|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Moim zdaniem tu wszystko zależy od modelu. Ciągle mi się wydawało ze dla mnie 6 mm będzie za szerokie a mierzyłam też taka gdzie wyglądało dobrze bo krawędzie były tak jakby lekko ścięte. |
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale od początku chciałam szeroką,na taką się uparłam, nie było innej opcji(nawet na 1cm mi się marzyło) |
||
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
mam do Was mamuśki taką prośbę. otóż moj TŻ i moja mama strasznie sie nami 'drą'
mam pytanko, czy jecie wiecej niż przed ciążą? jakieś inne posiłki? jakbyscie mi mogly podac jakis jadlospis przykładowy, z waszego dnia... ![]() bo juz sama nie wiem czy faktycznie może źle się dożywiem ![]() Mam już dość kontroli TŻ, piłaś, jadłaś.... i mamy wzrok: masz serek 'danio' - dobrrry Buziaki |
|
|
|
#2074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tymi komentarzami i jedz tak jak potrzebujesz! Ty najlepiej czujesz ile powinnaś zjeść
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ok zjem serek homogenizowany, ale dlatego, że jest otwary i szkoda, żeby stał i sie zepsuł do rana. Moj jadlospis: Śniadanie:1 kromka chleba z szynka krakowska (bez masła) do tego pomidor. Czasami 2 śniadania w formie serka homogenizowanego. Obiad 1. danie (1. danie jest zazwyczaj ale nie zawsze) np. zupa pomidorowa, rosol, barszcz ogorkowy Obiad2. danie: udko z kurczaka z ziemniakami. Kolacja: kromka z szynka i pomidorem. czasami jakiś lód się znajdzie po drodze ![]() Mysle, ze nie jest tak zle chyba.
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Twoj brzusio jest duzo mniejszy od mojego wedlug Ciebie ? Eee .. Jest sliczny , to jest pileczka wlasnie ) a co do brzucha to chyba faktycznie dzidzia bo jakos wiecej sikam wiec chyba I na pecherz juz sie pcha .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- ISSiA - gratuluje coreczki , mamy remis ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II drugie śniadanko-owoc np banan i jogurt lub kefir III obiad (nieraz sama zupa np pomidorówka z makaronem,przeważnie tylko drugie danie) IV podwieczorek( jem jak mam ochotę, z reguły jabłko,arbuz,drożdżówka,k isiel) V kolacja(kanapki,jajecznic a) To takie przykładowe,ale niecodzienne menu.Czasem coś ominę bo po prostu nie jestem głodna.A na siłę nic nie będę wmuszać. Oprócz tego staram się dużo pić,obecnie zielona herbatka i 2-3 litry wody. |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mama kusicielka jedzeniowa Cię podtuczy, bo "no...... naprawde za mało jesz... zważ sie!"dziekuje teraz mam przynajmniej rozeznanie, że nie jest ze mną az tak źle.Wydaje mi się, że mama boi się, że czytam za dużo gazet i "dbam o linię" w ciązy, bo kiedys jakdlo sie za dwoje a nie DLA dwojga. |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ale tak jak dziewczyny pisały, moim zdaniem powinnaś jeść tyle na ile masz ochotę. Myślę, że przejadanie się nic nie da.Junior mi zrobił niestety niemiłą niespodziankę na koniec dnia i pożegnałam się z obiadem i kolacją
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trele chyba jednak znowu płeć męska górą bo jeszcze synek Budowniczki dołączył |
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem w 16 tyg...dopiero od kilku dni mam apetyt. schudłam 8kg....trafiłam do szpitala choć wyniki miałam bardzo dobre, ale utrata wagi niepokoiła mojego leakrza. okzało się że przyczyna tkwi prawdopodobnie w mojej wątrobie a raczej w tym że coś na niej wyrosło..;/ niestety ze względu na mój stan ciążowy na razie nic nie beda robić, tylko obserwowac, no i wyniki krwi są ok więc mówią ze mam się nie martwić, dzidzius jest ok więc czekamy.... no i moge jutro iść do domu...a raczej dzisiaj
|
||
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Cześć z rana, nastawiłam sobie budzik na 7 bo stwierdziłam, że to taka odpowiednia godzina, niestety wstałam już o 6 i spać już nie mogę.
W nocy było kiepsko, kilka razy obudziły mnie skurcze w brzuchu dosyć bolesne, ja już nie wiem jak mam spać....a na plecach jeszcze nie umiem. Gratuluję udanych wizyt i wyników!!!!Super, że niektóre z Was wiedzą jakiej płci mają dziecko, ja szczerze nie mogę się doczekać połówkowego usg.
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam krzesełko babystar Dzień dobry ![]() musze naszykować sobie kanapki i jadę na badania. a już jestemmm taaakaaaa głodna |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() można dołączyć? Jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby się tu odezwać ![]() termin mam na 5 listopada (z ostatniego USG,bo z pierwszego wyszło mi 21 października no i jak na razie jest dziewczynka od dzisiaj zaczęłam 17 tydzień i od przedostatniej wizyty (5 kwietnia) do ostatniej wizyty (9 maja) przytyłam całe 0,4 kg
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana, ja już wciągnęłam dla nas bułeczkę z pasztecikiem i pomidorkiem.
Mój bąbelek chyba lubi sobie siedzieć po prawej stronie u mamusi bo jak siedzę albo leżę to wydaje mi się że go/ją czuję. Ostatnio jakiś taki mało ruchliwy, czasami mnie to martwi, ale jak przyłożę ręke to czuje delikatnie A do połówkowego i wizyty jeszcze tydzień. Mam nadzieję że wszystko dobrze.Witam nowe mamusie, super że jeszcze się odnajdują i do nas dołączają ![]() Czekam na dzisiejsze info z wizyt i usg
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-21 o 08:04 |
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
magalska piękne zdjęcia, cudna sceneria, brzuszek rewelacyjny dziewczyny gratuluję udanych wizyt
|
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo ma tam nogi bo tam mnie kopie ![]() Cytat:
![]() witam nową mamusie ![]() Ja już dziś usg
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2091 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż wie, jaki to dla mnie duży kompleks i jak wiele przykrości przez to miałam i zgadza się, że jeśli rzeczywiście odziedziczy, to uzbieramy na operację. Ale nie dla ładnych zdjęć z komunii, ale dla dobra dziecka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I gratuluję dziewczynki ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego Cieszę się ze wszystkich dobrych wieści, jakie przynosicie Kciuki za nadchodzące wizyty Chcę już czwartek ![]() ryba, Twojej gin tylko w łeb strzelić ![]() Ja miałam wczoraj jakiś kiepski dzień Jakiś taki smutek bezprzyczynowy, biodro mnie bolało, żebro, senna byłam i w sumie nic nie zrobiłam. Oby dzisiejsze popołudnie było bardziej produktywne...Poza tym też nie czuję ruchów (ale pewnie za wcześnie), czasem mnie coś zakłuje, ale takich solidnych bóli wiązadeł nie mam
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja mam dzisiaj jakiś sądny dzień. Wczoraj pół dnia czułam się źle co skończyło się wymiotami na wieczór a dzisiaj podobnie, cały czas mi niedobrze nic nie mogę przełknąć bo od razu czuje ze zwrócę... nawet herbatę. A dziś mam mieć egzamin na uczelni... nie wiem ja ja to przeżyję
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki!
jak tam dziś? ja ma dziś wizyte po usg genetycznym w sumie to chyba wszystko jest dobrze więc to bardziej wizyta kontrolna bez konkretów
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie!
Odebrałam dzisiaj moje wyniki na TSH, FT3 i FT4 i są w normie. Popołudniu idę do kardiologa – ciekawe co powie. Dalej mi serducho wali jak szalone, ciągle ok 100 /min. Coś mnie wczoraj przewiało i kicham na potęgę – mam nadzieję, że nic poważnego się z tego nie rozwinie. Mam też newsy z pracy, szefowa poprosiła mnie, że jak znajdą za mnie zastępstwo to żebym szła na L4...niezbyt mi się to uśmiecha bo chciałabym pracować, tym bardziej, że w moim zawodzie bycie na bieżąco jest bardzo ważne. Z drugiej jednak strony ich rozumiem, muszą kogoś mieć nowego bo jak nagle coś się stanie (tfu, tfu- odpukać) i nie przyjdę do pracy to nie ma im kto pracować... Ciekawe jak szybko uda im się kogoś załatwić, może to potrwać 2 tygodnie a może i 2 miesiące.... Któraś z Was chyba też miała taką sytuację, że poproszono ją o pójście na L4? Przyznawać się kto to? ![]() Trele jaki cudny brzusio! Dzastino ale numer z tą pralką, dobrze, że szef szefów okazał się uczciwy. Z tym masowaniem brzucha to nie popadajmy w paranoję, ja myślę, że od posmarowania balsamem lub oliwką raz czy dwa razy dziennie nic się nie stanie. Ważne, żeby jakoś długo i namiętnie nie masować tylko raz-dwa. Nemosek ja robiłam cytomegalię to chyba koło 30 zł za IgG i 30 zł za IgM. To jeszcze robiłam przed ciążą. Współczuję wam z tymi papierochami, ja na szczęście jestem niepaląca. Nie dajcie się! Anoula mam to samo ze spodniami i kupiłam większe (rozm. 36) i sobie pas wywijam na dół – przynajmniej mnie nic nie ciśnie w brzucho i nie muszę guzików rozpinać. Myślę, że 34 już nie masz co kupować, bo za tydzień, dwa będą małe. Współczuję złego samopoczucia... Siasia jaki kochany i zaradny syn! Tylko gonie nastawiaj za bardzo na braciszka, żeby się nie rozczarował jakby co. Miki ja biorę Matruelle, są bardzo duże i śmierdzą, ale mnie to nie przeszkadza. Mają dobre opinie. Adoosienka, Lineczka witajcie! De gratuluję kopniaczka!!!! Pojawił się wczesniej niż w poprzedniej ciąży? Fajnie, że zmieniłaś nastawienie do drugiego synalka! Fajny będzie – śliczny i mądry po rodzicach! Babku dobrze robisz, nie masz przeciwciał to się nie narażaj. Przyjaciółka powinna zrozumieć. Maglaska ślicznie wyglądasz! Issia dziewczynka- gratuluję! Może jutro też moja dzidzia pokaże co ma między nogami...w którym ty jesteś tygodniu? Tez bym chciała już wiedzieć, strasznie niecierpliwa jestem :P Dopiero 13 tydzień kończę przecież :P Margot tobie też gratuluję!
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę u kardiologa.Co do spodni tak właśnie myślę, że z 34 szybko bym "wyrosła".. Na razie wygrzebałam z szafy wszystkie spodnie i spódnice, które mają w miarę niższy stan i czekam chwilę, zobaczymy jak brzuszek będzie rósł. Dopiero kończymy 10 tydzień. |
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie Ryba po wizyciee
)---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Dziewczyny nie macie problemów ze spaniem na brzuchu? Ja zasypiam na boku, ale w nocy nieświadomie obracam się na brzuch ![]() Boję się żebym nic nie zrobiła dzidzi
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki, no jakbym się nie starała to i tak nie nadążam za Wami a jak nadrobię zaległości to w połowie czytania juz nie wiem kto o czym pisał
ale dobrze, że u Was wszystko ok dzieciątka zdrowo rosną i to najważniejsze ![]() ![]() co do jedzenia to zgadzam się z tym, że powinno się jeść dla 2 a nie za 2 ale ja mimo że staram się jeść zdrowo i wcale nie dużo więcej niż przed ciążą przybrałam już od początku 4 kg. Fakt, brzuszek mam zaokrąglony ale na bioderkach też mi się conieco odkłada. Będzie dietka po ciąży oj będzie ![]() magalska ślicznie wyglądasz, no kwitniesz w ciąży trele morele - brzusio cudny, okrąglutki ![]() ![]() miałam wczoraj wizytę, aktualnie 16tc i CRL 11,5 cm nie wiem jak to się stało ale zapomniałam wziąć od gin z biurka zdjęcie usg no i czuję delikatne ruchy
|
|
|
|
#2099 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci itd. Wczoraj doczytałam ale nie miałam już weny na pisanie ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!! ![]() Magalska- piękny brzusio!pokaźny już ![]() Witam wszystkie nowe mamuśki;-) Ja dziś od rana zabiegana więc czytam Was z "doskoku", już po zakupach, prala u Nas chodzi non stop wiec pranie musiałam rozwiesić, zaraz się borę za chłodnik Rybka? czekamy na wieści!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-21 o 10:54 |
|
|
|
#2100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wczoraj dowiedziałam się, że sąsiadka przez płot tez jest na tym samym etapie ciąży co ja Ale chyba nie ma co liczyć na wspólne ploteczki i zabawy dzieci... Szkoda trochę...Wiecie co, marze o tym żeby spadł deszcz, żeby polało, marchewka mi urośnie wreszcie w ogródku a głowa przestanie boleć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

zupełnie nie chciał współpracować do pomiarów, ale że lekarz też uparty to w końcu się udało. Nasz kochany pasożycik ma teraz 62 mm. Reszta pomiarów w normie
I jeszcze zacytuje lekarza: "Wygląda na chłopaka" 

Nie przejmuj się tymi komentarzami i jedz tak jak potrzebujesz! Ty najlepiej czujesz ile powinnaś zjeść
KCIUKI DLA ANI 
co za głupia nie powiem kto! ryba trzymaj się, jutro już usłyszysz swojego maluszka 

teraz mam przynajmniej rozeznanie, że nie jest ze mną az tak źle.
). Ale tak jak dziewczyny pisały, moim zdaniem powinnaś jeść tyle na ile masz ochotę. Myślę, że przejadanie się nic nie da.

Ślub 25.08.2012
najczesciej korekcje odstających uszu.