|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Ma sie rozumiec. Tylko najpierw musze zrzucic na kompa, ktory ma dostep do internetu, czyli nie wczesniej niz w czerwcu, a najprawdopodobniej dopiero w lipcu... OMG |
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ale mi dzisiaj szczęka opadla
Poszłam do przedszkola po Grześka. Czekając aż się skończy bawić patrzyłam sobie jak dziewczynki rysują przy stoliku. No i siedziała najbliżej mnie taka blondyneczka, jedna z najładniejszych w grupie, taki aniołeczek z loczkami i rumianymi policzkami. Kojarzę dziewczynkę, grzeczna spokojna mała, bardzo fajni rodzice. Coś tam sobie pisała na kartce więc się zaczęłam przyglądać a tam napis - pisownia oryginalna - DUPA ŚURAK i imię i nazwisko kolegi z grupy. Po czym mała narysowała męskie przyrodzenie, nawet jej to dość dobrze wyszło No i teraz się zastanawiam czy moja Ania za te 5 lat też mi będzie wywijać takie numery...
|
|
|
|
#4503 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw. Deli, na jakiej uczelni studiujesz? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam 10 stron, ale cytować nie będę, wybaczcie spadam zaraz spać, tylko tak na szybko: * tż kupił dzisiaj obala dwupak i byłam pewna, że za te dwa 17 zł, bo takie małe, a teraz już nie wiem ile zapłącił za to, muszę zapytać jak zadzwoni; kurde, on nigdy uwagi na ceny nie zwraca tylko do wózka pakuje, więc pewnie nawet nie będzie wiedział, jak mnie to wkurza ![]() *młody dzisiaj szpinak z ziemniakami próbował i takie to ohydne jest, że sam zapach odrzuca, a ten skubaniec jadł jak szalony byłam pewna, że będzie cyrk, bo marchewką z ziemniakami pluł, a tu łyżką machać nie nadążałam*pisałam niedawno, że tabsy które biorę źle na mnie nie wpływają, ale chyba muszę zmienić zdanie: zrobiłam się taka wredna małpa, że już sama ze sobą nie mogę wytrzymać, a co dopiero tż; no szaleństwo normalnie, w weekend byłam na niego cały czas obrażona i tylko ciągle warczałam, a chłopina nic nie zrobił chyba wrócę do krążka, bo dalej tak nie pociągnęno to do jutra, dobranocki
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
czarna u nas nie ma za duzego pola manewru: oczy po tz, ale wloski troche po mnie - Yae ma nawet blond pasemka.
wisienko super taka kapiel na cala wanne, prawda? illusion z kapiela robimy tak, ze najpierw tz bawi sie z Yae w wannie, potem ja przychodze i ja myje poza wanna, i jeszcze na koniec z powrotem do wanny, ale ja zostaje poza. Zazdroszcze Wam mozliwosci urzadzania mieszkan. Dopoki mieszkamy w wynajmowanych, to nic nie mozna zmieniac. Do tego wszystkie urzadzone sa na jedno kopyto... |
|
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4507 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Silver dziękujemy ![]() Cytat:
![]() sprzedadzą mieszkanie w którym teraz jesteśmy, może sobie trzecią łazienkę zrobią, bo czemu nie. A pff! Mam gdzieś ich łaskę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj nas nie było bo wybyliśmy nad wodę. Trochę się z małym wylegiwaliśmy na kocyku, potem długaśny spacer. Oli w końcu przełknął do picia coś innego niż mleczko dzisiaj dojadał słoiczek, jeszcze trochę nim pluł ale na koniec już lepiej było. Mam pytanko, Oli zjada 5 x 210 mleczka, jak teraz będzie zjadał cały słoiczek to mam odjąć jedno karmienie? Jak to jest? Czy zamiast jednego karmienia jest obiadek+deserek? Dzisiaj zjadł ok. 3/4 słoiczka to w sumie sam sobie odjął od jednego karmienia 70 ml mleka bo zostawił, czego nigdy nie robi. Nie chce go utuczyć zbytnio ![]() I pytanie do dziewczyn które karmią kaszką Holle: Jak przygotowujecie? Tak jak na opakowaniu pisze czyli 100ml mleczka + 100 ml wody i do tego 5 łyżek, czy stopniowo po prostu do mleczka dajecie jedną, dwie łyżki kaszki? Tyle razy to już było wałkowane a dalej tysiąc pytań do wybaczcie ![]() Dobranoc Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-05-21 o 02:15 |
|||||||
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie zorientowalam. Dzis mamy z tz piata rocznice bycia razem.
Yae zaczela pelzac!! Zostawilam ja na brzuszku na jej materacu i zajelam sie sprzataniem. Po ok. 5 minutach przychodze a ona w polowie naszego materaca. Do tego jakims cudem przesunela grzechotke. Zadziwiajace sa te umiejetnosci nabywane z dnia na dzien... |
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza jestem
Dziś pobudka o 5 Igi właśnie pełza po kocu za oballem i pluje. Podpełza, odpycha oballa, robi pfffffffffff i znowu pełznie do oballa ![]() Cytat:
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Mi też! Nawijko nasze dzieci chyba nie zamierzają być grzeczne i spać. Dzisiaj znowu miała pobudki co godzinę,dwie. Ale widzę że mojej ten aparat przeszkadza. Bo chce się Przekrecic w nocy albo przeciągnąć i nie może bo unieruchomiona.
![]() ![]() Już mam dosyć tego cholerstwa! ![]() ![]() Cytat:
I dla Yae również ![]() Yellow mogłabym mieć jeszcze szczęście w totka,no i szczęście do ładnie śpiącego dziecka ![]() Szaja jak impreza się udała? Jak prezent no i tort ? Insolito dzisiaj postaram się zrobić zdjęcia ![]() Dziewczyny moja Blanka ma jakiś fetysz Jak jej pupcię smarujemy to jest niepohamowana radość! ![]() Dziewczyny ze skazą czym smarujecie/leczycie Wasze dzieci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
proszę pomóżcie! co to jest? Nic nowego nie jadłam a nabiału już dawno nie jem. Kurcze wygląda mi to na skazę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dziś nie spała od 2 do 4 :banghead: tyle dobrego że nie płakała tylko czasem sobie stekala. No i oczywiście już się obudziła, dobrze że poszłam wczoraj szybciej spać
Buziaki dla Was ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
Fewcia moja Nada miała coś podobnego jak zasnęła wieczoorem na pieluszce tetrowej i jak przekręcała głowę to jej to podrażniło, ale było mniejsze.. Ale to pewnie nie to. Patrzyłam przed chwilą zdjęcia skazowców w internecie i całkiem podobne
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Emolium - krem specjalny.
Co do zdjęcia - wygląda na alergię pokarmową. A jajka jesz? Białko jajka potrafi uczulić tak samo jak białko mleka krowiego. Tak nam lekarz powiedział na wizycie i kazał odstawić też jajka jak Igi miał takie zmiany na buzi, tylko że u nas o wiele wiele gorzej to wyglądało ![]() Iguś wyglądał jak ten chłopczyk tutaj: http://kocia_stronka.republika.pl/dzieci2/choroba3.jpg
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-21 o 07:33 |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Szaja jakie leki Dorka dostała? |
|
|
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko że Pimafucort to steryd
|
#4517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj u nas rano pogoda paskudna ciekawe co będzie pózniej.
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
ale zniknęło w ciągu 2 dni, a emolium rady sobie nie dawał, dziecko szalenie się wściekało bo pyszczek swędział i piekł
|
|
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Patrz, ze w pieczywie tez może być np maslanka dodana. Dla mnie tez wygląda jak alergia.
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis nocke calkiem calkiem przespana!!!!!!!! Tzn za wielie nie kumalam, ale wydaje mi sie, ze pospalismy
Malego przetransportowalam w dzien z kanapy na podloge, jak on takie cuda wyczynia to sie boje go juz zostawiac. a! Bo zapomnialam wam napisac, ze wczoraj siedziaalam z wami na wizazu i co? Dziecia zostawilam na pleckach za chwile wielkie jeki i juz byl na brzusiu ani tego nie widzialam. Teraz sie obraca co chwile, co prawda nie tak zgrabnie jak Nailah Djerby, ale zawsze cos aaaaa no i za chiny nie chce sie majtnac z brzuszka na plecki pare razy zrobil i mu sie odwidzialo.....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mitabe dobrze rozumiem, że skaza białkowa i alergia pokarmowa to nie jest to samo?? w czwartek idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie. Ale chciałabym Jej pomóc, bo nie chcę żeby się rozprzestrzeniło
|
||||
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wolałam jednak wyeliminować przyczynę tych zmian niż szybko zaleczyć objawy skórne. Nawilżałam, nie zwykłym emolium a emolium - krem specjalny odstawiłam wszystko co może uczulać (czytałam nawet skład pieczywa przed zakupem i jadłam tylko wędlinę robioną przez teściów) i minęło jak alergenu już nie było w organiźmie. U nas na szczęście nie zauważyłam żeby go swędziało - ale fakt że był mały jeszcze (7 tygodni) i nie władał jeszcze świadomie rączkami więc się nie drapał.No ale na swędzenie są inne środki np. fenistil. Ja bałam się takiemu maleństwu aplikować sterydy tylko po to żeby szybciej wyglądał ładnie. U nas zeszło po 2 tygodniach a nie po 2 dniach .
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, oglądam na telefonie więc nie widzę zbyt dobrze ale wygląda skazowo, to takie jakby polakierowane jest? Tylko nie wiem po czym skoro nie jesz nabiału
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Maly mial skaze to tylko go kapalismy w emolium, nic wiecej. Tylko ze jemu ta skaza na brzuszku wyskoczyla, taka jakby gesta kaszka widac tego nie bylo tylko reka jak sie przejechalo to tarka straszna. Poczatkowo pomylilismy z gesia skorka. Odstawilam caly nabial kapalismy w emolium i po 2ch tyg jak u Illusion zeszlo.
Ale mnie dzisiaj goni, brzuch boli przerazliwie a ja chyba juz 3kg zgubilam w kibelku..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, nie wiedziałam, a też małą tym smarowałam i czasem jeszcze smaruję
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli można to sprawdzić tylko metodą eliminacji??
Ok. To nabiału już nie jem jakiś dłuższy czas. Może chleb...? Bo wcześniej jadłam tylko ciemny, a od jakiś 3tyg jasny. Może to być wina chleba? Ewentualnie te nieszczęsne pomidory... |
|
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu myśmy sie smarowały Oilatum, pomagało tak sobie bo krem się "ślizgał" na tych zmianach i nie chciał się dobrze wchłonąć. Od lekarki dostałam maść robioną ze sterydem, jak ona to określiła sterydu w niej tyle co kot napłakał, ale i tak nie użyłam bo w dniu odebrania maści (to była taka robiona) a dokładnie 2 tygodnie po odstawieniu nabiału zmiany zniknęły. Do tego mieliśmy krople Fenistil bo dla takiego dzieciaczka nie można jeszcze poważniejszych leków antyalergicznych, i jako probiotyk Latopic, on jest specjalnie dlq dzieci ze skazą i AZS. Potem małą wysypało jeszcze kilka razy ale na krótko, po 1-2 dniach przechodziło. Tyle że to prawdopodobnie nie było uczulenie na nabiał tylko na jabłko, po nabiale utrzymywało się długo a po szarlotce dzień. Ze trzy razy ją wysypało po szarlotce, w tym sypanej
A może u was też jabłko?---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- A ten jasny to czasem nie jest na jakiejś serwatce czy jogurcie? |
|
|
|
#4529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Yae sie rozkręca ja tez juz nie zostawiam małego nigdzie samego bo mogłby byc zonk po powrocie ![]() Cytat:
![]() FEWCIU- mnie to tez wygląda na alegriczną reakcje, niekoniecznie skaza, ale inne rzeczy tez uczulają. U nas pobudka dokladnie o 5,12 w związku z czym mały juz kima, ja oporządzona, konczy sie drugie pranie, sniadanko wlasnie szamam. Nie ma to jak wstac skoro swit dba coby sie matka nie rozleniwiła Na dzien dobry dziec zaszczał mi: siebie, mnie, materac na łozku naszym i kawałek kołdry nie pomogła ceratka pod tyłkiem, bo jak siegałam po chusteczki to z radosnym "jaaaaaaaaaaaa" majgnął sie elegancko na bok i siurnął aż pryskało . Zatem jest 3:0 dla dziecia ![]() pogoda sie piękna szykuje, w nocy tez byla u nas burza ![]() Lady, ja niestety nie pomoge w doborze odcieni beżu bo jestem megafanką koloru. W sypialni mam zielono-zółto, w kuchni brązowo-pomaranczowo-kremowo, w łazience srebrno-pomaranczowo, pokój dzienny bedzie czerwono-waniliowy a u dziecia planuje cos z fiolecikiem. przez tydzien mieszkałam u kolezanki która ma mieszkanie na beżowo, calutkie. Myslałam, ze sama poprosze o umieszczenie w oddziale zamknietym, brrrr. Z niecierpliwoscią czekam na koncowe efekty Twoich dzialan, bo lubie oglądac mieszkania czyjes |
|||
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oszczędza Was ![]() Black wszystkiego najlepszego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

i chyba nie bede mu drugiej kupowac...

Poszłam do przedszkola po Grześka. Czekając aż się skończy bawić patrzyłam sobie jak dziewczynki rysują przy stoliku. No i siedziała najbliżej mnie taka blondyneczka, jedna z najładniejszych w grupie, taki aniołeczek z loczkami i rumianymi policzkami. Kojarzę dziewczynkę, grzeczna spokojna mała, bardzo fajni rodzice. Coś tam sobie pisała na kartce więc się zaczęłam przyglądać a tam napis - pisownia oryginalna - DUPA ŚURAK i imię i nazwisko kolegi z grupy. Po czym mała narysowała męskie przyrodzenie, nawet jej to dość dobrze wyszło
byłam pewna, że będzie cyrk, bo marchewką z ziemniakami pluł, a tu łyżką machać nie nadążałam
chyba wrócę do krążka, bo dalej tak nie pociągnę
za skończone miesiące 

6 5 4 3 2 1

ja tez juz nie zostawiam małego nigdzie samego bo mogłby byc zonk po powrocie