Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 17:38   #1351
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pozwolę sobie zmienić temat. Czytała któraś z Was Pamiętnik z powstania warszawskiego Mirona Białoszewskiego?
Lektura z liceum
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:45   #1352
naciulatko
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Lektura z liceum
Jakie masz przemyślenia na ten temat?
Stary 2013-05-19, 17:56   #1353
tinka19922
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Kochana, skoro należysz do Bladolicych, healthy mix może nie przypaść Ci do gustu. Ja wybrałam najjaśniejszy odcień, a w świetle dziennym wyglądałam jak dorodna marcheweczka. Nawet mój TŻ zwrócił na to uwagę.

Czy któraś z Was używała True Match L'oreal i może się wypowiedzieć co do jego trwałości i odcieni ?

Ja obecnie użyam tego podkładu i jestem bardzo zadowolona Również zaliczam się do bladolicych i odcień Ivory ( najjaśniejszy) jest idealny. Poza tym naprawdę mam wrażenie jakby dostosowywał się do mojej skóry Dodatkowo fajnie matuje, nie mam problemów ze świeceniem się w ciągu dnia.
Moim zdaniem jak na produkt z takiej raczej średniej półki cenowej jest bardzo dobry.
tinka19922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:59   #1354
Maqua
Zakorzenienie

Na temat
Cytat:
Jakie masz przemyślenia na ten temat?
Na temat samej książki czy tego że jest to lektura? Uważam, że każdy powinien sam dojrzeć i sięgnąć po tytuły z czasów wojny, by brać je na poważnie
Stary 2013-05-19, 18:01   #1355
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinka19922 Pokaż wiadomość
Ja obecnie użyam tego podkładu i jestem bardzo zadowolona Również zaliczam się do bladolicych i odcień Ivory ( najjaśniejszy) jest idealny. Poza tym naprawdę mam wrażenie jakby dostosowywał się do mojej skóry Dodatkowo fajnie matuje, nie mam problemów ze świeceniem się w ciągu dnia.
Moim zdaniem jak na produkt z takiej raczej średniej półki cenowej jest bardzo dobry.
Chyba używałyśmy innych podkładów Jak dla mnie ten podkład miał bardziej efekt rozświetlający niż matujący. No ale wiadomo, co skóra to skóra i nie ma co generalizować.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:09   #1356
blekitne_niebo
Zakorzenienie

tinka piszesz o True Match czy Healthy Mix? Mam wrażenie że o True Match, bo jego najjaśniejszy odcień to Ivory, najjaśniejszy z HM to Light Vanilla

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2013-05-19 o 18:12
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:19   #1357
kobea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Otóż to Zadania można rozwiązać samemu, tak samo przeczytać teksty, potem ewentualnie powinno być szybkie sprawdzenie poprawności i intensywne rozmówki

Jednak zauważyłam, że i tak należy dopasowywać lekcje z języka do własnych możliwości i upodobań. Moja koleżanka zawsze była bardzo "mowna", ale z kolei ma duży problem z gramatyką.
Tak więc najlepiej zawsze wiedzieć czego się szuka i oczekuje w czasie nauki języka obcego

Języki zawsze wybieram pod kątem ewentualnej pracy w określonych krajach. Coraz bardziej zniechęcam się do naszej ojczyzny i chcę mieć możliwość pracy za granicą.

Bardzo lubię Radzkę i również zwróciłam uwagę na książkę która poleca. Ciekawy temat i przejrzyste przedstawienie faktów bez histerii i nagonki. Fajnie też, że książka jest dwujęzyczna Chyba się skuszę na zakup
Ja ją uwielbiam bo zaraża pozytywną energią

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Dzięki Ci za ten filmik
Chyba wreszcie znalazłam pomysł o czym chce pisać moją pracę magisterską
Bardzo się cieszę że mogłam Ci pomóc

Cytat:
Dziewczyny... Przeprowadzam się do Londynu!
Wow!! Gratulacje

Cytat:
Ja tak samo. Całe szczęście, ludzie chorują w każdym zakątku świata i wszędzie można być lekarzem i farmaceutą Ja chciałabym przenieść się do Francji, stąd teraz intensywnie poszukuję prywatnych lekcji. Szkoła językowa to zdaje się, spory wydatek.

A tak na marginesie, zmarnowałam cały, piękny weekend. Od 2 dni siedzę w domu, w łóżku, z mocnym bólem głowy i kręgosłupa i ciągłymi zmianami temperatury. Moje samopoczucie jest beznadziejne, mam nadzieję że szybko mi przejdzie. Całe szczęście, że zajęć na uczelni już mam bardzo mało i nie muszę dużo wychodzić z domu.
Nie wiem czy wiesz ale praca farmaceuty we Francji to całkowicie inna bajka niż w Pl, ale jest bardzo dobrze płatna i prestiżowa I nie ma tam też bezrobocia bo na studia w danym roku przyjmują tyle osób ile odchodzi za te 5 lat na emeryturę

Cytat:
Ale piękna pogoda! Aż chce się żyć
I tradycyjnie o tej porze roku moja jasna karnacja wzbudza uwagę otoczenia i prowokuje do tzw "dobrych rad" Największy grzech latem to bycie mlecznobiałym

Dziewczyny co kupujecie dla swojej mamy na Dzień Matki?
Nie mam jeszcze pojęcia ale chyba kwiaty
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 18:24   #1358
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
tinka piszesz o True Match czy Healthy Mix? Mam wrażenie że o True Match, bo jego najjaśniejszy odcień to Ivory, najjaśniejszy z HM to Light Vanilla
O kurczę, faktycznie, chyba się pomyliłam!
Stary 2013-05-19, 18:43   #1359
tinka19922
Raczkowanie

Cytat:
Tak, o True Match
tinka19922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:12   #1360
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość

Bardzo się cieszę że mogłam Ci pomóc
Napisalam już do mojego promotora, że chciałabym pisać o csr ale na razie odpowiedzi brak (pewnie już ma dośc mojego ciągłego zmieniania tematów bo ciągle nie mogłam trafić na to coś co by mnie zaciekawiło)
Ale to chyba jest to, nie dość, że bardzo interesujące to wkręciło mnie i jeswt nawet sporo literatury na ten temat.

Więc wielkie dzięki dla Ciebie

Teraz tylko czekać na akceptację promotora
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:37   #1361
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Na temat

Na temat samej książki czy tego że jest to lektura? Uważam, że każdy powinien sam dojrzeć i sięgnąć po tytuły z czasów wojny, by brać je na poważnie
Chodzi mi o przemyślenia na temat książki. Mam na studiach napisać pracę na wybrany temat (mamy długą listę do wyboru). Zdecydowałam się na Cywile wobec powstania w Pamiętniku z powstania warszawskiego Mirona Białoszewskiego. Zanim zabieram się za pisanie, notuję własne przemyślenia, lubię też porozmawiać z kimś, dowiedzieć się, co ta osoba myśli na temat książki. Często wtedy rodzi mi się więcej wniosków
Co do Twojej tezy to nie do końca się zgodzę. Wydaje mi się, że nasze społeczeństwo jest na tyle leniwe, że mało kto sięgałby po takie książki. Co równa się z tym, że niewiele osób znałoby historię swojego kraju. Podręczniki od historii to zwykle suche fakty. Uważam, że warto rozbudzić w uczniu miłość do mądrej i głębokiej literatury, też tej historycznej. Tutaj ogromną rolę gra dobry nauczyciel
Stary 2013-05-19, 20:41   #1362
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Lektura z liceum
a ja nie pamiętam zeby była to lektura
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:52   #1363
naciulatko
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40888830]a ja nie pamiętam zeby była to lektura [/QUOTE]

W podstawie programowej w zakresie podstawowym jest wymieniony Miron Białoszewski - wybrane utwory. Nie każdy musiał czytać Pamiętnik z powstania warszawskiego
To tak samo jak z twórczości Żeromskiego niektórzy czytali Wierną rzekę, inni Przedwiośnie, a jeszcze inni Ludzi bezdomnych. Tutaj dowolność jest pozostawiona nauczycielowi
Stary 2013-05-19, 20:54   #1364
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Chodzi mi o przemyślenia na temat książki. Mam na studiach napisać pracę na wybrany temat (mamy długą listę do wyboru). Zdecydowałam się na Cywile wobec powstania w Pamiętniku z powstania warszawskiego Mirona Białoszewskiego. Zanim zabieram się za pisanie, notuję własne przemyślenia, lubię też porozmawiać z kimś, dowiedzieć się, co ta osoba myśli na temat książki. Często wtedy rodzi mi się więcej wniosków
Co do Twojej tezy to nie do końca się zgodzę. Wydaje mi się, że nasze społeczeństwo jest na tyle leniwe, że mało kto sięgałby po takie książki. Co równa się z tym, że niewiele osób znałoby historię swojego kraju. Podręczniki od historii to zwykle suche fakty. Uważam, że warto rozbudzić w uczniu miłość do mądrej i głębokiej literatury, też tej historycznej. Tutaj ogromną rolę gra dobry nauczyciel
Owszem, wielu ludzi nie ma ochoty czytać o wojnie, ale inni to się zgodzę, że trzeba dojrzeć do tego typu literatury. I najlepiej, gdy nie jest to lektura, czyli odbębnić temat i spadajcie z tym szajsem.
Ja jak sobie teraz niektóre książki przypominam- rozumiem je lepiej, dokładniej widzę kontekst, bo i moja wiedza jest większa. Także ja tam się zgadzam ze stwierdzeniem

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:03   #1365
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Owszem, wielu ludzi nie ma ochoty czytać o wojnie, ale inni to się zgodzę, że trzeba dojrzeć do tego typu literatury. I najlepiej, gdy nie jest to lektura, czyli odbębnić temat i spadajcie z tym szajsem.
Ja jak sobie teraz niektóre książki przypominam- rozumiem je lepiej, dokładniej widzę kontekst, bo i moja wiedza jest większa. Także ja tam się zgadzam ze stwierdzeniem
Ja akurat jestem zwolenniczką mądrych lektur. Zanim uczeń sięga do poważniejszej literatury, ma na swojej drodze te mniej poważne. Zresztą o czym tu mówić, skoro Harry Potter wchodzi do podstawy Wydaje mi się, że będąc w trzeciej klasie liceum uczeń powinien być gotowy na tego typu książki. Niestety aktualnie polskie szkolnictwo coraz bardziej zaniża wymagania, nauczyciele nie są dobrze przygotowani do nauczania, mam wrażenie, że w dużej mierze sami mają braki w swojej dziedzinie.
Co do pogrubionego - nie oszukujmy się, ale teraz uczniowie rzadko czytają jakiekolwiek lektury.

Edytowane przez naciulatko
Czas edycji: 2013-05-19 o 21:06
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 21:23   #1366
winterlly
Raczkowanie

Zapytam tutaj, bo na pewno mi doradzicie gdzie znajdę elegancką błękitną koszulę na obronę, w miarę dobrą gatunkowo i w rozsądnej cenie?

Cały mój świat w Twojej osobie się streszcza

winterlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:58   #1367
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty

Cytat:

Bourjois jest w Rossmanie? Ja mam ochotę na podkład - sławny Healthy Mix Kusi mnie też błyszczyk
jest bardzo lubię ten podkład, jednak sprawdza się u mnie tylko latem, ponieważ najjaśniejszy z dostępnych odcieni idealnie jest dla mnie idealny dopiero przy lekkiej opaleniźnie.
Stary 2013-05-19, 22:10   #1368
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Ja akurat jestem zwolenniczką mądrych lektur. Zanim uczeń sięga do poważniejszej literatury, ma na swojej drodze te mniej poważne. Zresztą o czym tu mówić, skoro Harry Potter wchodzi do podstawy Wydaje mi się, że będąc w trzeciej klasie liceum uczeń powinien być gotowy na tego typu książki. Niestety aktualnie polskie szkolnictwo coraz bardziej zaniża wymagania, nauczyciele nie są dobrze przygotowani do nauczania, mam wrażenie, że w dużej mierze sami mają braki w swojej dziedzinie.
Co do pogrubionego - nie oszukujmy się, ale teraz uczniowie rzadko czytają jakiekolwiek lektury.
Ja do dzisiaj uważam, ze niektóre lektury bardzo mi dały w kwestii wiedzy i światopoglądu, ale dalej uważam, iż przy dzisiejszym młynie (robota, dzieci, dojazdy) wiele osób woli poczytać coś mniej ambitnego, tylko łatwe, lekkie i przyjemnie, coś co nie wymaga przemyśleń potem...

Potter Potterem, ja w pierwszej klasie gimnazjum jako lekturę miałam Ostatnie Życzenie Sapkowskiego

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 23:14   #1369
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez winterlly Pokaż wiadomość
Zapytam tutaj, bo na pewno mi doradzicie gdzie znajdę elegancką błękitną koszulę na obronę, w miarę dobrą gatunkowo i w rozsądnej cenie?
Zobacz w H&M na takim dużym obrotowym wieszaku. Były po 59,90 zł. Duży wybór rozmiarów i wzorów
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 23:18   #1370
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, w praktyce wygląda to tak, że uczniowie czytają tylko streszczenie i uczą się na pamięć np. symboliki, która nic dla nich nie znaczy. Pamiętam, jak pierwszy raz czytałam "Medaliony" Nałkowskiej, a później już jako lekturę. Za pierwszym razem zrobiły na mnie niesamowite wrażenie, wstrząsnęły mną, a przy przerabianiu na lekcji wydawały się takie suche i pozbawione emocji. Może to wina nauczyciela, a może po prostu pod przymusem "wstrzelenia się w klucz" nie da się wysnuć własnych wniosków i refleksji
Chociaż przerabiałam tylko fragmenty "Pamiętników...", przeczytałam całość i... dalej nie umiem Ci pomóc. Właśnie dlatego, że najważniejszy był klucz, a nie moja opinia.

I uważam, że Potter jako lektura to wcale nie jest zły pomysł, mało jaka seria była tak chętnie czytana. Niestety nudne lektury potrafią wywołać wieczną awersję do czytania. Niektórzy w podstawówce przerabiali "Hobbita" (ja przeczytałam dopiero tuż przed premierą filmu ), więc czemu nie H.P.?

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2013-05-19 o 23:22
Stary 2013-05-19, 23:46   #1371
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Ja do dzisiaj uważam, ze niektóre lektury bardzo mi dały w kwestii wiedzy i światopoglądu, ale dalej uważam, iż przy dzisiejszym młynie (robota, dzieci, dojazdy) wiele osób woli poczytać coś mniej ambitnego, tylko łatwe, lekkie i przyjemnie, coś co nie wymaga przemyśleń potem...

Potter Potterem, ja w pierwszej klasie gimnazjum jako lekturę miałam Ostatnie Życzenie Sapkowskiego
Wiadomo, że ludzie wolą lekkie formy spędzania czasu. Dużo łatwej czyta się Zmierzch niż Przedwiośnie Tylko, że ja jestem przeciwniczką zaniżania wymagań. A zaniżają straszliwie - program nauczania z roku na rok jest coraz bardziej okrojony.
Poza tym uważam, że wiele osób nie czyta tych książek nie ze względu na tematykę, a czas, który trzeba im poświęcić.

Cytat:
Niestety, w praktyce wygląda to tak, że uczniowie czytają tylko streszczenie i uczą się na pamięć np. symboliki, która nic dla nich nie znaczy. Pamiętam, jak pierwszy raz czytałam "Medaliony" Nałkowskiej, a później już jako lekturę. Za pierwszym razem zrobiły na mnie niesamowite wrażenie, wstrząsnęły mną, a przy przerabianiu na lekcji wydawały się takie suche i pozbawione emocji. Może to wina nauczyciela, a może po prostu pod przymusem "wstrzelenia się w klucz" nie da się wysnuć własnych wniosków i refleksji
Chociaż przerabiałam tylko fragmenty "Pamiętników...", przeczytałam całość i... dalej nie umiem Ci pomóc. Właśnie dlatego, że najważniejszy był klucz, a nie moja opinia.

I uważam, że Potter jako lektura to wcale nie jest zły pomysł, mało jaka seria była tak chętnie czytana. Niestety nudne lektury potrafią wywołać wieczną awersję do czytania. Niektórzy w podstawówce przerabiali "Hobbita" (ja przeczytałam dopiero tuż przed premierą filmu ), więc czemu nie H.P.?
W takim razie chyba należę do mniejszości, która uważa, że lektury nie są nudne Chłopi to mój numer jeden, nie wiem jak można powiedzieć, że jest to nudne. Trudne, zwłaszcza na początku nie jest łatwo 'wczuć się' w język, ale z każdą stroną coraz bardziej wciąga, a język staje się naturalny. Oczywiście Chłopów podałam jako przykład.
Klucz - to największy zabójca kreatywności i myślenia. Jestem przeciwniczką. To, że lektura staje się, jak to napisałaś, sucha to wina nauczyciela. Niedorzeczne jest to, że książka wstrząsa, wciąga, ma się po niej masę przemyśleń, a pójdziesz na lekcje i staje się banalna. Nie wiem czy to wynika z lenistwa nauczyciela, z jego sztampowości czy chęci wbicia się w klucz. Najwyraźniej klucz zabija także kreatywność nauczycieli.
Całą serię Harrego Pottera przeczytałam. Książka wciągająca, nie powiem. Uważam, że przerabianie fragmentów mogłoby być w porządku, ale ja całości bym nie wprowadziła na lekcje. Moim zdaniem jest dużo bardziej wartościowych i przy tym ciekawych pozycji Zresztą fanką Hobbita również nie jestem. Aczkolwiek podkreślę - to moja subiektywna opinia. Dużo rozmawiam na ten temat z ludźmi ode mnie ze studiów - każdy ma swoje przekonania, swoje zdanie, argumenty i je szanuję
Stary 2013-05-20, 00:44   #1372
lleenka
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Ale piękna pogoda! Aż chce się żyć
I tradycyjnie o tej porze roku moja jasna karnacja wzbudza uwagę otoczenia i prowokuje do tzw "dobrych rad" Największy grzech latem to bycie mlecznobiałym

Dziewczyny co kupujecie dla swojej mamy na Dzień Matki?
A ja znowu mam huśtawki nastroju i czuję się bez siły i ochoty na nic

Na pewno portfel, bo moja mama narzekała na obecny. Zastanawiam się też jeszcze, co dokupić.

Cytat:
Będę wdzięczna za jakieś informacje Póki co napisałam maila do pani doktor i otrzymałam odpowiedź, że muszę skontaktować się z dziekanatem. Mam nadzieję, że da się coś zrobić w tak indywidualnej sytuacji
Nie masz za co dziękować! Bardzo miło było Cię poznać Mam nadzieję, że to nie ostatni raz i że będziemy miały okazję wybrać się na kawę

Mam nadzieję, że interwencja w dziekanacie przyniesie efekty
Swoją drogą- uważam, że na wszystkich uczelniach terminy rekrutacji powinny być takie same. Takie działanie otwierałoby możliwość składania papierów na wymarzone uczelnie.
Dam znać we wtorek I też mam nadzieję, że uda nam się jeszcze spotkać Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji!

Cytat:
Co pani taka blada? Opalić się trzeba! - starszy pan przy wyjściu z kościoła
Nie rozumiem jak można być takim bladym, przecież solarium jest tanie - refleksje pani w tramwaju

I ostatnia bomba Pewien młodzieniec zagadał mnie w ten sposób: Nowotwór czy pobyt w więzieniu? Osłupiałam i mowę mi odjęło, a on: bo jesteś blada i się zastanawiam dlaczego
Ręce opadają...

Cytat:
Dziewczyny, pozwolę sobie zmienić temat. Czytała któraś z Was Pamiętnik z powstania warszawskiego Mirona Białoszewskiego?
Pomyśleć, że marzyłam o studiowaniu filologii polskiej, bo byłam w klasie humanistycznej w liceum, a w szkole podstawowej i gimnazjum uwielbiałam język polski i książki wręcz pochłaniałam, a teraz nie pamiętam nawet, czy czytałam Pamiętniki... Mirona

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

Edytowane przez lleenka
Czas edycji: 2013-05-20 o 00:47
lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 05:50   #1373
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Zobacz w H&M na takim dużym obrotowym wieszaku. Były po 59,90 zł. Duży wybór rozmiarów i wzorów
Mam koszulę H&M z załącznika i jest świetna Znalazłam ją właśnie na tym obrotowym wieszaku Piękna, wygodna i uważam że nadaje się na obronę i jeszcze później można ją wykorzystać

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
A ja znowu mam huśtawki nastroju i czuję się bez siły i ochoty na nic(
Przyznam, że u mnie nastrój taki sobie... Jakoś mnie końcówka studiów zestresowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszula him.jpg (20,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszula him 2.jpg (26,2 KB, 93 załadowań)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 07:46   #1374
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Lektura z liceum
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40888830]a ja nie pamiętam zeby była to lektura [/QUOTE]
U mnie "Pamiętnik.." był lekturą w podstawówce, ale ja jestem z czasów przedgimnazjalnych:brzyda l: To opowiadanie pisane równoważnikami zdań, prawda?
Literatura wojenna wciągnęła mnie ok 13 roku życia tak mocno, że jakiś czas później zorganizowałam wycieczkę dla dwóch klas do Oświęcimia. Nie było to łatwe i przyjemne, ale uważam że każdy powinien to miejsce zobaczyć.
Natomiast co do nauczycieli i programów - w szkole podstawowej miałam niesamowitą polonistkę - z tak samo wielką pasją do gramatyki jak i literatury Nie odpuszczała nikomu i potrafiła zarazić miłością do książek, z kolei w LO facet, który nas przygotowywał do matury był mocno beznadziejny jako nauczyciel i czasami odnosiłam wrażenie że o części faktów z lektur dowiaduje się od nas Niemniej mama nauczyła mnie czytać, kiedy miałam 3 lata, podstawówka (starsze klasy) jeszcze mocniej tą miłość zakorzeniła, więc kłopotów z lekturami nie miałam nigdy. Zaskoczyłyście mnie Potterem w lekturach - ale bądź co bądź jest to opowieść o sile miłości, może przygotuje młodzież na ciężki etap lektur pozytywistycznych, jakże malkontenckich

Cytat:
Te z HM są bardzo fajne, ale Zarowe są nie do pobicia

Cytat:
Przyznam, że u mnie nastrój taki sobie... Jakoś mnie końcówka studiów zestresowała
Nie wiem czy się orientuję, ale po zakończeniu studiów będziesz miała przymusowe wolne, prawda?

Ehhhh, dobry nastrój mimo pięknej pogody niełatwo zachować, ale najważniejsze są codzienne małe przyjemności
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 07:51   #1375
winterlly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Cytat:
Mam koszulę H&M z załącznika i jest świetna Znalazłam ją właśnie na tym obrotowym wieszaku Piękna, wygodna i uważam że nadaje się na obronę i jeszcze później można ją wykorzystać

Dzięki muszę się w takim razie rozejrzeć

Cały mój świat w Twojej osobie się streszcza

winterlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:00   #1376
Ag4
AGA :)

Cytat:
Dziewczyny... Przeprowadzam się do Londynu!
Fantastycznie! Kocham to miasto i żałuję, że nie zostałam kiedy miałam okazję :/
Powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość

Było tu ogłaszane, że w dniach 23-26 -40% na kolorówkę i pielęgnację w Rossmann?
Pierwsze słyszę, dziękuję za informację!
Muszę się zastanowić czego potrzebuję

Cytat:
Ja z kolei uwielbiam swoją jasną karnację Dziwi mnie tylko reakcja ludzi, tak jakby bycie bladolicym było jakimś przestępstwem. Dzisiaj 3 obce osoby zaczepiły mnie i doradziły opalanie. Niesłychana bezczelność.
Cytat:
J
Co pani taka blada? Opalić się trzeba! - starszy pan przy wyjściu z kościoła
Nie rozumiem jak można być takim bladym, przecież solarium jest tanie - refleksje pani w tramwaju

I ostatnia bomba Pewien młodzieniec zagadał mnie w ten sposób: Nowotwór czy pobyt w więzieniu? Osłupiałam i mowę mi odjęło, a on: bo jesteś blada i się zastanawiam dlaczego
Nie do wiary!!!!!!!

Dziewczęta, ale macie tempo! Po weekendzie zawsze mam kilka stron do nadrabiania

Uzyłam już 2 razy oleju ze słodkich migdałów na włosy - chyba się polubimy albo nawet pokochamy Z piątku na sobotę nałożyłam na całą noc, rano zmyłam i jeszcze na 2-3 godziny nałożyłam maskę Bingo - włosy

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:21   #1377
Ag4
AGA :)

Dziewczęta z Poznania, mam pytanie.
Chciałabym tramwajem nr 6 dojechać do Ikeii. Wsiadłabym na moście dworcowym. Na którym przystanku mam wysiąść? Zawsze jezdziłam do Ikeii na większe zakupy autem, ale teraz mam w sobotę seminarium i pociąg tak, że 5 godzin muszę czekać. Nie chce mi się łazić po ciuchach a chętnie kupiłabym kilka drobiazgów w Ikeii, tylko nie bardzo wiem jak się tam dostać tramwajem

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:26   #1378
201604250957
Konto usunięte

Aga najlepiej na Szwedzkiej (? chyba tak się nazywa ten przystanek przy centrum handlowym M1)

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

plus polecam stronkę poznan.jakdojade.pl
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:32   #1379
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinka19922 Pokaż wiadomość
Cytat:
Chyba używałyśmy innych podkładów Jak dla mnie ten podkład miał bardziej efekt rozświetlający niż matujący. No ale wiadomo, co skóra to skóra i nie ma co generalizować.
Zgodzę się z Carpaibex, True Match oceniam jako całkiem niezły podkład, ale z pewnością nie posiada właściwości kryjących i matujących, przynajmniej ja tego nie zauważyłam.. Lekki, rozświetlający podkład. Dodatkowo u mnie odcień Ivory wypadał wręcz biało, po nałożeniu na całą twarz efekt komiczny Natomiast N2 z kroplą N1(ivory) dawał idealny odcień, niestety takie mieszanie na dłuższą metę jest uciążliwe, więc przerzuciłam się na inne podkłady
Stary 2013-05-20, 11:03   #1380
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Zgodzę się z Carpaibex, True Match oceniam jako całkiem niezły podkład, ale z pewnością nie posiada właściwości kryjących i matujących, przynajmniej ja tego nie zauważyłam.. Lekki, rozświetlający podkład. Dodatkowo u mnie odcień Ivory wypadał wręcz biało, po nałożeniu na całą twarz efekt komiczny Natomiast N2 z kroplą N1(ivory) dawał idealny odcień, niestety takie mieszanie na dłuższą metę jest uciążliwe, więc przerzuciłam się na inne podkłady
Ja już to wyjaśniłam, w swojej wypowiedzi miałam na myśli healthy mix, a nie true match.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości