W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 08:07   #3631
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Wiecie co, popitolony mam ten sprzet do mierzenia cisnienia i mam ochote go wygrzmocic przez okno, tylko moskitiery zal w ramie
W ciagu 2 minut mialam gorny pomiar 145, 125, 116.
No przeciez to jest jakas paranoja, wiedzialam ze generalnie slabe sa te elektroniczne, ale zeby az tak.
Panasonic, pfff. Idzcie sie qrva powiesic, buraki

Aaaaa, zeby bylo weselej, pierwszy pomiar w calosci cytuje: 145/125.
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-20 o 08:08
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:10   #3632
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się w 33 tyg.
Wczoraj to już sobie tak pomyślałam, że my będziemy tak już zmęczone tymi różnymi dolegliwościami, że modlitwy o poród tu będziemy wypisywać i o strachu zapomnimy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ledwie wstalam bo taką zaspana dalej no ale pies już daje znać ze chce na pole, a ponieważ tz dzisiaj idzie na 10h do pracy to się zobowiazalam ze z nim pojadę..
gratulacje dla pieska

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam się z rana z pochmurnym niebem i złym samopoczuciem. Miałam isć na zakupy ale odkąd wstałam mam jakieś zawroty głowy dziwnie tak i aż się boję wyjsć nie wiem co jest moze osłabiona jestem taka dziwna pogoda za oknem. Cos na obiad mam a mąż pójdzie na zakupy po poracy
polez sobie i odpocznij

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

ale wczoraj padłam, jak zabita.Byliśmy u rodziny w odwiedzinach (odebrałam piękną kołyskę dla Oliwki), a potem kino (wielki gatsby).
Kołyska śliczna, jak mąż ją złoży to pokażę, a film... daje 7,5/10, czyli wysoko

W ogóle moja kuzynka rodziła rok temu w szpitalu, gdzie ja mam zamiar rodzić (tam gdzie moja inna kuzynka jest położną) i dowiedziałam się paru rzeczy... Mianowicie- że patrzą nieprzychylnie na majtki jakiekolwiek, nawet siateczkowe i że tam żadna ponoć kobieta w nich nie leżała, wszystkie zbiorowo wietrzyły krocza i do wc chodzi się jak gejsza, takim kaczym krokiem, żeby podtrzymać nogami podkład. Kuzynka mi powiedziała, że siateczkowe mogę sobie kupić na pierwsze dni do domu, ale w szpitalu mam zapomnieć...
podobnie z koszulą- dają i do porodu i do leżenia szpitalne. tutaj oczywiście mogę mieć swoje, ale ponoć szpitalne nie są złe wcale i lepiej te pobrudzić niż swoje własne... Koszule mimo wszystko chyba wezmę swoje

kupiliśmy peugeota 308, taki akurat mniejszy dla mnie.

Ja na wyjście dla małej raczej będę szykować zestaw body+ pajac+ czapeczka.

Ewusia- super, że się odezwałaś, wracaj do zdrowia kochana
gratuluje samochodu

Co do majtek, mama mi mowila, a bylo to kilka-naście lat temu, a wtedy calkowity zakaz majtochow, ze zakladala i nie wyobrazala sobie isc bez do wc tak jak niektorym te podpaski wypadały... sciagala tylko na obchód.

A mnie humor robi sie coraz gorszy, brzucholek stawia sie co chwile tym samym uciska na pecherz i dodatkowo ciezko sie oddycha. Musialam wziac dodatkowa dawke lekow, mam nadzieje, ze przejdzie.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:18   #3633
iwona335
Zakorzenienie

mam 20 stron do nadrabiania

wiec najpierw sie przywitam a potem postaram sie być na bieząco
dzień dobry
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:19   #3634
roxi1980
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim nowych tygodni

Wróciłam z Biedrony obładowana jak mikołaj 6.12 Kupiłam dla Norberta dwa zestawy spodenki + koszulka i o dziwo koszulę dla siebie - różowa ciemna z guzikami z przodu. Piszę, że o dziwo, bo bywa, że w B mają takie rozmiary, że musieliby uszyć 5XL dla mnie a tu o dziwo (przy moim 44/46) dobra XL, jeszcze luz mam Fajna bawełna i nie mini - jest lekko za kolano, fajna.

Spadam powiesić pranie, bo się wykręciło w pralce i spadam do biblioteki. Tak w temacie książkowym, to ja mol jestem okropny, a od początku ciąży przeczytałam chyba 1 książkę, normalnie mi nie "wchodzą", siadam, otwieram i... śpię Nie wiem czemu tak, ale dla mnie to straszne!!! Teraz idę oddać 4 nieprzeczytane, bo szkoda, żeby leżały, a wierzcie mi - PRÓBOWAŁAM Norbusiowi tylko jakieś baje wezmę.

Maaaaaatko, co to moje dziecko tam robi????? Albo ma czkawkę, albo trampolinę z pęcherza urządza Masakra, aż mi brzuch lata

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:21   #3635
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U mnie grzmi i zaraz bedzie burza mam nadzieje tylko, że nie będzie bardzo walić

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Badanie na obecność paciorkowca to z moczu robią czy wymaz jakiś biorą?
Wydaje mi się, że wymaz

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w 28tygodniu!Dzień sie dopiero zaczął a ja już mam straszny humor.Pokłóciłam się wczoraj z mężem, a do tego łapie mnie jakieś przeziębienie.Wstałam po 5 i mam już dość,najchętniej położyłabym się i spała do sierpnia.Mimo wszystko życze wam miłego dnia i udanych wizyt!
za tydzień
mam nadzieję, że humor Ci się poprawi

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

I wczoraj wkroczyłam w 33 tydzien czyli juz blizej niz dalej

Za to dzis mój nastrój jest do du.py...
za tc

oby humor się poprawił.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Właściwie to zaczynamy dzisiaj 31 tc

Cytat:

Witam się w 33 tyg.
Wczoraj to już sobie tak pomyślałam, że my będziemy tak już zmęczone tymi różnymi dolegliwościami, że modlitwy o poród tu będziemy wypisywać i o strachu zapomnimy
za tydzień i ciesze się, że Furagin pomógł

Ja mam w planach dzisiaj..........leżenie: D

Jak to jest w końcu z tym Lidlem??? dzisiaj są biustonosze do karmienia, legginsy i tuniki????
Może po pracy podjade z Tż do Biedry po tą koszulę do karmienia no i do lidla bym chciała jakby były te biustonosze, chciałabym też tunike i legginsy

Wczoraj dostałam 200 zł od teściowej więc mogę zaszaleć
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:22   #3636
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

w temacie MAJTEK w szpitalu: na Kamieńskiego 5 lat temu miałam majtki siatkowe i podkład lub dużą podpaskę, jak był obchód to wcześniej zdejmowałam, do toalety też szłam w majtkach... jak lezałam w łóżku to sobie zdejmowałam i "wietrzyłam"
bez przesady, przecież nie będziecie chodziły jak kaczki ani ze spadającymi podkładami bo ktoś Wam tak powie czy narzuci... bleee.. wszystko z umiarem i głową, zresztą każdy jest dorosły i wie co mu odpowiada a co nie.

notabene - łazienki w szpitalach są do dzisiaj moim powracającym koszmarem ;( ilośc syfu, podkładów itp walających się po całej łazience tylko nie w koszu była traumą

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-20 o 08:24
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:25   #3637
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

A mnie humor robi sie coraz gorszy, brzucholek stawia sie co chwile tym samym uciska na pecherz i dodatkowo ciezko sie oddycha. Musialam wziac dodatkowa dawke lekow, mam nadzieje, ze przejdzie.
wiem co czujesz, bo ja też musiałam zwiekszyć dawke magnezu (6 tabletek dziennie i nospa) jak mnie tak brzuch bolał przez 2 dni i też dostawałam szału, balam się że coś się złego dzieje ale przeszło.
Damy radę
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 08:30   #3638
fiazo
Zakorzenienie

Tż siedzi teraz u dentysty a ja mam za 30 min wizyte-mam nadzieje ze sie wyrobi bo zawsze jeczy ze nie moze byc ze mna na wizycie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:32   #3639
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

trzymam dziewczynki kciuki:
- za brzuchy, żeby sie uspokoiły,
- za stopy, żeby przestały boleć i puchnąć,
- za dzisiejsze wizyty !!!
- za skurcze nóg, aby magnez zadziałał!!! - ja takie jakby skurcze mam od lat, to podobno zespół niespokojnych nóg, więc zdążyłam się do nich
"przyzwyczaić", dokucza mi wieczorami, ale potem w nocy mam na szczęście luz
- gratulacje za kolejne tygodnie !!!

w ogóle jestem zachwycona poduszką rogalem z którym śpię, jak ja mogłam w poprzedniej ciaży bez niej się obejść????!!!!

u mnie kropi...

chyba podjadę do biedry zobaczyć koszulę... i pidżamę dla Ignacka.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:33   #3640
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry))
Ja to chyba stawiam na MArgosię, niby marudzi, że w listopadzie rodzić będzie, ale torbę ma spakowaną, okna myje, na długie spacery chodzi i generalnie cała wyprawkę już ma przygotowaną. Zaskoczy nas
Dziękuję za wiarę
Ale zdecydowanie oddaję palmę pierwszeństwa
I psychicznie nastawiłam się już na wywoływanie 10 dni po terminie
Ewentualna cesarka w kończącym się 42 tygodniu

Torbę miałam pakować przed weekendem i znów zeszło, ale dziś na bank się za to zabiorę (chyba))

Za to zamówiliśmy Glutowi wózek w końcu Powinien dojść w tym tygodniu
W kolorach czysto burdelowych, żeby wiedział, że rodzice mają nierówno pod sufitem
Cytat:

Co do obniżenia brzucha - lekarz ostatnio mi tłumaczył, że:
1. poczujemy ulgę w oddychaniu
2. zgaga przestanie dokuczać
3. będziemy mogły jak Napoleon połóżyć całą dłoń na mostku (ponoć to tak ginowie nazywają, gest Napoleona czy jakoś tak) bez wypukłości
Ad 1. Cały czas nie mam problemu z oddychaniem
Ad 2. Nie miałam ani razu zgagi (na razie)
Ad 3. Moja dłoń spokojnie się na mostku mieści...

Poród chyba jednak nie jest mi pisany

klask i: za wszystkie nowe tygodnie
i za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania

Idziemy z Sierścią na spacer... Dziś dwa razy więcej bo przez weekend miała chwilę wytchnienia...
Miłego

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:36   #3641
fiazo
Zakorzenienie

Kurcze kolejna szklana miska mi pekla w zmywarce.to juz 3 taka sama.one chyba jakies lipne bo tylko z nimi takie doswiadczenia

Synek
Stary 2013-05-20, 08:38   #3642
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
O jak ten film bo zapowiedź ciekawa?
mi się podobał,
niesamowite kostiumy, muzyka, świetne oddanie bogactwa i przepychu panującego u głównych aktorów. leo zagrał doskonale, mistrz jak dla mnie. nie zauważyłam kiedy zleciał mi cały film...

dziś dzwonię do mojej kuzynki położnej, mam masę pytań do niej i dopytam o możliwość majtek.
Stary 2013-05-20, 08:38   #3643
fiazo
Zakorzenienie

Tz jedzie juz od dentysty takze ide juz do gina

Synek
Stary 2013-05-20, 08:50   #3644
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hejo
witam sie w 34tc jeszcze 3 tyg i ciaza donoszona ) czy Wy tez coraz bardziej sie boicie???????????

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:51   #3645
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40892228]w temacie MAJTEK w szpitalu: na Kamieńskiego 5 lat temu miałam majtki siatkowe i podkład lub dużą podpaskę, jak był obchód to wcześniej zdejmowałam, do toalety też szłam w majtkach... jak lezałam w łóżku to sobie zdejmowałam i "wietrzyłam"
bez przesady, przecież nie będziecie chodziły jak kaczki ani ze spadającymi podkładami bo ktoś Wam tak powie czy narzuci... bleee.. wszystko z umiarem i głową, zresztą każdy jest dorosły i wie co mu odpowiada a co nie.

notabene - łazienki w szpitalach są do dzisiaj moim powracającym koszmarem ;( ilośc syfu, podkładów itp walających się po całej łazience tylko nie w koszu była traumą [/QUOTE]

No DOKLADNIE! Boze, jestem dorosla, mam 35 lat, chroni mnie Konstytucja, nie zostalam ubezwlasnowolniona i jesli uznam, ze majty sa mi niezbedne 24/7, to je bede nosic 24/7 i chcialabym widziec lekarza czy polozna, ktorzy sa w stanie mi tego zabronic
Kubulek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 08:51   #3646
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wiecie co, popitolony mam ten sprzet do mierzenia cisnienia i mam ochote go wygrzmocic przez okno, tylko moskitiery zal w ramie
No przeciez to jest jakas paranoja, wiedzialam ze generalnie slabe sa te elektroniczne, ale zeby az tak.

Oliath, pisałam niedawno - nie mierz cisnienia co 2 minuty, jak zmierzysz raz i chcesz drugi to połóz się na chwilę daj i zmierz jak juz nie mozesz wytrzymac za 10 min.
poza tym masz nadgarstkowy czy naramienny?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 08:54   #3647
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hejo
witam sie w 34tc jeszcze 3 tyg i ciaza donoszona ) czy Wy tez coraz bardziej sie boicie???????????
Ja sie tylko boje, ze nie zdaze z tym wszystkim, co planowalam.
Dokonczenie Lali pokoju warunkuje rozpoczecie naszej sypialni, a przez te moje akcje wszystko sie strasznie rozwleka w czasie
I boje sie, zeby nie wyladowac w szpitalu z innego powodu niz porod.
Jak skoncze przygotowania, to sie zaczne porodu moze bac
Kubulek
Stary 2013-05-20, 08:56   #3648
czarownica1
Zakorzenienie

Margosia, bo Ty to jesteś super-mega-silny egzemplarz, wzorzec dla tych co uwazaja ze ciąża nie boli, ciąża to nie choroba, ciąża to stan błogosławiony i w ciąży kobieta kwitnie
Stary 2013-05-20, 08:56   #3649
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath, pisałam niedawno - nie mierz cisnienia co 2 minuty, jak zmierzysz raz i chcesz drugi to połóz się na chwilę daj i zmierz jak juz nie mozesz wytrzymac za 10 min.
poza tym masz nadgarstkowy czy naramienny?
Pamietam, ale chcialabym widziec jak Ty czekasz 10 minut po odczycie 145/125
Naramienny gowniany panasonic wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr
A akurat czulam, ze niskie musze miec, bo usypialam normalnie na siedzaco.
Mam zamiar teraz z dystansem do tego szajsu podchodzic
Kubulek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 08:58   #3650
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
Kathe, ja zaczynam dziś 33 tydzien a sraczke ze strachu to mam juz od poczatku ciazy, więc nie wiem co to będzie za te 4 tyg
Może tak jak pisałam, będę już tak zmęczona tymi dolegliwościami, że będę się sama rwała do porodu choć szpitala się straszliwie boję, nawet odwiedzając kogoś boję się przekroczyć bramę szpitala
Stary 2013-05-20, 08:59   #3651
mela1234
Zakorzenienie

Witam się poniedziałkowo.
O 5 rano mąż wstał do pracy, była kłótnia (a miała być rozmowa), moje łzy po jego wyjściu, a teraz mam zlewkę na wszystko. Chyba mam dość i jego, i jego matki (bo mnie napięcie od sob trzymało od jej wizyty niezapowiedzianej), i mam dość hormonów chyba!
Chce mi się winogron, a nie mam. Nie chce mi się nigdzie jechać bo jak się wybiorę z mojej wsi to mi pół dnia minie, a założyłam sobie dziś sprzątanie w łazience.
Duszno u mnie okrutnie mimo, że coś pogrzmiało i lunęło na maxa. Teraz słonecznie, ale duszno.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hej, witam padnięta, niedawno dobiliśmy do Łodzi z weekendu na wsi u rodziców
Czekaj, czekaj... to ty z Łodzi jesteś? Coś mi umknęło?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wogole wczoraj babeczka na SR mówiła, że teraz sie rodzą duże dzieci min 4kg...jak się rodzi 3 kg to mówią że maluszek
Bo to kwestia brania witamin. Moja koleżanka pracuje w firmie farmaceutycznej i mają m.in. wit dla ciężarnych i podobno mają już badania na ten temat.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A jak siadam na kibelku to czuję jakbym tam miała jakieś rozwarcie czy coś takie dziwne uczucie No i jak siedzę to brzuszek ciągle na kolanach mam Ale jeszcze jakoś znacznie się nie obniżył chyba.
Na kolanach brzuch, na brzuchu cycki - ja tak mam jak siedzę na tronie, a wcale się nie schylam!

Cytat:
O paciorkowcu doczytałam sobie. i wygląda na to że będę miała extra wizytę u gina w tym tygodniu.
Ty moje kompendium wiedzy, co takiego doczytałaś? Podziel się info bo ja nie mam weny do szukania.

Cytat:

Bo nie powinno się mierzyć ciśnienia w odstępach krótszych niż 10 minut!

Trzymam kciuki za wizyty. Jejku jaka zła jestem. Chyba muszę iść do sklepu po czekoladę!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:00   #3652
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jak to jest w końcu z tym Lidlem??? dzisiaj są biustonosze do karmienia, legginsy i tuniki????
Może po pracy podjade z Tż do Biedry po tą koszulę do karmienia no i do lidla bym chciała jakby były te biustonosze, chciałabym też tunike i legginsy

Wczoraj dostałam 200 zł od teściowej więc mogę zaszaleć
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=40615 23 maja

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40892228]

notabene - łazienki w szpitalach są do dzisiaj moim powracającym koszmarem ;( ilośc syfu, podkładów itp walających się po całej łazience tylko nie w koszu była traumą [/QUOTE]

o fuuuj, to tak jakby sie nie dbalo o porzadek

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
wiem co czujesz, bo ja też musiałam zwiekszyć dawke magnezu (6 tabletek dziennie i nospa) jak mnie tak brzuch bolał przez 2 dni i też dostawałam szału, balam się że coś się złego dzieje ale przeszło.
Damy radę
dziekuje wzielam dodatkowego fenka i mam nadzieje, ze zadziala

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Za to zamówiliśmy Glutowi wózek w końcu Powinien dojść w tym tygodniu
W kolorach czysto burdelowych, żeby wiedział, że rodzice mają nierówno pod sufitem

Idziemy z Sierścią na spacer... Dziś dwa razy więcej bo przez weekend miała chwilę wytchnienia...
Miłego
bedziesz miala jak Go w koncu na spacery wyciagac

Cytat:
hejo
ja to sie boje kazdego dnia, a jak juz bedzie ten 36 to bede skakac z radosci, a dopiero potem bede sie bac porodu

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Tz jedzie juz od dentysty takze ide juz do gina
milego podgladania maluszka

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-20 o 09:07
Stary 2013-05-20, 09:05   #3653
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietam, ale chcialabym widziec jak Ty czekasz 10 minut po odczycie 145/125
Naramienny gowniany panasonic wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr
A akurat czulam, ze niskie musze miec, bo usypialam normalnie na siedzaco.
Mam zamiar teraz z dystansem do tego szajsu podchodzic
powiem Ci, że dla mnie cisnienie 120/80 czyli to ksiazkowe, które czasem mi się zdarza, jest już cisnieniem podwyższonym bo jestem niskocisnieniowcem, więc jak takie mi się zdarza to ... tfuuuu odpukac dzielnie czekam na drugi pomiar. Wiem po mojej Mamie jak łatwo sobie takie cisnienie podwyższyc paniką

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mela, a może masz kakao? Może zrób sobie jakiś deserem, albo choćby z mlekiem
a kłotnia... my juz codziennie mamy jakąs wymiankę zdań, choć dopiero raz doszło, że Tż wyszedl jak ja coś mówiłam.
Ale Ty masz jeszcze wredna tesciowa... oj, olej sprzatanie, idz na łąki, lubisz to ( ja tez)
Stary 2013-05-20, 09:06   #3654
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesctrzymam kciki za wizyty,gratuluje nowych tyg)

margos to opowiadaj dokladnie jak tam jest:-P sale wporzadku?itp?dzwonilas tam najpierw? ja tez zaniedlugo jade obziorac ha

nadrobilam Was,u nas niby jakies slonce sie przebija przez chmury.ide sie zbierac i idziemy do pepco i do polo bo musze zapas soku tymbark zrobic lol...
l
to lece zagladne pozniej

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:07   #3655
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Mela, a może masz kakao? Może zrób sobie jakiś deserem, albo choćby z mlekiem
Widzisz wczoraj właśnie kakao wykończyłam z córą. Nie mam nic. Nawet grama mąki, żeby ciasto upiec. Trzeba w tym tyg zrobić porządne zakupy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:08   #3656
d0tkaaa
Zakorzenienie

a co do pepka jak cos tam sie robi chyba u Roxi nie?to ciepla woda plus mydlo protex przemywanie i tez tribiotyc

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:08   #3657
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo.
O 5 rano mąż wstał do pracy, była kłótnia (a miała być rozmowa), moje łzy po jego wyjściu, a teraz mam zlewkę na wszystko. Chyba mam dość i jego, i jego matki (bo mnie napięcie od sob trzymało od jej wizyty niezapowiedzianej), i mam dość hormonów chyba!
Ojojoj jak ja nie lubie czytac takich slow w postach szczegolnie ulubionych moich wizazanek
Nie bede Ci doradzac i pocieszac, bo sama najlepiej znasz sytuacje i powody...
Tylko Wam zycze duzo cierpliwosci, zrozumienia i dobrych checi, i zeby chmury szybko przewial wiatr!...
Kubulek
Stary 2013-05-20, 09:09   #3658
roxi1980
Zakorzenienie

Wrzuciłam foty do klubu.

A tu dam jedną... to pod psem to mój jasiek Tak ich zastałam w objęciach po powrocie z biedronki... tak nawiasem jasiek nie był w nogach łóżka jak wychodziłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130520_092428.jpg (119,6 KB, 28 załadowań)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:11   #3659
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Widzisz wczoraj właśnie kakao wykończyłam z córą. Nie mam nic. Nawet grama mąki, żeby ciasto upiec. Trzeba w tym tyg zrobić porządne zakupy.
hmmm, to kicha... nawet kisielku dyzurnego nie masz albo budyn?
Stary 2013-05-20, 09:11   #3660
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam foty do klubu.

A tu dam jedną... to pod psem to mój jasiek Tak ich zastałam w objęciach po powrocie z biedronki... tak nawiasem jasiek nie był w nogach łóżka jak wychodziłam
jak mu wygodnie

Franuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości