Scent Bar XLIX - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 18:51   #3961
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ale słodki
Do wyrzygania, nie?? Ale to dla dzieci, do przedszkola...
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Wygląda ślicznie
A smakuje pewnie jeszcze lepiej , masa kokosowa
Za tydzień przede mną wyzwanie -tort komunijny... I ma być o niekomunijnym wyglądzie.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:54   #3962
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
1.

2. a można bez kaszy, te warzywa?

To już chyba nie będzie dieta jaglana

Hm...a może spróbuj tak jak w dukanie mniej więcej? Jednego dnia same produkty bialkowe- serki wiejskie, nabiał i co tam jeszcze, a drugiego to samo plus warzywa dozwolone?
Taki mini dukan?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:10   #3963
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

To już chyba nie będzie dieta jaglana

Hm...a może spróbuj tak jak w dukanie mniej więcej? Jednego dnia same produkty bialkowe- serki wiejskie, nabiał i co tam jeszcze, a drugiego to samo plus warzywa dozwolone?
Taki mini dukan?
a to tak to robię, tylko ja też mleka unikam
z nabiału to lubię camemberta, parmezan i raz na jakiś czas wieśniaka
Stary 2013-05-19, 19:48   #3964
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Za tydzień przede mną wyzwanie -tort komunijny... I ma być o niekomunijnym wyglądzie.

nom.. ..nigdy nie czaiłam idei krojenia na kominijnym stole cukrowej bibli czy tez kielicha i hostii
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:53   #3965
Betty83
Zakorzenienie

Timeshare

"37% ukrywa fakt posiadania własności wakacyjnej z obawy, że znajomi będą im zazdrościć i że będą chcieli jechać z nimi na wakacje.
40% na wakacjach zmienia się w "poszukiwaczy przygód"."
Stary 2013-05-19, 20:35   #3966
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nom.. ..nigdy nie czaiłam idei krojenia na kominijnym stole cukrowej bibli czy tez kielicha i hostii
Prawda?? Ale tu jest jeszcze śmieszniej, bo dziewczynka idzie do komunii, ale jednocześnie zgłębia religie arabską i żydowską. I jeszcze się nie może zdecydować ostatecznie na żadną z nich Tak kombinuje mała, że mówi, że to wszystko jest bardzo podobne i nie bardzo rozumie podziały. Dzieci jednak czasem powinny uczyć dorosłych...
Cytat:
Timeshare

"37% ukrywa fakt posiadania własności wakacyjnej z obawy, że znajomi będą im zazdrościć i że będą chcieli jechać z nimi na wakacje.
40% na wakacjach zmienia się w "poszukiwaczy przygód"."

Trochę w sumie rozumiem pierwszą część wypowiedzi, mam jedną taką znajomą, co kiedy tylko się wspomni o wyjeździe, jest "Jadę z wami!", a potem forsuje własne warunki -ten hotel nie, ja znam lepszy, a w ogóle, to kiepska miejscowość itp...

Stary 2013-05-19, 20:48   #3967
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda?? Ale tu jest jeszcze śmieszniej, bo dziewczynka idzie do komunii, ale jednocześnie zgłębia religie arabską i żydowską. I jeszcze się nie może zdecydować ostatecznie na żadną z nich Tak kombinuje mała, że mówi, że to wszystko jest bardzo podobne i nie bardzo rozumie podziały. Dzieci jednak czasem powinny uczyć dorosłych...
...
kiedyś sama zdecyduje
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:28   #3968
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

I jednak nie mam 50 w oudzie - jak się przyjrzałam dokładnie , okazało się że mój gupi centymetr nie ma podziałki od początku tylko centymetr dalej , więc wszędzie jestem o centymetr większa , idę się powiesić a kiedyś takich cemtymetrów oszukanych nie było
Wczoraj waga uporczywie pokazywała mi 54
Koniecznie

Cytat:

Proszszsz... Szczerze, to jak za tortami nie przepadam, to chętnie bym tego sprobowała, ale jakoś niezręcznie mi było dawać napoczęty Jest z masą kokosową z mascarpone i frużeliną wiśniową...
Tyż nie lubię tortów, ale ten

Znad bardzoooo, bardzoooo udanej niedzieli

Dobranoc
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:24   #3969
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
bo lepiej żyć bez biustu niż z biustem umierać na raka
nadal nie rozumiem
czy sugerujesz, że odcinając sobie biust masz 100% gwarancję, że nigdy na żadnego raka nie będziesz umierać? a inne części ciała? może jajniki i macicę też sobie wyciąć, bo może pojawić się w nich rak? bez nich też wszak można żyć... bez jelita grubego może być kłopot, ale, o, może ja sobie prewencyjnie usunę tarczycę, co będę czekać mi aż guzki zrakowacieją....
idąc dalej, może z domu nie wychodzić, bo od słońca może być rak skóry, a poza tym może nas potrącić samochód albo napaść gwałciciel...
może w ogóle od razu się zabić, wszak życie szkodzi.
dla mnie to jest bezsensowne okaleczanie się.

Cytat:
u mnie nie ma jogi
a pilates? cokolwiek, możesz np. kiedy idziesz trzymać napięte mięśnie brzucha

Cytat:
bardzo mądrze, i oby jej z wiekiem nie przeszło
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:36   #3970
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
nadal nie rozumiem
czy sugerujesz, że odcinając sobie biust masz 100% gwarancję, że nigdy na żadnego raka nie będziesz umierać? a inne części ciała? może jajniki i macicę też sobie wyciąć, bo może pojawić się w nich rak? bez nich też wszak można żyć... bez jelita grubego może być kłopot, ale, o, może ja sobie prewencyjnie usunę tarczycę, co będę czekać mi aż guzki zrakowacieją....
idąc dalej, może z domu nie wychodzić, bo od słońca może być rak skóry, a poza tym może nas potrącić samochód albo napaść gwałciciel...

o

no ale jesli jest sie posiadaczem BRCA, to własciwie dosyc sensowna decyzja
Stary 2013-05-19, 22:41   #3971
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
pilatesa też nie widziałam
kiedyś sama próbowałam, ale ja to nawet prosto stanąć nie umiem

będę wciągać.... brzuch
Stary 2013-05-19, 22:47   #3972
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
a pamiętasz Religę, który twierdził, że robił sobie testy i on na raka od papierosów na pewno nie zachoruje? w drugą stronę też działa, przecież nawet jak masz podwyższone ryzyko, to nie znaczy że tego raka jednak dostaniesz... dla mnie nie jest sensowna
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-05-19, 22:58   #3973
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
a pamiętasz Religę, który twierdził, że robił sobie testy i on na raka od papierosów na pewno nie zachoruje? w drugą stronę też działa, przecież nawet jak masz podwyższone ryzyko, to nie znaczy że tego raka jednak dostaniesz... dla mnie nie jest sensowna
ale to jest zupełnie inne ryzyko inan sytuacja medyczna z tego co ja wiem

nieporównywalna
Stary 2013-05-19, 23:08   #3974
Murszafka

Cytat:
nadal nie rozumiem

bardzo mądrze, i oby jej z wiekiem nie przeszło
Ja też mam mieszane uczucia, co do tej akcji... I to ja w sumie, hmm... No dobra, przyznam się, jestem objęta programem antyrakowym ze względu na obciążenie genetyczne. Ale na taki ruch bym się chyba nie zdecydowała. Co ma wisieć, nie utonie
Tymczasem po prostu się regularnie badam (jak nie, to mi przysyłają przypominajki do domu ) i żyje normalnie.

Stary 2013-05-19, 23:10   #3975
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Rejcz, ja nie wiem, ale nie ufam teorii, która każe obcinać sobie części ciała zdrowym ludziom, a nie mówi o wpływie diety i stylu życia na ryzyko wystąpienia choroby
edit: czy np. chemikaliów wokół nas albo gmo
edit2: ciekawy artykuł http://www.sott.net/article/261870-D...er-gene-theory

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2013-05-19 o 23:22
Stary 2013-05-19, 23:18   #3976
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Rejcz, ja nie wiem, ale nie ufam teorii, która każe obcinać sobie części ciała zdrowym ludziom, a nie mówi o wpływie diety i stylu życia na ryzyko wystąpienia choroby
tylko ze z ta mutacja brca to nie jest takie proste, interpretacja wyniku i ryzyko zalezy tez od wywiadu i wyników innych członków rodziny.
jesli np matka zachorowała przed 40 rz i jej matka tez, ponadto matka i jej córki mają tę samą mutacje brca to ryzyko jest dramatycznie wysokie.

to musi byc serio powazna sprawa jesli nawet w polsce refunduje sie (podobno) profilaktyczną mastektomie . nie jest to łatwe i szybkie ale jednak.

co do stylu zycia to on wpływa raczej na rozwoj nowotworów "niegenetycznych"
Stary 2013-05-19, 23:32   #3977
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Polly, na ekspresję genów wpływa wiele czynników z tego co się (słabo) orientuję, to co jemy i to z czym się na co dzień stykamy, czyli chemia, plus zapewne też nasza energia, a medycyna ma jednak bardzo ograniczone spojrzenie a zatem i teorie, i ja osobiście im nie ufam.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-05-19, 23:45   #3978
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
edit2: ciekawy artykuł http://www.sott.net/article/261870-D...er-gene-theory
ale żadna teoria nie każe - człowiek sam dokonuje wyborów

miałam pisac to co Polly mniej wiećej - moje doswiadczenia od dzieckich lat, wychowywałam sie z dziewczynami u których 3 pokolenia kobitek umarły w młodym wieku na tę chorobę - ryzyko w przypadku raka piersi jest gigantyczne - ale wiem to ze słyszenia, z obserwacji - nikt mi bliski jakoś więc nie zgłebiłam tematu

lęk przed gentycznym obciążeniem jest olbrzymi - wierz mi - nerek sobie nie wytnę ale jak pomyślę że matka mojego ojca umarła na to mając lat ok 50 i on mając lat 60 to mi słabo

żadne źdźbło trawy nie uchroni mnie mnie przed chorobą genetyczną - jasne że wybieram zdrowy tryb życia i jasne że wolę o siebie dbać - ale nie łudzę się, że to mi zapewni zdrowie wolne od chorób obciążonych genetycznie - no po prostu nie łudzę się

Cytat:
tylko ze z ta mutacja brca to nie jest takie proste, interpretacja wyniku i ryzyko zalezy tez od wywiadu i wyników innych członków rodziny.
jesli np matka zachorowała przed 40 rz i jej matka tez, ponadto matka i jej córki mają tę samą mutacje brca to ryzyko jest dramatycznie wysokie.

to musi byc serio powazna sprawa jesli nawet w polsce refunduje sie (podobno) profilaktyczną mastektomie . nie jest to łatwe i szybkie ale jednak.

co do stylu zycia to on wpływa raczej na rozwoj nowotworów "niegenetycznych"

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Polly, na ekspresję genów wpływa wiele czynników z tego co się (słabo) orientuję, to co jemy i to z czym się na co dzień stykamy, czyli chemia, plus zapewne też nasza energia, a medycyna ma jednak bardzo ograniczone spojrzenie a zatem i teorie, i ja osobiście im nie ufam.
niestety medycyna zbiera żniwo - nawet tych zdrowo żyjących

ja podejrzewam, że możemy świadomie zredukować przyjmowanie gen modyf pokarmów, ale żyjąc w obecnych czasach, zwałszcza w miastach - nie ejsteśmy wolni od wszelkich czynników mających równei zły wpływ na nasze zdrowie

wiesz no tak ajk kiedyś azbest tak i teraz mamy do czynienia z róznymi syfami neiświadomie zupełnie każdego dnia i tak na prawdę nie da się całkowicie odciąć od złych czynników, pewnei za 20 lat się dowiemy co też było syfiarskie albo i nie - często żyjemy w "błogiej" nieświadomości co jak na nas wpływa

takze taki ljf teraz - prawdy sie jest cieżko dowiedzieć
Stary 2013-05-20, 07:06   #3979
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
ale żadna teoria nie każe - człowiek sam dokonuje wyborów

miałam pisac to co Polly mniej wiećej - moje doswiadczenia od dzieckich lat, wychowywałam sie z dziewczynami u których 3 pokolenia kobitek umarły w młodym wieku na tę chorobę - ryzyko w przypadku raka piersi jest gigantyczne - ale wiem to ze słyszenia, z obserwacji - nikt mi bliski jakoś więc nie zgłebiłam tematu

lęk przed gentycznym obciążeniem jest olbrzymi - wierz mi - nerek sobie nie wytnę ale jak pomyślę że matka mojego ojca umarła na to mając lat ok 50 i on mając lat 60 to mi słabo

żadne źdźbło trawy nie uchroni mnie mnie przed chorobą genetyczną - jasne że wybieram zdrowy tryb życia i jasne że wolę o siebie dbać - ale nie łudzę się, że to mi zapewni zdrowie wolne od chorób obciążonych genetycznie - no po prostu nie łudzę się

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

niestety medycyna zbiera żniwo - nawet tych zdrowo żyjących

ja podejrzewam, że możemy świadomie zredukować przyjmowanie gen modyf pokarmów, ale żyjąc w obecnych czasach, zwałszcza w miastach - nie ejsteśmy wolni od wszelkich czynników mających równei zły wpływ na nasze zdrowie

wiesz no tak ajk kiedyś azbest tak i teraz mamy do czynienia z róznymi syfami neiświadomie zupełnie każdego dnia i tak na prawdę nie da się całkowicie odciąć od złych czynników, pewnei za 20 lat się dowiemy co też było syfiarskie albo i nie - często żyjemy w "błogiej" nieświadomości co jak na nas wpływa

takze taki ljf teraz - prawdy sie jest cieżko dowiedzieć
Rejcz, owszem, żyjemy wśród różnych syfów ale w dobie internetu możemy - jeśli tylko chcemy of kors - poszukać informacji na ten temat.

Jasne, że teorie nie każą - ale jeśli teorie te są promowane za pomocą dużych pieniędzy - i celebrytów - to wiadomo, że wejdą w naszą podświadomość i będziemy je uważać za bardziej prawdopodobne czy wręcz prawdziwe. Czy kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą? Nie, ale przyzwyczajamy się do niego na tyle, że przestajemy widzieć w nim coś podejrzanego... Jeśli istnieje firma, która ma patenty na oba geny i która rości sobie prawo do testów wykorzystujących te geny - to ma ona interes w promowaniu tej teorii, że gen = rak. Bazując na tym strachu, o którym piszesz. Strach powoduje naszą większą podatność na manipulację. Oraz stres - a stres osłabia organizm.

Nie wiem czy dobrze rozumiem co to jest rak - wydaje mi się że jest to nieprawidłowość w DNA, przy mutacjach genów pewne nieprawidłowości mogą aktywować się częściej, ale nie jest powiedziane, że się zaktywizują. Tu mają duży wpływ czynniki zewnętrzne - chemia i fizyka - i wewnętrzne.

Piszesz, że nie łudzisz się... No widzisz, a są teorie - potwierdzone przypadkami konkretnych osób - pokazujące, że nasze nastawienie, siła woli, może dużo zdziałać. Ja wierzę, że nasz organizm ma dużą moc do naprawiania się - ostatnio z fascynacją obserwowałam proces gojenia się po tym jak niechcący prawie odcięłam sobie plasterek palca... Nasz organizm jest w stanie stworzyć życie. Nie wiemy tak naprawdę jakie siły w nim istnieją, mainstreamowa nauka jakoś nie chce się w to zagłębiać, bo nie ma w tym interesu.

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2013-05-20 o 07:17
Stary 2013-05-20, 07:18   #3980
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

I ile Ci wyszlo?
no jakoś tak całkiem mało, jak to we śnie
Cytat:

Proszszsz... Szczerze, to jak za tortami nie przepadam, to chętnie bym tego sprobowała, ale jakoś niezręcznie mi było dawać napoczęty Jest z masą kokosową z mascarpone i frużeliną wiśniową...
uroczy
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Znad bardzoooo, bardzoooo udanej niedzieli

Cytat:

nie zgłębiałam tematu, więc się bardziej szczegółowo nie wypowiem, ale jakbym mi lekarze powiedzieli że mam prawie 90% szans na raka to bym na pewno bardzo poważnie rozważyła wszelkie opcje

Znad kawy
nie wierzę ze znów poniedziałek

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:48   #3981
aileenn
Mother of Cats

Kameno, szacun za całokształt.

Z ciekawostek rakowych na miły początek tygodnia: komórki rakowe karmią się cukrem, jeśli odciąć im to paliwo, zaczynają mieć problem. (I to, co napisałam nie znaczy, że zaawansowane zmiany nowotworowe cofną się, jeśli delikwent przestanie jeść cukierki ). Tak mi się skojarzyło ze związkami diety ze zdrowiem...

Idę się pozapadać w pracy i przygnębieniu

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:54   #3982
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Cytat:

Fię, fię, poza tym -za dużo Japończyków się po ogrodzie pęta i jak tu się skupić na komponowaniu

1.to cholerne pstrykanie fleszy
2.
Cytat:

srup z sierpem i młotem i czerwoną gwiazdą na czubku

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Koniecznie
i Ty Brutusie
Cytat:
nadal nie rozumiem
w badaniu genetycznym miała 87% prawdopodobieństwa zachorowania na raka , czyli miała prawie 100% pewności , ze zachoruje na raka piersi , o którym wiadomo że jest dziedziczny i uwarunkowany genetycznie . Akurat pierś nie jest narządem niezbędnym do życia , zwłaszcza dla kobiety która już urodziła kilkoro dzieci i więcej nie będzie , a rekonstrukcje można zrobić tak , że się będzie lepiej wyglądać niż przed usunięciem .
Cytat:
Przy dostatecznie wysokim ryzyku zachorowanie jest prawie pewne .

Cytat:
Jeśli istnieje firma, która ma patenty na oba geny i która rości sobie prawo do testów wykorzystujących te geny - to ma ona interes w promowaniu tej teorii, że gen = rak. Bazując na tym strachu, o którym piszesz. Strach powoduje naszą większą podatność na manipulację. Oraz stres - a stres osłabia organizm.

Nie wiem czy dobrze rozumiem co to jest rak - wydaje mi się że jest to nieprawidłowość w DNA, przy mutacjach genów pewne nieprawidłowości mogą aktywować się częściej, ale nie jest powiedziane, że się zaktywizują. Tu mają duży wpływ czynniki zewnętrzne - chemia i fizyka - i wewnętrzne.

Piszesz, że nie łudzisz się... No widzisz, a są teorie - potwierdzone przypadkami konkretnych osób - pokazujące, że nasze nastawienie, siła woli, może dużo zdziałać. Ja wierzę, że nasz organizm ma dużą moc do naprawiania się - ostatnio z fascynacją obserwowałam proces gojenia się po tym jak niechcący prawie odcięłam sobie plasterek palca... Nasz organizm jest w stanie stworzyć życie. Nie wiemy tak naprawdę jakie siły w nim istnieją, mainstreamowa nauka jakoś nie chce się w to zagłębiać, bo nie ma w tym interesu.
1.niestety gen=rak , tak jak okreslony gen=okreslony kolor oczu .
2. przy okreslonym układzie genów zaktywizuje się z 90-100% pewnością
3.to sa pojedyncze przypadki - gdyby tak można było sie regenerowac , nowotwory nie były by główną przyczyną umieralności .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:15   #3983
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Macham snad czarnego Magnuma , faktycznie doopy nie urywa za mało tego kawowego dali w środek , jakby było pół na pół , byłoby dobre.
Też w piatek robilam szamanie czarnego Magnuma (za 2,99).
Nic rewelacyjnego, tez twierdze ze za mało kawowy (Didka kawę wyczuła i stwierdziła: "o kawa? zjem i będę chodzić wam po suficie" )

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Dziś mi wpłynął glut pod stanik, i prześlizgnął się po brzuchu, nieocenione przeżycie

Cytat:
Sąsiad zabił dzis na podwórku żmiję , taką cieńką, dwumetrową prawie...

To nie była żmija tylko śliczny i niegroźny waż Eskulapa
Biedaczek malutki

Na dodatek gatunek bardzo zagrożony (i pod ścisłą ochroną)..
Nie rozumiem bezsensownego zabijania zwierzątka tylko dlatego ze to wąż

Cytat:

---------
Fitam!

W dobrym humorze , wypoczęta, uśmiechnięta i nawet dziś dość sumiennie pracuję
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:31   #3984
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

To nie była żmija tylko śliczny i niegroźny waż Eskulapa
Biedaczek malutki

Na dodatek gatunek bardzo zagrożony (i pod ścisłą ochroną)..
Nie rozumiem bezsensownego zabijania zwierzątka tylko dlatego ze to wąż
1. Nie, to nie był wąż ani zaskroniec, tylko żmija zygzakowata
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...AwBw&iact=ricl dokladnie taka, tylko cieńsza i dluższa.

2. A ja rozumiem, no z wyjątkiem zaskrońcy, bo to akurat jest kompletnie nie groźne .
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:51   #3985
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nie zgłębiałam tematu, więc się bardziej szczegółowo nie wypowiem, ale jakbym mi lekarze powiedzieli że mam prawie 90% szans na raka to bym na pewno bardzo poważnie rozważyła wszelkie opcje
Ja mam jakieś 99%... I zdecydowanie jestem za kontrolą. Ale tez rozumiem osoby, które reagują inaczej -nie wszyscy jesteśmy tacy sami. Na szczęście, bo by nudo było

Szefowa przyniosła do roboty chleb własnego wypieku. Taki prawdziwy, na zakwasie... O raaany, jaki pyszny...

Stary 2013-05-20, 11:15   #3986
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

No i leze chora....

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:22   #3987
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
1. Nie, to nie był wąż ani zaskroniec, tylko żmija zygzakowata (...) dokladnie taka, tylko cieńsza i dluższa.

2. A ja rozumiem, no z wyjątkiem zaskrońcy, bo to akurat jest kompletnie nie groźne .
Hmm. Z opisu wynikło ze żmija to być nie mogła.
Żmije zawsze są grubiutkie i krótkie (pow. 90 cm to sa mega okazy a metra to już nie przekraczają).
Zaskroniec tez odpada bo by wiadomo było od razu.
Gniewosza można by było pomylić z zmija poprzez plamki na grzebiecie ale te tez sa grubiutkie i krótkie.
Padalec tez odpada bo krótki do 50 cm.

Pozostaje wiec tak na rozsadek Esculap lub jakiś egzotyk .

2. Żmija praktycznie groźna tylko dla starszych osób i dla dzieci (oraz małych zwierząt). Jad ma wolno działający i mało toksyczny. Od kilkunastu lat nie było w Polsce przypadków śmiertelnych (co nie jest dziwne bo by załatwić dorosłego mężczyznę potrzeba by min. 15 ukąszeń).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Esculap.jpg (84,6 KB, 14 załadowań)
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:26
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:31   #3988
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No i leze chora....
Win a jak komunia przeszła??
Stary 2013-05-20, 11:43   #3989
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Win a jak komunia przeszła??
Nie bylo tak zle, bo ja tylko na 10 osob robilam. W nocy mialam 39 st i zaslablam, a jutro do pracy Moze dzis kryzys i do jutra przejdzie.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:46   #3990
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
w badaniu genetycznym miała 87% prawdopodobieństwa zachorowania na raka , czyli miała prawie 100% pewności , ze zachoruje na raka piersi , o którym wiadomo że jest dziedziczny i uwarunkowany genetycznie . Akurat pierś nie jest narządem niezbędnym do życia , zwłaszcza dla kobiety która już urodziła kilkoro dzieci i więcej nie będzie , a rekonstrukcje można zrobić tak , że się będzie lepiej wyglądać niż przed usunięciem .

Przy dostatecznie wysokim ryzyku zachorowanie jest prawie pewne .

1.niestety gen=rak , tak jak okreslony gen=okreslony kolor oczu .
2. przy okreslonym układzie genów zaktywizuje się z 90-100% pewnością
3.to sa pojedyncze przypadki - gdyby tak można było sie regenerowac , nowotwory nie były by główną przyczyną umieralności .
ad. pewności i genów - wydaje mi się, że żartujesz trochę z tą analogią do koloru oczu, aż tak proste to to nie jest.... z tego co czytałam, tak na szybko, nie robiąc żadnego pogłębionego researchu, niektóre mutacje tych genów obniżają ryzyko, więc równanie gen=rak absolutnie nie jest prawdziwe.... tym bardziej, że, czysto matematycznie patrząc, 87% czy 90% nie równa się 100%, tak samo jak "prawie pewne" nie równa się "pewne"

ad 3. - pojedyncze, bo tylko pojedynczy ludzie próbują czegoś innego, tu należałoby spojrzeć raczej na procenty niż liczbę przypadków
nowotwory są chyba na drugim miejscu, główną przyczyną umieralności - w krajach tzw. "cywilizowanych" - są zdaje się choroby układu krążenia - którym, nawiasem mówiąc, też można zapobiegać zmianą diety i stylu życia

ale wiem, że się nawzajem nie przekonamy, więc chyba nie ma większego sensu przerzucać się argumentami

EVERY WOMAN IS A STAR
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości