|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
no..przynajmniej nie musiałam duzo nadrabiać
![]() my dzisiaj na targach byliśmy, połaziłam poogladałam......widziała m na żywo limitowana edycje Quinny moodd....ech... dotaliśmy dużo ulotek próbek, potem jakąs godz spedziłam na stanowisku La Millou i gadałam z babeczka- taka gaduła że szok ale bardzo fajna...potem okazało się że to właścicielka a no i dostaslimy darmowa butelkę Avent Natural, ale am powiem że babki tam torbami wynosiły te butelki, wogole nie było że tylko jedno można, trzeba było sobie po prostu dodrukowac kuponów...ale ja sie wstydziłam hehepotem poszliśmy na pergole i w słoneczku tez sie troszkę poopalałam. najważniejsze żeby sie nie przegrzav bo to jest szkodliwe ale bluzeczka na brzuszek i heja no i ja plam nie dostaje więc moge sobie pozwolic oczywiscie bez przesady![]() umordowana jestem, mam depresje bo skończyłam właśnie 9 sezon "chirurgów" i nie wiem co ja do jesieni bede robic ![]() aa i pocieszyłam sie bo na warsztatach z położna było o chustach i nosidłach i ona sama podzieliła moje zdanie co do chust na anty. nie jestem sama a fajnie ukazała jeden z minusów. no bo jak chuste zakładasz a ona długa jest to sie majta po ziemi no i ona sie babki pyta:P: ta chusta czysta jest K: no tak? P: to poprosze męża niech sie położy na ziemi przeturla wstanie i co jest czysty? K: no nie... P: no własnie chusta też a wkoncu trzymamy tam dziecko No i był Paweł Zawitkowski jak ja tego faceta uwielbiam w jaki on super sposób opowiada o dzieciach to mało kto potrafi![]() dobra nie nudze już, uciekam do łózia
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Wróciłam właśnie do domu bo u TŻta już nie mogłam wytrzymać, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ten człowiek działa mi ostatnio na nerwy . Z resztą szkoda słów...Cytat:
skoro lekarz stwierdził że to nic złego to napewno wszystko jest dobrze ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
poszłabym gdzieś się trochę wytańczyć i odstresować
|
||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Domi - te tak mialam na poczatku ze mnie Tz do szewskiej pasji doprowadzal .. Mialam czasami ochote mu przysadzic , az sie dziwilam z kad we mnie tyle agresji
A potem mi mama powiedziala ze ona mojego ojca w ciazy non stop okladala ![]() ANTIBIA - widzialas Mooda ? I co myslisz ? Ja juz jezdzilam nim 15 razy po sklepie i ogolnie to jestem zakochana
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście ja juz zaczełam, a że wiesz on dużo kosztuje ale tez go pozniej odsprzedamy za dobra cene a nie za 300zl, i że juz miałam tyle że buzza i byłam zadowolona...no i TŻ powiedział że jak córa bedzie to bede mogła sobie ten biało-różowy kupic martwi mnie ta budka w spacerówce, bo jesli chodzi o wymiary to babka mierzyła i sa porównywalne do Buzza. no i na plus ma to że sie rozkłada spacerówka a nie jak w Buzzie jest taka miska.... ile u Was tak z ciekawości kosztuje zestaw 2w1 i 3w1 bo u nas to sie strasznie wahaja..... kurde, tak sie zarzekałam ze kupie max za 2 tys...a do używanego tez sie troche zniecheciłam jak usłyszałam tekst mojej kolezanki: a wiesz co to dziecko tam robiło, a może w nim umarło?.....zniszczyła mi psychike ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- pół dnia płakałam.....TŻ już sie pogodził z moja miłościa hehe a dzis ze mna ogladał no i pozniej mówi: wiesz ta Keppner to głupia jest ja bym sie nawet nie zastanawiał. po co jej jakis tam sanitariusz, tu ma chirurga plastyka z kasa..no i po szkole twojego Kochanka ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- aa no i co do wózka Trele to i tak chce go max do 2 roku zycia mieć, potem przerzuce się na Zappa tak jak poprzednio i nie narzekałam, byle maluch juz chodził |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie cena za Nowy 2w1 to 450 funtow plus fotelika Maxi Cosi okolo 30 funtow . Uzywany 360 f za 3w1 , ale rozowy spotkac to cud bo jest ich naprawde nie wiele . Ja juz poruszylam znajomych w Irlandi liczac ze zamawiajac od producenta cos zaoszczedze ale wychodzi to sAMO. NIe wiem jeszcze pomysle ..
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-05-19 o 22:23 |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe ile ta militowana edycja bedzie kosztować....
Nam teściowie mają kupic ale mysle że jak się zdecydujemy to bym cos tam dołożyła coby mi na zawał nie zeszli
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rodzice bija sie kto ma kupic wozek , no wiec zeby bylo porowno kupia wspolnie i ja bede miala czyste sumienie ..
A jesli limitowana edycja to to .. http://www.ebay.co.uk/itm/Quinny-Bri...item5aec15f049 to nie chce wiedziec ile to jest w zlotowkach
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
no cena straszna
![]() aa i mi sie przypomniało co mój syn dzisiaj zrobił że sie popłakałam ze śmiechu na targach robili uSG i robił je czarnoskóry lekarz i co na to mój Syn? popatrzył na kolejke i na głos :" CZARNO to widze" cała kolejka w śmiech...mam nadzieje że doktor tego nie łsyszał hehe |
|
|
|
#1904 |
|
BAN stały
|
mogłabym się do was przyłączyć dziewczyny?
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że możesz
Gratuluję maleństwa ! ![]() Dziewczyny cierpię na bezsenność... ziewa mi się okropnie ale wiercę się z boku na bok i nie zasnę Do tego zgłodniałam ale z jedzeniem wstrzymam się do rana bo kto to widział żeby o tej porze po kuchni buszować
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1910 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam w słoneczny poranek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy |
||
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Jej mnie nie było tylko kilka dni i jak ja mam to nadrobić? ech....
U mnie wszystko po staremu, wczoraj się dowiedziałam, że kategorycznie nie należy masować brzucha ( a jak jakiś lekarz mówi, że wolno, to należy zmienić lekarza) i oczywiście ja się przestraszyłam, bo ja od czasu do czasu to sobie głaskałam ten mój brzuch.... Zwariować idzie w tej ciąży więcej zakazów niż pozwoleń....kiedyś kobiety robiły co chciały i rodziły zdrowe cudowne dzieciaczki a teraz ja się trzęsę i zastanawiam nad każdym ruchem, czy mi wolno czy nie wolno czy powinnam a może nie... Sorry, że tak marudzę ale po prostu do tej pory zawsze byłam bardzo aktywna, czasami nawet do takiego przemęczenia się doprowadzałam, ale ja w taki sposób wiedziałam, że żyję i akumulatory działały a teraz.... W dodatku w sobotę odeszła mi Babcia i jakoś tak mam huśtawki nastrojów. Wczoraj zaczęłam 16 tydzień a kolejna wizyta za 3-4 tygodni. Nieźle. |
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
współczuję Ci bardzo, trzymaj się
z głaskaniem brzucha to prawda, też o tym czytałam, głaskanie/masowanie może wywołać skurcze na każdym etapie ciąży |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzisiaj mam wizytę. Mam nadzieję, że wszystko w porządku
|
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno będzie w porządku.
Muszę pamiętać o tym by nie głaskać ani nie masować ale to czasami jest trudne...ech...( tak ja się dowiedziałam, że od masowania, może nawet dojść do odklejenia się łożyska więc nie jest ciekawie.) |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam całą wizje na naszą sypialnię, salon, przedpokój ;p Też chętnie bym się sama za to wzięła, ale to faktycznie nie jest wskazane. Dzisiaj rano przewracając się z boku na bok złapał mnie w brzuchu jakiś straszny skurcz- pocieszam się tym, że ten skurcz był wysoko, pod żebrami- więc może nic związanego z dzieckiem... Nie mogłam oddychać bo przy każdym oddechu czułam ból. Po chwili wstałam a ten skurcz poczułam tez w dole brzucha. Wzięłam teraz nospę i przeszło, ale się martwię co to mi się zrobiło :? |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry poniedziałkowo!
Podczytywałam Was przez weekend na telefonie, ale nie włączałam w ogóle kompa, ale na telefonie nienawidzę odpisywać Efekt jest taki, że już nie pamiętam, co komu miałam napisać ![]() Cieszę się bardzo, że wszystkie wizyty udane! Moja w czwartek, już nie mogę się doczekać Im bliżej wizyty, tym więcej obaw... ![]() Śliczne macie wszystkie brzuszki Choć i ja, jak mnie czasem wzdęcie złapie, to mam podobny ![]() Ale synka masz boskiego! Poza tym moje spodnie weszły na kolejny etap wtajemniczenia - już nie chodzę z rozpiętym guzikiem, ale i z zamkiem
|
#1918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Cytat:
Ja w niektórych momentach mam ochotę go zabić nic do niego nie dociera, mówię jak do słupa ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Napewno wszystko w porządku ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() Ciężka noc, jak pod kołdrą za gorąco, to na kołdrze za zimno no nie dogodzi mi Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-20 o 09:23 |
|||||
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zauważyłam że zaczynają mnie uwierać też pasy w samochodzie. Czy któraś z Was stosowała/ stosuje adapter do pasów? Jak się sprawdza? |
|
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
Aaby-ja na szczescie wzdec nie mam. Ja czasem masuje sie po brzuchu-ciezko tego nie robic, jak sie juz czuje malego. Adaptera nie uzywalam i nie zamierzam. Jak nie moge zasnac,to faktycznie pomaga mleko. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-20 o 09:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

ale jedzenie dobre i wódka bo mój TŻ zaliczył totalnego zgona 

.
KCIUKI DLA ANI 

nic do niego nie dociera, mówię jak do słupa