Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 20:08   #1381
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
a wiec jestem po wizycie... Jest ok. Skorcze nie pogorszyly sytuacji, szyjka sie nie zmienila od ostatniej wizyty. Jest dluga i zamknieta tyle tylko ze rozpulchniona...jak to powiedziala gin - nie taka jaka powinna byc u pierworodki. Najwazniejsze ze nie pogorszyo sie nic. Gin mowi, że przewaznie te twardnienia to pochodza od glowy, ze myslimy o tym a jak myslimy to one sie nakrecaja. Tylko wez tu wmow sobie zeby nie myslec
Poza tym posluchalysmy serduszka dzidziolka na nast wizyte mam zrobic mocz i morfologie i test glukozy 75.
Nuna poki co nadal biore magnez, no spe, luteine, żelazo i witaminki.
Izuniu no cos tam widac w brzusiu rosnie malensstwo z dnia na dzien
pozdrawiam Was kochane i dziekuje za kciuki
Ciesze się że wszystko ok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:15   #1382
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Izus - mi sie takie klucia do tej pory zdarzaja, to normalny objaw powiekszajacej sie macicy.

Magbes super ze wszystko ok Jak tam kompletowanie wyprawki idzie? Ja chce sie porzadnie za nia zabrac w lipcu-sierpniu. Poki co rodzina bardzo nam pomogla. Dostalismy mase ciuszkow, lezaczek, zabawki i dostaniemy lozeczko w ogole nie zniszczone - wyglada jak nowe
Stary 2013-05-20, 20:25   #1383
iza243
Zakorzenienie

Dzwoniła koleżanka i mówiła że ma dla mnie nową firanke do pokoju dziecięcego.Pytała też czy chciałabym nosidełko.Oni nie planują drugiego dziecka,powiedziała że skompletuje dla mnie rzeczy po córeczce.Mamy się spotkać za jakieś 2 tygodnie,pytała czy nie bede się bała jakby już mi przywiozła te rzeczy.Bo to podobno przynosi pecha.Pytałam tżta co myśli,powiedział że w tamtej ciąży tego przestrzegaliśmy nic nie kupiliśmy i nie przyniosło nam to szczęścia.On uważa że powinniśmy za 2 tygodnie przyjąć te rzeczy i nie wierzyć w zabobony.Co myślicie?Niby w to nie wierze,ale jednak strach jest.

Stary 2013-05-20, 20:26   #1384
...Skierka...
Zakorzenienie

wiitam
ostatnio za bardzo nie zaglądałam a teraz lece nadrabiać...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Skierka
jak zajrzysz mnie już nie będzie
no właśnie teoche czasu nie zaglądałam... ale już się poprawiam!
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość

cześć, wpadłam tylko na chwilę, nie zacytowało mi wszystkiego
u mnie dzisiaj 5 dc @ tak strasznie się rozkręciła, że ledwo nadążam zmieniać podpaski
w tym cyklu zaczynam działać z termometrem, zalogowałam się na SkarbachMamy... chcę zobaczyć jak nam pójdzie jeszcze przez 2 cykle, jak nic się nie uda, to pójdziemy do lekarza...
a ta po za tym, to dzisiaj wybrałam się z mamą na mały shopping, kupiłam sobie T-shirt :P i ozdoby do paznokci trochę mi to humor poprawiło, ale padam na twarz ze zmęczenia
dobranoc
i bardzo dobrze! nowy cykl, nowe szanse! powodzenia
Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki!!!!!!!!!!1
czytam was bardzo namietnie,od samego poczatku i też chce dołaczyc do starajacych sieMoze troszke o sobie
mam na imie Kinga mam prawie 27 lat,męża oraz 4 letniego synka.O drugą dzidzie staramy sie od 4 cykli i narazie nic.
Dziś mam 22 dzień cyklu i coś mnie brzuch pobolewa,moje cykle sa 27 a 37 dni wiec nie zabardzo regularne ,i coś czuje ze ten też pójdzie na zmarnowanie ehhh.Nie mierze temperatury,troszke sie zaczelam obserwowac i wiecie, co wydaje mi sie ze ja wogole nie mam dni plodnych,nie zauwazylam zebym miala śluz rozciagliwy(jak kurze bialko)czesem mam tylko majtki lekko mokr i to tyle zednego śluzu nie ma.
hej. czasem mimodni płodnych nie zawsze śluz jest taki oczywisty i widoczny,zależy chyba tak samo od osoby jak i od cyklu
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
W czerwcu nie chciałam zaciążyć, bo wtedy urodziłabym w marcu a jedno z marca już mam. I jak na złość właśnie wtedy się to stało, ale skąd mogłam wiedzieć, że owulkę mam tydzień po @??? Mam teraz dwie córki z marca, także nie znacie dnia ani godziny. I jak się nie chce to się ma.
tak tak to jest ja zawsze nie chciałam na koniec roku a na początek, wiosne właśnie, marzec/kwiecień, a wyszedł listopad ale po drodze też dostałam nauczkę, że nie mamy na wszystko wpływu i nie da sie tak wszystkiego zaplanować. i dlatego skupiłam sie teraz na samych plusach tego okresu i ciesze sie poprostu że jest ale faktycznie często jest tak... na przekór
Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Marzec fajny miesiąc, no co wy
No właśnie, ja nie chciałabym np. Rodzic późnym latem, bo takim brzucholem toż chyba ciężko bujac się w upale, przynajmniej póki co mi to nie grozi, bo lato się zaczęło a u mnie brzucha ni widu min slychu

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Melduję, że już po egzaminie... ufff. Ale mam dobre przeczucia co do niego. Później pojechałam do rodziców i jak zawsze zostałam wkręcona w robienie pizzy Dostałam właśnie wyniki z egzaminu z zeszłej środy i mam 5 Oby tak dalej.
Jutro mam na 10 do szkoły więc mykam spaciu! Dobrej nocki.
no i pięknie
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
dziś 14dc, śluz płodny już był, kłucie jajnika też (ok niedzieli - chyba ), potem kilka dni spokoju, śluz zmienił się na taki budyniowy a dzisiaj bardzo boli mnie jajnik i lekko ćmi w podbrzuszu. Do tego bolą mnie cyce
Jestem w ciąży - to oczywiste . Oczywiście zakładając, że bóle wszelakie nie wzięły się z ćwiczeń i najnormalniej w świecie nie mam zakwasów , @ powinna być pod koniec przyszłego tygodnia - dam znać.
no i
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Co to za staraczkowy wątek bez nakręcania i śluzu??
pewnie!
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Czuje się dobrze,od dwóch dni odpuściły mi bóle głowyGdyby nie piersi to nie czułabym że jestem w ciaży
a mnie juz 3 dzień głowa boli, bo do tej pory raczej było ok

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:30   #1385
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Monini, Elunka bardzo było by miło i ciekawie sny się podobno spełniają, no nie?
Oj, ile ja bym dała żeby mój dzisiejszy sie spełnił

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

No i witamy się z Marcelkiem w 8 miesiacu:pr osi:
Już???? o kurka! Ale szybko
Cytat:

Foto brzuszka:
Ja mam teraz taki sam

Cytat:
Napisane przez Czekollladowa Pokaż wiadomość
Dzisiaj po wielu miesiącach prób... zdałam prawo jazdy za 6 razem kurcze, ale się cieszę...
Gratki
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Pochwalę się: zamówiliśmy wózek Odbieramy w czwartek

baby active elipso

Poklaskałam więc się witam

Siedze wkurzona kolega dzwonił o 19.20 że do godziny przyjdzie po polisę, potem o 21:03 że już wyjeżdża prawie, a jeszcze go nie ma a ja musze do 22:15 być wykąpana, bo wróci mama i brat z pracy i się nie wepcham do łazienki do północy chyba

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-05-20 o 21:35
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:54   #1386
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
czesć i czołem

ja się nie udzielam , bo głupio przyznać ale wam zazdroszczę

i chwil z dzidziami i tym co się udało
co planuję zrobić test to @ przychodzi ciut wcześniej i już

choć sobie tłumaczmy że Bóg wie kiedy nam zesłać dzidzię to i tak jet mi jakoś smutno

choć podjedliśmy decyzję żeby się starać o kredyt hipoteczny, bardziej ja się napaliłam bo mój mąż nie wierzy że się uda, ale chce i to jest ważne
ja jestem motorem napędowym i wiem że robi to dla mnie i widzę że ma peło obaw
ostatnio powiedział że jest mu źle że nie może mi zapewnić tego co by chciał!więc go pocieszam i że kocham go najbardziej na świecie i za nic nie chciałabym innego
w każdym razie może gdyby się udało z tym kredytem to lepiej się ciut wstrzymać z dzidzą aż zapniemy sprawy na ostatni guzik bo wierzę że się uda
poza tym w pracy jakoś leci, dostałam niewielką podwyżkę, umowę na czas nieokreślony i zgarniam premię za sprzedaż

no to się trochę pochwaliłam
to normalne
ale ile tez pozytywnych wieści
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
co 4 tygodnie, ale na wizycie nie mam robionego usg, bo sprzęt jest w innym gabinecie i umawiam się na nie oddzielnie.
a chodzisz prywatnie czy panstwowo?

color wreszcie sie odezwałaś! dobrze ze wszystko ok a 38 tc to już finisz!

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
witam dziewczyny. U mnie 27 dc. Miałam dziś dostać @ (według poprzedniego cyklu) ale na razie ni ma... i brzuch nawet nie boli. Przytulaliśmy się z tej okazji z tżtem, bo już dawno nic nie było. Nie nastawiam się jednak, bo pewnie ta małpa próbuje mnie w ch. zrobić... Poza tym jestem od rana do du.py. Głowa mnie boli słabo mi i trochę się czuję jakbym miała być chora... to penie na @ no i mam już sińce pod oczami co nieuchronnie zapowiada @. Ide do ogródka rodziców się dotlenić.

SIJA

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
A ja dzisuaj bylam na tatoo to zdjecie robionevodrazu po... za 2 tygodnie bedzie jeszcze lepiej wygladac

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny ale jaja-wyskoczył mi brzuchTo dopiero 8t2 d.Brzuch jest twardy nie taki miękki jak szpyra i nie dam rady go wciągnać.Kurcze to chyba za wcześnie na brzuch ciążowy
u mnie chyba juz w 10tc zauwałałam różnice teraz w 16 tc jest spory, ale że narazie raczej nosze same luźne rzeczy to nie widać za bardzo. Nawet w pracy wie tylko kilka osób,inni nie mieli okazji jeszcze podpatrzeć i nie wiedzą jeszcze
Cytat:
a wiec jestem po wizycie... Jest ok. Skorcze nie pogorszyly sytuacji, szyjka sie nie zmienila od ostatniej wizyty. Jest dluga i zamknieta tyle tylko ze rozpulchniona...jak to powiedziala gin - nie taka jaka powinna byc u pierworodki. Najwazniejsze ze nie pogorszyo sie nic. Gin mowi, że przewaznie te twardnienia to pochodza od glowy, ze myslimy o tym a jak myslimy to one sie nakrecaja. Tylko wez tu wmow sobie zeby nie myslec
Poza tym posluchalysmy serduszka dzidziolka na nast wizyte mam zrobic mocz i morfologie i test glukozy 75.
dobrze że jest ok, a o pewnych rzeczach nie da się nie myśleć a im łatwo mówić

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

iza za tam też nie wierzę w te przesądy. Kilka sukieneczek nawet kupiłam zamin w ciąże zaszłam.... al Synuś chyba nie czułby się za dobrze w różowych ciuszkach z falbankami

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-05-20 o 20:39
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:55   #1387
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
czyli zestaw jak ja brałam Teraz odpadła luteina Kochana pozytywne myślenie, odpoczywaj kiedy tylko możesz i będzie ok!!
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Izus - mi sie takie klucia do tej pory zdarzaja, to normalny objaw powiekszajacej sie macicy.

Magbes super ze wszystko ok Jak tam kompletowanie wyprawki idzie? Ja chce sie porzadnie za nia zabrac w lipcu-sierpniu. Poki co rodzina bardzo nam pomogla. Dostalismy mase ciuszkow, lezaczek, zabawki i dostaniemy lozeczko w ogole nie zniszczone - wyglada jak nowe
kochana, bierz co dają, bo taka wyprawka naprawdę sporo kosztuje... Nam bez ciuszków wyszło praktycznie 3 tysiące, a bierzemy wcale nie drogie rzeczy
Cytat:
Dzwoniła koleżanka i mówiła że ma dla mnie nową firanke do pokoju dziecięcego.Pytała też czy chciałabym nosidełko.Oni nie planują drugiego dziecka,powiedziała że skompletuje dla mnie rzeczy po córeczce.Mamy się spotkać za jakieś 2 tygodnie,pytała czy nie bede się bała jakby już mi przywiozła te rzeczy.Bo to podobno przynosi pecha.Pytałam tżta co myśli,powiedział że w tamtej ciąży tego przestrzegaliśmy nic nie kupiliśmy i nie przyniosło nam to szczęścia.On uważa że powinniśmy za 2 tygodnie przyjąć te rzeczy i nie wierzyć w zabobony.Co myślicie?Niby w to nie wierze,ale jednak strach jest.
Izuś, rozumiem, że strach jest, bo ja się za to wzięłam w 32 tyg... A teraz gonimy i wydajemy kasę. Powiem Ci tak: to, czy kupisz coś wcześniej, czy nie nie ma żadnego wpływu

POpatrz: Nie kupicie łóżeczka, wózeczka, aż dziecko nie będzie na świecie całe i zdrowe?? W każdej chwili może się coś stać... Nic tego nie uchroni... Ale trzeba myśleć pozytywnie.

Jak to kocurek mówi: dajmy szanse i uwierzmy w swoje dzieci
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Oj, ile ja bym dała żeby mu dzisiejszy sie spełnił

Już???? o kurka! Ale szybko
Ja mam teraz taki sam

Gratki

Poklaskałam więc się witam

Siedze wkurzona kolega dzwonił o 19.20 że do godziny przyjdzie po polisę, potem o 21:03 że już wyjeżdża prawie, a jeszcze go nie ma a ja musze do 22:15 być wykąpana, bo wróci mama i brat z pracy i się nie wepcham do łazienki do północy chyba
POwiedz koledze, że dżentelmeni się nie spóźniają...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 21:07   #1388
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

z wyprawka to my jeszcze daleko w tyle... poki co mam 3 body na krotki i 3 body na dlugi rekaw na 56cm i pajacyka, dwie czapeczki, skarpetki, 5 pieluch flanelowych smoczek ktory dosatalalismy na bezpiecznym maluchu i butelke ze szkoly rodzenia no i jakies tam kosmetyki,, prbki kosmetykow itp. Teraz planuje kupic w selgrosie rozek i kocyk bo beda niedrogie. Tak porzadniej mysle wlasnie sie wziac lipiec sierpien. mniej wiecej mamy lozeczko wybrane,,, wozka wcale nie mamy wybranego i fotelika tez nie :P przyjdzie czas to bedziemy kupowac... poki co podchodzimy do tego spokojnie

Cytat:
ja bym przyjela dary. zabobony byly i beda... one nie maja wplywu na nic. ja sobie tlumacze to tym, ze nie moge no NIE MOGE myslec przeciez, ze cos stanie sie co nie powinno. MUSI byc dobrze i bedzie.

Skierko, dokladnie tak jak mowisz,,, latwo mowic nie mysl o czyms... a glowa czasem i tak swoje robi... bede sie starac ze wszystkich sil nie myslec o skorczach chyba naucze sie szydelkowac zeby glowe zajac
Nuna, pocieszasz mnie ciesze sie, potrzebuje takich pozytywnych pogadanek
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:30   #1389
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Myślę, że to nie jest kwestia zabobonów. Ja wzbraniałam się przed kupowaniem, ale nie ze względu na zabobony, ale dlatego, że jakby się coś stało, to chyba bym siedziała i beczała nad tymi rzeczami dzień i noc. Bardziej chodziło o uchronienie siebie, niż "ściągnięcie" złych mocy. Jeśli chodzi jednak o podarunki, to na pewno bym przyjęła. Nie zastanawiaj się.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:36   #1390
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja bym brała. Po 1 nie jestem przesądna, po 2 jestem oszczędna (), po 3 nigdy nie wiadomo, kiedy jest ten moment, że możemy spokojnie kupować bo już będzie dobrze

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-05-20, 22:30   #1391
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Magbes, nospe bierzesz codziennie? A w czym ma to pomóc? Pytam, bo mam bóle brzucha- tzn wczesniej stale bolało podbrzusze, i to mocno, teraz trochę przestało ale za to brzuch w sensie układ pokarmowy boli i skurcze mam. Nospe wzielm 2 razy bo slyszalam, ze nie szkodzi- ale jesli Ty bierzesz codzienniego i jamogłabym częściej bez szkody dla ciąży

Izunia, a może przechowaj podarki u rodziców/w piwnicy/na strychu/u znajomych co mają duży dom i nie będzie im przeszkadzało pare kartonów?
Gdzieś, żeby nie były w domu, żebyście na nie stale nie patrzyli. A z miejsca przechowania wyciągniecie w 36tc wilk syty i owca cała?

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 22:45   #1392
magbes
Zadomowienie

Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Magbes, nospe bierzesz codziennie? A w czym ma to pomóc? Pytam, bo mam bóle brzucha- tzn wczesniej stale bolało podbrzusze, i to mocno, teraz trochę przestało ale za to brzuch w sensie układ pokarmowy boli i skurcze mam. Nospe wzielm 2 razy bo slyszalam, ze nie szkodzi- ale jesli Ty bierzesz codzienniego i jamogłabym częściej bez szkody dla ciąży

I
tak, codziennie w dawkach 3x1 lub w razie potrzeby 3x2. biore ze wzgledu na pojawiajace sie twardnienia macicy, skorcze. Najlepiej porozmawiaj ze swoim ginem o tym. Ja zaczelam brac dopiero jak dostalam zalecenie od lekarza,,sama nie bralam. Choc wiem, że dziewczyny braly przy roznych bolach. na pewno nie zaszkodzi, jednak ja wbilam sobie w głowe ze bez konsultacji nic nie biore .
uciekam pod kołdraka kolorowych snow
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 06:36   #1393
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry! Dziecko mi usnelo na brzuchu, nie wierze normalnie!!

Isia i nie mial jak ruszac glowa na wszystkie strony gdy zasypial na brzuchu, jak to smiesznie wygladalo
A butle daje tylko raz dziennie i dzieki temu mam pokarm w piersiach na wieczor. Wczoraj butli nie dalam i sie nie najadl na wieczor bo wstal o 1:30 zamiast o 5

Dziewczyny gratuluje miesiecy

Pszczoua a moze jakas fotka co??

Czekoladowa wiem jakie to szczescie bo sama zdawalam 5 razy, straszny stres... gratuluje

Magbes ciesze sie ze wszystko jest pozamykane

Nuna super ze wozek juz zamowiony

U mnie cos pogoda sie psuje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 06:55   #1394
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Miłego dnia życzę ja z kawą bez grama cukru

Szejda mi znowu uciekła

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-05-21, 08:02   #1395
Kejthx
Zadomowienie

Hello
Ja kawy nie pije od jakiegoś czasu, mogę jedynie potowarzyszyć ze szklanką wody z cytryną - potowarzyszyć to dużo powiedziane, zaraz mam spotkanie z nadętym facetem, więc powinnam raczej wypić szklankę wódki

Iza nie wierzę w żadne zabobony więc ja bym przyjęła, nic nie poradzimy na to, co nam zgotuje los, ale wierzyć trzeba. Ja radzę przyjąć rzeczy, schować w szafie i niech czekają na dziedzica lub dziedziczkę

Miłego dnia!
Stary 2013-05-21, 08:09   #1396
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Pszczoua a moze jakas fotka
Wyprawki? Mam wszystko wpakowane do komody. Jak bede prala i prasowala to wrzuce Ciuszkow mam najwiecej w rozm 56-62 takze tych wiekszyh trzeba bedzie dokupic ale musze zrobic.przeglad co potrzebuje
Stary 2013-05-21, 08:10   #1397
kwitka13
Zadomowienie

Hejka babki,
Iza w zabobony też nie wierzę, więc ja bym brała

Kejt przy nadętych bufonach trzeba być jeszcze bardziej nadętym od nich - sprawdzone!

No i po mojej "oczywistej ciąży" brzuch boli małpowo a po qupie zauważyłam krwistego śluza. Faken dupen dziś 18dc i mogła by się @ jedna wstrzymać jeszcze żeby cykl miał chociaż z 21 dni...
się zobaczy...

sija
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:26   #1398
francesca22
Zadomowienie

Witam mam pytanie
zaczełam mierzyc temp. i powiedzcie mi kiedy była u mnie prawdopodobnie owulacja
8dc miałam 36,3, 9dc 36,4 , 10dc 36,3, 11dc 36,2, 12i 13 dc 36,5, 14dc 36,3, 15dc 36,2, 16dc - 36,6 , 17 i 18dc- 36,8 , 19dc - 36,6, 20i 21dc- 36,8.
Mozecie mi napisac kiedy była owulacja ?
Dodam ze od 15dc biore Duphaston i do ktorego dnia powinnam go brac, do miesiaczki?

Edytowane przez francesca22
Czas edycji: 2013-05-21 o 08:36
francesca22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:44   #1399
misia332
Zakorzenienie

Hej.

Izuś ja Ci powiem tak, ja nie wierzę w zadne zabaobony, mam większość ubranek już, leżaczek i wózek, co ma się stać to i tak sie stanie.
Wszyscy nas przestrzegali, że to i tamto, ale nikt nie brał pod uwagę, że u nas drogo, po drugie mamy wesele jeszcze w międzyczasie, a nikt nam nie pomaga poza moja mama.

także tego.. fajnie, że ktoś Wam chce coś dac.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-21, 08:47   #1400
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Izunia, a może przechowaj podarki u rodziców/w piwnicy/na strychu/u znajomych co mają duży dom i nie będzie im przeszkadzało pare kartonów?
Gdzieś, żeby nie były w domu, żebyście na nie stale nie patrzyli. A z miejsca przechowania wyciągniecie w 36tc wilk syty i owca cała?
U mamy niestety nie przechowam bo mama wierzy w zabobony ostatnio była zła że kupiliśmy ten kocyk w biedronce

Dziękuje wam za porade,w takim razie rzeczy przyjmiemy
Cytat:
No i po mojej "oczywistej ciąży" brzuch boli małpowo a po qupie zauważyłam krwistego śluza. Faken dupen dziś 18dc i mogła by się @ jedna wstrzymać jeszcze żeby cykl miał chociaż z 21 dni...
się zobaczy...

sija
Cholera że też ta @ musiała przyjść

Stary 2013-05-21, 09:05   #1401
nuna2
Zakorzenienie

Izuś ja Ci powiem na przykładzie mojego taty

Chcieliśmy kupić 3 msc temu wózek:
tata,,Gdzie już wózek, poszaleliście?? Macie jeszcze kupę czasu"
w tamtym tygodniu: ,, Macie już wózek?? A fotelik?? A wanienki?? Jeszcze nie macie!!"
Dziś rano: Ugadałaś się już z tą położną??

Może powiedz mamie, że już i tak wystarczająco Ty się stresujesz i że jej ,,zabobony" cię dobijają
Stary 2013-05-21, 09:12   #1402
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Witam

U mamy niestety nie przechowam bo mama wierzy w zabobony ostatnio była zła że kupiliśmy ten kocyk w biedronce

Dziękuje wam za porade,w takim razie rzeczy przyjmiemy

Cholera że też ta @ musiała przyjść
Iza mamą się nie przejmuj, powiedz jej, że ma cię zabobonami nie stresować!
a co do mojej @ to ja i tak byłam pewna, że przyjdzie i będzie przychodzić... takie życie. Piszę wam o tym wszystkim, bo ponoć wam tego brakuje

nuna tata bezbłędny
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:45   #1403
Kejthx
Zadomowienie

Poszedł sobie... szef go pogonił a raczej zbył, bo widział, że jakiś bufon, czasami mój szef okazuje się litościwy
Przypomniało mi się....
Kwitka wczoraj byłam z mężem w sklepie rowerowym, szukamy rowerów dla nas. Mąż uparł się na droższe, bo solidniejsze, lepsze itp. mi zaś szkoda wywalić 4 -tysie na rowery toż ludzie samochody kupują za taką kasę (!) poza tym stoję, oglądam, oglądam i myślę, a jak zajdę w ciążę, a jak zajdę w ciąże, to pieniądze w błoto wyrzucone po chwili mąż już wybrał jakie ewentualnie można kupić, pyta się co ja na to... a mi w tym momencie TY do głowy przyszłaś, to co napisałaś a propos samochodu (że też odkładałaś decyzję), i mówię do męża "zrobię jak Kwitka, kupujemy! " Mąż zrobił oczy jak 5 złotych, jaka Kwitka??? Ale zadowolony bo decyzję podjęłam po jego myśli... Siedzimy wieczorem, a mąż na to - nie wiem kim lub czym (sorry ) jest ta Kwitka, ale podziękuj jej ode mnie Także ten teges - kwiatek dla Ciebie od męża
Stary 2013-05-21, 10:02   #1404
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Piszę wam o tym wszystkim, bo ponoć wam tego brakuje
Jasne pisz,pisz
Cytat:
a mi w tym momencie TY do głowy przyszłaś, to co napisałaś a propos samochodu (że też odkładałaś decyzję), i mówię do męża "zrobię jak Kwitka, kupujemy! " Mąż zrobił oczy jak 5 złotych, jaka Kwitka??? Ale zadowolony bo decyzję podjęłam po jego myśli... Siedzimy wieczorem, a mąż na to - nie wiem kim lub czym (sorry ) jest ta Kwitka, ale podziękuj jej ode mnie Także ten teges - kwiatek dla Ciebie od męża
Przepraszam ale rozbawilo mnie to

Z mama nie bede na ten temat rozmawiac bo mama swoje wie.Jak dostane rzeczy od kolezanki to po prostu schowam i jej nie powiem

Stary 2013-05-21, 10:18   #1405
bazile
Zadomowienie

Cytat:
.On uważa że powinniśmy za 2 tygodnie przyjąć te rzeczy i nie wierzyć w zabobony.Co myślicie?Niby w to nie wierze,ale jednak strach jest.
Tak jak i Twoj TZ i tak jak wiekszosc z nas,uwazam,ze powinniscie otworzyc rece i brac to co inni daja.Mozesz przegladanac badz nie i schowac,niech poczeka na odpowiedni czas,a jak poczujesz ze juz nadszedl to poprostu tym sie zajac.Ja tez uwazam,ze co ma sie nam przytrafic to i tak nas nie ominie,a zawsze trzeba wierzyc ze jest i bedzie dobrze i odganiac od siebie zle mysli.
Ja wierze i nie wierze,w niektore...ale obawiam sie np zauroczenia dziecka przez kogos.
A najbardziej smiac mi sie chce jak ktos mowi,zeby w ciazy nie chodzic pod sznurkami,albo nie nosic zadnych lancuszkow bo dziecko owinie sie pepowina.To co,przez cale 9 miesiecy mialam nierobic prania? Bo mamy takie pomieszczenie,w ktorym wieszamy pranie i wisza tam sznurki i zeby dojsc do ostatniego trzeba przejsc przynajmniej pod 9

Ja w ciazy wogole takimi rzeczami sie nie przejmowalam i dzis mam zdrowego synka

Luna slyszalam,ze miedzy 2 a 3 miesiacem zdarza sie kryzys na mleko.A Ty masz tak malo od poczatku czy od jakiegos czasu? Fajnie,ze Malego tylko dokarmiasz,a na noc piers.Wiesz nam minelo w niedziele 5 miesiecy a ja nadal mam pokarmu spokojnie na dwojke dzieci.takze z checia sie podziele

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-05-21 o 10:19
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 10:44   #1406
lady_malgo
Rozeznanie

Możecie przestać trzymać kciuki bo @ się rozkręciłą. Dziś o 4 30 ból zrobił mi milusi pobudkę... Ale teraz odpukać jest dobrze. Tak więc spadam do nauki bo jak znów mnie zmuli to w końcu nic się nie nauczę a jutro mam egzamin ustny z terapii pedagogicznej
BUZIAKI

PS. IZUŚ- zmień mi proszę na 1 stronie numer cyklu

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:17   #1407
Kejthx
Zadomowienie

Iza nie przepraszaj, mnie już po czasie rozbawiło, nie zdawałam sobie sprawy co mówię, często gadam nie od rzeczy , choć podobno z głową u mnie ok jeszcze ok , tzn. często mówię to o czym akurat myślę, nie zwracając uwagi czy to nawet w ogóle ma sens i czy osoba z którą rozmawiam, z którą akurat jestem - w ogóle jest w temacie, opowiadając coś zazwyczaj zaczynam kilka wątków, aż w końcu sama się gubię co chciałam powiedzieć - może po prostu za dużo mam myśli na raz... tyle tylko że przy mężu zdarza mi się to często i mąż chyba myśli, że mam wyimaginowaną przyjaciółkę po raz kolejny

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Możecie przestać trzymać kciuki bo @ się rozkręciłą. Dziś o 4 30 ból zrobił mi milusi pobudkę... Ale teraz odpukać jest dobrze. Tak więc spadam do nauki bo jak znów mnie zmuli to w końcu nic się nie nauczę a jutro mam egzamin ustny z terapii pedagogicznej
BUZIAKI

PS. IZUŚ- zmień mi proszę na 1 stronie numer cyklu

Trzymaj się, dasz radę, kto da rade - jak nie TY!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-21, 11:37   #1408
misia332
Zakorzenienie

A ja mam rokminę Jaś czy Kornel ...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:40   #1409
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Misia Kornel ja sama bede nad nim sie zastanawiac

hej laseczki zaburaczona nie odnosze sie
a taka ze mnie egoistka, ze napisze tylko o sobie

za 40min mam wizyte u lekarza, bo znow mnie zlapal pecherz a jak juz tam bede to od razu zrobie wymaz bede miala z glowy. a przy okazji najade na nich, ze nie przyszlo im do glowy zrobic tego wczesniej ciekawe tylko jaki lekarz mi przypadnie, bo za kazdym razem widuje kogos innego

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:45   #1410
Kejthx
Zadomowienie

Misia, Kornel, Jaś też fajnie, ale za dużo Jasiów już! Kornel, bardzo fajnie i oryginalnie

Santom oj jak Ty się z tym wszystkim wymęczysz
Mam nadzieję, że trafisz na jakiegoś ogarniętego lekarza, weź ich tam trochę opiernicz, niech pomyślą troszkę i biorą się za porządne leczenie ludzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości