|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dzien dobry
![]() Cytat:
co do prezentów najlepiej powiedzieć ludziom żeby przynieśli pampersy bo często pytają co checmy, my tym samym kupiliśmy pampersy tylko jak byłam w ciąży i mamy zapas jeszcze na 1,5 miesiąca napewno także troche nas koszty oszczędzają ![]() a z ciuszków dostaliśmy 3 kompleciki i będą na małego jak będzie mial jakieś 10 miesięcy więc jeszcze hoho (każdy przerażony że mały jest duży więc kupowali na ogromnego) a i młody dostal już 3 takie same gryzaczki i ma jeszcze po kuzynkach więc gryzaczków mam z 30..pajace są fajne bo np. dziś jest słońce ale często zachodzi i jest wiaterek więc w body i półśpiochach go nie wezmę, także ubieram pajaca i jak będzie trzeba to go rozepnę, ale raczej w pajacu się nie poci nawet na upały jednak internet będziesz mieć i zawsze możesz dokupić po urodzeniu, bo niektóre dzieciaki często ulewają i potrzebna jest tona ciuchów a inne nie i jedno ubranko dziennie wystarczy.No i polecam kupowac używane rzeczy ![]() ja mojemu kupiłam już dwa komplety na lato z adidasa po 7 zł na allegro ![]() Co do rozmiaru 56 to różnie bywa, bo mój miał dużo ciuchów 56 i większość przynajmniej 3 tygodnie ponosił a miał 62cm! Teraz ma 66 i nosi rozmiar 68 a w ciuchach z HM roz 56 nadal chodzi i są w sam raz ![]() potrafi też ubrać rozmiar 74 i też jest w sam raz... pokręcone te rozmiary ![]() 8 miesiąc?! Ja Cię kręcę to już, zaraz ![]() licz że od 37tc możesz już śmiało rodzić-dzieć donoszony więc może być wcześniej
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dziewczyny ja mam Misia pod serduszkiem a tez myślę...Marysia miałaby zaraz 6 miesięcy....a za kilka dni będzie rok jak Jej z nami nie ma
![]() ![]() Lunka a śpiochy to nie to samo co pajace? ![]() ![]() Bo właśnie domówiłam śpiochy/pajace i będę jeszcze dokupować. Mam też ich więcej na rozmiar 62 3 takie malutkie na 56 |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ciąża pokrywa się dokładnie w tym samym czasie co rok temu - rok temu ostatni okres miałam 26.04, teraz 25.04 (były to czwartki), termin porodu też pewnie będzie ten sam - 30.01 .... Nie wiem jak ja przeżyję 4.12 - wtedy pojechałam do szpitala i usłyszałam tę straszną wiadomość, 6.12 poród, 11.12 pogrzeb
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Hosenko strasznie się cieszę z twoich 2 kreseczek. Ja we wszystkie 3 ciąże zachodziłam w tym samym czasie, tp różniły się kilkoma dniami. Trzymam kciuki żeby wam się udało, musi się udać
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piersi bolą mnie coraz bardziej,czasem po południu i wieczorem męczą mnie mdłośći ale nie wymiotuje.Odliczam dni do wizyty
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ale jaja-wyskoczył mi brzuch
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-05-20 o 11:21 |
||
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyuważ też wieczorem, bo mi na początku jak zaczał rosnąć tak się pojawiał i znikał.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-20 o 11:24 |
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
zaczne radosnie jade do urzedu miasta, bo dostalam od nich list, ze nie mieszkam juz pod tym adresem od 17 kwietnia
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko, napewno Ci bedzie trudno
Ale nie możesz sie smucic i dla obecnego dzidziusia i ze wzgl na Kamilka. Przeciez On tez by chciał, żebyś była szczęśliwa A ja juz wiem chyba skąd mam te rzygawke i mdlosci. Przedwczesniej sie pochwalilam i wczoraj wieczorem i dzisiaj znow sie zaczęło... Od dzisiaj mierze cukry i juz dwa razy miałam cukry 55 i 57 mg% wszystko godzinę po posiłku. Pewnie dlatego często musze jeść, gdy nie jem to jest jak jest.
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero zaczynam 3 miesiąc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym chciala wiedziec skad oni maja takie informacje. bo juz raz wymeldowali mi Tz, a teraz dla odmiany cala czworke
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Iza, ja jestem w 13 tygodniu i mam brzuch tak duży jakiego nie miałam wtedy w 19hbd.
Juz nie bardzo mogę go ukryć. A chciałabym zeby jeszcze nikt nie widział. O nic nie pytał
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-20 o 11:31 |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie,wolałabym żeby jak najdłużej był nie widoczny dla innych.
|
|
|
#855 | ||||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Anitko miałam Twój post w cytatach, ale zniknął - masakra z tym lekarzem, ale bym się wkurzyła :/
Cytat:
Ja też tak robię, choć staram się opanować... Dzwoniłam już z przeziębieniem, z biegunką, z pytaniem czy aby na pewno mam przestać brać jedne tabletki i ze 100 innymi rzeczami. Cytat:
My bardzo tego chcieliśmy uniknąć i tak też się stało, mamy TP miesiąc później. Zwłaszcza TŻ na to nalegał. Cytat:
Ja praktycznie od początku drugiej ciąży musiałam nosić spodnie ciążowe (z gumą na początku), bo też mi wyskoczył od razu. Cytat:
Dziś za to po śniadaniu miałam 126 :/ A wczoraj po tym samym było w normie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dzwonienia do gina to też tak myślałam.Jak na razie nie dzwoniłam ani razu bo nic takiego się nie działo
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40894590]
:O:O:O Po posiłku? To strasznie malutko, a co jadłaś? Chyba musisz więcej węglowodanów złożonych... Ja też miewam niskie cukry, ale diabetolog mi mówiła, że jak nie spadają poniżej 70 to jest ok. Dziś za to po śniadaniu miałam 126 :/ A wczoraj po tym samym było w normie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Po posiłku, w dodatku godzinę po czyli powinien być szczyt. Jadłam ciemne (pelnoziarniste) pieczywo z masłem, serem żółtym, wedlina i pomidorem. A teraz godzinę jedzeniu mialam 80. To akurat po jedzeniu z weglowoadanami prostymi, bo sie złe poczułam, zamierzam cukier wyszło 55 i chwycilam szybko pierwsze co mi w ręce wpadł0 czyli łyżke nutelli i 'pizzerke' która miała być dla męża (białe pieczywo, oliwki, pasta pomidorowa, ser zolty) Chce jeszcze zmierzyć 2 godziny po i zobaczymy. Byłam pewna ze po godzinie będę miała cukier wysoki a ewentualnie po 2 bedzie hipoglikemia a tu takie zaskoczenie. We czwartek mam wizytę, pomierze do tego czasu i zobaczymy. Moze w międzyczasie pójdę do znajomej, która sie cukrzyca w ciąży zajmuje pogadać. Bo nie ukrywam ale sie martwię. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-20 o 12:15 |
|
|
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
Hosanko gratuluję
![]() Jutro mam wizytę na 19:20 zobaczę co mi gin powie bo wydaje mi się, że Mała już się ostro nastawia na wyjście pewnie jeszcze w tym tyg zdjęcie szwu, bo jutro równo 37 tc
|
|
|
|
#859 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
Cytat:
Ja miałam kilka razy w życiu chyba takie coś, że mi mega cukier spadł, dwa razy na pewno po glukozie - słaba do omdlenia prawie, oblana potem jak po maratonie, ręce mi się trzęsły, istna masakra... Dobrze, że się poradzisz kogoś, kto się zna Ewel trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
próbuję nadrobić, ale pewnie i tak połowa z tego co chciałam napisać ucieknie ![]() Hosenko, gratuluję i bardzo się cieszę Kubek, koleżankę bym zwyczajnie olała i nie odbierała jej telefonów Czasami mi się wydaje, ze niektórzy ludzie nie potrafią do końca mózgu używaćAgatko, chyba gdzieś umknęła mi Twoja sukienka, bo nie mogłam znaleźć posta, w którym ją pokazywałaś ![]() Perse, co do sytuacji z sanitariuszami, to chyba już nic mnie nie zdziwi. Ja wzywałam kiedyś pogotowie do koleżanki, która dostała krwotoku z nosa i nie mogłyśmy go zahamować przez pół godziny zimne okłady, ściskanie nosa i inne cuda. W końcu dziewczyna była tak słaba i sinozielona, ze zadzwoniłam po pogotowie, bo nie wiedziałam co robić. I usłyszałam, żeby zimne okłady dawać na kark a jak nie przejdzie za pół godziny, to jechać na ostry dyżur Niunka, ściskam mocno Cytat:
odpisałam, ze nie mam pojęcia, i że nawet nie wiedziałam, że jestem matką, a jeśli Urząd wpadnie na trop jakichś moich dzieci to proszę o niezwłoczne powiadomienie. Od kilku lat cisza - żadnych dzieci więcej nie znaleźli ![]() Cytat:
jakiś tabun kłopotów, który na nas ostatnio spada pokazuje, że Bóg czasem jednak daje stanowczo za dużo. Mój Mąż już któryś raz z kolei zaczyna mnie niepokoić stwierdzeniami typu: "nie rozumiem ludzi, którzy w takich sytuacjach popełniają samobójstwa - ja tak bardzo chcę żyć", albo "najbardziej się boję, że Ty sama zostaniesz z tym wszystkim i jeszcze z moją chorą Matką". Zaczyna mnie to bardzo niepokoić, bo o ile ja psychicznie jestem nie do zdarcia, to on jest zupełnie złamany. Ale mam nadzieję, że więcej już nam nie dołoży
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40896109]A jak się czujesz? Nie jesteś słaba przy takich cukrach?
Ja miałam kilka razy w życiu chyba takie coś, że mi mega cukier spadł, dwa razy na pewno po glukozie - słaba do omdlenia prawie, oblana potem jak po maratonie, ręce mi się trzęsły, istna masakra... Dobrze, że się poradzisz kogoś, kto m.[/QUOTE] Perse, no wlasnie czuje sie średnio, przeciez jestem tu chyba naczelnym narzekaczem i maruda jest mi często niedobrze, boli mnie głowa i wymiotuje, jest mi czasem slabo (przez co nie kubie sama z domu wychodzic). To wszystko to moga być objawy hipoglikemii. Zwalalam to 'tylko' na ciążę a to wychodzi ze to chyba cos wiecej. Ale cóż zrobię wszystko zeby te cukry były stabilne i dobre. Najwyżej będę sloniątkiem ![]() 2 godziny po tamtym posiłku co miałam godzine po 80, miałam 78, więc ok. Bałam sie ze bedzie niziutki. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Ewel, doczytalam Twojego posta! Ale super, to juz tuż tuż ![]() Pieknie! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-20 o 14:03 |
|
|
|
#863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może to ktoś inny będzie parą...dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ __________ oczywiście nie zarejestrowałam się do chirurga, bo tam nikt nie odbiera - nie wiem po co dają numer do rejestracji kupiłam dziś 3 testy, bo jakoś się nakręciłam - zrobiłam przed chwilą 1 i niestety jedna kreska ale myślę, że nawet jeśli zaskoczyłam, to jest za wcześnie - tylko skąd wówczas te dziwne objawy (dziś znów ból jajników i senność) - psychika mi siada czy co
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Który to dc?
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
25, ale ja mam cykle ok. 31 dni - tylko ostatni był 28. W 3 ciąży 3 dni przed @ nie wyszedł test z krwi a tydzień później już wyszedł.
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi jeszcze co oznaczają te ciemniejsze kreski (pionowe i poziome) na wykresie cyklu??
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-20 o 15:54 |
|
|
|
|
#868 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie A
Cytat:
A z diety - czy cukrzycowej czy takiej przy hipoglikemii się nie tyje. Akurat tej drugiej nie znam, ale tak na mój mały rozum - to tu też się powinno jeść chyba węgle złożone, żeby dłużej uwalniały cukier do krwi. Czekoladki i soczki to tylko jednorazowo, jak dopada odcukrzenie (moi dziadkowie tak mają, że muszą coś zjeść szybko, inaczej mogą zemdleć). Ale najlepiej nie doprowadzać do tego stanu. Tobie jest jeszcze pewnie ciężko jeść regularnie i zdrowo przy wymiotach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
A możesz dać link do takiego wykresu?
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
laremid, krem po opalaniu, fenistil zel, plastry, okulary, aparat f., ladowarki,
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

I że go zamęczę pytaniami, upewnieniami
Ale zna mój przypadek, wiec licze na wyrozumiałość 
Ty wiesz że tu zawsze idzie parami prawda??