Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 11:43   #2131
issia88
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
mam do Was mamuśki taką prośbę. otóż moj TŻ i moja mama strasznie sie nami 'drą' że mało jem, że jestem chuda.

mam pytanko, czy jecie wiecej niż przed ciążą? jakieś inne posiłki?
jakbyscie mi mogly podac jakis jadlospis przykładowy, z waszego dnia...

bo juz sama nie wiem czy faktycznie może źle się dożywiem

Mam już dość kontroli TŻ, piłaś, jadłaś....

i mamy wzrok: masz serek 'danio' - dobrrry

Buziaki
Przed ciaza to ja potrafiłam zjeść pol lodówki, a teraz to mam takie dni, ze oprócz sniadania caly dzień nic nie jem, bo nie mam ochoty dopiero zjem kolacje wieczorem i to mi starcza. A sa tez takie dni, ze jak gotuje obiad to na sam zapach i myśl leci mi slinka, a jak wraca TŻ z pracy to sam je, bo ja mam odruch wymiotny na sam widok tego obiadu wsio zależy od dnia ale uważam, ze trzeba jesc to na co masz ochote i tyle ile potrzebujesz - nic na sile i nie za dwoje

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja mam dzisiaj jakiś sądny dzień. Wczoraj pół dnia czułam się źle co skończyło się wymiotami na wieczór a dzisiaj podobnie, cały czas mi niedobrze nic nie mogę przełknąć bo od razu czuje ze zwrócę... nawet herbatę. A dziś mam mieć egzamin na uczelni... nie wiem ja ja to przeżyję
Powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
Odebrałam dzisiaj moje wyniki na TSH, FT3 i FT4 i są w normie. Popołudniu idę do kardiologa – ciekawe co powie. Dalej mi serducho wali jak szalone, ciągle ok 100 /min.
Coś mnie wczoraj przewiało i kicham na potęgę – mam nadzieję, że nic poważnego się z tego nie rozwinie.
Mam też newsy z pracy, szefowa poprosiła mnie, że jak znajdą za mnie zastępstwo to żebym szła na L4...niezbyt mi się to uśmiecha bo chciałabym pracować, tym bardziej, że w moim zawodzie bycie na bieżąco jest bardzo ważne. Z drugiej jednak strony ich rozumiem, muszą kogoś mieć nowego bo jak nagle coś się stanie (tfu, tfu- odpukać) i nie przyjdę do pracy to nie ma im kto pracować...
Ciekawe jak szybko uda im się kogoś załatwić, może to potrwać 2 tygodnie a może i 2 miesiące....
Któraś z Was chyba też miała taką sytuację, że poproszono ją o pójście na L4? Przyznawać się kto to?

Issia dziewczynka- gratuluję! Może jutro też moja dzidzia pokaże co ma między nogami...w którym ty jesteś tygodniu? Tez bym chciała już wiedzieć, strasznie niecierpliwa jestem :P Dopiero 13 tydzień kończę przecież :P

Margot tobie też gratuluję!
Ja zostałam zmuszona isc na L4 z koncem maja, ale po wielu sytuacjach które po drodze wyszly, zdecydowałam, ze odchodzę z początkiem maja i mam ich w dupce
Ja jestem w 12tyg 3d - lekarz powiedział, ze prawdopodobnie to dziewczynka, ale przy następnym usg się dowiemy na 100%, nozki miała tak ulozone, ze w sumie ciężko było zobaczyć

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40911492]Ja mam 14 tydzień i +4kg. Jak dla mnie to sporo. I brzuch mam taki duży, wczoraj mieliśmy gości i pierwsze pytania "czy mi się wydaje????" ;p

Mojego brzucha nie da się już ukryć. I pomyśleć, że w pierwszej ciąży w tym momencie szalałam na swoim weselu, sukienka była dopasowana, zero brzucha. Teraz by to nie przeszło ;p

Aaa i wiecie co? Od kilku dni robię sobie sama sok pomarańczowy Pycha! 2, 3 pomarańcze, obieram, przecinam na ćwiartki, zalewam wrzątkiem, miksuję blenderem i przesiewam przez sitko, dosładzam. Mogłabym pić litrami [/QUOTE]

Zazdroszcze, ja przed ciaza pilam codziennie swiezy sok z pomarańczy, a odkad jestem w ciąży to jak wypije to od razu mam zgage :/

Ja mam dziś strasznego lenia Miałam jechać po buty do sukni, ale mam niemoc straszna może jutro mi się zachce
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:49   #2132
24Kasiula24
Raczkowanie

Ja też śmigam w piżamie

Ale musiałabym się zabrać za zupke kalafiorową
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:50   #2133
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Ja też śmigam w piżamie

Ale musiałabym się zabrać za zupke kalafiorową
U mnie w lodowce caly garnek stoi :/ nie miał kto tego zjeść :/
Ja dziś robie botwinkę
Stary 2013-05-21, 11:51   #2134
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ooo, tak właśnie zasypiam!
Co do jedzenia... Czy tylko ja pożeram słodycze i chipsy?
Z chipsami to różnie... przed ciążą nie przepadałam i teraz też z rzadka zjem. Do filmu albo coś takiego.
Natomiast słodkie... cóż.. co mi stanie na drodze zaraz z tej drogi znika kilogramami mogłabym jeść.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:52   #2135
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
fajna stronka

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Ja jeszcze jestem w piżamie

FAJNIE MACIE ja jest w pracy...
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:52   #2136
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

a u mnie chłodnik z przepisu ryby

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:08   #2137
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
a u mnie chłodnik z przepisu ryby

U mnie też ten chłodniczek

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:12   #2138
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
hej
można dołączyć? Jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby się tu odezwać

termin mam na 5 listopada (z ostatniego USG,bo z pierwszego wyszło mi 21 października)
no i jak na razie jest dziewczynka
od dzisiaj zaczęłam 17 tydzień i od przedostatniej wizyty (5 kwietnia) do ostatniej wizyty (9 maja) przytyłam całe 0,4 kg
WitajGratuluję dziewczynki

Anoula za egzamin

Cytat:
Witam mamusie!
Odebrałam dzisiaj moje wyniki na TSH, FT3 i FT4 i są w normie. Popołudniu idę do kardiologa – ciekawe co powie. Dalej mi serducho wali jak szalone, ciągle ok 100 /min.
Coś mnie wczoraj przewiało i kicham na potęgę – mam nadzieję, że nic poważnego się z tego nie rozwinie.
Mam też newsy z pracy, szefowa poprosiła mnie, że jak znajdą za mnie zastępstwo to żebym szła na L4...niezbyt mi się to uśmiecha bo chciałabym pracować, tym bardziej, że w moim zawodzie bycie na bieżąco jest bardzo ważne. Z drugiej jednak strony ich rozumiem, muszą kogoś mieć nowego bo jak nagle coś się stanie (tfu, tfu- odpukać) i nie przyjdę do pracy to nie ma im kto pracować...
Ciekawe jak szybko uda im się kogoś załatwić, może to potrwać 2 tygodnie a może i 2 miesiące....
Któraś z Was chyba też miała taką sytuację, że poproszono ją o pójście na L4? Przyznawać się kto to?

Trele jaki cudny brzusio!
Dzastino ale numer z tą pralką, dobrze, że szef szefów okazał się uczciwy.

Z tym masowaniem brzucha to nie popadajmy w paranoję, ja myślę, że od posmarowania balsamem lub oliwką raz czy dwa razy dziennie nic się nie stanie. Ważne, żeby jakoś długo i namiętnie nie masować tylko raz-dwa.

Nemosek ja robiłam cytomegalię to chyba koło 30 zł za IgG i 30 zł za IgM. To jeszcze robiłam przed ciążą.

Współczuję wam z tymi papierochami, ja na szczęście jestem niepaląca. Nie dajcie się!

Anoula mam to samo ze spodniami i kupiłam większe (rozm. 36) i sobie pas wywijam na dół – przynajmniej mnie nic nie ciśnie w brzucho i nie muszę guzików rozpinać. Myślę, że 34 już nie masz co kupować, bo za tydzień, dwa będą małe.
Współczuję złego samopoczucia...

Siasia jaki kochany i zaradny syn! Tylko gonie nastawiaj za bardzo na braciszka, żeby się nie rozczarował jakby co.

Miki ja biorę Matruelle, są bardzo duże i śmierdzą, ale mnie to nie przeszkadza. Mają dobre opinie.

Adoosienka, Lineczka witajcie!

De gratuluję kopniaczka!!!! Pojawił się wczesniej niż w poprzedniej ciąży?
Fajnie, że zmieniłaś nastawienie do drugiego synalka! Fajny będzie – śliczny i mądry po rodzicach!

Babku dobrze robisz, nie masz przeciwciał to się nie narażaj. Przyjaciółka powinna zrozumieć.

Maglaska ślicznie wyglądasz!

Issia dziewczynka- gratuluję! Może jutro też moja dzidzia pokaże co ma między nogami...w którym ty jesteś tygodniu? Tez bym chciała już wiedzieć, strasznie niecierpliwa jestem :P Dopiero 13 tydzień kończę przecież :P

Margot tobie też gratuluję!
Czyli dobrze pamiętałam że dzisiaj idziesz do kardiologa,pytałam ostatnio ale pewnie nie zauważyłaś
Mozesz podac swój wynik TSH i normę która masz na wyniku?Chciałabym sobie porównać

za kardiologa,żeby całe zamieszanie okazało się błachostką

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość

miałam wczoraj wizytę, aktualnie 16tc i CRL 11,5 cm nie wiem jak to się stało ale zapomniałam wziąć od gin z biurka zdjęcie usg no ale ciesze się, że wszystko jest ok no i czuję delikatne ruchy cudne uczucie
szybciutko

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Cześć, daaawnnooo mnie nie było, bo praca, dziecko, żłobek - samo życie
ale od 8 maja jestem na L4, bo 7go dostałam mocnego plamienia, więc IP, duphaston i siedzę w domu nie wiadomo dlaczego plamiłam, ale dzięki szybszemu usg w szpitalu wyszło, że kosmówka zakrywa ujście szyjki
na usg 15go już u mojej gin widać było, że odsunęła się na 1 cm od ujścia, ale dalej czekamy czy będzie się odsuwać :/
usg z przeziernością było i wszystko dobrze Fasola miała wtedy 7 cm i tak szalała, że ledwo dr zrobiła pomiary. ponad pół godziny "polowała" na odpowiednie pozycje Dzidziola
od 18 maja czuję ruchy (2,5 tygodnia wcześniej niż w pierwszej ciąży) i w końcu codziennie mam znak, że jest dobrze

a co do jedzenia to trzeba jeść wtedy kiedy czuje się głód i wartościowe rzeczy, warzywa, owoce, mięsko w rozsądnych ilościach.
ja jem ilości takie same jak przed ciążą i nie przytyłam jeszcze nawet 2 kg piję za to hektolitry wody na dobę
Oj dawno dawno,ale najważniejsze że wszystko ok z Tobą i dzidzią
My tak chyba podobnie terminowo

Cytat:
Ooo, tak właśnie zasypiam!
Co do jedzenia... Czy tylko ja pożeram słodycze i chipsy?
Ja też jem zwłaszcza curly orzechowe,ale jak mnie najdzie.Mam taki dzień że zjem batona(adaś wiśniowy),wafelki, prince polo a i taki gdzie nie ruszę słodyczy.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40911922]Dziewczyny, ja sobie pofolgowałam dzisiaj- wyjątkowo ;p Bo córcia jak nigdy bawi się grzecznie sama w swoim pokoju. Przyznam się, że dopiero się przebrałam z piżamy

Lecę podsmażać pierogi.

Miłego dnia i udanych wizyt [/QUOTE]
Ja wstałam o 11.20 ale

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:15   #2139
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Cześć, daaawnnooo mnie nie było, bo praca, dziecko, żłobek - samo życie
ale od 8 maja jestem na L4, bo 7go dostałam mocnego plamienia, więc IP, duphaston i siedzę w domu nie wiadomo dlaczego plamiłam, ale dzięki szybszemu usg w szpitalu wyszło, że kosmówka zakrywa ujście szyjki
na usg 15go już u mojej gin widać było, że odsunęła się na 1 cm od ujścia, ale dalej czekamy czy będzie się odsuwać :/
usg z przeziernością było i wszystko dobrze Fasola miała wtedy 7 cm i tak szalała, że ledwo dr zrobiła pomiary. ponad pół godziny "polowała" na odpowiednie pozycje Dzidziola
od 18 maja czuję ruchy (2,5 tygodnia wcześniej niż w pierwszej ciąży) i w końcu codziennie mam znak, że jest dobrze

a co do jedzenia to trzeba jeść wtedy kiedy czuje się głód i wartościowe rzeczy, warzywa, owoce, mięsko w rozsądnych ilościach.
ja jem ilości takie same jak przed ciążą i nie przytyłam jeszcze nawet 2 kg piję za to hektolitry wody na dobę
Życzę zdrówka, oby było jak trzeba, a Ty się oszczędzaj. Dobrze, że maluch duży i zdrowy! Gratuluję i zazdroszczę ruchów!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40911492]
Aaa i wiecie co? Od kilku dni robię sobie sama sok pomarańczowy Pycha! 2, 3 pomarańcze, obieram, przecinam na ćwiartki, zalewam wrzątkiem, miksuję blenderem i przesiewam przez sitko, dosładzam. Mogłabym pić litrami [/QUOTE]

Ja też uwielbiam świeży soczek z pomarańczy! Ale poprostu wyciskam i piję

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
FAJNIE MACIE ja jest w pracy...
Łaczę się z Tobą w bólu -też jestem w pracy :P

Nemosek widziałam, że pytałaś, ale skoro już napisałam w pierwszych zdaniach to później Cię już nie cytowałam. Dam znać co mi tam powie.
Zapomniałam powiedzieć przy pobieraniu krwi do badania, żeby normy były dla kobiet w ciąży (a w ogóle to nie wiem czy jest taka opcja???) no i mam takie zwykłe normy.
Moje wyniki (norma):

TSH 2,54 (0,4-4,0)
FT3 3,41 (1,5-4,1)
FT4 1,15 (0,8-1,9)
FT4

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-05-21 o 12:19
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:18   #2140
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Gdzie ta rybka ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:20   #2141
nemosek
Zakorzenienie

A ja nie lubię chłodniku

U mnie dzisiaj mięsiwo,mielone,ziemniacz ki i sałata oraz mizeria.

I nic mi się nie chce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-21, 12:23   #2142
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
POWIEDZIALA MI ŻE przez te tabletki napewno dzidziuś się nie rozwija prawidłowo,i że już dawno powinnam poczuć ruchy a widocznie przez moją głupotę mogłam zabić dziecko, że mam sprawdzać teraz codziennie czy cos czuje jak nie to powinnam pukać sobie teraz w głowę itd.....
Słów brak na babola Perfidia w czystej postaci ze tez niektórzy nie umieją się ugryźć za jęzor zamiast gadać takie głupoty.Olej ją Ryba równo

Cytat:

to i ja dodam mój 19tygodniowy brzuch dziś się trochę opalałam na balkonie i małemu chyba się nie podobało bo wiercił się
śliczny domek ma Bruno

Cytat:
Dziewczyny jest sprawa
Nasz tydzień poślubny wisi na włosku. Chcieliśmy jechać nad morze po ślubie, ale niestety kontakt który mieliśmy nie wypalił. I zostaliśmy z niczym wiem że są wśród nas dziewczyny znad Bałtyku, może któraś zna jakieś sprawdzone miejsce gdzie można by spędzić miły poślubny tydzień?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ja mogę polecić miejscówkę, gdzie spędziliśmy w tamte wakacje
tyg. Było cudnie, a miejsce godne polecenia, wszystko nowiutkie- to był ich pierwszy sezon, bardzo miła atmosfera,właściciele bardzo dbający o zadowolenie swoich gości, no i całkiem przyjemne ceny jak na takie warunki
http://www.przymorzu.pl/villazlotepi...im-p-2887.html
I powodzenia na egzaminie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

A ja się dopiero teraz melduję i padam na ryjek po całym dniu
W skrócie napiszę:
byliśmy na usg genetycznym, prawdopodobnie będzie DZIEWCZYNKA jest cała i zdrowa
żadnych wad, mózg, serduszko, nóżki, rączki w porządku, wszystko na swoim miejscu
a na usg łzy mi same płynęły ze szczęścia i wielka ulga, że wszystko w porządku

PS. Rybko możesz dopisać dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty!!! I dziewuszki!!!

I od razu sama się pochwalę udanym usg, podczas którego maluch udowodnił już swoją niezależność zupełnie nie chciał współpracować do pomiarów, ale że lekarz też uparty to w końcu się udało. Nasz kochany pasożycik ma teraz 62 mm. Reszta pomiarów w normie I jeszcze zacytuje lekarza: "Wygląda na chłopaka" Osobisty chodzi wyprostowany jak nigdy

Nie wiem czy wszystkjo zacytowałam, jeśli były jeszcze inne dobre wieści, to gratuluję- o Ślimaczek Tobie np. I niech problemy się szybko kończą

za wszytskie wizyty mocno trzymam kciuki

Wszystkie nowe mamusie witam

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Gdzie ta rybka ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam nadzieję, że buszuje po lumpku

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:43   #2143
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Powodzenia!!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Anoula za egzamin
Dzięki

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić miejscówkę, gdzie spędziliśmy w tamte wakacje
tyg. Było cudnie, a miejsce godne polecenia, wszystko nowiutkie- to był ich pierwszy sezon, bardzo miła atmosfera,właściciele bardzo dbający o zadowolenie swoich gości, no i całkiem przyjemne ceny jak na takie warunki
http://www.przymorzu.pl/villazlotepi...im-p-2887.html
I powodzenia na egzaminie
Dzięki za namiar i za ten egzamin. Na zdjęciach faktycznie super to wygląda

Ja nie zakładam, że dziś go zdam, jest jakaś masakra a egzamin ustny.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:50   #2144
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nemosek widziałam, że pytałaś, ale skoro już napisałam w pierwszych zdaniach to później Cię już nie cytowałam. Dam znać co mi tam powie.
Zapomniałam powiedzieć przy pobieraniu krwi do badania, żeby normy były dla kobiet w ciąży (a w ogóle to nie wiem czy jest taka opcja???) no i mam takie zwykłe normy.
Moje wyniki (norma):

TSH 2,54 (0,4-4,0)
FT3 3,41 (1,5-4,1)
FT4 1,15 (0,8-1,9)
FT4
No to teraz mi dałaś do myślenie,też nie wiem czy mam dla kobiet w ciąży normy czy nie.No ale gin stwierdziła że wszystko ok i powtórzymy za jakieś 3 miesiące.
Normy według mojego laboratorium:

TSH- 0,75 (0,25-5)

FT3-4,64 (4-8,30)

FT4-13,94 (10.60-19.40)

Cytat:
Dzięki

Dzięki

Dzięki za namiar i za ten egzamin. Na zdjęciach faktycznie super to wygląda

Ja nie zakładam, że dziś go zdam, jest jakaś masakra a egzamin ustny.
Bądź dobrej myśliWiesz czasem wystarczy odrobina szczęścia a brak wiedzy
A co studiujesz?

Magaska za Twoją wizytę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-21, 12:51   #2145
aaby
Zakorzenienie

Anoula

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:53   #2146
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie lubię chłodniku

U mnie dzisiaj mięsiwo,mielone,ziemniacz ki i sałata oraz mizeria.

I nic mi się nie chce
też mam mizerię, ale miały być kotlety, ale chyba zrobię mielone :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:53   #2147
Dzastin08
Wtajemniczenie

Anoula powodzenia na egzaminie!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-21, 12:55   #2148
metkaa
Zakorzenienie

czesc

budowniczka ja bym może i pochłaniała większe ilości jedzenia ale przy takich mdłościach jakie mam nie da rady

aaby co do chipsów to ja lubie ale w ciąży nie jadam, wogole jakby tz zobaczyl ze chce kupic to by mi nakopał

Anoula trzymam kciuki za egzamin,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:58   #2149
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Bądź dobrej myśliWiesz czasem wystarczy odrobina szczęścia a brak wiedzy
A co studiujesz?
Studiuje grafikę a egzamin jest z estetyki o wykładowcy krążą legendy.

Cytat:
Anoula
dzięki

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Anoula powodzenia na egzaminie!
dzięki

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Anoula trzymam kciuki za egzamin,
dzięki

Jakie wsparcie
Stary 2013-05-21, 13:00   #2150
koala19
Raczkowanie

dziewczyny widze ze zajadacie sie chlodnikiem, ja nigdy tego nie próbowałam i przyznam ze nie wyglada smacznie nie lubie takich smieciowych zup, zawsze każdą przecedzam sitkiem

ja dziś zrobilam interes życia kupilam wózek używany bebetto fabio 3w1 za 400zł i roczną gwarancją do tego zamowilam nowe meble. szafe, komode, stolik nocny, łóżko i materac

a najlepsze jest to jak dzis zdemaskowałam tż-a.
kase na remont mial dostac do reki a wyslali mu na konto a mamy je raczej wspolne i mial tam tysiąc złotych wiecej wiec zadzwonilam i zapytalam czy to pomyłka bo mialo byc 4tysiace a nie 5 a on biedny powiedzial ze znowu pokrzyżowałam jego plany biedny chyba nigdy mi nie kupi tego pierścionka zareczynowego bo non stop go na czyms nakrywam przypadkiem

Anoula kciuki zaciśniete
Stary 2013-05-21, 13:04   #2151
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Studiuje grafikę a egzamin jest z estetyki o wykładowcy krążą legendy.

dzięki

dzięki

dzięki

Jakie wsparcie
Wizażowa grupa wsparcia

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
dziewczyny widze ze zajadacie sie chlodnikiem, ja nigdy tego nie próbowałam i przyznam ze nie wyglada smacznie nie lubie takich smieciowych zup, zawsze każdą przecedzam sitkiem

ja dziś zrobilam interes życia kupilam wózek używany bebetto fabio 3w1 za 400zł i roczną gwarancją do tego zamowilam nowe meble. szafe, komode, stolik nocny, łóżko i materac

kase na remont mial dostac do reki a wyslali mu na konto a mamy je raczej wspolne i mial tam tysiąc złotych wiecej wiec zadzwonilam i zapytalam czy to pomyłka bo mialo byc 4tysiace a nie 5 a on biedny powiedzial ze znowu pokrzyżowałam jego plany biedny chyba nigdy mi nie kupi tego pierścionka zareczynowego bo non stop go na czyms nakrywam przypadkiem

Anoula kciuki zaciśniete
Ja tam jestem zupiara
Widzę,że poszalałaś z zakupami Jaki kolor wózka?
Cwaniara z Ciebie ale ja robię tak samo-wszystko mam pod kontrolą

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-21, 13:08   #2152
koala19
Raczkowanie

dokladnie haha a nie dość ze wszystko musze miec pod kontrolą to wszystko wole robić sama tak jak Trele, najchetniej to sama bym wyremontowała mieszkanie

a to real foto wózka, jaśniutki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3257827688.jpg (98,2 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-05-21, 13:09   #2153
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Anoula kciuki zaciśniete
To obkupiłaś się dzisiaj Wózek bardzo fajny Ja się boję iśc do sklepu i wybierac wózek, bo obawiam się, ze zadnego nie wybiorę hehe za dużo tego w sklepach
Hehehe ales jest ale chyba zostawilas mu ten tysiąc na pierdzień??
Stary 2013-05-21, 13:14   #2154
koala19
Raczkowanie

oczywiście niech zostanie do jego dyspozycji
może na necie coś znajdziesz, a potem obdzwonisz sklepy stacjonarne czy maja zeby na żywca oglądnąc? ten wózek co ja teraz kupiłam to dwa tygodnie temu taki sam kupiła moja przyjaciolka i na poczatku mi sie nie podobał ale juz mi sie podoba
Stary 2013-05-21, 13:14   #2155
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Życzę zdrówka, oby było jak trzeba, a Ty się oszczędzaj. Dobrze, że maluch duży i zdrowy! Gratuluję i zazdroszczę ruchów

Moje wyniki (norma):

TSH 2,54 (0,4-4,0)
FT3 3,41 (1,5-4,1)
FT4 1,15 (0,8-1,9)
FT4
Cytat:
No to teraz mi dałaś do myślenie,też nie wiem czy mam dla kobiet w ciąży normy czy nie.No ale gin stwierdziła że wszystko ok i powtórzymy za jakieś 3 miesiące.
Normy według mojego laboratorium:

TSH- 0,75 (0,25-5)

FT3-4,64 (4-8,30)

FT4-13,94 (10.60-19.40)
A Wy macie stwierdzoną niedoczynność/nadczynność tarczycy czy tak kontrolnie robicie badania?
Pytam, bo ja mam niedoczynność z Hashimoto i na moich wynikach zawsze są zwykłe normy i normy dla ciężarnych w podziale na trymestry

Koala fajny wózek duże kółka są lepsze

Edytowane przez slimaczek19
Czas edycji: 2013-05-21 o 13:15
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 13:14   #2156
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Anoula kciuki zaciśniete
Hehe jaki szpieg z Ciebie hehe

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wizażowa grupa wsparcia
i dziwic sie później ze wizaż uzależnia
Stary 2013-05-21, 13:22   #2157
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

dzięki za kciuki zbieram się na wizytę buźka a i anoula kciuki za egzam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 13:29   #2158
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za kciuki zbieram się na wizytę buźka a i anoula kciuki za egzam
Czekamy na wieści od Was
Stary 2013-05-21, 13:32   #2159
niunia_20
Rozeznanie

Witam wszystkie nowe mamusie

Gratuluje udanych wizyt i za egzamin Anouli

To może zdam relacje z mojego wczorajszego USG:
weszłam o 18.30 więc pół godziny przed czasem
lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył przezierność karkową, narządy i powiedział że nie dopatrzył sie żadnych nieprawidłowości
Dzidzia ma 5.92 cm i jest to 12t3d ciąży
i ogólnie z wizyty jestem zadowolona bo zapłaciłam jak za normalna wizytę (120 zł) Może p.óźniej wstawię zdjęcia bo narazie TŻ wziął do pracy. Oczywiście był ze mną i tak mu sie buzia cieszyła jak patrzył na monitor że aż miło się robiło.

A u mnie właśnie skończyła się burza ale jeszcze pada deszczyk i strasznie zimno się zrobiło brrrr...

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 13:34   #2160
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamusie

Gratuluje udanych wizyt i za egzamin Anouli

To może zdam relacje z mojego wczorajszego USG:
weszłam o 18.30 więc pół godziny przed czasem
lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył przezierność karkową, narządy i powiedział że nie dopatrzył sie żadnych nieprawidłowości
Dzidzia ma 5.92 cm i jest to 12t3d ciąży
i ogólnie z wizyty jestem zadowolona bo zapłaciłam jak za normalna wizytę (120 zł) Może p.óźniej wstawię zdjęcia bo narazie TŻ wziął do pracy. Oczywiście był ze mną i tak mu sie buzia cieszyła jak patrzył na monitor że aż miło się robiło.

A u mnie właśnie skończyła się burza ale jeszcze pada deszczyk i strasznie zimno się zrobiło brrrr...

super gratulacje!
hmmmmm 5,92... to moj dzidziuś jest duży bo w 12tc i 5 d miał 6.45

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

apropo pogaody to u mnie leje właśnie a ja zostawiłam na parkingu pracowym otwarte szyby w aucie
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości