|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Wiecie co, popitolony mam ten sprzet do mierzenia cisnienia i mam ochote go wygrzmocic przez okno, tylko moskitiery zal w ramie
![]() W ciagu 2 minut mialam gorny pomiar 145, 125, 116. No przeciez to jest jakas paranoja, wiedzialam ze generalnie slabe sa te elektroniczne, ale zeby az tak. Panasonic, pfff. Idzcie sie qrva powiesic, buraki ![]() Aaaaa, zeby bylo weselej, pierwszy pomiar w calosci cytuje: 145/125.
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-20 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do majtek, mama mi mowila, a bylo to kilka-naście lat temu, a wtedy calkowity zakaz majtochow, ze zakladala i nie wyobrazala sobie isc bez do wc tak jak niektorym te podpaski wypadały... sciagala tylko na obchód. A mnie humor robi sie coraz gorszy, brzucholek stawia sie co chwile ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
mam 20 stron do nadrabiania
![]() wiec najpierw sie przywitam a potem postaram sie być na bieząco dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
![]() Wróciłam z Biedrony obładowana jak mikołaj 6.12 ![]() ![]() ![]() ![]() Spadam powiesić pranie, bo się wykręciło w pralce i spadam do biblioteki. Tak w temacie książkowym, to ja mol jestem okropny, a od początku ciąży przeczytałam chyba 1 książkę, normalnie mi nie "wchodzą", siadam, otwieram i... śpię ![]() ![]() Maaaaaatko, co to moje dziecko tam robi????? Albo ma czkawkę, albo trampolinę z pęcherza urządza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U mnie grzmi i zaraz bedzie burza ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że humor Ci się poprawi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam w planach dzisiaj..........leżenie: D Jak to jest w końcu z tym Lidlem??? dzisiaj są biustonosze do karmienia, legginsy i tuniki???? Może po pracy podjade z Tż do Biedry po tą koszulę do karmienia no i do lidla bym chciała jakby były te biustonosze, chciałabym też tunike i legginsy ![]() Wczoraj dostałam 200 zł od teściowej więc mogę zaszaleć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Konto usunięte
|
w temacie MAJTEK w szpitalu: na Kamieńskiego 5 lat temu miałam majtki siatkowe i podkład lub dużą podpaskę, jak był obchód to wcześniej zdejmowałam, do toalety też szłam w majtkach... jak lezałam w łóżku to sobie zdejmowałam i "wietrzyłam"
![]() bez przesady, przecież nie będziecie chodziły jak kaczki ani ze spadającymi podkładami bo ktoś Wam tak powie czy narzuci... bleee.. wszystko z umiarem i głową, zresztą każdy jest dorosły i wie co mu odpowiada a co nie. notabene - łazienki w szpitalach są do dzisiaj moim powracającym koszmarem ;( ilośc syfu, podkładów itp walających się po całej łazience tylko nie w koszu była traumą ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-20 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Tż siedzi teraz u dentysty a ja mam za 30 min wizyte-mam nadzieje ze sie wyrobi bo zawsze jeczy ze nie moze byc ze mna na wizycie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Konto usunięte
|
trzymam dziewczynki kciuki:
- za brzuchy, żeby sie uspokoiły, - za stopy, żeby przestały boleć i puchnąć, - za dzisiejsze wizyty !!! - za skurcze nóg, aby magnez zadziałał!!! - ja takie jakby skurcze mam od lat, to podobno zespół niespokojnych nóg, więc zdążyłam się do nich "przyzwyczaić", dokucza mi wieczorami, ale potem w nocy mam na szczęście luz ![]() - gratulacje za kolejne tygodnie !!! w ogóle jestem zachwycona poduszką rogalem z którym śpię, jak ja mogłam w poprzedniej ciaży bez niej się obejść????!!!! u mnie kropi... chyba podjadę do biedry zobaczyć koszulę... i pidżamę dla Ignacka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zdecydowanie oddaję palmę pierwszeństwa ![]() I psychicznie nastawiłam się już na wywoływanie 10 dni po terminie ![]() Ewentualna cesarka w kończącym się 42 tygodniu ![]() Torbę miałam pakować przed weekendem i znów zeszło, ale dziś na bank się za to zabiorę (chyba ![]() Za to zamówiliśmy Glutowi wózek w końcu ![]() ![]() W kolorach czysto burdelowych, żeby wiedział, że rodzice mają nierówno pod sufitem ![]() Cytat:
Ad 2. Nie miałam ani razu zgagi (na razie) Ad 3. Moja dłoń spokojnie się na mostku mieści... Poród chyba jednak nie jest mi pisany ![]() ![]() ![]() ![]() i ![]() ![]() ![]() Idziemy z Sierścią na spacer... Dziś dwa razy więcej bo przez weekend miała chwilę wytchnienia... Miłego ![]()
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Kurcze kolejna szklana miska mi pekla w zmywarce.to juz 3 taka sama.one chyba jakies lipne bo tylko z nimi takie doswiadczenia
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
mi się podobał,
niesamowite kostiumy, muzyka, świetne oddanie bogactwa i przepychu panującego u głównych aktorów. leo zagrał doskonale, mistrz jak dla mnie. nie zauważyłam kiedy zleciał mi cały film... dziś dzwonię do mojej kuzynki położnej, mam masę pytań do niej i dopytam o możliwość majtek.
#3644 |
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() witam sie w 34tc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40892228]w temacie MAJTEK w szpitalu: na Kamieńskiego 5 lat temu miałam majtki siatkowe i podkład lub dużą podpaskę, jak był obchód to wcześniej zdejmowałam, do toalety też szłam w majtkach... jak lezałam w łóżku to sobie zdejmowałam i "wietrzyłam"
![]() bez przesady, przecież nie będziecie chodziły jak kaczki ani ze spadającymi podkładami bo ktoś Wam tak powie czy narzuci... bleee.. wszystko z umiarem i głową, zresztą każdy jest dorosły i wie co mu odpowiada a co nie. notabene - łazienki w szpitalach są do dzisiaj moim powracającym koszmarem ;( ilośc syfu, podkładów itp walających się po całej łazience tylko nie w koszu była traumą ![]() No DOKLADNIE! Boze, jestem dorosla, mam 35 lat, chroni mnie Konstytucja, nie zostalam ubezwlasnowolniona i jesli uznam, ze majty sa mi niezbedne 24/7, to je bede nosic 24/7 i chcialabym widziec lekarza czy polozna, ktorzy sa w stanie mi tego zabronic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym masz nadgarstkowy czy naramienny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokonczenie Lali pokoju warunkuje rozpoczecie naszej sypialni, a przez te moje akcje wszystko sie strasznie rozwleka w czasie ![]() ![]() ![]() I boje sie, zeby nie wyladowac w szpitalu z innego powodu niz porod. Jak skoncze przygotowania, to sie zaczne porodu moze bac ![]()
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Margosia, bo Ty to jesteś super-mega-silny egzemplarz, wzorzec dla tych co uwazaja ze ciąża nie boli, ciąża to nie choroba, ciąża to stan błogosławiony i w ciąży kobieta kwitnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naramienny gowniany panasonic wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr A akurat czulam, ze niskie musze miec, bo usypialam normalnie na siedzaco. Mam zamiar teraz z dystansem do tego szajsu podchodzic ![]()
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może tak jak pisałam, będę już tak zmęczona tymi dolegliwościami, że będę się sama rwała do porodu choć szpitala się straszliwie boję, nawet odwiedzając kogoś boję się przekroczyć bramę szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo.
O 5 rano mąż wstał do pracy, była kłótnia (a miała być rozmowa), moje łzy po jego wyjściu, a teraz mam zlewkę na wszystko. Chyba mam dość i jego, i jego matki (bo mnie napięcie od sob trzymało od jej wizyty niezapowiedzianej), i mam dość hormonów chyba! Chce mi się winogron, a nie mam. Nie chce mi się nigdzie jechać bo jak się wybiorę z mojej wsi to mi pół dnia minie, a założyłam sobie dziś sprzątanie w łazience. Duszno u mnie okrutnie mimo, że coś pogrzmiało i lunęło na maxa. Teraz słonecznie, ale duszno. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty. Jejku jaka zła jestem. Chyba muszę iść do sklepu po czekoladę!
![]() |
#3652 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40892228] notabene - łazienki w szpitalach są do dzisiaj moim powracającym koszmarem ;( ilośc syfu, podkładów itp walających się po całej łazience tylko nie w koszu była traumą ![]() o fuuuj, to tak jakby sie nie dbalo o porzadek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() milego podgladania maluszka ![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-20 o 09:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mela, a może masz kakao? Może zrób sobie jakiś deserem, albo choćby z mlekiem ![]() a kłotnia... my juz codziennie mamy jakąs wymiankę zdań, choć dopiero raz doszło, że Tż wyszedl jak ja coś mówiłam. Ale Ty masz jeszcze wredna tesciowa... oj, olej sprzatanie, idz na łąki, lubisz to ( ja tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() margos to opowiadaj dokladnie jak tam jest:-P sale wporzadku?itp?dzwonilas tam najpierw? ja tez zaniedlugo jade obziorac ha ![]() nadrobilam Was,u nas niby jakies slonce sie przebija przez chmury.ide sie zbierac i idziemy do pepco i do polo bo musze zapas soku tymbark zrobic lol... l to lece zagladne pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
Widzisz wczoraj właśnie kakao wykończyłam z córą. Nie mam nic. Nawet grama mąki, żeby ciasto upiec. Trzeba w tym tyg zrobić porządne zakupy.
#3656 |
Zakorzenienie
|
a co do pepka jak cos tam sie robi chyba u Roxi nie?to ciepla woda plus mydlo protex przemywanie i tez tribiotyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bede Ci doradzac i pocieszac, bo sama najlepiej znasz sytuacje i powody... Tylko Wam zycze duzo cierpliwosci, zrozumienia i dobrych checi, i zeby chmury szybko przewial wiatr!...
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam foty do klubu.
A tu dam jedną... to pod psem to mój jasiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.