![]() |
#2701 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
W ulotce Syndi-35 też jest informacja o unikaniu promieni słonecznych oraz solariów. A przebarwienie skóry, które może spowodować połączenie tabletek antykoncepcyjnych i promieni słonecznych to ostuda (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ostuda)
![]()
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
W ulotce jest przestroga. Osobiscie biore Diankę i używając niskiego filtra (15tki) i nie wystawianie sie celowo na promienie sloneczne mam plamę w górnej części kości policzkowej (ostudę właśnie), mija już rok od jej posiadania i nie moge jej wybielić jak na razie. Dlatego obecnie wolę zapobiegać..
Jutro ide pawdopodobnie po zmiane tabs, na coś z opcji - Regulon, Mercilon, Novynette czyli cokolwiek z dezogestrelem w składzie; chociaż wolałabym zostac przy Dianie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie... Jeśli takie już było to serdecznie przepraszam, nie udało mi się go znaleźć
![]() Biorę Diane od listopada, a od kilku dni potwornie boli mnie pod lewym kolanem. Czy powinnam się martwić i odstawić tabletki? Naczytałam się tyle o zakrzepicy, że zaczynam się stresować... Lekarza niestety mam dopiero za 1,5 tygodnia ![]()
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mowiac o tym, ze w niektorych duzych miastach ( typu 200 000 osob) jest raptem 1-2 chirurgow naczyniowych. W mniejszych pewnie ani jednego. Ale ogolnie ja bym z tym poszla do lekarza pierwszego kontaktu na juz. Nie ma takiej opcji by Cie nie przyjeli. Przeciez jak ma sie grype na przyklad to jakos sie da danego dnia dostac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niby internistka mi powiedziała że w ciąży nie będe bo to był 2 dzień cyklu itd, ale jakoś nie wiem czy mogę jej wierzyć...
![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziala, ze ryzyko bliskie zera
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tamtego stosunku podczas przerwy kilka dni temu ciąży nie będzie? sorry że tak głupio pytam, ale mam już mętlik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
No na pewno nic ci sie strasznie nie rozreguluje przez przesuniecie o jeden dzien....tylko ochrony anty moze nie byc.
Cytat:
![]() W koncu jesli byloby ryzyko zajscia w ciaze to byloby zawsze w przerwie miedzy opakowaniami, a tak nie jest ![]() Plemniki nie zyja bez konca ( bodajze do 72h), wiec jak kochalas sie pare dni przed planowanym rozpoczeciem nowego opakowania...to plemniki i tak juz obumarly, jeszcze przed wzieciem/nie wzieciem tego nowego opakowania. No jakbys sie kochala pod sam koniec przerwy i potem nie wziela tabletek to pewnie jakis malutki procent szansy by byl...ze by sie to jajeczkowanie by sie pojawilo i ze jeszcze jakies zywe plemniki beda. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- A tak swoja droga to jutro tez idziesz do lekarza z tymi wynikami? Czy kto ma to ocenic czy mozesz brac czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2711 |
ma zielone pojęcie
|
Minika_69, dokładne przeczytanie ulotki dołączonej do Twoich tabletek rozwiałoby wiele Twoich wątpliwości. Zwłaszcza tych dotyczących długości przerwy między opakowaniami.
W ulotce Diane-35 jest napisane, że przerwy nie można wydłużać o więcej niż 7 dni, a jeśli się ją wydłuży, to działanie antykoncepcyjne tabletek nie dotyczy przerwy w ich stosowaniu. Jeśli więc współżyłaś w przerwie między opakowaniami, a potem przedłużyłaś przerwę (czyli trwała ona dłużej niż 7 dni), to jest zwiększona szansa na zajście w ciążę ![]() W trakcie przerwy działanie antykoncepcyjne jest zachowane tylko pod warunkiem, że rozpocznie się nowe opakowanie tabletek!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak organizm niby mial by sie szybciej niz za 7 dni "zorientowac", ze nie wezmiesz tabletek z kolejnego opakowania? A plemniki az takiej zywotnosci nie maja...zeby po 7 dniach nadal zyly ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-05-22 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2713 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jak wymienia wszystkie skutki uboczne mozliwe...bo taka jest rola ulotki, by zabezpieczyc firme przed wszystkimi skargami ![]() A tak serio...jaka jest szansa, ze plemnik przezyje 7 dni i do tego, ze bedziesz miala jajeczkowanie juz nastepnego dnia gdy tylko nie wezmiesz tej pierwszej tabetki? ![]() Dodatkowo jesli ktos bierze wieczorem tabletki to tak naprawde to juz 8 dzien jest, a organizm potrzebuje chwili by zaskoczyc, ze jej nie dostal tego 8 dnia. Nawet jakby dzien pozniej jakims cudem nagle pojawila sie owulacja na samym poczatkui cyklu...to juz bedzie 9 dzien. No wiadomo, cuda sie zdarzaja i pewnie w jakims setnym ulamku procenta i takie cuda sa mozliwe ![]() Tak samo jak w jednym na milion przypadkow to i zajscie w ciaze w trakcie brania tabletek jest mozliwe ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-05-22 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 | |||
ma zielone pojęcie
|
Minika_69, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak jak mogą się pojawić skutki uboczne przewidziane w ulotce, tak też może się pojawić ciąża przy przedłużeniu przerwy między opakowaniami. Cytat:
![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie im dluzsza przerwa tym wieksza szansa na ciaze...zakladajac, ze sie teraz nadal nie bedzie zabezpieczac i kochac. No bo to oczywiste, ze nie zaczynajac w pore nowego opakowania sie ochrone przed ciaza traci. Nawet gdy przesunie sie zaczecie tylko o jeden dzien. Ale nie jest tak, ze im dluzsza przerwa tym wieksza szansa na ciaze z seksu, ktory sie odbyl sporo wczesniej ![]() Gdyby tak bylo to najwieksza szansa na dziecko z tego seksu bylaby miesiac po nim...zartuje oczywiscie ![]() Zreszta nie ma co sie spierac dla zasady - ogolnie ta szansa na ta cieze w takiej sytuacji jest naprawde minimalna jesli jest. Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-05-22 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Czesc dziewczyny. antykoncepcje przyjmuje od ok 6 lat, cyprest zaczęłam brac 2lata temu. w poniedziałek wyladowałam na ostrym duzurze z bólem i obrzekiem łydki i okolic kolana, odrazu skierowano mnie do chirurga i na usg, okazało sie ze mam zakrzepice i duzo skrzepów, w95% przyczyna jest cyprest, dr chirurg powiedziała ze to najwiekszy syf !!!! dostałam serie zastrzyków w brzuch i do konca zycia moge pozegnac sie z antykoncepcja hormonalna.! dodam ze okazał się idealny na trądzik, bo z trądzikiem borykam się od okresu dojrzewania. fakt jeśli chodzi o trądzik pierwsze 2-3 miesiące były tragiczne wszystko wychodziło na wierzch, krosty zaskórniaki itp. jednym słowek masakra ,ale od 4 miesiąca do dziś trądziku brak. ale co z tego jak teraz mam poważne problemy z zyłami!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wizyte owszem czekałam trochę, ale skierowanie na badanie miałam do tego samego konsorcjum, tylko że w innym mieście, gdzie musiałam dojechać, ale nie czekałam w ogóle praktycznie, badanie było dośc szybko. Fakt, że trwało 2 minuty, bo zapisy były co 5 minut na dwie osoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
Brałam diane 35 przez około 7 miesięcy, lekarz powiedział, ze mam sobie zrobić 3 miesiące przerwy od hormonów, a po tym czasie zacznę brać Syndi. Czym się różni Syndi od diane 35?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
to ja nie rozumiem czemu moja endokrynolog powiedziała, ze diane jest bleee, a syndie dobra skoro ino nazwa się różnią ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Rozeznanie
|
Tabletki przyjmuje się od pierwszego dnia okresu?
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Czy wszystkie robiłyście badania?Mi ginekolog wypisał tabletki na 3 miesiace dał również skierowanie na badania i mówił,że mam się pojawić za 3 miesiące z wynikami.Ale w tym problem,ze nie mogę ich zrobic jak wchodzę do szpitala i wiem,że mam mieć krew pobieraną od razu mi się słabo robi ![]()
![]() |
![]() |
#2724 |
Przyczajenie
|
reg
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2013-07-13 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
witam tez biore syndi od 3 mscy . z wzgledu na nadmierne owlosienie.
w poniedzialek wzielam ostatnia tabletke i do tej pory nie mam okresu, w poprzednie miesiace mialam zawsze 2 dni po odstawieniu. ciaza na pewno jest wykluczona. ale w srode mialam goraczke i sie troche przeziebilam . czy to tez moze byc przyczyna? co mamteraz zrobic? isc do lekarza czy od poniedzialku zaczac nowe opakowanie? prosze pomozcie;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2727 |
Przyczajenie
|
dziewczyny! odnawiam wątek ponieważ dziś gine zaproponował mi Cyprest z powodu trądziku, derma chce mi dać Izotek (silny lek) i nie wiem na co się zdecydować. Moje pytanie jest takie, jak wasz organizm reagował? Czy wasza waga wzrosła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
Mi Cyprest na tradzik pomógł, ale dostałam zakrzepicy !!!!!!!!!! Po 2-3miesiacach miałam wysyp na twarzy ale to normalne bo organizm sie oczyszcza, brałam je 2 lata i dostałam zakrzepicy więc przemyśl to zanim zaczniesz go brać. Ja od 5 miesiecy biore zastrzyki w brzuch i jakbym wiedziała to nigdy bym nie wzieła tego świnstwa do ust .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Cyprest i Dianette 35 to bardzo silne hormonalne LEKI. Nie powinno sie ich stosowac dluzej niz 1 rok...2 lata max. Wiele osob pozwalo Bayer za ich skutki uboczne, maja zla slawe nie bez powodu. Dlatego tez ich nazwa jest czesto zmieniana...Sa rozne wariacje. A jak wpiszesz w google Cyprest to nie wychodzi tak duzo negatywnych informacji jak Diane 35 czy Dianette 35.
Te tabletki to leki i nie nalezy ich brak bez powaznego powodu. Na pewno nie powinno sie ich brak jak ma sie sklonnosci do migreny.I wiele innych ![]() ![]() Edukujcie sie dziewczyny. Nie badzcie takie bezkrytyczne w stosunku do wyborow lekarzy i podejmujcie swiadome wybory bo to WY bedziecie odczuwac konsekwencje przymykania oka na te sprawy. Lekarze robia co moga zeby byly efekty jak najszybsze i zebyscie byly zadowolone. Inne hormony z grupy na problemy z testosteronem sa lagodniejsze. Wiem jak bardzo nie chcecie zajsc w ciaze albo wyregulowac sprawy z hormonami...ale trzeba sie leczyc ze swiadomoscia co jest czym i po co. Ja bralam rozne tabsy przez pare lat. Dianette przez 2. W koncu tabletki musialam zupelnie odstawic przez okropne migreny i aury. Balam sie udaru, zakrzepicy. Zero libido. Tak naprawde poczulam ulge...Bo podswiaomie kazda wie ,ze to swinstwo, a my jestesmy krolikami doswiadczalnymi... Edytowane przez Athii Czas edycji: 2013-10-15 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.