|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuć focię brzusia ![]() a co do płci... to bardzo zależy od ułożenia maluszka, lekarza i jego sprzętu. Jak ma dobry sprzęt i oko i odczywiście maluch bedzie współpracował to nawet w 14-16 tygodniu, ale średnio to koło połowy czyli koło 20 tygodnia wiadomo ![]() Wpisać Cię na str? jak tak to : nick,imię wiek, OM, TP
|
|
#2043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam tak samo - opróżniłam lodówkę! Jak wariatka - lody, ciasto, kanapki, naleśniki, zupa, czekolada, ogórki - jak typowa, przysłowiowa baba w ciąży. Dziś znowu nie mogłam spać w nocy, piłam meliskę ale nic nie daje ... ![]() Trele - piękny brzuszek. A ostatnio było we wiadomościach - babka miała mieć bliźniaki a urodziła trojaczki nie zauważyli hah i to 3cie urodziła po kilku dniach jeśli dobrze pamiętam. Ryba Tż powinien dostać na dupę! Co to za głupie gadanie Dzastin08 trzymam kciuki za dzidzię i coby nóżki rozłożyła jak należy! Ale wam zazdroszczę, że już poznajecie płeć. Ja w środę genetyczne, może coś zobaczę ale to chyba 1% szans ![]() siasia_31 ale masz kochanego synka! adoosienka witaj! |
|
|
|
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
wysłałam Ci pw z info ![]() Ach chciałabym jakoś spokojniej żyć, wciąż myślę i sie zamartwiam - oby mi to minęło wreszcie
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Znów nam dziewczyny pouciekały, Peggy, Zuziak, acelinka,rojku,motylek itd.?
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- RYBA - a co Ci szwagierka nagadała ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny muli mnie....a jeszcze tyle pracy...
|
|
|
|
#2051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1 maja skończył 10 lat, zawsze był bardzo rozsądny i mądraliński jak na swój wiek, mogę mu zaufać, że np nic głupiego mu do głowy nie wpadnie jak wraca sam ze szkoły, albo sam w domu zostanie. 10-latek to już bardzo samodzielne dziecko, a poza tym to taki mój przytulasek kochany. Teraz pewnie chciałabym mieć córkę, ale jak będę miała takiego samego facecika to na pewno się nie obrażę
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Czuje od 2/3 dni jakbym miala ciężki brzuch, jakby mmnie ciagniol ku dolowi ?? Czasem takie uczucie jakby tam byl maluch wlasnie. , ale watpie zeby 300g dziecko moglo dawac uczucie takiego ciezaru ???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy poczulas ruchy?Jak pozniej to faktycznie juz od zewnatrz a jak bardzo wczesnie to raczej jednak czuje sie to od wewnatrz.Dzis poczulam pierwsze kopniaczki ale od wewnatrz wlasnie. Pociesze was,ze zawsze moze byc gorzej znajoma lezy cala ciaze w szpitalu,bo wogole niczego nie moze jesc i pic bo wszystko zwraca. Schudla juz 5 kg a to 7 miesiac a ona nadal zwraca.Mi minely mdlosci ale dzis zjadlam lososia i strasznie mnie zemdlilo.Ale i tak dobrze,bo w poprzedniej ciazy 4 miesiace zwracalam i mialam 24 godzinne mdlosci. Do mam ktore maja juz dzieciaczki-ma ktoras krzeselko chicco?Bo mialam 2,5 chicco mama i bylam naprawde zadowolona.Niestety bylo ono pozyczone i nie produkuja juz tez serii.Ma ktoras inne z chicco i tez chwali sobie? |
|
|
|
|
#2054 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaminy przepisał mi pregna plus, ale będąc w aptece trafiłam na promocje Femibionu 2. Porównałam składy i wzięłam ten femibion. Jak skończy się promocja to kupię tę pregne, bo normalnie jest o połowę tańsza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trele nie będę cie straszyć, ale też widziałam w tv info o tej kobiecie, więc wiesz ![]() Ryba też jestem ciekawa. Nie chciałam być wścibska, ale jak już Trele pyta, to się podczepię
|
|||
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
POWIEDZIALA MI ŻE przez te tabletki napewno dzidziuś się nie rozwija prawidłowo,i że już dawno powinnam poczuć ruchy a widocznie przez moją głupotę mogłam zabić dziecko, że mam sprawdzać teraz codziennie czy cos czuje jak nie to powinnam pukać sobie teraz w głowę itd.....
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze pożalę się wam, że miałam widzieć się jutro z przyjaciółką, z którą bardzo dawno się nie widziałam, a jest teraz w 6 tyg ciąży. Strasznie cieszyłam się na to spotkanie.
I okazało się, że jej brat ma różyczkę, a ponieważ ja nie mam przeciwciał, to oczywiście boję się z nią spotkać. Twierdzi, że niby przechodziła różyczkę w dzieciństwie, ale moja mama też twierdziła, że przechodziłam i dopiero teraz okazuję się, że jednak nie. Nie chce wyjść na przewrażliwioną wariatkę, ale boję się z nią spotkać. |
|
|
|
#2057 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyjaciółka- przyjaciólka, ale jesli nagle bedziesz miala 'glupi' kaszel... bedziesz obwiniac siebie i panikowac, że to rożyczka... Ja w ciazy strasznie jestem nerwowa i wiem, że czasem dla własnego spokoju i spokoju maluszka zrezygnowac z przyjemności... Oczywiście jesli bym miala inny, silny charakter robilabym inaczej. |
|
|
|
|
#2060 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Tyle pocytowałam i d**a wcięło mi.... ehhhhh Kciuki za wizyty odbyte i jeszcze nie, witam nowe mamy Moje usg już jutro Przez week się nie odzywałam bo w sobotę mieliśmy imprezkę u znajomych a w niedzielę od rana nad jeziorkiem odpoczywaliśmy Cytat:
ale jest przepiekny Cytat:
Cytat:
![]() szczerze możesz jej przekazać że jak ją spotkam to ją strzelę co za głupia nie powiem kto! ryba trzymaj się, jutro już usłyszysz swojego maluszka ![]() to i ja dodam mój 19tygodniowy brzuch dziś się trochę opalałam na balkonie i małemu chyba się nie podobało bo wiercił się
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba zauważyłam, że mnie wywołujesz
bardzo mi miło mało mnie na forum bo w taką pogodę moje dziecię cały czas by na podwórku siedziało a ja sobie też zajęcie znalazłam i odrestaurowuję stary pordzewiały rower bo chcę z niego stojak na kwiaty zrobić a co do spraw ciążowych to z niecierpliwością wyczekuję ruchów maleństwa i codziennie zasypiam z ręką na brzusiu no i nie jest juz tak łatwo jak dłużej chodzę boli mnie kość dupna (ja ją tak nazywam ale to chyba ta ogonowa). Boli gdy sie schylam i gdy siadam i nie wiem czemu tak się dzieje??? Można sobie coś tam przeziębić albo nadwyrężyć? No i jeszcze to bóle w podbrzuszu... Ale to może od tych szwów po cc? Lekarz coś o tym wspominał ale recepty na ból nie dał...Przepraszam, że tak egoistycznie bo tylko o sobie ale dopiero co zajrzałam i wyczytałam, że Ryba przywołuje nieobecnych
|
|
#2063 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby szybko minęło ! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Padam na twarz dziewoje, żegnam się, brzuch za mocno daje mi już we znaki, że ja od dwóch godzin powinnam grzecznie lulać.
Do usłyszenia jutro, trzymam kciuki za wszystkie wizyty- na pewno będzie dobrze. Dobrej nocy Mamusie.
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja je zażywam,wielkie,brązowe śmierdzące kapsułki.
Następnym razem kupię inne,tańsze i nie takie walące ![]() Cytat:
![]() Mądry ten Twój syncio. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2067 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że samopoczucie o wiele lepsze Też coś wspominałaś o braku jakichkolwiek odczuć - z dzidzią na pewno wszystko w porządku, nie myśl, że coś jest nie tak, bo tak na pewno nie będzie Dzidzia taka jak moja pewnie bardzo spokojna i jeszcze z czasem da nam w kość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My wybraliśmy takie cienkie, szerokośc 3mm i całe złote. Takie grubsze ładne, ale do nich trzeba mieć ładne i zgrabne palce, a nas Bozia tym darem nie obdarowała i cieńsze zdecydowanie lepsze są - odchudzają ![]() Cytat:
tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak nie to cóż, wiesz, że na głupotę lekarstwa nie ma Cytat:
![]() A ja się dopiero teraz melduję i padam na ryjek po całym dniu ![]() W skrócie napiszę: byliśmy na usg genetycznym, prawdopodobnie będzie DZIEWCZYNKA jest cała i zdrowa ![]() żadnych wad, mózg, serduszko, nóżki, rączki w porządku, wszystko na swoim miejscu ![]() a na usg łzy mi same płynęły ze szczęścia i wielka ulga, że wszystko w porządku ![]() PS. Rybko możesz dopisać dziewczynkę
|
||||||||
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest sprawa
![]() Nasz tydzień poślubny wisi na włosku. Chcieliśmy jechać nad morze po ślubie, ale niestety kontakt który mieliśmy nie wypalił. I zostaliśmy z niczym wiem że są wśród nas dziewczyny znad Bałtyku, może któraś zna jakieś sprawdzone miejsce gdzie można by spędzić miły poślubny tydzień? ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
dla mnie 5 mm a dla niego 6.Cytat:
Gratulacje Kochana i zrowego maluszka i dziewczynki.
|
||
|
|
|
#2069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I od razu sama się pochwalę udanym usg, podczas którego maluch udowodnił już swoją niezależność zupełnie nie chciał współpracować do pomiarów, ale że lekarz też uparty to w końcu się udało. Nasz kochany pasożycik ma teraz 62 mm. Reszta pomiarów w normie I jeszcze zacytuje lekarza: "Wygląda na chłopaka" Osobisty chodzi wyprostowany jak nigdy
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż posiada raczej szerokie i krótkie paluszki.Moje są ja wiem średnie, że się tak wyrażę, a mamy szerokie obrączki i wyglądają ładnie. Super że z dzidzią ok Remis 4 dziewczyny : 4 chłopaki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Co to za głupie gadanie 

KCIUKI DLA ANI 

Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie

Ślub 25.08.2012
Mówiła, że w ciąży mogą mi się odezwać problemy z nerkami. Oby nie
mój to jakiś taki niezdecydowany w jakim kierunku ma rosnąć hmmm