W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 21:52   #3571
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
j
a co to za bransoletki ??

ja muszę coś wymyślić co ma mi mąż kupić z okazji urodzenia dziecka, chodzi mi o to że faceci zazwyczaj przychodzą do kobiet z kwiatami, a ja nie przepadam za kwiatami, a fajnie by było coś dostać bardziej trwałego.
Zwykle kupuje mi coś słodkiego lub wino (przed ciążą), a jak urodzimy to ani słodkiego za bardzo, ani alkoholu
A takie zwykłe skórzane, jakieś tam plecione Za złotówkę, dwie i cztery

Ja w poprzedniej ciąży chciałam Lilou z serduszkiem i grawerem z imieniem dziecka.
Ostatecznie sama sobie kupiłam charmsa-aniołka..

W tej ciąży nie wiem, czy coś będę chciała, nie myślałam o tym.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:56   #3572
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja muszę coś wymyślić co ma mi mąż kupić z okazji urodzenia dziecka, chodzi mi o to że faceci zazwyczaj przychodzą do kobiet z kwiatami, a ja nie przepadam za kwiatami, a fajnie by było coś dostać bardziej trwałego.
Zwykle kupuje mi coś słodkiego lub wino (przed ciążą), a jak urodzimy to ani słodkiego za bardzo, ani alkoholu
ja sobie zażyczyłam złoty wisiorek z łańcuszkiem z yes
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:00   #3573
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
No i dostałam paczkę od kuzynek z niemiec.
patrzcie laski co dostałam!!!!!
szał

(a ja zamiast spać w niedziele rano to ukladam, segreguje i bawie sie moimi nowymi zabawkami
o wow!! jak tego duuużo i piękne! też chcę takie kuzynki

a i fajny narożnik i podłoga

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Chyba zaczynam miec stracha przed porodem i przed tym, ze nie bede umiala sprostac wyzwaniu i zajac sie dobrze nasza kruszynka Bede sie starac z calych sil, ale nie wiem, nie wiem... Na ta chwile sprawia mi trudnosc wybor kosmetykow dla malego! No za duzo tego wszystkiego, a nie chce kupic byle czego i potem zalowac, albo za duzo i potem wyrzucac niepotrzebne rzeczy... uhhh
A ja sobie dzisiaj pod prysznicem pomyślałam, że jestem ciekawa porodu.. jak to wszystko będzie przebiegało, co będę czuła, jak się mną będą zajmować.. ogólnie wszystko..jako kolejne nowe życiowe doświadczenie... Choć jeszcze do niedawna strasznie się tego bałam i na samą myśl mnie mdliło

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zabuszki
Ja sobie wisze na pasku i podczytuje regularnie, a poza tym wykorzystuje meza na maxa do prac remontowo-meblkowo-logistycznych w weekend .
Pozwolil mi tylko pomachac troszke NA SIEDZACO waleczkiem po czesciach biurka rozebranych.
Wczoraj zrobil okno dachowe u Lali (szlif, lakier, odnowienie wneki calej) i odnowil sciane w kuchni, potem upichcil przepyszna obiadokolacje i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem regal narozny, zabezpieczyl i powynosil zbedne wozki do piwnicy (tylko Royce zostal u nas) i wlasnie poszli z Lala do parku na hulajnoge.
Boze, jakis ideal mi sie trafil
Albo nim wstrzasnelo widmo szpitala

We wtorek jestem zarejestrowana raniutko do internisty w Luxmedzie, mam nadzieje od razu natychmiast powtorzyc wyniki i wydebic jakis antybiotyk, bo srednio chyba ten Furagin daje rade... tzn. po nocy przespanej z nogami wysoko jest lepiej, ale jednak troszke opuchniete sa te stopy, a ja naprawde MUSZE teraz poprasowac na wypadek jakbym jednak MUSIALA isc do szpitala i pewnie w ten gorac do wieczora jeszcze spuchne.
Cieszę się, że odpoczywasz i większość obowiązków przejął Twój mąż wspaniały swoją drogą

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mamy zwycięstwo ! Więc wracamy do domu już z Młodzieżowym Championem Polski !!! dziękujemy za kciuki! nadrobie jak już będę miała dostęp do kompa!
JUPIII .. !!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dzoan– albo mi się wydaje albo sporą masz tą kuchnie ? Tak czy siak super wyglada,a na tym zdjęciu tak klimatycznie
ogólnie mamy kuchnię połączoną z jadalnią i salonem.. ale sama kuchnia rzeczywiście dość sporo ma, bo ok 8 m2 mogliśmy sobie pozwolić na wysepkę 120cmx60cm, o której zawsze marzyłam

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]
już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam
naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam [/QUOTE] no to wspaniale, że brzuszek nie był uciążliwy i jesteś zadowolona

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:02   #3574
enlevee
Zakorzenienie

dzoan- pokazuj furę Lola

Kathe- przyzwyczaisz się, ja musiałam wsiąść do wielkiego kombi ledwie prawo jazdy zdałam, ale juz sie nie boje tak jak na poczatku

Oliath- za i tak duza pracowitosc, mimo, ze na dupce miałaś siedzieć !

Madi- ale fajnie Wam dzien minął!! No i Witek jaki juz duzyyyy! Tylko mój taki maluszek mam nadzieje,ze na tym usg wyjdzie inaczej

Neni- ja tez o Tobie mysle, jak zaczynasz nowe tygodnie o Tobie i o Perse pamietam zawsze

wrzuciłam Wam fote do klubu z psiakiem rozrabiakiem
padnieta jestem. pojechałam do centrum autem, mimo, ze zakładałam tramwajem.. no i zaparkowac mi sie udało nasza krowa w samiutkim centrum no i w ogóle dobrze mi sie jezdzi tym autem
a no i wypiłam koktajl zimny truskawkowo ananasowy na rynku.. ale taaaak goraco ze mam dosc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:03   #3575
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40889016]

Ja w poprzedniej ciąży chciałam Lilou z serduszkiem i grawerem z imieniem dziecka.
Ostatecznie sama sobie kupiłam charmsa-aniołka..
[/QUOTE]

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40889071]ja sobie zażyczyłam złoty wisiorek z łańcuszkiem z yes [/QUOTE]

no to już mam dwa pomysły, trzeba będzie zastanowić się mocno
tylko ja to jestem sknerus(tż tak na mnie mówi), więc mimo tego że mój będzie kupować to ja pewnie coś taniego wykombinuję

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:09   #3576
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oooo widze Malinke na pasku.Chyba czkawki dostała jak zaczelysmy obstawiac ze sie pierwsza wypakuje
Nadrabiałam Was i widziałam właśnie, że obstawiacie, że będę pierwsza W sumie teraz to nawet sama tak obstawiam Ale zobaczymy kiedy mała zechce mój brzuch opuścić Byle nie po terminie

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:13   #3577
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Madi- ale fajnie Wam dzien minął!! No i Witek jaki juz duzyyyy! Tylko mój taki maluszek mam nadzieje,ze na tym usg wyjdzie inaczej
Widzsz Ty się stresujesz bo maluszek a ja, że tak zaczął rosnąć....kurcze dziś mówił goścu, że jak będzie duży to może być cc...a ja nie chcę CC więc mam nadz. ze wystopuje ocupinkę z tym "rośnięciem"juz sama nie wiem co lepsze:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:16   #3578
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dobrej nocy!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:18   #3579
fiazo
Zakorzenienie

zmykam, trzeba sypialnie wywietrzyć i trochę spa urządzić przed jutrzejszą wizytą
dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:19   #3580
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Nadrabiałam Was i widziałam właśnie, że obstawiacie, że będę pierwsza W sumie teraz to nawet sama tak obstawiam Ale zobaczymy kiedy mała zechce mój brzuch opuścić Byle nie po terminie
pod koniec maja, może w Boże Ciało? Ewentualnie na poczatku czerwca, ale raczej maj obstawiam
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:26   #3581
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z "obsikiwania osiedla" na niebie piękne 0,5 księżyca

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

s:
Wisi połowka,wisi....musze sie jeszcze przemeczyc az mi sie oczy konkretnie zaczną ,,kleic" to moze zasne.Dzis sprobuje zaslony zaciągnac .Ze tez wczesniej na to nie wpadłam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40888812]

Ja też pewnie kupię w R. i pewnie te ich firmowe Isany, najtańsze, najlepsze, a te 3 dni nic mi się nie stanie bez moich odżywek i balsamów

.[/QUOTE]
za zakupy

Produkty Isany podobno wcale nie są złe Mam żel pod prysznic i jest całkiem całkiem.No i na forum włosowym dziewczyny chwalą sobie odzywki ....
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! nadrobilam w tel. ale nie mam siły pisać.
Co do samochodu kombii, ja mam 160 cm i komicznie wyglądam w naszym mondeo które ma 480 cm długości:-P na początku było ciężko, ale teraz smigam, parkować najlepiej tyłem na lusterka;-)

byliśmy dziś nad Bugiem, 150 km od nas- już nie dla mnie takie podróże... A w czwartek jedziemy do teściowej do Krakowa, ciekawe jak dam radę...
Opalilam sobie plecy i ramiona siedząc tyłem do słońca:-P
oby jutro nie żałowala. Później grill i kościół- pospiewalam i Filip tańczył;-)
ale padam już... A jutro o 16:45 usg 4D

Ale fajnie -4D
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A ja sobie dzisiaj pod prysznicem pomyślałam, że jestem ciekawa porodu.. jak to wszystko będzie przebiegało, co będę czuła, jak się mną będą zajmować.. ogólnie wszystko..jako kolejne nowe życiowe doświadczenie... Choć jeszcze do niedawna strasznie się tego bałam i na samą myśl mnie mdliło

Ja codziennie o tym mysle i sie bajam.....
Cytat:
[B]d
wrzuciłam Wam fote do klubu z psiakiem rozrabiakiem
padnieta jestem. pojechałam do centrum autem, mimo, ze zakładałam tramwajem.. no i zaparkowac mi sie udało nasza krowa w samiutkim centrum no i w ogóle dobrze mi sie jezdzi tym autem
a no i wypiłam koktajl zimny truskawkowo ananasowy na rynku.. ale taaaak goraco ze mam dosc
kombiki są spoko

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
pod koniec maja, może w Boże Ciało? Ewentualnie na poczatku czerwca, ale raczej maj obstawiam
Ja obstawiam poczatek czerwca... tak +/- ok.7.06
Stary 2013-05-19, 22:28   #3582
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a pokaze Wam jeszcze zdjecie z wczoraj))
bylismy nad morzen, bylo pochmurnie ale cieplo,
bedzie widac moj brzuch
świetnie wyglądasz i włosy takie gęste mocne a ta dziewczyna obok Ciebie wygląda jak Twoja siostra....

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40885017]

w lidlu będzie coś dla nas:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=40615
[/QUOTE]
czaję się na koszulkę białą i staniki do karmienia

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale super! Rewelacja, możesz pochwalić TŻ
I fajną baterię macie! Mamy podobną
pochwalony

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Pokrążyliśmy po hali patrzę a tam gościu robi USG...kilka babeczek siedzi...to myślę sobie idę a nóż się uda małego zobaczyć
I faktycznie, przede mną 4 kobitki....podglądnęliśmy małego...rośnieeeee
, śmiał sie doktorek, ze ma głowe ciut mnieijsza od brzuszka, ale że to się zmieni no i że już ma jakies 1800...kurde jak on szybko przybiera

Wogole wczoraj babeczka na SR mówiła, że teraz sie rodzą duże dzieci min 4kg...jak się rodzi 3 kg to mówią że maluszek

Cieszę się, bo chociaż zdjęcia nie dawali na tym usg ale spr. co i jak pomierzył i mogłam ujrzeć małego więc luzik

No. a teraz wypoczywam jutro cos powrzucam z SR.
ale Ci się udało z tym USG.. u mnie jeszcze nie słyszałam o takich akcjach.. ehh..

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
chwal się furą nie bądź taka
Cytat:
dzoan- pokazuj furę Lola
jutro zrobię foty i się pochwalę

En a jak tam z Tżetem..już po burzy?

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
kupilismy auto- opel vectra kombi- ale duze to, ja nie wiem jak ja zaparktuje

Stary 2013-05-19, 22:35   #3583
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
A obecnie jak sie czujesz???????? Jakies objawy?Czujesz ze brzuszek sie obniza? Oczywiscie niech mała posiedzi jeszcze troszke byleby chwilke przed terminem sama zechciała opuscic lokum
Stary 2013-05-19, 22:35   #3584
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:

Produkty Isany podobno wcale nie są złe Mam żel pod prysznic i jest całkiem całkiem.No i na forum włosowym dziewczyny chwalą sobie odzywki ....
Ja używam prawie wyłącznie żeli z Isany. W tym wypadku cena dla mnie ma największe znaczenie, bo wiadomo - żel idzie bardzo szybko, a Isana nie wysusza mi skóry i ładnie pachnie, więc jak jest promocja w R., to kupuję parę.
No odżywki z Isany były ponoć rewelacyjne, ale wycofali jedną jakąś chyba z bambusem. Ja mam taki jakiś preparat niby ułatwiający rozczesanie włosów i faktycznie ułatwia

Poza tym mam kilka rzeczy z Alterry i Synergen, a to też Rossmannowe marki.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:40   #3585
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Końcówka maja odpada. Nie mogę wtedy rodzić Mam już inne plany Muszę mojej mamie niespodziankową imprezę urodzinową urządzić

Cytat:
Ja obstawiam poczatek czerwca... tak +/- ok.7.06
Ooo i to jest dobry termin Też go poważnie biorę pod uwagę z tej racji, że pierwsze ruchy małej poczułam 7.01 i podobno według tego mam niby urodzić 7.06.

A co do porodu, to ja jakoś specjalnie o tym nie myślę i tym samym nie boję się. Wychodzę z założenia, że co będzie to będzie i raczej o pozytywach myślę, czyli o tym że wkońcu zobaczę moją małą.

Milenka
Stary 2013-05-19, 22:45   #3586
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40889704]Ja używam prawie wyłącznie żeli z Isany. W tym wypadku cena dla mnie ma największe znaczenie, bo wiadomo - żel idzie bardzo szybko, a Isana nie wysusza mi skóry i ładnie pachnie, więc jak jest promocja w R., to kupuję parę.
No odżywki z Isany były ponoć rewelacyjne, ale wycofali jedną jakąś chyba z bambusem. Ja mam taki jakiś preparat niby ułatwiający rozczesanie włosów i faktycznie ułatwia

Poza tym mam kilka rzeczy z Alterry i Synergen, a to też Rossmannowe marki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
W tamtym tygodniu były żele z Isany po 2.99 wiec wzielismy na spróbowanko i fajny jest ,nie wysusza skóry i nie drapie sie po nim
Bardzo sobie chwale olejek Babydream fur Mama I mam w planach dalsze testowanie ich kosmetyków .

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Końcówka maja odpada. Nie mogę wtedy rodzić Mam już inne plany Muszę mojej mamie niespodziankową imprezę urodzinową urządzić

Ooo i to jest dobry termin Też go poważnie biorę pod uwagę z tej racji, że pierwsze ruchy małej poczułam 7.01 i podobno według tego mam niby urodzić 7.06.

A co do porodu, to ja jakoś specjalnie o tym nie myślę i tym samym nie boję się. Wychodzę z założenia, że co będzie to będzie i raczej o pozytywach myślę, czyli o tym że wkońcu zobaczę moją małą.
Ja poczułam ruszki 9.02 wiec moze 9 lipca wykluje......Chciałabym pod sam koniec czerwca,ew. samiuski poczatek lipca ,byle zaczęło sie natruralnie,nie po terminie A mam dwa na 3 i 10 lipca ( czasem z sg wychodzi 8,czasem 5 lipca)
Stary 2013-05-19, 22:51   #3587
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
A obecnie jak sie czujesz???????? Jakies objawy?Czujesz ze brzuszek sie obniza? Oczywiscie niech mała posiedzi jeszcze troszke byleby chwilke przed terminem sama zechciała opuscic lokum
Powiem Ci że już lekko zmęczona jestem tą ciążą. Szczególnie dokucza mi to że jak śpię na boku to później mnie cały bok boli i się często przekręcam, ale i tak wstaję rano cała obolała. Poza tym, to co zwykle, czyli twardy brzuszek mi dokucza, ale ostatnio jakby rzadziej twardnieje (może tabletki od ginki zaczęły działać ) A jak siadam na kibelku to czuję jakbym tam miała jakieś rozwarcie czy coś takie dziwne uczucie No i jak siedzę to brzuszek ciągle na kolanach mam Ale jeszcze jakoś znacznie się nie obniżył chyba.

Milenka
Stary 2013-05-19, 22:59   #3588
dzoan
Zakorzenienie

Ależ mnie dzisiaj stopy bolą.. nie wiem czy to po wczorajszym mega sprzątaniu mieszkania, gdzie ciągle stałam, kucałam, klękałam..czy już po prostu stawy przestają wyrabiać z ciężarem Poza tym od kilku dni w lewym pośladzie czuję jakby znowu nerw uciśnięty (jak na początku ciąży) i spojenie łonowe (lewa strona) pobolewa i jakby piecze momentami... zwłaszcza po dłuższym spoczynku..

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Powiem Ci że już lekko zmęczona jestem tą ciążą. Szczególnie dokucza mi to że jak śpię na boku to później mnie cały bok boli i się często przekręcam, ale i tak wstaję rano cała obolała. Poza tym, to co zwykle, czyli twardy brzuszek mi dokucza, ale ostatnio jakby rzadziej twardnieje (może tabletki od ginki zaczęły działać ) A jak siadam na kibelku to czuję jakbym tam miała jakieś rozwarcie czy coś takie dziwne uczucie No i jak siedzę to brzuszek ciągle na kolanach mam Ale jeszcze jakoś znacznie się nie obniżył chyba.
Jeszcze trochę i każda z nas będzie miała dośc ciąży i nie będzie mogła się doczekać porodu..żeby tylko ulżyć swojemu ciału

Stary 2013-05-19, 23:01   #3589
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam podobnie z tym spaniem. A na brzuszek twardy chyba mi Mg pomógł bo dzis i wczoraj był w ciągu dnia lajtowy,dopiero wieczorem twardniał jak juz zmeczenie mnie dopada

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ide spac,dobranoc żabki Do jutra !
Stary 2013-05-19, 23:04   #3590
dzoan
Zakorzenienie

Ja też uciekam.. jakiś thriller na faktach na TVN..

Spokojnej nocy

Stary 2013-05-19, 23:13   #3591
Konto usunięte

Cytat:
W tamtym tygodniu były żele z Isany po 2.99 wiec wzielismy na spróbowanko i fajny jest ,nie wysusza skóry i nie drapie sie po nim
Bardzo sobie chwale olejek Babydream fur Mama I mam w planach dalsze testowanie ich kosmetyków .

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ja poczułam ruszki 9.02 wiec moze 9 lipca wykluje......Chciałabym pod sam koniec czerwca,ew. samiuski poczatek lipca ,byle zaczęło sie natruralnie,nie po terminie A mam dwa na 3 i 10 lipca ( czasem z sg wychodzi 8,czasem 5 lipca)

A właśnie, dla dziecka to ja też mam zamiar zaczaić się na rossmannowe produkty Ponoć są dobre, bo mają krótkie składy

Ja bym chciała od razu, jak będzie taka możliwość (tzn. od razu, jak będzie donoszona ciąża, czyli ok. 6 lipca). Tyle mnie nerwów kosztuje ten stan, że chcę już szczęśliwy finał...

Cytat:
Ależ mnie dzisiaj stopy bolą.. nie wiem czy to po wczorajszym mega sprzątaniu mieszkania, gdzie ciągle stałam, kucałam, klękałam..czy już po prostu stawy przestają wyrabiać z ciężarem Poza tym od kilku dni w lewym pośladzie czuję jakby znowu nerw uciśnięty (jak na początku ciąży) i spojenie łonowe (lewa strona) pobolewa i jakby piecze momentami... zwłaszcza po dłuższym spoczynku..[COLOR="Silver"]
Mnie wczoraj tak strasznie bolały po 3 godzinach chodzenia, jak wcześniej przed ciążą po 10 godzinach stania. I nic nie pomagało, ani masaż TŻa, ani moczenie w chłodnej wodzie, nic, leżałam i mnie tak bolały.....
Mnie czasami przeszywają takie bóle gdzieniegdzie, a jeszcze teraz Młody wyrabia mi nad szyjką, że czasami mam wrażenie, że mi ją zaraz otworzy :P
Stary 2013-05-19, 23:15   #3592
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Ależ mnie dzisiaj stopy bolą.. nie wiem czy to po wczorajszym mega sprzątaniu mieszkania, gdzie ciągle stałam, kucałam, klękałam..czy już po prostu stawy przestają wyrabiać z ciężarem Poza tym od kilku dni w lewym pośladzie czuję jakby znowu nerw uciśnięty (jak na początku ciąży) i spojenie łonowe (lewa strona) pobolewa i jakby piecze momentami... zwłaszcza po dłuższym spoczynku..

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Jeszcze trochę i każda z nas będzie miała dośc ciąży i nie będzie mogła się doczekać porodu..żeby tylko ulżyć swojemu ciału
Oj ja to już się nie mogę doczekać Marzy mi się założyć już normalne ubrania. Strasznie się za nimi stęskniłam

Cytat:
To ja mam podobnie z tym spaniem. A na brzuszek twardy chyba mi Mg pomógł bo dzis i wczoraj był w ciągu dnia lajtowy,dopiero wieczorem twardniał jak juz zmeczenie mnie dopada

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ide spac,dobranoc żabki Do jutra !
Mi magnez nie pomógł

Ja też uciekam spać bo mi tak net muli, że szok
Dobranoc Brzuszeczki
Pamiętajcie jutro o napadzie na Biedronkę i Lidla

Milenka
Stary 2013-05-19, 23:15   #3593
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ja tez Rosska obczaje w takim razie zanim co.

CISNIENIE WIECZORNE DZIS - 118/81

Ale stopy nadal opuchniete i jeszcze w dodatku bola, bo latam na boso caly dzien
Ide sie kapac i je wymoczyc przed snem no i Supernaturalsi
Oj moje balonki też dziś nieźle bolą
Cytat:
dziękuję
Ghia LEDy kupiliśmy w castoramie, były na krążku 5m za 80zł + transformator 30zł + listwa, która je zasłania za ok. 10zł.. więc w sumie cenowo nie jest to strasznie drogie

za 8 miesiąc! i powodzenia dla pieska

za wejście w 7 miesiąc

Ewusia miło, że się odezwałaś Cudownie, że dochodzisz do siebie i jesteś tak pozytywnie nastawiona.. Na pewno do urodzin Tymusia będzie jeszcze lepiej Trzymaj się i odzywaj ile możesz
Dziękuję bardzo za info niewykluczone, że się udamy z TŻtem po taki sam zestaw
Cytat:

Mnie też bolą, może taki dzień

W ogóle to regularnie wieczorem krew mi z nosa leci po chwili przestaje ale strasznie upierdliwe. Dziś się popsztykałam z TŻ tem wieczorem i potem mi ta krew poszła więc mu wytknęłam żeby mi ciśnienia nie podnosił
do tego spuchnięte dłonie i stopy, ale to chyba normalne w ciąży. Wspomnę jednak gince na wszelki wypadek.

Co do autek ja wolę małe z mocnym silnikiem i najlepiej lubię swojego punciaka Kiedyś TŻ miał służbową oktawię kombi i też jakoś się śmigało ale zdecydowanie wolę małe autka. W ogóle uwielbiam auta i uwielbiam jeździć A moim marzeniem jest audi TT to starsze. Wiem, że nie praktyczne autko mało ekonomiczne za drogie jak na taki typ i w ogóle, ale kiedyś sobie je kupię choć na parę miesięcy może z rok Ale zakochałam się w nim jeszcze w 1997 r jak wchodził do produkcji więc ta miłość musi się kiedyś spełnić
Stary 2013-05-19, 23:21   #3594
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
a i fajny narożnik i podłoga
a dziekuje Ci bardzo za mile slowka)

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Dobry wieczór

Mamy wózek Dostaliśmy go dzisiaj po 11 rano... z tego podniecenia nie pojechaliśmy na mszę, tylko obczajaliśmy i ćwiczyliśmy wszystkie funkcje Później obiadek, drzemka, o 16 kościół, po 17 przyjechali rodzice z siostrą pooglądać Lolową limuzynę, spacerek, a teraz już odświeżona i najedzona odpoczywam Dzień był piękny, słoneczny i gorący

Idę nadrabiać....
no a gdzie fotki?
bez fotek to ja się tak nie bawię!!!!

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
nie martw się, my zaraz po Tobie jesteśmy w kolejce.
więc możesz przecierać nam szlaki!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 23:22   #3595
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Oj ja to już się nie mogę doczekać Marzy mi się założyć już normalne ubrania. Strasznie się za nimi stęskniłam

Mi magnez nie pomógł

Ja też uciekam spać bo mi tak net muli, że szok
Dobranoc Brzuszeczki
Pamiętajcie jutro o napadzie na Biedronkę i Lidla
O widzisz dobrze, że przypomniałaś. Ja sobie pazurki ostrzę na te staniki to karmienia z Lidla.

Zbieram doopkę do spania dobrej nocy Brzuszki Pępuszki
Stary 2013-05-19, 23:26   #3596
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
świetnie wyglądasz i włosy takie gęste mocne a ta dziewczyna obok Ciebie wygląda jak Twoja siostra....

ta dziewczynka obok mnie to mojego tż siostrzenica, lat 12, wczoraj miała urodziny))

to ja tak młodo wyglądam hahaha

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
ja mam podobnie.
juz mi sie nudzi, moje cialo coraz slabsze, nogi nie wytrzymuja, niewygodnie.
mam bardzo podobne odczucia a tu jeszcze 8 tygodni...

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 23:28   #3597
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
.
Nie masz czasu, rozumiem

Ale wiesz jaki piękny prezent zrobiłabyś mamie rodząc wnuczkę w jej urodziny
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 05:42   #3598
roxi1980
Zakorzenienie

Dzień dobry!Poooooobudka! Koszulki w biedronce czekają

Noc do d... zapomnialam zamknac okno i niestety moje wrazliwe gardło boli Ogolnie zasnac nie moglam do do min 1:15, tyle pamietam, wszystlo przez to spanie w dzień...

Miłego dnia. U mnie dzis dzień Allegro - po powrocie z przedszkola biore sie za te aukcje, bo wszystko leży i kurz łapie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 05:53   #3599
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry w dzień wizyty

Nie mogłam w nocy zasnąć. Po komunii i tych wszystkich pysznościach mój żołądek zastrajkował. Oj, bolało. Jelita mi się dosłownie skręcały. Musiałam wziąć no-spę, ale po niej zasnęłam już jak dziecko i spałam grzecznie do rana

Cytat:
Ja odstawiam 2.06
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 06:30   #3600
roxi1980
Zakorzenienie

U mnie dwa problemy zdrowotne... 1. Mam nad pępkiem bliznę po usunięciu dziury po kolczyku, dziś dodatkowo mam tam wielką bułę i stan zapalny... Nie mam pojęcia czym to potraktować. 2.Wczoraj mnie pokłuwalo w brzuchu, jeśli to macica, to musi być bardzo wysoko, albo to mój żołądek wciśnięty prawie pod mostek Bardzo nieprzyjemne!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości