W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 18:02   #3991
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Od Rocky:
Dziekujemy za kciukasy czytam Was na biezaco Juz po obchodzie,wyniki mam dobre,nie ma stanu zapalnego.Ale mam goraczke i slabiutka leze.Pewnie te 3 dni na obserwacji poleze.

Wróciłam! Mój klusek waży 1700 g i wszystkie wymiary ma ok. 30 tc, tak jak jest naprawdę, a brzuszek 33 tc grubasek mały i przez to średni termin porodu wyszedł na 18 lipca... a docelowy mam 2 sierpnia

Ciężko było złapać buzię, bo przytulony do macicy, ale było widać jak ciumka (stąd ten duży brzuszek, jak ciągle nienajedzony) I puszcza bańki nosem (zdjęcie z uśmiechem).

Super usg! super!!!
aż sie wzruszyłam widząc te zdjecia, czuje sie jakbym podgladała swoja malutką
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:05   #3992
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Kurcze dziewczyny od kiedy miały być w Lidlu te śliczne spodenki w paseczki (czerwone i niebieskie) jakiś dwupak po około 16 zł?
Polazlam po pracy i nie było

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:05   #3993
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Ponawiam moje głupie pytanie. Po co będa mi potrzebne pieluchy flanelowe??
możesz kłaść małego/małą na nich i przewijać, albo do wycierania buziaka, albo do przykrywania w wózku... jak bedziesz szła do lekarza to też na nich możesz położyć dziecko na wadze czy na przewijaku... nooo takie tam

Kejt - rzeczywiście super zdjęcia, gratuluję niezłej kluchy

Oliath - na masakra jakaś z tą bluzką!!! \

Anulka - gratulacje za wizytę i super, że wszystko dobrze

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:10
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:07   #3994
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko było złapać buzię, bo przytulony do macicy, ale było widać jak ciumka (stąd ten duży brzuszek, jak ciągle nienajedzony) I puszcza bańki nosem (zdjęcie z uśmiechem).

Super usg! super!!!
No rzeczywiscie super, foty niesamowite!!!! Gratulejszn!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:10   #3995
d0tkaaa
Zakorzenienie

kejt super ze wszystko ok no i zdjecia rewelacja.

powie mi ktos dlaczego moja galaretka z gellwe nie chce stezec/sie zsiasc?tyle czekam i du pa!!!

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:14   #3996
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

powie mi ktos dlaczego moja galaretka z gellwe nie chce stezec/sie zsiasc?tyle czekam i du pa!!!
a zalałaś nią jakieś owoce?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:15   #3997
misiaczka555
Wtajemniczenie

Poczytalam dwie strony i boje sie czytać dalej coś dzisiaj nie za wesoło na wątku...
trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalu i wszystkie mamusie smutne i cierpiące

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:15   #3998
Charlize89
Rozeznanie

Uff..dopiero was nadrobiłam. Cały dzień przez ten upał zdychałam w sypialni a jeszcze miałam przed południem najazd rodzinki. Myślałam, że zemdleje siedząc z nimi w pokoju.
Teraz przyszła ulewa i burza i odżyłam jak roślinki w ogrodzie. Ja szczęśliwa tylko TŻ marudzi, że miał tyle zaplanowane na popołudnie i nici przez deszcz
Wykąpał się po pracy i snuje z kąta w kąt bo nie ma co robić ten Mój Pracuś. Ale pognał do fryzjera, heh..zawsze go gdzieś nosi. Nie wiem czy on się mnie boi i nie chce ze mną siedzieć

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Joan... kochana, nie smutkuj. To wszystko niestety, obiektywnie rzecz biorac, JEST nieestetyczne i niesmaczne i o ile samo stanie przy wezglowiu jeszcze spoko, o tyle uwierz, ze nawet jesli TZ bedzie Ci asystowal pod prysznic PO porodzie, to nie musi przy tej okazji gatek i podkladu ogladac. Bedziesz miala koszulke przeciez. Ja uwazam ze nie wolno nam wymagac, zeby ukochana osoba tak do konca, w 100% akceptowala bez skrzywienia WSZYSTKO co wiaze sie z porodem, krwia, wydzielinami, etc. Nie, bo to kwestia osobnicza, i to ze 1 czy 5 facetow na 10 zemdli na ten widok, a 2 sie porzyga, to nie ich wina i juz. I to nie ma NIC wspolnego z miloscia, akceptacja czy bliskoscia. Moj np. chyba by zemdlal na widok ilosci krwi przy porodzie, a kiedy tak strasznie wymiotowalam ostatnio i nie moglam dobiec do lazienki, cofalo mu sie kiedy tylko mial miske po mnie sprzatnac. I naprawde nie uwazam, ze kocha mnie jakos za malo. I BĘDĘ TWIERDZIC, ze nie wolno nam oczekiwac od meza czy partnera wiecej, niz wiemy, ze bedzie w stanie zniesc - a co gorsza miec pretensji czy robic wyrzutow i psich oczek. Oni sa tylko ludzmi, kazdy ma jakas slabosc i zaden nie jest gorszy przez to, ze czegos sie boi, brzydzi czy unika !
Oliath masz 100% rację. My z TŻ już przed ślubem ustaliliśmy, że nie będzie przy porodzie. Ani ja nie chcę, ani on. Ale ostatnio się go pytałam, dlaczego? Czy się brzydzi widoku porodu, krwi czy coś innego? TŻ jest wychowany na wsi, nie raz pomagał bratu odbierać poród u świnek i krów więc nic go nie powinno dziwić. A TŻ na to "Ale to Ciebie kocham, a nie świnki i krowy. A jak będę widział, że cię coś boli lub będą ci coś robić to mi serce pęknie" Więc temat zakończyliśmy i tyle...

A co do fizjologi, nie mamy przed sobą tajemnic. Pokazywałam mu podkłady poporodowe, bo chciał wiedzieć co kupiłam. Wytłumaczyłam mu o co biega i tyle....
Z resztą jak w zeszłym roku byłam w szpitalu na łyżeczkowaniu to TŻ pomagał mi się ubierać do domu, a że byłam jeszcze słaba to nie było wyjścia. I niestety ale pościel szpitalną zakrwawiłam, koszule też a z podkładów ciekła krew na podłogę i TŻ to sprzątnął.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Do tego stopnia palant, ze dzwonil do jej gina zeby zapytac sie czy to prawda ze połóg trwa 6 tyg. i ze nie powinni uprawiac seksu w tym czasie. Ona dowiedziała sie od gina na wizycie kontrolnej ze pajac dzwonil do niego. Myslala, ze pod ziemie sie zapadnie.
Co za bufon!!! Niech se ręką zrobi jak ma takie braki.
Cytat:
INFO OD ROCKYYY

Jestem w szpitalu.Rano obudzilam sie z brazowym plamieniem,bolami brzucha i do tego goraczka mialam usg,ktg-z Laura w porzadku.Wazy juz 2100 Pobrali mi krew i mocz-cewnikowo troche pieklo i zabolalo.Zobacze co na wieczornym obchodzie powie lekarz.Trzymajcie kciuki.
Trzymamy kciuki. Będzie dobrze
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:18   #3999
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny od kiedy miały być w Lidlu te śliczne spodenki w paseczki (czerwone i niebieskie) jakiś dwupak po około 16 zł?
jeśli chodzi o tą promocję to ma być od 23
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40902390]możesz kłaść małego/małą na nich i przewijać, albo do wycierania buziaka, albo do przykrywania w wózku... jak bedziesz szła do lekarza to też na nich możesz położyć dziecko na wadze czy na przewijaku... nooo takie tam

Kejt - rzeczywiście super zdjęcia, gratuluję niezłej kluchy

Oliath - na masakra jakaś z tą bluzką!!! \

Anulka - gratulacje za wizytę i super, że wszystko dobrze [/QUOTE]
Aaaacha dziękuję dobra kobieto bo się tak zastanawiałam na co mnie to

A my jutro mamy ważną wizytę, to specjalne usg. Ale mi się dłuży bo Antoś dziś leniwy i oczywiście mi się to nie podoba. Nadal próbuję odgadnąć jego położenie ale jest skubaniec taki sprytny że ja nie ogarniam jak on się ułożył w tym moim brzuchu. No ale skoro mu tak wygodnie to niech będzie jak chce
Stary 2013-05-20, 18:19   #4000
d0tkaaa
Zakorzenienie

nie zalalam pisalo zeby przelac do naczynia i poczekac az troche stezeje i jak bedzie taka srednio gesta to wtedy zalac sernik z owocami..i niewiem o co cho siedzi tam juz 2h i dalej woda.

Zuza

Razem
Stary 2013-05-20, 18:21   #4001
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
nie zalalam pisalo zeby przelac do naczynia i poczekac az troche stezeje i jak bedzie taka srednio gesta to wtedy zalac sernik z owocami..i niewiem o co cho siedzi tam juz 2h i dalej woda.
pozostaje Ci... czekać to Ty dawałas foty z kuchnią??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 18:24   #4002
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czekam,przelalam do innego naczynia lol.nie ja,Neni chyba

Zuza

Razem
Stary 2013-05-20, 18:24   #4003
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie szlag trafil.

Wieszam sobie pranko na wspolnym strychu, obok na sznurkach wisi cudze pranko, a posrod cudzego pranka wisi bardzo charakterystyczna BLUZA MOJEJ ALI z krotkim rekawem i wielkim kapturem i haftowanym kwiatkiem, ktora zaginela nam czas jakis temu

Mysle sobie, niemozliwe.
Mysle sobie, pomyleczka.
No ale nie, bluza jak w pysk strzelil nasza, firmy Manuka, bardzo miekka bawelna, uszczerbiony przeze mnie osobiscie dzyndzolek od zameczka, i na dodatek rozmiar S, ale slowo skauta, ze Lala ja nosi na swoje 122/128 cm i dobra jest.

Normalnie sie zagotowalam, zabralam bluze, w miejscu gdzie wisiala przyczepilam kartke z informacja, ze ta bluza nalezy do mojej corki i mam szczera nadzieje, ze to przypadek, ze odnalazla sie w taki sposob plus podpis

Nosz krrrrrrrva jaka jestem zla, cholerne zlodzieje nawet we wlasnej klatce, gdzie bym w zyciu nie podejrzewala, bo nawet sezonowe buty trzymamy w komodzie na zewnatrz drzwi wejsciowych od lat.

No bo nie wierze, ze ktos sie tyle tygodni czy miesiecy nie polapal, a pozniej ubral w to swoje dziecko, upral po noszeniu i dalej sie nie polapal, no ludzieeee!!!!!!

bez komentarza

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
beda od czwartku 23

Super zdjęcia dzidzusiów

Mamusie cierpiące, smutne, z bólami tulę Was razem i każdą z osobna

Zamówiłam dziś:
- fotelik maxi-cosi cabrio fix w kolorze dress blue,
- masc bepanthen 100g+30g w kosmetyczce,
- piramidke fisher price (idziemy na slub do przyjaciół, a oni maja małe dziecko i w zaproszeniu zamiast kwiatów poprosili fajnym wierszykiem o drobiazg dla małego),
- pampersy 1 ,
- chusteczki pampers 6-pak

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:25
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:27   #4004
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
bez komentarza

beda od czwartku 23

Super zdjęcia dzidzusiów

Zamówiłam dziś:
- piramidke fisher price (idziemy na slub do przyjaciół, a oni maja małe dziecko i w zaproszeniu zamiast kwiatów poprosili fajnym wierszykiem o drobiazg dla małego),
- pampersy 1 ,
gratuluje zakupow!!
ja nadal czekam na kaske
Stary 2013-05-20, 18:28   #4005
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ale 2 h to bardzo krotko jeszcze wstaw do lodowy, tylko sprawdzaj, bedzie szybciej.
Kubulek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 18:39   #4006
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale 2 h to bardzo krotko jeszcze wstaw do lodowy, tylko sprawdzaj, bedzie szybciej.
no wlasnie w lodowce jest...myslalam ze po 2h to juz powinna byc strasznie stezona..aha no to ok czekam:-P

idzia i ile za ten zestaw?to ten w przeseitujacej torebeczce

Zuza

Razem
Stary 2013-05-20, 18:40   #4007
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo

znow was nie nadrobie - nie ma rady

Z dobrych wiesci, Marysia osluchowo czysta, ale kaszel jest i inhalacje robic musimy.

Ponadto zrobilam dzis zakupy u polecanego r_p77 i 300 zl poszlo.... Zostala mi wizyta w Rossmanie i kosmetyki do kapieli i apteka po Tantum Rose i cos dla buzi mojego Aleksa. I bede mogla niedlugo pakowac torbe.

Kiedy maja byc te pieluszki w Biedrze, pakowane w paczki?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:42   #4008
surka
Zakorzenienie

U mnie ok. Leze, zaraz idę na kolejne ktg. Najgorsze jest to, że nic nie wiem. Dostaje nospe, luteine i magnez. Jutro może dowiem się czegoś po obchodzi .
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:46   #4009
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
daj na chwilę do zamrażalnika, ja tak zawsze robię, ale pilnuj by za szybko nie stężała

Cytat:

ja zawsze daję ciut mniej wody i szybciej tężeje...

Cytat:

Super usg! super!!!
Kejt mów wczoraj w 29tg 4 dnu 1800...tak, że widzę że nasze boye niezłe kluchy będą i mój też miał brzuch jak 33tg aż się zmartwiłąm, ale doktorro móił, że potem to się zmieni...bo inaczej by głowa przeszła a brzuch został...taki dowcipniś...

brawa za USG super foty!!!!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
O cholerka, ale ktoś jest bezczelny

Ponawiam moje głupie pytanie. Po co będa mi potrzebne pieluchy flanelowe??
np. do przykrycia małego, do wytarcia...one takie fajniejsze niż tetra są
Ja na razie mam 2

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Neni i Dzoan

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
U mnie ok. Leze, zaraz idę na kolejne ktg. Najgorsze jest to, że nic nie wiem. Dostaje nospe, luteine i magnez. Jutro może dowiem się czegoś po obchodzi .
oo Surka pisz na bieżąco co tam u Ciebie
A jak klimat w szpitalu o ile to klimatem można nazwać...masz się do kogo odezwać?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 18:48   #4010
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Rany boskie moje gardło...nie mogę mówić,boli jak cholera Brałam już wapno, wit c, 2x Cholrchinaldin od rana i nic nie przechodzi Do dolegliwości ciążowych takich jak pobolewanie w pochwie, pocenie się, drętwienie rąk i nóg, puchnięcie stóp, doszedł mi dziś ból w prawej pięcie. Tak jakbym tam miała gwoździa wbitego, przy chodzeniu boli mocno, nie mogę na tej pięcie stawać. Dziwne.
Mi jeszcze pomaga syrop
prenalen, płukanie gardła wodą z wodą utlenioną, herbatka z miodem. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło

Cytat:
Ale mnie szlag trafil.

Wieszam sobie pranko na wspolnym strychu, obok na sznurkach wisi cudze pranko, a posrod cudzego pranka wisi bardzo charakterystyczna BLUZA MOJEJ ALI z krotkim rekawem i wielkim kapturem i haftowanym kwiatkiem, ktora zaginela nam czas jakis temu

Mysle sobie, niemozliwe.
Mysle sobie, pomyleczka.
No ale nie, bluza jak w pysk strzelil nasza, firmy Manuka, bardzo miekka bawelna, uszczerbiony przeze mnie osobiscie dzyndzolek od zameczka, i na dodatek rozmiar S, ale slowo skauta, ze Lala ja nosi na swoje 122/128 cm i dobra jest.

Normalnie sie zagotowalam, zabralam bluze, w miejscu gdzie wisiala przyczepilam kartke z informacja, ze ta bluza nalezy do mojej corki i mam szczera nadzieje, ze to przypadek, ze odnalazla sie w taki sposob plus podpis

Nosz krrrrrrrva jaka jestem zla, cholerne zlodzieje nawet we wlasnej klatce, gdzie bym w zyciu nie podejrzewala, bo nawet sezonowe buty trzymamy w komodzie na zewnatrz drzwi wejsciowych od lat.

No bo nie wierze, ze ktos sie tyle tygodni czy miesiecy nie polapal, a pozniej ubral w to swoje dziecko, upral po noszeniu i dalej sie nie polapal, no ludzieeee!!!!!!
Ale jaja bezczelni!

Cytat:
Od Rocky:
Dziekujemy za kciukasy czytam Was na biezaco Juz po obchodzie,wyniki mam dobre,nie ma stanu zapalnego.Ale mam goraczke i slabiutka leze.Pewnie te 3 dni na obserwacji poleze.

Wróciłam! Mój klusek waży 1700 g i wszystkie wymiary ma ok. 30 tc, tak jak jest naprawdę, a brzuszek 33 tc grubasek mały i przez to średni termin porodu wyszedł na 18 lipca... a docelowy mam 2 sierpnia

Super usg! super!!!
Gratuluję udanego usg!
Szkoda, że mi zdjęć nie pokazuje na apce, strasznie ciekawa ich jestem

Cytat:
bez komentarza

beda od czwartku 23

Super zdjęcia dzidzusiów

Zamówiłam dziś:
- pampersy 1 ,
za zakupy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:48   #4011
madi82
Zakorzenienie

Rocky zastanawiam się skąd tą GORĄCZKĘ masz...byłąś podziębiona czy co??hmmm
I to plamienie...hmmm

Może LAura już się szykuje..

Spokojnie maluszka nie spiesz się tak na światło dzienne

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:53   #4012
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ev od czwsrtku 23 maja byc w biedronce.

a ja sie zastanawiam duzo z Was kupilo 1ki?lub bedzie kupowac?ja pampersy kupilam 2ki...te dady tez zamierzam kupic 2ki bo jedt ich duzzzoo(1sie wsumie nie oplaca)i niewiem czy na pierwsze dni dokupic jedna paczke 1nek czy odrazu 2ki..niby 2ki od 3kg no alqe...

Zuza

Razem
Stary 2013-05-20, 18:53   #4013
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Dobra idę się pouczyć bo coś mi to nie idzie ostatnio
Dobrej nocki życzę i dzięki za odpowiedzi na moje głupie pytania
Stary 2013-05-20, 18:56   #4014
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

znow was nie nadrobie - nie ma rady

Z dobrych wiesci, Marysia osluchowo czysta, ale kaszel jest i inhalacje robic musimy.

Ponadto zrobilam dzis zakupy u polecanego r_p77 i 300 zl poszlo.... Zostala mi wizyta w Rossmanie i kosmetyki do kapieli i apteka po Tantum Rose i cos dla buzi mojego Aleksa. I bede mogla niedlugo pakowac torbe.

Kiedy maja byc te pieluszki w Biedrze, pakowane w paczki?
Super, że z Marysią już lepiej

Cytat:
Oj mam zaległości na wątku z całego weekendu i nie wiedziałam nawet, że w szpitalu leżysz w takim razie bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za was

Stary 2013-05-20, 18:57   #4015
fiazo
Zakorzenienie

wróciłam w końcu do domu, mimo wszystko jestem podłamana całą sytuacją z tą cukrzycą ciążową, moja mama jeszcze mnie dobiła (kobieta nie umie wspierać)
jeszcze wkurza jak ktoś z boku gada, że to przez słodkie

idę nadrabiać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:01   #4016
ita83
Wtajemniczenie

hej ja juz po wizycie - oczywiscie bez L4 za to z zalecenim brania paracetamolu 3 razy dziennie po 2 tabletki skoro mnie bolo kregoslup
kocham irl sluzbe zdrowia
Stary 2013-05-20, 19:03   #4017
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

My byliśmy załatwiać TŻowe sprawy, a potem wstąpiliśmy do nowo otwartego baru orientalnego, a tam kuchnia kambodżańska... TŻ właśnie pożarł 3 sajgonki, ja tylko skosztowałam, ale pycha......... I za 3 szt. 5 zł!!

Kejt gratki za USG! Zdjęć niestety nie widzę

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Perse ja mam podobne podejście co do obecności TŻta podczas porodu, ciągle tylko waham się i myślę, jak to będzie na partych - czy ja, czy on będziemy chcieli i będziemy w stanie przeżywać to razem, nie potrafię tego przewidzieć (TŻ strasznie przeżywa widok krwi, u nich to rodzinne zresztą ).

Mój Tż też nie jest brzydliwy, stwierdzam, że nawet chyba ja jestem bardziej tylko ta krew go tak osłabia

Mój TŻ wcale się nie boi krwi, on uwielbia filmy typu Piła, więc nie wiem, skąd u niego to wahanie, ale ja nie będę nalegać.

Cytat:
no wlasnie czytam wlasnie ze to dlatego moze bolec bo szyjka sie skraca i miesnie sie obkurczaja i glowka jest nisko..i moze sie rozwarcie robic eh..mam wizyte 30go niewiem czy czekac czy zadzwonic.ale poczekam pare dni jak cos to zadzwonie.

czy rozwarcie to znaczy ze kapa jest bardziej rozwalona czy cos:-P wiecie,dluzsza czy cos w tym stylu i widac to czy jak?

Nie, nie czuje się z reguły rozwarcia, chyba, że Cię boli brzuch (skurcze), kłuje szyjka, to może się rozwierać, ale z reguły sama tego nie wyczujesz.

Cytat:

Nie zazdroszczę szpitala, ale KTG i owszem... Trzymaj się!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wróciłam w końcu do domu, mimo wszystko jestem podłamana całą sytuacją z tą cukrzycą ciążową, moja mama jeszcze mnie dobiła (kobieta nie umie wspierać)
jeszcze wkurza jak ktoś z boku gada, że to przez słodkie

idę nadrabiać
Nie słuchaj :/ Dieta nie ma z tym nic wspólnego. Ja w poprzedniej ciąży pączki popijałam mlekiem w tubce i nie miałam żadnej cukrzycy, w tej odżywiałam się dość racjonalnie i du*a zbita.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:06   #4018
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej ja juz po wizycie - oczywiscie bez L4 za to z zalecenim brania paracetamolu 3 razy dziennie po 2 tabletki skoro mnie bolo kregoslup
paracetamol na bóle kregosłupa w ciąży?
pod względem opieki medycznej kobiet w ciąży, polska jest jednak krok do przodu
Stary 2013-05-20, 19:08   #4019
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie wyszło ze zwolnieniem

Stary 2013-05-20, 19:16   #4020
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
paracetamol na bóle kregosłupa w ciąży?
pod względem opieki medycznej kobiet w ciąży, polska jest jednak krok do przodu
Znaczy sie.... ze JEDEN krok do przodu?...
Co za buce niedouki popaprane
Ita, wspolczuje bardzo mocno, kochana. Niestety tego sie wlasnie po cichu spodziewalam...
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości