nauczył wywierzgać nogami kołdrę to spał odkryty

Ewusia, tu każdy rozumie sytuację, nic się nie spinaj - dasz radę to zajrzysz, nie dasz to to trudno - najważniejsze jes Wasze zdrowie i nad tym się skupiaj. Życzę szybkiego powrotu do formy. Wiem, że to inna sprawa, ale też mózgowa - ja po stanie niedokrwiennym mózgu wracałam do "normy" jakieś 2 miesiące.

nie gadałam z nim jeszcze, tak konkretnie Teściowa zabrała małego, ja po ciężkiej nocy postanowiłam się zdrzemnąć i... przespałam od ok. 10 do 15!!!!! Co ja będę w nocy robić??? I teraz właśnie rosolaka wczorajszego zagrzałam i zjadłam i idę z sierściuchem, bo już późno, a był o 8 rano. Coś dużego, śmierdzącego się kręci po domu. Rzucił tylko "czy kiedyś się odezwę". Odpowiedziałam, zgodnie z prawdą, że "myślę nad tym, bo póki co, się boję... samej siebie i tego, co powiem" i wyszłam... Chyba przez wzgląd na małą podświadomie nie chcę awantury, choć dopiekła mi bardzo wczorajsza sytuacja. Jednak wczoraj miałam tak nerwowy dzień, obaj chłopcy się do tego przyczynili, że dziś pragnę ciszy i spokoju. Chwilowo sytuacja ciszy w domowym eterze, jak ukojeniem dla mnie. Niech trwa. Myślę, że może być tak, że bardziej da mu to do myślenia niż dzikie wrzaski

Domcia, nie masz do sprzedania kilku takich kuzynek??? Piękne prezenty!

Mela - u nas też śpik i to nie jakiś tam byleśpik - zielony, paskudny, a chwilowy "kończący" suchy kaszel, pewnie za chwilkę znów będzie mokry, jak śpik zacznie ściekać tylną scianą gardła...

Gratulacje dla Championa!!! Proszę przekazać czocherki dla niego

eno, nawet jak pozwoli, to jakieś małe zakupy tam zmieścisz

DEMENTUJĘ! Mój Norberto od pierwszych dni ma ciemne! Przez perwsze tygodnie były brązowe z mega ciemnozielonym połyskiem, potem już czysto brązowe Jak sam mówi "jak tatusiowe"

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

u nas +/- połowa wyprawki od moich sióstr ciotecznych

dzieki za odpowiedź

Cytat:
ja szykuje dwa zestawy:

1. UPAŁ:

2. ZIMNO:
body (krótki rękaw, krótkie nogi) + grubszy, pajacyk+ sweterek+ czapka+ kocyk do przykrycia

teso fajnie ze wesele udane, no i ruch sie przyda, jaknajbardziej))
ja po dluzszym chodzeniu to zaraz wymietam, nogi mnie bola.
ale na wesele bym poszla, bo lubie wesela!
Gratuluje prezentów. Tylko pozazdrościć takich ludzi w około :thumbup:
co do ciuszków to myślę podobnie. Zobaczymy jeszcze jaka temperatura bedzie.

Teso no i kto powiedział że brzuchatki nie mogą się dobrze bawić ? :p
Oliath no wreszcie odpoczynke :thumbup:

Ja leże u tesciow na lezaku pod parasolem. Dali jeść tzn tesciowa bo tesciu jeszcze w szpitalu i właśnie TZ z nia pojechal. Siostra TZ tez co chwila pyta czy czegoś mi nie trzeba Naprawde nie moge narzekac na jego rodzine

Stary 2013-05-19, 16:35   #3492
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]w ogóle jeśli chodzi o karmienie piersą to czuję, że mam tu mało wsparcia i zrozumienia.

Masz nasze wsparcie
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Moja mama przyjezdza do nas i z jednej strony dziekuje Bogu, bo nie chce przed porodem byc sama w domu w nocy (Tz pracuje na nocki), ale z 2 str chyba jestem juz teraz zazdrosna o to, ze jak maly sie urodzi to ktos bedzie chcial sie nim zajmowac oprocz mnie. Moze beznadziejne moje myslenie, ale co poradze

Snilo mi sie dzisiaj, ze zemdlalam na poczatku porodu i odzyskalam przytomnosc dopiero jak Franek byl na swiecie Niezly scenariusz w sumie by to byl

)
OMG ale sny

Ja tez ostatnio robie sie zazdrosna jak pomysle ze ktos mi moze w opiece nad Laurą pomagac (np.tesciowa) ....... dziwne.....
Stary 2013-05-19, 16:37   #3493
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

a pokaze Wam jeszcze zdjecie z wczoraj))
bylismy nad morzen, bylo pochmurnie ale cieplo,
bedzie widac moj brzuch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3ja.jpg (108,4 KB, 59 załadowań)

Stary 2013-05-19, 16:39   #3494
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Rockyy ee tam dziwne, normalne

Stary 2013-05-19, 16:39   #3495
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Masz nasze wsparcie
.
no wiem wiem,
bedziemy musialy sie wspierac, bo jak nie Wy to ja nie wiem.

po prostu tyle kolezanek w okol probowalo, i po 5 dniach, 2 tygodniach rezygnowało, mama mojego tż też nie rozumie o co mi chodzi z tym cycem, mój też się nie zna, i tak nie wiem.

ale będzie dobrze.
najwyżej będę miała małą przy cycu całe dnie.

Stary 2013-05-19, 16:39   #3496
enlevee
Zakorzenienie

Perse- tak swoją drogą,to ja zawsze pamiętam kiedy Ty masz kolejny nowy tydzien i jak wstaje rano to mysle "oooo dzisiaj Perse, a jutro ja" hahaha : brzydal: ciekawi mnie tez która pierwsza urodzi :P

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-19, 16:43   #3497
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Enlevee ja tak samo sie dzis zastanawiałam która pierwsza otworzy puszkę Pandory tylko tak ogòlnie z całego forum

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-05-19 o 16:44
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:46   #3498
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
bedzie widac moj brzuch
Sliczny brzusio

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:47   #3499
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Enlevee ja tak samo sie dzis zastanawiałam która pierwsza otworzy puszkę Pandory tylko tak ogòlnie z całego forum

Ja obstawiam, że Malinka.. ale Ty też masz już całkiem całkiem blisko, widzę, że jutro nowy tydzien zaczynasz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-19, 16:47   #3500
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:

ja myślę, że rozpocznie któraś z czerwcowej czwórki
starawiam na pierwszą Margosię

Stary 2013-05-19, 16:48   #3501
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie widac moj brzuch
no brzuchol to u Ciebie przoduje, super foty

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-19, 16:59   #3502
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dziewczynki

dzisiaj mam pracowity dzień, rano zaliczyłam targ i zakupiłam znów trochę sadzonek na ogródek, jutro wybieram się na wiklinowe płotki i robię ogródek

wyszorowałam też gondolke i suszy się na ogródku, zrobiłam na próbę front szuflady, ale efekt mnie nie powala... muszę próbować raz jeszcze.. materiał na obrzeżach się pruje..brrr
a zaraz będziemy pompować i myć basenik bo u nas straszne upały !!!!

buziaki wielkie, wieczorek spróbuję ponadrabiać wasz spam

w lidlu będzie coś dla nas:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=40615

Domi - ale brzucholek
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:11   #3503
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela: doczytałam w notatkach,dicoflor na 1,5miesiaca przed porodem już zacząć brać,jedna kapsułkę dziennie.
To niedługo muszę kupić.

Cytat:
Naleśnik jedną warstwę więcej niż my, raczkujący jedną warstwę mniej niż my bo się więcej i szybciej rusza. Ale jak pytałam co ze skwarem to powiedziała, że samo body wystarczy (ale to się chyba nie tyczyło noworodka?)

Cytat:
Malinka
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:16   #3504
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc en gratulacje pieska,pomiziaj go od nas hahsh

domi ja mam maxi cosi city jak czytalam opinie to byly dobre i jeszcze ma pare gwiazdek w testach bezpieczenstwa ale niewirm jak sie spisuje bo jeszcze nie mam kogo w nim woziv haha ogolnie jedt fajny bardzo ma kieszonke z tylu taki svhowek jakby.. i wkladkr dla niemowlaka co sie pozbiej wyciaga i ogolnie jest spory

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:19   #3505
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Persephone_ fajnie że mówisz o Pepco , własnei zastanawiałam się czy cos ciekawego można tam dostać, a swoją drogą tak to jest , często własnie zamiast pomóc to ludzie uznają że to pijak itp. A potem już na pomoc za późno…
Tak, w Pepco jest wiele fajnych i tanich ciuszków Lepszy wybór dla dziewczynek, ale dla chłopczyków też się da coś fajnego znaleźć. Bodziaki od 5 zł.

Cytat:
Perse- tak swoją drogą,to ja zawsze pamiętam kiedy Ty masz kolejny nowy tydzien i jak wstaje rano to mysle "oooo dzisiaj Perse, a jutro ja" hahaha : brzydal: ciekawi mnie tez która pierwsza urodzi :P
A potem będzie, że mój robi 3 kupki na dzień, a Twój tylko 2 i cooooo Haha Albo że Twojemu wyszły już 4 zęby, a mój ma tylko jeden :P
Nie no żartuję, dzieci się różnie rozwijają

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:20   #3506
d0tkaaa
Zakorzenienie

ale zgrabnyalez mnie ten upal wykancza ostatnimi czas juzczuje ze jedt ciezko itp jeszcze w taki upal.ale lepsze to niz deszcz he

co do zestawu na wyjscie ze szpitala to sie nie zastanawialam jeszcze ale cos podobnego do domi napewno,przy czym jak nirraz idziemy ze szw do parku i widze jak naubierane sa te niemowlaki czy male dzirci to szok.niewiem moze jestem dziwna ale nie mowcie mi ze jak jest taka pogoda jak dzis w krk czyli upal jak niewiem to niemowlak w gondoli musi byc ubrany w body pajaca swterek spodenki czapke i przykryty pielucha..bez jaj..albo w grubego pajaca i przykrytego kocem...

Zuza

Razem
Stary 2013-05-19, 17:26   #3507
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc en gratulacje pieska,pomiziaj go od nas hahsh

domi ja mam maxi cosi city jak czytalam opinie to byly dobre i jeszcze ma pare gwiazdek w testach bezpieczenstwa ale niewirm jak sie spisuje bo jeszcze nie mam kogo w nim woziv haha ogolnie jedt fajny bardzo ma kieszonke z tylu taki svhowek jakby.. i wkladkr dla niemowlaka co sie pozbiej wyciaga i ogolnie jest spory
oh, właśnie odkryłam kieszonke!!
nie zauważyłam ahaha

Stary 2013-05-19, 17:28   #3508
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

własnie tak mi się wydawało, że pisałaś że chcesz karmić, a zobaczyłam te NUK-i i chciałam przestrzec szybciutko. W nas masz wsparcie!!

Jakby któraś chciała, to mogę podesłać materiały dotyczące karmienia piersią z poradni laktacyjnej, w której byłam. Na priv poproszę.

Teso: przy takiej pogodzie to sie nie dziwię. U nas zapowiadali burze, więc odpuściłam pranie.

Dostałam razem z inną całą masą rzeczy również materacyk do łóżeczka. Używany, ale był tylko kilka miesięcy, bo kuzynka się wyprowadziła do USA. Nie wygląda, aby był zużyty i zastanawiam sie, czy jedna kupować nowy.. czy go tylko odświeżyć (no i jak?)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:28   #3509
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
oh, właśnie odkryłam kieszonke!!
nie zauważyłam ahaha
przydatna,niewiem do czego ale zawsze mozna cos schowac

Zuza

Razem
Stary 2013-05-19, 17:31   #3510
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
własnie tak mi się wydawało, że pisałaś że chcesz karmić, a zobaczyłam te NUK-i i chciałam przestrzec szybciutko. W nas masz wsparcie!!

Jakby któraś chciała, to mogę podesłać materiały dotyczące karmienia piersią z poradni laktacyjnej, w której byłam. Na priv poproszę.

Teso: przy takiej pogodzie to sie nie dziwię. U nas zapowiadali burze, więc odpuściłam pranie.

Dostałam razem z inną całą masą rzeczy również materacyk do łóżeczka. Używany, ale był tylko kilka miesięcy, bo kuzynka się wyprowadziła do USA. Nie wygląda, aby był zużyty i zastanawiam sie, czy jedna kupować nowy.. czy go tylko odświeżyć (no i jak?)
no dostałam włąśnie i butelke i smoczki, także nie marudzę, przyjmuję, bo może kiedyś użyę w przyszłości.

co do materiałów to ja chce))

a materac można wyprać jeśli jest z gąbki, ale nie wiem jak w praktyce takie pranie wygląda.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
przydatna,niewiem do czego ale zawsze mozna cos schowac
w mojej była instrukcja i folia przeciwdeszczowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości