Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 20:50   #1891
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jak Wy wytrzymujecie do takich godzin nocnych?Podziwiam,ja ostatnio koło 24.00 idę spać i to jest dla mnie stanowczo za późno.Bo rano jestem totalnie niewyspana.
Powiem Ci że mi było bardzo ciężko. Ostatnimi czasy chodzę spać o 23. Myślę, ze mi to spanie w dzień troszkę pomogło, ale już pod koniec zaczynałam być tak nieprzytomna że gospodarze zaczęli nam proponować nocleg u nich.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
My już weselu, wróciliśmy o 5 nad ranem. Wrażenia? Takie se
Orkiestrę to bym przez okno wyrzuciła Wszystko grali na jedno kopyto, bez życia, nie umieli zachęcić gości do zabawy :/ a goście każdy z innej parafii zero jakieś integracji, każdy sztywny jakby im kij w tyłek włożono ale jedzenie dobre i wódka bo mój TŻ zaliczył totalnego zgona
Hehe jak nie ma muzyki do zabawy to się pije przynajmniej pojadłaś dobrego jedzonka
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:20   #1892
Antibia86
Rozeznanie

no..przynajmniej nie musiałam duzo nadrabiać
my dzisiaj na targach byliśmy, połaziłam poogladałam......widziała m na żywo limitowana edycje Quinny moodd....ech...
dotaliśmy dużo ulotek próbek, potem jakąs godz spedziłam na stanowisku La Millou i gadałam z babeczka- taka gaduła że szok ale bardzo fajna...potem okazało się że to właścicielka a no i dostaslimy darmowa butelkę Avent Natural, ale am powiem że babki tam torbami wynosiły te butelki, wogole nie było że tylko jedno można, trzeba było sobie po prostu dodrukowac kuponów...ale ja sie wstydziłam hehe
potem poszliśmy na pergole i w słoneczku tez sie troszkę poopalałam. najważniejsze żeby sie nie przegrzav bo to jest szkodliwe ale bluzeczka na brzuszek i heja no i ja plam nie dostaje więc moge sobie pozwolic oczywiscie bez przesady

umordowana jestem, mam depresje bo skończyłam właśnie 9 sezon "chirurgów" i nie wiem co ja do jesieni bede robic

aa i pocieszyłam sie bo na warsztatach z położna było o chustach i nosidłach i ona sama podzieliła moje zdanie co do chust na anty. nie jestem sama a fajnie ukazała jeden z minusów. no bo jak chuste zakładasz a ona długa jest to sie majta po ziemi no i ona sie babki pyta:
P: ta chusta czysta jest
K: no tak?
P: to poprosze męża niech sie położy na ziemi przeturla wstanie i co jest czysty?
K: no nie...
P: no własnie chusta też a wkoncu trzymamy tam dziecko

No i był Paweł Zawitkowski jak ja tego faceta uwielbiam w jaki on super sposób opowiada o dzieciach to mało kto potrafi

dobra nie nudze już, uciekam do łózia
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:28   #1893
domii29
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Wróciłam właśnie do domu bo u TŻta już nie mogłam wytrzymać, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ten człowiek działa mi ostatnio na nerwy a przecież ja się nie powinnam denerwować . Z resztą szkoda słów...

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Domi dziekuje, milo ze pytasz
nie wiem czy jest jakas poprawa w tych skurczach bo czuje je tylko jak sprawdzam brzuch palcami a dzis starałam sie tego nie robić. lekarz tez mnie wczoraj troche telefonicznie uspokoil wiec staram sie nie martwić.
w czwartek o 18 mam wizyte to sie dowiem wszystkiego
Nie martw się skoro lekarz stwierdził że to nic złego to napewno wszystko jest dobrze

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Kurde miałam taka ładna notatkę przygotowana razem z cytowaniem i co? I dupa, nacisnęłam sobie backspace i mi się skasowało

My już weselu, wróciliśmy o 5 nad ranem. Wrażenia? Takie se
Orkiestrę to bym przez okno wyrzuciła Wszystko grali na jedno kopyto, bez życia, nie umieli zachęcić gości do zabawy :/ a goście każdy z innej parafii zero jakieś integracji, każdy sztywny jakby im kij w tyłek włożono ale jedzenie dobre i wódka bo mój TŻ zaliczył totalnego zgona

Jutro mam usg genetyczne i czuje ze ogarnia mnie jakiś strach żeby wszystko było dobrze Nie zdziwię się jak mój kropek po wczorajszych tańcach wypnie się na mnie i nie dowiem się czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka
Mimo że wrażenia z wesela "takie se" to mimo wszystko zazdroszczę poszłabym gdzieś się trochę wytańczyć i odstresować
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:42   #1894
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
umordowana jestem, mam depresje bo skończyłam właśnie 9 sezon "chirurgów" i nie wiem co ja do jesieni bede robic
Też dziś obejrzałam ostatni odcinek. Trzeba sobie będzie w wakacje zacząć nowy serial, najlepiej taki, który się już skończył .
Stary 2013-05-19, 21:53   #1895
Trele_Morele
Zakorzenienie

Domi - te tak mialam na poczatku ze mnie Tz do szewskiej pasji doprowadzal .. Mialam czasami ochote mu przysadzic , az sie dziwilam z kad we mnie tyle agresji A potem mi mama powiedziala ze ona mojego ojca w ciazy non stop okladala
ANTIBIA - widzialas Mooda ? I co myslisz ? Ja juz jezdzilam nim 15 razy po sklepie i ogolnie to jestem zakochana ale co do jego praktycznosci nie do konca przekonana ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:55   #1896
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Też dziś obejrzałam ostatni odcinek. Trzeba sobie będzie w wakacje zacząć nowy serial, najlepiej taki, który się już skończył .
ja myslałam żeby zaczac od 1 odcinka 1 sezonu ogladac znów, albo najlepiej od 2 sezonu bo tam już jest dr Mark
Stary 2013-05-19, 21:58   #1897
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
ja myslałam żeby zaczac od 1 odcinka 1 sezonu ogladac znów, albo najlepiej od 2 sezonu bo tam już jest dr Mark
Szkoda, że akurat jego uśmiercili.
Stary 2013-05-19, 22:14   #1898
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Domi - te tak mialam na poczatku ze mnie Tz do szewskiej pasji doprowadzal .. Mialam czasami ochote mu przysadzic , az sie dziwilam z kad we mnie tyle agresji A potem mi mama powiedziala ze ona mojego ojca w ciazy non stop okladala
ANTIBIA - widzialas Mooda ? I co myslisz ? Ja juz jezdzilam nim 15 razy po sklepie i ogolnie to jestem zakochana ale co do jego praktycznosci nie do konca przekonana ..
kurde...no ja też nie wiem co z tym Quinny, powiem Ci ze tez się zastanawiamy, zobacz sobie ta limitowana edycje
oczywiście ja juz zaczełam, a że wiesz on dużo kosztuje ale tez go pozniej odsprzedamy za dobra cene a nie za 300zl, i że juz miałam tyle że buzza i byłam zadowolona...no i TŻ powiedział że jak córa bedzie to bede mogła sobie ten biało-różowy kupic
martwi mnie ta budka w spacerówce, bo jesli chodzi o wymiary to babka mierzyła i sa porównywalne do Buzza. no i na plus ma to że sie rozkłada spacerówka a nie jak w Buzzie jest taka miska....

ile u Was tak z ciekawości kosztuje zestaw 2w1 i 3w1 bo u nas to sie strasznie wahaja.....

kurde, tak sie zarzekałam ze kupie max za 2 tys...a do używanego tez sie troche zniecheciłam jak usłyszałam tekst mojej kolezanki: a wiesz co to dziecko tam robiło, a może w nim umarło?.....zniszczyła mi psychike

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Szkoda, że akurat jego uśmiercili.
pół dnia płakałam.....TŻ już sie pogodził z moja miłościa hehe
a dzis ze mna ogladał no i pozniej mówi: wiesz ta Keppner to głupia jest ja bym sie nawet nie zastanawiał. po co jej jakis tam sanitariusz, tu ma chirurga plastyka z kasa..no i po szkole twojego Kochanka
hehhe

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

aa no i co do wózka Trele to i tak chce go max do 2 roku zycia mieć, potem przerzuce się na Zappa tak jak poprzednio i nie narzekałam, byle maluch juz chodził
Stary 2013-05-19, 22:15   #1899
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
kurde...no ja też nie wiem co z tym Quinny, powiem Ci ze tez się zastanawiamy, zobacz sobie ta limitowana edycje
oczywiście ja juz zaczełam, a że wiesz on dużo kosztuje ale tez go pozniej odsprzedamy za dobra cene a nie za 300zl, i że juz miałam tyle że buzza i byłam zadowolona...no i TŻ powiedział że jak córa bedzie to bede mogła sobie ten biało-różowy kupic
martwi mnie ta budka w spacerówce, bo jesli chodzi o wymiary to babka mierzyła i sa porównywalne do Buzza. no i na plus ma to że sie rozkłada spacerówka a nie jak w Buzzie jest taka miska....

ile u Was tak z ciekawości kosztuje zestaw 2w1 i 3w1 bo u nas to sie strasznie wahaja.....

A ta edycja limitowana to taki czarny z kolorowymi rurkami > ? tez widzialam u mni ena ebayu stoi za 700 funtow sama spacerowka i to sprowadzana z Usa takze koszta wysylki tez ponad stowka :O

kurde, tak sie zarzekałam ze kupie max za 2 tys...a do używanego tez sie troche zniecheciłam jak usłyszałam tekst mojej kolezanki: a wiesz co to dziecko tam robiło, a może w nim umarło?.....zniszczyła mi psychike
Mi tez sie podoba ten rozowo bialy i pewnie jakby mial byc chlopak to bym odpuscila na rzecz innego , ale jak juz jest dziewczynka to tymbardziej go chce
U mnie cena za Nowy 2w1 to 450 funtow plus fotelika Maxi Cosi okolo 30 funtow . Uzywany 360 f za 3w1 , ale rozowy spotkac to cud bo jest ich naprawde nie wiele . Ja juz poruszylam znajomych w Irlandi liczac ze zamawiajac od producenta cos zaoszczedze ale wychodzi to sAMO. NIe wiem jeszcze pomysle ..

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-05-19 o 22:23
Stary 2013-05-19, 22:22   #1900
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
pół dnia płakałam.....TŻ już sie pogodził z moja miłościa hehe
a dzis ze mna ogladał no i pozniej mówi: wiesz ta Keppner to głupia jest ja bym sie nawet nie zastanawiał. po co jej jakis tam sanitariusz, tu ma chirurga plastyka z kasa..no i po szkole twojego Kochanka
hehhe
też wolałabym żeby Keppner była z Avery'm i po ostatnim odcinku chyba wszystko zmierza ku temu. Ratownik chyba też zaważył, że coś jest na rzeczy.
Stary 2013-05-19, 22:22   #1901
Antibia86
Rozeznanie

ciekawe ile ta militowana edycja bedzie kosztować....
Nam teściowie mają kupic ale mysle że jak się zdecydujemy to bym cos tam dołożyła coby mi na zawał nie zeszli
Stary 2013-05-19, 22:26   #1902
Trele_Morele
Zakorzenienie

U mnie rodzice bija sie kto ma kupic wozek , no wiec zeby bylo porowno kupia wspolnie i ja bede miala czyste sumienie ..
A jesli limitowana edycja to to .. http://www.ebay.co.uk/itm/Quinny-Bri...item5aec15f049 to nie chce wiedziec ile to jest w zlotowkach

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-19, 22:35   #1903
Antibia86
Rozeznanie

no cena straszna
aa i mi sie przypomniało co mój syn dzisiaj zrobił że sie popłakałam ze śmiechu
na targach robili uSG i robił je czarnoskóry lekarz i co na to mój Syn?
popatrzył na kolejke i na głos :" CZARNO to widze"
cała kolejka w śmiech...mam nadzieje że doktor tego nie łsyszał hehe
Stary 2013-05-19, 23:21   #1904
Qarah
BAN stały

mogłabym się do was przyłączyć dziewczyny?
Qarah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 23:46   #1905
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qarah Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze tak Witamy

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-19, 23:54   #1906
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszamy, może powiesz coś więcej o sobie?
Stary 2013-05-19, 23:59   #1907
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że możesz Gratuluję maleństwa !

Dziewczyny cierpię na bezsenność... ziewa mi się okropnie ale wiercę się z boku na bok i nie zasnę .
Do tego zgłodniałam ale z jedzeniem wstrzymam się do rana bo kto to widział żeby o tej porze po kuchni buszować
Stary 2013-05-20, 00:04   #1908
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Dziewczyny cierpię na bezsenność... ziewa mi się okropnie ale wiercę się z boku na bok i nie zasnę .
Do tego zgłodniałam ale z jedzeniem wstrzymam się do rana bo kto to widział żeby o tej porze po kuchni buszować
Ja też głodna jestem ale ja chyba nie wytrzymam do rana
Stary 2013-05-20, 00:29   #1909
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Ja od czasu jak pije kubek goracego mleka przed spaniem to mi przeszło. Serio .. Przejde ze dwa levele w Candy Crush i bede spala jak zabita. dobranoc )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-20, 07:10   #1910
siasia_31
Raczkowanie

Witam w słoneczny poranek

Cytat:
Padłam ze śmiechu dzieci są super bezpośrednie zawsze powiedzą co myślą

Cytat:
U mnie rodzice bija sie kto ma kupic wozek , no wiec zeby bylo porowno kupia wspolnie i ja bede miala czyste sumienie ..
A jesli limitowana edycja to to .. http://www.ebay.co.uk/itm/Quinny-Bri...item5aec15f049 to nie chce wiedziec ile to jest w zlotowkach
piękny cena też piękna

Cytat:
Witamy
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 07:11   #1911
Kabriela
Zadomowienie

Jej mnie nie było tylko kilka dni i jak ja mam to nadrobić? ech....
U mnie wszystko po staremu, wczoraj się dowiedziałam, że kategorycznie nie należy masować brzucha ( a jak jakiś lekarz mówi, że wolno, to należy zmienić lekarza) i oczywiście ja się przestraszyłam, bo ja od czasu do czasu to sobie głaskałam ten mój brzuch....

Zwariować idzie w tej ciąży więcej zakazów niż pozwoleń....kiedyś kobiety robiły co chciały i rodziły zdrowe cudowne dzieciaczki a teraz ja się trzęsę i zastanawiam nad każdym ruchem, czy mi wolno czy nie wolno czy powinnam a może nie...

Sorry, że tak marudzę ale po prostu do tej pory zawsze byłam bardzo aktywna, czasami nawet do takiego przemęczenia się doprowadzałam, ale ja w taki sposób wiedziałam, że żyję i akumulatory działały a teraz....

W dodatku w sobotę odeszła mi Babcia i jakoś tak mam huśtawki nastrojów.

Wczoraj zaczęłam 16 tydzień a kolejna wizyta za 3-4 tygodni. Nieźle.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 07:53   #1912
siasia_31
Raczkowanie

współczuję Ci bardzo, trzymaj się

z głaskaniem brzucha to prawda, też o tym czytałam, głaskanie/masowanie może wywołać skurcze na każdym etapie ciąży
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:04   #1913
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Dzisiaj mam wizytę. Mam nadzieję, że wszystko w porządku

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:28   #1914
Kabriela
Zadomowienie

Na pewno będzie w porządku.

Muszę pamiętać o tym by nie głaskać ani nie masować ale to czasami jest trudne...ech...( tak ja się dowiedziałam, że od masowania, może nawet dojść do odklejenia się łożyska więc nie jest ciekawie.)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:34   #1915
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Na pewno będzie w porządku.

Muszę pamiętać o tym by nie głaskać ani nie masować ale to czasami jest trudne...ech...( tak ja się dowiedziałam, że od masowania, może nawet dojść do odklejenia się łożyska więc nie jest ciekawie.)
Serio?
Stary 2013-05-20, 08:40   #1916
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
ja po zakupach , kupuje reszte przez internet i juz nie moge sie doczekac kiedy sie zacznie wielkie malowanie ? Zacieram rece juz na ta robote , bo wszystko sama najlepiej bym robila , tylko wlasnie tam mysle ze nie za dobrze bedzie jak sie nawdycham tych farb co nie ? Chodzi mi o takie zwykle farby do scian ..
U nas też będzie malowanie, wszystkich pomieszczeń w domu bo niektóre pokoje niebyły malowane jeszcze po naszym ślubie (czyli już prawie 4 lata). Córci mamy odświeżyć pokój, a że dla dzieci mamy 1 pokój to na neutralny kolor- zielony, taki wiosenny jasny.

Mam całą wizje na naszą sypialnię, salon, przedpokój ;p Też chętnie bym się sama za to wzięła, ale to faktycznie nie jest wskazane.

Dzisiaj rano przewracając się z boku na bok złapał mnie w brzuchu jakiś straszny skurcz- pocieszam się tym, że ten skurcz był wysoko, pod żebrami- więc może nic związanego z dzieckiem... Nie mogłam oddychać bo przy każdym oddechu czułam ból.

Po chwili wstałam a ten skurcz poczułam tez w dole brzucha. Wzięłam teraz nospę i przeszło, ale się martwię co to mi się zrobiło :?
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:10   #1917
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry poniedziałkowo!

Podczytywałam Was przez weekend na telefonie, ale nie włączałam w ogóle kompa, ale na telefonie nienawidzę odpisywać
Efekt jest taki, że już nie pamiętam, co komu miałam napisać

Cieszę się bardzo, że wszystkie wizyty udane! I trzymam kciuki za dzisiejsze Moja w czwartek, już nie mogę się doczekać Im bliżej wizyty, tym więcej obaw...

Śliczne macie wszystkie brzuszki De, my mamy ten sam termin - nie mogę uwierzyć patrząc na Twój brzuszek Choć i ja, jak mnie czasem wzdęcie złapie, to mam podobny
Ale synka masz boskiego!

Poza tym moje spodnie weszły na kolejny etap wtajemniczenia - już nie chodzę z rozpiętym guzikiem, ale i z zamkiem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:21   #1918
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry !

Cytat:

Ja w niektórych momentach mam ochotę go zabić nic do niego nie dociera, mówię jak do słupa . Chyba muszę od niego trochę odpocząć bo serio któregoś dnia wyprowadzi mnie z równowagi do tego stopnia że zrobię mu krzywdę. Ja się drę a on się śmieje i głupio dogaduje noo normalnie udusiłabym...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Ja od czasu jak pije kubek goracego mleka przed spaniem to mi przeszło. Serio .. Przejde ze dwa levele w Candy Crush i bede spala jak zabita. dobranoc )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nienawidzę mleka, jeżeli mleko to TYLKO z dodatkiem płatków śniadaniowych bo inaczej przez gardło mi nie przejdzie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
no cena straszna
dzieci mają świetne pomysły nie raz

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Jej mnie nie było tylko kilka dni i jak ja mam to nadrobić? ech....
U mnie wszystko po staremu, wczoraj się dowiedziałam, że kategorycznie nie należy masować brzucha ( a jak jakiś lekarz mówi, że wolno, to należy zmienić lekarza) i oczywiście ja się przestraszyłam, bo ja od czasu do czasu to sobie głaskałam ten mój brzuch....

Zwariować idzie w tej ciąży więcej zakazów niż pozwoleń....kiedyś kobiety robiły co chciały i rodziły zdrowe cudowne dzieciaczki a teraz ja się trzęsę i zastanawiam nad każdym ruchem, czy mi wolno czy nie wolno czy powinnam a może nie...

Sorry, że tak marudzę ale po prostu do tej pory zawsze byłam bardzo aktywna, czasami nawet do takiego przemęczenia się doprowadzałam, ale ja w taki sposób wiedziałam, że żyję i akumulatory działały a teraz....

W dodatku w sobotę odeszła mi Babcia i jakoś tak mam huśtawki nastrojów.

Wczoraj zaczęłam 16 tydzień a kolejna wizyta za 3-4 tygodni. Nieźle.
Ja gdzieś czytałam o tym że nie wolno masować brzucha, ciężko było na początku bo jak już wiadomo że tam ktoś jest to aż chce się głaskać i masować, teraz po prostu przystawiam rękę i czekam na jakiś "delikatny" znak od maleństwa. Dziewczyny albo wariuje albo coraz mocniej czuje jak się tam wierci

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Dzisiaj mam wizytę. Mam nadzieję, że wszystko w porządku
Napewno wszystko w porządku

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Poza tym moje spodnie weszły na kolejny etap wtajemniczenia - już nie chodzę z rozpiętym guzikiem, ale i z zamkiem

Ja spodnie odłożyłam na półkę i nakupiłam sobie leginsów oraz wyciągnęłam z szafy sukienki w których nienawidziłam chodzić teraz czuję się w nich świetnie. Problem niezapiętego guzika mam z głowy

Ciężka noc, jak pod kołdrą za gorąco, to na kołdrze za zimno no nie dogodzi mi . Poza tym jakoś dzisiejszej nocy przeszkadzał mi brzuch - jak nigdy, nie mogłam sobie odpowiedniej pozycji do spania znaleźć i się tak mordowałam do rana.

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-20 o 09:23
Stary 2013-05-20, 09:23   #1919
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ja pół weekendu też chodziłam z rozpiętym guzikiem, stwierdziłam, że chyba czas na spodnie ciążowe, szkoda gnieść maluszka.

Poza tym zauważyłam że zaczynają mnie uwierać też pasy w samochodzie. Czy któraś z Was stosowała/ stosuje adapter do pasów? Jak się sprawdza?
Stary 2013-05-20, 09:28   #1920
De28
Wtajemniczenie

Dziekuje

Aaby-ja na szczescie wzdec nie mam.
Ja czasem masuje sie po brzuchu-ciezko tego nie robic, jak sie juz czuje malego.

Adaptera nie uzywalam i nie zamierzam.
Jak nie moge zasnac,to faktycznie pomaga mleko.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-20 o 09:30
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości