Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 22:52   #4501
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
silver
moj juz chyba wyrosl z oballa i chyba nie bede mu drugiej kupowac...
one wszystkie jednokolorowe sa?

poka poka
Jak tylko "upoluje"...

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
haha az jestem ciekawa coście nawymyslały

cieszę się ! teraz tylko efekty pokazuj

Ej nooo co z tym spokaniem
Ma sie rozumiec. Tylko najpierw musze zrzucic na kompa, ktory ma dostep do internetu, czyli nie wczesniej niz w czerwcu, a najprawdopodobniej dopiero w lipcu... OMG
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 23:04   #4502
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Ale mi dzisiaj szczęka opadla Poszłam do przedszkola po Grześka. Czekając aż się skończy bawić patrzyłam sobie jak dziewczynki rysują przy stoliku. No i siedziała najbliżej mnie taka blondyneczka, jedna z najładniejszych w grupie, taki aniołeczek z loczkami i rumianymi policzkami. Kojarzę dziewczynkę, grzeczna spokojna mała, bardzo fajni rodzice. Coś tam sobie pisała na kartce więc się zaczęłam przyglądać a tam napis - pisownia oryginalna - DUPA ŚURAK i imię i nazwisko kolegi z grupy. Po czym mała narysowała męskie przyrodzenie, nawet jej to dość dobrze wyszło No i teraz się zastanawiam czy moja Ania za te 5 lat też mi będzie wywijać takie numery...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 23:07   #4503
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o rety!!

no w wawie to mega drogo.... u mnie w rdm to tez mozna fajne mieszkanie znalezc za 600zl. Gorzej z job

(
no ja znam parę osób, które dzień w dzień do wwa do work przyjeżdżają z rdm.
Btw. Deli, na jakiej uczelni studiujesz?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pamietacie o promocji w Rossie -40%?
Ma dotyczyc kolorowki i calej "pielęgnacji twarzy" czyli kremy, peelingi, maseczki, żele, toniki itp, itd, etc tez sie lapia
Bedzie od 23 do 26 maja.
pamiętamy, ja już szczam po majtkach na samą myśl
Cytat:
Nie, ale mozesz isc do lumpa i tam zbankrutowac - przynajmniej na kosmetyki juz nic nie zostanie
w lumpie nie da sie zbankrutować
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 23:08   #4504
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrobiłam 10 stron, ale cytować nie będę, wybaczcie
spadam zaraz spać, tylko tak na szybko:

* tż kupił dzisiaj obala dwupak i byłam pewna, że za te dwa 17 zł, bo takie małe, a teraz już nie wiem ile zapłącił za to, muszę zapytać jak zadzwoni; kurde, on nigdy uwagi na ceny nie zwraca tylko do wózka pakuje, więc pewnie nawet nie będzie wiedział, jak mnie to wkurza

*młody dzisiaj szpinak z ziemniakami próbował i takie to ohydne jest, że sam zapach odrzuca, a ten skubaniec jadł jak szalony byłam pewna, że będzie cyrk, bo marchewką z ziemniakami pluł, a tu łyżką machać nie nadążałam

*pisałam niedawno, że tabsy które biorę źle na mnie nie wpływają, ale chyba muszę zmienić zdanie: zrobiłam się taka wredna małpa, że już sama ze sobą nie mogę wytrzymać, a co dopiero tż; no szaleństwo normalnie, w weekend byłam na niego cały czas obrażona i tylko ciągle warczałam, a chłopina nic nie zrobił chyba wrócę do krążka, bo dalej tak nie pociągnę

no to do jutra, dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 23:19   #4505
meneq
Zakorzenienie

czarna u nas nie ma za duzego pola manewru: oczy po tz, ale wloski troche po mnie - Yae ma nawet blond pasemka.
wisienko super taka kapiel na cala wanne, prawda?
illusion z kapiela robimy tak, ze najpierw tz bawi sie z Yae w wannie, potem ja przychodze i ja myje poza wanna, i jeszcze na koniec z powrotem do wanny, ale ja zostaje poza.

Zazdroszcze Wam mozliwosci urzadzania mieszkan. Dopoki mieszkamy w wynajmowanych, to nic nie mozna zmieniac. Do tego wszystkie urzadzone sa na jedno kopyto...
Stary 2013-05-20, 23:21   #4506
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrobiłam 10 stron, ale cytować nie będę, wybaczcie
spadam zaraz spać, tylko tak na szybko:

* tż kupił dzisiaj obala dwupak i byłam pewna, że za te dwa 17 zł, bo takie małe, a teraz już nie wiem ile zapłącił za to, muszę zapytać jak zadzwoni; kurde, on nigdy uwagi na ceny nie zwraca tylko do wózka pakuje, więc pewnie nawet nie będzie wiedział, jak mnie to wkurza

*młody dzisiaj szpinak z ziemniakami próbował i takie to ohydne jest, że sam zapach odrzuca, a ten skubaniec jadł jak szalony byłam pewna, że będzie cyrk, bo marchewką z ziemniakami pluł, a tu łyżką machać nie nadążałam

*pisałam niedawno, że tabsy które biorę źle na mnie nie wpływają, ale chyba muszę zmienić zdanie: zrobiłam się taka wredna małpa, że już sama ze sobą nie mogę wytrzymać, a co dopiero tż; no szaleństwo normalnie, w weekend byłam na niego cały czas obrażona i tylko ciągle warczałam, a chłopina nic nie zrobił chyba wrócę do krążka, bo dalej tak nie pociągnę

no to do jutra, dobranocki
my też dziś próbowałyśmy szpinaczku, smakowało
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 02:11   #4507
YellowSheep
Rozeznanie

Hej dziewczynki

Silver dziękujemy Bijkora gratulacje skończonych także 4 miesięcy i gratki za matury bo jeszcze nie miałam okazji

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
też zastanawiałam się nad organizerem ale nie bardzo mam gdzie powiesić w tej klicie w ogóle jeżeli w tym miesiącu G dostanie podwyżkę to musimy mieszkania poszukać większego...
My też musimy szukać, a jeszcze nie wiemy czy tżtowi przedłużą umowę (ma do końca czerwca, na okres próbny) bo się teściom odwidziało... I zamiast w dużym mieszkaniu będziemy się cisnąć w kawalerce u obcych bez sensu płacąc kupę kasy. No ale tżta rodzice to tylko kasa kasa kasa sprzedadzą mieszkanie w którym teraz jesteśmy, może sobie trzecią łazienkę zrobią, bo czemu nie. A pff! Mam gdzieś ich łaskę.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Słuchajcie... Ostatnio kupowałam słoiczki dla małego. Matko jaka ja jestem zakręcona taka dumna byłam z siebie a wczoraj patrzę a tam-marchewka,marchewka z ziemniakiem razy dwa,dynia z ziemniakami razy dwa no to urozmaiciłam mu jak nic dobrze że owoce się nie powtarzają

No i zauważyłam że gerber ma tańsze słoiczki od hippa i to spora różnica. U mnie w sklepach za dużo wyboru nie było niestety a w rossmanie widziałam że weszły na rynek nowe słoiczki-groszek i kalafior'ale nie brałam bo nie przemówiło to do mnie.
W biedrze bobovita zdaje się poniżej 3 zł była za słoiczek

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
hehe, to jednak głupi ma szczęście Ja zapłaciłam za dwie 17,99zł! Babka tylko jeden kod zeskanowała I mamy dwupak
Fewcia, Ty to masz szczęście! Najpierw fotoksiążka za friko, teraz drugi oball gratis

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O widzisz, to dziękuję za odpowiedź, tak zrobię

Dziewczyny, ale macie fajne pomysły z urządzaniem mieszkania, zazdroszczę zmysłu

Aha i co do piłeczek Oball... Przed chwilą dzwonił mój mąż, że kupił piłeczki i były w dwupaku, zapytał przy kasie i pani potwierdziła, że sprzedają w zestawach po dwie. To kupił. Odłożyłam telefon i dzwoni moja Mama, że dostałą w Biedronce te piłeczki, które chciałam i wzięła, w zestawie pakowane po dwie i w ten prosty sposób moje dziecko nabyło 4 piłeczki

Bijkora, Yellow za skończone miesiące

Lubcia się coś nie odzywa A miała trochę kłopotów ze zdrowiem, ktoś coś wie jak się czuje?
Dziękujemy a co do piłeczek to

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
podejście nr 2
Mnie się podoba

Cytat:
wieeem aktualnie za ta klite 500 + 200 czynsz + 25/msc prąd + ok 50 gaz/2msc.
Faajnie.. U nas w tym roku przyszła dopłata do prądu 1600 zł i 3 stówy co dwa miesiace :/
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ooo A u nas grzmi

Silver miałam pisać ale mi umknęło Daria słodziak z tym obalem

ja byłam w pracy na chwile bo kierownik mnie wezwał i wyobraźcie sobie przedłużyli mi umowę na czas nieokreślony

kupiłam sobie tez spodnie w mango

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

a ja nie mam pewnie jutro juz nie będzie
Gratulacje przedłużenia umowy

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Na pewno są, będziemy Cię wspierać. "Cześć, jestem Anna i jestem lumpexoholiczką. Nie chodzę od 2 dni (bo pada)"

Niezły avatar
Hahaha

Wczoraj nas nie było bo wybyliśmy nad wodę. Trochę się z małym wylegiwaliśmy na kocyku, potem długaśny spacer. Oli w końcu przełknął do picia coś innego niż mleczko w sobotę dostał jabłuszko, ale się krzywił, masakra dzisiaj dojadał słoiczek, jeszcze trochę nim pluł ale na koniec już lepiej było.

Mam pytanko, Oli zjada 5 x 210 mleczka, jak teraz będzie zjadał cały słoiczek to mam odjąć jedno karmienie? Jak to jest? Czy zamiast jednego karmienia jest obiadek+deserek? Dzisiaj zjadł ok. 3/4 słoiczka to w sumie sam sobie odjął od jednego karmienia 70 ml mleka bo zostawił, czego nigdy nie robi. Nie chce go utuczyć zbytnio

I pytanie do dziewczyn które karmią kaszką Holle: Jak przygotowujecie? Tak jak na opakowaniu pisze czyli 100ml mleczka + 100 ml wody i do tego 5 łyżek, czy stopniowo po prostu do mleczka dajecie jedną, dwie łyżki kaszki? Tyle razy to już było wałkowane a dalej tysiąc pytań do wybaczcie

Dobranoc

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-05-21 o 02:15
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 03:02   #4508
meneq
Zakorzenienie

Wlasnie sie zorientowalam. Dzis mamy z tz piata rocznice bycia razem.

Yae zaczela pelzac!! Zostawilam ja na brzuszku na jej materacu i zajelam sie sprzataniem. Po ok. 5 minutach przychodze a ona w polowie naszego materaca. Do tego jakims cudem przesunela grzechotke. Zadziwiajace sa te umiejetnosci nabywane z dnia na dzien...
Stary 2013-05-21, 06:41   #4509
ILLUSION
Wtajemniczenie

Pierwsza jestem Dziś pobudka o 5 Igi właśnie pełza po kocu za oballem i pluje. Podpełza, odpycha oballa, robi pfffffffffff i znowu pełznie do oballa

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ale mi dzisiaj szczęka opadla Poszłam do przedszkola po Grześka. Czekając aż się skończy bawić patrzyłam sobie jak dziewczynki rysują przy stoliku. No i siedziała najbliżej mnie taka blondyneczka, jedna z najładniejszych w grupie, taki aniołeczek z loczkami i rumianymi policzkami. Kojarzę dziewczynkę, grzeczna spokojna mała, bardzo fajni rodzice. Coś tam sobie pisała na kartce więc się zaczęłam przyglądać a tam napis - pisownia oryginalna - DUPA ŚURAK i imię i nazwisko kolegi z grupy. Po czym mała narysowała męskie przyrodzenie, nawet jej to dość dobrze wyszło No i teraz się zastanawiam czy moja Ania za te 5 lat też mi będzie wywijać takie numery...
Stary 2013-05-21, 06:46   #4510
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
A mi zdradzcie to i to, o!!
Mi też! Nawijko nasze dzieci chyba nie zamierzają być grzeczne i spać. Dzisiaj znowu miała pobudki co godzinę,dwie. Ale widzę że mojej ten aparat przeszkadza. Bo chce się Przekrecic w nocy albo przeciągnąć i nie może bo unieruchomiona.
Już mam dosyć tego cholerstwa!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Yae zaczela pelzac!! Zostawilam ja na brzuszku na jej materacu i zajelam sie sprzataniem. Po ok. 5 minutach przychodze a ona w polowie naszego materaca. Do tego jakims cudem przesunela grzechotke. Zadziwiajace sa te umiejetnosci nabywane z dnia na dzien...
Gratulacje rocznicy!
I dla Yae również

Yellow mogłabym mieć jeszcze szczęście w totka,no i szczęście do ładnie śpiącego dziecka

Szaja jak impreza się udała? Jak prezent no i tort ?

Insolito dzisiaj postaram się zrobić zdjęcia

Dziewczyny moja Blanka ma jakiś fetysz Jak jej pupcię smarujemy to jest niepohamowana radość!

Dziewczyny ze skazą czym smarujecie/leczycie Wasze dzieci?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 06:54   #4511
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

proszę pomóżcie! co to jest? Nic nowego nie jadłam a nabiału już dawno nie jem. Kurcze wygląda mi to na skazę

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1369112036462.jpg (49,4 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-05-21, 06:55   #4512
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Moja dziś nie spała od 2 do 4 :banghead: tyle dobrego że nie płakała tylko czasem sobie stekala. No i oczywiście już się obudziła, dobrze że poszłam wczoraj szybciej spać

Buziaki dla Was

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 07:23   #4513
bijkora
Rozeznanie

Fewcia moja Nada miała coś podobnego jak zasnęła wieczoorem na pieluszce tetrowej i jak przekręcała głowę to jej to podrażniło, ale było mniejsze.. Ale to pewnie nie to. Patrzyłam przed chwilą zdjęcia skazowców w internecie i całkiem podobne

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-21, 07:29   #4514
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny ze skazą czym smarujecie/leczycie Wasze dzieci?
Emolium - krem specjalny.
Co do zdjęcia - wygląda na alergię pokarmową. A jajka jesz? Białko jajka potrafi uczulić tak samo jak białko mleka krowiego. Tak nam lekarz powiedział na wizycie i kazał odstawić też jajka jak Igi miał takie zmiany na buzi, tylko że u nas o wiele wiele gorzej to wyglądało

Iguś wyglądał jak ten chłopczyk tutaj:
http://kocia_stronka.republika.pl/dzieci2/choroba3.jpg

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-21 o 07:33
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 07:39   #4515
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
proszę pomóżcie! co to jest? Nic nowego nie jadłam a nabiału już dawno nie jem. Kurcze wygląda mi to na skazę

Młody u mnie tak miał przy skazie Pimafucortem smarowaliśmy

Szaja jakie leki Dorka dostała?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 07:45   #4516
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko że Pimafucort to steryd
Stary 2013-05-21, 07:47   #4517
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wstydzę się trochę, ale co tam :P
pokój ściągnęłam z google potrzebowałam jakiegoś przykładowego po prostu żeby jako tako sobie to wyobrazić.
Dzisiaj poproszę męża, żeby zrobił zdjęcia tamtego mieszkania i spróbuję na prawdziwych pokojach

1) pokój Pietraszka
2) przedpokój
3) salon
4) sypialnia

pokoju Piotrusia i przedpokoju jestem właściwie pewna, natomiast salon (boję się, że będzie za ciemny, ale zawsze marzyłam o brązowych eleganckich ścianach....z tymże meble, kanapa, wszystko będzie właśnie w brązie i się boję, że będzie zbyt ciemno), a sypialnia.... no coś mi nie pasajet :/ fioletowa ściana będzie przy zagłówku łóżka, na to chcę jasne wzorki - na necie widziałam takie ładne połączenia, a tutaj kompletnie nie potrafię dobrać kolorów....

Illusion, Ty nie narzekaj, masz przepięknie urządzone mieszkanie, z tego co widać na kawałkach zdjęć chociaż jak chcesz, to zapraszam, dostaniesz budżet i hulaj dusza
Masz plan mieszkania jakiś, zdjęcia pomieszczeń wklej to coś może pomogę w wolnej chwili. Na kiedy musisz być zdecydowana co do kolorów? Możesz wszystko na priv wysłać. Rozerwać się będę mogła :p

Dzisiaj u nas rano pogoda paskudna ciekawe co będzie pózniej.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 07:47   #4518
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
ale zniknęło w ciągu 2 dni, a emolium rady sobie nie dawał, dziecko szalenie się wściekało bo pyszczek swędział i piekł

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 07:53   #4519
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

Patrz, ze w pieczywie tez może być np maslanka dodana. Dla mnie tez wygląda jak alergia.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:00   #4520
LadyWhisper
Zakorzenienie

My dzis nocke calkiem calkiem przespana!!!!!!!! Tzn za wielie nie kumalam, ale wydaje mi sie, ze pospalismy teraz czekam na drzemke Pietraszka i tez sie drzemne.
Malego przetransportowalam w dzien z kanapy na podloge, jak on takie cuda wyczynia to sie boje go juz zostawiac.

a! Bo zapomnialam wam napisac, ze wczoraj siedziaalam z wami na wizazu i co? Dziecia zostawilam na pleckach za chwile wielkie jeki i juz byl na brzusiu ani tego nie widzialam. Teraz sie obraca co chwile, co prawda nie tak zgrabnie jak Nailah Djerby, ale zawsze cos aaaaa no i za chiny nie chce sie majtnac z brzuszka na pleckipare razy zrobil i mu sie odwidzialo.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:02   #4521
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Fewcia moja Nada miała coś podobnego jak zasnęła wieczoorem na pieluszce tetrowej i jak przekręcała głowę to jej to podrażniło, ale było mniejsze.. Ale to pewnie nie to. Patrzyłam przed chwilą zdjęcia skazowców w internecie i całkiem podobne
właśnie ja też oglądałam zdjęcia stąd mój pomysłl.

Cytat:
Emolium - krem specjalny.
Co do zdjęcia - wygląda na alergię pokarmową. A jajka jesz? Białko jajka potrafi uczulić tak samo jak białko mleka krowiego. Tak nam lekarz powiedział na wizycie i kazał odstawić też jajka jak Igi miał takie zmiany na buzi, tylko że u nas o wiele wiele gorzej to wyglądało

Iguś wyglądał jak ten chłopczyk tutaj:
http://kocia_stronka.republika.pl/dzieci2/choroba3.jpg
nie, nie jem żadnego nabiału..

Cytat:

Szaja jakie leki Dorka dostała?
Cytat:
ale zniknęło w ciągu 2 dni, a emolium rady sobie nie dawał, dziecko szalenie się wściekało bo pyszczek swędział i piekł
Mojej nie piecze i nie swędzi, bo nie widzę, żeby się drapała.

Mitabe dobrze rozumiem, że skaza białkowa i alergia pokarmowa to nie jest to samo??

w czwartek idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie. Ale chciałabym Jej pomóc, bo nie chcę żeby się rozprzestrzeniło
Stary 2013-05-21, 08:05   #4522
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wolałam jednak wyeliminować przyczynę tych zmian niż szybko zaleczyć objawy skórne. Nawilżałam, nie zwykłym emolium a emolium - krem specjalny odstawiłam wszystko co może uczulać (czytałam nawet skład pieczywa przed zakupem i jadłam tylko wędlinę robioną przez teściów) i minęło jak alergenu już nie było w organiźmie. U nas na szczęście nie zauważyłam żeby go swędziało - ale fakt że był mały jeszcze (7 tygodni) i nie władał jeszcze świadomie rączkami więc się nie drapał.No ale na swędzenie są inne środki np. fenistil. Ja bałam się takiemu maleństwu aplikować sterydy tylko po to żeby szybciej wyglądał ładnie. U nas zeszło po 2 tygodniach a nie po 2 dniach .
Stary 2013-05-21, 08:05   #4523
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

Hmm, oglądam na telefonie więc nie widzę zbyt dobrze ale wygląda skazowo, to takie jakby polakierowane jest? Tylko nie wiem po czym skoro nie jesz nabiału
Stary 2013-05-21, 08:07   #4524
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Mitabe dobrze rozumiem, że skaza białkowa i alergia pokarmowa to nie jest to samo??

w czwartek idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie. Ale chciałabym Jej pomóc, bo nie chcę żeby się rozprzestrzeniło
Alergia pokarmowa to pojęcie szersze. Skaza białkowa to tylko na białko mleka i mięsa krowiego a alergia może być też na dużo innych pokarmów
Stary 2013-05-21, 08:14   #4525
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jak Maly mial skaze to tylko go kapalismy w emolium, nic wiecej. Tylko ze jemu ta skaza na brzuszku wyskoczyla, taka jakby gesta kaszka widac tego nie bylo tylko reka jak sie przejechalo to tarka straszna. Poczatkowo pomylilismy z gesia skorka. Odstawilam caly nabial kapalismy w emolium i po 2ch tyg jak u Illusion zeszlo.

Ale mnie dzisiaj goni, brzuch boli przerazliwie a ja chyba juz 3kg zgubilam w kibelku.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:15   #4526
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, nie wiedziałam, a też małą tym smarowałam i czasem jeszcze smaruję

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:16   #4527
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Czyli można to sprawdzić tylko metodą eliminacji??

Ok. To nabiału już nie jem jakiś dłuższy czas. Może chleb...? Bo wcześniej jadłam tylko ciemny, a od jakiś 3tyg jasny. Może to być wina chleba? Ewentualnie te nieszczęsne pomidory...
Stary 2013-05-21, 08:23   #4528
Kija80
Zadomowienie

Fewciu myśmy sie smarowały Oilatum, pomagało tak sobie bo krem się "ślizgał" na tych zmianach i nie chciał się dobrze wchłonąć. Od lekarki dostałam maść robioną ze sterydem, jak ona to określiła sterydu w niej tyle co kot napłakał, ale i tak nie użyłam bo w dniu odebrania maści (to była taka robiona) a dokładnie 2 tygodnie po odstawieniu nabiału zmiany zniknęły. Do tego mieliśmy krople Fenistil bo dla takiego dzieciaczka nie można jeszcze poważniejszych leków antyalergicznych, i jako probiotyk Latopic, on jest specjalnie dlq dzieci ze skazą i AZS. Potem małą wysypało jeszcze kilka razy ale na krótko, po 1-2 dniach przechodziło. Tyle że to prawdopodobnie nie było uczulenie na nabiał tylko na jabłko, po nabiale utrzymywało się długo a po szarlotce dzień. Ze trzy razy ją wysypało po szarlotce, w tym sypanej A może u was też jabłko?

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Czyli można to sprawdzić tylko metodą eliminacji??

Ok. To nabiału już nie jem jakiś dłuższy czas. Może chleb...? Bo wcześniej jadłam tylko ciemny, a od jakiś 3tyg jasny. Może to być wina chleba? Ewentualnie te nieszczęsne pomidory...
A ten jasny to czasem nie jest na jakiejś serwatce czy jogurcie?
Stary 2013-05-21, 08:26   #4529
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
no nie moge za naszych czasów to sie w przedszkolu słoneczka rysowało albo kotki, a teraz to sie w słoneczka dzieci bedą bawic jak już takie malunki odchodzą
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

moje gratulacje nam stukneło w tamtą niedziele 7 lat
Yae sie rozkręca ja tez juz nie zostawiam małego nigdzie samego bo mogłby byc zonk po powrocie
Cytat:
Pierwsza jestem Dziś pobudka o 5 Igi właśnie pełza po kocu za oballem i pluje. Podpełza, odpycha oballa, robi pfffffffffff i znowu pełznie do oballa

nagraj

FEWCIU- mnie to tez wygląda na alegriczną reakcje, niekoniecznie skaza, ale inne rzeczy tez uczulają.

U nas pobudka dokladnie o 5,12 w związku z czym mały juz kima, ja oporządzona, konczy sie drugie pranie, sniadanko wlasnie szamam. Nie ma to jak wstac skoro swit dba coby sie matka nie rozleniwiła
Na dzien dobry dziec zaszczał mi: siebie, mnie, materac na łozku naszym i kawałek kołdry nie pomogła ceratka pod tyłkiem, bo jak siegałam po chusteczki to z radosnym "jaaaaaaaaaaaa" majgnął sie elegancko na bok i siurnął aż pryskało . Zatem jest 3:0 dla dziecia

pogoda sie piękna szykuje, w nocy tez byla u nas burza

Lady, ja niestety nie pomoge w doborze odcieni beżu bo jestem megafanką koloru. W sypialni mam zielono-zółto, w kuchni brązowo-pomaranczowo-kremowo, w łazience srebrno-pomaranczowo, pokój dzienny bedzie czerwono-waniliowy a u dziecia planuje cos z fiolecikiem. przez tydzien mieszkałam u kolezanki która ma mieszkanie na beżowo, calutkie. Myslałam, ze sama poprosze o umieszczenie w oddziale zamknietym, brrrr. Z niecierpliwoscią czekam na koncowe efekty Twoich dzialan, bo lubie oglądac mieszkania czyjes
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:29   #4530
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
no nie moge za naszych czasów to sie w przedszkolu słoneczka rysowało albo kotki, a teraz to sie w słoneczka dzieci bedą bawic jak już takie malunki odchodzą

moje gratulacje nam stukneło w tamtą niedziele 7 lat
Yae sie rozkręca ja tez juz nie zostawiam małego nigdzie samego bo mogłby byc zonk po powrocie

nagraj

FEWCIU- mnie to tez wygląda na alegriczną reakcje, niekoniecznie skaza, ale inne rzeczy tez uczulają.

U nas pobudka dokladnie o 5,12 w związku z czym mały juz kima, ja oporządzona, konczy sie drugie pranie, sniadanko wlasnie szamam. Nie ma to jak wstac skoro swit dba coby sie matka nie rozleniwiła
Na dzien dobry dziec zaszczał mi: siebie, mnie, materac na łozku naszym i kawałek kołdry nie pomogła ceratka pod tyłkiem, bo jak siegałam po chusteczki to z radosnym "jaaaaaaaaaaaa" majgnął sie elegancko na bok i siurnął aż pryskało . Zatem jest 3:0 dla dziecia

pogoda sie piękna szykuje, w nocy tez byla u nas burza

Lady, ja niestety nie pomoge w doborze odcieni beżu bo jestem megafanką koloru. W sypialni mam zielono-zółto, w kuchni brązowo-pomaranczowo-kremowo, w łazience srebrno-pomaranczowo, pokój dzienny bedzie czerwono-waniliowy a u dziecia planuje cos z fiolecikiem. przez tydzien mieszkałam u kolezanki która ma mieszkanie na beżowo, calutkie. Myslałam, ze sama poprosze o umieszczenie w oddziale zamknietym, brrrr. Z niecierpliwoscią czekam na koncowe efekty Twoich dzialan, bo lubie oglądac mieszkania czyjes
świetny jest nie oszczędza Was

Black wszystkiego najlepszego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości