Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 11:33   #3151
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to nie kwestia materializmu, a wcześnie rozwiniętej przedsiębiorczości Natalka jest mądra i sprytna - dobrze jej w brzuchu, to nie chce wychodzić nie wiadomo gdzie. mała księżniczka potrzebuje królewskich warunków
gorzej ze te kórlewskie warunki to mi już spać niedaja bo uciskają przeokropnie....i wogóle tak jakby mi się brzuch zmniejszył wizualnie atk wyglada
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:33   #3152
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Karolina schowaj dumę do kieszeni, jeśli Ci się tęskni Mo ze oni o tym ni wiedzą, myślą, że jest ok tak jak jest??
Może... kiedyś jak się wkurzę to im to wygarnę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
moi chyba też wygodni... bo przecież córunia przyjedzie samochodem. oni też samochód mają, ale nie znają niemieckiego, więc jak tu na tych dojcze autoban się poruszać
jak przyjechali ten jeden raz, to oczywiście byli bardzo szczęśliwi, ale musiałam im zorganizować bilety na pociąg. mieli przygodę, bo z przesiadką
ale ogólnie rozumiem ich... to jest jednak 700km no i obczyzna jak by mogli za 14zł busem podskoczyć, to pewnie miałabym ich powoli dosyć

Mojej rodzince nawet tego się nie chce... bo gdzie to busem się tłuc
Stary 2013-05-21, 11:35   #3153
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie polecić jakąś dobrą herbatkę na laktację? Od piątku coś u mnie cienko z mlekiem, mały więcej się stresuje przy cycku niż je Położna powiedziała że w około 3 tygodniu po cc pojawia się kryzys laktacyjny szczególnie przy takiej pogodzie Kazała dużo pić i włączyć herbatkę

Adi ma już 3 tygodnie z tej okazji obsrał położną
u mnie moja siostra i bratowa piły herbatkę Bocianek z Medeli, obie były zadowolone, ponad rok karmiły ja już sobie też kupiłam 2 opakowania

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:38   #3154
nuna2
Zakorzenienie

kurde ale ulewa u mnie... A ciemno jak na wieczór i co jakiś czas grzmi, tylko w oddali i nie wiem, kiedy wyłączyć komp...

Hump, to może podpowiesz o co pytać położną??

a racuszkami chętnie bym się podzieliła Uwielbiam patrzeć, jak inni wcinają to, co przygotowałam
Stary 2013-05-21, 11:43   #3155
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Za 2h jadę na ktg - ciekawe czy coś dzisiaj wyjdzie na zapisie , bo w nocy i odkąd wstałam pobolewa mnie brzuch ale to takie bóle-srule Gdyby to miały być już te właściwe to boję się, że mogę przegapić, że już się zaczęło
eee, o to się nie martw
pewnie leżysz akurat podpięta...

ja wróciłam od gina. dziedzic podrósł, ale niewiele... jakieś 2600 może ważyć. gin mówi, że przepływy wyglądają dobrze, ale młody po prostu należy do mniejszych kruszynek i nie ma co się martwić. mimo wszystko to tempo wzrostu nie jest zbyt dobre i w takich sytuacjach trzeba dobrze obserwować dzieciaka i ewentualnie wcześniej wyjąć. jako że nie jest źle, to nie będziemy z tym wszystkim szaleć, ale następna wizyta w piątek i będziemy decydować, czy wywołamy poród po weekendzie (czyli jakiś tydzień przed TP).
KTG było tym razem super! przekupiłam młodego słodyczami i tak skakał, że lekarz nie mógł wyjść z podziwu wychodzi na to, że dzieciaka tak poza tym głodzę wyszły też jakieś skurcze delikatne, wszystko jest pięknie i w ogóle... no tylko dzieciak szczupły (nie wiedzieć po kim... ).
zmotywowana (zestresowana?) odebrałam paczkę z resztą pieluch i wrzuciłam drugie pranie - białe/jasne. a to kolorowe z soboty zaraz poskładam do komody, w której wygospodarowałam trochę miejsca (komodę z przewijakiem dostaniemy dopiero gdzieś w połowie czerwca...). no... i torbę do szpitala przed piątkiem chyba będę musiała spakować, nie?

w paczce z pieluchami był też bawełniany kocyk, który kusił mnie od samego początku... jest tak uroczy i milusi, że się sama do niego póki co tulę w załączniku zdjęcie

no, to idę nadrabiać... ciekawe, czy Justi w końcu prze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01903.jpg (31,4 KB, 46 załadowań)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:47   #3156
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie Kochane

Ja tak na szybciora,bo musze leciec do mieszkaniowki,ale moze pozniej uda mi sie wpasc na dluzej i cos wiecej napisac/przeczytac
A poki co chwale sie
Jessy ma dzis 2 tyg

Jenny Kochana napewno nie przegapisz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-18 12.44.27.jpg (103,6 KB, 81 załadowań)
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2013-05-21 o 11:50
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:49   #3157
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Dziewczyny możecie polecić jakąś dobrą herbatkę na laktację? Od piątku coś u mnie cienko z mlekiem, mały więcej się stresuje przy cycku niż je Położna powiedziała że w około 3 tygodniu po cc pojawia się kryzys laktacyjny szczególnie przy takiej pogodzie Kazała dużo pić i włączyć herbatkę

dla Adiego.

cloche, śliczny ten kocyczek.

Wpadam tylko na chwilkę zameldować informacje od diabli.

Mój uparty lekarz zlecił jeszcze konsultacje internisty - czy też jest za cc. Czekam na wyniki badań. Mam nadzieję, że jutro nas rozpakują W sali mam same przeterminowane, ip znów pełna. Dziewczyny siedzą na torbach po kilka godzin, ruch jak na dworcu, brakuje łóżek! Wysyp maluszków. Pozdrowienia dla wszystkich, dam znać jak już będę ściskać Nelcię.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-05-21 o 12:09
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:51   #3158
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja piję herbatke fix dla kobiet karmiacych Herbapolu (2x dziennie) i pół karmi dziennie, no i oczywiście wodę litrami. Póki co pokarmu mam sporo. Ale u mnie dopiero 2 tyg po cc. Mam nadzieję, ze kryzys mnie ominie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:57   #3159
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
idę robić naleśniki
powinnam zdążyć przed powrotem Tż
naleśniki

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
gorzej ze te kórlewskie warunki to mi już spać niedaja bo uciskają przeokropnie....
ale jak Natka wyjdzie, to też nie masz gwarancji że da ci pospać

Cytat:
Hump, to może podpowiesz o co pytać położną??
teraz jeszcze się nie umawiałam z położną (ba, ja jej jeszcze nie wybrałam), bo większość rzeczy mi powiedzieli na sr. ale możesz podpytać o przebieg porodu, procedury, twoje obawy związane ze znieczuleniem, co potrzebujesz do szpitala, co potrzebujesz do domu dla Julki, możecie sobie razem napisać plan porodu, pogadać o twoich dolegliwościach itd. itp.

Cytat:
w paczce z pieluchami był też bawełniany kocyk, który kusił mnie od samego początku... jest tak uroczy i milusi, że się sama do niego póki co tulę w załączniku zdjęcie
kocyk śliczny

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Ja tak na szybciora,bo musze leciec do mieszkaniowki,ale moze pozniej uda mi sie wpasc na dluzej i cos wiecej napisac/przeczytac
A poki co chwale sie
Jessy ma dzis 2 tyg
wow jest śliczna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:02   #3160
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
może u Was szpital więcej zapewnia... u mnie trzeba mieć wszystko:/ ale ja tam wole mieć pół domu niż by mi miało czegoś zabraknac
jeszcze muszę kilka rzeczy dopakować, ale na ostatnią chwilę, wiec sobie karteczki poprzyklejałam
wpuszczą Cię z tym wszystkim?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja mam w tej na poród jedno ubranko, dokładnie pajaca, czapeczkę, rękawiczki, skarpetki, pampersa, pieluchę tetrową i ręczniczek.. Tak nam kazali na SR ,że oni ubierają w te co się ma..

w tej na poród mam też koszule do porodu, kapcie i szlafrok.. bo się okazało,że do porodu się ubierana IP a potem idzie/jedzie na I pietro na porodówke..ja myślałam,że dopiero na tej sali z piłkami człowiek się przebiera..

A szlafrok biorę, bo mam tą koszule do porodu taką trochę zużytą stary, rozciągnięty t-shirt TŻta i ma plamy jakieś..

ja rodziłam nago. zdjęłam po prostu podkoszulek, w którym przyjechałam. ugotowałabym się gdybym miała cokolwiek na sobie

Cytat:
Na początek tygodnia mam dobrą wiadomość... urodziła się kolejna księżniczka !!!

Info od Xal:
"Paulinka urodziła się o 4:20, ma 50 cm i waży 2570g, poród sn. Takie to malutkie, że boję się wziąć na ręce"

"Wody odeszły po idealnym ktg z innego szpitala. Akcja szybka bez zzo."

cześć Paulinka!!! Witam i życzę zdrowia dla Ciebie i mamuni
Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
hej hej wpadłam tylko poinformować Was, że dnia 13.05.2013 o godz 9.20 urodziła się moja księżniczka - Zuzanna Agnieszka waga 4220g długość 59 cm. Wyskoczyła za 1 parciem a nie tak jak większość dzieciaczków na 3 więc mimo nacięcia bardzo mnie porozrywała przez co ciężko mi siedzieć. Zajrzę do Was jak trochę lepiej się poczuję
Gratulacje, zdrowia!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo!
jest 11,tż odsypia nocke,młoda w lozeczku steka a ja z kawusia

spała mi marudka od 23 do teraz oczywiscie z przerwami na jedzonko ale i tak

dzis musze do lekarza,ale poki co nie umowilam sie nawet bo nie chce budzic tż,wrocvil nieprzytomny

oby dzis byl mily,lekki dzionek

aaa,i info dla mamuś niespiacych maluchow:
http://www.youtube.com/watch?v=-FmwM...1&feature=fvwp mi pomaga!!!!!! znaczy mlodej choc mnie to tez muli :P uspakaja sie szybko,że hej! polecam
W któryś dzień też nie mogłam uspokoić małej i tatuś kazał jakieś the best of Mozart zapodać, coś czego słuchałam w ciąży i normalnie jak ręką odjął
Stary 2013-05-21, 12:04   #3161
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Kochane

A poki co chwale sie
Jessy ma dzis 2 tyg
Piękna córcia!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:06   #3162
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Piękna wyprawa. Ja w taką małą jestem spakowana. Tylko, że do szpitala mam 5 minut, więc nie chcę jechać z kilkoma torbami. Ale znając siebie, to jeszcze to 5 razy przepakuję i się okaże, że pojadę z dwoma torbami i milionem siatek.

Jakie kosmetyki bierzesz do szpitala? Krem do pupki i coś jeszcze?

Gratulacje tej Paulinki!

Lepszego porównania bym nie wymyśliła.

Gratulacje!

Tak, wiem właśnie o tej metce. Obie są podobne, ale Nati chyba bardziej mi się podoba. Zobaczymy dokładnie jak wyjdzie w ostateczności, jestem w kontakcie z obiema.

Nie becz goopolu! Biorąc pod uwagę statystyki wszystko zacznie się w nocy, więc izi men!

Byłam w Biedrze! Jak ktoś zastanawia się nad organizerem, to polecam te z pierdonki za 15zł. Mają długość 120cm i szerokość 29cm. Koszyczki są dość głębokie, więc spokojnie wejdzie kilka pampersów i najpotrzebniejsze rzeczy np. do przewijania. Obciążenie jest podane 1kg, ale nie będę tam cisnąć przecież ciężarów. My wzięliśmy żółtego tygryso-lwa, chociaż fioletowy był boski. Ale większość rzeczy będzie w kolorach żółtych i niebieskich i nie chciałam wyskoczyć z fioletem. No ale i tak najbardziej mi się podobała żabka - cuuuudowna. Tylko szkoda, że zielona. No i też tż się uparł na tego lwa, bo Leon.

Kupiliśmy też dodatkowe naklejki ze słoniem, lwem, zebrą, itp. Naprawdę są świetne i jest mnóstwo wzorów! Te są trójwymiarowe i są super.

Mysia, pamiętam, że Piotruś ma mieć autowo-samolotowy kącik, to informuję, że są naklejki zarówno z autami, jak i rakietami np.

I info dla mam kochających SOWY: Naklejki z sowami też są, przepiękne...
mam nadzieję, że nie czaisz się na tę samą chustę co ja kupiłaś już? ja mam upatrzoną na allegro, a Ty?

Cytat:
Zabieracie do szpitala ręcznik z kapturkiem dla maluszka ??
położne kąpią noworodki, przynajmniej u nas, zabierają Ci dziecię (ja oczywiście pobiegłam z nimi) i mają wszystko co trzeba.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Spakowałam chusteczki nawilżane, krem do pupki, zasypkę do pupki, sobie krem na brodawki (nie wiem czemu tutaj ), 2 sole fizjologiczne i 2 jałowe gaziki i kilka tych takich "płatków kosmetycznych" dla dzieci w razie gdybym coś tam musiała przetrzeć małemu na buźce.
im więcej tym lepiej z tej listy miałam tylko pampersy i chusteczki
Stary 2013-05-21, 12:08   #3163
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam witam
u mnie kolejna nocka nieprzespana. Mała wstała o 22 i nie spała do 24, tak zeszło z karmieniem, przebieraniem, odbijaniem. póżniej obudziła się o 3 i nie spała do 5:30 bo ją bolał brzuszek w końcu zrobiła kupę zjadła i zasnęła. I tak spała i spała i dopiero na śpiocha ją nakarmiłam o 10:30 i poszła z teściową na spacer. Mam nadzieję że dadzą radę a teściowa nie zabrała tel;/
mi się jakoś spać nie chce, więc ogarnęłam mieszkanie, robię pranie, posegregowałam ciuszki małej bo znów dostałam trochę takich większych na zimę. Obiadek przygotowany więc mogę was trochę poczytać
chociaż pewnie zaraz wróci mój mały głodny szkrabek

no widzisz a ja mam dwa opakowania tego samego mleka, z tym że jedno duże drugie małe i na jednym jest że w 3 tyg powinna jeść 130 ml, a na drugim że dopiero w 5 tyg. Dziwne bo to samo mleko, ten sam skład;/ dziś w nocy zjadła mi raz 130ml (dorabiałam 30) więc chyba na nocki będę robić więcej mleczka.

dziewczyny co ile ważycie maluszka?
bo myśmy byli u pediatry w zeszłym tyg i następna wizyta dopiero 20 czerwca i wtedy od razy szczepienie.
No i udało mi się w końcu dodzwonić do tej poradni i idziemy zbadać te bioderka 29.05.

axella ja właśnie jak śpię w dzień to później się czuję koszmarnie, w ogóle nie wiem co się dzieje.
Sharp, z ważeniem noworodka lepiej nie przesadzać, bo można się nabawić paranoi jak je i nie płacze godzinami bez powodu to znaczy, że głodna nie jest i siłą rzeczy przybiera na pewno. Tu nie chodzi o tycie, parę gramów tygodniowo i jest ok. Położna mnie przestrzegała przed wpadaniem w szał ważenia, jak ją poprosiłam raz, żeby przyniosła wagę to nie przyniosła, wzięła za to dziecko i mówi mi tak- a po co Ci waga, spójrz na ten podbródek (podwójny ), Helena wygląda jak proboszcz na dobrej parafii, nie masz sobie czym głowy zaprzątać? No, ok... Na szczęście dziś wizyta u pediatry (pierwsza od narodzin- któraś dziewczyna pytała kiedy trzeba iść, wg mojej położnej koło 3,4 tygodnia) to się zważymy, bo ostatnia waga była 06/05 czyli równo dwa tygodnie temu w szpitalu.

Sharp- czy odebrałaś moją PW parę dni temu?

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Gratulacje.

żeby sie udało cc w środe zrobić.
Kurde z tymi szpitalami to masakra. Jak ja marzę, żeby przyechać do szpitala i mieć wolną salę do porodu. Boję się, że będzie zajęta ta do rodzinnego i Tż nie będzie mógł być ze mną...

Mama mi właśnie powiedziała, że jej kuzynka dzisiaj urodziła córcię, a termin miała na 14 czerwca czyli 4 dni po mnie

Wylicytowałam laktator z aventu ponoć raz użyty. No zobaczymy. Jak wogólę to wysterylizować?? ( nie mam sterylizatora )
ja bym wyparzyła, wygotowała.

CLOCHE!!! ja nie widziałam Twojego posta, ale intuicję miałaś doskonałą. Chusty Hoppediz mają bardzo dobre opinie, ta którą wybrałaś kosztuje u nas 260 zł (marzę o niej ) i gdyby nie niespodziewane wydatki byłaby moja, ten kolor jest najlepszy jaki widziałam ze wszystkich chust. Jeśli chodzi o splot to ma skośnokrzyżowy. Kupisz mi taką za 20 euro? Ech, czemuś wzięła tylko jedną

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
naleśniki

teraz jeszcze się nie umawiałam z położną (ba, ja jej jeszcze nie wybrałam), bo większość rzeczy mi powiedzieli na sr. ale możesz podpytać o przebieg porodu, procedury, twoje obawy związane ze znieczuleniem, co potrzebujesz do szpitala, co potrzebujesz do domu dla Julki, możecie sobie razem napisać plan porodu, pogadać o twoich dolegliwościach itd. itp.

kocyk śliczny

wow jest śliczna
Hump, chcesz namiar na fajną położną? Ona jeździ po hucie, to ta co mnie zaczepiła na ulicy, bo mieszka tutaj, ale ogólnie działa w Hucie, mogę Ci podesłać link do jej strony i telefon
Stary 2013-05-21, 12:08   #3164
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Na obiad dziś robię racuchy na maślance z jabłkiem
też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!
jakie proporcje dajesz? i jabłka starte czy w kawałku? muszę sobie chyba też usmażyć... ale racuchów od wieków nie robiłam i nie chcę spieprzyć maślankę akurat mam!
Stary 2013-05-21, 12:10   #3165
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Mój uparty lekarz zlecił jeszcze konsultacje internisty - czy też jest za cc. Czekam na wyniki badań. Mam nadzieję, że jutro nas rozpakują : W sali mam same przeterminowane, ip znów pełna. Dziewczyny siedzą na torbach po kilka godzin, ruch jak na dworcu, brakuje łóżek! Wysyp maluszków. Pozdrowienia dla wszystkich, dam znać jak już będę ściskać Nelcię.
dzięki za info
diabli zaciskam kciuki i obyś jutro ścskała już Nelkę
Stary 2013-05-21, 12:13   #3166
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja piję herbatke fix dla kobiet karmiacych Herbapolu (2x dziennie) i pół karmi dziennie, no i oczywiście wodę litrami. Póki co pokarmu mam sporo. Ale u mnie dopiero 2 tyg po cc. Mam nadzieję, ze kryzys mnie ominie

chyba właśnie mam ten kryzys. jakieś takie miękkie piersi...i córcia zaczęła nagle się domagać z obu podczas jednego karmienia, a dotąd piła z jednej.........

no i ja mam inny problem- brak apetytu. dziewczyny nie wiem co mi się stało, ale nie czuję głodu w ogóle...przedwczoraj zjadłam o 10 małego croissanta i obiad o 17, a w międzyczasie NIC, boję się jak to wpływa na pokarm :/ co robić?
Cytat:
Witajcie Kochane

A poki co chwale sie
Jessy ma dzis 2 tyg

Piękna ta Twoja córa i gratuluję

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
jakie proporcje dajesz? i jabłka starte czy w kawałku? muszę sobie chyba też usmażyć... ale racuchów od wieków nie robiłam i nie chcę spieprzyć maślankę akurat mam!

ale jaja, też sobie wyśniłam racuchy, bo mam otwarty od wczoraj słoik prażonych jabłek, dzięki za przypomnienie nuna tylko nigdy nie robiłam
Stary 2013-05-21, 12:14   #3167
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Hump, chcesz namiar na fajną położną? Ona jeździ po hucie, to ta co mnie zaczepiła na ulicy, bo mieszka tutaj, ale ogólnie działa w Hucie, mogę Ci podesłać link do jej strony i telefon
pewnie że chcę

w ogóle uwielbiam to forum, jestem taka nieogarnięta, wszystko odkładam na później a tu bogactwo informacji na wyciągnięcie ręki
Stary 2013-05-21, 12:17   #3168
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Jessy ma dzis 2 tyg
ale słodka kuleczka!!! sokiem jabłkowym wznoszę toast
Stary 2013-05-21, 12:18   #3169
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
mam nadzieję, że nie czaisz się na tę samą chustę co ja kupiłaś już? ja mam upatrzoną na allegro, a Ty?
Obie o których mówiłam były z tablicy, więc pewnie nie te same. Odpuściłam, bo wyszłaby mnie natka z przesyłem około 140 zł, a taka nowa na all jest za 173. Teraz na allegro śledzę aukcje, ale nic na siłę. Czasem naprawdę trafiają się perełki, ostatnio widziałam zakończone aukcje z maja, Lenny Lamb i Natibaby poszły - jedna z wysyłem za 99 zł, a druga za 99 zł plus przesyłka. Także czekam spokojnie i odświeżam.

Leon
Stary 2013-05-21, 12:24   #3170
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Mój uparty lekarz zlecił jeszcze konsultacje internisty - czy też jest za cc. Czekam na wyniki badań. Mam nadzieję, że jutro nas rozpakują W sali mam same przeterminowane, ip znów pełna. Dziewczyny siedzą na torbach po kilka godzin, ruch jak na dworcu, brakuje łóżek! Wysyp maluszków. Pozdrowienia dla wszystkich, dam znać jak już będę ściskać Nelcię.
o cholercia, przesilenie maluszkowe! a naszą diabli to trzymają w napięciu, nie ma co...

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
CLOCHE!!! ja nie widziałam Twojego posta, ale intuicję miałaś doskonałą. Chusty Hoppediz mają bardzo dobre opinie, ta którą wybrałaś kosztuje u nas 260 zł (marzę o niej ) i gdyby nie niespodziewane wydatki byłaby moja, ten kolor jest najlepszy jaki widziałam ze wszystkich chust. Jeśli chodzi o splot to ma skośnokrzyżowy. Kupisz mi taką za 20 euro? Ech, czemuś wzięła tylko jedną
ej no to co ty nic nie mówisz??????????? ale mnie uspokoiłaś, bo ja to tylko po paru opiniach z netu się zdecydowałam "na wariata". się udało... jak bym wiedziała, że tak pragniesz hoppediza, to bym wzięła dwie sztuki, babo jedna!
Stary 2013-05-21, 12:25   #3171
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
eee, o to się nie martw
pewnie leżysz akurat podpięta...

ja wróciłam od gina. dziedzic podrósł, ale niewiele... jakieś 2600 może ważyć. gin mówi, że przepływy wyglądają dobrze, ale młody po prostu należy do mniejszych kruszynek i nie ma co się martwić. mimo wszystko to tempo wzrostu nie jest zbyt dobre i w takich sytuacjach trzeba dobrze obserwować dzieciaka i ewentualnie wcześniej wyjąć. jako że nie jest źle, to nie będziemy z tym wszystkim szaleć, ale następna wizyta w piątek i będziemy decydować, czy wywołamy poród po weekendzie (czyli jakiś tydzień przed TP).
KTG było tym razem super! przekupiłam młodego słodyczami i tak skakał, że lekarz nie mógł wyjść z podziwu wychodzi na to, że dzieciaka tak poza tym głodzę wyszły też jakieś skurcze delikatne, wszystko jest pięknie i w ogóle... no tylko dzieciak szczupły (nie wiedzieć po kim... ).
zmotywowana (zestresowana?) odebrałam paczkę z resztą pieluch i wrzuciłam drugie pranie - białe/jasne. a to kolorowe z soboty zaraz poskładam do komody, w której wygospodarowałam trochę miejsca (komodę z przewijakiem dostaniemy dopiero gdzieś w połowie czerwca...). no... i torbę do szpitala przed piątkiem chyba będę musiała spakować, nie?

no, to idę nadrabiać... ciekawe, czy Justi w końcu prze
za wizytę kocyk przesłodki

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ooo moja nie robi takich numerow.... Hii wlasnie dzwonila bedzie kolo 16 .. Dzisiaj dxien poloznych
A my mielisny nahgorsza chybs noc masakra 3 h spalam kropelki dzialaly n pierwszych 3 karmieniach a teraz mam wrazenie ze gorzej jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Brawo dla ADiego

Justi kciuki trzymam za rozkrecenie

ech, Banka, a po poprzednim Twoim poście miałam pytać o nazwę i źródło tych niemieckich kropel. a powiedz, myślisz, że na te gazy maluszków ma wpływ to co jemy? też walczymy...biogaia trochę pomogła, w zanadrzu mam jeszcze delicol i chyba nie ma co zwlekać z nim no i zamówiłam katatery.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki rozpakowane i te w dwupaku jeszcze

GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUŚKĄ, NIECH DZIECIACZKI ROSNĄ ZDROWIUTKIE

Ja tak jak was uprzedzałam musiałm odpuścić sobie na kilka dni forum, bo takie jakieś płaczliwe dni mnie naszły, zdołowana byłam ze musiałam "odsapnąć" od forum

Umnie do tp wg usg zostało 3 dni a wg om już jestem po tp bo miałam na 17...(ale to z om niebierzemy z ginką pod uwage)

Wczorej byłam na pierwszym ktg w szpitalu.....i co i lipa...zero skurczów jakich kolwiek, mała sie słabo ruszała, tetno jej skakało od 140 do ponad 160, położna mi naciskała ten brzuch i mi tylko dziecko stresowała..........potem na usg i wszytsko w porzadku, łożysko nadal 2 stopień, ilość wód prawidłowa, waga małej prawie 3400 i niewdiać co by chciała wczesniej wyjść w piatek mam wizyte znów u ginki (a liczyłam ze 100zł zostanie w kieszeni jak mała urodzi się wczesniej a tu na wizyte trzeba kolejna wydać- no trudno) i ma mi sprawdzić "gotowośc do porodu" co kolwiek to znaczy.....i umówimy sie na terminm kiedy oststecznie mam sie zgłosić do szpitala....i coś wspomniała że 29 maja (ale wtedy niemam dyżuru) lub 1 czerwca (wtedy mam dyżur)......oby mała jednak wcześniej zdecydowała sie na wyjście może zachece ją kupnem leżaczko- bujaczka bo już z tż go upatrzyliśmy i skusi się na takie przekupstwo jak Zu Axelii na wózek

A i co najlepsze z wczorajszej ponad 3 godzinej wizyty w szpitalu----> zagineła moja karta ciąży, położna niosła ja i wyparowała....szukały jej na 2 pietrach, w zabiegowym gabinecie, na usg, w sali u położnych, w kieszeniach fartucha tych położnych któe skończyły już zmaine, w gabinecie lekarskim, nawet jakąś pacjentke pytałi czy przypadkiem niewzieła mojej karty...ja zestresowana, bo w sumie wizyte u ginki mam dopierow piatek, a jkabym rodziła np. dziś w nocy to bez karty ciązy musiałabym zgłosić sie na izbe....ale jakis przebłysk świadomosći u mnie naszedł i mówie do położnych ze przedemna usg miała jakąs młoda dziewczyna w ciaży bliźniaczej i moze przez pomyłke do jej dokumentów (bo to pacjentka odziału) jest moja karta włożona----> I BYŁA I SIĘ ZNALAZŁA NA SZCZEŚCIE
Położne do mnie z tekstem że jak tak bede świadomie współnpracować na porodzie to bedzie bajka nie poród
a właśnie dziś rano się zastanawiałam czy urodziłaś, bo dawno Cię nie widziałam
Stary 2013-05-21, 12:31   #3172
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siedze i wyje..jest mi meeega smutno..

tylko jeszcze nie wiem czemu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:37   #3173
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
ej no to co ty nic nie mówisz??????????? ale mnie uspokoiłaś, bo ja to tylko po paru opiniach z netu się zdecydowałam "na wariata". się udało... jak bym wiedziała, że tak pragniesz hoppediza, to bym wzięła dwie sztuki, babo jedna!
Dzisiaj czytałam na forum, które wrzuciła Justi o tych hoppkach (taki slang ) i są bardzo super podobno. A Twój kolor to jakaś nowość. Ile one normalnie kosztuję w De?

Leon
Stary 2013-05-21, 12:40   #3174
ankaaa206
Wtajemniczenie

wysprzątałam cały dom, teraz gdyby tak maluszek chciał opuścić swoje ciepłe gniazdko

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:41   #3175
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
siedze i wyje..jest mi meeega smutno..

tylko jeszcze nie wiem czemu
jak zwykle przez hormony zapewne
Stary 2013-05-21, 12:42   #3176
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
polozna wpadla bez zapoowiedzi
tż w gaciach,ja w bluzce mokrej na cyckach smaze chlebek w jajku a ta wleciala..
niezapowiedziana wizytka=stres.
dobrze,ze mala akurat nie plakala czy cos :P
Podajesz jeszcze cyca ? Jak tak to ciężko strawne.

A co do płaczu to płacze codziennie...

Diabli trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:48   #3177
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
o cholercia, przesilenie maluszkowe! a naszą diabli to trzymają w napięciu, nie ma co...

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

myślę, że będziesz baaaardzo zadowolona, a ja upoluję jakąś używaną, czasem się pojawiają na allegro, ale nie widziałam jeszcze tego koloru

anoxee patrz sobie też na tablicę za nimi, są równie dobrze, a może i lepsze od Lenny i Nati (z opinii użytkowników, niesprawdzone osobiście )

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Obie o których mówiłam były z tablicy, więc pewnie nie te same. Odpuściłam, bo wyszłaby mnie natka z przesyłem około 140 zł, a taka nowa na all jest za 173. Teraz na allegro śledzę aukcje, ale nic na siłę. Czasem naprawdę trafiają się perełki, ostatnio widziałam zakończone aukcje z maja, Lenny Lamb i Natibaby poszły - jedna z wysyłem za 99 zł, a druga za 99 zł plus przesyłka. Także czekam spokojnie i odświeżam.

kurczę, a kupowałaś już coś z tablicy? ja nigdy i się zastanawiam czy to możliwe, żeby ktoś mnie wykołował, ja wpłacę kasę, a ktoś nie wyśle. na allegro jest ta opcja sporu, a tutaj...?
Stary 2013-05-21, 12:53   #3178
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
anoxee patrz sobie też na tablicę za nimi, są równie dobrze, a może i lepsze od Lenny i Nati (z opini użytkowników, nie sprawdzone )

kurczę, a kupowałaś już coś z tablicy? ja nigdy i się zastanawiam czy to możliwe, żeby ktoś mnie wykołował, ja wpłacę kasę, a ktoś nie wyśle. na allegro jest ta opcja sporu, a tutaj...?
1)

2) Kupowałam z tablicy, ale z odbiorem osobistym. I mam dokładnie takie same obawy co Ty w związku z przelewem pieniążków. Dlatego poprosiłam o pomoc naszą Elusiek (), która mieszka niedaleko babki od której chciałam kupić chustę (która ostatecznie była dla mnie za droga). Ja sprzedawałam ipoda na tablicy i pan spytał czy jest możliwość wystawienia na allegro. I doskonale faceta rozumiem... Do mojej ceny 450 zł doliczyłam chyba 15 zł (tyle wyszła prowizja plus koszty wystawienia dla allegro) plus przesyłka i wystawiłam. Pan był i tak zadowolony, mimo wyższej ceny, bo przynajmniej był jakiś dowód kupna. Trudno powiedzieć jak tą tablicę rozgryźć.

Leon
Stary 2013-05-21, 13:02   #3179
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kochane

A poki co chwale sie
Jessy ma dzis 2 tyg

Jaka śliczna Jessy! I jaka kruszynka! Napisze Ci potem PW bo mam parę pytań odnośnie brytyjskiej służby zdrowia
Powodzenia w mieszkaniówce!

Cytat:
chyba właśnie mam ten kryzys. jakieś takie miękkie piersi...i córcia zaczęła nagle się domagać z obu podczas jednego karmienia, a dotąd piła z jednej.........

no i ja mam inny problem- brak apetytu. dziewczyny nie wiem co mi się stało, ale nie czuję głodu w ogóle...przedwczoraj zjadłam o 10 małego croissanta i obiad o 17, a w międzyczasie NIC, boję się jak to wpływa na pokarm :/ co robić?
Jeść i tyle. Ja przez tydzień po porodzie nie czułam głodu wcale... Ale jadłam z rozsądku. Powodzenia! A co do laktacji, to może Helenka zaczyna więcej jeść. Miękkie piersi nie są objawem braku pokarmu a unormowanej laktacji. PO kilku tygodniach karmienia przestają już się robić nabrzmiałe. Więc nie stresuję się kochana, tylko dużo pij i jedz regularnie a wszystko będzie dobrze
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 13:11   #3180
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja to tak na oko wszystko tak, żeby mi wyszło gęste. A jabłka zawsze w kostkę, bo mi się wydaje, że starte oddają za dużo soku... Wolę czuć pod zębami.

co do wizyty: a co konkretnie zjadłaś słodkiego?? Co na niego tak podziałało?? Coś nam te maluszki przestają rosnąć. Najpierw martwimy się, że będą za duże a potem, że za małe

Cytat:
dla Adiego.

cloche, śliczny ten kocyczek.

Diabli nie daj się!!! Czekamy na Ciebie i Nelcię
Cytat:
naleśniki

kocyk śliczny

wow jest śliczna
o dzięki Niby takie logiczne a nic mi nie przychodziło do głowy

Inna cudna córcia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości