|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
o ale fajnie że się spotkałyście ! ![]() ![]() a H. serdecznie gratuluję !!!!! i moooocno rzymam kciuki ! chyba nawet tp będzie miała podobne z tego co wyczytałam
|
|
#4323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Lady w poprzednim mieszkaniu mieliśmy identyczne kolory w salonie i powiem Ci, że było za ciemno. Mimo że pokój był o południa to tak jakoś smutno było. Może zrób tylko jedną ścianę ciemną??
W obenym mieszkaniu też miałam problem z kolorami na ściany, bo nie wiedziałam jakie meble, dodatki. i zrobiliśmy tak, że całe mieszkanie pomalowaliśmy na taki bardzo jaśniutki beż.
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuchnie (zalezy jakie meble) mozesz zrobić morelową jakiś taki słoneczny kolor, ja mam zółtą ale taką delikatną i jest ok salon zawsze możesz przelamać np zielenią taka oliwkową albo buelkową dając jakieś dodatki np rolety/ pufę/ narzutę czy np jakiś element ściany? cięzko tak nie widząc wszystkiego czyli mebli podłóg....
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, no właśnie wiem, że za ciemno.....na męża nie mam co liczyć "bo Ty kochanie najlepiej wybierzesz, byle nie było różowo"
a beżu w całym mieszkaniu nie chcę, bo tutaj już tak mam i tego wszechobecnego beżu, delikatnie mówiąc, mam dość ![]() Bokeh, ja się uparłam na fioletową ścianę w sypialni i kurka ni cholery nie potrafię dobrać kolorów o coś takiego jak w załącznikach mi chodzi
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-05-20 o 13:30 |
|
|
|
#4327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.super 3. Podoba mi się ale przy ciemnobrązowych meblach tylko jeną ścianę zrobiłabym brązową a resztę jasnych. 4. Fiolet super (też mam fioletową sypialnię ) ale ten drui kolor na nie z tego samego powodu jak w pkt. 1 i oprócz tego gryzie się z fioletem. Cytat:
Oj wiem coś o tym, często mam taki problem. Dlatego teraz maluję paznokcie tylko jak mąż jest w domu żeby w razie czego mógł Igorkiem się zająć.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-20 o 13:33 |
||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy-to robione na drutach/szydełku. Cieniutka wełna.
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucę zdjęcie do klubu to sobie zobaczysz
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:31 |
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kuchnia.... ajjjj o tym to bym Ci mogła godzinami pisać ![]() jak chcesz to mogę Ci pokazać moją kuchnię marzeń ![]() to teraz będę się uzewnętrzniać co mi się widzi. salon: skoro masz meble w brązach ja by pomieszała odcienie brązu z ecri. Bardzo podobają mi się ozdobne ściany, coś jak na zdjęciu 1,2, i 3. do tego żeby rozjaśnić przestrzeń i nieco ożywić/dodać charakteru można dodać np turkusowe dodatki co do sypialni to też do fioletu pasuje mi brąz, wtedy jak masz jedną ścianę w fiolecie, a np łóżko brąz, to reszta ścian ecri/brązy a dodatki fioletowe, np 2 duże lampy po obu stronach łóżka, i wtedy zależnie czy więcej jest filetu czy brązu to takie abażury albo ściana filetowa, narzuta fioletowa, a łóżko jasne pasuje biało-fioletowa sypialnia też pasuje. Meble jasne, a ściana i np świeczniki filetowe. |
||
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
a to moja kuchnia marzeń
![]() ![]() :sli na:![]() troszkę bym pozmieniała dodatki ale ogólnie taka przestrzenna, wielka, jasna mi się marzy. Ale ja jestem maniaczka rzeczy kuchennych i muszę mieć wielką żeby mi się wszystko pomieściło
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram to co mówi illusion też jakoś nie przepadam za zoltymi i pomaranczami.... a oliwka do kuchni super pomysł ale jakaś taka jasniutka, super wtedy będą wyglądać białe elementy wszelakie---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi prawie cały dzień
i nie wiem czy się martwić, wczoraj zrobiła 3 razy kupę, ale nie było tego dużo. Dziś już też raz zrobiła, ale też niedużo, obudziła się o 4 zjadła, pospała, i śpi i śpi ......................... ale to chyba ciśnienie, bo ja też z nią przez godzinkę się zdrzemnęłam Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:43 |
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u nas ledwo 13 stopni jest i pada
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Lady a może sypialnię połącz z stalowym szarym?? Takim jasniejszym??
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rano była burza, teraz jest 30 stopni i parnota niesamowita , nawet mi ciężko jest. Ale ona spała rano od 8 do 9, potem od 10 do 10:40, potem o 11:20 zasnełą i śpi nadal......
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłam już, że was kocham?
kombinuję dalej. I tak, generalnie wszystkie meble są brązowe, już wam pokazujęsypialnia i narożnik (w rzeczywistości jest brązowy nie czarny) kuchnia - jedyny jasny element meblowy w domu będzie i stół z krzesłami plus rozkładany blat na ścianie chcę pomalować na biało, więc może faktycznie ten oliwkowy do kuchni
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama czasem mam takie dni, że bym spała i spała
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale macie fajne pomysły z urządzaniem mieszkania, zazdroszczę zmysłu Aha i co do piłeczek Oball... Przed chwilą dzwonił mój mąż, że kupił piłeczki i były w dwupaku, zapytał przy kasie i pani potwierdziła, że sprzedają w zestawach po dwie. To kupił. Odłożyłam telefon i dzwoni moja Mama, że dostałą w Biedronce te piłeczki, które chciałam i wzięła, w zestawie pakowane po dwie i w ten prosty sposób moje dziecko nabyło 4 piłeczki ![]() Bijkora, Yellow za skończone miesiące Lubcia się coś nie odzywa A miała trochę kłopotów ze zdrowiem, ktoś coś wie jak się czuje?
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Onaella, kuchnia boska
no i salon 1 i 4 dzięki kobiety mądre
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo zielone dodatki są super miesiąc temu jak byłam w Pl to w E Leclercu były dodatki do kuchni w różnych kolorach i jednym z nich był zielony, bosko wyglądało a jakbyś miała możliwość dodania lacobelu i wtedy wzięła oliwkowy czy limonkowy o tutaj zobacz jakie super dodatki można kupić: |
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
ja liczę na wyrozumiałość męża. Jemu marzy się bardziej nowoczesna ale wypracujemy jakiś kompromis. Najbardziej chciałby z wyspą na środku, mi nie do końca pasuje ale jak jak będzie w tym klimacie co chcę to się zgodzę no i ja koniecznie chcę mieć spiżarkę z boku kuchni, ale nie na produkty spożywcze tylko pomieszczenie, gdzie będzie mnóstwo pułek i wieszaków na moje liczne kolekcje kieliszków, filiżanek (chyba z 7 kompletów mam ), form na tarty i zapiekanki (tych to nawet nie liczę) , karafki na alkohol no i ogólnie wszystkie moje skorupki ![]() Marzy mi się, żeby wszystko miało swoje miejsce, a nie tak jak teraz jedno na drugim albo pochowane w pudłach bo miejsca brak |
|
|
|
#4346 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Oczywiscie pozjadalo mi cytaty:p kurde,ciezko mi do Was pisac juz nawet podczas karmienia, Marcinkowy czlowiek wkurza sie,jak nie utrzymujemy kontaktu wzrokowego i oczywiscie caly czas musze do niego przemawiac
Lady,nie widze narazie zdjec,bo z aplikacji korzystam... Swoja droga mogliby juz naprawic ten blad z tym wyswietlaniem fotek. Illusion i fajny ten organizer? Da sie cos tam zmiescic? Tez chcialam Zabola Tylko oglosilam wszem i wobec,ze sa tam od dzis arykuly dla malszkow,to myslalam,ze posypia sie propozycje co by tu kupic dzidzi na dzien dziecka. Ale jest ciszaaa:p Trudno,najwyzej jutro sama poleze. Tylko z kasa w maju u nas slabo,jeszcze w niedziele komunia szwagra,ehh.Chcialam ten organizer,oballa i od 23 maja byc dady mega paki za 50 zeta Hello Bokeh Tu juz chyba wszyscy snuli podejrzenia o co sie moglas na foruma obrazic Nancy,Marcin na chrzcie mial biale body imitujace koszule z mucha i jeansy. Fotki niestety zadnej nie mam,poza tym teraz jest duzo cieplej juz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
my jak poszliśmy po 10 tak niedawno wróciliśmy, kupiliśmy obala i kosz, w rossie krem z filtrem z BD do ciałka ( ja oczywiście wyszłam z żelem pod prysznic
będzie ósmy na półce ) Dadowski zjadł jabłko i się rozryczał jak się skończyło ![]() Wchodzimy do domu. Do łazienki sprawdzić czy się skończyło prać. Patrzę... na ziemi klatka leży rozwalona, pełno trocin, siana. A Stefan przepadł. W pokoju się znalazł
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Takie komplety można kupić
Ten jest ze sklepu (dostałam od sąsiadki). A napisałam że robione na drutach bo nie umiem inaczej w słowa ubrać(żebyś wiedziała o co chodzi).Może inaczej wełniany komplecik ale wytwórnia maszynowa
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak z ta wyprawa do Rumunii (?) ? Cytat:
ostatnio. w piatek albo w sobote siedze zsobie z malym przez domem. maly w wozeczku a ja na krzeselku przy stoliku. a ze u nas ostatnio bardzo mocno wieje to ciagle podwiuwa taka ceratka/obrusik na tym stoliku. i ja to olewalam bo i tak wieje i tak podwiuwa i nic z tym nie robilam. ale ze mnie wtedy jakas cholera podkusila i opuscilam ten obrusek i co? |
|||
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Byłam w biedrze po kule były zapakowane po dwie ale babka przy kasie powiedziała że jedna jest za 17,99. A tu Daria z nową zabawką ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9zX1PopiQI0 Lecę nadrabiać...6 stron
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-20 o 14:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

Ja zapłaciłam za dwie 17,99zł! Babka tylko jeden kod zeskanowała 

o coś takiego jak w załącznikach mi chodzi

wrzucę zdjęcie do klubu to sobie zobaczysz

:sli na:
za skończone miesiące
będzie ósmy na półce