Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 19:50   #2041
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
te moje? wybacz, podam Ci nazwę wieczorkiem bo nie pamiętam, albo jutro jak wrócę z wizyty
Tak te Twoje

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:51   #2042
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Cześć Czy mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 18 listopada... jestem już okragła i wciąż się przejmuję, czy wszystko okej
kolejną wizytę mam 29 maja... Właśnie się zastanawiam, kiedy można już zobaczyć płeć...
Witaj! oczywiście że można dołączyć

Wrzuć focię brzusia
a co do płci... to bardzo zależy od ułożenia maluszka, lekarza i jego sprzętu. Jak ma dobry sprzęt i oko i odczywiście maluch bedzie współpracował to nawet w 14-16 tygodniu, ale średnio to koło połowy czyli koło 20 tygodnia wiadomo

Wpisać Cię na str? jak tak to : nick,imię wiek, OM, TP
Stary 2013-05-20, 19:56   #2043
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Też lubię taki chłodniczek, ale niestety mam nietolerancję laktozy i nie mogę

A dziś nie wiem co się dziej, ale zjadłam już tyle, że dziwię się, że jeszcze nie pękłam niczym nie mogę się najeść

Dżastin dobrze, że odzyskaliście kasę, bo znów by chwilę podziałało i do naprawy

Ja mam tak samo - opróżniłam lodówkę! Jak wariatka - lody, ciasto, kanapki, naleśniki, zupa, czekolada, ogórki - jak typowa, przysłowiowa baba w ciąży.
Dziś znowu nie mogłam spać w nocy, piłam meliskę ale nic nie daje ...

Trele - piękny brzuszek. A ostatnio było we wiadomościach - babka miała mieć bliźniaki a urodziła trojaczki nie zauważyli hah i to 3cie urodziła po kilku dniach jeśli dobrze pamiętam.

Ryba Tż powinien dostać na dupę! Co to za głupie gadanie I tak jak dziewczyny pisały - musisz się oszczędzać, dziecko jest najważniejsze!

Dzastin08 trzymam kciuki za dzidzię i coby nóżki rozłożyła jak należy!

Ale wam zazdroszczę, że już poznajecie płeć. Ja w środę genetyczne, może coś zobaczę ale to chyba 1% szans

siasia_31 ale masz kochanego synka! Ile ma lat, że już taki mądry?

adoosienka witaj!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:59   #2044
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dzięki wysłałam Ci pw z info

Ach chciałabym jakoś spokojniej żyć, wciąż myślę i sie zamartwiam - oby mi to minęło wreszcie

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:59   #2045
ryba91
Zakorzenienie

Znów nam dziewczyny pouciekały, Peggy, Zuziak, acelinka,rojku,motylek itd.?
Stary 2013-05-20, 19:59   #2046
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Mam termin na 18 listopada... jestem już okragła i wciąż się przejmuję, czy wszystko okej
kolejną wizytę mam 29 maja... Właśnie się zastanawiam, kiedy można już zobaczyć płeć...
Witamy
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:19   #2048
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
z tym się nie zgodzę
ja pierwsze ruchy poczułam właśnie na wewnętrznej stronie brzucha, 3 kopniaki pod rząd. nie czułam wcześniej żadnych bąbelków, motylków. nic. tylko kopniaczki
Ja tez motylkow nie czulam , ale myslalam ze na logike skoro dziecko jest w srodku I kopie na tyle zeby te ruchy poczuc z zewnatrz to od srodka sie czuje tymbardziej . No nie Wiem , u mnie tak bylo ale kazda mama jest inna , kazdy dzidzius inny ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

RYBA - a co Ci szwagierka nagadała ?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Czesc. Fajnie ze dołáczaja do nas jeszcze jakies mamuski

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:23   #2049
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
beta karoten
witamina D3 (cholekalcyferol)
witamina E (tokoferol)
witamina B1 (tiamina)
witamina B2 (ryboflawina)
witamina B6 (pirydoksyna)
witamina B12 (cyjanokobalamina)
witamina C (kwas askorbinowy)
witamina PP (niacyna)
witamina H (biotyna)
kwas foliowy
witamina B5 (kwas pantotenowy)
wapń
magnez
cynk
żelazo
mangan
miedź
jod
selen
kwas DHA

to zawierają te tabsy co ja mam , dokładna nazwa Vita miner prenatal dha kosztują ok 20 złotych

a matruelle:
: kwasy Omega-3
witamina C (kwas askorbinowy)
witamina PP (niacyna)
witamina E (tokoferol)
witamina B6 (pirydoksyna)
witamina B1 (tiamina)
witamina B2 (ryboflawina)
kwas foliowy
witamina A
witamina H (biotyna)
witamina D (cholekalcyferol)
witamina B12 (cyjanokobalamina)
żelazo
cynk
magnez
miedź
jod
selen
molibden
chrom
u mnie za 30 sztuk musiałabym dać prawie 50 złotych
Faktycznie składy są podobne, a różnica w cenie znaczna. Dzięki za polecenie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:31   #2050
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny muli mnie....a jeszcze tyle pracy...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:36   #2051
siasia_31
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
ale masz kochanego synka! Ile ma lat, że już taki mądry?
1 maja skończył 10 lat, zawsze był bardzo rozsądny i mądraliński jak na swój wiek, mogę mu zaufać, że np nic głupiego mu do głowy nie wpadnie jak wraca sam ze szkoły, albo sam w domu zostanie. 10-latek to już bardzo samodzielne dziecko, a poza tym to taki mój przytulasek kochany.
Teraz pewnie chciałabym mieć córkę, ale jak będę miała takiego samego facecika to na pewno się nie obrażę
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:40   #2052
Trele_Morele
Zakorzenienie

Wiecie co? Czuje od 2/3 dni jakbym miala ciężki brzuch, jakby mmnie ciagniol ku dolowi ?? Czasem takie uczucie jakby tam byl maluch wlasnie. , ale watpie zeby 300g dziecko moglo dawac uczucie takiego ciezaru ???

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-20, 20:41   #2053
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
z tym się nie zgodzę
ja pierwsze ruchy poczułam właśnie na wewnętrznej stronie brzucha, 3 kopniaki pod rząd. nie czułam wcześniej żadnych bąbelków, motylków. nic. tylko kopniaczki

A kiedy poczulas ruchy?Jak pozniej to faktycznie juz od zewnatrz a jak bardzo wczesnie to raczej jednak czuje sie to od wewnatrz.Dzis poczulam pierwsze kopniaczki ale od wewnatrz wlasnie.

Pociesze was,ze zawsze moze byc gorzej znajoma lezy cala ciaze w szpitalu,bo wogole niczego nie moze jesc i pic bo wszystko zwraca. Schudla juz 5 kg a to 7 miesiac a ona nadal zwraca.

Mi minely mdlosci ale dzis zjadlam lososia i strasznie mnie zemdlilo.Ale i tak dobrze,bo w poprzedniej ciazy 4 miesiace zwracalam i mialam 24 godzinne mdlosci.
Do mam ktore maja juz dzieciaczki-ma ktoras krzeselko chicco?Bo mialam 2,5 chicco mama i bylam naprawde zadowolona.Niestety bylo ono pozyczone i nie produkuja juz tez serii.Ma ktoras inne z chicco i tez chwali sobie?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:48   #2054
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Tak poza tym to zbadała, sprawdziła wydruk z poprzedniego USG i niby mówi, że dziecko jak na 12 tydzień było dość małe (5,27cm). Sprawdzałam na necie,że to normalna długość Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie

Ginekolog poleciła mi witaminy Matruelle. Brała któraś z Was?
Nawet mnie nie wkurzaj bo moje miało 5,1 cm w 12 tyg i ginekolog powiedział, że wszystko jak najbardziej w porządku. Tydzień różnicy niby, ale że to normalne. Tak jak tu podczytywałam to faktycznie jedno z mniejszych dzieciątek, ale ja też ważę jak średniej wielkości kurczak, wiec może to po mamusi.

Witaminy przepisał mi pregna plus, ale będąc w aptece trafiłam na promocje Femibionu 2. Porównałam składy i wzięłam ten femibion. Jak skończy się promocja to kupię tę pregne, bo normalnie jest o połowę tańsza.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem tak wkur...,że zaraz wyjdę z siebie i stanę obok...
Tż zostawił siatkę z zakupami w centrum handlowym Nie ma sensu po Nią wracać bo na bank już jej nie ma, a zakupy robiliśmy jakąś godzinę temu i to w dodatku ładny kawałek od miejsca gdzie mieszkamy... no szlag mnie trafia Miał wziąść takie trytki z pracy żeby mi zderzak przymocować i też zapomniał
O kurcze wyobrażam sobie jak musisz być wkur... Niestety nie powiem nic innego jak tylko nie denerwuj się i tak to nic nie da. Nasi faceci też podobno mają objawy ciążowe, więc to na pewno słynne ciążowe roztargnienie

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo - opróżniłam lodówkę! Jak wariatka - lody, ciasto, kanapki, naleśniki, zupa, czekolada, ogórki - jak typowa, przysłowiowa baba w ciąży.
Dziś znowu nie mogłam spać w nocy, piłam meliskę ale nic nie daje ...

Trele - piękny brzuszek. A ostatnio było we wiadomościach - babka miała mieć bliźniaki a urodziła trojaczki nie zauważyli hah i to 3cie urodziła po kilku dniach jeśli dobrze pamiętam.
Ja też wyjadłam już chyba dzisiaj wszystko. A jakiego arbuza kupiłam pysznego. Tak się nawet skrzywiłam jak cenę zobaczyłam po zważeniu, ale wart jest wszystkich pieniędzy. Zjadłam połowę i zaraz pęknę

Trele nie będę cie straszyć, ale też widziałam w tv info o tej kobiecie, więc wiesz
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
[/COLOR]RYBA - a co Ci szwagierka nagadała ?
Ryba też jestem ciekawa. Nie chciałam być wścibska, ale jak już Trele pyta, to się podczepię
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:49   #2055
ryba91
Zakorzenienie

POWIEDZIALA MI ŻE przez te tabletki napewno dzidziuś się nie rozwija prawidłowo,i że już dawno powinnam poczuć ruchy a widocznie przez moją głupotę mogłam zabić dziecko, że mam sprawdzać teraz codziennie czy cos czuje jak nie to powinnam pukać sobie teraz w głowę itd.....
Stary 2013-05-20, 20:56   #2056
babku
Zadomowienie

I jeszcze pożalę się wam, że miałam widzieć się jutro z przyjaciółką, z którą bardzo dawno się nie widziałam, a jest teraz w 6 tyg ciąży. Strasznie cieszyłam się na to spotkanie.
I okazało się, że jej brat ma różyczkę, a ponieważ ja nie mam przeciwciał, to oczywiście boję się z nią spotkać. Twierdzi, że niby przechodziła różyczkę w dzieciństwie, ale moja mama też twierdziła, że przechodziłam i dopiero teraz okazuję się, że jednak nie. Nie chce wyjść na przewrażliwioną wariatkę, ale boję się z nią spotkać.
Stary 2013-05-20, 21:00   #2057
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

CZY KTÓRAŚ Z DZIEWCZYN CHCE AKTUALIZOWAĆ COŚ NA PIERWSZEJ STRONIE? NP. PŁEĆ?
Tak, w samą porę trafiłam na forum
Czytam śledzę uważnie, ale nadążyć nie moge

Budowniczka, Joanna 24l, TP: 13.11.2013 oczekujemy synka
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:03   #2058
babku
Zadomowienie

Cytat:
POWIEDZIALA MI ŻE przez te tabletki napewno dzidziuś się nie rozwija prawidłowo,i że już dawno powinnam poczuć ruchy a widocznie przez moją głupotę mogłam zabić dziecko, że mam sprawdzać teraz codziennie czy cos czuje jak nie to powinnam pukać sobie teraz w głowę itd.....
To idiotka jakaś. Ile trzeba mieć w sobie jadu, żeby coś takiego powiedzieć. Matko jak ja się cieszę, że mam samych szwagrów. No aż się zdenerwowałam czytając to. Nawet nie chce wiedzieć jak wkur... musiałaś być, słysząc to na żywo.
Stary 2013-05-20, 21:08   #2059
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
I jeszcze pożalę się wam, że miałam widzieć się jutro z przyjaciółką, z którą bardzo dawno się nie widziałam, a jest teraz w 6 tyg ciąży. Strasznie cieszyłam się na to spotkanie.
I okazało się, że jej brat ma różyczkę, a ponieważ ja nie mam przeciwciał, to oczywiście boję się z nią spotkać. Twierdzi, że niby przechodziła różyczkę w dzieciństwie, ale moja mama też twierdziła, że przechodziłam i dopiero teraz okazuję się, że jednak nie. Nie chce wyjść na przewrażliwioną wariatkę, ale boję się z nią spotkać.
Moje zdanie jest takie, że jeżeli Cię coś niepokoi, to zrezygnuj z tego dla wasnego dobrego samopoczucia.

Przyjaciółka- przyjaciólka, ale jesli nagle bedziesz miala 'glupi' kaszel... bedziesz obwiniac siebie i panikowac, że to rożyczka...

Ja w ciazy strasznie jestem nerwowa i wiem, że czasem dla własnego spokoju i spokoju maluszka zrezygnowac z przyjemności... Oczywiście jesli bym miala inny, silny charakter robilabym inaczej.
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:12   #2060
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Witam się po weekendzie

Tyle pocytowałam i d**a wcięło mi.... ehhhhh

Kciuki za wizyty odbyte i jeszcze nie, witam nowe mamy

Moje usg już jutro niestety na 14 więc cały dzień czekania przede mną..

Przez week się nie odzywałam bo w sobotę mieliśmy imprezkę u znajomych a w niedzielę od rana nad jeziorkiem odpoczywaliśmy
Cytat:
A ja pospamuje , moj brzuch w 20 tygodniu ) Załącznik 5255820

Nie wierze że to 20 tydzień :P Kochana moim zdaniem to oni chyba się pomylili, watpie że będziesz rodzić na koniec września, prędzej na początek ale jest przepiekny
Cytat:
Wiecie co? Czuje od 2/3 dni jakbym miala ciężki brzuch, jakby mmnie ciagniol ku dolowi ?? Czasem takie uczucie jakby tam byl maluch wlasnie. , ale watpie zeby 300g dziecko moglo dawac uczucie takiego ciezaru ???

wiesz dzidziuś, wody płodowe itp
Cytat:

szczerze możesz jej przekazać że jak ją spotkam to ją strzelę co za głupia nie powiem kto! ryba trzymaj się, jutro już usłyszysz swojego maluszka

to i ja dodam mój 19tygodniowy brzuch dziś się trochę opalałam na balkonie i małemu chyba się nie podobało bo wiercił się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 960060_10201255835147568_334417233_n.jpg (92,8 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 969952_10201255835547578_1963984548_n.jpg (45,0 KB, 76 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:27   #2061
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
to i ja dodam mój 19tygodniowy brzuch dziś się trochę opalałam na balkonie i małemu chyba się nie podobało bo wiercił się
Jaki ładny brzuszek i sukieneczka też
Stary 2013-05-20, 21:29   #2062
motylek85
Zakorzenienie

Ryba zauważyłam, że mnie wywołujesz bardzo mi miło mało mnie na forum bo w taką pogodę moje dziecię cały czas by na podwórku siedziało a ja sobie też zajęcie znalazłam i odrestaurowuję stary pordzewiały rower bo chcę z niego stojak na kwiaty zrobić a co do spraw ciążowych to z niecierpliwością wyczekuję ruchów maleństwa i codziennie zasypiam z ręką na brzusiu no i nie jest juz tak łatwo jak dłużej chodzę boli mnie kość dupna (ja ją tak nazywam ale to chyba ta ogonowa). Boli gdy sie schylam i gdy siadam i nie wiem czemu tak się dzieje??? Można sobie coś tam przeziębić albo nadwyrężyć? No i jeszcze to bóle w podbrzuszu... Ale to może od tych szwów po cc? Lekarz coś o tym wspominał ale recepty na ból nie dał...
Przepraszam, że tak egoistycznie bo tylko o sobie ale dopiero co zajrzałam i wyczytałam, że Ryba przywołuje nieobecnych

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:31   #2063
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Mój syn już przyswoił myśl o rodzeństwie teraz mam 1000 pytań a czy już wiem jaka płeć, gdzie schowamy xboxa no bo do 6 roku życia to za małe dziecko żeby mu dać grać więc mój syn będzie musiał grać w ukryciu, czy będzie mógł ze mną iść zobaczyć dziecko na usg, i w końcu że teraz czeka go ciężkie zadanie kupowania ze mną rzeczy dla dziecka, no bo jego zdaniem sama wózka nie wybiorę on mi musi ze wszystkim pomóc, a i najlepsze że jak urodzę to muszę poszukać pracy popołudniami że jak on wróci ze szkoły to się zajmie dzieckiem a my możemy iść do pracy. Cały mój kochany syneczek, martwi się o wszystko
Bardzo mądrego masz syna !

Cytat:
w piatek miałam ciśnienie 143/89. Dzisiaj też, do tego mnie mdli i jest mi słabo. PRZECIEZ JESTEM W II TRYMSTRZE. dlaczego mnie to spotyka......... już nie daje rady, ledwo na oczy widzę. Ratujcie!! jak ktoś się modli niech pomodli się i za Nas aby ten ból przeszedł i mdłości......
żeby szybko minęło !

Cytat:
Wszystko ok Jedyne czym mnie zmartwiła to zapytała czy miałam piasek w nerkach, bo wychodzą mi szczawiany wapnia w moczu Mówiła, że w ciąży mogą mi się odezwać problemy z nerkami. Oby nie Wycierpiałam się w szpitalu, miałam kolkę nerkową, ból nie do zniesienia Kazała więcej wody pić, około 2l dziennie. Tak poza tym to zbadała, sprawdziła wydruk z poprzedniego USG i niby mówi, że dziecko jak na 12 tydzień było dość małe (5,27cm). Sprawdzałam na necie,że to normalna długość Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie
Super że z maluszkiem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A co do plci-chyba dzis ciesze sie ze bedzie drugi chlopak.Po dniu spedzonym z 6 i 4 latka mam dosc.To manipulowanie, ciagle fochy i mazanie sie nie dla mnie ;-) Ciesze sie,ze moj to twardy,dzielny chlop i sie wogole nie mazgai ;-) I mam nadzieje,ze drugi bedzie podobny
Noo i takie podejście mi się podoba !

Cytat:
Witaj Fajnie że do nas dołączasz

Cytat:
Co za głupia baba za przeproszeniem, jak mogła Ci coś takiego powiedzieć ;/ tylko się niepotrzebnie stresujesz teraz

Cytat:
Cudny brzuszek
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 22:00   #2064
Kabriela
Zadomowienie

Padam na twarz dziewoje, żegnam się, brzuch za mocno daje mi już we znaki, że ja od dwóch godzin powinnam grzecznie lulać.

Do usłyszenia jutro, trzymam kciuki za wszystkie wizyty- na pewno będzie dobrze.
Dobrej nocy Mamusie.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 22:09   #2065
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Sory za to co napisze : tylko jakies wstretne babsku moze takie cos powiedziec ciezarnej kobiecie . A jesli ta baba ma swoje dzieci I byla kiedys w ciazy , wie jak to jest to juz wogole swiadczy o jej perfidnosci !!

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-20, 22:13   #2066
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ginekolog poleciła mi witaminy Matruelle. Brała któraś z Was?
Ja je zażywam,wielkie,brązowe śmierdzące kapsułki.
Następnym razem kupię inne,tańsze i nie takie walące

Cytat:
ś

u mnie od 13-tej burza burza deszcz burza itd..... więc przespałam pół dnia, lepsze to niż siedzieć w towarzystwie znienawidzonego od wczoraj Tż

Mój syn już przyswoił myśl o rodzeństwie teraz mam 1000 pytań a czy już wiem jaka płeć, gdzie schowamy xboxa no bo do 6 roku życia to za małe dziecko żeby mu dać grać więc mój syn będzie musiał grać w ukryciu, czy będzie mógł ze mną iść zobaczyć dziecko na usg, i w końcu że teraz czeka go ciężkie zadanie kupowania ze mną rzeczy dla dziecka, no bo jego zdaniem sama wózka nie wybiorę on mi musi ze wszystkim pomóc, a i najlepsze że jak urodzę to muszę poszukać pracy popołudniami że jak on wróci ze szkoły to się zajmie dzieckiem a my możemy iść do pracy. Cały mój kochany syneczek, martwi się o wszystko
Witaj w klubie tymczasowo znienawidzonych Tżtów
Mądry ten Twój syncio.

Cytat:
Witaj

Cytat:
Niech sobie sama popuka,jak można takie głupoty wygadywać...

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Spotkacie się następnym razem.Cała ta sytuacja Cię tłumaczy.Na pewno zrozumie.Ja bym szczerze powiedziała o co chodzi.

Cytat:
Witam się po weekendzie

Przez week się nie odzywałam bo w sobotę mieliśmy imprezkę u znajomych a w niedzielę od rana nad jeziorkiem odpoczywaliśmy
Nie wierze że to 20 tydzień :P Kochana moim zdaniem to oni chyba się pomylili, watpie że będziesz rodzić na koniec września, prędzej na początek ale jest przepiekny

wiesz dzidziuś, wody płodowe itp

szczerze możesz jej przekazać że jak ją spotkam to ją strzelę co za głupia nie powiem kto! ryba trzymaj się, jutro już usłyszysz swojego maluszka

Ty też masz już spory brzuszek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 22:19   #2067
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wróciłam, nadrobiłam ale nie cytowałam.
Mya- masz rację, za niedlugo każda grudniowa mamuśka nas opuści
No trudno :p
De - nie martw się że będzie drugi chłopiec, moja mama urodziła 4 córki i 1 syna. Z synem nigdy nie miała kłopotów a z 3 córkami non stop coś. Najgorzej miała ze mną, ale ja zawsze wolałam skakać po drzewach niż bawić się lalkami... myślę że to nie jest reguła, że chłopcy zachowują się gorzej...

Agnieszka- moja mama w wieku 29 lat urodziła piąte dziecko, zaraz po tym zaszła kolejny raz i gdyby nie fakt że stracila dziecko, do 30stki miała by ich sześcioro więc nie ma co panikować

Nadrobiłam po łebkach, więc jak ktoś chce zmianę na 1 stronie to proszę PW albo na CZERWONO TUTAJ PISAĆ POGRUBIONYMI ŻEBYM OD RAZU ZAUWAŻYŁA JAK COŚ

a U mnie jest z humorem średnio. Cóz, w piątek miałam mnóstwo sprraw do załatwienia, praktycznie od 7 do 14 byłam na mieście potem sie zdrzemnęłam a potem do wieczora sprzątałam, pokłóciłam się z Tż tak ostro, że wyszedł z domu i powiedział że w niedzielę przyjdzie po rzeczy, że mogę go spakowac
Potem udało mi się z nim skontaktować telefonicznie, był już na końcu miasta, ale poprosiłam go o rozmowę i wrócił do domu. to był dla mnie najgorszy dzien. kOCHAM Go i nie chce go stracić, ale on tak bardzo mnie nie rozumie.... już nie wiem co mam robić i jak żyć?
JESTEM ZAŁAMANA, ale nie będę nudzić...

W sobote pojechałam na te Zaje*iste urodziny. MASAKRA, wynudziłam sie za wsystkie czasy, mąż nawet się nie upił, bo nie było czym. Zjadłam troche frytek i dewolaja i tyle... bo więcej nie był, nie było nawet Ciasta czy kawy... no cóż....... może tak miało być ale nie miałąm co tam robić przez tyle czasu :/
Za to wczoraj pojechałam z siostrą,mama i mężem nad wodę bo bardzoooooo ładna pogoda była, od samego rana do wieczora tam siedzieliśmy, potem trochę źle się czułam... ale była cudownie

A teraz siedze w robocie i mam ochote zabić wszystkich.

Mam pytanie do palaczek dawnych, czy zauważyłyście że jak rzuciłyście fajki to też więcej jecie, czywiążecie to z ciążą?
Mam w ogóle momenty zawachania, wczoraj wzięłam paierosa do ręki,,,tak mi cięzko ta ciąża idzie. Ostatnio w ogóle się nią nie cieszę......... jestem załamana, przez 4 dni wieczorami po godzinie trzymałam rękę na brzuchu w różnych miejscach i nic nie czulam, nawet takiego smyrania ktore opisujecie. Martwie się i cały czas płacze z tego powodu. Boję się ze coś jest nie tak.

Witam nowe mamusie
Rybko mam nadzieję, że z TŻ pogodzeni i że samopoczucie o wiele lepsze Też coś wspominałaś o braku jakichkolwiek odczuć - z dzidzią na pewno wszystko w porządku, nie myśl, że coś jest nie tak, bo tak na pewno nie będzie Dzidzia taka jak moja pewnie bardzo spokojna i jeszcze z czasem da nam w kość

Cytat:
A ja pospamuje , moj brzuch w 20 tygodniu ) Załącznik 5255820

Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
aaa obrączki haha nie ma dokładnego zdjęcia bo trochę namieszaliśmy. Znajomy złotnik powiedział że jakiekolwiek zdjęcie z internetu mu nie przyniosę to on nam takie obrączki zrobi i wyszukałam takie jak w załączniku, ale wprowadziliśmy modyfikacje. Przede wszystkim bez diamencików, odwróciliśmy kolory tzn na zewnątrz będzie białe złoto w ten pasek w środku będzie z żółtego złota i ma być spolerowana na błyszcząco bo ta tutaj jest matowa. Widziałam podobny model ale zaokrąglony a my od początku stwierdziliśmy że chcemy obrączki płaskie, dlatego pokazałam złotnikowi to zdjęcie 21 czerwca mamy odebrać to jak będę miała live photo to się pochwalę.

żeby się Maleństwo chciało pokazać
Bardzo ładne obrączki My wybraliśmy takie cienkie, szerokośc 3mm i całe złote. Takie grubsze ładne, ale do nich trzeba mieć ładne i zgrabne palce, a nas Bozia tym darem nie obdarowała i cieńsze zdecydowanie lepsze są - odchudzają

Cytat:
śliczny brzuszek Trele w ogóle z tych zdjęć brzuchatków które widziałam to macie takie zgrabne, okrągłe i ładniusie mój to jakiś taki niezdecydowany w jakim kierunku ma rosnąć hmmm

u mnie od 13-tej burza burza deszcz burza itd..... więc przespałam pół dnia, lepsze to niż siedzieć w towarzystwie znienawidzonego od wczoraj Tż

Masz bardzo kochanego i mądrego synka tylko pozazdrościć

Cytat:
Witamy w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Tak, w samą porę trafiłam na forum
Czytam śledzę uważnie, ale nadążyć nie moge

Budowniczka, Joanna 24l, TP: 13.11.2013 oczekujemy synka
I kolejną nową mamusię witam

Cytat:
Puknij ją młotkiem w głowę - może zmądrzeje!! A jak nie to cóż, wiesz, że na głupotę lekarstwa nie ma Nie przejmuj się głupim gadaniem!!

Cytat:
Witam się po weekendzie

Śliczny brzusio

A ja się dopiero teraz melduję i padam na ryjek po całym dniu
W skrócie napiszę:
byliśmy na usg genetycznym, prawdopodobnie będzie DZIEWCZYNKA jest cała i zdrowa
żadnych wad, mózg, serduszko, nóżki, rączki w porządku, wszystko na swoim miejscu
a na usg łzy mi same płynęły ze szczęścia i wielka ulga, że wszystko w porządku

PS. Rybko możesz dopisać dziewczynkę
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 22:24   #2068
Anoula
Zakorzenienie

Dziewczyny jest sprawa
Nasz tydzień poślubny wisi na włosku. Chcieliśmy jechać nad morze po ślubie, ale niestety kontakt który mieliśmy nie wypalił. I zostaliśmy z niczym wiem że są wśród nas dziewczyny znad Bałtyku, może któraś zna jakieś sprawdzone miejsce gdzie można by spędzić miły poślubny tydzień?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne obrączki My wybraliśmy takie cienkie, szerokośc 3mm i całe złote. Takie grubsze ładne, ale do nich trzeba mieć ładne i zgrabne palce, a nas Bozia tym darem nie obdarowała i cieńsze zdecydowanie lepsze są - odchudzają
Ja i tak muszę mieć chudszą niż TŻ dla mnie 5 mm a dla niego 6.

Cytat:
W skrócie napiszę:
byliśmy na usg genetycznym, prawdopodobnie będzie DZIEWCZYNKA jest cała i zdrowa
żadnych wad, mózg, serduszko, nóżki, rączki w porządku, wszystko na swoim miejscu

Gratulacje Kochana i zrowego maluszka i dziewczynki.
Stary 2013-05-20, 22:24   #2069
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

W skrócie napiszę:

Gratuluję udanej wizyty!!! I dziewuszki!!!

I od razu sama się pochwalę udanym usg, podczas którego maluch udowodnił już swoją niezależność zupełnie nie chciał współpracować do pomiarów, ale że lekarz też uparty to w końcu się udało. Nasz kochany pasożycik ma teraz 62 mm. Reszta pomiarów w normie I jeszcze zacytuje lekarza: "Wygląda na chłopaka" Osobisty chodzi wyprostowany jak nigdy
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 22:28   #2070
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

W skrócie napiszę:

Ja wiem czy do szerszych trzeba mieć zgrabne palce
Mój Tż posiada raczej szerokie i krótkie paluszki.Moje są ja wiem średnie, że się tak wyrażę, a mamy szerokie obrączki i wyglądają ładnie.

Super że z dzidzią ok

Remis 4 dziewczyny : 4 chłopaki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości