|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja obecnie użyam tego podkładu i jestem bardzo zadowolona Dodatkowo fajnie matuje, nie mam problemów ze świeceniem się w ciągu dnia. Moim zdaniem jak na produkt z takiej raczej średniej półki cenowej jest bardzo dobry. |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Na tematNa temat samej książki czy tego że jest to lektura? Uważam, że każdy powinien sam dojrzeć i sięgnąć po tytuły z czasów wojny, by brać je na poważnie
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie ten podkład miał bardziej efekt rozświetlający niż matujący. No ale wiadomo, co skóra to skóra i nie ma co generalizować.
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
tinka piszesz o True Match czy Healthy Mix?
Mam wrażenie że o True Match, bo jego najjaśniejszy odcień to Ivory, najjaśniejszy z HM to Light Vanilla
Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2013-05-19 o 19:12 |
|
|
|
#1357 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wow!! Gratulacje ![]() Cytat:
I nie ma tam też bezrobocia bo na studia w danym roku przyjmują tyle osób ile odchodzi za te 5 lat na emeryturę![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam już do mojego promotora, że chciałabym pisać o csr ale na razie odpowiedzi brak
(pewnie już ma dośc mojego ciągłego zmieniania tematów bo ciągle nie mogłam trafić na to coś co by mnie zaciekawiło)Ale to chyba jest to, nie dość, że bardzo interesujące to wkręciło mnie i jeswt nawet sporo literatury na ten temat. Więc wielkie dzięki dla Ciebie Teraz tylko czekać na akceptację promotora |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojej tezy to nie do końca się zgodzę. Wydaje mi się, że nasze społeczeństwo jest na tyle leniwe, że mało kto sięgałby po takie książki. Co równa się z tym, że niewiele osób znałoby historię swojego kraju. Podręczniki od historii to zwykle suche fakty. Uważam, że warto rozbudzić w uczniu miłość do mądrej i głębokiej literatury, też tej historycznej. Tutaj ogromną rolę gra dobry nauczyciel
|
|
#1362 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40888830]a ja nie pamiętam zeby była to lektura
[/QUOTE]W podstawie programowej w zakresie podstawowym jest wymieniony Miron Białoszewski - wybrane utwory. Nie każdy musiał czytać Pamiętnik z powstania warszawskiego ![]() To tak samo jak z twórczości Żeromskiego niektórzy czytali Wierną rzekę, inni Przedwiośnie, a jeszcze inni Ludzi bezdomnych. Tutaj dowolność jest pozostawiona nauczycielowi
|
#1364 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja jak sobie teraz niektóre książki przypominam- rozumiem je lepiej, dokładniej widzę kontekst, bo i moja wiedza jest większa. Także ja tam się zgadzam ze stwierdzeniem |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że będąc w trzeciej klasie liceum uczeń powinien być gotowy na tego typu książki. Niestety aktualnie polskie szkolnictwo coraz bardziej zaniża wymagania, nauczyciele nie są dobrze przygotowani do nauczania, mam wrażenie, że w dużej mierze sami mają braki w swojej dziedzinie.Co do pogrubionego - nie oszukujmy się, ale teraz uczniowie rzadko czytają jakiekolwiek lektury.
"rzadko myślimy o tym, co mamy, lecz zawsze o tym, czego nam brak" Schopenhauer Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2013-05-19 o 22:06 |
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Zapytam tutaj, bo na pewno mi doradzicie
gdzie znajdę elegancką błękitną koszulę na obronę, w miarę dobrą gatunkowo i w rozsądnej cenie?
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty
Cytat:
|
|
|
#1368 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Potter Potterem, ja w pierwszej klasie gimnazjum jako lekturę miałam Ostatnie Życzenie Sapkowskiego
|
|
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż przerabiałam tylko fragmenty "Pamiętników...", przeczytałam całość i... dalej nie umiem Ci pomóc. Właśnie dlatego, że najważniejszy był klucz, a nie moja opinia. I uważam, że Potter jako lektura to wcale nie jest zły pomysł, mało jaka seria była tak chętnie czytana. Niestety nudne lektury potrafią wywołać wieczną awersję do czytania. Niektórzy w podstawówce przerabiali "Hobbita" (ja przeczytałam dopiero tuż przed premierą filmu ), więc czemu nie H.P.?
Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2013-05-20 o 00:22 |
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ja jestem przeciwniczką zaniżania wymagań. A zaniżają straszliwie - program nauczania z roku na rok jest coraz bardziej okrojony.Poza tym uważam, że wiele osób nie czyta tych książek nie ze względu na tematykę, a czas, który trzeba im poświęcić. Cytat:
Chłopi to mój numer jeden, nie wiem jak można powiedzieć, że jest to nudne. Trudne, zwłaszcza na początku nie jest łatwo 'wczuć się' w język, ale z każdą stroną coraz bardziej wciąga, a język staje się naturalny. Oczywiście Chłopów podałam jako przykład.Klucz - to największy zabójca kreatywności i myślenia. Jestem przeciwniczką. To, że lektura staje się, jak to napisałaś, sucha to wina nauczyciela. Niedorzeczne jest to, że książka wstrząsa, wciąga, ma się po niej masę przemyśleń, a pójdziesz na lekcje i staje się banalna. Nie wiem czy to wynika z lenistwa nauczyciela, z jego sztampowości czy chęci wbicia się w klucz. Najwyraźniej klucz zabija także kreatywność nauczycieli. Całą serię Harrego Pottera przeczytałam. Książka wciągająca, nie powiem. Uważam, że przerabianie fragmentów mogłoby być w porządku, ale ja całości bym nie wprowadziła na lekcje. Moim zdaniem jest dużo bardziej wartościowych i przy tym ciekawych pozycji Zresztą fanką Hobbita również nie jestem. Aczkolwiek podkreślę - to moja subiektywna opinia. Dużo rozmawiam na ten temat z ludźmi ode mnie ze studiów - każdy ma swoje przekonania, swoje zdanie, argumenty i je szanuję
|
|
#1372 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno portfel, bo moja mama narzekała na obecny. Zastanawiam się też jeszcze, co dokupić. Cytat:
I też mam nadzieję, że uda nam się jeszcze spotkać Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji!Cytat:
Cytat:
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-05-20 o 01:47 |
||||
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piękna, wygodna i uważam że nadaje się na obronę i jeszcze później można ją wykorzystaćCytat:
|
|||
|
|
|
#1374 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40888830]a ja nie pamiętam zeby była to lektura
[/QUOTE]U mnie "Pamiętnik.." był lekturą w podstawówce, ale ja jestem z czasów przedgimnazjalnych:brzyda l: To opowiadanie pisane równoważnikami zdań, prawda? Literatura wojenna wciągnęła mnie ok 13 roku życia tak mocno, że jakiś czas później zorganizowałam wycieczkę dla dwóch klas do Oświęcimia. Nie było to łatwe i przyjemne, ale uważam że każdy powinien to miejsce zobaczyć. Natomiast co do nauczycieli i programów - w szkole podstawowej miałam niesamowitą polonistkę - z tak samo wielką pasją do gramatyki jak i literatury Niemniej mama nauczyła mnie czytać, kiedy miałam 3 lata, podstawówka (starsze klasy) jeszcze mocniej tą miłość zakorzeniła, więc kłopotów z lekturami nie miałam nigdy. Zaskoczyłyście mnie Potterem w lekturach - ale bądź co bądź jest to opowieść o sile miłości, może przygotuje młodzież na ciężki etap lektur pozytywistycznych, jakże malkontenckich![]() Cytat:
Cytat:
Ehhhh, dobry nastrój mimo pięknej pogody niełatwo zachować, ale najważniejsze są codzienne małe przyjemności |
||
|
|
|
#1375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1376 | |||
|
AGA :)
|
Fantastycznie! Kocham to miasto i żałuję, że nie zostałam kiedy miałam okazję :/
Powodzenia!!! Cytat:
Muszę się zastanowić czego potrzebuję Cytat:
Cytat:
Dziewczęta, ale macie tempo! Po weekendzie zawsze mam kilka stron do nadrabiania Uzyłam już 2 razy oleju ze słodkich migdałów na włosy - chyba się polubimy albo nawet pokochamy Z piątku na sobotę nałożyłam na całą noc, rano zmyłam i jeszcze na 2-3 godziny nałożyłam maskę Bingo - włosy
|
|
|
#1377 |
|
AGA :)
|
Dziewczęta z Poznania, mam pytanie.
Chciałabym tramwajem nr 6 dojechać do Ikeii. Wsiadłabym na moście dworcowym. Na którym przystanku mam wysiąść? Zawsze jezdziłam do Ikeii na większe zakupy autem, ale teraz mam w sobotę seminarium i pociąg tak, że 5 godzin muszę czekać. Nie chce mi się łazić po ciuchach a chętnie kupiłabym kilka drobiazgów w Ikeii, tylko nie bardzo wiem jak się tam dostać tramwajem
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
Aga najlepiej na Szwedzkiej (? chyba tak się nazywa ten przystanek przy centrum handlowym M1)
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- plus polecam stronkę poznan.jakdojade.pl
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast N2 z kroplą N1(ivory) dawał idealny odcień, niestety takie mieszanie na dłuższą metę jest uciążliwe, więc przerzuciłam się na inne podkłady
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Dodatkowo fajnie matuje, nie mam problemów ze świeceniem się w ciągu dnia.

Ja chciałabym przenieść się do Francji, stąd teraz intensywnie poszukuję prywatnych lekcji. Szkoła językowa to zdaje się, spory wydatek.

), więc czemu nie H.P.? 
Póki co napisałam maila do pani doktor i otrzymałam odpowiedź, że muszę skontaktować się z dziekanatem. Mam nadzieję, że da się coś zrobić w tak indywidualnej sytuacji