|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Za złotówkę, dwie i cztery ![]() Ja w poprzedniej ciąży chciałam Lilou z serduszkiem i grawerem z imieniem dziecka. Ostatecznie sama sobie kupiłam charmsa-aniołka.. W tej ciąży nie wiem, czy coś będę chciała, nie myślałam o tym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
a i fajny narożnik i podłoga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mogliśmy sobie pozwolić na wysepkę 120cmx60cm, o której zawsze marzyłam ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459] już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam ![]() naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam
|
|||||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan- pokazuj furę Lola
![]() Kathe- przyzwyczaisz się, ja musiałam wsiąść do wielkiego kombi ledwie prawo jazdy zdałam, ale juz sie nie boje tak jak na poczatku Oliath- za i tak duza pracowitosc, mimo, ze na dupce miałaś siedzieć !Madi- ale fajnie Wam dzien minął!! No i Witek jaki juz duzyyyy! Tylko mój taki maluszek mam nadzieje,ze na tym usg wyjdzie inaczej ![]() Neni- ja tez o Tobie mysle, jak zaczynasz nowe tygodnie o Tobie i o Perse pamietam zawsze ![]() wrzuciłam Wam fote do klubu z psiakiem rozrabiakiem ![]() padnieta jestem. pojechałam do centrum autem, mimo, ze zakładałam tramwajem.. no i zaparkowac mi sie udało nasza krowa w samiutkim centrum no i w ogóle dobrze mi sie jezdzi tym autem a no i wypiłam koktajl zimny truskawkowo ananasowy na rynku.. ale taaaak goraco ze mam dosc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40889016]
Ja w poprzedniej ciąży chciałam Lilou z serduszkiem i grawerem z imieniem dziecka. Ostatecznie sama sobie kupiłam charmsa-aniołka.. [/QUOTE] [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40889071]ja sobie zażyczyłam złoty wisiorek z łańcuszkiem z yes [/QUOTE]no to już mam dwa pomysły, trzeba będzie zastanowić się mocno tylko ja to jestem sknerus(tż tak na mnie mówi), więc mimo tego że mój będzie kupować to ja pewnie coś taniego wykombinuję |
|
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie teraz to nawet sama tak obstawiam Byle nie po terminie
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Widzsz Ty się stresujesz bo maluszek a ja, że tak zaczął rosnąć....kurcze dziś mówił goścu, że jak będzie duży to może być cc...a ja nie chcę CC więc mam nadz. ze wystopuje ocupinkę z tym "rośnięciem"juz sama nie wiem co lepsze:/
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocy!
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Ewentualnie na poczatku czerwca, ale raczej maj obstawiam
|
|
|
|
|
#3581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40888812] Ja też pewnie kupię w R. i pewnie te ich firmowe Isany, najtańsze, najlepsze, a te 3 dni nic mi się nie stanie bez moich odżywek i balsamów ![]() .[/QUOTE] za zakupyProdukty Isany podobno wcale nie są złe Mam żel pod prysznic i jest całkiem całkiem.No i na forum włosowym dziewczyny chwalą sobie odzywki ....Cytat:
Cytat:
Cytat:
kombiki są spoko ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
|
#3582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40885017] w lidlu będzie coś dla nas: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=40615 [/QUOTE] czaję się na koszulkę białą i staniki do karmienia ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie jeszcze nie słyszałam o takich akcjach.. ehh..jutro zrobię foty i się pochwalę ![]() En a jak tam z Tżetem..już po burzy? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
No odżywki z Isany były ponoć rewelacyjne, ale wycofali jedną jakąś chyba z bambusem. Ja mam taki jakiś preparat niby ułatwiający rozczesanie włosów i faktycznie ułatwia Poza tym mam kilka rzeczy z Alterry i Synergen, a to też Rossmannowe marki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam już inne plany Ooo i to jest dobry termin ![]() A co do porodu, to ja jakoś specjalnie o tym nie myślę i tym samym nie boję się. Wychodzę z założenia, że co będzie to będzie i raczej o pozytywach myślę, czyli o tym że wkońcu zobaczę moją małą. |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40889704]Ja używam prawie wyłącznie żeli z Isany. W tym wypadku cena dla mnie ma największe znaczenie, bo wiadomo - żel idzie bardzo szybko, a Isana nie wysusza mi skóry i ładnie pachnie, więc jak jest promocja w R., to kupuję parę.
No odżywki z Isany były ponoć rewelacyjne, ale wycofali jedną jakąś chyba z bambusem. Ja mam taki jakiś preparat niby ułatwiający rozczesanie włosów i faktycznie ułatwia Poza tym mam kilka rzeczy z Alterry i Synergen, a to też Rossmannowe marki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] W tamtym tygodniu były żele z Isany po 2.99 wiec wzielismy na spróbowanko i fajny jest ,nie wysusza skóry i nie drapie sie po nim Bardzo sobie chwale olejek Babydream fur Mama I mam w planach dalsze testowanie ich kosmetyków .---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
A mam dwa na 3 i 10 lipca ( czasem z sg wychodzi 8,czasem 5 lipca)
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) A jak siadam na kibelku to czuję jakbym tam miała jakieś rozwarcie czy coś takie dziwne uczucie |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie dzisiaj stopy bolą.. nie wiem czy to po wczorajszym mega sprzątaniu mieszkania, gdzie ciągle stałam, kucałam, klękałam..czy już po prostu stawy przestają wyrabiać z ciężarem
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ide spac,dobranoc żabki Do jutra !
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam.. jakiś thriller na faktach na TVN..
Spokojnej nocy |
|
|
|
#3591 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A właśnie, dla dziecka to ja też mam zamiar zaczaić się na rossmannowe produkty Ponoć są dobre, bo mają krótkie składy ![]() Ja bym chciała od razu, jak będzie taka możliwość (tzn. od razu, jak będzie donoszona ciąża, czyli ok. 6 lipca). Tyle mnie nerwów kosztuje ten stan, że chcę już szczęśliwy finał... Cytat:
Mnie czasami przeszywają takie bóle gdzieniegdzie, a jeszcze teraz Młody wyrabia mi nad szyjką, że czasami mam wrażenie, że mi ją zaraz otworzy :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marzy mi się założyć już normalne ubrania. Strasznie się za nimi stęskniłam ![]() Cytat:
Ja też uciekam spać bo mi tak net muli, że szok ![]() Dobranoc Brzuszeczki ![]() Pamiętajcie jutro o napadzie na Biedronkę i Lidla
|
||
|
|
|
#3593 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle to regularnie wieczorem krew mi z nosa leci po chwili przestaje ale strasznie upierdliwe. Dziś się popsztykałam z TŻ tem wieczorem i potem mi ta krew poszła więc mu wytknęłam żeby mi ciśnienia nie podnosił do tego spuchnięte dłonie i stopy, ale to chyba normalne w ciąży. Wspomnę jednak gince na wszelki wypadek.Co do autek ja wolę małe z mocnym silnikiem i najlepiej lubię swojego punciaka Kiedyś TŻ miał służbową oktawię kombi i też jakoś się śmigało ale zdecydowanie wolę małe autka. W ogóle uwielbiam auta i uwielbiam jeździć Ale zakochałam się w nim jeszcze w 1997 r jak wchodził do produkcji więc ta miłość musi się kiedyś spełnić
|
|||
|
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
a dziekuje Ci bardzo za mile slowka
)---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
bez fotek to ja się tak nie bawię!!!! ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
więc możesz przecierać nam szlaki!! |
||
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbieram doopkę do spania dobrej nocy Brzuszki Pępuszki
|
|
|
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))to ja tak młodo wyglądam hahaha ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
juz mi sie nudzi, moje cialo coraz slabsze, nogi nie wytrzymuja, niewygodnie. mam bardzo podobne odczucia a tu jeszcze 8 tygodni... |
||
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz jaki piękny prezent zrobiłabyś mamie rodząc wnuczkę w jej urodziny |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!Poooooobudka! Koszulki w biedronce czekają
Noc do d... zapomnialam zamknac okno i niestety moje wrazliwe gardło boli Ogolnie zasnac nie moglam do do min 1:15, tyle pamietam, wszystlo przez to spanie w dzień...Miłego dnia. U mnie dzis dzień Allegro - po powrocie z przedszkola biore sie za te aukcje, bo wszystko leży i kurz łapie |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w dzień wizyty
Nie mogłam w nocy zasnąć. Po komunii i tych wszystkich pysznościach mój żołądek zastrajkował. Oj, bolało. Jelita mi się dosłownie skręcały. Musiałam wziąć no-spę, ale po niej zasnęłam już jak dziecko i spałam grzecznie do rana ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dwa problemy zdrowotne... 1. Mam nad pępkiem bliznę po usunięciu dziury po kolczyku, dziś dodatkowo mam tam wielką bułę i stan zapalny... Nie mam pojęcia czym to potraktować. 2.Wczoraj mnie pokłuwalo w brzuchu, jeśli to macica, to musi być bardzo wysoko, albo to mój żołądek wciśnięty prawie pod mostek
Bardzo nieprzyjemne!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Za złotówkę, dwie i cztery 

i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem 
za i tak duza pracowitosc, mimo, ze na dupce miałaś siedzieć !
mam nadzieje,ze na tym usg wyjdzie inaczej

) A jak siadam na kibelku to czuję jakbym tam miała jakieś rozwarcie czy coś 

do tego spuchnięte dłonie i stopy, ale to chyba normalne w ciąży. Wspomnę jednak gince na wszelki wypadek.
dobrej nocy Brzuszki Pępuszki