Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 09:17   #4261
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

hej
Ja z rana poszłam do biedronki po te piłki oball ale widzę,że w mojej biedronie nie schodzi dziecięcy towar bo jeszcze body 3szt było, a ja już przed 7 dziś poszłam. Potem zajrzałam do tesco, wychodze a na zewnątrz ciemno, błyska się , a ja nie miałam osłonki przeciwdeszczowej, więc musiałam szybko iść , dobrze że mam blisko. Weszłam do domu i zaczęła się ulewa.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-20 o 09:47
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:19   #4262
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ale te bajki są teraz do duszy... Gdzie gumisie, smerfy, kultowe animacje Disney'a?

Gratki za skończone miesiące :klaski:

Illusion kupa pomarańczowa bardziej zbita

my już jedliśmy marchewke, dynie, ziemniaka, brokuły, jabłko i wczoraj maleńką kapkę mięska, ale był zły,że tak mało

Szaja, mam prośbę, masz gdzieś jakiś test samooceny który bym mogła młodej dać?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

właśnie czekam aż Pan i Władca wstanie, zje, obsra się i idziemy po piłkę i kosz na zabawki bo tyle tych jego pierdół tu..
ja tez lece po piłke i po ten koszyk na zabawki a co!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:26   #4263
djerba
Wtajemniczenie

dziewczyny co to za piłki są?
Stary 2013-05-20, 09:31   #4264
ILLUSION
Wtajemniczenie

Też zaraz lecę do Biedry. Mam jakieś 20 kroków od domu Ja kupuję oballa, organizer na zabawki ten zawieszany - zieloną żabę (bo pokój młodego zielone dodatki ma) i jeszcze jakieś zabezpieczenia do gniazdek itp.
Stary 2013-05-20, 09:39   #4265
ewadylewska
Zadomowienie

wzięłam Małą w nocy na ręce a ona zwrociła sporo takeigo serka??czy przez to może płakać??bo zaczyna płakać i to zwraca...
Stary 2013-05-20, 09:39   #4266
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczynki
Tz wrocil z pracy,poklocilismy sie o ☠☠☠☠☠☠☠y,poszlam sama na spacer z Marcinkowym czlowieczkiem,a TZ chyba chcial mi na zlosc zrobic bo sie podpil troche:p pogodzilismy sie,ale nie wiem,czy jutro bedzie o tym pamietal,teraz juz odlecial:p Moze jutro bedzie lepszy dzien. Nie lubie jak czekam na niego i czekam,a przychodzi weekend,wolna niedziela i sie zremy o jakies pierdu pierdu:/
Fewciu,udanych chrzcin.
Lenova u Ciebie tez mam nadzieje ze wszystko wyjdzie ok mimo wszystko
Milych snow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas tak samo
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
a ja zjadłam lody z zielonej budki...mogły zaszkodzić???
jak kiedyś zjadłam loda to potem Kubunia bolał brzuszek
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A nam przed pierwszą zrobił pobudkę Grześ, przyszedł do naszego pokoju i stwierdził że będzie z nami spał bo miał straszny sen. Cytuje: "Śniło mi się że jakiś robot chciał skrzywdzić Anię"
słodko

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Kochane dziewczynki my po chrzcinach. W kościele Blaneczka super, najpierw spał, potem uroniła kilka łez na polewanie wodą, diabełek uciekał to płakała Potem rozglądała się na mszy, zasnęła, pozowała do zdjęć.
Na przyjęciu była troszkę marudna, ale to tyle ludzi było, tyle wrażeń, tyle bodźców...
Nie zamieszczę na razie żadnego zdjęcia, bo zwyczajnie nie mam Mieliśmy znajomego fotografa i On robił fotki. Ale pięknie Mała wyglądała, tort super...
Ale ile się nasłuchałam od ciotek (nie od mamy ani teściowej!), że źle ubrałam małą! 28st w cieniu, a Ona w bodach bez rękawów, rajstopki białe, na ot sukieneczka robiona na szydełku. Chwilkę miała czapkę jak staliśmy w przejściu kościoła, ale też taka szydełkową. Miałam jeszcze dla niej buciki od kompletu i sweterek, ale nawet ego na chwilę nie założyłam tak było gorąco!
A tej ciotki wnuk - 11 miesięcy - długie spodnie, skarpety, buty (nie chodzi ani nie stoi), koszulka krótki rękaw, bluzka z długim rękawem i bluza! ... masakra!

Dziękuję dziewczynki za wszystkie kciuki!
super, że wszystko się udało
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Fotka w klubie I jeszcze druga - mój działkowicz kochany.

A co do pierwszej marcheweczki to na początku był zdziwiony i wypychał języczkiem a pod koniec już buźkę rozdziawiał jak zbliżałam łyżeczkę Jutro zwiększamy ilość.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Aaa.. Jeszcze chciałam napisać że Blanka dostała od znajomych branzoletkę srebrną z jej imieniem,taka specjalną dla niemowlaków. Pięknie wygladala jak Jej ją Założyłam
Dziewczyny co się dzieje z Bokeh? Pogniewała się na nas?
piękny prezent
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jak Was czytam, to sobie myślę że Nada jest chyba mistrzem spania
Śpi od 20 do 6, potem czas na mleczko, zasypia znów i śpi do 8, potem z 2 godziny pajacowania i znów śpi około godziny, potem znów wariacje i spanie i tak dalej ogólnie to śpi co 2-3 godziny minimum przez godzinę, jeśli jesteśmy na dworze to i ponad 3h przespać potrafi. To dopiero śpioch Nie to co ja, mam taki rytm dnia, że najczęściej kładę się po 23, a śpie do 6, tak już od kilku lat
to ślicznie śpi
gratulacje z wyników matur wiedziałyśmy, że Ci dobrze pójdzie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
szaja, odpowiesz? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4163

Podziwiam Was dziewczyny, ze Wy jestescie w stanie cokolwiek zrobic w domu. Kiedy?!
Moje dziecie zasypia tylko na rekach, jak odkladam to budzi sie po 3min. Samo soba umie sie zajac jakies 20-30min, wtedy ja przygotowuje sobie cos do jedzenia na szybciora.
Wiekszosc czasu siedzimy na dworze - zwykle nie spi, ale chociaz nie marudzi jak w domu Ale wtedy samo w domu nic sie nie zrobi niestety

fewciu, super, ze chrzciny udane
ja już kiedyś zadałam to pytanie, u nas Kubuś tylko na rękach, jak leży to trzeba do niego mówić bo inaczej czuje się pominięty w rozmowie. Dobrze, że jest grzeczny na spacerach (albo spi albo coś sobie gada) ale jak jesteśmy na spacerze to nic w domu nie ogarniam. Dobrze, że wczoraj tż swoje popisowe roladki szczelił bo bym dzisiaj głodna chodziła

na szybko Was nadrobiłam ale pozjadało mi cytaty
laurko ten posiew trzeba będzie chyba powtórzyć bo jak są dwa szczepy wyhodowane to trzeba powtarzać ale z drugiej strony badanie ogólne moczu jest w normie więc może lekarz na tej podstawie stwierdzi, że nie potrzeba leczenia.
nie napisali jaki Pseudomonas? P. aeruginosa? Mogło dojść do zanieczyszczenie z woreczka, jak założyłaś woreczek to ile minęło jak go wyjęłaś? Powinno się jak najszybciej bo nasiusianiu, żeby zmniejszyć ryzyko namnożenia się bakterii (mocz jest dobrą pożywką dla bakterii a w woreczku cieplutko i mokro więc się dobrze namnażają)

Debrah ja jestem jak najbardziej za spotkaniem może wezmę swojego tż to oni sobie pogadają o samochodach czy o czymś tam a my o swoich sprawach tylko kiedy? następny weekend mamy piknik rodzinny od męża z pracy, to może w przyszły? albo w tygodniu? Jeśli w tygodniu to w jakich godzinach Wam pasuje? Widziałam, że dziewczyny stworzyły wątek w k. odnośnie spotkań to może tam się zgadamy dokładnie?

Deli jak Amelka?

marsi straszną miałaś przygodę aż mnie zmroziło ale najważniejsze, że już jest w porządku

djerba współczuję wysypki

wszystkim maluszkom obchodzącym swoje święta i dużo zdrówka
My cały weekend spędziliśmy na dworku słoneczko mnie przypiekło i jakiś bydlęcy pająk mnie użarł w udo
co do przegrzewania to wczoraj ze 30 stopni a laska przykryła dziecko grubym kocem i to takie starsze :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:41   #4267
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Też zaraz lecę do Biedry. Mam jakieś 20 kroków od domu Ja kupuję oballa, organizer na zabawki ten zawieszany - zieloną żabę (bo pokój młodego zielone dodatki ma) i jeszcze jakieś zabezpieczenia do gniazdek itp.
też zastanawiałam się nad organizerem ale nie bardzo mam gdzie powiesić w tej klicie w ogóle jeżeli w tym miesiącu G dostanie podwyżkę to musimy mieszkania poszukać większego...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:48   #4268
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
dziewczyny co to za piłki są?
oo takie coś tylko w biedrze za 17,99
http://allegro.pl/oball-kule-gryzak-...207012248.html

i takie
http://allegro.pl/oball-shaker-grzec...234016084.html
Stary 2013-05-20, 09:50   #4269
marsi11
Zakorzenienie

Hope, a nie wzdymał małego brokuł?
ja dziś wprowadziłam, smakowało mu tak sobie
ale za to marchewka nie podeszła bo rzygał jak opętany
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:51   #4270
litllesweetangel
Lurker ;)

Dzieki za przypomnienie o Oballu Czuje sie jak na wyzszym stopniu wtajemniczenia w rodzine, gdy wole kupic cos malej i TZowi niz sobie :P:P

Onaella zla kobieto!!! Wyzarlabym wszystko procz winogron Lyzeczka, ze srodka Zdrowka przede wszystkim, bo tego chyba najbardziej teraz potrzebujesz

My mialysmy 2 dni z☠☠☠ane, bo siedzialysmy w domu przez klotnie z TZ... A na obiad wczoraj zamiast placka po wegiersku byl.... kebab Za to pod wieczor TZ wymiekl, zaczal sie kleic, przeprosil( oczywiscie powiedzialam ,ze juz za pozno i zawsze przeprasza jak chce sie do mnie dobrac) , ze wyszedl ale go niby bardzo wkurzylam. Powiedzialam, ze to ostatni raz, przy nastepnym jak wroci nas juz nie bedzie. Byl milusi, slodziusi i cala noc wstawal do malej a dawala czadu niezle, co chwile sie budzila i stekala. Ogolem caly dzien sie nia zajmowal.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:51   #4271
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Ja też lecę do biedry, tylko czekam do 10 Ola zje i idziemy
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:13   #4272
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae tez nie da sie odlozyc w domu. Budzi sie tak samo jak Kubus.
Jednak tesciowa w weekend znalazla na nia sposob.
Kiedy usnie na rekach czy przy piersi, to pod glowke podlozyc kocyk, recznik czy jakikolwiek inny material i potrzymac jeszcze przez chwile. Pozniej razem z kocykiem odlozyc do lozka. Sprobuj, Yae daje sie tak oszukac i spi w najlepsze.
Wiesz, u nas jest tak, ze Kubus je z pielucha przy buzi (bo czasem ma dziurawa brode i bokiem mu jedzonko wylatuje ), odkladam go z ta pielucha, a i tak wszystko na nic...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40891812]Nawijko, nie widziałam wczoraj na co dzień krem BD przeciw odparzeniom - ALE on jest leciuteńki bardzo, nie zostawia takiej warstwy na tyłku jak sudocrem. Na większe odparzenia na razie sudo radził sobie.[/QUOTE]
Nic nie szkodzi, w koncu jestes najbardziej rozrywana osoba na tym watku

Dziekuje za odp

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja już kiedyś zadałam to pytanie, u nas Kubuś tylko na rękach, jak leży to trzeba do niego mówić bo inaczej czuje się pominięty w rozmowie. Dobrze, że jest grzeczny na spacerach (albo spi albo coś sobie gada) ale jak jesteśmy na spacerze to nic w domu nie ogarniam. Dobrze, że wczoraj tż swoje popisowe roladki szczelił bo bym dzisiaj głodna chodziła
Jak dobrze, ze jestes, bo przy innych dziewczynach czuje sie jak jakis alien

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:33   #4273
mala_19kw
Zakorzenienie

Słuchajcie... Ostatnio kupowałam słoiczki dla małego. Matko jaka ja jestem zakręcona taka dumna byłam z siebie a wczoraj patrzę a tam-marchewka,marchewka z ziemniakiem razy dwa,dynia z ziemniakami razy dwa no to urozmaiciłam mu jak nic dobrze że owoce się nie powtarzają

No i zauważyłam że gerber ma tańsze słoiczki od hippa i to spora różnica. U mnie w sklepach za dużo wyboru nie było niestety a w rossmanie widziałam że weszły na rynek nowe słoiczki-groszek i kalafior'ale nie brałam bo nie przemówiło to do mnie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-05-20 o 10:36
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:33   #4274
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Wczoraj znowu zagiełam teściową, mówi do mnie no ty to już na pewno nie karmisz piersią a ja że cały czas tak samo czyli 3 razy na dobę. Oczywiście później znowu mi wmawiała że pokarm zaraz zaniknie całkowicie ale ona mi to już wmawia od 3 miesięcy
Ja nie wiem co z tymi kobietami... Zamiast wspierać. U mnie nikt nie rozumie dlaczego ja tak rozpaczam nad nieudanym KP.
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jak Was czytam, to sobie myślę że Nada jest chyba mistrzem spania
Śpi od 20 do 6, potem czas na mleczko, zasypia znów i śpi do 8, potem z 2 godziny pajacowania i znów śpi około godziny, potem znów wariacje i spanie i tak dalej ogólnie to śpi co 2-3 godziny minimum przez godzinę, jeśli jesteśmy na dworze to i ponad 3h przespać potrafi. To dopiero śpioch Nie to co ja, mam taki rytm dnia, że najczęściej kładę się po 23, a śpie do 6, tak już od kilku lat
Szczęściara. Jakbyś miała taką Blankę Fewci lub Kubusia Nawijki (bez obrazy dziewczyny) to nie wiem jak byś dała radę z maturą
Cytat:

Biedny Pietraszko Mój Iguś wczoraj wieczorem też biedny tak płakał histerycznie że nie wiedziałam jak mu pomóc. W końcu przyssał się do cycka i jadł tak długo jak chyba jeszcze nigdy. I zapocił się przy tym biedny że był calutki mokry, włoski to jak prosto po kapieli I usnął na szczęście. A sąsdiadami się nie przejmuj, ja nawet przez moment o tym nie pomyślałam a okno miałam otwarte.
No a Twoja mama to chyba z innej planety jest

Ucz się ucz a będzie dobrze, jeszcze masz trochę czasu do środy. dla tesciowej. I ciesze się że z mężem się układa

Ja ubieram krtóki rękawek + krótkie spodenki (ew. rampers) i biorę cieniutki kocyk i jak naprawdę ten wiatr bardzo mocno wieje to nakrywam ale jak dotąd tylko raz mi się zdarzyło jak mi się autentycznie zimno zrobiło od tego wiatru.
A co do teściowej: a co ją to ku.*wa obchodzi Ja bym nie wytrzymała, już nie raz swojej odpowiedziałam tak że jej w pięty poszło a mój mąż to jest w tym mistrzem

Właśnie była pierwsza kupa po wczorajszej marchewce Chyba nie muszę pisać jaki miała kolor? Normalnie jak prosto ze słoiczka U was też tak było?

Jak ktoś był u nas w odwietkach to wśród prezentów przyniósł coś takiego http://allegro.pl/grzechotka-zawiesz...262248515.html Ja sobie pomyślałam że niezły badziewiak i rzuciłam w kąt. Dzisiaj to znalazłam jak układałam ciuszki w pokoju Igorka, zawiesiłam to między pałąkami na macie edukacyjnej i wiecie że on już godzinę się tym bawi? a ja głupia matka 4 miesiące żałowałam dzieciakowi takiej zabawki
Moja Julianka też się strasznie poci, cała pościel pod spodem mokra
A co do grzechotki to my od znajomego dostaliśmy takie g%#no, niebezpieczne, brzydkie, już się zepsuła i wysypały się kuleczki!! Jak takie coś może na rynek wyjść?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No wlasnie jak wzielam Malego dzisiaj jak tak przerazliwie plakal to nie mogl sie uspokoic, dopiero jak maz sie pokazal i zaczal mowic do niego to Maly sie zorientowal, ze jestesmy i ze to juz nie sen i zaczal sie uspokajac ale dalej krzyczal, jak dostawilam do piersi i przytulilam w pozycji do karmienia to sie uspokoil calkiem i zaczal gugac.

Bijkora, moj tez co 2godz spi, srednio na 30,40 min zasypia.

Hahahaha prawie mamy obrot z pleckow na brzuszek!!!!!!!!!!! Ale sie Maly wkurza, ze mu nie wychodzi hhaahahha za ciezka glowe ma

Ojj właśnie też nie wiem o co chodzi z tym piskiem i płaczem przez sen... Przykro mi no bo coś jej się musiało przykrego wydarzyć w ciągu dnia, że jej się to śni
Aaaa! Moja właśnie od wczoraj tak robi jak Pietraszko na filmiku co kiedyś wrzucałaś i na szczęście, że to widziałam bo bym się martwiłam a ta mała cFaniara na brzuch próbuje hopsnąć.
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej laski

No i się u mnie zaczęło... znów nie mam czasu heh;]
dzisiaj zaczynam konkretne poszukiwanie wycieczki wakacyjnej...miały być Kanary..ale my chcemy na 2 tyg..więc tam będzie chyba za drogo.
czekam teraz aż 2 Panie prześlą mi ofertę i czas rezerwować..

Mała dzisiaj zrobiła mi surprise...zostawiłam ją na macie, poszłam do łazienki się umyć..wracam a ona w połowie pokoju ;D mata leży na jednym końcu mieszkania.. tak się turlała, że doturlała taki kawał drogi
Super!
Zazdraszczam wakacji z rodziną, należy Wam się
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

nie odzywałam się w weekend bo w sobote rządziyłśmy z caławdeszczu a niedziela- same wiecie jak to jest

no wiec jesli chodzi o spotkanie to bylo fantastycznie
jeju jak to fajnie poznac się w realu, do tego Julia na żywo- to dopiero widok, dziewczyny, ja musialam dotknąć tych włoskow by uwierzyć
Julia jest bardzo grzeczna w porównaniu z moim małym Gargulcem- Rzygaczem no i dużo większa hehe a przecież Leo jest prawie miesiąc starszy

same targi mother and baby do dupy, beznadziejne,gorzej niż w zeszłym roku

lecę zaraz do biedry po piłkę oball- pamiętacie,że dziś mają być????

Gratulacje dla Hosenki to niesamowite,że znów bęzie mamusią styczniowo-lutową,

Onella, spoxnione ale serdeczne życzenia, wszystkiego,wszystkiego dobrego
I jeszcze czuprynę Yae dotkąć

Szaja, Onaella-piękne torty, uwielbiam domowej roboty, kupne-bleee.
Dziewczyny a ile ten oball kosztuje w biedrze bo nie za dużo gotówki mam...
Laurko Lepiej już?
Booooooookeh Hop hop

Mój Maluch wszedł w jakiś dziwny dla mnie"skok" Nauczyła się piszczeć, śmiać tak: hehe hehe hehe, chce siadać i obracać się na brzuch, przy tym jest głodna jak wilk, trochę płaczliwa i chce się tulić. Ma 15-16 tyg. Skok jaki?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:37   #4275
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, u nas jest tak, ze Kubus je z pielucha przy buzi (bo czasem ma dziurawa brode i bokiem mu jedzonko wylatuje ), odkladam go z ta pielucha, a i tak wszystko na nic...

Nic nie szkodzi, w koncu jestes najbardziej rozrywana osoba na tym watku

Dziekuje za odp

Jak dobrze, ze jestes, bo przy innych dziewczynach czuje sie jak jakis alien
z pieluchą robię tak samo też niewiele pomaga
dobrze, że Ty jesteś bo też czuję się jakaś inna
Stary 2013-05-20, 10:41   #4276
onaella
Zakorzenienie

cześć

jeszcze raz dziękuję za życzenia

zaczynam się martwić o Wiktorka, bo do katarku doszedł kaszelek. Nie jest suchy dławiący tylko taki bardziej mokry. I teraz nie wiem czy to od spływającego kataru czy z innego powodu
Nie ma gorączki, nie jest bardziej niż zwykle marudny. Trochę mniejszy ma apetyt ale nie wiem czy wiązać to z kaszlem i katarem.

W czwartek mam bilans 4 miesięczniaka więc wtedy napewno mi go lekarz zbada ale nie wiem czy nie próbować wcześniej szukać lekarza

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:44   #4277
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co z tymi kobietami... Zamiast wspierać. U mnie nikt nie rozumie dlaczego ja tak rozpaczam nad nieudanym KP.

Szczęściara. Jakbyś miała taką Blankę Fewci lub Kubusia Nawijki (bez obrazy dziewczyny) to nie wiem jak byś dała radę z maturą

Moja Julianka też się strasznie poci, cała pościel pod spodem mokra
A co do grzechotki to my od znajomego dostaliśmy takie g%#no, niebezpieczne, brzydkie, już się zepsuła i wysypały się kuleczki!! Jak takie coś może na rynek wyjść?

Ojj właśnie też nie wiem o co chodzi z tym piskiem i płaczem przez sen... Przykro mi no bo coś jej się musiało przykrego wydarzyć w ciągu dnia, że jej się to śni
Aaaa! Moja właśnie od wczoraj tak robi jak Pietraszko na filmiku co kiedyś wrzucałaś i na szczęście, że to widziałam bo bym się martwiłam a ta mała cFaniara na brzuch próbuje hopsnąć.

Super!
Zazdraszczam wakacji z rodziną, należy Wam się

I jeszcze czuprynę Yae dotkąć

Szaja, Onaella-piękne torty, uwielbiam domowej roboty, kupne-bleee.
Dziewczyny a ile ten oball kosztuje w biedrze bo nie za dużo gotówki mam...
Laurko Lepiej już?
Booooooookeh Hop hop

Mój Maluch wszedł w jakiś dziwny dla mnie"skok" Nauczyła się piszczeć, śmiać tak: hehe hehe hehe, chce siadać i obracać się na brzuch, przy tym jest głodna jak wilk, trochę płaczliwa i chce się tulić. Ma 15-16 tyg. Skok jaki?
To jest skok 14-19 tydzień. I wtedy dużo się zmienia w dzieciaczkach. Nabiera dużo umiejętności
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:55   #4278
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurde, nie wierzylam w te cale skoki, a Maly marudzil 3tyg non stop,pod koniec 19tyg - spokoj!!!!! Takze chyba zaczne na nowo wierzyc :p

Bokeh, obrazilas sie na nas?

Kija, przecudowny jest Twoj Grzesiu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 10:57   #4279
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

A od czwartku w lidlu będą body i spodenki. Nie wiem czy do lidla się pchać bo u nad to masakra wszystko znika w 10 minut

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-05-20, 11:34   #4280
nancykenator
Zakorzenienie

straciłam cudowną moc usypiania Małego przy piersi :/ nie wiem co się stało w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia do tego nie chce zasypiać przy piersi, widzę, że już mu się oczka kleją i jeszcze ssie ale nagle wypluwa cycka i koniec ze spaniem, sam nie chce spać, noszenie nie pomaga, już nie mam pomysłu

a druga sprawa, 9 czerwca chrzcimy Kubunia i nie wiem jak go ubrać (siebie też nie wiem bo wyglądam jak wielki pasztet :/)nie chce go wystroić tak, żeby wyglądał jak stary maleńki ale z drugiej strony jak patrzę po allegro to nic ciekawego nie widzę jak ubierałyście swoich małych przystojniaków na tą uroczystość?
Stary 2013-05-20, 11:38   #4281
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
wzięłam Małą w nocy na ręce a ona zwrociła sporo takeigo serka??czy przez to może płakać??bo zaczyna płakać i to zwraca...
Może. U mnie Oskar często leżąc na plecach ni stąd ni zowąd zaczyna płakać-wtedy biorę go na ręce jak widzę że nic nie pomaga. No i wtedy właśnie ulewa. Dziecko nie marudzi/płacze bez przyczyny a tylko tak może zwrócić na siebie uwagę. Jak nie głodne nie zesikane to kolejną przyczyną jakiej szukam to właśnie to że coś mu zalega na brzusiu. I rzadko się mylę.

Ostatnio na spacerze właśnie zaczął mi płakać co mu się na dworze nie zdarza. Podniosłam go i właśnie ulał. Także jak najbardziej może to być przyczyna.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Widzę że wszystkie poszły do Biedry po asortyment dla maluchów Dobrze że ja mam 10km do najbliższej bo mój portfel byłby chudy

Ja właśnie uspałam moją klusie a sama delektuje się kawusią
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:44   #4282
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

meduzza zapraszamy!! Tylko wczesniej uprzedz, co bym peruke nalozyla ;-p
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:47   #4283
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Może. U mnie Oskar często leżąc na plecach ni stąd ni zowąd zaczyna płakać-wtedy biorę go na ręce jak widzę że nic nie pomaga. No i wtedy właśnie ulewa. Dziecko nie marudzi/płacze bez przyczyny a tylko tak może zwrócić na siebie uwagę. Jak nie głodne nie zesikane to kolejną przyczyną jakiej szukam to właśnie to że coś mu zalega na brzusiu. I rzadko się mylę.

Ostatnio na spacerze właśnie zaczął mi płakać co mu się na dworze nie zdarza. Podniosłam go i właśnie ulał. Także jak najbardziej może to być przyczyna.

Widzę że wszystkie poszły do Biedry po asortyment dla maluchów Dobrze że ja mam 10km do najbliższej bo mój portfel byłby chudy

u nas wczoraj tak samo, zawsze jest spokojny na spacerze, zwykle śpi a tu wczoraj strasznie niespokojnie leżał, marudził i w pewnym momencie ulało mu się, jak tylko go powycierałam i przytuliłam to od razu zasnął, po prostu coś mu leżało na żołądku...
hhihi ja też mam kawał drogi do Biedronki
Stary 2013-05-20, 11:47   #4284
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Ja zostalam na posterunku. Mimo szczerych checi do biedry mam za daleko ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:49   #4285
Ewik86
Zakorzenienie

hej

Dobrze, że pisałyście o tej zabawce, bo zapomniałam. Wysłałam mamę do biedry. Ciekawe czy kupi to co trzeba

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:50   #4286
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
meduzza zapraszamy!! Tylko wczesniej uprzedz, co bym peruke nalozyla ;-p
Hahaha ja na bilet do rodzicow nie uskladam a do Japonii to chyba kredyt bym musiala wziac

U nas ponura pogoda, cisnienie znow chyba zerowe.
Mamusie Black mi wlasnie przekazala, ze sloiczki BabyDream to po prostu Hipp a kaszki to Humana. Podawala ktoras/zamierza podawac? Ja mam takiego hopla na punkcie BD ostatnio, ze na pewno sprobuje
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:51   #4287
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
straciłam cudowną moc usypiania Małego przy piersi :/ nie wiem co się stało w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia do tego nie chce zasypiać przy piersi, widzę, że już mu się oczka kleją i jeszcze ssie ale nagle wypluwa cycka i koniec ze spaniem, sam nie chce spać, noszenie nie pomaga, już nie mam pomysłu

a druga sprawa, 9 czerwca chrzcimy Kubunia i nie wiem jak go ubrać (siebie też nie wiem bo wyglądam jak wielki pasztet :/)nie chce go wystroić tak, żeby wyglądał jak stary maleńki ale z drugiej strony jak patrzę po allegro to nic ciekawego nie widzę jak ubierałyście swoich małych przystojniaków na tą uroczystość?
Kochana ja nie pomoge, bo wiesz, ze ekspertem w usypianiu nie jestem, ale sciskam mocno

A co do ubioru na chrzciny - ja bym ubrala w jakies eleganckie portki, body z krawatem (narysowanym takim) i moze kamizelka elegancka?
Sa takie gotowe garniturki do kupienia.
Nie podobaja mi sie te wszystkie biale koronki, beciki, itp.

Cytat:
I jak tu sie uczyc? Za 3 tyg 2 egzaminy, a potem obrona
Jaka obrona, przeciez pracy jeszcze nie mam!!

Cytat:
z pieluchą robię tak samo też niewiele pomaga
dobrze, że Ty jesteś bo też czuję się jakaś inna

Stary 2013-05-20, 11:52   #4288
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Hahaha ja na bilet do rodzicow nie uskladam a do Japonii to chyba kredyt bym musiala wziac

Mamusie Black mi wlasnie przekazala, ze sloiczki BabyDream to po prostu Hipp a kaszki to Humana. Podawala ktoras/zamierza podawac? Ja mam takiego hopla na punkcie BD ostatnio, ze na pewno sprobuje
Ja pewnie też spróbuję

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:53   #4289
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Ja od dawna kocham BD miloscia bezgraniczna (szczegolnie kosmetyki ), chociaz mam watpliwosci czy problemy z kupka u Kuby nie sa od ich mleka...

Stary 2013-05-20, 12:01   #4290
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Illusion kupa pomarańczowa bardziej zbita

my już jedliśmy marchewke, dynie, ziemniaka, brokuły, jabłko i wczoraj maleńką kapkę mięska, ale był zły,że tak mało
u mnie kupa zielona, ciemna, zbita w miarę

my za to jedliśmy marchewkę, zimniaka, deser jabłko jagody, sok banan winogrono (mama podała, sama bym się nie odważyła ) a i zupkę jarzynową czyli + por. Dziś dynia, szpinak lub kalafior, nie wiem co wybrać

Acha... moja córka śpi już 3,5h

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Ja od dawna kocham BD miloscia bezgraniczna (szczegolnie kosmetyki ), chociaz mam watpliwosci czy problemy z kupka u Kuby nie sa od ich mleka...
kurde,ja też przeszłam na to mleko i nie wiem z czego mam kupy ciemne/zielone. Czy to od nowości czy co... z drugiej strony nic ją nie boli ani nie przeszkadza, jak się zwali to nawet nie wiem kiedy
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości