|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Dzień dobry
![]() Roxi a może tą ranę octeniseptem?
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
tylko, że to nie rana - wygląda jakby się coś pod skórą zbierało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie
![]() Anulka ![]() ![]() Roxi nie mam pojęcia jak Ci pomóc ![]() Ja w sobotę dokupiłam dla mojego Niunia ( bo jeszcze nie ma imienia ![]() ![]() A wizyta czeka nas we środę ![]()
#3604 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja to chyba stawiam na MArgosię, niby marudzi, że w listopadzie rodzić będzie, ale torbę ma spakowaną, okna myje, na długie spacery chodzi i generalnie cała wyprawkę już ma przygotowaną. Zaskoczy nas ![]() Mi byłoby świetnie z końcówką czerwca, lub 5 lipca po 13tej (po egzaminie męża). Cały czas rozmawiamy z Igorkiem aby tak się u nas pojawił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kejt: powodzenia na 4d! ![]() zbieram sie do lab, ale chociaz już pół godziny temu mogłam wyjechać to kalkuluję aby w korki się nie wbić, a potem jeszcze do biblioteki zajechać. Badanie na obecność paciorkowca to z moczu robią czy wymaz jakiś biorą?
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
Witam się w 28tygodniu!Dzień sie dopiero zaczął a ja już mam straszny humor.Pokłóciłam się wczoraj z mężem, a do tego łapie mnie jakieś przeziębienie.Wstałam po 5 i mam już dość,najchętniej położyłabym się i spała do sierpnia.Mimo wszystko życze wam miłego dnia i udanych wizyt!
http://www.suwaczki.com/tickers/88c5yx8dy0c2edeg.png Edytowane przez kayka11 Czas edycji: 2013-05-20 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Kayka oj smutnawy ten dzień Twój
![]() Ale spójrz jaki piękny tydzień ![]() ![]()
#3607 |
Zakorzenienie
|
kayka: <przytul> zatarg z mężem przejdzie, humor się poprawi, tego życzę!
domciątko: bardzo fajne zdjęcia z wycieczki. Fajnie wyglądasz, a brzuszek juz imponujący.
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Witam w poniedzialek
Podczytywalam wczoraj, ale jakos nie mialam wenny na pisanie. Za to weekend minal nam milo. W sobote rano badania, wrocilismy to padlismy na lozko, strasznie goraco i duszno bylo, dodatkowo dretwialy mi rece i nogi. A jak tak lezeliśmy to maż stwierdzil, ze czas najwyzszy spakowac torbe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A niedziela upłyneła na totalnym lenistwie, ach i spakowalismy te torby, niech sobie stoja ![]() I wczoraj wkroczyłam w 33 tydzien ![]() ![]() Za to dzis mój nastrój jest do du.py... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
A dzień dobry
![]() Dziewczynki gratuluję nowych tygodni ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wstałam i trzeba by się pomału szykować, bo mi wszystkie koszule w Biedrze wykupią ![]() A w Lidlu co dzisiaj? bo staniki do karmienia od 23. miały być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
elaine-blath widze, ze Ty to książkowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Właściwie to zaczynamy dzisiaj 31 tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
![]() I za inne tygodnie tez ![]() Cytat:
![]() Własnie wciagnelam kawal ciasta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja juz nie śpię od godziny bo TZ szykowal sie do pracy i mnie budził. Zasnąć tez dzis nie mogłam przez te choler.ne skurcze. A jak juz zasnelam to pierwszy raz w nocy obudziła mnie Maja solidnymi kopniakami, była 2 w nocy ![]() U mnie dzis na śniadanie owsianka z jablkiem i cynamonen ![]() Powoli musze sie do pracy szykować, ten tydzień będzie meczacy bo mamy audyt ![]()
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Ona, dzoan: brawa za tygodnie!
fiazo: współczucia, pamięć o tym bólu sprawia że biorę magnez 2-3razy dziennie... Ona: hm.. nałogowo czytam, chociaż ostatnie tygodnie jakoś troszkę mniej. Głownie fantastyka leci w ostatnich miesiącach i kryminały. Lackberg, Menkell, Koontz, Cook,. Podoba mi się humor Grzesiuka (tematykę ma może przygnębiającą ale genialny sposób pisania i niesamowite poczucie humoru). E-E. Schmitt ma takie do chwili zastanowienia, no i Llosa. Sporo czytam o gułagach i tematyce obozowej, ale dla każdej kobiety w ciąży to dobry temat ![]() ![]()
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale bym zjadła rurki z kremem.trzeba sie do auchanu wybrać |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
misiaczka: powodzenia w pracy zatem!
a ja się zbieram, liczę na to, że ci co na 8ma to już dojechali,a ci co mają do pracy na 9tą, jeszcze nie wyjechali ![]() O paciorkowcu doczytałam sobie. i wygląda na to że będę miała extra wizytę u gina ![]()
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No chyba korki bedą mniejsze o tej porze, chyba ze będzie dużo spóźnialskich po weekendzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej dziewczyny
![]() Ledwie wstalam bo taką zaspana dalej no ale pies już daje znać ze chce na pole, a ponieważ tz dzisiaj idzie na 10h do pracy to się zobowiazalam ze z nim pojadę.. Gratuluje nowych tygodni i trzymam ![]() Roxi kup sobie tribiotic w aptece, jeżeli tworzy się tam ropa lub stan zapalny z dnia na dzień Ci pomoże! Ja ho używałam po tym jak przekluwalam pepek lub jak miałam podrazniony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Idzia - też wczoraj się dziwnie czułam, przespałam prawie całą niedzielę, głowa mnie wieczorem bolała, jakieś dreszcze po mnie łaziły, mdliło mnie... zastanawiałąm się czy czegoś nie podłapałam. W nocy mnie dusiło, jakbym oddechu nie mogła złapać, zawroty głowy powracają na leżąco a nad ranem... taki skurcz łydki, że ryknęłam płaczem. Tż mi wyginał stopę w drugą stronę bo wyłąm z bólu... wogóle Mały tez był niespokojny i rano miałam czarne myśli, bo się nie ruszał, ale już sobie odbił kopanko ![]() Ewusia - dobrze, że się odzywasz ![]() ![]() En - noooo nie mogło być inaczej... kolejna nagroda :brawo: Mała Kejt ![]() ![]() Elaine -wiem, że teraz się nie opłąca sprzątać, ale chociaż tak żeby można było dotrzeć do wyrka. Ale i tak nic nie zrobiłam, leniłam się śpiąc całą niedziele. Pogoda nie dla mnie w tym stanie więc nie żałuję. ---- co u mnie to już powyżej napisałam. Witam się w 33 tyg. Wczoraj to już sobie tak pomyślałam, że my będziemy tak już zmęczone tymi różnymi dolegliwościami, że modlitwy o poród tu będziemy wypisywać i o strachu zapomnimy ![]() Co do obniżenia brzucha - lekarz ostatnio mi tłumaczył, że: 1. poczujemy ulgę w oddychaniu 2. zgaga przestanie dokuczać 3. będziemy mogły jak Napoleon połóżyć całą dłoń na mostku (ponoć to tak ginowie nazywają, gest Napoleona czy jakoś tak ![]() ![]() Co do Małgosi Sochy: potwierdzam, wygląda rewelacyjnie. Na żywo jeszcze lepiej niż w gazetach i na portalach. Jej nie trzeba retuszować ![]() No to tyle w skrócie Kochane. Gratuluję tygodni, życzę udanych wizyt (zaciskam kciuki) ![]() Oliath - ja mam wrażenie, że mi trochę lepiej po Furaginie, ale coś mi chodzi po głowie, że moje nowe dolegliwości to jakiś skutek uboczny. Pij duuuuużo! |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Melduje, ze nadrobilam.
Juz zdazylam z futrem pojsc na spacer, do szkoly sie przeleciec z podaniem o przyjecie Lali do zerowki od wrzesnia i zjesc sniadanko. Pije zurawinke teraz, potem sie pokrece, potem odpoczne, potem ogarne i zrobie zakupki jedzeniowe online, potem moze zdaze Royce'a ubrac w posciel i obcykac dla Was. Cudowna pogoda we Wro (jak na moj gust) bo kropi deszczyk ![]() Odnosnie skurczy lydek, to ja sie juz boje zasypiac ![]()
#3625 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
Nie należę do Waszej grupy, bo rodziłam w listopadzie 2012, ale jako mama z kilkumiesięcznym stażem i fotograf z dużo większym doświadczeniem, chciałam spytać, czy nie zastanawiałyście się przypadkiem nad sesją noworodkową dla swoich nowonarodzonych maluszków? Jak któraś z Was jest ze Śląska, to zapraszam do siebie: www.magdalenakarwan.blogs pot.com ![]() I życzę powodzenia wszystkich mamom, które czekają na poród! Moja córcia ma już pół roku i zleciało jak jeden dzień... Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej
![]() LOL Jak Napoleon ![]() Napol Leon bo zimno ![]() ![]() Ja od rana walczyłam z osą, która mi wleciała do pokoju, chciałam ją po dobroci wypuścić, ale tępak nie znalazł drogi, więc obudziłam TŻa, żeby zabił... No i teraz czekam na 9, mierzenie i idę do Biedy na łowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana z pochmurnym niebem i złym samopoczuciem. Miałam isć na zakupy ale odkąd wstałam mam jakieś zawroty głowy dziwnie tak i aż się boję wyjsć nie wiem co jest moze osłabiona jestem taka dziwna pogoda za oknem. Cos na obiad mam a mąż pójdzie na zakupy po poracy
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
hejka,
ale wczoraj padłam, jak zabita.Byliśmy u rodziny w odwiedzinach (odebrałam piękną kołyskę dla Oliwki), a potem kino (wielki gatsby). Kołyska śliczna, jak mąż ją złoży to pokażę, a film... daje 7,5/10, czyli wysoko ![]() W ogóle moja kuzynka rodziła rok temu w szpitalu, gdzie ja mam zamiar rodzić (tam gdzie moja inna kuzynka jest położną) i dowiedziałam się paru rzeczy... Mianowicie- że patrzą nieprzychylnie na majtki jakiekolwiek, nawet siateczkowe ![]() ![]() podobnie z koszulą- dają i do porodu i do leżenia szpitalne. tutaj oczywiście mogę mieć swoje, ale ponoć szpitalne nie są złe wcale i lepiej te pobrudzić niż swoje własne... Koszule mimo wszystko chyba wezmę swoje ![]() Cytat:
Ja na wyjście dla małej raczej będę szykować zestaw body+ pajac+ czapeczka. Ewusia- super, że się odezwałaś, wracaj do zdrowia kochana ![]()
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
hej,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliath jak sie czujesz? Ja dzis lepiej juz, jakas jednodniowa niedyspozycja straszna była. Czułam sie wczoraj jak na kacu. Beznadzieja, bo zawsze przed kacem jest impreza a tu sam kac byl ![]() Gratuluje nowych tygodni i powodzenia na wizytach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.